Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 22.12.2021 07:00 (UTC+3) Sezon Sunucusu Nedir?
1

 

Sezon Sunucusunun ne olduğundan emin değil misiniz? Endişelenmeyin, çünkü bu GM Notu, bilmeniz gereken her şeyi size sunuyor! 


Sezon Sunucusu Nedir?

"Sezon Sunucuları", acemi Maceracılar için bile mevcut olan ve Black Desert dünyasına hızlı bir şekilde adapte olmalarını sağlayan özel ilerleme odaklı sunuculardır. 

  

Sadece sezon sunucularında yalnızca sezon karakteriyle erişip oynayabiliyor olsanız bile, sezon karakterleri normal sunuculara da erişebilir ve daha sonra normal karakterlere dönüştürülmek üzere sezon sunucularından “mezun” olabilir. 

 

Sezon Karakteri Nasıl Oluşturulur? 

İlk olarak, bir sezon karakteri oluşturabilmek için en az bir boş karakter slotunuz olmalıdır.

▲ Bir sezon sunucusu seçin ve sezon karakteri oluşturun!

 

Oyun içi Ailenizde aynı anda yalnızca bir sezon karakteriniz olabilirYeni bir sezon karakteri oluşturmak istiyorsanız ya mevcut sezon karakterinizi silmeniz ya da Fughar'ın Zaman Sayacı kullanmanız gerekir.


Sezon Sunucusu ve Karakteri Avantajları

Şimdi, Black Desert Sezon Sunucuları ve Karakterinin en önemli noktasına değinelim – yani avantajlarına! 

 

1. Sezon Karakter Level Alma Ödülleri

Sezon Karakterinize belirli level dönüm noktalarına ulaşarak, Meydan Okuma (Y) menüsünden level alma ödülleri alabilirsiniz. Her sezon için ödüller biraz farklı olabilir, bu yüzden bu ödüller hakkında daha fazla bilgi edinmek için etkinlik sayfasını kontrol ettiğinizden emin olun.

 

2. EXP Buffları

Sezon sunucuları karakter gelişimine odaklandığı için, daha hızlı ilerleme sağlamak adına 7/24 EXP buffları sunar. Level alma ödülleri gibi, EXP buffları da her sezon için biraz farklılık gösterebilir, bu nedenle tam ayrıntılar için etkinlik sayfasına göz atın.

 

3. Sezon Pasosu

Sezon Pasosu sadece Sezon Sunucularında mevcuttur. Sezon sunucularında neleri başarmanız gerektiğine dair bir “rehber” görevi görür ve bunu yaptığınız için sizi ödüllendirir.

* Sezon Pasosu Meydan Okumaları ve Ödülleri sezondan sezona farklılık gösterebilir.

 

Son Sezon/Kara Ruh Paso ödülü olan [Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası I/II'ye gelince, bu eşya çeşitli ödüller için Fughar aracılığıyla günlük bir göreve erişmenizi sağlar. 

Eşya Adı 

Ödüller 


[Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası I 


[Etkinlik] Eşya Düşürme Artış Parşömeni (60 dk.) x1 
 
Valks’ın Tavsiyesi (+20) x1 

[Sezon] Ulu Öncünün Kutusu x1 

 

[Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası II

 

4. Tuvala Ekipmanı

Sezon Sunucuları, “Tuvala” olarak bilinen özel bir ekipman seti sunar. Bu ekipman, acemi Maceracıların Black Desert dünyasında yerlerini almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır, bu nedenle normal ekipmana kıyasla daha yüksek bir yükseltme oranına sahiptir.

 

Sezon sunucularında oynarken Tuvala Ekipmanı elde etmenin birkaç yolu vardır. Örneğin, Naru Ekipmanını PEN (V)'e yükselttikten sonra, sezon karakterleri bu ekipmanı PRI (I) Tuvala Ekipmanı için Ekipman Arayüzünde dönüştürebilir.

 

Son olarak, Tuvala Ekipmanı sezon sona erdikten sonra da kullanılabilir ve PEN (V) Tuvala Ekipmanı, garantili bir yükseltme görev dizisi aracılığıyla PEN (V) Boss Ekipmanı elde etmek için kullanılabilir. 

 

5. Sezon Malzemeleri

Sezon Sunucularında, Tuvala Ekipmanı elde etmek ve yükseltmek için kullanılan özel malzemeleri elde edebilirsiniz veya Gümüş karşılığında NPC Satıcılarına satabilirsiniz.

 

Bu sezona özel malzemeleri Sezon Pasosu Meydan Okumalarısezon sunucusu canavar bölgeleri ve haftalık canavar bölgesi görevi gibi çeşitli kaynaklardan elde edebilirsiniz. 

- Görevler > Tekrarlanan sekmesinin "[Sezon] Daha da Güçlenen Tuvala Ekipmanı" görev listesinde, her bölgenin Bağlantı Noktası Sorumlusundan haftalık görevleri kabul edebilirsiniz.

