Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 15.03.2018 07:00 (UTC+3) Nihai Savaş
2

Güncelleme ile yeni bir klan savaşı türü eklendi.



Nihai Savaş, alışık olduğunuz grup savaşlarından farklı çeşitli savaş kuralları sunacak.

Ek olarak, yeni savaş formatı sayesinde, küçük klanlar, büyük klanlara daha kolay meydan okuyabilecek.



 



https://lh4.googleusercontent.com/gXusVsBuUluIPU_UJ119ZGZewqczrW-7wuocUWWac3hAdc9DVEwCPPGdgNXMOhFkD87StwjzSzAeolwTWSIG9dq-6Fx5iroBlXlQ6DaRD1pnI73BZK_QS8fx0_SHhs4YySJNNBIB



- 3-Turluk Savaş:



 



Nihai Savaş, 3 turdan oluşacak.



İlk tur - Normal Karşılaşma, her klandan 20 üyenin katıldığı standart bir savaş olacak. Nihai Savaş kaydı yapan klan üyesi, klanındaki 20 üyeyi seçebilecek.

Kısa bir beklemeden sonra, grup savaşı katılımcıları onaylanacak.



İkinci tur - Klan Savaşı. Katılım için 5 elit klan üyesi seçilecek. Bu tur, her klandan 5 üye birebir karşılaşacağı için biraz farklı. Bir üye kazandıktan sonra, karşı klandaki başka bir üye savaşa girecek.

Eğer bir klandaki 5 üyenin tamamı elendiyse, eleyen klan turu kazanacak. Savaş sırasını stratejik olarak ayarlamak önemlidir. Birebir savaş kuralları ile ilgili daha fazla bilgi daha sonra aktarılacak.



Birinci ve ikinci tur faklı klanlar tarafından kazanıldıysa, Nihai Savaş’ın galibi, 3. turda belirlenir. 3. tur, tüm klan üyelerinin katıldığı Toplu Savaş’tır.



 



https://lh6.googleusercontent.com/lcSMVRTH3VHQsa_i43S9bhjWG6jSMI0odARhB3L4lQgrBvgOAwPMdJi97CqPJ7sMX-wEyoTk3tPd7aNsXtt-ail8raETmHhIY2eVOLkFfURZFjfNn2umFk7vEenhZdeoL1KLuYjG

- Bütün klanlar Nihai Savaşa katılabilir.





Nihai Savaşın güzel bir tarafı da, klanların boyutlarıyla sınırlı olmamaları ve özgürce katılabilmeleridir. Klanınızın en az 20 üyesi katıldığı sürece, 1. ve 2. turları kazanmayı hedefleyerek daha büyük klanlara karşı kazanabilirsiniz. Aynı zamanda, Nihai Savaş’ın 1. ve 2. turlarına izleyici olarak katılıp, klanınızla birlikte Nihai Savaş etkinliğini planlarken eğlenebilirsiniz!



 



Kişisel Savaş



Kişisel Savaş, Nihai Savaş’a benzer ancak kendi başınıza katılabilirsiniz.

Kişisel Savaş da Nihai Savaş gibi 3 turdan oluşur. 1. ve 2. tur, Normal Savaş formatında olup 3. tur ise Toplu Savaş formatındadır.

Kişisel Savaş başvurusu yapmak için Kişisel Savaş sunucularında (Balenos 1, Serendia 1) olmalısınız. Aynı sunucuda 10 katılımcı kayıt yapınca savaş başlar.

Takımlar,  Maceracıların AP ve DP değerlerine bağlı olarak dengeli bir şekilde belirlenir.





Nihai Savaşta 1. ve 2. turlar Klan Savaşı gibi düzenlenir. Takımlar, üyelerini birebir karşılaşmaya yollar ve bir takımdaki 5 üyenin de elenmesiyle kazanan belirlenir.

Takımların savaş sırasını da takım liderleri belirler.



Ancak bir şeye dikkat etmeniz gerek. Sınırların dışına çıkmamak. Savaş alanına adım attığınız anda, NPC askerler ile çevrili olduğunu fark edeceksiniz.

Savaş alanının dışında 5 saniyeden uzun bir süre kalırsanız, 1 uyarı alırsınız. Eğer 3 uyarı alırsanız, pes etmiş sayılırsınız. Bu yüzden, kazanmak için, savaş alanının içinde kalmaya dikkat etmelisiniz.



 



Ek olarak, birebiri kazanan Maceracıların maksimum HP değerlerine debuff uygulanır. Yani, kazandıkça, maksimum HP değeri düşer. Fakat, ne kadar hızlı zafer kazanırsanız, uygulanan debuff o kadar hafif olur.



 



https://lh4.googleusercontent.com/L3QHT6-a6MUupsPHQ1c7-G1eVd312l0aHrhqLUSCf2FNkIiOOm0hcOwRFuUj1oEzlVRYH77b_eTGBGPQ9fK1JDxFWX-rfbXc4X585Qz-8vXFEajereQbiv-3m1pwa6dR5val0LK3



https://lh5.googleusercontent.com/1zb6zd-GmVv67Vz-1lfACrHwZEeHRTgo-tgrHN_HDsh98HuvrvKfPmSKZO_DVJesrhl44NxYuwepmKepHfWnyDAvZ7_xA-BSUX3PeJ0ADmW4fo5m0yPqsE2-su5sOsFetzf6ETTl



Kişisel Savaş’ın avantajı, hiçbir sınırlama olmadan PvP’nin tadını çıkarabilmenizdir. Eğer başvurursanız, otomatik olarak savaş alanına ışınlanırsınız. Savaş başlamadan önce, arenada olduğu gibi, ceza almadan savaş eğitimi yapabilirsiniz. Savaşın sonucu ne olursa olsun, altın külçe ve çeşitli ödüller kazanırsınız. Bu yüzden denemenizi öneriyoruz.

 


2 Yorum