Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 29.03.2018 07:00 (UTC+3) Kara Kristal Parçası edinmek için Golem avlayın!
12

Merhaba, Maceracılar!



 



Silahlar, yükseltme leveli arttıkça güçlenir ancak silahları PRI ve üzerine çıkarabilmek için özel bir malzemeye ihtiyacınız olduğunu biliyor muydunuz?



‘Keskin Kara Kristal Parçası’ kullanarak elde edebileceğiniz ‘Konsantre Sihirli Kara Taş (Silah)’gereklidir. Bunları avlama ve toplama ile elde edebileceğiniz yerleri tanıtacağız.





 



▶ Keskin Kara Kristal Parçası elde etme





Toplama yaparak Keskin Kara Kristal Parçası elde edebilirsiniz.



Ancak, bunu daha yüksek ihtimalle elde edebileceğiniz bir yol var! Golem avlamak!



 



Demir Cevher, Kaba Taş, Elmas, Erimiş Demir Parçası, Keskin Kara Kristal Parçası ve daha birçok eşyayı Sahra, Mezar ve Taş Golemlerin cesetlerinden toplama yaparak elde edebilirsiniz.



 



 





 



 



▶ Golemler Nerede?



Golemlerin konumu haritada görünmez. Etrafınıza dikkatlice bakmazsanız, onları bulamazsınız! Golemler, Heidel’in doğusunda iki yerde yer alır. Kadim Harabeler Kazı Alanı ile Kamasylve Tapınağı’nın arasındaki ormanda ve Kadim Harabeler Kazı Alanı Bağlantı Noktası’nın doğusunda yer alan tarlada bulunurlar.





▲ Tarlada Golem Çağırma Taşları olduğundan (doğuya doğru), ormanda bir çok golem bulabilirsiniz (solda). Bineğinizi Kadim Harabeler Kazı Alanı Bağlantı Noktası Sorumlusu Jamo Hasa yakınlarına bırakmanızı tavsiye ederiz.



 



▶ Golemler



 



3 tür golem vardır; Sahra Golemi, Mezar Golemi ve Taş Golem. Ayrıca Golem Çağırma Taşı da vardır.



 





 



▲ Çağırma taşı, golem çağırmak için kullanılır.



(Üst – Etkin değil / Alt- Etkin)



 



Çağıma taşı, 3 tür golem çağırabilir. Ancak çağırma taşını yok ederseniz, çağırılmış golemler yok olur. İlk olarak golemleri yenin ve sonra taşı yok edin.



.



 



Golemler, Mediah’daki diğer yaratıklara oranla daha tehlikelidir. Diğerlerinden farklı olarak özel becerileri ve yüksek saldırı/savunmaları vardır.



 



Golemlerin kullandığı özel beceriler geri itme ve düşürmedir. Bu becerilerden kaçınmalısınız çünkü sizi saldırılara karşı savunmasız bırakırlar.



 





▲ Düşme becerisine maruz kalmak çok tehlikelidir.



 



 



Yere dokunup 3 şok dalgası gönderdikleri bir becerileri vardır. Sahra ve Mezar Golemleri bu beceriyi kullanır ancak Sahra Golemi bu beceriyi kullandığında, geri itme ve düşürme etkilerine de sahiptir.



 



 





▲ Sahra ve taş golemi, düşmanlarına vurabilmek için ileriye doğru atılır.



 



Golemler başka beceriler de kullanırlar. Diğer canavarlardan daha yüksek saldırı ve savunmaya sahip oldukları için golemleri büyük gruplar halinde öldürmek oldukça zordur. Zorlanıyorsanız, teker teker öldürmek daha kolay olacaktır.



 



▶ Golemlerden topla!



 



Golemlerden ‘El Değmemiş Golem Özü’, ‘Golem Parçası’ ve ‘Kırık Golem Özü’düşer. 700 Golem Parçası toplarsanız, 10G altın külçe karşılığında NPC ile takas yapabilirsiniz. El Değmemiş Golem Özü 2.200 gümüşe ve Kırık Golem Özü 5.000 gümüşe satılabilir (orijinal fiyat).



 



 





▲ Golemlerden “Bensho’nun Kolyesi” düşer. Bunu ister Pazaryerinde satın ister ‘Sert Kara Kristal Parçası’ yapabilmek için ısıtın.



 





▲ Golemleri yen ve cesetlerinden Keskin Kara Kristal Parçası topla!



 



Toplama leveli ve hızı, golem cesedinden toplama yapma hızınızı etkiler. Toplama leveliniz ne kadar yüksekse, o kadar az enerji harcarsınız. Aynı zamanda karakterinizin toplama hızını arttırarak zaman kazanabilirsiniz. Böylelikle daha fazla Keskin Kara Kristal Parçası elde edebilirsiniz.





Artık golemlerin nerede olduğunu bildiğinize göre Keskin Kara Kristal Parçası elde edebilirsiniz. Bölgedeki diğer canavarlara oranla daha zor olabilirler ancak size daha çok şey verirler!



 



Teşekkürler.



 


12 Yorum