Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 27.04.2022 07:00 (UTC+3) 27 Nisan, 2022 (Çar) Güncelleme Ayrıntıları
21

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

27 Nisan 2022 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 952.2 MB

* Lütfen Steam güncellemesinin yukarıda listelenen boyuttan daha büyük olabileceğini unutmayın.

 


Etkinlik

Etkinlik 1. Dünya Bossu İmhası

Etkinlik Süresi

- 27 Nisan, 2022 (Çar) bakım sonrası - 11 Mayıs, 2022 (Çar) b  akım öncesi

[Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 2. Drakania'nızın Stilini Paylaşın!

Etkinlik Süresi

- 27 Nisan, 2022 (Çar) bakım sonrası - 18 Mayıs, 2022 (Çar) bakım öncesi

[Ayrıntılar için tıklayın]

 

Başlıca Güncellemeler - Petlerin Ganimet Toplama Yöntemi İyileştirmesi

CalpheON Bölüm 2'de bahsi geçen, petlerin eşya toplama yöntemi iyileştirildi. Mevcut durumda, karakter hareket ederken petlerin karakteri takip etmesi zorunluluğundan dolayı, karakter hızlandıkça toplama hızı bir o kadar yavaşlıyordu. Çok sayıda maceracı tarafından sürekli olarak aldığımız bildirimler karşısında bir çözüm yöntemi bulmak adına sayısız görüşmeler ve testler gerçekleştirdik ve petlerin hareket yöntemini öncelikli olarak eşya toplama odaklı olarak iyileştirebileceğimizi tespit ettik. İyileştirme sonrasında, karakter ne kadar hızlı hareket ederse etsin ganimet eşyaların toplanamaması durumu öncesine nazaran büyük ölçüde hafifletildi. Petlerin, Nadir Canavar Tespiti ve Düşman Maceracı Tespiti gibi özel becerilerini de rahatlıkla kullanabileceğinizi umuyoruz.
● Petlerin ganimetleri toplama yönteminde iyileştirme yapıldı.
- Petler, karakter hareket halindeyken de öncelikli olarak ganimetleri toplayacak şekilde iyileştirildi.
- Nadir Canavar Tespiti, Toplama Eşyası Tespiti ve Düşman Maceracı Tespiti gibi pet özelliklerinin etkin olması durumu, ganimet elde etmeyi etkilemeyecek şekilde değiştirildi.
Öncesi Sonrası
※ 5 adet Aşama 4 Pet için Çevik komutu uygulanarak çekilmiştir.

 

Başlıca Güncellemeler - Serendia Elvia Diyarı İyileştirmesi

CalpheON Bölüm 2'de sözünü ettiğimiz Serendia Ruh Silahı iyileştirmeleri ve değişiklikleri uygulandı. Ork Kampı dahil olmak üzere Ruh Silahı ortaya çıkma oranı, av sahası ve canavarlara göre olmak üzere minimum 2 ve maksimum 35 kat aralığında arttırıldı.

Ruh Silahı 3 adet özelliğe sahip "tek kullanımlık eşya"dır ve Elvia av sahalarının savaş ve karakteristik özellikleri hesaba katılarak geliştirilmiştir. Güncellemeden sonra çok sayıda maceracı bu silahı aktif olarak keyifle kullandı ancak zor bir şekilde ortaya çıkan silahlar kişisel eşya olarak bağlanamadığından dolayı endişe oluşturuyordu ve Ruh Silahlarının elde edilme veya ne kadar süre korunabildiğine göre ganimetlerde büyük bir fark meydana geliyordu. Buna bağlı olarak, amacını mümkün olduğunca koruyarak daha fazla maceracının faydalanacağı şekilde bir kaç ayarlama yaptık.


Öncelikle Ruh Silahlarının bağlanma yöntemi "siz ve parti" önceliğine göre değiştirildi. Artık Ruh Silahı ortaya çıktığında, diğer maceracılar tarafından el koyulma endişesi olmadan daha özgür bir şekilde veya stratejik olarak kullanabileceksiniz.


Çok sayıda Ruh Silahının alanda ortaya çıkması tuhaf görünebileceğinden, ruhların kalabileceği süre 3 dakika olarak ayarlandı. Ancak Ruh Silahı ortaya çıkış oranı büyük ölçüde arttığından, uygun bir hızda avlanıldığında, Kadim Ruhlar ile eskisine oranla yeterince karşılaşabileceksiniz. Fakat, maceracılar arasındaki farkı azaltabilmek için 10 dakikalık bir bekleme süresi eklendi. yani, Ruh Silahı bir kez (10 dk.) kullanıldıktan sonra 10 dakika boyunca kullanılamadığı bir yöntem.


Şansa bağlı olarak 1 saat boyunca da kullanılabilen önceki yönteme kıyasla memnuniyetsizlik oluşturabilir ancak daha fazla maceracı için fırsat eşitliği oluşturmak adına attığımız bir adım olduğundan, anlayışla karşılamanızı rica ediyoruz.


Güncellemeden sonra Elvia Av Sahalarının atmosferinin de biraz değişeceğini düşünüyoruz. Test çalışmalarımıza devam ederken, diğer taraftan Elvia Av Sahalarının özelliklerine renk katmaya devam edeceğiz.

● Serendia Elvia Diyarı'ndaki Kadim Ruhlar, Hadum'un enerjisine direnç göstermeye başladılar.
- Valtarra, Okiara ve Narc Kadim Ruhlarının sahip olduğu kutsama, sadece kendilerini çağıran Maceracı veya Maceracının parti üyelerine uygulanacak şekilde değiştirildi. (Ekip için uygulanmaz ve Kadim Ruh ortaya çıktığında Parti durumunda olunmalıdır.)
- Ayrıca "Elvia Ruh Kutsaması" etkisi uygulandığında, "Elvia Ruh Kalıntısı" etkisi de beraberinde uygulanır. "Elvia Ruh Kalıntısı" uygulanmış durumda yeni "Elvia Ruh Kutsaması" alınamaz.
- Buna bağlı olarak artık, Elvia Kadim Ruhlarının kutsaması bittikten 10 dakika sonra yeni Elvia Ruh Kutsaması alınabilecek.
- "Elvia Ruh Kutsaması" ve "Elvia Ruh Kalıntısı" etkilerinin süresi, çevirim dışı durumda akmayacak şekilde değiştirildi.


Kadim Ruhun Kutsaması

● Serendia Elvia Diyarı'ndaki Kadim Ruhlar, Hadum'un enerjisine direnç göstermeye başladılar.
- Kadim Ruhlar, görünümlerini gizleyene kadar yaklaşık 1 dakika kaldığında, Kadim Ruhların yoğun bir şekilde üzerilerine gelen Hadum'un enerjisine direnç göstermeye başladığı görüntülenecek şekilde iyileştirildi.

● Serendia Elvia Diyarı'ndaki Kadim Ruhların fısıltıları Maceracılara şans getirmeye başladı.
- "Elvia Ruh Fısıltısı" kendini gösteren Kadim Ruhlar ile etkileşim yoluyla elde edilebilir. Ana Silah/Uyanış Silahı seçimleri aynı şekilde uygulanır.
- "Elvia Ruh Fısıltısı" 5 dakika boyunca Canavarlara Karşı Ek AP +3 etkisi sağlar. "Elvia Ruh Kutsaması" ve "Elvia Ruh Kalıntısı" etkilerinden etkilenmez.
- Etkileşim tamamladıktan sonra "Elvia Ruh Fısıltısı" uygulanmasını sağlayan Kadim Ruh, daha önce olduğu gibi görünümünü gizler.
Elvia av sahalarının savaş dengesi ve eşya düşürme oranında değişiklikler yapıldı. Bizim en çok odaklandığımız şey, Elvia av sahalarına göre ganimet değişimi arasında çok fark olmayacak şekilde ayarlama noktası oldu. Maceracılara av sahası seçmede çeşitlilik sağlamak için bu kısmı netleştirdik ve bunun için birkaç büyük değişiklik yaptık.

Öncelikli olarak, tüm Elvia av sahalarının İdeal AP değeri ayarlandı. Av sahalarının genel ganimet dengesinde sapma olmadan dengelemek amacıyla, Serendia Elvia av sahasında İdeal AP ile İdeal AP aşılmış durumdayken avlanıldığında, verimlilik arasında büyük oranda fark oluşmayacak şekilde ayarlama yapıldı. Yani, İdeal AP ile maksimum verim elde edilebilecek ve İdeal AP aşıldığında ise abartılı bir verim ortaya çıkmayacak. Bundan dolayı, AP değerlerinize uygun av sahasında maksimum verimle avlanabilmenizi temenni ediyoruz.


Yanı sıra, Ruh Silahı iyileştirmeleri ile yok edilebilen canavar sayısının artışıyla bağlantılı olarak, ganimet eşya elde etme dengelemesi yeniden ayarlandı. Av sahalarına göre farklılık gösteren Ruh Silahlarının ortalama ortaya çıkış sayısı ve ganimet kazancı, Elvia Serendia içinde benzer kazançlar oluşturacak şekilde, KaraYıldız Zırh yapılandırma malzemesi olan Kıyamet Tohumu dahil olmak üzere, Valtarra'nın Alevi, Okiara'nın Gözyaşı ve Narc'ın Yıldırımı eşyalarının maksimum düşürme miktarı arttırıldı.


Ruh Silahlarının değişimi, savaş dengesi, eşya düşürme oranı değişimi ve Pet AI iyileştirmelerine kadar birçok büyük içerik var. Bunlara bağlı olarak, oldukça popüler olan mevcut Ork Kampı'nın yanı sıra diğer av sahalarında da yeterli kazanç elde edilebilecek. Böylelikle av sahası eksikliğinden dolayı oluşan rahatsızlığı en aza indirgeyeceğimizi düşünüyoruz. Dengeleme ile ilgili kısımları düzenli olarak inceleyerek, gerekli olduğu düşünülen kısımları iyileştirmeye devam edeceğiz.


Elvia av aahası iyileştirmesinden itibaren tüm av sahalarında, maceracılara daha keyifli ve daha çeşitli konumlarda avlanabilmelerini sağlamak için güncellemelerimize son sürat devam edeceğiz.

● Serendia bölgesi Elvia Diyarı av sahaları aşağıdaki gibi değiştirildi.

Altar İmpleri

● Altar İmpleri için İdeal AP ayarlandı.
- 240 - 270 AP değerine sahip maceracılar, Altar İmpleri'nde sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.  
● Ruh Silahı ortaya çıkış oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 35 kat arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 3 kat arttırıldı.
- Nadir canavarlardan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 35 kat arttırıldı.
- Dastard Bheg'den Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 10 kat arttırıldı.
- Altar İmpleri'nde, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Dastard Bheg'den elde edilebilen Ağlayan Gece Parçası düşürme oranı 64 kat arttırıldı.
- Dastard Bheg'den 1 adet elde edilebilen Okiara'nın Dalgası düşürme miktarı, 1 - 3 adet aralığında elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Dastard Bheg'den 1 adet elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme miktarı, 1 - 2 adet aralığında elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Nadir canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Cesaret düşürme oranı %2 arttırıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle, yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Gözdağı/Cesaret düşürme oranı sırasıyla %30 ve %38 azaltıldı.
- Nadir canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Gözdağı düşürme oranı %50 azaltıldı.
- Dastard Bheg'den elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Gözdağı/Cesaret düşürme oranı %60 azaltıldı.
- Altar İmpleri canavarlarının DP'si 1.11 kat arttırıldı.
● Canavar yok etmeyi daha işlevsel bir şekilde gerçekleştirebilmek için canavarlar, bayraklara daha yakın yerlere yerleştirildi ve Altar İmp Eğitmeni ile Altar İmp Cengaveri'ni baz alarak yerleştirmeler iyileştirildi.
- Canavarların bayraklara daha yakın olacak şekilde yerleştirilmesine bağlı olarak, Altar İmp Ruhunun İmp Bayrağı tarafından soğurulma menzili azaltıldı.
- Canavarların konumlarının değiştirilmesine bağlı olarak Altar İmp canavarlarının takip etme menzili mevcut duruma göre daha azaltıldı.
● Parti ile birlikte canavar yok ederken, Ruh Silahları yüzünden parti üyelerinin ganimet alamaması durumunu iyileştirmek için aşağıdaki değişiklikler yapıldı.
- Ruh Silahı (Okiara)'nın Ek Hasarı 4.5 kattan 2 katına düşürüldü.
- Ruh Silahı (Narc)'ın Ek Hasarı 6.5 kattan 2.5 katına düşürüldü.
- Ruh Silahı (Valtarra)'nın Ek Hasarı 3.5 kattan 1.5 katına düşürüldü.
● Ruh Silahı hasarlarının değiştirlmesine bağlı olarak [Vahşi] İmplerden düşürülen ganimetlerde artış uygulandı.
- Okiara'nın Dalgası düşürme oranı 1.5 kat arttırıldı.
- Kıyamet Tohumu düşürme oranı 1.3 kat attırıldı.
● [Boss] Dastard Bheg, aşağıdaki gibi iyileştirildi.
- Çıkış bildirimi geldikten sonra, mevcut duruma göre %50 daha hızlı çıkacak şekilde iyileştirildi.
- Ortaya çıkışı sırasında [Dengesiz Ruh] İmp Altarı Sürüsü ortaya çıkacak şekilde iyileştirildi.
- Yok edildiğinde [Dengesiz Ruh] İmp Altarı Sürüsü ortaya çıkacak şekilde iyileştirildi.




Biraghi İni

● Biraghi İni için İdeal AP ayarlandı.
- 240 - 270 AP değerine sahip maceracılar, Biraghi İni'nde sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı ortaya çıkış oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 20 kat arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı 4 kat arttırıldı.
- Biraghi'den Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 2 kat arttırıldı.
- Biraghi İni'nde, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Biraghi'den elde edilebilen Narc'ın Yıldırımı düşürme oranı 35 kat arttırıldı.
- Biraghi'den elde edilebilen Bıkkın Gece Parçası %100 oranla elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Biraghi'den elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme oranı 3.5 kat arttırıldı.
- Biraghi'den elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Düşme düşürme oranı 5 kat arttırıldı.
- Biraghi'den elde edilebilen Savaş İzi düşürme oranı 3.3 kat arttırıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Narc'ın Yıldırımı düşürme oranı %20 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Bıkkın Gece Parçası düşürme oranı %53 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Çatlamış Ayın Tırnağı düşürme oranı %23 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Düşme düşürme oranı %22 azaltıldı.
- Genel canavarlardan Biraghi ortaya çıkma oranı %30 azaltıldı.
● Maceracı Biraghi İni'nden çıktığında, Biraghi ödülü seviyesinin sıfırlanma koşulları aşağıdaki gibi zayıflatıldı.
- Biraghi İni ödülü seviyesinin uygulandığı alan arttırıldı.
- Ödül belirlendikten sonra Biraghi İni dışında başka bir bölgeye gidilse de yaklaşık 5 dakika boyunca ödül seviyesi sıfırlanmayacak şekilde iyileştirildi.

