Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 30.08.2018 07:00 (UTC+3) [GM Notu] - Yeni Bölge - Kamasylvia
2





 



Kamasylvia - Doğanın Koruduğu Doğal Bir Kale



 



Kutsal Ağaç Kamasylve,



Ganelle ve Vedir’in hikayesini keşfedin.



Black Desert dünyasının yeni bölgesi - Kamasylvia



 







 



◈ Kamasylvia Bölüm 1 - Eğitimin Başlangıcı



 



Zamanın başlangıcında kutsal bir ağaç, köklerini ormanın en yüksek noktasına saldı. Tanrıça Sylvia, doğanın ruhları ile birlikte dünyaya indi ve bu ağaca ‘Kamasylve’ adını verdi. Güneş ve ayın enerjisi, baharın ve diş perisinin kutsamasına sahip olan Ganelle ve Vedirleri doğurdu.



 



- Kamasylvia Bölüm 1 -





 







 



Elion Takvimi Yıl 274



 



Calpheon kralı Guy Seric, Kamasylvia’yı ‘Doğanın koruduğu bir kale’ olarak tanımladı. Büyük orman oldukça sessizdi ancak nefes alan ve yaşayan bir yerdi. Sadece bu da değil, Kamasylvia, inanılmaz yeteneklere sahip okçulara da ev sahipliği yapıyordu. Bu, Calpheon ordusunun okçuluk yeteneklerini geliştirmesi için oldukça iyi bir fırsattı.



 



Guy Seric, Kamasylvia’ya sürekli temsilci gönderiyordu. Kamasylvia, sonunda Calpheon ile bir ordu kurmayı kabul etti. Kamasylvia Okçuları, güney Calpheon’da Saunil Kalesinde ve Anti-Trol Tahkimatı’nda görev yapıyorlardı. Aziz Nelydormin de Uzun Yapraklı Nöbet Karakolunda birkaç rahip görevlendirdi.



 



Bu ittifakla birlikte Calpheon oldukça güçlenmişti.



Ancak Kama-Grána bir sır saklıyordu. Planları, bu güzel doğayı korumaktı. O sırada Kamasylvia’da bir savaş yaşanıyordu. Sylvia’nın torunları birbirleriyle dövüşüp kanlarını döküyordu.







 



Elion Takvimi Yıl 276



 



Brolina Ornette, genç yaşta kraliçe oldu ve elinden gelen her şeyi yaparak Kamasylvia’yı kurtarmaya çalıştı. Ganelle’nin enerjisi ile doğmuştu ve doğayla bir bağlantısı vardı.



Ayrıca çok zeki ve bilge olduğu için kraliçe olmaya herkes tarafından uygun görüldü. Tabii bu savaş çok farklı bir hikayeydi. Vedir birliği olan öfke dolu Ahib, Kamasylvia’yı tehdit ediyordu.



 



Ganelle ve Vedir eskiden böyle değildi.



Zamanın başlangıcında, ikizlerden biri olarak doğan Ganelle, güneşin gücünü ve diğer ikiz Vedir de ayın gücünü almıştı. Uzun bir süre boyunca kardeş ve arkadaş olarak birlikte yaşadılar.



 



Ancak Elion Takvimi yıl 235’te, Kamasylvia’ya gelen felaketle birlikte, arkadaşlıkları da sınandı. Bu, her zaman bolluk içinde yaşamış kardeşlerin ilk sınamasıydı.



 



Karanlık ruhlar, dağları ve ormanı ele geçiriyordu. Zaman geçtikçe daha da çok fedakarlık yapılmıştı. Sylvia’nın torunları, tanrıçanın ardında bıraktığı kutsal Kamasylve’nin gücüne sığınmıştı. Tek yapabildikleri, tanrıçalarına dua etmek ve yardım istemekti. Ancak tanrıça onlara cevap vermedi.



 







 



Tulia, ormanın kül olacağına dair bir kehanette bulununca Vedir, bir karar verdi.



