Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 29.03.2018 16:00 (UTC+3) Oyun Geliştiricisinden Notlar-
12

Merhaba Maceracılar,



 



Ben Black Desert Online Yapım Sorumlusu Jae-Hee Kim.



 



İlkbahar nihayet geldi ve siz şahane maceracılarımız için güzel haberler verme ümidi içerisindeyiz.



Bir önceki yapımcı notuna müteakip, Black Desert Online içeriklerindeki bir takım değişiklikleri sizlere ilan etmek istiyoruz.



 




  • "Neden köyde ölüyoruz ki?" Güle güle Negatif Karma !



 



Negatif Karma temel olarak pek çok oyuncunun Grunil, Zereth ya da Reblath eşyalarının kasıtlı olarak yükseltmemeye çalışarak başarısızlık biriktirmek için kullandıkları bir yöntem durumundadır. Bu özelliğinden dolayı bir çok maceracımız bunu Yükseltme yapmak için bir zorunluluk olarak görmektedir.



 



Bildiğiniz üzere, +14 veya daha az dereceli bir eşya ile başarısızlık biriktirmek için, +15 bir eşyayı geriye düşürme metodu kasabalardaki muhafızlar tarafından üst üste öldürülmeyi gerektirebilmektedir.



 ‘Negatif Karma’ geliştirmek açıkça ifade etmeliyiz ki streslidir ve Yükseltme yapmak isteyen maceracılarımız için bir nevi istemdışı olarak gerçekleştirilmektedir. Geliştirme safhalarının ilk zamanlarında bunun Yükseltme için kullanılacak olağan bir işlem olabileceği hakkında çok az fikir edinmiştik.



Haliyle pek çok maceracımızın bu keyifsiz ve zor metodu kullanıyor oluşu, yeni maceracıların tanışmak istemeyecekleri bir durumdur.



 



Yapılacak olan güncelleme ile, şehirlerdeki rahipler gibi Enerji kullandıran diğer NPC’ler, Kara Ruh’un Enerjisi ile yükseltilen eşyalardaki etkiyi geri çekebilecek. Yani, bu NPC’ler +15 eşyanızı +14’e düşürebilecek ancak bu işlem bir miktar Gümüş Para harcanmasını gerektirecek.



 



 




  • “Kristallerimi nereye koymuştum?” Diğer şehirlerdeki Depoları kontrol edebilmek



 



Yeni bir maceracının “eşyamı kaybettim” demesi çok da sürpriz sayılmaz. Deneyimli maceracılar dahi birden fazla şehirdeki depolarını yönetirken hangi eşyasını nerede stokladığını karıştırabilmektedir. Farklı şehirlerde çokça depolama alanına sahip olmak bir avantaj iken, depo içeriklerini akılda tutmak kuvvetli bir hafıza gerektirmektedir.



 



Yakın zamanda maceracılarımızın şehirlerdeki bütün depolarını kontrol edebilecekleri bir mekanik ekleyeceğiz. Sadece bulunduğunuz şehirdeki Depo içeriğini değil aynı zamanda depolar arasındaki Nakliye içeriğini de gösteren ayrı bir pencere olacak.





 




  • Savaş, Fethet, Zaferini İlan Et – Fetih/Bağlantı Noktası Savaşı Optimizasyonu



 



Fetih ve Bağlantı Noktası Savaşı Black Desert Online’ın en heyecan verici özelliklerinden biridir. Rakip klanların destansı mücadelesi ve bölgelerde hakimiyet ilan edilmesi oldukça sevilmektedir. Fetih Savaşı’na katılan maceracı sayısının artışı ile sunucuların işlemesi gereken veri de arttığı için lag sorunları yaşandığınızın farkındayız.



 



Derin analizler sonucunda, Fetih Savaşı sırasında gerekmediği halde kullanılan veri paketlerinin kullanımını bu haftaki bakım ile azalttık. Ayrıca, lag sorununun üstesinden gelmek üzere sunucularımızda iyileştirmeler gerçekleştirdik. Böylece Dünya Bossları gibi fazlaca maceracının bir araya geldiği alanlardaki optimizasyon etkisinin farkedileceğini umuyoruz.



 



Maceracılarımıza harika savaş deneyimi ve daha rahat oynanabillirlik sağlayabilmek için oyun durumunu incelemeye devam edeceğiz.



 



Her zaman tüm maceracılarımız için optimize edilmiş oyun ortamını sağlama gayretindeyiz.



Sizden aldığımız geri bildirimleri işleyebilmek ve karşılığında ihityaçlarınızı güncellemeler ve düzeltmeler ile giderebilmek için bize biraz zaman tanımanızı rica ediyoruz.



 



Kesintisiz desteğiniz için teşekkür ederiz.



 


12 Yorum