Kale Harabeleri

● Kale Harabeleri için İdeal AP ayarlandı.
- 250 - 280 AP değerine sahip maceracılar, Kale Harabeleri'nde sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı ortaya çıkış oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı 30 kat arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 3 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı 30 kat arttırıldı.
- Kale Harabeleri'nde, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Öfkeli Gece Parçası düşürme oranı 35 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Kurumuş Ormanın Kalbi düşürme oranı 23 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Valtarra'nın Alevi düşürme oranı 35 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den 1 adet elde edilebilen Valtarra'nın Alevi düşürme miktarı, 2 - 5 adet aralığında elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme oranı 1.06 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den 1 adet elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme miktarı, 2 - 3 adet aralığında elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Sarsılmaz düşürme oranı 5 kat arttırıldı.
- Al Rhundi'den elde edilebilen Soğuk Kara Güneşin Gözyaşı düşürme oranı 3.5 kat arttırıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Öfkeli Gece Parçası düşürme oranı %22 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kurumuş Ormanın Kalbi düşürme oranı %70 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Sarsılmaz düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Al Rhundi’nin Gizli Emri düşürme oranı %80 azaltıldı.
- Al Rhundi’nin Gizli Emri'nden ortaya çıkan canavarlardan "Al Rhundi’nin Gizli Emri" elde edilemeyecek şekilde değiştirildi.
- Kale Harabeleri'nde ortaya çıkan canavarların DP'si 1.16 kat arttırıldı.
● Parti ile birlikte canavar yok ederken, Ruh Silahları yüzünden parti üyelerinin ganimet alamaması durumunu iyileştirmek için aşağıdaki değişiklikler yapıldı.
- Ruh Silahı (Valtarra)'nın Ek Hasarı 4.5 kattan 2 katına düşürüldü.
- Ruh Silahı (Okiara)'nın Ek Hasarı 6 kattan 2.5 katına düşürüldü.
- Ruh Silahı (Narc)'ın Ek Hasarı 3.5 kattan 1.5 katına düşürüldü.
● Ruh Silahı hasarlarının değiştirlmesine bağlı olarak genel canavarlardan düşürülen ganimetlerde artış uygulandı.
- Valtarra'nın Alevi düşürme oranı 1.9 kat arttırıldı.
- Öfkeli Gece Parçası düşürme oranı 1.5 kat attırıldı.
- Ruh Silahı (Valtarra) düşürme oranı 1.2 kat attırıldı.
- Ruh Silahı (Okiara) düşürme oranı 1.5 kat attırıldı.
- Al Rhundi’nin Gizli Emri düşürme oranı 1.2 kat attırıldı.
- Elde edilebilen hurda miktarı 2 adetten 2 - 3 adete çıkarıldı.
● Parti ile canavar yok etmeyi daha işlevsel bir şekilde gerçekleştirebilmek için canavarların konumları iyileştirildi.




Bataklık Foganı

● Bataklık Foganı için İdeal AP ayarlandı.
- 260 - 280 AP değerine sahip maceracılar, Bataklık Foganı'nda sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı ortaya çıkış oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 20 kat arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 2.8 kat arttırıldı.
- Traval'dan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 5 kat arttırıldı.
- [Şiddetli] Bataklık Fogan Savaşçısı'ndan Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkma oranı 10 kat arttırıldı.
- Bataklık Foganı'nda, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Titium'dan elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme oranı 7 kat arttırıldı.
- Titium'dan 1 adet elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme miktarı, 1 - 2 adet elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- Titium'dan elde edilebilen Okiara'nın Dalgası düşürme oranı 35 kat arttırıldı.
- Titium'dan 1 adet elde edilebilen Okiara'nın Dalgası düşürme miktarı, 1 - 3 adet elde edilebilecek şekilde değiştirildi.
- [Şiddetli] Fogan Savaşçısı'ndan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Sağlamlık/Saldırı düşürme oranı %50 azaltıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kurak Nehrin Gözyaşı düşürme oranı %40 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Sağlamlık/Saldırı düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Taş (Silah/Zırh) düşürme oranı %50 azaltıldı.
- Genel canavarlardan Titium ortaya çıkma oranı %50 azaltıldı.
- Titium'dan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Sağlamlık düşürme oranı %33 azaltıldı.
- Bataklık Foganı'ndaki genel canavarların ve [Şiddetli] Bataklık Fogan Savaşçısı'nın HP'si 1.5 kat arttırıldı.
- Bataklık Foganı'ndaki genel canavarların ve [Şiddetli] Bataklık Fogan Savaşçısı, Traval, Titium'un DP'si 1.22 kat arttırıldı.
- [Baskın Partisi] Naga'nın DP'si 1.22 kat arttırıldı.
● Bataklık Foganı'na saldıran Naga Baskın Birlikleri'nin Maceracıyı takip etme menzili arttırıldı.

Bataklık Nagası

● Bataklık Nagası için İdeal AP ayarlandı.
- 260 - 280 AP değerine sahip maceracılar, Bataklık Naga'da sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı ortaya çıkış oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 15 kat arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı 2.2 kat arttırıldı.
- Naga Komutanı'ndan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 15 kat arttırıldı.
- Bataklık Nagası'nda, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Yükselme düşürme oranı 1.7 kat arttırıldı.
- Naga Komutanı'ndan elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme oranı 1.02 kat arttırıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Bataklık Nagası'nda ortaya çıkan canavarların DP'si %22 arttırıldı.
- Genel canavarların HP'si 1.3 kat arttırıldı.
- Bataklık Nagası Komutanı'nın HP'si 1.5 kat arttırıldı.
● Naga Komutanı için aşağıdaki değişiklikler yapıldı ve alt canavarların çağrılma yöntemi değiştirildi.
- Daha önce Naga Komutanı, savaş başladığında alt canavarları sırasıyla çağırıyordu. Şimdi ise, HP %90 olduğunda alt canavarları çağırabilecek şekilde değiştirildi.
- Daha önce, Naga Komutanı öldüğünde tüm alt canavarlar yok oluyordu. Şimdi ise, Naga Komutanı ölse de alt canavarlar yok olmayıp, çağrılması gereken tüm alt canavarlar ortaya çıkarak savaşa katılacak şekilde değiştirildi.
- Naga Komutanı toplam 9 alt canavar çağıracak şekilde değiştirildi.
- Naga Komutanı'nın savaş dışı durumdaki hareket mesafesi azaltıldı.
- Naga Komutanı'nın savaş sırasında maceracıyı takip mesafesi azaltıldı.
● Bataklık Nagası Komutanı'nın konumu zehirli bitkilere daha yakın olacak şekilde iyileştirildi.
- Buna bağlı olarak, Bataklık Nagası Komutanı'nın takip menzili ve hareket mesafesi azaltıldı.
- Naga Bataklığı'na daha fazla Bataklık Nagası Komutanı yerleştirildi.
● Bataklık Nagası Komutanı'nın saldırı menzili azaltıldı ve daha yakın bir mesafeden saldırabilecek şekilde değiştirildi.
● Naga Bataklığı'ndaki Bataklık Münzevi Yengeci, Kırmızı Dikenli Dokunaç, Üçgen Kafa Kertenkele sayıları azaltıldı.
● Bataklık Nagası'na saldıran Fogan Baskın Birlikleri'nin Maceracıyı takip etme menzili arttırıldı.


Ork Kampı

● Ork Kampı için İdeal AP ayarlandı.
- 280 - 320 AP değerine sahip maceracılar, Ork Kampı'nda sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı'nın ortaya çıkma oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı 6 kat arttırıldı.
- Ork Kampı'nda, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Kara Taş (Silah/Zırh) düşürme oranı %50 azaltıldı.
- Genel canavarlardan elde edilebilen Valtarra'nın Alevi düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Orkların şefi Org'dan elde edilebilen Büyü Kristali - Zırh düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Orkların şefi Org'un ortaya çıkma oranı %50 azaltıldı.
- Ork Kampı'nda ortaya çıkan canavarların DP'si %10 arttırıldı.

Kanlı Manastır

● Kanlı Manastır için İdeal AP ayarlandı.
- 280 - 320 AP değerine sahip maceracılar, Kanlı Manastır'da sorunsuz bir şekilde avlanabilirler.
● Ruh Silahı'nın ortaya çıkma oranı arttırıldı.
- Genel canavarlardan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 10 kat arttırıldı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan Kadim Ruh (Valtarra) ortaya çıkma oranı %20 arttırıldı.
- [Şiddetli] Tarikatçı Savaşçı'dan Kadim Ruh (Narc) ortaya çıkma oranı 5 kat arttırıldı.
- Kanlı Manastır'da, nispeten daha az güç açığa çıkaran Kadim Ruh (Okiara) ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki ganimetlerin düşürme oranı ve miktarı arttırıldı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan elde edilebilen Kara Büyü Kristali - Hassasiyet düşürme oranı %10 arttırıldı.
● Yapılandırma malzemesi elde etme iyileştirmesi ve Ruh Silahı ortaya çıkma oranının arttırılması nedeniyle yok edilebilecek canavarların sayısındaki artışa bağlı olarak aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan elde edilebilen Narc'ın Yıldırımı düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan elde edilebilen Bıkkın Gece Parçası düşürme oranı %25 azaltıldı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan elde edilebilen Çatlamış Ayın Tırnağı düşürme oranı %50 azaltıldı.
- Genel canavarlar ve Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan elde edilebilen Kara Taş (Silah/Zırh) düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Kızıl Çan ile çağrılan canavarlardan Kızıl Çan elde edilemeyecek şekilde değiştirildi.
- [Şiddetli] Tarikatçı Savaşçı'dan elde edilebilen Kıyamet Tohumu düşürme oranı %30 azaltıldı.
- Kızıl Çan'da ortaya çıkan canavarların DP'si %1.5 kat arttırıldı.
● Kızıl Çan sesi yankılandığında, Maceracı ölmüş durumda ise [Çılgınlıkla Hükmedilen] Tarikatçılar ortaya çıkmayacak şekilde değiştirildi.
- Maceracı dirilirse, [Çılgınlıkla Hükmedilen] Tarikatçılar tekrar ortaya çıkacaktır.
● [Uyanmış Boss] Deli Muskan, savaş sırasında düşük bir ihtimalle ortaya çıkacak şekilde değiştirildi.
- Buna bağlı olarak, artık Kanlı Manastır içerisinde gizli ayin gerçekleşmeyecek şekilde değiştirildi.
- Deli Muskan'dan elde edilebilen ganimet, kişisel elde etme olarak değiştirildi.
- Deli Muskan'ın zorluk seviyesi azaltıldı.
- [Uyanmış Boss] Deli Muskan'ın ortaya çıkış animasyonu değiştirildi.

Serendia Elvia Diyarı Günlük Görevleri Yapılandırıldı

● Serendia Elvia Diyarı günlük görevlerinden elde edilebilen Yırtıcı Kökü miktarı artırıldı.
- Yırtıcı Kökü x2 → x5 / Yırtıcı Kökü x6 → x15
Alan Görev NPC'si Görev Adı Tamamlama Şartı Tamamlama Ödülü
Ork Kampı Ork Avcısı Brodie [Elvia Günlük] Soğuk Enerjinin Hakim Olduğu Ork Kampı Küçük Kızıl Ork x100 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Sisler İçinden Yükselen Ses Kızıl Ork Vahşisi x500 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Kayıplara Karışan Kızıl Orklar Kızıl Ork Sürüsü x1000 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
Kanlı Manastır Annalynn [Elvia Günlük] Kaybolan Umutlar Tarikatçı x400 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Yeşil Işığa Bürünmüş Manastır Tarikatçı Savaşçı x400 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Şüpheli Tarikatçı Tarikatçı Sürüsü x150 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
Fogan Bataklığı Dernyl [Elvia Günlük] Temkinli Foganlar Bataklık Fogan Muhafızı x300 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Büyük Fogan Büyük Bataklık Foganı x250 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Endişeli Çiftlik Sahibi Bataklık Foganı Sürüsü x1000 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
Naga Bataklığı Zegna [Elvia Günlük] Garip Bir Bataklık Naga Çırak Mızrakçı x250 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Naga Bataklığı Ekolojisi Bataklık Nagası Baltacı x250 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Kayıplara Karışan Bataklık Nagaları Bataklık Naga Sürüsü x1500 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
Kale Harabeleri Ruben [Elvia Günlük] Sessizlik İçerisindeki Gerilim Hareketlilik Birimi x400 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Fırtına Öncesi Kale Harabeleri Akıncı x400 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Al Rhundi'nin Kayıp Askerleri Al Rhundi Asileri Sürüsü x2000 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
Biraghi İni Etunar [Elvia Günlük] Karanlığa Bürünen Dağ Eşkıya Yağma Kaptanı x250 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Dağın Derinliklerine Gizlenmiş Eşkıya Savunma Kaptanı x500 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Eşkıyalar Tarafından Kaçırılmak! Eşkıya Sürüsü x2000 Yok Et Yırtıcı Kökü x15
İmp Altarı Zara Lynch [Elvia Günlük] Açığa Çıkmamış Gerçekler Altar İmp Cengaveri x200 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] Tuhaf Bir Olay Altar İmp Savaşçısı x150 Yok Et Yırtıcı Kökü x5
[Elvia Günlük] İzlerini Kaybettiren Altar İmpleri Altar İmpi Sürüsü x1000 Yok Et Yırtıcı Kökü x15

Eklemeler ve Düzenlemeler

Sınıflar

● Yürü/Koş ve Oto. Gitme sırasında, Yürü/Koş (Caps Lock/Scroll Lock) durumunda karakter daha doğal hareket edecek şekilde iyileştirildi.