Vedir,, karanlık ruhları yenebilmek için güç arayışına başladı.



Birçok şey denendi ancak hiçbir şey Kamasylvia’daki Kamasylve enerjisi kadar güçlü değildi. En sonunda, Kamasylve’nin enerjisini yakarak daha fazla güç elde edebileceklerini umdular.



 



Bu fikir uygulandı. Yakılan Kamasylve enerjisinden ortaya çıkan yaşam enerjisi, çok güçlü ve yıkıcıydı.



Ancak Kamasylve çok acı çekmişti.



 





 



Kamasylve, tek başına doğanın kendisi gibiydi. Tüm ağaçlara hayat veriyordu ve büyük bir besin kaynağıydı. Ağaç canını verdiğinde, yaşanan üzüntü kelimelerle açıklanamayacak boyuttaydı. Bu karamsar sessizliği, ormanın şarkısı bozdu. Bu şarkı, Kamasylve’nin tekrar doğacağını anlatıyor gibiydi. Uzun bir süre boyunca ormanda bu müzik yankılandı.



 



Karanlık ruhlar gitmiş olsa bile, tanrıçanın gücünü ödünç alamadıkları için herkesin içinde bir burukluk vardı. Gelecekte her an her şey olabilirdi. Bu yüzden hazırlıklı olmalıydılar.



 



Kamasylvia’nın torunları, daha büyük bir tehlikenin yaklaştığını hissetti. Kamasylve’nin dallarını ve ruhların gücünü kullanarak daha iyi silahlar yapmaya çalıştılar ve bu silahlarla eğitim yaptılar.



2 ordu kuruldu. Biri yay ve ok kullanan okçular ve diğeri de Acher Muhafızları. Acherler, şehri güvende tutmaya çalıştı. Sınırları ve kapıları kapattılar. Kamasylvia’ya yabancıların girmesini engellediler.



 



Ancak Vedir ve Ganelle fikir ayrılıkları yaşamaya başladı. Düşünceleri farklıydı ve güçlerini de farklı şekilde kullanıyorlardı. Ahib, Archer Muhafızlarına şaşırtıcı bir güçle meydan okudu.

 



Ahib, doğaüstü güçlere sahip olmak isteyen Vedir’in oluşturduğu bir gruptu.



Kamasyve’nin yok olması, bu birliğin kurulmasına sebep olmuştu.



Belki de Kamasylve yakıldığında ortaya çıkan muazzam gücü unutamadılar.



Onları çevreleyen ormanı ya da ruhların tarihini önemsemediler. Ayrıca oldukça dik kafalı ve kibirlilerdi. Ahib, bir tarikat olarak görüldü ve Kamasylvia, Vedir’i küçümsemeye başladı.



 



Vedir’in bir kısmı Ahib ve muhafazakar Acherler arasında ortada bir yerde kalmayı tercih etti.



Kamasylvia’yı korumaya yemin eden bu Vedirler, saf güç kullanmayan ama Okçular gibi Kamasylvia Ayini yapan Kara Şövalyelerdi.



 



Acher, Okçu, Kara Şövalve ve Ahib. Hepsi farklı bir gruptu ve hiçbir ortak noktaları yoktu. Ancak Ahiblerin kibri gün geçtikçe artıyordu.



Sürünen Ormanda ve Kabua Dağında garip olaylar olduğuna dair söylentiler dolaşmaya başladı. Acher Muhafızları, ormandaki bazı bölgelere Vedir’in girmesini yasakladı ve bunu katı bir şekilde uygulamaya başladı. Ahib buna karşı çıktı ve Kara Şövalyeler bu durum karşısında öfkelendi. Sorun, doğrudan Vedir’in hedef alınmasıydı.



 



Acherler geri adım atmayı reddetti. Hatta Ganelle’nin tarafını tutup Vedir’i bir kenara bıraktılar. Acherler savaştan korkmuyordu. Vedir’in iki katından fazla olduklarını biliyorlardı. Vedir, onlar için bir tehdit unsuru değildi.



