Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 03.06.2022 18:00 (UTC+3) Geliştirme Ön İzlemesi – Drakania Uyanışı ve İyileştirmeler
7



Merhaba, Maceracılar.

 

Drakania’nın Uyanışı neye benziyor? Ne zaman yayınlanacak?

Başka ne gibi içerikler geliştiriliyor?

Bugün, bu soruların bazılarını yanıtlamak için buradayız!

 

 

Q. Drakania’nın Uyanış Silahı ve Dış Görünümü Nasıl Olacak?

Drakania’nın Uyanışını, önceden de belirttiğimiz gibi, Maceracılarımızın Drakania ile oynayış tarzlarını ve sayısız geri bildirimlerini analiz ederek geliştirmekteyiz.

Drakania’nın Uyanış silahını, “Birbirinden farklı biçimlere sahip olan iki mızrak” olarak tanımlayabiliriz.

Ayrıca ejderhaya özgü bir his katmak istedik, bu yüzden hareket becerileri ve saldırıları gibi belirli beceri veya aksiyonları kullanırken ejderha kanatları görünecek şekilde geliştirmekteyiz. Bu kanatlarla uyumlu olan aksiyon hareketleri barındırması sayesinde, ona özgü aksiyonu hissedebileceğinizi düşünüyoruz.


 

Q. Drakania’nın Savaş Tarzı Nasıldır?

Drakania, Uyanış sonrasında içindeki ejderhanın gücünü uyandırır ve insan olduğu ve ejderhanın gücünü kullandığı sıradaki görünümleri birbirinden farklı şekilde ifade edilir. Kanatlarını açtığı zamanlarda, ejderhanın gücünü anlık olarak kullanır. Tüm becerileri olmasa da bazı becerilerinin insan biçiminde kullanımıyla ejderha biçiminde kullanımı sırasında, birbirinden farklı aksiyon ve etkiler ortaya çıkar.

Ancak henüz geliştirme aşamasında olduğundan, şu anda sadece konsept olarak paylaşabiliyoruz. Detayları gelecekte sizlere duyuracağız.

 

Q. Drakania’nın Uyanışı ne zaman yayınlanacak?

Birçoğunuz “Drakania’nın Uyanışı ne zaman çıkacak?!“ diye soruyor olabilirsiniz.

Gelecek ay burada olduğunu duyurmak isteriz. Temmuz ayının üçüncü haftasında yayınlanmasını hedefliyoruz.

 

Q. Drakania’nın Uyanışı dışında başka yenilikler var mı?

[Ekran Uyarısı Değişiklikleri]

Ekranın üst kısmındaki uyarı mesajlarının, oyuna tamamen dalmış olma hissini bozduğuna dair çok sayıda geri bildirim aldık. Oyun sırasında görüntülenen uyarıların sayısını azaltmak için tüm oyun içi eşyaların değerini yeniden ayarlayacağız.

 

[Buff Süresi İyileştirmeleri]

Farklı buff süreleri hakkında çok şey duyduk,

Bu yüzden önce, tüm yiyecekleri ve parşömenleri 30 veya 60 dakikalık bir süreye birleştirmeye çalışacağız.

İkinci olarak, canavarları yenerken kullanılan bufflar için, perinin Mucizevi Neşe yeteneği gibi buff eşyalarını otomatik olarak kullanacak bir özellik yapmayı düşünüyoruz.

 

[Eski Ay Grand Prix Eşleşmesi]

Yarışa katılmak için fiziksel olarak Eski Ay Grand Prix'e gitmek gerekmesi, ulaşılabilirliğini azalttı. Solare Arenası için geliştirdiğimiz en son eşleştirme teknolojisiyle, Eski Ay Grand Prix'i, sadece bir maç için kayıt yaptırabileceğiniz, oyunu oynamaya devam edebileceğiniz ve yarış hazır olduğunda sıraya girebileceğiniz benzer bir eşleştirme sistemini benimseyecek şekilde değiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sistemi Atoraxxion gibi diğer içeriklere eklemeyi deniyoruz.
Ancak, geliştirme süreci zaman alabileceği için anlayışınızı ve sabrınızı rica ediyoruz.

 

[Tek Seferde Merkez Pazar Alım Miktarı Artırılması]

Maceracılarımızın çok sayıda eşya satın almak istedikleri, ancak birden fazla denemede sınırlı miktarlarda satın almak zorunda kaldıkları zamanlar mevcut. Çok fazla Maceracımızın bu sınırdan rahatsız olduğunu hissettik, bu yüzden bu miktarı artırmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte, Merkez Pazarın herhangi bir şekilde ele geçirilmesini önlemek için, uygun miktar üzerinde hala görüşüyoruz.

 

[Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı Komuta Merkezi ve Ek Bina Koşulları]

Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları hakkında, özellikle kurucuların karşı karşıya kaldığı pek çok rahatsızlık hakkında çok fazla geri bildirim aldık. Şu anda Komuta Merkezi ve Ek Binaları oluşturmayı biraz daha kolaylaştırmanın yollarını arıyoruz.


