Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 02.03.2022 07:00 (UTC+3) Sonsuz Kış Dağı Müziği Tanıtımı
8



2022 yılının Nisan ayında çıkacak olan Sonsuz Kış Dağı ile, size onun hayranlık uyandıran orijinal müziğinin bir önizlemesini vermek istedik!
Bu müzik, beş farklı temayı kapsayan 36 parçadan oluşuyor ve hepsi, dinlerken yeni bölgeye doğru dalmanıza yardımcı oluyor.

 

| Black Desert Soundtrack - IX. Eternal Winter - Part 1. Meditation |  

✦ Etnik müzik enstrümanlarının ve orkestranın tonlarını kullanarak, Ebedi Kış Dağı'nın göçebe "Abets" ve büyülü ama dost canlısı "Okjinsini" kar ruhlarının sıcaklığını ve sükunetini bünyesinde barındıran benzersizliğe sahip bir parça yarattık. 

 

 

| Black Desert Soundtrack - IX. Eternal Winter - Part 2. Shamanic |  

✦ Orijinal Tema Müziği'nin 2. Kısmı, Sonsuz Kış Dağı'nın Abets kabilesinin kutsal ve şamanistik arka planında yer alan manevi bir atmosferi çağrıştırması için etnik müzik enstrümanları ve özünde ilkel seslerle bestelendi. 

  

 

| Black Desert Soundtrack - IX. Eternal Winter - Part 3. Dark Adventure |  

✦ Daha derin perdeli etnik müzik enstrümanları ve ürkütücü seslerden oluşan Orijinal Tema Müziğinin 3. Kısmı gerilimle doludur ve karla kaplı Sonsuz Kış Dağı'nda saklı karanlık korkuları keşfediyormuş hissine kapılmanızı sağlar. 

  

 

| Black Desert Soundtrack - IX. Eternal Winter – Part 4. Epic Adventure |  

✦ Part 4, bir maceracının göz korkutucu Sonsuz Kış Dağı'nı aşmaya yönelik yolculuğunu somutlaştıran parçalardan oluşuyor. 

  

 

| Black Desert Soundtrack - IX. Eternal Winter - Part 5. Battle |  

✦ Kar beyazı Sonsuz Kış Dağı'nın tam tersine, Part 5, korkusuz savaşçıların kanına bulanmış savaş alanlarına çağıran parçalardan oluşuyor.


PEARL ABYSS MUSIC
 

Black Desert'ın orijinal müzikleriyle ilgilenen birçok Maceracıdan haber aldıktan sonra, herkesin Black Desert'ın uçsuz bucaksız ve güzel dünyasını dolduran müziğin keyfini çıkarması için PEARL ABYSS MUSIC kanalını açtık!

PEARL ABYSS MUSIC, Pearl Abyss'in Youtube'da oluşturduğu ve oyun müziklerini herkesin kolayca dinlemesini sağlamak için oluşturulmuş bir kanaldır. 

  

Size olağanüstü mucizeler ve unutulmaz deneyimler sunmayı amaçlıyoruz.

[PEARL ABYSS MUSIC] 

Resmi Youtube Kanalı 

Link

Şimdi de ses yönetmeninin kendisiyle tanışalım, Hwiman Ryu!

[Black Desert Ses Yönetmeni Hwiman Ryu (Croove) ile Röportaj]

GM Heidel

Merhaba Yönetmen Hwiman! Bize katıldığınız için teşekkürler! 

Resmi PEARL ABYSS MUSIC kanalı geçtiğimiz günlerde açıldı, bu yüzden sizi kısa bir röportaj için davet etmek istedik. 

  

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Merhaba, "Florchestra Dersleri" GM Notundan beri saklandıktan sonra aniden böyle ortaya çıktığım için biraz utangaç hissediyorum. Bir röportaj gerçekten yeterli mi? 

  

  

  

GM Heidel

Merak etmeyin! Sorun değil! 

Bize katıldığınız için tekrar teşekkür ederiz. Hemen başlayalım. 

  

S1. Halihazırda resmi bir Black Desert kanalı olmasına rağmen neden ayrı bir PEARL ABYSS MUSIC kanalı oluşturuldu? 

  

  

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Sonsuz Kış Dağı'nın Kore sunucusunda yayınlanmasından sonra, beklenmedik bir şekilde bu müziklerin ne kadar iyi olduğundan bahseden dünya çapındaki Maceracılardan Youtube'da tema müziklerinin olması gerektiğine dair talepler aldık. 11 Ocak'ta, Sonsuz Kış Dağı'nın müziğini ilk kez resmi Black Desert Kore'nin Youtube kanalında sunmaktan heyecan duyduk. 

  

Ancak videoya yapılan yorumları okuduğumuz zaman, dünya çapındaki birçok Maceracının Atoraxxion ve O'dyllita'nın müziğini de sunmamızı istemesi bizi derinden etkiledi. Böylece PEARL ABYSS MUSIC kanalı, dünya çapındaki herkesin birlikte eğlenmesi için müziklerimizi tek bir Youtube kanalında sunmamızın bir yolu olarak doğdu. 

 

  

GM Heidel

Vay canına, PEARL ABYSS MUSIC kanalının ortaya çıkması Maceracılarımızın desteği sayesinde oldu. Bu harika! 

  

Sıradaki sorumuza geçelim. 

S2. Yüklenen videolardan bazıları “1 Saatlik” videolar, 1 saat uzunluğundaki videoları yüklemenin amacı nedir? 

  

  

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Youtube'da son zamanlarda müzik dinleme trendi mevcut. Birkaç yıl öncesinden beri bir, iki, hatta on saatlik müzik dinleme videoları gördüm. 