Bu olaylardan sonra Kara Şövalyeler, Kamasylvia’dan ayrılmaya karar verdi



ve bir sabah ortadan kayboldular.



 



Kara Şövalyeler gittikten sonra Acherler, Ahib’i buyruğu altına almaya başladı.



 



Acherlere karşı ayakta duramayan Ahibler, güneydoğuya kaçtı. Gittikleri yer, Öfkeli Salun Ayılarının bölgesiydi. Acherler, Salun Ayılarının öfkesinden sakındı ve Ahibleri takip etmeyi bıraktı.



 





 



Salun Ayılarını ikna etmek Ahibler için hiç de kolay değildi. Kocaman cüsseleri ve karanlıkta parlayan mavi gözleri vardı.



Acherler, bu keskin dikenli ve kuru topraklara sahip bölgenin sınırından geri dönmek zorunda kaldı.



 



Acherler Kamasylvia’ya geri döndükten sonra mahvolmuş doğa ile ilgilenmeye başladılar. Ayrıca Kamasylve’nin hayata dönmesi için bir yol bulmaya çalıştılar.



Kamasylvia’da, içlerinde hala Ganelle’nin enerjisi olan veya Vedir’in yolundan vazgeçip içindeki gücü mühürleyen Vedirlerden bir kaç kişi vardı. Acherler onları kovmadı.





Elion Takvimi Yıl 283



 



Kamasylvia’nn en büyük değişimlerinden biri, doğanın iyileşmesi olmuştu.



Uyuyan Kamasylve’yi tekrar uyandırmak için rahipler yetiştirdiler. Özel olarak yetiştirilen rahipler yetişkin olduklarında, dış dünyaya gönderildi.



 





 



Ruhları araştırmak ve enerjilerini toplamak için çeşitli yerlere gittiler. Az da olsa Kamasylve’nin iyileşmesini sağladılar.





 



Elion Takvimi Yıl 284



 



Ahib, Kurak Topraklara kaçtıktan 8 yıl sonra…



 



Karanlığa gömülmüş Rodilita’ya bir Ahib kulesi kurulmuştu. Ayrıca, Salun Ayıları ile işbirliği yapıp yeni bir silah yaptıklarına dair söylentiler dolaşıyordu. Kuru dikenler, ölümcül bir hal alıyordu ve çorak topraklar, Ahib’in alevleriyle kavruluyordu.



 



Kamasylvia Bozkırlarının doğusundaki Lemoria Muhafızları, Ahib’in hareketlerini izledi ve savunmalarını arttırdı.



Bir gün, Duzak Tüneli’ni gözlemleyen Lemoria Muhafızları, Kurak topraklardan gelen Ahib ile karşılaştı.



 



Lemoria, takviye gönderdi ancak sonuç tüyler ürperticiydi.



Ovayı koruyan Lemoria güçlerinin yarısı kaybedildi. Ahib, Kamasylvia rahipleri Duzak Tüneli’ni mühürledikten sonra geri çekildi.



Bu Ahibler, bildikleri Ahiblerden farklıydı. Nasıl bu kadar güçlenebilmişlerdi?



Sanki yeniden kara ruhlarla yüzleşmiş gibiydiler.



 



Ahiblerin bu köyü şanı yayıldıkça, Acherler endişelenmeye başladı.



Kamasylve neredeyse iyileşmişti ancak uzun süren bu barış, Ahib tarafından tehdit ediliyordu.





 



Elion Takvimi Yıl 286



 



Kraliçe Brolina, Kamasylvia’ya gelen tüm yolları ve kapıları açtı. Calpheon ve Drieghan’a ulaklar gönderdi.



 







 



◈ Kamasylvia bölgelerine göz atın.



 





 





 





 





 





 





 







 



Kamasylvia, bir çok yeni içerik ve bilgiyle dolu yeni bir bölge. Gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkürler!



 


2 Yorum