 

Sınıf yenilemeleri süresince Avcı sınıfı için, Karakurt'un kullanımını arttırarak sembolizmini güçlendirip, kendine özgü savaş tarzını sağlamlaştırmayı amaçladık ve sınıf yenilemesi sonrası birçok maceracımız Karakurt'u kullanarak savaşın tadını çıkarmaktalar. Ancak, ata binerken sadece Kükreme kullanma yöntemi, yalnızca diğer sınıfları kullanan maceracılar tarafından değil, Avcı maceracılarının da en sık sorduğu sorulardan biri oldu. Bu nedenle, bu durum üzerine çok düşündük ve belirli bir derecede iyileştirme ve değişiklik gerektiği sonucuna vardık. Öncelikle, S: Kükreme becerisinin genel olarak bekleme süresi azaltıldı ancak, bekleme süresi boyunca etkinleşmeyecek şekilde değiştirildi. Buna karşılık, bu beceri yerde de önemli bir beceri olduğu için, S: Kükreme becerisinin sahip olduğu beceri etkisi, diğer becerilerden de elde edilebilecek şekilde ayarlamalar yapıldı. Ayrıca, Kükreme'nin kullanılamadığı durumlarda da, yeterli derecede hasar verebilmek için, diğer becerilerin kombosu ve kullanılabilirliği iyileştirilerek Kükreme'nin boşluğunun doldurulabileceği şekilde ayarlandı. Yapılan bu ayarlamayla, eskisi gibi ata binerken sadece Kükreme kullanmak zor olacak. Birçok Avcı sınıfı maceracısı bu durum nedeniyle hayal kırıklığına uğrayabilir ancak, bu seferki pet AI iyileştirmeleri ve Aşama 5 Pet geliştirmesi gibi gelecek güncellemeler açısından uzun vadede bakıldığında mutlaka iyileştirilmesi gereken bir kısım olduğuna karar verdik. Avcı sınıfı maceracıların anlayışını rica ediyoruz ve yama sonrasında da sürekli olarak kontrol etmeye devam edeceğiz.

● Kükreme becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Beceri bekleme süresi aşağıdaki gibi değiştirildi.
* Kükreme I - VI, Mutlak Kükreme: 25/24.5/24/23/22/20/20 sn. → 14/13/12/11/10/9/9 sn.
* S Kükreme I - IV Becerisi: 16/14/12/10 sn. → 10/9/8/7 sn.
- Bekleme süresi sırasında etkinleşmeyecek şekilde değiştirildi.
● Kısa Dalga becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Beceri kullanıldığında, Nefes yerine MP harcanacak şekilde değiştirildi.
- İsabetli vuruş sırasında hedef başına uygulanan MP Yenileme etkisi kaldırıldı.
- Beceri kullanılırken Nefes yenilenecek şekilde değiştirildi.
● Şok Dalgası becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Beceri kullanılırken Nefes yenilenecek şekilde değiştirildi.
- MP harcama miktarı arttırıldı.
● S: Şok Dalgası becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Bekleme süresi sırasında Kritik Vuruş Oranı uygulanmayacak şekilde değiştirildi.
- Ek vuruş, daha hızlı ve pürüzsüz bir şekilde etkinleşecek şekilde iyileştirildi.
- Ek vuruş sonrası Canavar Adımları becerisi ile pürüzsüz bir kombo gerçekleşecek şekilde iyileştirildi.
- Ek vuruş sonrası Kısa Dalga becerisi ile kombo gerçekleşmeyecek şekilde değiştirildi.
- Ek vuruş sırasında canavarlar için Düşürme uygulanması sorunu düzeltildi.
● Aktarım: Dehşet Vuruşu becerisinin vuruş sayısı, 3 vuruştan 5 vuruşa arttırıldı.
● Şimşek Küresi ve Hava Şimşeği becerileri aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Mutlak: Şimşek Küresi ve S: Şimşek Küresi becerileri için etrafındaki düşmanların dikkatini üzerine çekme etkisi eklendi.
- Beceri kullanılırken, Kaçınma ve Canavar Adımları becerileri ile pürüzsüz bir kombo gerçekleşecek şekilde iyileştirildi.
- Şimşek Küresi becerisinin bekleme süresi esnasında dahi, Gergin Tekme, Dehşet Vuruşu ve Beceri Birleşimi becerileri ile kombo gerçekleşecek şekilde iyileştirildi.
● S: Dalga Darbesi becerisinden sonra aşağıdaki beceriler ile daha hızlı bir kombo gerçekleşecek şekilde iyileştirildi.
- Toprak Şimşeği, Flaş, Ezme, Sıyrık, Kamçı, Üst Pençe, Boğuşma Alevi, S: Kükreme
● S: Dörtyan Savurma becerisi ek vuruşunun tüm vuruşlarının aralığı, en geniş vuruşa göre birleştirildi.
● Ezme becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- İsabetli vuruş sırasında, hedef başına MP Yenileme etkisi eklendi.
- I - III, Mutlak: Ezme becerilerinin açıklamasındaki, "Her vuruş için HP Yenileme" ifadesi, "Her hedef için HP Yenileme" olarak gerçek etkiye uygun şekilde düzeltildi.
● Kamçı becerisinden, yalnızca canavarlara uygulanan itme etkisi kaldırıldı.
● Karakurt: Uluma becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Beceri kullanılırken, Yaprak Dökümü, Akım: Savruntu, Canavar Adımları, Bulut Enerjisi ve Efsanevi Canavar Dansı: Eko becerileri ile pürüzsüz bir kombo gerçekleşecek şekilde iyileştirildi.
- Bekleme süresi sırasında kullanılabilecek şekilde iyileştirildi.
● Dörtyan Savurma becerisinin bekleme süresi 15/14/13/12 saniyeden 10/9/8/7 saniyeye düşürüldü.
● Efsanevi Canavar Dansı becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- RMB basılıyken, Anka Kuşu'ndan başlayarak Siyah Kaplumbağa'ya kadar art arda kombo yapılabilecek şekilde iyileştirildi.
- Her bir vuruş için HP ve MP Yenileme etkisi, vuruş başına 6/6/7/8'den 16/16/16/16'ya arttırıldı.
- PvP Hasarı %543/%668/%811/%1345'ten %597/%735/%892/%1480'e arttırıldı. Buna bağlı olarak PvP Hasar Azaltma Oranı %54.5 olarak değiştirildi.
- Kritik Vuruş Oranı %40/%50/%60/%70 olarak değiştirildi.
- Yerden Darbe eklendi.
● Efsanevi Canavar Dansı: Eko becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
Eko: Beyaz Kaplan formunda uygulanan Tüm DP Artışı etkisi, Eko: Siyah Kaplumbağa formuyla etkinleştirildiğinde uygulanacak şekilde değiştirildi ve Tüm DP Artışı etkisi 20'ye çıkarıldı.
- Eko: Beyaz Kaplan formu ile etkinleştirildiğinde, isabetli vuruş sırasında hedefin Tüm DP'sini azaltan bir etki eklendi.
● Bulut Enerjisi becerisi aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Kritik Vuruş Oranı %40'tan %100'e çıkarıldı.
- Bekleme süresi 9 saniyeden 7 saniyeye düşürüldü.
● Akım: Dolunay becerisinin bekleme süresi 7 saniyeden 5 saniyeye düşürüldü.
● Şimşek Küresi becerisi bekleme süresi sırasında kullanıldığında, belirli beceriler ile kombo yapılamaması sorunu düzeltildi.
● Karakurt: Uluma becerisi bekleme süresi sırasında kullanıldığında, beceri ses efektinin uygulanmaması sorunu düzeltildi.

● Level atlandığında öğrenilemeyen becerinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● S: Toprağın Oku II, III becerisinin kontrol rehberindeki açıklama metninde bulunan gerçektekinden farklı açıklama silindi.
- LMB veya RMB basılıyken Ek Vuruş

 

● S: Yıldırım Baskını: Yüksek Basınç ve S: Yıldırım Baskını: Kombo becerilerinin bekleme süresinin, 9 saniye uygulanması gerekirken 10 saniye olarak uygulanması sorunu düzeltildi.

 

● Akım: Işıklı Çiçeklenme becerisi öğrenildiğinde, Çiçeklenmiş Ten becerisi Beceri Eklentisi'nin uygulanmaması sorunu düzeltildi.

Bugün gerçekleştirilen yama ile Drakania için 2 tür "S" becerisi eklendi. İki beceri de tek başına veya kombo ile istenilen tarzda geniş kapsamlı olarak kullanılacak şekilde geliştirildi. Bu nedenle Drakania'nın PvE ve PvP'si, geniş açıdan bakıldığında korunmuş olsa da bazı ufak değişiklikler bulunmaktadır.
Öncelikle PvE'den bahsedecek olursak, S becerisinin eklenmesiyle daha da kusursuz bir Aktarım'a sahip olmuş olup, akabinde performansı arttırıldı. Özellikle, İyon harcayan Alev Saçan Darbe ve Şimşek Ateşi Patlaması gibi güçlü beceriler bekleme süresindeyken, "S: Parçalayan Pençe" becerisi kullanım veya kombo açısından oldukça kullanışlı olup, ""S: Yükselme"" becerisi ise, Markthanan'ın Pulu veya Markthanan'ın Komutu gibi kontrolün kısıtlı olduğu beceriler kullanıldıktan sonra kombo yapıldığında geniş alan hasarı verebileceğinden, Maceracılar tarafından sık sık kullanılacağını umuyoruz.
PvP tarafında ise, S becerisinin eklenmesiyle büyük bir değişiklik meydana gelmiş bulunmaktadır. Eklenen S becerileri Cephe Savunması ve Süper Zırh Kararı ile biraz daha güvenli bir şekilde hasar verebildiğinden, mevcut Şimşek Ateşi Patlaması'na toplanan hasar düşürüldü. Yanı sıra, Şimşek Ateşi Süpürüşü'nün Tüm İsabet Oranı Artışı etkisi, isabetli Akciğer Süngüsü vuruşu sırasında etkinleşecek şekilde değiştirildi. Başlangıçta Drakania'yı nispeten yüksek bir isabetlilik sağlayacak şekilde tasarlamıştık ancak şu an kullanılan yönteme kıyasla çok iyi bir etki alabileceği için mutlaka değiştirilmesi gerektiğine karar verdik. İsabet Oranı Artışı etkisinin devamlı olarak korunması durumunun azalması memnuniyetsizlik yaratabilir ancak, S becerisinin eklenmesi nedeniyle dengelemeyi sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz bir kısım olduğunu anlayışla karşılamanızı rica ediyoruz. Güncelleme sonrasında da PvP'yi kontrol etmeye devam edeceğiz ve gerekli durumlarda ayarlamalarımızı gerçekleştireceğiz.

● İki tür Aktarım becerisi S: Yükselme ve S: Parçalayan Pençe becerileri eklendi.
S: Yükselme

Beceri Beceri Hareketi
 

S: Parçalayan Pençe

Beceri Beceri Hareketi

● Şimşek Ateşi Patlaması I - Mutlak beceri levellerinin PVP Hasar Azaltma Oranı %40'tan %43'e çıkarıldı.
● S: Şimşek Ateşi Patlaması I - IV beceri levellerinin PVP Hasar Azaltma Oranı %47'den %53'e çıkarıldı.
● S: Şimşek Ateşi Süpürüşü becerisinin Tüm İsabet Oranı Artışı etkisi, S: Akciğer Süngüsü becerisine taşındı ve isabetli vuruşlarda bu etki uygulanacak şekilde değiştirildi.
● Kıvrım becerisi kullanıldıktan sonra Akciğer Süngüsü I - Mutlak beceri levelleri kullanıldığında, hareket halindeyken saldırı yapılabilecek şekilde iyileştirildi.
● Kıvrım becerisinden sonra Alev Saçan Darbe becerisi kullanıldığında, ilk önce Akciğer Süngüsü becerisinin etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
● Akciğer Süngüsü I - Mutlak beceri levelleri kullanılırken, bazı hareketlerde bir sonraki beceriyle kombonun geç gerçekleşmesi sorunu düzeltildi.
● Karakter duvara tırmanma hareketini gerçekleştirirken, silahın doğal olmayan bir şekilde görünmesi sorunu düzeltildi.
● Delici Kanat becerisinden sonra Alev Saçan Darbe becerisi ile kombo gerçekleştirildiğinde, Akciğer Süngüsü becerisinin etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
● Shard görünümünün, at sırtındayken doğal olmayan bir şekilde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

 

İçerikler

● Siyah Güce Takıntılı ve Kelcas Şampiyonu unvanları elde edilecek şekilde ekleme yapıldı.
● Arsha sunucusunda, Denizcilik Şöhreti'nin Korsan olmaması durumunda, büyük gemiler imha edildiğinde gemideki denizciler ölmeyecek şekilde değiştirildi.
 

Eşya

Parti zindanı Atoraxxion'a giriş malzemesi olan Talibre'nin Gözyaşı, artık çantada istiflenebilecek şekilde değişiklik yapıldı. Böylece birden fazla üretmiş olsanız dahi depo veya envanterde rahatlıkla muhafaza edebileceksiniz.
● Talibre'nin Gözyaşı envanterde tek bir slotta istiflenerek muhafaza edilebilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
- Sahip olunan Talibre'nin Gözyaşı eşyaları geri alındıktan sonra Heidel Deposu'na gönderildi.
● Delotia ve Delotia Özü eşyalarına, üretim bilgisi kontrol etme yöntemi eklendi.
- Sahip olunan eşyaya "Shift + LMB" ile üretim bilgisini kontrol edebilirsiniz.
● Lema Adası'ndaki Ravinia, Vell'in Kaliteli Tozu'nun elde edilebildiği Vell'in Kaliteli Tozu Kutusu'nu satmaya başladı.
Eşya Satın Alma Limiti Fiyat

Vell'in Kaliteli Tozu Kutusu - x1
Aile Başına Günde 5 kez Karga Parası x10

Vell'in Kaliteli Tozu Kutusu - x20
Aile Başına Günde 1 kez Karga Parası x180

● Mistik Ruh Tozu'nun Laila'nın Yaprağı ile takas edilebildiği yöntem eklendi.
- Laila'nın Yaprağı x1, Mistik Ruh Tozu x5 ile takas edilebilir.
- Kamasylve Tapınağı'ndaki [Kraliçe Peri] Theiah aracılığıyla takas yapılabilir.
- Laila'nın Yaprağı eşyasının açıklamasına, ilgili takas metni eklendi.


● [Köşk] Kiraz Ağacı elde edilebilen bir yöntem eklendi.
- Calpheon'daki Tohum Tüccarı Ahr'a Gizemli Tohum x5 vererek bu eşyayı alabilirsiniz.


● Çabukluk İşaret Fişeği eşyası eklendi.
- Çabukluk İşaret Fişeği, menzildeki düşmanları ortaya çıkaran mevcut işaret fişeğine göre, daha hızlı bir şekilde kullanılabilen bir eşyadır.
- Çabukluk İşaret Fişeği, mevcut işaret fişeği ile aynı şekilde level 3 Kuşatma Silah Atölyesi'nde üretilebilir.
- Çabukluk İşaret Fişeği üretmek için Kara Taş (Silah) x20, Alev Tozu x50, Erimiş Bakır Parçası x30 ve Kömür x5 gereklidir.
※ Çabukluk İşaret Fişeği, Merkez Pazar'a kaydedilemez.