- [Haftalık] Üşüşen Eşkıyalar 

- [Haftalık] Roud Sülfür Çalışmaları Düzeni 

- [Haftalık] Düşüncesiz Suçlular 

- [Haftalık] Geri Dönmek İsteyen Çöl Nagası 

- [Haftalık] Argos'un Tehlikesi 

- [Haftalık] Gelmeyen Destek 

- [Haftalık] Yeni Mantar Yemeği 

- [Haftalık] Gücün Mantığı 

- [Haftalık] Geri Dönemeyen Savaşçı 

- [Haftalık] Orman İçin 

- [Haftalık] Çılgın Manşaumlar 

- [Haftalık] Tshira Harabeleri Büyük Temizlik 

- [Haftalık] Kızıl Kurt İmhası 

- [Haftalık] Shultz Muhafızı ile Talim 

- [Haftalık] Şahmeran'dan İntikam Al 

- [Haftalık] Uyku Uyutmayan Sentorlar 

- [Haftalık] Bashimlerin Onayı 

- [Haftalık] Sherekhan'ın Mezarı'nı Arındır 

- [Haftalık] Çoğalan Prottyler 

- [Haftalık] Ayrılık Hazırlığı 

- [Haftalık] Çağrıya Konulmuş Ödül 

- [Haftalık] Tıkırdayan Sesler 

 

6. Sezon Karakteri Transfer Sistemi

Peki Sezon karakterinizi A Sınıfı olarak yarattıysanız ancak şimdi B Sınıfı ile oynamak istiyorsanız...?


Merak etmeyin! Çünkü sezon karakterinizin sezon değerlerini ve Savaş/Beceri EXP'sini aktarmak için "Fughar'ın Zaman Sayacı" kullanabilirsiniz!

Eşya Adı 

Nasıl Elde Edilir? 

Fughar'ın Zaman Sayacı 

Lv. 25 veya üstü bir sezon karakteri ile [Sezon] Fughar'ın Özel Zaman Sayacı görevi tamamlandıktan sonra her Aile için bir kez elde edilebilir! 

* A Sınıfında devam eden veya tamamlanan görevler B Sınıfına aktarılmayacaktır. 

Ek olarak, transfere izin vermek için B Sınıfı karakterin Lv. 25 veya altı olması gerekir. (normal bir sunucudaki A Sınıfı karakterin üstünde hiçbir ekipman olmamalıdır.) 

 

Fughar'ın Zaman Sayacı'nı kullandıktan sonra, Karakter Seçim ekranına gittiğinizde transfer edilen karakterin envanterinde üç takas kuponu (Tuvala Ana Silah Takas Kuponu, Tuvala Alt Silah Takas Kuponu ve Tuvala Uyanış Takas Kuponu) bulacaksınız. Bu kuponları kullanarak Tuvala silahlarınızı B Sınıfına uygun silahlarla değiştirebilirsiniz. 

 

Bunlardan sonra, Yarık Yankısı, Sezon Atoraxxion, Sezon Kızıl Arena ve daha fazlası gibi sezona özel oyun içi içeriği deneyimlemek için yeni sezon karakterinizi kullanabilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için yama notlarına göz atmayı unutmayın!

 

Sezon Sunucusu Mezuniyet Ödülleri

Gereksinimleri yerine getirdiğiniz takdirde, Sezon Sunucularından “mezun” olabilir ve normal sunuculara hazırlanmanıza yardımcı olacak birkaç özel ödül alabilirsiniz. “Mezuniyet”, sezon karakterinizi hızlı bir şekilde normal bir karaktere dönüştürmenize olanak tanır. Bu sistem ancak sezonun başlangıcından bu yana belirli bir süre geçtikten sonra kullanılabilir. Ve elbette, bir kez mezun olduğunuzda, karakterinizi artık bir sezon karakterine dönüştüremezsiniz.  

 
Mezun olabilmek için "Fughar'ın Zaman Sayacı"na sahip olmamanız ve Sezon Pasosu'ndaki tüm ödülleri almış olmanız gerekir. 

* Mezuniyet koşulları değişebilir. Kesin ayrıntılar için lütfen yaklaşan yama notlarına bakın. 

 

İlk Hediye: Tuvala Ekipmanı Dönüşümü  

Mezun olduğunuzda, karakteriniz artık bir sezon karakteri olmayacak, yani karakteriniz artık Sezon Tuvala Ekipmanı kullanamayacak. Bu nedenle, Sezon Tuvala Ekipmanını dönüştürmek için ödül olarak aldığınız Tuvala Dönüştürme Taşlarını kullanmanız gerekecek.

Tuvala Dönüştürme Taşı kullanmaya karar verdiğinizde, aynı türden birden fazlasına sahipseniz, yanlış Tuvala Ekipmanını dönüştürmekten kaçının. 

 

İkinci Hediye: Özel Sezon Hediyesi 

NPC Fughar, özel sezon ödüllerinden birini seçmenizi sağlayan "Sezon Özel Hediye Takas Kuponu" elde etmek için tamamlayabileceğiniz özel bir hediye görevi sunuyor.  

  

Not: Daha önce aldığınız bir ödülü alamazsınız.  

