Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 12.09.2018 07:00 (UTC+3) [GM Notu] - Pearl Abyss Ses Sorumlusu Röportajı
0

Merhaba, Maceracılar,!



Geçen hafta, Oyun Motoru Geliştirme Ekibi Lideri Kwang Hyun Ko ile yaptığımız röportajı paylaştık. Bu hafta, Pearl Abyss Ses Direktörü Hwiman 'Croove' Ryu ile röportaj yaptık.

Sesi Yenileyerek nasıl daha da dinamik bir hale getirdiğimizi konuştuk!



Pearl Abyss Ses Direktörü Hwiman “Croove” Ryu



https://lh4.googleusercontent.com/pjTHbT1y5c0jH3oLU5DApxjdnQSRKUG565D9c-6RMNyXbQniIs3ephi4IkjfHwBrqb5FNqVNR47XY0V6eYNm9dN96RXq5RQ_mtSjZIXqrvSB1NC4xrKF-YX9SBrZbYo-4K3ZTjo





 



S.Lütfen kendinizi tanıtın.

Merhaba, benim adım Hwiman Ryu, birçok kişi beni Croove olarak tanıyor. Pearl Abyss ses direktörüyüm.



 



S. Pearl Abyss, ses yenileme projesine başlamaya nasıl karar verdi?

Çok uzun zaman önceydi, bu kararı tam olarak aldığımızı hatırlamıyorum ama yöneticimiz ve geliştirme direktörümüz Daeil Kim, bir süre önce, ana müziğimizden başlayarak bütün sesleri orkestra ile yeniden kaydetmeyi önerdi. Bilgisayarla yapılmış müziklerden çok farklı olup olmayacağını sordu ve ben de, çok farklı olmayacağını hatta daha az heyecan verici olacağını ve oyuncularımızın beğenmeyebileceğini söyledim.



Bu yüzden, orkestra kaydı için yeni bir müzik bestelemeye karar verdik. Böylelikle sadece ana müzik değil, birbirini tamamlayan müzikler de bestelemeye başladım. Bu şekilde de ses yenilemesi hayata geçmiş oldu.



 



S. Dediğiniz gibi, oyundaki birçok müzik yenilendi. Peki özellikle çok değişen bir müzik var mı?

Birçok parçaya çok emek verdik ve hepsi özel bir anlam ifade ediyor. Eğer birini seçmem gerekirse, maceracıların oyunun başında duyduğu Balenos - Velia müziği derim. Yenilenme öncesinde Velia müziği kasvetli ve siyah beyazdı. Ancak orkestranın dokunuşuyla müziğe, renk ve heyecan katıldı.



Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk defa bir orkestra ile çalıştık ve oyun için birçok yeni müzik besteledik. Bu projenin tamamı benim için yeni bir deneyimdi ve çok özeldi.



[Kamasylvia Video öngösterimi - Battle of Apocalypse]





 



S. Ses yenilemesi için çalıştığınız farklı orkestralardan bahsedin. Maceracılara önermek istediğiniz bir parça var mı?

3 farklı orkestra ile çalıştık.



Çek Cumhuriyeti - Prag’da, daha çok Balenos ve Serendia bölgesi savaş müzikleri üzerinde çalıştık. Bütün savaş müzikleri, oldukça karışık ve sergilemesi zor müziklerdi ancak oldukça başarılıydılar. Özellikle Battle of Apocalypse parçasını dinlemenizi tavsiye ederim.



Tüm açılış müziklerini Almanya’da kaydettik. Aslında Balenos - Açılış müziği, MIDI ile kaydedilmişti ancak orkestra ile yeniledik. Aradaki fark oldukça ince ancak değişimi görmeye değer.



[Başkent Calpheon Video öngösterimi]





Macaristan Budapeşte’de Calpheon’un bazı savaş müziklerini ve Kamasylvia Açılış müziğini kaydettik. Bütün Calpheon müzikleri güncellenmedi ancak Mediah bölge güncellemesinden sonra müzikleri dinleyebileceksiniz.