● Mevcut 255 adet eşyanın elde etme ve kullanım yöntemleri daha net olarak kontrol edilebilecek şekilde, eşya açıklamaları iyileştirildi.
- İksir, Eser, Işık Taşı, malzeme eşyası vb. eşyaların açıklamaları iyileştirilmiş olup bu eşyaların detaylı listesini aşağıdan kontrol edebilirsiniz.
Değişim Öncesi Değişim Sonrası
접기
Eşya Adı
[Parti] Dostluk İksiri
[Parti] Gelişmiş Dostluk İksiri
[Parti] Diken İksiri
[Parti] Keskin Diken İksiri
[Parti] Dirilme İksiri
[Parti] Güçlü Dirilme İksiri
[Parti] İnsan Avı İksiri
[Parti] Kusursuz İnsan Avı İksiri
[Parti] Çılgınlık İksiri
[Parti] Sonsuz Çılgınlık İksiri
[Parti] Altın El İksiri
[Parti] Görkemli Altın El İksiri
[Parti] Yağma İksiri
[Parti] Güçlü Yağma İksiri
[Parti] Yarı İnsan Avı İksiri
[Parti] Azılı Yarı İnsan Avı İksiri
[Parti] Delme İksiri
[Parti] Acımasız Delme İksiri
[Parti] Enerji İksiri
[Parti] Kabaran Enerji İksiri
[Parti] Kanat İksiri
[Parti] Yükselen Kanat İksiri
[Parti] Ölüm İksiri
[Parti] Vahşi Ölüm İksiri
[Parti] Rüzgar İksiri
[Parti] Esen Rüzgar İksiri
[Parti] Çabukluk İksiri
[Parti] Korkusuz Çabukluk İksiri
[Parti] Sihir İksiri
[Parti] Kıvrak Sihir İksiri
[Parti] Fok İksiri
[Parti] Atik Fok İksiri
[Parti] Suikastçı İksiri
[Parti] Ölümcül Suikastçı İksiri
[Parti] Tespit İksiri
[Parti] Keskin Tespit İksiri
[Parti] Konsantrasyon İksiri
[Parti] Gelişmiş Konsantrasyon İksiri
[Parti] İrade İksiri
[Parti] Benzersiz İrade İksiri
[Parti] Öfke İksiri
[Parti] Sonsuz Öfke İksiri
[Parti] Karşı Koyma İksiri
[Parti] Keskin Karşı Koyma İksiri
[Parti] Yaşam İksiri
[Parti] Güçlü Yaşam İksiri
[Parti] Mentalite İksiri
[Parti] Sakin Mentalite İksiri
[Parti] Ölüm Meleği İksiri
[Parti] Büyük Ölüm Meleği İksiri
[Parti] Deneyim İksiri
[Parti] Görkemli Deneyim İksiri
[Parti] Savunma İksiri
[Parti] Çelik Savunma İksiri
[Parti] Katliam İksiri
[Parti] Vahşi Katliam İksiri
[Parti] Gök İksiri
[Parti] Merhametsiz Gök İksiri
[Parti] Dayanım İksiri
[Parti] Ezici Dayanım İksiri
[Parti] İşçi İksiri
[Parti] Becerikli İşçi İksiri
[Parti] Balıkçı İksiri
Dostluk İksiri
Gelişmiş Dostluk İksiri
Diken İksiri
Keskin Diken İksiri
Dirilme İksiri
Güçlü Dirilme İksiri
İnsan Avı İksiri
Kusursuz İnsan Avı İksiri
Çılgınlık İksiri
Sonsuz Çılgınlık İksiri
Altın El İksiri
Görkemli Altın El İksiri
Yağma İksiri
Güçlü Yağma İksiri
Yarı İnsan Avı İksiri
Azılı Yarı İnsan Avı İksiri
Delme İksiri
Acımasız Delme İksiri
Enerji İksiri
Kabaran Enerji İksiri
Kanat İksiri
Yükselen Kanat İksiri
Rüzgar İksiri
Esen Rüzgar İksiri
Çabukluk İksiri
Korkusuz Çabukluk İksiri
Sihir İksiri
Kıvrak Sihir İksiri
Fok İksiri
Kıvrak Fok İksiri
Suikastçı İksiri
Ölümcül Suikastçı İksiri
Tespit İksiri
Keskin Görüş İksiri
Konsantrasyon İksiri
Gelişmiş Konsantrasyon İksiri
İrade İksiri
Benzersiz İrade İksiri
Öfke İksiri
Sonsuz Öfke İksiri
Karşı Koyma İksiri
Keskin Karşı Koyma İksiri
Yaşam İksiri
Güçlü Yaşam İksiri
Mentalite İksiri
Sakin Mentalite İksiri
Ölüm Meleği İksiri
Büyük Ölüm Meleği İksiri
Deneyim İksiri
Görkemli Deneyim İksiri
Savunma İksiri
Çelik Savunma İksiri
Katliam İksiri
Vahşi Katliam İksiri
Gök İksiri
Merhametsiz Gök İksiri
Dayanım İksiri
Ezici Dayanım İksiri
İşçi İksiri
Becerikli İşçi İksiri
Balıkçı İksiri
Becerikli Balıkçı İksiri
Yanık Kaldırma İksiri
Panzehir İksiri
Pıhtılaştırma İksiri
Balina Tendonu İksiri
Sert Balina Tendonu İksiri
[Parti] Becerikli Balıkçı İksiri
[Parti] Yanık Kaldırma İksiri
[Parti] Panzehir İksiri
[Parti] Pıhtılaştırma İksiri
Grifon İksiri
Güçlü Grifon İksiri
[Parti] Grifon İksiri
[Parti] Güçlü Grifon İksiri
Khalk İksiri
Zaman İksiri
Akıcı Zaman İksiri
[Parti] Zaman İksiri
[Parti] Akıcı Zaman İksiri
Eğitim İksiri
Uzman Eğitim İksiri
[Parti] Eğitim İksiri
[Parti] Uzman Eğitim İksiri
Şok İksiri
Güçlü Şok İksiri
[Parti] Şok İksiri
[Parti] Güçlü Şok İksiri
Derin Deniz İksiri
Weenie İksiri
Kabaran Weenie İksiri
[Parti] Weenie İksiri
[Parti] Kabaran Weenie İksiri
Looney İksiri
Güvenilir Looney İksiri
[Parti] Looney İksiri
[Parti] Güvenilir Looney İksiri
Ruh Parfüm İksiri
Helix İksiri
Harika Helix İksiri
[Parti] Helix İksiri
[Parti] Harika Helix İksiri
Onurlu Derin Deniz İksiri
Onurlu Ruh Parfüm İksiri
Onurlu Khalk İksiri
Vahşi Ölüm İksiri
Ölüm İksiri
Beceri İksiri
Sonsuzluğun Beceri İksiri
Becerikli İksiri
İş İksiri
Zırh İksiri
Gelişmiş Becerikli İksiri
Kaba İş İksiri
Yozlaşmış Zırh İksiri
Yıkım İksiri
Ölümcül Yıkım İksiri
[Parti] Yıkım İksiri
[Parti] Ölümcül Yıkım İksiri
Azim İksiri
Bitmeyen Azim İksiri
[Parti] Azim İksiri
[Parti] Bitmeyen Azim İksiri
Kuvvet İksiri
Saf Kuvvet İksiri
[Parti] Kuvvet İksiri
[Parti] Saf Kuvvet İksiri
[Etkinlik] Derin Deniz İksiri
[Etkinlik] Khalk İksiri
Onur Özü
Onur Parçası
Yiğitlik Özü
Saydam KaraYıldız Kristali
Gizemli Tohum
[Fetih] Karanlıkla Anlaşma: Ogre
[Fetih] Karanlıkla Anlaşma: Trol
Ogre'nin Karanlık Kristali
Trol'ün Karanlık Kristali
Yükselen Ümitsizlik Közü
Ümitsizlik Alevi
Kırağı Alevi
Yükselen Kırağı Koru
Ateşin Kusurlu Işık Taşı
Toprağın Kusurlu Işık Taşı
Rüzgarın Kusurlu Işık Taşı
Floranın Kusurlu Işık Taşı
Konsantre Boss Enerjisi
Sert Kara Kristal Parçası
Keskin Kara Kristal Parçası
Marsh'ın Eseri - Fiziksel AP
Marsh'ın Eseri - Mesafeli AP
Marsh'ın Eseri - Büyü AP
Marsh'ın Eseri - Fiziksel İsabet
Marsh'ın Eseri - Mesafeli İsabet
Marsh'ın Eseri - Büyü İsabet
Marsh'ın Eseri - Canavarlara Karşı Ek AP
Lesha'nın Eseri - Fiziksel Hasar Azaltma
Lesha'nın Eseri - Fiziksel Kaçınma
Lesha'nın Eseri - Mesafeli Hasar Azaltma
Lesha'nın Eseri - Mesafeli Kaçınma
Lesha'nın Eseri - Büyü Hasarı Azaltma
Lesha'nın Eseri - Büyü Kaçınma
Lesha'nın Eseri - Tüm Hasar Azaltma
Lesha'nın Eseri - Tüm Kaçınma
Lesha'nın Eseri - Canavar Hasarı Azaltma
Kehelle'nin Eseri - Maks. HP
Kehelle'nin Eseri - Maks. Nefes
Kehelle'nin Eseri - Kara Ruh'un Öfkesi Maks. Artışı
Sethra'nın Eseri - Yaşam EXP
Sethra'nın Eseri - Yaşam Becerileri
Sethra'nın Eseri - Toplama Eşyası Düşürme Oranı
Sethra'nın Eseri - İşleme Başarı Oranı
Sethra'nın Eseri - Binek EXP
Sethra'nın Eseri - Toplama EXP
Sethra'nın Eseri - Balıkçılık EXP
Sethra'nın Eseri - Avcılık EXP
Sethra'nın Eseri - Aşçılık EXP
Sethra'nın Eseri - Kimya EXP
Sethra'nın Eseri - İşleme EXP
Sethra'nın Eseri - Eğitim EXP
Sethra'nın Eseri - Ticaret EXP
Sethra'nın Eseri - Çiftçilik EXP
Sethra'nın Eseri - Denizcilik EXP
Sethra'nın Eseri - Takas EXP
Sethra'nın Eseri - Toplama Becerisi
Sethra'nın Eseri - Balıkçılık Becerisi
Sethra'nın Eseri - Avcılık Becerisi
Sethra'nın Eseri - Aşçılık Becerisi
Sethra'nın Eseri - Kimya Becerisi
Sethra'nın Eseri - İşleme Becerisi
Sethra'nın Eseri - Eğitim Becerisi
Sethra'nın Eseri - Denizcilik Becerisi
● Merkez Pazar'a kaydedilebilen İnci Eşyalarının Gümüş fiyatı ile çıkarma işleminin yapılabildiği tüm İnci Kıyafetlerinden çıkarılan "Valks'ın Çığlığı ve Cron Taşı sayısı" arttırıldı.
Kategori Değişim Öncesi Değişim Sonrası
Çıkarma yapıldığında elde edilebilen Valks'ın Çığlığı Sayısı 154  207
Çıkarma yapıldığında elde edilebilen Cron Taşı Sayısı 462 621
Merkez Pazar'a kaydedilebilen İnci Eşyalarının Gümüş fiyatı
(Maksimum Fiyat) 
515.000.000 Gümüş 830.000.000 Gümüş
 
● Aile İçi Karakterler Arası Ağırlık/Envanter Slotu Takas Kuponu eşyasının simgesi iyileştirildi.
● Yianaros Miğfer Kutusu ve Trilby Şapka Kutusu'na, Corsair ve Sage eşyaları eklendi.
● Canape Klasik Kutusu ve Pavilla Kıyafet Kutusu'na, Drakania eşyaları eklendi.

Canavarlar

● Vagonların geçişini engelleyen Eski Bilgelik Ağacı yakınlarındaki Kamasylvia Boynuzlu Geyik sürüsünün bir bölümü, Maceracıların sık kullandıkları yoldan uzak olan başka bir yere taşındı.
● Sonsuz Kış Dağı bölgesindeki Murrowak'ın Labirenti için optimizasyon çalışması yapıldı.
● Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Altı)'nda bazı durumlarda Kadim Taş Heykel yok edildikten sonra, belirli bir süre alanda kalan buffı elde edememe sorunu düzeltildi.
 

Görev, Bilgi

Odore/Ornette'nin Ruh Özlerini üretmek için gerekli olan malzeme eşyalarının elde edilebildiği haftalık görevler eklendi.
Artık haftada yaklaşık 1 saat kadar yatırım yaparak da alt malzeme eşyaları arasından 1 tanesini ek olarak elde edebileceksiniz.
Odore/Ornette'nin Ruh Özlerini üretmek için sıkı şekilde mücadele etmekte olan maceracıların, daha somut bir amaca odaklanabilmelerini, henüz buna meydan okumaya cesaret edemeyen veya maceraya yeni başlamış olan kişiler için ise ilk adımı atmalarında bir basamak vazifesi görmesini dileriz.
● Odore/Ornette'nin Ruh Özü üretiminde gerekli olan malzeme eşyalarının elde edilebildiği 6 adet haftalık görev eklendi.
- Bu görevler haftalık olup, her hafta perşembe günü gece yarısı (00:00) sıfırlanır.
- Her bir bölgede bulunan Bağlantı Noktası Yönetimi NPC'lerden, aşağıdaki 6 tür arasından haftada sadece 1 tane görev seçilerek yapılabilir.
※ Bu haftalık görevler, Görevler (O) penceresi - Görev Türü "Savaş" etkinleştirilmiş durumdayken alınabilir.
Görev Adı Alınan/Tamamlanan NPC Tamamlama Hedefi Tamamlama Ödülü
[Haftalık] Kızıl Kurdun Yemini Myra
(Gece Kargası Karakolu)
Kagtum Kabilesini imha et
(x4.000)
 
Kızıl Kurdun Yemini x5
Katkı Puanı EXP 300
[Haftalık] Duru Çan Navir
(Acher Batı Kampı)
Orman Ronaroslarını yen
(x3.500)
 
Duru Çan x5
Katkı Puanı EXP 300
[Haftalık] Ejderhanın Dişi Camira
(Sherekhan'ın Mezarı)
Sherekhan'ın Mezarı'nı arındır
(x3.000)
 
Ejderhanın Dişi x5
Katkı Puanı EXP 300
[Haftalık] Narc'ın Tesellisi Viverza
(Manşaum Ormanı)
Manşaumların inançlarını yok et
(x4.000)
 
Narc'ın Tesellisi x5
Katkı Puanı EXP 300
[Haftalık] Katzvariak'ın Ölümcül Zehri Leon
(Tshira Harabeleri)
Tshira Harabeleri'ni temizle
(x4.000)
 
