Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

Forum

Karma bombacılığı yapma diye ağlayanlar.
31.01.2018 19:24 (UTC+3)
5267 15
1 2
Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 19:24 (UTC+3)
# 1

Serverda böyle kendini bir şey sanan yok seninle zaman kaybetmek istemiyorum,yok sen karma bomb yapıyorsun bu slot benim ! vb gibi konuşan tiplere inat hiçbir guilde girmeyip hobi olarak karma bomp yapmaya başlıyorum.

Karma bombacılığının kötü olduğunu savunan arkadaşların iddalarını inceleyelim.

1.Zaman kayetmek.

Bu arkadaşlar iki tarafında zaman kaybettiğini savunarak karma bombacılıgının kötü bir davranış olduğunu ispatlama ihtiyacı duyarlar.Neymiş orada savaşarak zaman kaybedeceğine gidip başka slotta kassan daha karlı olurmuşsun. Tamam da sen nıye gitmiyorsun acaba o slottan ? Nıye yenilen adam gidiyor ? Hayır oyunda öyle bir kural mı var slotta vs atıp yenilen arkadaş gidecek diye ? Ama tabi bu arkadaşlar her zaman egolu ve bencil oldukları için slotlar onlarındır ve onların olarak kalacaktır(hı ok)

2.Gearı iyi olan slotu alır

Bu tür arkadaşların savunmalarından bir diğeri de gearı iyi olanın o slotta kasma hakkına sahip olduğudur.Bana soracak olursanız eğer benim gearım orada kasılmaya yetiyorsa kasılırım ha yetmiyorsa bile kasılmaya çalışırım bu durum seni alakadar etmez.Ayrıca en iyi slotları sen alırken gearı senden kötü olan adam nasıl kasılıp senden daha iyi bir konuma gelecek ?

3.Server değiştir

Bu arkadaşlar karma bomb yapacağına server değiştir diye bir çözüm önerisi sunarlar.Ama işin ilginç tarafı kendileri yapmaz bu server değiştirme olayını sizden yapmanızı isterler ee sonuçta onlar yürüyen bir ego neden sizin gibi zavallıyla uğraşıp server değiştirsinler ki ? Ayrıca diğer serverlarında slotlarının dolu olabilme olasılığını umursamazlar yeter ki başımdan gitsin kafasıyla yaklaşırlar.

4.İyi slotta kasıyorsan korunmayı bileceksin

Neden ? Oyun zaten beni karma sistemiyle koruyor neden kendimi korumak için çabalıyım ki..Ben oraya slotlarda kasmaya gidiyorum korunmam gereken tek şey yaratıklar.Ayrıca belki ben PVE oyuncusuyum sevmiyorum pvp atmayı,yada gereksiz pvp atmayı..İşte oyunda bu yüzden karma sistemini getirmiş eğer sen bana saldırıyorsan bunun bir zararı olmalı buda karmanın eksiye düşmesi.

Açıkçası bu konunun konuşulmasını istiyorum.Ben bu oyuna herkes gibi para vererek başladım.Benim oyunun tüm içeriklerine erişme hakkım var(inci vs saymıyorum).Sen benim adımı karma bombcuya çıkaracaksın diye ben o slotu terk etmeyeceğim.Oyunun mekaniği olan pvp açma sistemini kullanarak bana saldırabilirsin hatta kendini uyanık sanıp yaratıklara bile öldürtebilirsin(tabi bu cokta kolay bir şey değil)ama ben o slota gelmeye devam edeceğim çünkü bu oyunun bana sağladığı bir hak ve ben bunu yapma hakkına sahibim.İsterseniz sabaha kadar karma bomb kötü diye ağlayın ama karma bomb oyunun yeni başlayan insanlara sağladığı en büyük avantajdır.

Bir kere zaten bu normal bir şey olsa adam oyun chatini kullanarak ''karma bomb yapıyorsun yapma''diye bir şey yazma gereği duymaz.Ne demek istiyorum derseniz ; adamın oyun mekanikleri tarafından çaresiz kaldığı bir durumda sizle iletişim kurarak sizden karma bomb yapmamanızı istememsidir.