  

Başlıkları “araba sürerken dinlenecek müzik”, “5 dakikada uykuya dalmanızı sağlayan müzik”, “kod yazarken kullanabileceğiniz döngüsel müzik”, “cafe caz müziği”, “XXX OST 1 saat” gibiydi. Temel olarak, bu videolar, bir video üzerinde tekrarlanan çeşitli temaların derlemeleri. 

  

Bununla beraber, çok sayıda insanın bu tür uzun videoları izlediğini, hatta bazı videoların yüz milyonlarca izlenmeyi aştığını gördüm. Hatta Black Desert hayranlarının birkaç şarkıyı tek bir temada birleştirdiğini ve onları bir saat veya daha uzun süre tekrar ettiğini ve sonuçta gerçekten iyi hazırlanmış videolar olduğunu da gördüm. 

 
Ve bu videoların eski versiyonlarını izlerseniz, çoğunlukla çizimler ve fotoğraflar arasında geçiş yapmak gibi basit görsellerle sunuldu. Ancak günümüzde, yavaş yavaş canlandırılan harika çizimler gibi gerçek görsel görüntüler sergiliyorlar ve video prodüksiyonları bazen sanat düzeyine ulaşıyor, yani yalnızca kulaklarınız değil, gözleriniz için de şenlik oluyor. 

  

GM Heidel 

Sadece müzik dinlemek yerine, yüksek kaliteli bir video daha sürükleyici ve güçlü bir deneyim yaşamanıza yardımcı oluyor! 

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Bu tarz videolardan “1 Saatlik” videolar konusunda dikkatimi çeken bir tane var. 

  

Oyun müziği türünde efsanevi bir film müziği olan The Elder Scrolls V: Skyrim'in müziğinin 1 saatlik bir videosu. Bu video oyunun yapımcıları tarafından değil, oyunun sahnelerini videolarında harika bir şekilde yakalayan bir Youtuber tarafından oluşturulmuş. 

  

Bu videodan etkilenmeden edemedim ama Black Desert'ın grafiklerinin çok daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu yüzden, sadece müzik yüklemek yerine bu formatta videolar üretmemizi önerdim ve sonunda teklifim kabul edildi. 

  

Böylece Sonsuz Kış Dağı müziğinin beş farklı bölümünü 1 saatlik videolarla yükledik. 

  

Başlıklara dikkatlice bakarsanız, video atmosferinin açıklamalarını görürsünüz. Örneğin, Part 1'de "Meditasyon" kelimesi vardır. "Uykulu" gibi bazı anahtar kelimeler de var, ancak bunları gizledik çünkü açıkça söyleseydik biraz utanırdık. Uykusuzluk çekenler, Part 1'i denemeye ne dersiniz? 

  

Ve tabii ki abone olmayı, beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın! 

  

  

  

  

GM Heidel

Part 1'i dinledim ve gerçekten rahatlatıcıydı. 

Hatta abone oldum ve videoyu beğendim! ٩(*•̀ᴗ•́*)و  

  

 S3. Maceracılar, Black Desert ile ilgili içerik üretmek için Black Desert müziğini kullanabilir mi? 

(Etkinlikler, vb?) 

  

  

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Şimdi bile, Black Desert ile ilgili içerik üretmek için Black Desert müziğini kullanmakta özgürsünüz. 

  

Ancak, ticari olmayan kullanımla ilgili yönergelerimizi takip edebilir, Pearl Abyss'e açıkça atıfta bulunabilir ve herhangi bir uygunsuz içerik eklemekten kaçınarak Pearl Abyss'in IP'sine saygı gösterebilirseniz minnettar oluruz. 

 

Ayrıca Black Desert hayranlarının Black Desert ile ilgisi olmayan içeriklerde bile Black Desert müziğini kullanabilmelerinin harika olacağına inanıyorum, bu yüzden bunu mümkün kılmak için çalışıyorum. Henüz %100 değil, ancak daha sonraki bir tarihte her şey hazır olduğunda yönergelerimizle ilgili daha fazla ayrıntı sağlayacağız. 

  

GM Heidel 

S4. Oh, son sorumuza geldik bile. 

PEARL ABYSS MUSIC kanalına ne tür videolar yükleneceğinden bize bahseder misiniz? 

  

  

  

Yönetmen Hwiman (CROOVE) 

Maceracıların Pearl Abyss tarafından üretilen müziğin keyfini çıkarmasını sağlayacak çeşitli videolar üretmeye hazırlanıyoruz. Bu videolar şu şekilde ayrılabilir: 

  

İlk olarak, tek tek yüklenecek olan müzik parçası videoları, en sevdiğiniz parçaların Youtube veya Youtube Müzik üzerinden tek tek keyfini çıkarmanızı sağlar. İkincisi, konser sahneleri veya harika anlar içeren videolar. Üçüncüsü, Pearl Abyss tarafından üretilen müzik/seslerin kamera arkası videoları. Ve son olarak, 1 saatlik formattaki videolar. 

  

Bir dahaki sefere daha derine ineceğim. Bahsettiklerimin ötesinde, PEARL ABYSS MUSIC kanalında Pearl Abyss tarafından üretilen diğer ilginç videoları veya müzikleri de sunmak istiyorum. 

  

  

  

GM Heidel

Tüm sorularımızı yanıtlamak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. 

PEARL ABYSS MUSIC kanalıyla ilgili bazı sorularınızın yanıtlandığını umuyoruz! 

  

Röportajın sonuna geldik. 

PEARL ABYSS MÜZİK kanalını takip etmeyi unutmayın! 

 

Görüşmek üzere! ( ッ◕ ܫ◕)ッ'  

8 Yorum