Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Bildirimler 17.07.2018 00:00 (UTC+3) [Duyuru] Terrmian Su Parkı & Gizemli Görev Etkinliği Süresi Uzatıldı
0



 



Merhaba Maceracılar!



 



Öncelikle, Terrmian Su Parkı ve Gizemli Görev etkinliklerine gösterdiğiniz büyük ilgi ve katılım için teşekkür ediyoruz.



 



Black Desert tarihindeki en büyük meydan okumaydı, değil mi?



Dünyadaki bütün maceracıların, gizemi çözmek için bir araya gelmesi bizi gerçekten mutlu etti.



 



‘Gizli Görev’ gizemlerini çözmeyi başaran harika Maceracılara göz atın!



 





 



Gizemli Görev sırasında ipuçlarını çözmek için çabaladınız ve kendi sınırlarınızı zorladınız. Bu noktaya ulaşmamızı sağlayan bütün maceracılara içtenlikle teşekkür ediyoruz.



 



Bütün maceracıların katılabilmesi için zorluğu değiştirmeye ve Gizemli Görev etkinlik tarihini uzatmaya karar verdik.



 



Gizemli Görev yarışı sona ermiş olsa da, bu görevleri tamamlayarak 400 milyon gümüş değerinde ek etkinlik ödülü elde edebilirsiniz. Görevleri henüz tamamlamamış olan Maceracıların bu fırsattan yararlanacağını umuyoruz.



 



■ Ayrıntılar




  • Tarih: 19/07/2018 (Per) bakımdan sonra




  • Değişiklikler:



1. Etkinlik süresi uzatıldı (26/07/2018 haftalık bakımına kadar)




  • Gizemli Görev etkinlik süresi uzatıldı

  • Terrmian Su Parkı etkinlik süresi uzatıldı

  • Terrmian Ahtapotu Avlama etkinlik süresi uzatıldı



 



2. Gizli Görev Zorluk Değişimi




  • Etkinlik için gerekli malzemelerin düşme oranı arttırıldı.

  • Belli görevler için gerekli eşya miktarı ve türü değiştirildi.

  • Belli görevleri alma şartları değiştirildi.

  • Belli görevleri tamamlama gereksinimleri değiştirildi.



 




  • Önemli Not




  • Eskiden olduğu gibi her aile yalnızca bir kez ‘[Etkinlik] Büyük Hayal Kırıklığı!’ görevini tamamlayabilir.  

  • [Etkinlik] Kimya Topluluğu Katkı Kurdelesi, [Etkinlik] Kimya Topluluğu Katkı Nişanı, [Etkinlik] Kimya Topluluğu Katkı Madalyası gibi ek etkinlik ödülleri ve görev tamamlama ünvanları, 26/07 düzenli bakımı sırasında gönderilecek.

  • Işık/Karanlık/Ebedi ünvanları, sadece görevleri 19/07/2018 bakımından önce tamamlamış olan Maceracılara gönderilecek. Ünvanlar, 17/07/2018 bakımı sırasında gönderilecek.

  • Aşağıdaki listede yer alan ek ödüller, sadece görevleri 19/07/2018 bakımından önce tamamlamış olan Maceracılara gönderilecek. Ek ödüller, 17/07/2018 bakımı sırasında gönderilecek.

  • 26/07/2018 bakımından önce görevi tamamlayan Maceracılar, aşağıdaki listede yer alan ek ödülleri elde edecek.

    - Tamamlanan görev sayısına bağlı olarak Gümüş (En fazla 150 milyon) verilecek.



* Ateş Özü: 100G x1

* Su Özü: 100G x1

* Orman Özü: 100G x1

* Metal Özü: 100G x2

* Toprak Özü: 100G x2

* Ruh Özü: 100G x2

* Karanlık Özü: 100G x3

* Işık Özü: 100G x3

- Tamamlanan görev sayısına bağlı olarak Güzel Aksesuar Kutusu (en fazla 3 tane) verilecek.

* Orman Özüne kadar: Güzel Aksesuar Kutusu x1

* Ruh Özüne kadar: Güzel Aksesuar Kutusu x1

* Işık Özüne kadar: Güzel Aksesuar Kutusu x1




  • Etkinlik süresi uzatıldığı için bütün eşyalar, görevler ve meydan okumalar 02/08/2018 bakımı sırasında kaldırılacak.



 



Gizli Görev, bütün dünyada aynı anda yapılan ilk Black Desert Online etkinliği! Görevler, sadece Maceracılar için değil, bizim için de büyük bir meydan okumaydı.