 

[İmparatorluk Üretim Teslimatı Kutusu Ağırlığı]

İmparatorluk Teslimatı her sunucu için sınırlıyken, şu anda teslimat her Maceracı için sınırlıdır. Bu nedenle teslimat kutularının bu kadar ağır olmasına gerek olmadığını hissettik. Birçoğunuz bir teslimat kutusunu paketledikten sonra aniden aşırı ağır olmaktan rahatsızlık duymuş olabilirsiniz, bu nedenle bu kutuların ağırlığını yakın zamanda mevcut ağırlıklarının 1/5'ine (10LT) düşürmeyi planlıyoruz.

 

[Büyücü Sınıfı Fiziği]

Büyücü sınıfının fiziğini geliştirmek için şimdiye kadar verdiğimiz sıkı çalışmayı paylaşmak istedik. Tamamen yeni animasyonlar yarattığımız ve şu anda mevcut tüm kıyafetleri yeni modelinde mükemmel görünecek şekilde ayarladığımız için çalışma neredeyse tamamlandı. Bu tahmin ettiğimizden biraz daha uzun sürdü, bu nedenle sabrınızı ve anlayışınızı rica ediyoruz.

▲ Önce


▲ Sonra

 

[Büyük Okyanus İçeriği için Giriş Engelini Azaltmak ve Geliri Artırmak] 

Daha fazla Büyük Okyanus içeriğinin keyfini çıkarmak için daha iyi gemilere ihtiyacınız var; ancak, gemilerin inşasının çok uzun sürdüğünü düşünüyoruz. 

Bazı yatırımlarla birkaç gün içinde ticaret gemileri ve kadırgalar inşa edilebiliyor, ancak süreç çok karmaşık ve elde etmeyi zorlaştıran çok fazla malzeme gerektirir. Bu nedenle, ticaret gemileri ve kadırgaları daha hızlı inşa edilmesini sağlayacak iyileştirme planlıyoruz. Ayrıca, Yeşil Yapraklı Kara Taş gibi malzemeleri elde etmeyi daha kolay hale getirmenin yollarını düşünüyoruz. 

Ancak karaklar, Büyük Okyanus içeriğinden hoşlanan birçok Maceracının elde etmek istediği nihai gemiler olduğu için, bunlar aynı kalacak. Bunun yerine, Karaklar yükseltildikten sonra eşyaların daha hızlı kullanılabilmesi için, Gün Batımı Kara Taşlarının yapımı 20 dakika sürecek şekilde değiştirilecek. 

Karak ekipmanını yükseltmek için gerekli olan Deniz Timsahlarını avlamaktan elde edilen gelirin oldukça düşük olduğunun da farkındayız. Bunu en kısa zamanda ayarlamak için mümkün olduğunca çabuk çalışacağız. Ayrıca tek başına avlanabilecek şekilde de dengeli olacaklar. 


[Eşya Geri Yükleme Yöntemleri]

Birçoğunuz yanlışlıkla bir eşya sildiğinizde Destek ile iletişime geçtiniz. Eşya Geri Yükleme işlevinin mevcut yinelemesini geliştirmek ve eşya geri yükleme ilgili en yaygın sorunları gidermek için daha fazla oyun içi işlev eklemeye çalışıyoruz.

 

[Endişeler – Klan Savaşları]

CS biletlerimize baktığımızda, klanların tek taraflı savaş ilanlarından bıkmış birkaç Maceracı olduğunu fark ettik. Bu nedenle, mevcut Klan Savaşı yapısındaki değişiklikleri uygulamaya geçirmeyi düşünmeye başladık ve bu konuyla ilgili daha fazla kişiden haber almak için sabırsızlanıyoruz.

 

İlk olarak, klanlara oynayış türlerini belirlemelerini sağlamayı düşünüyoruz. Savaşan klanlar, macerasever klanlar, yaşam becerisi klanlar, denizci klanlar vb. Bunu yaparak, savaşan klanlar daha önce olduğu gibi birbirlerine savaş ilan etmeye devam edebilecekler, ancak diğer türdeki klanlar yalnızca her iki klanın karşılıklı olarak kabul etmesi durumunda savaşa katılmak zorunda kalacaklar.

 

Bu şekilde, savaşmak isteyen klanlar doğal olarak eskisi gibi savaş kışkırtıcılıklarına devam edecekler, oysa doğası gereği daha pasifist olan klanlar savaşa girip girmeme konusunda gerçek bir seçeneğe sahip olacaklar, çünkü her iki klan da aynı fikirde olursa, yine eskisi gibi bir klan savaşına girebilecek.

 

Klan savaşlarını etkileyen sayısız durum mevcut, bu yüzden bu konuyu ele alma tartışmamız oldukça uzun bir süredir devam ediyor. Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı klanlarının tür atanması konusunda hala ayrıntılı bir tartışmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz, bu nedenle büyük resim konseptini ortaya koymak ve Maceracılarımızın bu konuda ne söyleyeceklerini görmek istedik.

7 Yorum