Katzvariak'ın Ölümcül Zehri x5
Katkı Puanı EXP 300
[Haftalık] Valtarra'nın Anısı Enro
(Navarn Bozkırı)
Navarn Bozkırı'nı temizle (x3.000)
Yumuşak Ferri Tüyü elde et (x500)
 
Valtarra'nın Anısı x5
Katkı Puanı EXP 300
Geçtiğimiz haftaki Balenos/Serendia bölgelerindeki toplamda 344 genel görevin elde edilen Katkı Puanı EXP ödülünü arttırmamızın ardından, Calpheon/Mediah bölgesi için de aynı şekilde toplam 818 adet görevden elde edilen Katkı Puanı EXP ödülünü arttırdık. Tıpkı bunun gibi, sadece yeni içeriklerle kalmayıp mevcut içerikler için de iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz.
● Calpheon bölgesindeki 476 genel görevin Katkı Puanı EXP'si arttırıldı.
- Katkı Puanı EXP'si arttırılan görevlerin listesini aşağıdan kontrol edebilirsiniz.
접기
Görev Adı Değişim Öncesi Katkı Puanı EXP Değişim Sonrası Katkı Puanı EXP
Kontrol Stratejisi 80 200
Korkunç Khuruto Ahşap Totemleri 80 200
Khuruto Sorgulama 80 200
Rouibo’nun Talebi 80 200
Khurutoların Zayıflığı’nı Keşfet 80 200
Gündoğumu Bitkisi Toplama 80 200
Khuruto'nun zafiyeti 80 200
Khurutoların Sarhoş Olması 80 200
Khuruto Tedarikleri 80 200
Statünün Yükselmesi 80 200
Kurnaz Khurutolar 80 200
Çok Fazla Khuruto 80 200
Düşman Gücü 80 200
Güçsüz Kurbanı Kurtar 80 200
Basit Bir Sorun 80 200
Tehlikeli Yapı 80 200
Tam Ölçekli Yardım Çalışması 80 200
Tekrarı Önlemek 80 200
Param! 80 200
Köyü Koruyan Paralı Asker #1 80 200
Köyü Koruyan Paralı Asker #2 80 200
Sinekkuşu Gagası 80 200
Can Sıkıcı Çekirge Sürüsü 80 200
Törene Yardım Etme 80 200
[Parti] Agresif Kadim Trol Savaşçıları 100 200
[Parti] Kadim Trol Atıcıları 100 200
Ejderha Koruma Kulesi 10 200
Kuzeydeki Trol İnekleri 10 200
Constant Yazışma 80 200
Değmez 80 200
Trol Tedariklerini Yağmala 80 200
Baskın Partisi Üyelerini Kurtarmak 80 200
Kuzeye İlerle!   80 200
Hazine Avı Bir Adımla Başlar 80 200
Parçalardan Anahtarı Yap 80 200
Kadim Tapınak 80 200
Kadim Harabeler Hazinesi 10 200
Hanz’ın Hatırası 10 200
Bütün Benekli Geyikler Aynı Değildir 80 200
Kandırılmış Goblin 80 200
Harabe Gözcüsü 10 200
Değerli Mahsul #1 80 200
Değerli Mahsul #2 80 200
Değerli Mahsul #3 80 200
Korkmuş Bayruth 80 200
[Kimya] Meşgul Kimyagere Bir Arkadaş 90 250
[Kimya] Rüzgarın Gücü 90 250
[Kimya] Sürekli Çalışma 90 250
[Kimya] Çabukluk Gücü 90 250
[Kimya] Bitkiler Köyü Florin 90 200
Pollini'nin Endişesi 80 200
Güzel Mücevher Sever 100 200
Loria Bunu Sever mi? 80 200
Askasha’ya Teşekkür 130 200
[Kimya] Ardan’ın Kırık Mücevheri #1 10 200
[Kimya] Ardan’ın Kırık Mücevheri #2 80 200
[Kimya] Askasha'nın Silah Tamiratı 80 200
[Kimya] Gizli Görev 80 200
[Kimya] Philance'nin Arkadaşı 80 200
[Kimya] Koi nerede? 80 200
[Kimya] Caphras’ın Günlüğü Arayışında 130 200
[Kimya] Philance için Kimya 130 250
[Kimya] Kan Teslimatı 80 200
[Kimya] Günahkar Kanı Malzemesi #1, Berrak Sıvı Reaktif 80 200
[Kimya] Günahkar Kanı Malzemesi #2, Kızıl Budak 80 200
[Kimya] Günahkar Kanı Malzemesi #3, Alev Tozu 80 200
[Kimya] Günahkar Kanı Malzemesi #4, Geyik Kanı 80 200
[Kimya] Saldırgan Hükümdarın Kanı! 130 250
[Kimya] Kutsal Canavar’ın Kanı! 130 250
[Kimya] Uyanmış Bigenin Kanı 130 250
[Kimya] Kimya Başlıyor 80 200
[Kimya] Derinlemesine Kimya #1 130 250
[Kimya] Derinlemesine Kimya #2 200 250
[Kimya] Valentine’e Dönüş  80 200
[Kimya] Hepsi Bilgiyle Başlar...  90 250
[Kimya] İyi Kimya Malzemelerini Anlamak 90 200
[Kimya] Kendin Yap 90 200
[Kimya] Benim çok acelem var. Yardım eder misin? 90 200
[Kimya] Deri Cilası Nasıl Yapılır 90 200
[Kimya] Nöbetli Karakolu Elfleri için Bir Talep 90 200
[Kimya] Kontrplak Sertleştiriciye Ne Dersin? 90 200
Çimen Cilde İyi Gelir 80 200
Güvenli Bir Çalışma Alanı Yap 80 200
Kadim Harabeleri Araştırma 80 200
[Toplama] Işık Bombası Üretiminda Gerekli Malzeme 80 200
[Toplama] Daha Fazla Bitki 80 200
[Toplama] Bir Ayyaşın Taş Fırlatması 80 200
[Toplama] Mancınığı Tutmalıyım! 130 200
[Toplama] Nadir Kırmızı Kristal 80 200
[Toplama] El Değmemiş Koyu Kırmızı Kristal 130 200
[Toplama] Cevher Tüccarlarının İsteği 130 200
[Toplama] Yaralı Bir Askerin İhtiyaçları 130 200
[Toplama] Eski Dandelion İçin Bir Ürün 130 200
[Toplama] Kuzey Buğday Ovasının Sorunları 130 200
Arkeolog Martha Kiyen 15 200
Florin’e!   15 200
[Toplama] İnek Yemi elde et 130 200
[İşleme] Değirmenin Yeniden Yapılmasına Yardım 130 200
[Toplama] Yeterlilik Testi 80 200
[İşleme] Çiftçilerin İsyanları (?) 130 200
[Toplama] Çiftlik Yengeçlerini Öldür! 80 200
[İşleme] Domuz Postunu Tekrar Tekrar Yüzme 130 200
[İşleme] İyi Post Olarak İşle 80 200
[Toplama] Pinti Griffian 80 200
[Toplama] Ilık Yaşam (?) 130 200
[İşleme] Nehir Suyundan Altın mı? 100 200
[Toplama] Domuzlar Çıldırmadan Önce...  80 200
[İşleme] Aperatif Olarak Domuz Pastırması 80 200
[Toplama] Buğday Çiftliği Sorunları 80 200
[Toplama] Bu iğrenç şey!  80 200
[İşleme] Tavuk Yemi Al 80 200
[Toplama] Anne İçin Bir Lale 80 200
[Toplama] Gizemli Toz 130 200
[Toplama] İlk Yardım 80 200
[Toplama] Sakinleştirici Bİr Şey 130 200
[Toplama] Me-Meslektaşlarım İçin 130 200
[Toplama] Çorba Pişirmek için İhtiyacın Olan Şey 80 200
[Toplama] Efsun için İhtiyacın Olan Şey 100 200
[İşleme] Kristal Netliğinde Yeşil Mücevher 130 200
[İşleme] Acil Yemek Gerekli 130 200
[Toplama] Aptal Goblin için Örtü 90 200
[Toplama] Ateş Tanesi Çiçekleri Nerede? 90 200
[İşleme] Sadece Temiz Su İçen Bir İnek 90 200
[Toplama] Enerji Verici Mantarlar 90 200
[Toplama] İyi Kalite Gümüş Açelya 90 200
[Kimya] Küçük Bir İyilik 80 200
[Kimya] Bir Çocuğun Bilgeliği 130 300
[Kimya] Farklı Tohum, Aynı Yöntem #1 130 300
[Kimya] Farklı Tohum, Aynı Yöntem #2 130 300
[Kimya] Farklı Tohum, Aynı Yöntem #3 130 300
[Toplama] Gururlu Bir Hayvan Çiftçisi 50 200
[Toplama] İnek Sağma Deneyimi 80 200
[Toplama] İlaç Malzemesi 80 200
[Toplama] Mısır Unu En İyisidir! 80 200
[Toplama] Ver Şunu Bana! 80 200
[Toplama] Bir Gül ile Lahana Arasında  80 200
[Toplama] Ve yine de, ben hala buradayım...  80 200
[İşleme] Bir İşleme Uzmanı Arama... 80 200
[İşleme] İleri Seviye #1, Erimiş Altın Parçası 150 300
[İşleme] İleri Seviye #2, Bakır ve Kalay 150 300
[İşleme] İleri Seviye #3, Kurşun Külçe 150 300
[İşleme] İleri Seviye #4, Ağaç Sanatı 150 300
[İşleme] Tirol'un Pişirme Malzemeleri 80 200
[İşleme] Sütlü Peynir İşleme 80 200
[İşleme] Sütlü Krema İşleme 80 200
[İşleme] Tereyağına Krem 80 200
[Aşçılık] Ova Aşçısı Kanpacho 8 200
[Aşçılık] Kanpacho'nun Pişirme Testi 130 200
[Aşçılık] Temel Baharat 80 200
[Aşçılık] Meyve ve Sebze Salatası 130 200
[Aşçılık] Daha Fazla Alkole İhtiyaç Var! 80 200
[Aşçılık] Et Mutfağı, Bir Daha 130 200
[Aşçılık] Meyve Şarabı yap 130 200
Çiçek Bahçesini Mahveden Pis Yaratıklar! 80 200
Haha... Daha Fazla Gürültü 80 200
Bir Rakun Kuyruğu Fırçası 80 200
Elion’un Adına 80 200
Anlaşılmaz İş 80 200
Sıkıntılı Yaratıklar 80 200
Zehirlenmenin Sebebi 80 200
Son İstek 80 200
E-Evime Gitmekten Korktum 80 200
Tuhaf Yaratık 80 200
Harabe Golemi Parçası 80 200
Akıncılar! İleri! 80 200
Trol Dişli Tekerleği 80 200
Koruma Kulelerini yık 80 200
Trol Yemek Tedariklerini İmha Et 80 200
Yardım Edin! Hepsini Öldür! 80 200
Trol Şaman 80 200
Bağlantı Noktalarını Bağlamak için İhtiyacın Olan Şey 80 200
Oğlumun Kolyesi 80 200
Tuhaf Aksesuar 80 200
Khurutolar Nasıl Öfkelenir 80 200
Silindir Harabe Ağacaı Örneği 80 200
Kemer ve Üçgen Harabeleri Ağacı Örnekleri 80 200
Para Kazanmanın Bir Yolunu Bulma 80 200
Düşmanı Tanımıyoruz 80 200
Mutasyona Uğramış Zehirlenmiş olanlar 80 200
Bir Panzehir Yapalım! 80 200
Benzersiz Bir Plan 80 200
Trol Mancınıkları Hakkında 80 200
Çiftliği Temizle 80 200
Jacob’un Kederi 80 200
Yarın İçin Bir Tohum 80 200
İpek İplik, Sonra İpek 130 200
[Katkı] Calpheon Yardm Bekliyor 10 200
Hancı Fredelles Herba ile buluş 10 200
Hancı Fredelles Herba 10 200
Meşgul Han Aşçısına Yardım Et 10 200
Yeni Bir Talep 10 200
İş Yöneticisi   10 200
Calpheon'un Tatlarının Derinliği 10 200
Kanpacho'nun Ödülü 10 200
Yemek İçin Yaşa Yaşamak İçin Ye II 10 200
Gecikmiş Teslimat 10 200
[İşleme Lv. 26] Delphe Şövalyeleri Desteği I 50 250
[İşleme Lv. 27] Delphe Şövalyeleri Desteği II 50 250
[İşleme Lv. 28] Yemlik Yardımı I 50 250
[İşleme Lv. 29] Yemlik Yardımı II 50 250
[İşleme Lv. 31] Süt Kullanımı I 50 250
[İşleme Lv. 32] Süt Kullanımı II 50 250
[İşleme Lv. 33] Süt Kullanımı III 50 250
[İşleme Lv. 35] Trina Kalesi Desteği I 50 250
[İşleme Lv. 36] Trina Kalesi Desteği II 50 250
[İşleme Lv. 38] Nehir Suyu'ndan Altın? 50 250
[İşleme Lv. 39] Atölye Bölgesi İş Desteği 50 250
[Kimya Lv. 22] Orta Düzey Kimya 50 250
[Kimya Lv. 23] Çok Değerli Bir Malzeme 50 250
[Kimya Lv. 24] Kendine Kristal Yap 50 250
[Kimya Lv. 26] Kaçırılan Kristal 50 250
[Kimya Lv. 27] Hayat İçin 50 250
[Kimya Lv. 28] Süratın Sırrı 50 250
[Kimya Lv. 29] HP’nin Gizemi 50 250
[Kimya Lv. 31] Hız Anahtardır! 50 250
[Kimya Lv. 32] Ölümüne İlaç 50 250
[Kimya Lv. 33] Ölümcül Saldırı 50 250
[Kimya Lv. 35] Kalkan Delici Oklar 50 250
[Kimya Lv. 36] Daha Güçlü Saldırı 50 250
[Kimya Lv. 38] Kesin Saldırı 50 250
[Kimya Lv. 39] Mediah'ın Ünlü İksiri mi? 50 250
[Toplama Lv. 26] Çiftlikteki Sorun I 50 250
[Toplama Lv. 27] Çiftlikteki Sorun II 50 250
[Toplama Lv. 28] Çiftlikteki Sorun III 50 250
[Toplama Lv. 29] Çiftlikteki Sorun IV 50 250
[Aşçılık Lv. 26] Asla Unutamayacağım! 50 300
[Aşçılık Lv. 27] Neden Et? 50 300
[Aşçılık Lv. 28] İşçiler için Sağlıklı Besinler 50 300