12 44
Lv 53
Pichi
Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 19:44 (UTC+3)
# 2

Karma bomb oyun mekaniğidir.Bu oyunu güzelleştiren en iyi mekaniktir.Anarşistleri ,bölgenizden bu  mekaniği kullanarak def edebileceğiniz bir silahtır.Çoklukla terçih ederim.Teşekkürler

Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 21:21 (UTC+3)
# 3

Önce duello önerip , kaybeder çıkmaz veya düello hiç başlamaz ise

 

Taktik veriyorum , gearları çıkartıp karmabomb yapıyosunuz , yaptığınız kişi negatif karmaya düşüyor sonra gearları giyip öldürüyosunuz. Karmabomb size yapılacağına siz yaparak spotu garantilemiş oluyosunuz. Maalesef bu oyunda varolan bişey ve çözümü yok.

Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 22:04 (UTC+3)
# 4

"hobi olarak karma bomp yapmaya başlıyorum." dan sonrasını okumadım.

Umarım yakın bir zamanda PK kanalları gelir de böyle boş beleş insanlarla muhattap olmak zorunda kalmayız.

11 17
Lv 58
Finch
Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 22:15 (UTC+3)
# 5

Karma bomba karşı çıkan slota  5 kişi gelip sana pk çeken zavallılardır ,karma bomb <3

Son Düzenleme Tarihi : 31.01.2018 22:54 (UTC+3)
# 6

Slota gelip beni kovmaya çalışan pk açan kişilere öyle bir musallat oluyorumki sunucu değişmek zorunda kalıyorlar. İtina ile KS yapılır. :D 

Yazan kişi tarafından silinmiştir.
Son Düzenleme Tarihi : 01.02.2018 01:00 (UTC+3)
# 8

Bütün sorularına birden cevap veriyim. Yaşadığın toplumda yazılı olmayan kurallar, görgü kuralları vardır değil mi? Bu oyunun görgü kuralı da budur. Karmabomb yapmak saygısızlıktır. Sen büyüklerine (aile fertlerine ya da yolda gördüğün yaşlı bir amcaya) durduk yere küfür eder misin ya da saygısızlık eder misin? Koreyi bilmiyorum eu da böyleydi. PK lar açılır ölen terk eder. Herkes anlayış içinde. Düzgün yaşamak için sadece devletin koyduğu kurallar yeterli değildir. Şirket sahibisin ve başka bir şirketle anlaşma yapıcaksın. 3. şirket araya girdi ve daha iyi bir teklif verdi. Sen de anlaşmadan oldun. Hadi şimdi git bu anlaşma benim hakkım de bakalım. Ama sen bunu diyosun , üstüne yalan yanlış iftiralarla entrikalarla (karmabomb) 3. şirketi batırıyosun. Batırdın da ne oldu. Başka şirketler gelicek yine seni ezicek. Başka sahalara yönelmen lazım. Daha nasıl açıklayayım 

Son Düzenleme Tarihi : 01.02.2018 01:01 (UTC+3)
# 9

Birçoğunun dediğinin aksine bu oyun p2w olmadığı için, bu oyunda her türlü oyun sonu eşyayı para harcamadan slotlardan elde edebildiğin için bu oyunun yaş ortalaması çok düşük. Böyle oluncada oyuncu kalitesi malesef çok düşük. Oyunda yönetimden online kimse olmaması ve olaylara kimsenin müdahele etmemesinden dolayı da bu oyunda ne küfür biter ne slot kavgası biter. Türkiye'ye gelen hiç bir oyun oyuncu memnuniyetini düşünmez. Hepsinin tek derdi para kazanmaktır. Sırf bu yüden yıllardır yabancı oyun oynuyordum. Bu oyun p2p, kaliteli oyuncular vardır diye başladım ama keşke başlamasaymışım diyorum.

Son Düzenleme Tarihi : 01.02.2018 03:20 (UTC+3)
# 10

Manastırda yan karakterimle kasarken biri geldi bir şey demeden beni öldürdü. Slottan gideceğimi sandı herhalde ama yanıldı :). Gittim tekrar tekrar kesti ve adı kızarınca slottan çekip gitti. Böyle slotta birini sinsice öldürüp onu slottan atmaya çalışanlara her şey müstehaktır. 

1 2
Görüş

Oyun Tartışmaları

Black Desert içerikleri hakkındaki görüşlerinizi paylaşın.

Gönderiler 10.000 adetlik birimler halinde aranır.
  • Traveler Edition
    ÜCRETSİZ
    • Erişim Kuponu