Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 06.11.2017 15:00 (UTC+3) Bağlantı Noktası Savaşı için kolay bir rehber
2

 [Bağlantı Noktası Savaşı için kolay bir rehber]




 



Black Desert bir çok PvP etkinliğine sahiptir.



En önemlilerinden birisi, bütün maceracıların ve klanların katıldığı Büyük bir Etkinlik gibi olan fetih/bağlantı noktası savaşı.



Klan boyutundan ve ekipmanından bağımsız olarak herkes katılabilir ve zafere ulaşmak için birlikte hareket edebilir.



Oyun dünyasındaki bir çok yer bağlantı noktası olarak sınıflandırılıyor.



Bağlantı noktası savaşı sırasında klanlar, bağlantı noktasına sahip olmak için savaşıyor



Kazanan klan, bağlantı noktasını bir hafta boyunca yönetiyor.



Ve alınan verginin bir kısmı klan sermayesi olarak alınarak klanın büyümesini sağlayabiliyor.



 



Klan savaşına katılabilmek için bir kale inşa etmelisiniz. Kale, klanınız için komuta merkezi olarak işlev görür. Kendi kalenizi korumalı ve düşmanınkini yok etmelisiniz.



Hadi daha yakından bakalım!





Bu rehber yukarıda anlatılan adımları içermektedir. Eğer 6 adımı bilirseniz, istediğiniz zaman bağlantı noktası savaşına katılabilir ve savaşın keyfini çıkarabilirsiniz.



 



1. [Kale inşa etmek]



Bir bağlantı noktası kalesi inşa etmek için öncelikle, ‘haftanın günü’ ve ‘level’ kavramlarını anlamalısınız



Öncelikle, ‘haftanın günü’ savaşın gerçekleştiği günü ifade eder.



Örneğin; A, B, C adında bağlantı noktaları olduğunda A savaşı Pazartesi, B savaşı Salı ve C savaşı Çarşamba günü gerçekleşir.



‘Level’ toplanan vergi miktarını belirtir. Bütün bağlantı noktaları level 1~3 aralığındadır ve level 3 bağlantı noktası en yüksek vergiyi getirir. Klan büyüklüğünüze ve ekip çalışmanıza bağlı olarak birisini seçiniz.



 





Dünya haritası filtresinden bağlantı noktası savaşını seçerseniz, dünya haritası değişecektir. Levelleri ve günleri görebilirsiniz. Her bir bağlantı noktasına tıklayarak detaylarını kontrol edebilirsiniz.



Bağlantı noktası savaş alanlarını bilmek fayda sağlar. Tüm bağlantı noktası savaşları ‘bağlantı noktası savaş alanı’ adındaki belirli yerlerde gerçekleşir. Eğer Balenos’taki [Cron Kalesi] bağlantı noktası savaşına katılırsanız, [Cron Kalesi] mevkii olan Doğu Velia bağlantı noktası savaşı alanı haline gelir. Diğer klan üyeleriyle istediğiniz yerde savaşabilirsiniz ancak sadece düşman kalesini yok ederseniz galip gelmiş sayılırsınız  



 





Doğu Velia(Savaş) alanı. Bu bölgedeki bağlantı noktası savaşları burada gerçekleşir.



Hadi detaylara bakalım.



Klan Sorumlusu NPC’den bağlantı noktası savaşları için kale satın alabilirsiniz. Kaleler bağlantı noktası savaşlarında komuta merkezi olarak yer alır. Eğer yok edilirse savaşı kaybedersiniz. Düşman kalesini yok ederken kendinize güçlü bir kale inşa etmeli ve korumalısınız.



Kale ‘Klan sermayesi’ ile satın alınabilir ve sadece klan lideri ve klan subayı inşa edebilir.



İnşa etmek istediğiniz alana geldiğinizde envanterinizdeki eşyaya sağ tıklayın, kurulum düzenine geçecektir. İstediğiniz bölgeyi seçtikten sonra kabul ederseniz kale inşa olacaktır.





Yakında (görülmese dahi) başka kaleler varsa veya kaleniz yer şekillerine sığmıyorsa kale kurulmayacaktır. Savunması kolay olan bir alana kalenizi inşa etmelisiniz



Klan lideri ve subayı bir kale kayıt ederse, inşa etmek için hazır demektir.



Şimdi klan üyelerinin birlikte çalışma zamanı. Dünya haritasına baktığınızda kaydedilmiş kale simgesi gözükecektir. Tıkladığınızda, bölgeye işçi gönderebileceğiniz bir pencere açılacaktır. Klan üyeleri birlik olup malzeme toplayıp işçileri göndererek inşayı bitirmelidir. (Tekrara alarak göndermek yerine her seferinde 1 kez göndermek daha etkili olacaktır).



