Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 01.08.2018 00:00 (UTC+3) En Hırslı Maceracı ile Röportaj
13

Merhaba Maceracılar!



Bu bir, The MMORPG Black Desert duyurusudur.



 



62 level barajını ilk aşan oyuncu Kardes oldu.



Başka birisi az kalsın onu geçecekti fakat yine de o başardı!



Devasa Black Desert dünyasında onun yolculuğunu konu alan bir röportaj hazırladık. Kendisine Black Desert hakkındaki görüş, fikir ve önerilerini sorup paylaştığı deneyimlerini sizler için derledik.



 





1. Merhaba maceracı! Kısaca kendinizi tanıtıp BDO deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız?



27 yaşında yeni mezun bir mühendisim. BDO ile bir arkadaşımın ısrarı üzerine tanıştım ve BDO dünyasına giriş yaptım. Önceleri okul yoğunluğu sebebiyle ağırlıklı bir lifeskill oyuncusuydum. Lifeskill hakkında şunu söylemeden geçemeyeceğim ki bir MMO oyun içerisinde gördüğüm en kompleks ve güzel lifeskiller bu oyunda idi. Yoğun geçen kıştan sonra ise böylesi mükemmel bir PvE deneyimini yaşamak beni oldukça eğlendirdi. PvE yaparken bu kadar eğlenebileceğimi açıkçası düşünmemiştim. Aslında her ne kadar PvE ağırlıklı olsanız da bu oyunda PvE yapmak için bile PvP yapmanız gerekiyor. GvG'ler slot için atılan vs'ler negatif karmaya düşüşler sizi PvP'den mahrum bırakmıyor. Ancak tam anlamıyla PvP yapmaya 62 serüveninden hemen sonra başladım diyebilirim.



 



2.TR & MENA sunucusundaki bu zorlu aşamayı ilk olarak geçmek size neler hissettirdi?



Sanırım 62 olmanın en keyifli tarafı bu diyebilirim. Tüm mena sunucusunda tek 62 level olmak verilen bütün emeğe değdi. Büyük bir çoğunluk tarafından tebrik edilmek, ilk ve tek olmak insanı gerçekten özel hissettiriyor



 



3.Bu yolculukta sizi en çok motive eden etken neydi?

 



Diğer herkesten önce 62 levela ulaşabilmekti diyebilirim kısaca. Özellikle o kadar gerideyken.



 



4.Avlanırken tek başınıza mı yol alıyordunuz yoksa arkadaşlarınız ile parti halinde mi? Herkesten önce bu başarıyı sağlamak için kullandığınız yöntemler nelerdir?



Tek başıma yol alıyordum. Valencia spotları tek kişi için daha ideal olduğundan bu yöntemi tercih ettim. Marni taşlarından gelen ekstra deneyimden de yararlanarak oldukça büyük bir hızla hedefime ulaştım.



 



5.Geriye dönüp baktığınızda sizi en çok zorlayan, aklınıza gelen bazı anları paylaşır mısınız? Ayrıca bu zorlukların üstesinden nasıl geldiniz?



Açıkçası beni en çok zorlayan an -1 milyon karmaya düştüğüm andı. Bunun dışında slotların bazı saatlerde çok kalabalık olması sebebiyle günde 15-18 kez hapise girdiğim oluyordu ve bu gerçekten çok zaman kaybettiriyordu. Arkadaşlarım Refresh ve Glaz'dan yardım alarak pk modunda gezmek yerine klan savaşı açmayı tercih ettim ve sürekli olarak kendimi 62 olmaya motive ederek sonuca ulaştım..



 



6.Bu macerada size en ilginç gelen bir kısım hangisiydi?



Aslında ilginç gelen tek kısım herkesin bunun imkansız olduğu yönündeki düşünceleriydi. Aksine bana gayet kolay geldi ve daha zor olmasını bekliyordum.



 



7.Sizin için sürpriz olan anlardan bahsedebilir misiniz?



Yaşadığım en büyük sürpiz 61 level %14' e ulaştığım gün henüz marni taşları yoktu ve gelse iyi olur aslında tek beklediğim güncelleme dememin ertesi sabahına marnilerle uyanmak oldu. Ayrıca çok da güzel bir motivasyon oldu.



 



8.Bu levele ulaşana kadar eksik olduğunu hissettiğiniz bir şeyler var mıydı?



Sunucu eksikliğini gerçekten hissettim diyebilirim. Özellikle savaş saatlerinde insanın şevkini kıracak kadar spot eksikliği hissediliyordu.







 



9.Bazı maceracılar çeşitli karakterlerin iyi ya da kötü yanlarından çokça bahsediyorlar. Sizin Ninja karakteri için düşüncüleriniz nelerdir?



Açıkçası ben karakterlerin dengeli olduğunu düşünüyorum. Şu an herhangi bir karakterle bir oynama yapılması gerektiğine inanmıyorum. Fakat yapılsa bile bunların çok düşünelerek yapıldığının ve olası bir hatanın da hızlıca giderildiğinin farkındayım. Ninja karakteri bence tam olması gerektiği gibi. Yüksek hasarı zırhının eksiliği ile dengelenmiş. Ayrıca şöyle katılmadığım bir düşünce var ki ninjanın PvE'si en kötü karakter olduğu düşünülüyor. Aksine bakma fırsatı bulduğum karakterler içinde ve oyunun şu anki durumunu düşününce ilk 3'e gireceğini söyleyebilirim. Oynadığım ninja karakterinden gerek PvE gerek PvP açısından fazlasıyla memnumum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.



 



10.BDO’ya yeni başlayan veya az deneyimli maceracılar için önerileriniz nelerdir?



İlk önerim sınıf seçiminde kendilerine gerek görünüş gerek oynayış tarzı olarak uygun olan sınıfları seçmeleridir. Kesinlikle başkalarının görüşlerine aldanmayın. Her karakterin artı ve eksileri var fakat hiç bir karakter kötü değil. Ayrıca gerçekten ilk başlarda BDO dünyasını tanımalarını ilk 1- 1.5 haftalarında hikaye ve yan görevleri kesinlikle yapmalarını öneririm. Sonrasında ise yine başkalarının değil kendi düşünceleri ile hareket etmelerini öneririm. Bizzat denemediğiniz hiç bir öneriye inanmayın. Zaten oyun forumunda GM'ler kesinlikle getirisi olan durumlardan bahsetmekteler. Bunun dışında her anın keyfini çıkarmalarını ve gerçekten zevk alacakları kısım gelene dek sabırlı olmalarını tavsiye ederim.







 



11.Ve son olarak, Black Desert’ta “bu da olmalı” dediğiniz, arzu ettiğiniz geliştirmeler ve iyileştirme önerilerinizi paylaşır mısınız?



Aslında bazı durumlarda Shift+F5 fonksiyonu kullanılırken parti üyelerini görmek gerekebiliyor. Ayrıca savaş saatlerinde PvE yapmak çok zorlaştığı için buna da kesinlikle bir çözüm getirilmesi gerek diyebilirim. Son olarak pozitif karma değerlerinin 300.000 olarak belirlenmesi de MENA BDO da Arsha sunucusu olmadığından açık dünya PvP anlayışını oldukça kısıtlıyor. Bunların dışında BDO oynama zevkini çok etkileyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.





 



Röportajımız burada sona erdi.

Desteğiniz ve büyük çabalarınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Opersayon Ekibi-


13 Yorum