Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Bildirimler 18.04.2023 15:00 (UTC+3) Yetkisiz Program Kullanımı ve Yaptırımlar
5


Merhaba maceracılar.

Son zamanlarda çoğu video paylaşım platformları ve çeşitli sosyal medya mecraları aracılığıyla yetkisiz program tanıtımı veya satışının artmakta olduğu gözlemlenmektedir. Buna bağlı önlemler kapsamında, mevcut yetkisiz ve saldırı manipülasyonu tespit sisteminde açığa çıkan içerikler doğrultusunda, yaptırım kriterlerini bir üst kademeye çıkardık.


Bununla ilgili olarak 9, 15 ve 22 Mart 2023 tarihlerinde sırayla bir kat daha artırılan yaptırım kriterleri gereğince ihlal eden kullanıcılara yaptırım uygulanmıştır. Fakat bu tarihlerden sonra yaptırım uygulanmış bazı maceracılardan yaptırım konusunda itiraz başvuruları gelmiştir. Prosedüre uygun bir şekilde ilgili kuralları bütün yönleriyle yeniden araştırdık.


Kapsamlı bir araştırma yürüttükten sonra Yetkisiz Program/Saldırı Manipülasyonu tespit sistemi ve tespit sonuçlarında bir hata olmadığı bir kez daha teyit edilmiştir.
Fakat bir kat daha artırılan tespit sistemi kriterleri aracılığıyla Black Desert ile ilgisi olmasa dahi kullanılan PC’ye bazı virüs veya kötü amaçlı kodların bulaşmış olduğu özel durumlar ve PC bakımı için kullanılan bazı programların, tespit sonucunu etkilemiş olabileceğinin de göz ardı edilemeyeceği anlaşılmıştır.

Bunun gibi tespit sistemi tarafından açığa çıkarılmış fakat kullanılan PC’deki virüs veya kötü amaçlı kodların etkilemiş olduğu, oyun içi kayıtlarında da sorun olmayan hesaplara kısıtlamalar getirmede bazı adaletsizlikler olabileceğini göz önünde bulundurarak, yaptırımın kaldırılmasına karar verdik.
※ Yaptırımın kaldırıldığı hakkındaki bilgilendirme bazı maceracılara ayrıca yapılmıştır.

Yetkisiz program kullanıcılarını ortadan kaldırmak ve gelecekte elimizden gelen en iyi şekilde daha güvenli bir oyun ortamı oluşturmak için, dahili kriterlerimizi daha da geliştirmeye ve titiz izleme yapmaya devam edeceğiz.


Ayrıca, yetkisiz program kullanıcılarına karşı oyun oynamayı olumsuz etkileyen ciddi önlemler alma konusundaki katı politikamız gelecekte de değişmeyecektir.

Yetkisiz program kullanımı veya istemciye saldırı manipülasyonu gibi faaliyetler yalnızca Operasyon Politikalarımızı ihlal etmekle kalmayıp aynı zamanda kişisel bilgilerin açığa çıkması veya bilgisayara kötü amaçlı kodların bulaşması gibi sorunlara da yol açabileceğinden, bilgisayar güvenliği ve yönetimini sağlama konusunda dikkatli olunmasını rica ediyoruz.


Teşekkür ederiz.

Black Desert Hizmet Ekibi

5 Yorum