[Aşçılık Lv. 29] Ben Denizi Özledim 50 300
[Aşçılık Lv. 31] Kuş Eti Mutfağı 50 300
Daima-Neşeli Garnier Göçebe Topluluğu 10 200
Yoğun Yankılı Ağaç 80 250
Narin Sesin Cevheri 80 250
Kazara Başyapıt 100 200
Artina'nın Kaia Enstrüman Dükkanı 50 200
Artina'nın Flondor Enstrüman Dükkanı 50 200
Artina'nın Ancado Enstrüman Dükkanı 50 200
Artina'nın Salanar Enstrüman Dükkanı 50 200
[Müzik Günlüğü #1] Calpheon'un Onuru 100 200
[Müzik Günlüğü #1] Ayrı Düşmüş Ellerin Sonunda 100 200
[Müzik Günlüğü #1] [Sınırlı Süre] Uyanmış Balıkçı 200 400
[Müzik Günlüğü #1] Yokluktan Çıkıp Gelen Güç 200 300
[Müzik Günlüğü #1] Dışlanmışların Kahramanı 100 200
[Müzik Günlüğü #1] Onur Kadehinin Altında 100 200
[Müzik Günlüğü #2] Florin Şöleni 100 200
[Müzik Günlüğü #2] Herkesin Bilmezden Geldiği 100 200
[Müzik Günlüğü #2] Nefes Kesici Ses 100 200
[Müzik Günlüğü #2] Asık Suratlı Uzun Kuyruklu İspinoz 100 200
[Araştırma: Mutant] Dev Öz İksirinin Olumsuz Etkileri 50 200
[Araştırma: Mutant] Mutant Ogre'nin Sahip Olduğu Gücün Kaynağı 100 200
[Araştırma: Mutant] Mutant Trol'ün Sahip Olduğu Gücün Kaynağı 100 200
[Araştırma: Mutant] Mutant Araştırma Raporu 100 300
[Araştırma: Mutant] Beklenmedik Sadakat 250 300
[Aşçılık] Bedderin Pişirme Malzemeleri 100 200
[Aşçılık] Calpheon Günlük Pişirme #1 100 200
[Aşçılık] Calpheon Günlük Pişirme #2 100 200
[Aşçılık] Anna'yı Bulma...  10 200
[Aşçılık] Hafif Kokulu Çay 100 200
[Aşçılık] Çocukların En Sevdiği Kurabiyeler 100 200
[Aşçılık] Gösteriş 100 200
[Aşçılık] Fakir İçin Bir Yemek 100 200
[Aşçılık] Canavarlar İçin Bir Yemek 100 250
[Aşçılık] Özel Ete Uygun Tat 100 250
[Aşçılık] En İyi Pişirici 100 300
[Aşçılık Lv. 32] Yiyecek Paylaşma 50 200
[Aşçılık Lv. 33] Basit Yemek 50 250
[Aşçılık Lv. 35] Bir Peynirli Turta İstiyorum 50 250
[Aşçılık Lv. 36] Uzun İş Bitti 50 250
[Aşçılık Lv. 38] Kertenkele için Yemek 50 250
[Toplama Lv. 31] Calpheon Şehir Dekorasyonu I 50 250
[Toplama Lv. 32] Calpheon Şehir Dekorasyonu II 50 250
[Toplama Lv. 33] Calpheon Şehir Dekorasyonu III 50 250
[Toplama Lv. 35] Savunma Merkezi Desteği I 50 250
[Toplama Lv. 36] Savunma Merkezi Desteği II 50 250
[Toplama Lv. 38] Savunma Merkezi Desteği III 50 250
[Toplama Lv. 39] Savunma Merkezi Desteği IV 50 250
Herkes Keplan Kahramanının Peşinde 50 200
Madenci ve Şifacıların Kahramanı 50 200
Tüccarların Kahramanı 50 200
Muhafızların Kahramanı 50 200
Demircilerin Kahramanı 150 200
Falasi'nin Denizcileri 100 200
Tehlikeli bir Hazırlık 150 200
Mezara Doğru Yürü 300 200
Falasi'nin Bitkisi 100 200
Palavracı ile Tekrar Görüşme 150 200
Netliğini Kaybeden Yargı 300 200
Falasi'nin Kadim Harabe Kaşifi 100 200
Birine Gönderilmeyi Bekleyen Eski Mektup 150 200
Büyük Ev Parazitik Arı Kıskacı 90 200
Artık Ağlayan Bebek Olmasın 90 200
Ayaklı Kayalar 90 200
Kuzey Terkedilmiş Taş Ocağı 90 200
Golem Örümceklerini Yok Et 90 200
Hurdadaki Kara Kristal 20 200
Oze'nin Ev Eşyası 90 200
Geri Çekilme Tedbiri 90 200
Keplan’a Dönüş 20 200
Kocanın İyiliği 20 200
Hastanın Sağlık Yemeği 90 200
Bebek Ejderha 140 200
Kaybedemeyeceğimiz bir Savaş 90 200
Cesaret ve Şeref 90 200
Trendi Takip 90 200
[Toplama] Taşlaşma Salgınına Karşı Bir Bitki 90 200
[Toplama] Daha Fazla Temiz Su 90 200
[Toplama] Olağanüstü Önlemler 90 200
[Toplama] Taşlaşma ile Savaşan Jesus 20 200
[Toplama] Bomba Yapmaya Yardım 90 200
[Toplama] Bir Kardeşin Tek Yolu 90 200
[Toplama] Keplan'in En İyi Çalışanı 20 200
[Toplama] Chobara Ne Yapamaz 90 200
[Toplama] Elmas İçeride mi? 90 200
[İşleme] İyi Çizmeler Koyun Postundan Yapılır 90 200
[İşleme] Çiçek Çiftliği 20 200
[İşleme] Andria Anlamadan... 90 200
İtici Fareler 90 200
Fareler Kanı Beynime Sıçratıyor...   90 200
Kendi Mantığım 140 200
İyi Kaynak Tedarikçisi 90 200
Çok Fazla Sorun Var 90 200
Denize Düşen Yılana Sarılmalı 90 200
Çılgın Bilim Adamının Deneği 90 200
Yükselen Kuvvetler 90 200
Köylülerin Güvenliği İçin 90 200
Derinlemesine Köklü Ekoloji 140 200
İlk Bulanındır! 90 200
Canavarlar 3 Bacaktan Fazlasına Sahip 90 200
Verimsiz Taş Ocağı 90 200
Kaya Örümceği mi dedin? 90 200
Köprüyü Tutmalı 140 200
İşçiler İçin Yemek 90 200
Kalitesiz ve Yararsız Varlıklar 90 200
Mutan Baskını 90 200
Anne ve Çocuk 90 200
Bir Kimyagerin İhtiyaçları 90 200
Gürültülü Davetsiz Misafirler 90 200
Çok Kıymetli Post 90 200
Devriyedeyken Dikkatini Kaybetme 90 200
Korkunç bir Canavar 90 200
Can Sıkıcı Küçük Kızartma 90 200
Komutan’ın Başı Bayrakta 90 200
Saunil Yaşlısı Asası 90 200
Sınır Çiftliğinde Sorun 90 200
Gugu Kuşları Gugu diye mi Bağırır? 90 200
Yedek Kase 90 200
Demişken, Kızgınım! 90 200
Yeni Bir Ev Bul 90 200
Yaşamak İstiyorsan Onları Durdur 90 200
İlginç Bir Araştırma Türü 90 200
Hypha için Takas Edilecek bir Eşya 90 200
Yaşlı Bir Adam İçin Süt 90 200
Bir İnek Sağ 90 200
Çalışanı Yetersiz Bain Çiftliği 90 200
Tavuk Kafesi Yapımı Malzemeleri 90 200
Taşlaşmış Madencileri Yok Et 90 200
Çıldırmış Yaratıklar 90 200
Hepsini Ortadan Kaldır 90 200
Devler Tüm Kurşunları Alıyor 90 200
Keplan’a Gündoğumu Bitkisi 90 200
Çiçekler için Su 90 200
[Kimya] Koyun Kanına İhtiyaç Var 90 200
[Toplama] Çiftlik Gelişimi İçin 90 200
[Toplama] Ağaç Kanı 90 200
[Toplama] Karanlık Enerjinin Kanı 90 200
[Toplama] Ayı Kanına Acil İhtiyaç Var 90 200
[Kimya] Değerli Ocak Malzemesi 120 200
[Toplama] Rahat Bir Yatak İçin 90 200
[Toplama] Kıymetli Kanlı Koleksiyon 120 200
[Kimya] Yetersiz Bilge Adamın Kanı 120 200
[Toplama] Hayalet Mantarları Nerede? 120 200
Beedle’ın Bildiği Bir Şey 120 200
Bir Lanetin Simgesi... 120 200
Tobare’nin Keşfi 120 200
Basquean Ljurik’e Bilgi Ver 120 200
Can Sıkıcı Denizanası 80 200
Karabalıkçı Kimliği 80 200
Yeteneklerini Göster 80 200
Aşırı Avlanmayı Durdur 80 200
Karabalıkçı Topyekün Savaş 80 200
Benim Eski Dostlarım 80 200
Rhutum Tehdidi 80 200
Rhutumlar Kimdir? 80 200
Güçlü Rhutumlar 80 200
Odunculuk Sahası Deneyimi 80 200
Dünden Kalmalar için Gündoğumu Bitkisi 80 200
Bir Şeye Değer Bir Dekor 80 200
Mobilya Satıcısı Mayeri 80 200
Mayeri'nin Endişesi   80 200
Ahşap Kılıç Zayıftır 80 200
Şüpheli Treant Ruhu 80 200
İlaç Olarak Kullanılan Kök Treant 80 200
[İşleme] Daha İyi İş 100 200
Son Taşocağı 10 200
Güvenli yolculuk 10 200
Söylentiyi Onayla 10 200
Cadı Tapınağı Derinlikleri 10 200
Sevgilinin İyiliği 10 200
Bitki Hırsızları 80 200
Mobilya Dekorasyonları 80 200
Karanlığın Kökü? 80 200
Saldıran Yarasalar 80 200
Yaralı Askerlerin İntikamı 80 200
Kızıl Domuzlar Sorun mu? Kuiiik. 80 200
Hayalet Muska 80 200
Babanın Kılıcı 80 200
Arkadaşa Son Bakış 80 200
Avcı Simgesi 80 200
Savaşçı Süslemesi 80 200
Kıymetli Kemik Kırıntısı 80 200
Bütün Avcılar Nereye Gitti? 80 200
Kullanılabilir Bir Yay Bulma 80 200
Büyük Avcı Olmak 80 200
Bir Kazanan Üzerine 80 200
O Kök İyi 80 200
Bu Sesin Sırrı? 80 200
Gelincik Kürkünün Dokusu 80 200
Son Popüler Eşya 80 200
Süslemeye Hazır Zihin 80 200
Bir İnsan mı yoksa Ağaç mı? 80 200
İkiz Treant Özü 80 200
T-Tehditkar Kızıl A-Ayı! 80 200
U-Usta Gelene Kadar 80 200
Rhutum Savunma Binaları 80 200
Göze Göz Biraz da Diş 80 200
Topu Yok Et 80 200
Savaş Ganimetlerin ile Korku Sal 80 200
Elitlere Ölüm 80 200
Destek Birliklerine Ölüm 80 200
B-Bizi Taciz Ediyorlar 80 200
Çok Fazlalar, Topları Bile Var 80 200
Karabalıkçılar Acı Sever! 80 200
Koku Bende Ölme İsteği Uyandırıyor 80 200
[Toplama] Avcı’yı Sağlığına Kavuşturmak 80 200
[Toplama] Geyik Postu Teslim Etmeye de Gerek Var...  80 200
[Toplama] Bir Sonraki Av için Acil Yiyecek 80 200
[Toplama] Tuzaklar İçin Ateş Tanesi Çiçeği 80 200
[Toplama] Genç Kızıl Domuz Postu 80 200
[Toplama] Zehire Zehirle Karşılık Ver! 80 200
[Toplama] Tedavi İçin Bitki 80 200
[Toplama] Yeterli Çam Ağacı Yok...  80 200
[Toplama] Sedir Bitki Özüne İhtiyacım Var! 80 200
[Toplama] Lüfen Bana Köknar Kalası Getir... 80 200
[Toplama] Kütükler! Daha Fazla Kütük! 80 200
[İşleme] Sıkıntılı Marangozlar 80 200
[İşleme] Teslimat Yetersizliği! 80 200
[İşleme] Ben Marangozu Sevmiyorum 80 200
[İşleme] Calpheon için Kereste 80 200
[İşleme] Devlerin Gardırobu 80 200
Ücret 50 200
Kızıl ve Sağlam 150 200
[Rhutumları Yen I] Dövüşün Keyfini Çıkar 60 250
[Rhutumları Yen II] Güçlü Rakipler  60 250
[Rhutumları Yen III] Daha dikkatli olmalısın 60 250
[Rhutumları Yen IV] Bitmeyen Savaş 120 250
[Manşaları Yen I] Küçük Ama Güçlü 60 250
[Manşaları Yen II] Cirit Ustaları 60 250
[Manşaları Yen III] Asla Vazgeçme 60 250
[Karabalıkçı İmhası I] Büyük Karabalıkçı 60 250
[Karabalıkçı İmhası II] Büyük, Güçlü Demek Değil mi? 60 250
[Karabalıkçı İmhası III] Tuhaf Karabalıkçı 60 250
[Karabalıkçı İmhası IV] Mağlubiyeti Kabul Et 120 250
[Treantları Yen I] Ben O Ağaçlardan Nefret Ediyorum! 60 250
[Treantları Yen II] Tuhaf Ağaç? 60 250
[Treantları Yen III] Büyük Treantlar 60 250
[Treantları Yen IV] Gelecekteki Zararları Önlemek İçin ... 120 250
[Terkedilmiş Manastır I] Sadece Korktuğunu Söyle 60 250
[Terkedilmiş Manastır II] Büyü Kullanabilen Bir Düşman 60 250
[Terkedilmiş Manastır III] Buna Bir Kurtarma Diyelim mi? 120 250
[Calpheon Tapınağı I] Tehlikeli Devriye 60 250
[Calpheon Tapınağı II] Kzarka'nın Kalıntıları 60 250
[Calpheon Tapınağı III] Güçlerini Azalt 120 250
[Cadı Tapınağı I] Diğer Canlıların Hatırına 60 250
[Cadı Tapınağı II] Cadı Kulesi Arkasındaki Gerçek 60 250
[Cadı Tapınağı III] Güçlü Bir İskelet 60 250
[Cadı Tapınağı IV] Cadı Tapınağını Arındırma 120 250