Gizemli Görevlerin ardındaki hikayeyi dinlemek için etkinliği tasarlayan kişi ile bir röportaj yaptık. :)



 



1. Gizli Görev etkinliği planlaması nasıl başladı?



Koreli yayıncı Kore Games ile yaz etkinliği planlarken başladı. İlk fikir, Kakao Games pazarlama ekibinden geldi. ‘Yaz’ deyince aklımıza; bir yaz gecesi korku hikayeleri dinlemek, heyecan verici gizemler çözmek vs. geliyor diyerek bu fikri sundu. Bu, bizim için bir başlangıç noktası teşkil etti ve bu düşünceyi geliştirmeye başladık. Black Desert dünyasının ne kadar büyük olduğunu ve sunduğu farklı deneyimleri düşününce, Maceracıların genellikle birçok şeyi hiç deneyememesi üzücüydü. Bu yüzden, Maceracıların yeni şeyler denemesini sağlayacak bir bir yaz etkinliği hazırlamaya karar verdik. Aslında bu etkinlik sadece Kore sunucusu için planlanmıştı. Fakat, planlama aşamasında, bütün Maceracıların bu etkinliği seveceğini düşündük ve bunu global bir etkinlik (Bu sayede Güney Amerikadaki Maceracılar, kışın Terrmian’da eğlendi. Güney Amerikadaki Maceracılar, yazın da Yılbaşı yaşayabilir) olarak tasarladık. Planlama ekibimiz, bu fikri Black Desert dünyasına uyumlu hale getirmek ve daha önce benzeri yapılmamış yepyeni bir etkinlik hazırlamak için çok çalıştı.

Bir düşünceden yola çıkarak bir araya geldik ve çok çaba harcadık. İşte bu şekilde Gizli Görev etkinliği bütün dünyada aynı anda yapıldı. Sadece dünyasında yapılabilen ve dünyası için tasarlanan bu benzersiz etkinliği oluşturduğumuz için gururluyuz.



 



2. Etkinlik ‘Ready Player One’ filmi ile benzerlik gösteriyor. Bu filmden mi etkilendiniz?



- Daha önce bahsettiğim gibi bu fikir, pazarlama ekibinin planlaması sırasında ortaya çıktı. Pazarlama etkibi ‘Ready Player One’ motifini sundu ve uygun bir şekilde çok büyük bir ödül verilmesini önerdi. Bir süre önce bütün şirket ‘Ready Player One’ filmini izlemişti. Bir çok seyirci gibi, film hepimizi etkiledi. Konsepti duyunca çok heyecanlandık. Bu etkinlik, gerçek bir meydan okuma sunmadan ödül verdiğimiz birçok sıradan etkinlikten farklıydı! Maceracıları zorlama vakti gelmişti! Maceracıları sülfür çukuruna soktuk, hahaha! Cehennemde görüşmek üzere! Bu yolculuğun sonunda sonsuz şöhret ve zenginlik sizi bekliyor!

… tabii ki, birçok çalışma arkadaşımız, etkinliğin zorluğu konusunda endişelendi. Fakat, bu fikre bir kez kapılmıştık. Etkinliği adım adım planladık ve ‘Ready Player One’ benzerliğinin artmaya başladığını fark ettik. Yine de filmden çok farklı bir havası var. Bu, dünyası için benzersiz bir etkinlik yapmak için yaptığımız çalışmanın sonucu. Klana benzerlikler; Maceracıların, çok büyük bir dünyayı keşfetmekle kalmayıp harika ödüller kazanması ve NPC’nin Halliday’e olan benzerliği.



 



3. Çoğu kişi görevlerin oldukça zor olduğunu ve daha deneyimli oyuncular için tasarlandığını düşünüyor. Bunu mu amaçlamıştınız?



Dünyanın dört yanındaki Maceracılar birbiriyle yarışacağı için karar vermek kolay değildi. Bu yüzden, kolay bulunan eşyalarla yapılacak görevler tasarlamak zordu. Ek olarak, Maceracılarımızın dünyasında diyalog/bilgi keşif, şans eseri ve diğer yollarla edindiği büyük deneyimin ipucu bulma konusunda işe yaramasını umut ettik.



Ayrıca, kullanıcılara istenmeyen bir şekilde ipuçları veya bilgi sızması olasılığını da göz ardı edemezdik. Bu yüzden görevleri, çok daha zor bir hale getirdik.



