Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 22.03.2018 00:00 (UTC+3) Yapımcının, Oyunun Geleceği hakkındaki Notları
3

Merhaba, ben Black Desert Online Yapım Sorumlusu Jae-Hee Kim.



 



Her şeyden önce, daimi desteğiniz için size en kalbi duygularla teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.



Aramıza yeni oyuncuların katıldığını ve deneyimli oyuncularımızın Black Desert Online dünyasına geri döndüklerini görüyoruz. Değerli bildirimleriniz ve desteğiniz olmadan Black Desert Online bugün bulunduğu konuma gelemezdi.



Maceracılarımızla birlikte atıldığımız bu serüvende geriye dönüp baktığımızda, Black Desert Online gibi canlı ve zengin bir sanal dünya geliştirme görevini üstlenmenin kolay olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, en iyi oyun deneyimini sunmaya çalışırken gösterdiğimiz çabanın yanında hala geliştirmeye müsait kısımların olduğunun da farkındayız.



Belirttiğimiz üzere, sürekli olarak oyunu iyileştirmeye yönelik yolların arayışı içerisindeyiz. Ayrıca güvenli bölgelerimizden dışarı adım atıp değişiklerin içinde yer almamız gerektiğini de anlıyoruz.



Gelecek hafta dahil edilecek olan güncelleme, yeniden düzenleme ihtiyacında olduğunu düşündüğümüz özelliklerden bazılarını değiştirecektir.



 



- ‘Karakterim yavaş!’ Ağırlık Özelliğine İlişkin Değişiklikler



Black Desert Online’da bir ağırlık fonksiyonu bulunmaktadır..



Ağırlıkları, maksimum ağırlık limitini aşan maceracılar, hareket hızlarında ve diğer hızlarında bir azalma yaşamaktadır. Her ne kadar bazı maceracılar ağırlık fonksiyonundan kaynaklanan bu gerçekçiliği keyifli bulsalar da ağırlık fonksiyonu aramıza yeni katılanlar için her zaman bir rahatsızlık kaynağı olarak yer almaktadır.



Benzer bir örnek de envanter sistemi, yeni kullanıcılar için rahatsız edici olabilmektedir. Şu anki durum itibariyle, ilave envanter slotları oyunun erken safhalarında ve görevler aracılığıyla temin edilebilmektedir.



Balenos ve Calpheon bölgelerindeki değersiz eşyaların ağırlık değerlerini 0.03’ten 0.01’e indireceğiz. Daha önceleri, Karabalıkçı ve Manşa avlayan maceracılar sıkça şehre geri dönerek envanter ağırlıklarını azaltmak için değersiz eşyaları satmak durumunda kalıyordu. Değersiz eşyaların ağırlık değerinin azaltılmasıyla inanıyoruz ki level alma safhalarının başlangıcındaki maceracıların yaşadıkları stres de azalacaktır.



Ağırlık cezası uygulanmaya devam edecekse de değişiklikleri kısa sürede yapmayı planlıyoruz. Hali hazırda, ağırlığınız maksimum ağırlık limitini aştığı takdirde hareket ve saldırı hızınızda azalma yaşamaktasınız. Gelecek olan yeni değişiklik ile maceracılar maksimum ağırlık limitini aştıklarında  yalnızca saldırı hızlarında azalma olacak. Saldırı hızının düşmesiyle birlikte yaratık avlarken verim kaybı yaşayacaksınız. Ancak bu değişikliğin oyun deneyimini daha uygun hale getireceğine inanıyoruz.





- Kale & Komuta Merkezi Kurulumunun Basitleştirilmesi



Daha öncesinde, siz ve klan üyeleriniz Kale veya Komuta Merkezi inşa ederken çeşitli malzemelere ihtiyaç duyuyor ve işçi çalıştırmanız gerekiyordu.



Yeni Kale/Komuta Merkezi inşa özelliği maceracılara Klan Dükkanı’ndan, Kale ve Komuta Merkezi, satın alma imkanı tanıyacak. Bir inşa alanı belirledikten sonra, Kale/Komuta Merkezi kurmaları için işçi görevlendirmeniz gerekmeyecek ve kurulum işlemleri kendiliğinden bir saat içerisinde tamamlanacak.



Bu aynı zamanda klan üyelerinden Kale veya Komuta Merkezi kurulumu esnasında yardım talep etme durumunun ortadan kalkacağı anlamına geliyor. İnanıyoruz ki, yeni Kale/Komuta Merkezi kurulum özelliği inşa alanı seçiminden itibaren başlayan rahatsızlıkları azaltacak ve Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı katılımını büyük ölçüde arttıracaktır.





- DUO : Şahmeran Kemeri, yüksek dereceli eşya elde etme keyfi!



Her defasında daha çok maceracının gümüş para biriktirmeye çalıştığını görmekteyiz. Bu oldukça keyifli bir durum fakat Ogre Yüzüğü gibi nadir eşyaları elde etmeye yönelik azim ve eğlencenin Black Desert Online’da bir miktar azaldığını gözlemledik.



Maceracılar hala Şahmeran Kemeri ve Hilal Muhafız Yüzüğü gibi nadir eşyaları elde edebiliyorsa da bu eşyalar Black Desert Online ekonomisinde aynı değere sahip değiller. Eski güzel günleri geri getirmek amacıyla zayıf bir ihtimalle de olsa canavarlardan düşen mavi veya daha üst seviyedeki aksesuarlar PRI ya da DUO yükseltilmiş haliyle düşebilecek.



Gümüş para toplamak ve aksesuar elde etmek için canavar avlamak hala aynı kalacak. Ancak ganimet listesine PRI ve DUO eklenmesiyle birlikte zayıf ekipmanlı maceracılar yükseltme işlemlerine gerek duymaksızın güçlü aksesuarlara anında ulaşma şansına sahip olacak. Yüksek seviyedeki ekipmanlara sahip maceracılar ise Pazaryerinde yükseltilmiş aksesuarları daha yüksek gümüş para karşılığında satabilecek.





Devamlı olarak yeni avlanma yerleri ve canavarlar geliştirmeye çalışırken aynı zamanda avlanmanın sağladığı eğlenceyi yeniden arttırmaya yönelik iyileştirmeleri aklımızdan çıkarmıyoruz.



Önümüzdeki haftanın güncelleme notlarında daha fazla bilgi yer alacaktır. Ancak yapmayı planladığımız heyecan verici değişikliklerden kısaca bahsetmek istedik.



Mart ayının son haftasına girerken kış nihayete eriyor ve bahar aylarına giriyoruz. Yeni bir mevsim yeni değişiklikleri beraberinde getiriyor. Gelecek heyecan verici içerikleri bizimle birlikte karşılamanızı umut ediyoruz.



 



Teşekkür ederiz!


3 Yorum