● Mediah bölgesindeki 342 genel görevin Katkı Puanı EXP'si arttırıldı.
- Katkı Puanı EXP'si arttırılan görevlerin listesini aşağıdan kontrol edebilirsiniz.
접기
Görev Adı Değişim Öncesi Katkı Puanı Değişim Sonrası Katkı Puanı
Altınova'ya Hoşgeldin! 40 250
Etrafa Bak 40 250
Shen Ticaret Birliği Demirci 40 250
Mediah Tüccarlar Birliği Başkanı 40 250
Bir Tuhaf Barbar Çizimi 40 250
Normal Olmayan Fırça İle 40 250
Barbarların Resimlerinin İcabına Bakalım! 40 250
Daima Yiyecek Bırakan Bir Kişi 40 250
Kim ya...? 40 250
Meyve Sepetini Kim Getirdi? 40 250
Onun Gizli Nedeni 40 250
Bir Annenin Hikayesi 40 250
Ondan Mektup 40 250
Kanunsuz Bir Bölgede Nasıl Hayatta Kalınır? 40 250
Mülteci Kampı İsteği 40 250
Terk Edilmiş Demir Madenindeki Liderleri Kurtar 40 250
Terkedilmiş Demir Madenini Koru 40 250
Terkedilmiş Demir Madenindeki Kazıcıları yık 40 250
Kusha Öncü 40 250
Öncü Adam Berney 10 250
Chakra'nın Sorunu 10 250
İpek İpliğinin Sır 120 250
Başka Bir Tehdit 150 250
Weikid Taha'nın Sorunu 10 250
Kusha Aşçısı 10 250
Taze Örümcekleri Bulma 120 250
Taş Yengeç Lezzeti 70 250
Az Kavrulmuş Çita Ejderhası Kaburgası 120 250
Illen Raige'nin Sorunu 10 250
Illen’in Kalbi 10 250
Illen Raige’ye Yardım 70 250
Gizemli Çözücü 70 250
Kazıcı'nın Gücü 70 250
Aşkın Örümcek Ağı 10 250
Onun Bilmediği şey 120 250
Kalpler Arasında 10 250
Şefin Çağrısı 150 250
Örümceklerden Nefret Ederim! 70 250
Solucanlardan Nefret Ediyorum! 70 250
Servetin Sembolü 120 250
Taş Yengeci Yok et 70 250
Yengeç Gözleri 120 250
Şefin İsteği 10 250
Çoraklık Yağmacısı’nın Kimliği 120 250
İyi Parti Toniği 70 700
Daha İyi Silah Arzusu 40 250
Uzman Görüşü 50 250
İşçilerin Tanıklığı 50 250
Lanetli Taş 50 250
Nahoş Hatıra 50 250
Kara Aura’da Gizlenmiş Gemi 50 250
Kara Taşın Olduğu Yer 50 250
Kara Taş Araştırmacıları 50 250
Silahları Demircilere Bırak 50 250
Zor Kazanılan Sır 110 250
Bir Görgü Tanığı Bul 110 250
Önce Onu Doyur 110 250
Pratik Yapmak Mükemmelleştirir 110 250
Ümitsizlik 40 250
Onlar Ayrıldıktan Sonra 40 250
Eski Kutu 40 250
Başka Birinin Hazinesi 40 250
Hikayesi Olan Kutu 40 250
Koyu Saçlı, Mavi Gözlü Maceracı 40 250
Baba ve Kızı 40 250
Değerli Çalıntı Eşya 150 250
Kazı Alanın İşleri 40 250
Yemek Teslimatı 40 250
Soğuk ve Temiz İçme Suyu 40 250
Sızdıran Ayakkabı 40 250
Ne Kadar Naziksin 150 250
Yüzmek İsteyen Çocuklar 120 300
Biraz Ayı Kanı İstiyorum... 50 300
Aşkın Gizemli İksiri 120 300
Dostluk İksiri Üretimi 120 300
Rhutum Kimyagerine Yardım Etmek 50 250
Yisar Pjetyo’yu Kurtaran Yağ 120 300
Çılgınlık İksiri Yap 120 300
Çılgınlık İksiri Malzemeleri #1 100 250
Çılgınlık İksiri Malzemeleri #2 100 250
Çılgınlık İksiri Malzemeleri #3 100 250
Çılgınlık İksiri Malzemeleri #4 100 250
Çırak Büyücüler İçin 120 300
Yorgun İşçiler İçin 120 300
Ani Büyü 120 300
Kayıp Vagon 10 250
Provokasyon İşi 50 250
Mühimmatı Geri Almak 50 250
Aylak Serseri Sembolleri 50 250
Görmezden Gelinemeyen Şeyler 50 250
Rapor için Bir Şey 120 250
Çok Yorucu 120 250
Kaptan Sarma’ya Bilgi Ver 50 250
Yeleli Sorunu 50 250
Yeleli İdolü 50 250
Savaşçılar ve Okçular 120 250
Müthiş Büyük Dev Yeleliler 50 250
Yelelileri Tanıma 120 250
En Kötü Yeleliler 120 250
Arkadaşın Konsantrasyonu İçin 50 250
Armadillo Kalkanı 50 250
Vagon Nerede? 50 250
İnanılmaz 120 250
Deney Malzemesi 50 250
Yeleli Sembolü 50 250
Vakti Geldi... 10 250
Bu Acele 50 250
Uygunsuz Talep 50 250
Acı Aloe 100 250
Aloe Yoğurdunun Özel Tadı 120 300
Aloe Kurabiyesi Yoğurtla birlikte gider 120 300
Bir Güzelliğin Tadı 120 300
Kurutulmuş Balıklı Bir Yemek 120 300
Çin Usulü Balık Fileto 120 300
Ignar'ın Yemeği 100 250
Nens Bailey'nin Yemek Masası 120 300
[İşleme Lv. 41] Yardım Lazım I 60 300
[İşleme Lv. 42] Yardım Lazım II 60 300
[İşleme Lv. 43] Yardım Lazım III 60 300
[İşleme Lv. 45] Yardım Lazım IV 60 300
[İşleme Lv. 46] Bir Kristal Nasıl Kullanılır 60 300
[İşleme Lv. 48] İyi Mücevher Nasıl Üretilir 60 300
[İşleme Lv. 49] Lanetli Bir Toprağa Dayanma... 60 300
[Kimya Lv. 41.] Sakın Vurulma 60 300
[Kimya Lv. 42] Sakın Düşme 60 300
[Kimya Lv. 43] Tek Bir Patlama İçin 60 300
[Kimya Lv. 45] Tecrübe Önemlidir 60 300
[Kimya Lv. 46] Saldırı En İyi İyileşme miydi? 60 300
[Kimya Lv. 48] Sahireye Karşı Kaybedemezsin 60 300
[Kimya Lv. 49] Bir Calpheon İksiri 60 300
[Toplama Lv. 41] Altınova Mülteci Yardımları I 60 300
[Toplama Lv. 42] Altınova Mülteci Yardımları II 60 300
[Toplama Lv. 43] Altınova Mülteci Yardımları II 60 300
[Toplama Lv. 45] Altınova Mülteci Yardımları II 60 300
[Toplama Lv. 46] Aloe'yi denedin mi? 60 300
[Toplama Lv. 48] Şans Testi I 60 300
[Toplama Lv. 49] Şans Testi II 60 300
[Aşçılık Lv. 39] Ayrılanlar İçin 60 300
[Aşçılık Lv. 41] Güç için Yemek 60 300
[Aşçılık Lv. 42] Lezzetli Görünen Gıdalar 60 300
[Aşçılık Lv. 43] Balık Nasıl Korunur 60 300
[Aşçılık Lv. 45] Altınova Likorü I 60 300
[Aşçılık Lv. 46] Altınova Likorü II 60 300
[Aşçılık Lv. 48] Misafirler için Yemek 60 300
[Aşçılık Lv. 49] Edman için Bir Hediye 60 300
Hey, Balıkçılıkta İyi misin? 80 300
Uyanmış Kadim Harabeler, Haber Alınamayan Keşif Ekibi 10 250
Kadim Harabeler Tungrad Seferi #1 120 300
Kadim Harabeler Tungrad Seferi #2 80 300
Çan Kulesi İçin Bir Kurban 120 300
Lava Mağarası İktidar Sınıfı 120 300
Asla Geri Dönmeyeceğim! 120 700
Çoğalan Armadillolar 80 300
Serin Aloe 80 300
Kırılmak İçin Yapılmış Çan 20 300
Birilerinin Mutlaka Yapması Gereken İş 80 300
Çalınan Kıymetli Hançer 100 300
Ölen Kişinin Sesi 120 300
Shuri Çiftliğindeki Kargaşa 80 300
Bakımı Zor Taş Delik Örümceği 10 250
Kushalıların Gizli Yöntemi 20 250
Nesi Farklı? 20 250
Pamuk Para Eder 10 250
Pamuk Tarlasında Yardım 100 250
Pamuk Kutusunu Teslim Et 20 250
[Balıkçılık] Mediah Sıçrama Noktasını’na 10 250
[Balıkçılık] Bir Balıkçının Bilmesi Gerekenler 120 350
[Balıkçılık] Özel Balıkçılık Noktası Bulma 120 350
[Balıkçılık] Mediah’taki Daha Büyük Balıkçılık Alanlarına 10 250
[Balıkçılık] Mediah Kıyısı’na Özel 120 350
[Balıkçılık] Mediah'ın Kıymetli Balıkları 120 350
[Balıkçılık] Pilava Adası’na 10 250
[Balıkçılık] Pilava Adası’na Yardım 120 350
Sırlı Şövalyeler'e Destek İsteği 150 250
Altınova Liderliği İçin Kavga  120 250
Karmakarışık Altınova 120 250
İnsanların Gözünde Altınova 120 250
Sırlı Şövalyeler'in Ricası 150 250
Sausanlar'ın Gücünü Azalt 200 350
Sausanları Tamamen Kontrol Altına Al 200 350
Perde Arkasına Saklanan Gongklad 120 250
Gongklad'ın Gizli Teklifi 120 250
[Seçim] Sinsinin Açığa Çıkan Tuzağı  200 250
[Seçim] Gongklad'ın Ortağı 200 250
Shultz Muhafızlarının Değişme Nedeni 120 350
Kunga'nın Dürüstlüğü 120 350
Bir Sausan Söylemiş Olsa 50 250
Şüpheli Sausan Suikastçıları 150 350
Gongklad ve Hainlerin İşareti 150 350
Sırlı Esiri Biliyor 200 250
Adish'in Şahitliği 120 250
Gongklad'ın İhaneti 120 250
[Seçim] Gongklad ve Kanıtlar 200 250
[Seçim] Gongklad'ın Böyle Bir Gerçeği Var 200 250
Alçakla Elele Vermek 120 250
Tamamen Boş Kalan Mediah'ın Onuru 150 250
Mediah Kalesi ve Üç Günlük Karanlık   120 250
Sausanların Güvenilir Casusu 150 250
Sausanlar ve Karga Tüccarlar Birliği 150 250
Karaborsadan Daha İyisi Yok 120 250
Sausan Şifresinin Anlamı 200 250
Sinsi Olmak mı Yoksa Geriye Dönmek mi? 120 250
[Seçim] Altınova'ya Dönmek 200 250
[Seçim] Sausanlar ve Sinsi İşbirlikçi 200 250
Tereddüt 120 250
Sert ve Keskin şey 120 250
Sulu bir şey 120 250
Henüz Ham Elma 120 250
Onların Problemi 120 250
Taşkuyruk Çoraklığı Hayatta Kalma Kralı 120 250
Hayatta Kalma Kralının Sırrı I 120 250
Hayatta Kalma Kralının Sırrı II 120 300
Hayatta Kalma Kralının Sırrı III 120 300
O Biliyor 120 250
Terkedilmiş Demir Madenindeki Barbarlar 120 250
Terkedilmiş Demir Madenindeki Saunil ile Rhutum 120 250
Fikirleri Uyuşan Komşu 120 250
Saunil ile Rhutum'un İlişkisi I 120 250
Saunil ile Rhutum'un İlişkisi II 120 250
Terkedilmiş Demir Madenindeki Barbarların Zincirlerini Kır 120 250
Saunil ile Rhutumların İp Cambazı 120 250
Tamamen Suç? Tamamen İyi Niyet? 120 250
Herkesin Düşüncesi I 120 250
Herkesin Düşüncesi II 120 250
Sönmeyen Alev 100 250
Lava Mağarasında Ne Oldu? 100 250
Sıcakta Dışarıda Durmak 100 250
Bir Görgü Tanığı Bul 100 250
Neruda Shen’e... 100 250
O Gece Ne Oldu? 100 250
Bir Çözüm bul 100 250
Silip Süpürme Zamanı 100 300
Neruda Shen’e Rapor ver 150 250
Hilekar Alışkanlıkları 100 250
Hilekar Çekirdek Kuvvetleri, Derinlerde Gizli 100 300
Silahlarını Tanıma 140 300
Hilekar Baskın Kaptanı 140 300
Hayatta Kalan İçin Fedakarlık 100 300
Orklar Sorun 100 300
Daha Derine 100 300
Çevik Terk edilmiş Demir Madeni Saunilleri 100 300
Onlara Baskı Yap 100 300
Körken Hissedilebilen Şeyler 100 300
Kokuşmuş Khurutolar 100 300
Dünyadaki Titreşimler 100 300
Raporu Durdur 100 300
Acı İçin Merhamet 150 300
Yardım Her Zaman Beklenir 10 250
Bakım için Kereste 100 350
Bir Kez Daha 100 350
Muhtaç Bir Arkadaş 10 250
Açıkçası, Bu Biraz... 100 300
Güvenli Su 100 300
Acil Yardım Talebi 10 250
Neredeyse Bozuk 100 250
Edepsiz İstek 100 300
Muhafız Komutanından Mesaj 120 250
En İyi Yan Yemek 120 300
Köyü Koruyan Güç 100 300
Bir Çıkrık Dönüyor 100 300
Şükran Çiçekleri 100 300
Alkol ile İyi Giden Ara Sıcaklar 120 300
Beni Özel Yapan Güç 120 250
Evi Tek Başına Onarma 100 300
Doğal Yem Gerekiyor 100 300
Unutmak İstediğin Şey 120 300
Şık Bir Şeye İhtiyaç Var 100 300
Yeterli Kontrplak yok 120 250
Arkadaş için Bitkiler 100 300
Bir Çocuk İçin Yemek 120 300
Göz Kamaştırıcı Taş 120 300
Becerikli Demirci 120 300
Lütfen Gül 120 250
Yararlı Bir Hayvan 100 300
Bir Pazarlık İçin Hediye 120 250
Kendimi Koruyacak Bir Silah 100 250
Bir İksir Gücü İle 120 250
Günlük İş Sonrası 100 250
Su Nasıl Getirilir? 100 300
Temiz Bira İçin Temiz Su 100 300
İşçilerin Tek İçeceği 120 300
Değerli Bir Ortak İçin 100 250
İyi Öğütülmüş Buğday 100 300
Pişirme İçin Temiz Su 100 300
Bir Arkadaş İçin Hediye 120 250
Sırlı, Bir Zamanların Şanlı İsmi 10 250
Askere Veda,Gerçekle Yüzleşme 200 250
Yeni Evi Güvenli Tutmak 100 300
Köyü Tehdit Eden Bir Başka Yaratık 100 300
Bu Şekilde Mahsul Elde Edemeyiz 120 300
Başında Sorunu Engellemek 120 300
Mavi Sırtlı Şeytan 100 250
Yeşil Kirpi Dikenleri 100 250
Taşlı Bir Yaratık 100 250
Ne Kadar Güçlü O Kadar İyi 100 250
Yeni bir Çiftliği Ekmek için 100 300
Kuru Kuyuyu Yenileyecek Bir Bitki 100 250
Ay Işığından Nasıl Kaçınılır? 100 250
Dünya ile Yaşamak 100 250
Dönen Kız 10 250
Eğer İstediği Şey Buysa 100 250
Zorlu Durumlar 10 250
Dönmüş Kalp 120 250
Geç Kalan Patron 10 250
Komutan Suikastı 10 250
Bu bir Tuzak! 10 250
Gidişatı Değiştirmek 100 250
Köylülerin Şahitliği 120 250
Monta Ahto'yu Sorgula 10 250
Baba Kalbi 120 250
Sırlı' Adından Vazgeçmek 200 250
Yeme 100 250
Büyük bir Canavarın Kanı 100 300
Bu Bizon Hakkında Her Şey 100 300
Askerler Tatlıları Sever 100 300
Adanmış Evlat 100 300
Evin Kutsal Ayini 100 300
Bir Tarihçinin Adanmış Kalbi 100 300
Kimsenin Gelmediği Bir Tepe 100 300
Yeni Kimya İçeriği mi? 100 300
Lashey ve Kara Taş Tozu 100 300
Hailey ile Bilgi Savaşı #1 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #2 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #3 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #4 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #5 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #6 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #7 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #8 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #9 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #10 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #11 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #12 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #13 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #14 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #15 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #16 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #17 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #18 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #19 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #20 20 150
Hailey ile Bilgi Savaşı #21 200 300
● KaraYıldız Alt Silah üretim görevleri sırasında Zayıflatılmış Karanlığın Gözü kaybedildiğinde, Tarif'teki Allan Serbin aracılığı ile görev eşyası tekrar alınabilecek şekilde düzeltildi.

Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı

● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı Tedarik Deposu dükkanı ve NPC Duncan, Dulgun ve Olympia'nın dükkanlarından [Klan] Ani HP Pot (Ekstra Büyük) ve [Klan] Ani MP Pot (Ekstra Büyük) eşyaları satın alınabilecek şekilde iyileştirildi.
- [Klan] Ani HP Pot (Ekstra Büyük) ve [Klan] Ani MP Pot (Ekstra Büyük) eşyaları, Klan Sermayesinden 2000 Gümüşe ile satın alınabilir ve 600 Klan Gümüşü karşılığında satılabilir.
- [Klan] Ani HP Pot (Ekstra Büyük) ve [Klan] Ani MP Pot (Ekstra Büyük) eşyaları, sadece Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı sırasında kullanılabilir.

NPC, Arkaplan, Ses

● "[Kış Dağı] Taş Ocağı Kurtar!" görevi sırasındaki ara sahne görüntülenirken karakterin hareketlerinin anormal görünmesi sorunu düzeltildi.

Arayüz

● Kristal ve Işık Taşı takma arayüzlerinin açıklamalarına, kopyalanmış ekipmanlara takılmış Kristal ve Işık Taşlarının çıkarılamayacağı ifadesi eklendi.
● Klan görevi tamamlandığında görev sekmesinde tamamlandı çizgisinin oluşmaması sorunu düzeltildi.
 

Sistem

● Perinin "Mucizevi Neşe" ve "Kurumayan Kuyu" becerileri, aşağıdaki durumlarda da kullanılabilecek şekilde iyileştirildi.
- NPC sohbeti sırasında, bahçede çalışırken, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı kalesi ve ek bina inşa edilirken, Kuş Bakışı gözlemleme yaparken, konutta mobilya yerleştirirken
※ Çöl hastalığını iyileştiren bir bir etkiye sahip olan Kurumayan Kuyu becerisi, mevcut durumla aynı şekilde sadece çöl bölgesinde bulunuyorken kullanılır.
● Yükleme ekranı resimlerinde değişiklik ve ekleme yapıldı.
● Kızıl Arena, Atoraxxion, Grand Prix Yarış Pisti ve Erethea'nın Boşluğu'nda Kartakter Taşıma işlevi kullanılamayacak şekilde değiştirildi.
● Erethea'nın Kar Leoparı petinin görüntü efektinin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
 

Web

● Galaxy Fold vb. belirli akıllı telefonlarda Black Desert Web Merkez Pazar kullanımı sırasında uygulanan çözünürlük iyileştirildi.
● Black Desert resmi web sitesinin alt kısmında bulunan bölge seçme alanının düzeni ve belirli Black Desert hizmet bölgelerinin ifade ediliş şekli değiştirildi.
● Oyun içinde, resmi web sitesi hata sayfasından ana sayfaya gitme butonu kaldırıldı.
● Maceracı Profili sayfasındaki sınıf simgesi normal görüntülenecek şekilde iyileştirme yapıldı.
 

Tercüme

● İngilizce dil ayarında bazı kelimelerin çevirisi değiştirildi ve eşitlendi.
- Wizard Possessed by a Black Spirit, Witch Possessed by a Black Spirit olarak değiştirildi.
- Horse Manager, Stable Keeper olarak değiştirildi.
- Ship Manager, Wharf Managers olarak değiştirildi.
- Powder of Crevice, Powder of Rifts olarak değiştirildi.
- Mackerel Pike, Pike olarak değiştirildi.
● Türkçe dil ayarında bazı kelimelerin çevirisi değiştirildi ve eşitlendi.
- Yükselen Ümitsizlik Közü, Yükselen Ümitsizlik Koru olarak değiştirildi.
- Kaos Çiçeği, Çılgınlık Çiçeği olarak değiştirildi.
- Keskin Görüş İksiri,Keskin Tespit İksiri olarak değiştirildi.
- Karabalıkçılar lezzetlidir!, Karabalıkçılar Acı Sever! olarak değiştirildi.
- Patron Geç oldu, Geç Kalan Patron olarak değiştirildi.
- Ebedi Alev / Sonsuz Bir Ateş, Sönmeyen Alev olarak değiştirildi.

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● [Drakania]'nın bazı özelleştirmelerinde Exclaire kıyafetinin bedenin bazı bölümleri ile çakışması sorunu düzeltildi.
● [Sahire]'nin bazı kıyafetleri giyildiğinde bedenin bazı bölümleri ile çakışması sorunu düzeltildi.
● [Lahn, Hashashin, Nova] Oblivion kıyafetinde, Pelerini Göster özelliği seçildiğinde Uyanış Silahı görüntülenmeyecek şekilde düzeltildi.
● [Büyücü] Marnist kıyafeti giyildiğinde belirli yüz ifadelerinde boyun bölgesinin anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● [Hashashin]'in bazı miğferleri ile Yumuşak Yün Şapka'nın çakışması sorunu düzeltildi.
● [Corsair] KaraYıldız Mareka'nın görünümünün görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Savaş dışı bekleme durumunda Sohbet Penceresi etkinleştirildiğinde görünen metin baloncuğunun, belirli durumlarda kaybolmaması sorunu düzeltildi.
● Hapishanenin belirli yerlerinde oyuna yeniden giriş yapıldığında, karakterin anormal bir konuma taşınması sorunu düzeltildi.
● Arkadaş (N) penceresinde grup adlarına uygulanan uygunsuz kelimeler filtresinin, yeniden giriş yapıldığında normal olarak uygulanmaması sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion bölgesinden başka bir bölgeye gidildiğinde, Vahmalkea'nın Çiftelisi'nin kullanım süresinin bitmemesi sorunu düzeltildi.
● Koruma Kimya Taşlarının parlatma malzemesi listesine aşağıdaki eşyalar eklendi.
- Kar Ovası Sedir Kontrplak, Sağlam Kar Ovası Sedir Kontrplak
● Yaşam Kimya Taşlarının parlatma malzemesi listesine aşağıdaki eşyalar eklendi.
- Yüksek Kalite Şanterel Mantarı, Yüksek Kalite Kırmızı Benekli Amanita Mantarı, Yüksek Kalite Mesima Mantarı, Yüksek Kalite Bambu Mantarı, Yüksek Kalite Ağaç Kavunu, Özel Şanterel Mantarı, Özel Kırmızı Benekli Amanita Mantarı, Özel Mesima Mantarı, Özel Bambu Mantarı, Özel Ağaç Kavunu
● Fısıltı sırasında görüntülenen karşı tarafın adının, Aile Adı/Karakter Adı ile görünme işlevinin normal bir şekilde görünmemesi sorunu düzeltildi.
● Eşya Kopyalama ayarlanmış durumdayken Yükseltme başarılı olup temel eşyanın maksimum dayanıklılığı arttığında, bunun kopyalanmış eşyaya yansıtılmaması sorunu düzeltildi.
● Fetih Savaşı sırasında belirli durumlarda, inşa edilmiş Komuta Merkezi/Karargah'ın üzerinde hasar alınmayan bir konuma çıkılabilmesi sorunu düzeltildi.
● Fetih Savaşı sırasında belirli durumlarda, Fetih Savaşı müziğinin çalmaması sorunu düzeltildi.
● Moda Albümü paylaşımlarından aşağıdaki kıyafetlere tıklandığında, farklı bir sayfaya yönlendirilmesi sorunu düzeltildi.
- Çöl/Treant Kamuflajı Miğfer ve Zırh
- Premium/Sınıf Yenilemesi Premium/Klasik/Aktarım Kıyafet kutularından elde edilebilen kıyafetler
● Sonsuz Kış Dağı bölgesinde bulunan Eilton'daki Tulga'dan alınabilen "Suratı Asık Hanım" görevinin simgesinin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Sezon Pasosu "Yar!" görevinin yapılmamış olarak dünya haritasında görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Kusha bölgesinin arka planının tuhaf bir şekilde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Aşağıdaki eşyaların açıklaması ve kullanım sırasında görüntülenen ifadeleri, gerçekte elde edilen eşya ile aynı olacak şekilde düzeltildi.
- [Etkinlik] Level 57 Seyahat Paketi, [Etkinlik] Level 58 Seyahat Paketi, [Etkinlik] Level 59 Seyahat Paketi, [Etkinlik] Level 60 Seyahat Paketi
● Toscani Çiftliği'ndeki belirli bitkilerin tuhaf bir şekilde görüntülenme sorunu düzeltildi.
● Sonsuz Kış Dağı Awina'nın Kuyruğu'nda bulunan NPC adının anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Sonsuz Kış Dağı Günlüğü - Sonsuz Kış Dağı Günlüğü I'in 14. bilgisi "Miravye Şelalesi"nin elde edilememesi sorunu düzeltildi.
● Görev yenilemesi öncesi "[Level 50!] Sınırlarını Zorla" görevini tamamladıktan sonra Sezon Pasosu "Daha Fazla Gelişmek için!" meydan okumasının tamamlanamaması sorunu düzeltildi.
● Avcı Nişanı eşyası açıklama metninde Tarif'teki NPC adının yanlış yazılmış olması sorunu düzeltildi.
● İyileştirilen eşya açıklamalarında Kullanım ve Nasıl Elde Edilir ifadelerindeki yazım yanlışı düzeltildi.
● Boss Savunma Teçhizatı Yapılandırma Taşı V'in açıklaması ve Konsantre Boss Enerjisi (Zırh) açıklamasındaki yazım yanlışı düzeltildi.
● Pet listesindeki "Pet Komutu: Topla" işlevi bireysel komut olarak aktifleştirildiğinde, diğer petlerin de birlikte etkilenmesi sorunu düzeltildi.
 

Son büyük güncellemeler

Daha yeni veya geri dönen Maceracıların en son güncellemeleri takip etmesine yardımcı olmak için, en son çıkan önemli güncellemelerimizden bazılarının bir listesini derledik. Bu yenilikleri aşağıdan kontrol edebilirsiniz!?


Gelişim Odaklı Maceracılar için:

Yeni Maceracılar için Gelişim Pasosu


Black Desert dünyasını öğrenirken ödüller kazanmak ister misiniz? Gelişim Pasosu ile Black Desert'ın uçsuz bucaksız dünyasını adım adım keşfedin! 

Narchillan Ekipmanı


Yolculuğunuzda yeni Maceracılara yardımcı olacak ekipman!

Yükseltme Yaşam Kalitesi İyileştirmeleri!


Yükseltme yapmak için artık sıkıcı hazırlıklar yok!

Artık yükseltme şansını doğrudan artırmak için Kara Taşları kullanabilirsiniz.

Garantili PEN (V) Boss Ekipmanı Görev Serisi


EN YÜKSEK yükseltme seviyesi olan PEN (Vseviyesinde Boss ekipmanı elde etmek için "Eski Ay Klanı'nın Ticaret Önerisigörev serisini tamamlayın! 

Garantili PEN (V) Aksesuar Görev Serisi


Her Aile için bir kez tamamlayabileceğiniz görev serisinde EN YÜKSEK yükseltme seviyesine sahip bir aksesuar edinin!

 

Savaş Odaklı Maceracılar için:

Yeni Kızıl Arena - Valencia Şehri


Kızıl Arena PvP içeriğine yeni bir savaş alanı eklendi.
Valencia Şehri'nin kalbindeki bu yepyeni arena modunda ele geçirme noktaları uğruna mücadele etmek için ekibinizle birlikte strateji oluşturun!

Valencia Canavar Ganmet İyileştirmesi


Valencia bölgesindeki önemsiz canavar bölgeleri daha kazançlı olacak şekilde yenilendi!

Ornette ve Odore'nin Ruh Özü Elde Etmenin Yeni Yolu


Ornette ve Odore'nin Ruh Özü için yeni alt malzemeler oyuna eklendi

Yükseltilmiş Caphras Taşı Düşürme Oranı


Çeşitli canavar bölgelerinde artan Caphras Taşı düşürme oranlarıyla gelişiminizi hızlandırın!

Elvia Diyarı


Hadum karanlık etkisini Serendia'ya yayar. Serendia Elvia Diyarı'nın korkunç ve güçlü canavarlarıyla savaşın!

 

Eğlence Arayan Maceracılar için:

Yeni Mini Oyun Yar!

Herkesin keyifle oynayabileceği yeni bir kart oyunu eklendi! Yeni mini oyun Yar!'da NPC'lere ve diğer Maceracılara karşı oynayın!
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
21 Yorum