Bu 3 orkestra, oldukça yetenekliydi ve onlarla çalışmak büyük bir zevkti.



https://lh6.googleusercontent.com/y2l-Esm2ycWSVUMFYS4F-Ea2NJfsKgoYjkIU9YV5rkb8CaBTFutNDQBhLee8kwZyon8P9VgPzjFw5uNQKZmQ5MWeMm7Er5aVk5aBHPorQlWwlHoas8-_MPYZyyEY0wVXCm5hhP0



 



S. Yenilenen seste rock müzik de dikkatimi çekti. Bu yeniliğin ilham kaynağı neydi?

Maceracılarımıza her zaman farklı türde müzikleri tanıtmak istemişimdir ve rock müzik de bir süredir üzerinde çalışmak istediğim bir şeydi. Yenileme ile her bölgeye rock müzik ekledik. Örneğin: Balenos’taki Cron Kalesi ve Serendia’daki Kale Harabeleri.



Kimileri, rock müziğin oyunla iyi bir şekilde bağdaşmadığını söylüyor ancak oyunun sınırları içinde kaldık ve müziğin, oyun içeriklerini tamamlamasını sağladık.



 



S. Yenilenen ses daha gerçekçi ve sürükleyici. Oyundaki bütün arkaplan müziklerini nasıl kaydettiniz?

Bazı arkaplan müzikleri için bilgisayarla yapılmış sesleri kullanıyoruz ama yenileme için birçok doğal ses kaydettik. Doğanın gerçek seslerini en iyi şekilde kaydedebilmek için gerekli ekipmanlarla dağlara, Jeju Adasına ve ormanlara çıktık.



Bu işin en zor kısmı, yüksek performanslı mikrofonla kayıt yaparken uçak veya uzaktaki ineklerin sesleri gibi istenmeyen seslerin de kaydolmasıydı. Oldukça zorluydu ancak oyun için yeni sesler kaydetmeyi sürdürmek istiyorum.



[Çevre sesleri videosu]





 



S. Black Desert Dünyasının en önemli seslerinden biri de Dünya Bosslarının ortaya çıkarken attıkları çığlıklar. Dünya bosssu sesleri de yenilendi mi? Yenilenen bu sesler nasıl üretildi?

Maceracıların ilgisini hemen çekmesi gereken, oyunun en önemli içeriklerin biri olan Boss çığlıklarını geliştirmek için birçok talep vardı. İlk başta, elimizde olan ses kaynaklarını kullanarak yeni bir ses oluşturmayı düşünmüştük ama birçok kaynak kullanarak tamamen yeni bir ses oluşturduk.



Boss çığlıklarını yapmak için - gerçekte öyle sesler olmadığından - ses değiştirme programları kullandık ve çeşitli yöntemler kullanarak yeni sesler oluşturduk.



 



S. Birçok NPC sesi, yenilemeyle birlikte yeniden kaydedildi. Özellikle üzerinde çalışılan bir karakter oldu mu?

Evet, yenilemenin en büyük parçası, NPC seslerini yeniden kaydetmekti. Bazı karakterler için aynı seslendiricileri kullandık . Bazı NPCler içinse seslendiricileri değiştirdik.



Oldukça dinamik Serendialı bir NPC olan Jordan için yeni bir seslendirici kullandık. Jordan, hırs dolu bir kişiliğe sahip ve ihanete uğradıktan sonra davranışlarında büyük değişiklikler oluyor. Yeni seslendirici, Jordan’ın açgözlülüğünü ve içsel değişimini çok başarılı bir şekilde yansıttı.



Dikkat edilmesi gereken diğer bir karakter de Goblin. Oğlum, Süngerbob’u çok seviyor ve ne zaman Squidward’un sesini duysam, sesinin Goblin’e çok yakışacağını düşünüyordum. Bu yüzden seslendiriciyi aradık ve şansımıza, teklifimizi kabul etti.



[NPC sesleri önce/sonra videosu]





 



S. Black Desert maceracılarına söylemek istediğiniz son bir söz var mı?

Bence online oyun oynayanlar, konsol oyuncularından hayli farklı. Konsol oyuncuları, oyunun ses özelliklerine çok daha fazla önem veriyor. Yine de, umarım oyuncularımız daha sürükleyici bir hale gelen yeni Black Desert dünyasının keyfini çıkarır.



Bütün “Black Desert: Yenilendi” müziklerini burada dinleyebilirsiniz.





 


0 Yorum