 



Saat 19:00 itibariyle kale %100 tamamlanmış olmalıdır aksi halde klan savaşa katılamazsınız. Klanınınız inşa etmeyi bitirdiğinde, saat 20:00~22:00 arasındaki bağlantı noktası savaşına katılabilirsiniz.



  





Kale inşaatı bittiğinde artık bağlantı noktası savaşına katılmak için hazırsınız!



 



2. [Eklenti inşa etmek]



Eklentiler kale tamamlandıktan sonra etrafına kurulan yapılardır. Kurulum ve kullanım tiplerine göre ayrılırlar. Test aşamasında sadece barikatlar aktif olacaktır. Ayrıca Klan Sorumlusu NPC’den de barikat satın alınabilir.





Eklentilerle ilgili eşyaları Klan Sorumlusu NPC’den satın alabilirsiniz. Klan lideri/ klan subayı/ malzeme sorumlusu leveline göre farklı eşyalar satın alabilir. (klan sermayesi ile)



Barikatlar düşmanlardan korunmak için kalenin etrafına kurulur. Maksimum izin verilen eklenti sayısından 1 slot yer eder ve en fazla 50 barikat kurulabilir. Çok fazla barikat kurarsanız kendi birliklerinizi de engelleyebilirsiniz. Kurmadan önce iyi planlayın



(Bağlantı noktası savaşı sırasında ölürseniz kalede yeniden dirilebilirsiniz. Bu fonksiyonu kullanırsanız klan üyeleri kalenin önünde dirilecektir. Bu, birliklerin rahat hareket etmesini sağlamak için çok önemlidir).





Sağlam bir barikat kurarsanız kalenizi koruyabilirsiniz. Ancak klan üyeleri kalenin önünde dirileceği için uygun boşluk bırakmayı unutmayın.



3-4-5. [Klan üyeleri ile strateji yapmak!]   [Operasyon emri! Düşman kalesi tespit edildi]   [Savaş]



 



1. ve 2. adımları tamamladıysanız %90 hazırsınız demektir. Yapmanız gereken klan üyeleriyle birlikte hareket edip başarılı bir savaş geçirmek.



Kaç klanın bağlantı noktası savaşına katıldığını bilmeli ve düşman klanı hızlıca bulmalısınız. Ayrıca saldırıda ve savunmada nasıl davranmanız gerektiğini düşünmelisiniz.



Öncelikle, klan lideri ve subayı girilen savaşta kaç tane klan olduğunu bilmelidir. Dünya haritasını açtığınızda ‘bağlantı noktası savaşı’ durumuna tıkladığınız zaman kaç tane klanın savaşa katıldığını görürsünüz. Sayılara baktıktan sonra stratejinizi geliştirin.



Bir sonraki adım düşman klanın bağlantı noktasını bulmaktır. Bağlantı noktası savaşı başladığında dünya haritasında düşman klanın kalesini göremezsiniz. Ancak klanınızın bir üyesi düşmanın bağlantı noktasını keşfeder ve bir kez başarılı saldırı gerçekleştirirse düşman kalesi haritada görünür hale gelir.



Yani savaşın başlangıcında önce atınıza binip yer tespiti yaparsanız kazanma şansınız o kadar artacaktır.



▲Klanınız mavi ile düşman klan ise kırmızı ile gösterilir. Başta göremezsiniz ancak klan üyeleriniz saldırı gerçekleştirdiğinde görünür hale gelir.



Saldırı ve savunma stratejisi klan liderine veya savaş liderine bağlıdır. Savaş başlar başlamaz çılgınca saldırabilir veya klanınız birlikte savunma yaparak diğer klanların mağlup edilişini seyredebilir. Hepsi size bağlı!



Bağlantı noktası savaşı alanında rakipler düşmandır. Herhangi bir avantaj olmadığı için savaşın keyfini çıkartmaya bakın. Bağlantı noktası savaşları bir savaştan ziyade spor gibidir!



 



Saat 22:00’de iki kaleden fazlası varsa, bağlantı noktası serbest kalacaktır.



 



6. [Kazan ve bağlantı noktası sahibi ol]



 



Bağlantı noktası savaşı 12 Kasım günü saat 20:00’de başlayacaktır. Bunun için Balenos ve Serendia bölgelerinde ‘Pazar’ gününü seçin. Klanınız katılmak istiyorsa arzu ettiğiniz yere kale inşa etmek için her bağlantı noktasının leveline bakın. Kalenin saat 19:00 itibariyle tamamlanmış olması gerektiğini unutmayın!



 



İlk deneyiminiz olduğu için bu size çok yeni gelecektir ancak sporun tadını çıkartın.



Test sonunda klanınızın adını haykırmaya ne dersiniz?


2 Yorum