Büyük yarış sona erdiği için, zorluk seviyesini düşürüp etkinlik süresini uzatarak, bulunan ipuçları sayesinde herkesin etkinlik görevlerini tamamlamasını umuyoruz.



 



4. İpuçları oldukça benzersizdi, bu ipuçlarını hazırlarken zorlandınız mı?



İpuçlarını ve gizemli araçları araştırmaya çok zaman harcadık. En büyük zorluk, bu görevlerin zorluğunu belirlemekti çünkü Maceracılar, aklımızın ucundan bile geçmeyen şeyler yapıyor.



Belli bir zorluk seçecek olsam, global bir etkinlik olduğu için, ipuçlarının anlamını koruyarak çeviri yapmayı seçerim. Her ülkede farklı bir ipucunun zorluk çıkardığını görmek oldukça ilginçti. En büyük zorluk, ipucu zorluğunu belirlemek oldu. ‘Meydan okuma duygusunu kaybetmeden ne kadar ipucu verebiliriz’ sorunu çok endişe vericiydi. Bazıları çok kolaydı, bazıları çok zordu. Fakat, bu etkinlik sırasında Maceracıların ne kadar başarılı bir şekilde bilgi toplayabildiğini gördük.



 



5. Bu etkinliği hazırlarken en büyük endişeniz neydi?



Etkinlik çok zor olacağı için Maceracıların katılmak istemeyeceği konusunda endişeliydik. Ancak tahmin ettiğimizden daha iyi bir sonuç aldık. Etkinliğe çok fazla Maceracı katıldı ve internet yayınları ile birlikte dünyanın her yerindeki Maceracılar bir araya geldi. Maceracıların bir araya gelip hep birlikte görev üzerinde çalışmalarını görmek oldukça şaşırtıcıydı. Tahmin ettiğimizden çok daha fazla kişi görevleri kısa zamanda çözdü. Ancak bazı kullanıcıların ipuçlarını haksız bir şekilde bulduğunu görmek oldukça üzücüydü (verilen ipuçları haricinde). Bu, maceracıların bilgi toplamak için nasıl birlikte çalıştıklarını görmek için bir fırsattı. (Elimizde günışığına hiç çıkmamış bazı ipuçları var. Bu ipuçlarını gelecekteki görevlerde kullanmayı düşünüyoruz… belki gelecek sefere…)



 



6. Etkinliği hazırlarken en önemli önceliğiniz neydi?



Tabii ki güvenliği sağlamaktı. Bu, görevi en hızlı tamamlayan kişinin kazandığı bir etkinlik. Ayrıca, etkinlik ödülü oldukça büyük. Olabilecek her şeye hazırlıklı olmalıydık. Etkinliği oluştururken ve test ederken hiçbir bilginin sızmaması için minimum sayıda insanla çalıştık. Bu yüzden oldukça yoğunduk. Bu yoğun çalışmalar sonucunda göz altlarım torba oldu ve saçlarım beyazladı.. Hahaha!



Pearl Abyss çalışanları ve dünyanın her yerindeki yayımcılar da Black Desert dünyasında birer Maceracı. Çalışanlarımızın bu etkinliğe katılmasını yasakladık. Bu etkinlik hakkındaki tartışmalar ve konuşmalar hep gizli tutuldu.



Etkinliğin adil olabilmesi için elimizden geleni yaptık. Amacımıza ulaştığımızı umuyoruz.



 



7. İleride tekrar buna benzer bir etkinlik yapılması planı var mı?



Tabii ki! Eğer Maceracılar da isterse! Ancak bir dahaki sefere daha zor olması gerek ve bu yüzden hazırlamak için çok daha fazla zaman gerekli. Bu konuda dünyanın her yerindeki maceracıların fikirlerine açığız.



 



8. Lütfen, gizemleri çözmek için çok çalışan Maceracılara birkaç şey söyleyin!



Görevlerin çok zor olacağı ve Maceracılar için sıkıcı olacağını düşünerek uykusuz geceler geçirdim. Ya etkinlik çok zor olursa ve kimse eğlenmezse? Ya kimse etkinliğe katılmazsa?

Bu kadar çok kişinin katılması ve keyif alması bizi çok şaşırttı. Bu, insanları nasıl eğlendireceğimiz konusunda tekrar düşünmemizi sağladı.

Tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum! Bu etkinlik, bizim için bir öğrenme ve Maceracılarla eğlenme fırsatıydı. dünyasını daha heyecanlı tutmak için elimizden geleni yapacağız.



Hepinize sağlıklı ve mutlu yaşamlar diliyoruz!

Teşekkür ederiz.


0 Yorum