Görev NPC 

Gereksinimler 

Amaç 

Ödüller 

Fughar 

Karakter [Sezon Sunucusu Mezuniyeti] Daha Geniş ve Çetin bir Dünyaya Doğru görevini tamamlamış veya level 20 veya üstü bir sezon karakteri olmalıdır 

Fughar ile Konuşun 

Sezon Özel Hediye Takas Kuponu x1 
Cron Taşı x50 
Ekşi Yeşil Üzüm Suyu x10 
Tatlı Yabani Böğürtlen Suyu x10 
Taze Portakal Suyu x10 

Seçilebilir Ödüller

Sezonlar 

Sezona Özel Ödüller 

2020 Yaz Sezonu 

PEN (V) : Capotia  Küpe veya PEN (V) : Capotia Yüzük 

2020 Sonbahar Sezonu 

Perilla'nın Yıldızı 

2020  Kış Sezonu 

PEN (V): Capotia Kemer 

2021 Yaz Sezonu  

PEN (V):  Capotia Kolye  

2021 Sezon+  

Valks’ın Tavsiyesi (+100) 

Dördüncü Hediye: Anılarla Dolu Hediye Kutusu 

Mezun olduktan veya sezon sona erdikten sonra, çeşitli faydalı eşyalar içeren Anılarla Dolu Hediye Kutusu alabilirsiniz.  

 

Anılarla Dolu Hediye Kutusu 

Eşya Adı 

Açıklama 

  

Mezuniyet Kepi 

Sezon mezuniyetinizi kutlamak için karakterinizin kullanabileceği bir kozmetik eşya! Karakterinizle kullanmak için envanterinizdeki eşyaya sağ tıklayın. 

Valks’ın Tavsiyesi (+60) 

Yükseltme Şansınızı artırabilecek bir eşya. Valks'ın Tavsiyesi (+60) kullanmak, Yükseltme Şansınızı +60'a yükseltir. 

Cron Taşı  

Bir yükseltmede başarısız olduğunuzda eşyalarınızın yükseltme düzeyini korur. Yükseltmeyi kolaylaştıran yararlı bir eşya! 

 

[Etkinlik] Eski Ay Gizli Kitabı (7 Gün) 

7 gün boyunca artırılmış Level/Beceri/Yaşam EXP ve gelişmiş becerileri serbestçe sıfırlama ve beceri birleşimlerini değiştirme yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli bufflar veren bir eşya! 

Altın Mezuniyet Cübbesi 

10.000.000 Gümüş karşılığında bir NPC Satıcısına satılabilir. 

Buff sağlayan çeşitli Parşömenler ve İksir Kutuları 

[Etkinlik] Eşya Düşürme Artış Parşömeni (60 dk.), Kutsanmış Elçi Parşömeni (100 dk.) ve [Etkinlik] Giovan Grolin'in Destek Sertifikası, çeşitli Savaş, Beceri ve Yaşam EXP buffları veren parşömenlerdir. Birinci Sınıf İksir Kutusu, çeşitli faydalı bufflara sahip bir grup iksir içerir. 

 

 

[Sezon] Boss Ekipmanı Takas Kuponu 

Dönüştürülen Tuvala Ekipmanını Boss Ekipmanı ile takas etmenizi sağlayan bir eşya. Takaslanan Boss Ekipmanı, dönüştürülen Tuvala Ekipmanından bir yükseltme seviyesi daha düşük olacak. 

(Örn, PEN (V) Tuvala Ekipmanı = TET (IV) Boss Ekipmanı) 

  

* Değiştirilen Boss Ekipmanı Merkez Pazarda listelenemez. 

[Etkinlik] Tachros'un Ruh Taşı 

Aşağıdaki buffları elde etmek için bu eşyayı kullandıktan sonra (U) tuşuna basın.: 

Canavarlara Karşı Ek AP +5 

Level EXP +%50 

Beceri EXP +%30 

Saldırı Hızı +%4 

Beceri Hızı +%4 

Ağırlık Limiti +50 LT 

  

Süre ve Bekleme Süresi: 5 dakika 


Mezuniyet Sonrası?

Sezon Sunucularından mezun olduktan sonra ne yapacağınızdan emin değil misiniz? 

Her şey size bağlı! 

Devasa Black Desert dünyasını daha fazla keşfedebilir, daha güçlü canavarlara karşı cesaretinizi test edebilir, çeşitli Yaşam Becerilerinin daha derinlerine inebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. 

  

Daha güçlü olmak istiyorsanız, “Garantili PEN (V) Aksesuar görev serisi” veya “Garantili PEN (V) Boss Ekipmanı Yapılandırma görev serisi”ni başlatmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Aşçılık, Toplama vb. gibi çeşitli içerikler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve Gelişim Pasosundan ödüller alabilirsiniz.

 

■ Garantili PEN (V) Aksesuar Rehberi 

■ Garantili PEN (V) Boss Ekipmanı Yapılandırma Rehberi 

■ Gelişim Pasosu 

 

Böylece, Sezon Sunucusu GM Notumuz tamamlanmış oldu. Sezon Sunucusuna kendi adımınızı atmaya hazır olduğunuzu umuyoruz! 

 

Mutlu maceralar!

1 Yorum