Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 04.10.2018 07:00 (UTC+3) 29/09 Fetih Savaşı Raporu
1

Merhaba maceracılar,



37. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.

 











































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



Balenos



AnchoR



SPECTRUM

Raiders

Valyria

DarknessRules



2.888,587,597



Serendia



 



Pínch



QQmore



5.044,841,176



    Calpheon



Exalted



HårdPuII

Kawaii



6.741,473,208



Mediah



VersusAttack



 



ShutDown



8.174,893,043



Valencia



DØØM



IronHand

Disaster

KOTN

KOTÑ



8.805,065,900




 



[Balenos]



Bu hafta Balenos Bölgesi’nde DarknessRules, Valyria, SPECTRUM, AnchoR ve Raiders klanları savaşa katıldı. Savaş, Raiders’ın DarknessRules kalesine saldırmasıyla başladı. Bu sırada SPECTRUM ve AnchoR birbirinden habersiz, birbirlerinin kalesine saldırmaktaydı ancak iki klan da kısa süre içinde geri çekildi. Bunun ardından AnchoR, klan filiyle birlikte güçlü bir saldırı gerçekleştirebilmek adına SPECTRUM kalesine doğru yola çıktı; aynı zamanda Raiders da DarknessRules kalesine saldırmaya hazırlanıyordu. SPECTRUM, AnchoR klanını püskürttü ve klanlar bir süre kale yakınlarında savaştılar. Ardından SPECTRUM, DarknessRules kalesine gitti. Bu sırada AnchoR, Raiders ve Valyria da DarknessRules SPECTRUM kalesine saldırmaya başladı. Valyria ve Raiders DarknessRules kalesine saldırmak adına SPECTRUM kalesinden ayrıldılar. Kısa süre sonra DarknessRules kalesi, Raiders klanı tarafından yıkıldı.





 



AnchoR, Valyria ve Raiders, SPECTRUM kelsine saldırmaya devam ettiler. Bu sırada Raiders ve AnchoR açık alanda savaşıyorlardı. Bunlar olurken SPECTRUM kalesi, AnchoR tarafından yerle bir edildi.



 





SPECTRUM kalesini yıkan AnchoR, Valyrie kalesine gitti ve kısa süre içinde kaleyi yıktı.



AnchoR, Raiders kalesine hızlı bir saldırı düzenledi ancak AnchoR tarafından birkaç kez püskürtüldü. Kalesini kuvvetli bir şekilde savunan Raiders, sonunda AnchoR’un sıralı saldırılarına yenik düştü. Raiders kalesi AnchoR tarafından yerle bir edildi ve AnchoR bu hafta Serendia Bölgesi’nin fatihi oldu.





 



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon Bölgesi’nde savaşan klanlar, uzun süredir Calpheon’un sahibi Exalted, HårdPuII ve Kawaii klanlarıydı. HårdPuII hızlıca Kawaii klanı kalesine gitti ve birinci kale kapısına sertçe saldırdı. Kale kapısının arkasından Kawaii de kapıyı savunmaktaydı. Buna rağmen HårdPuII, kısa süre içinde kale kapısını yıkmakta başarılı oldu.



 





HårdPuII ikinci kale kapısını yıkmak için hamle yaptı; ancak kale kapısının açık olduğunu gördü ve direkt Komuta Merkezi’nin olduğu bölgeye gitti.

Komuta Merkezi’yle birlikte alev kuleleri ve çitlere de saldıran HårdPuII, ek binaları yıkmayı başardı.





Ancak HårdPuII, bu sırada fırsattan yararlanmış olan Exalted’ın kendi kalesine saldırdığını fark etti ve hızlıca Kawaii kalesini terk etti.

Kalesine dönen HårdPuII, güçlü bir savunma gerçekleştirdi ve Exalted’ı geri püskürttü.





Bunun üzerine Exalted birkaç kez daha kaleye saldırmayı denediyse de, her seferinde kaleye yaklaşamadan savuşturuldu. Bu sırada durumdan yararlanan Kawaii, kalesini tamir ederek eski dayanıklılığına kavuşturdu.



Exalted tüm gücüyle son kez HårdPuII’a saldırdı ve kaleye ulaşmayı başardı. Kaleye ulaşmalarının ardından Exalted klanı, kısa süre içinde HårdPuII kalesini yerle bir etti.





HårdPuII kalesini yerle bir etmesinin ardından Kawaii kalesine giden Exalted, kapalı ikinci kale kapısıyla karşılaştı ve kapıyı yıkmaya koyuldu.





Klan filinin de yardımıyla kısa sürede ikinci kale kapısı da yıkıldı ve Exalted tüm gücüyle Kawaii Komuta Merkezi’ne saldırmaya başladı.

Kawaii klanı her ne kadar kalesini korumaya uğraştıysa da, Kawaii kalesi Exalted tarafından yerle bir edildi. Böylece Exalted, Calpheon Bölgesi’nin bu haftaki sahibi oldu.







[Mediah]



Bu hafta Mediah Bölgesi’nde ShutDown ve VersusAttack klanları savaştı. Komuta Merkezi’ni koruması için herhangi bir ek bina kurmayan ShutDown, VersusAttack’ın hızlı ve güçlü hücumuyla kısa süre içinde yerle bir edildi. Mediah Bölgesi’nin sahibi VersusAttack oldu.



 



[Valencia]



Valencia Bölgesi savaşında bu hafta DØØM, KOTN, KOTÑ, Disaster ve IronHand yer aldı. DØØM, Disaster kalesinin yakınlarında toplanarak, kaleye hızlı bir saldırı düzenledi, ancak kısa sürede geri çekildi. Ardından Disaster, KOTÑ kalesine saldırdı ancak püskürtüldü. Klanlar bir süre açık alanda birbirlerine saldırmaya devam etti.



Aynı zamanda Disaster kalesini tamir etmeye başladı. Ancak KOTÑ ve DØØM, Disaster kalesinin ön ve arka kısmından kaleye ani bir saldırı düzenlediler. Disaster kalesini klanlara karşı olabildiğince savunmaya çalıştı ancak DØØM’un son hamlesi olan klan fillerini kaleye getirmesiyle birlikte Disaster kalesi DØØM tarafından yıkıldı.



 





Ardından KOTN ve KOTÑ, IronHand kalesine saldırdı. IronHand kalesini savunmaya çalıştıysa da bu savunma güçsüz kaldı ve IronHand kalesi KOTÑ tarafından yerle bir edildi.





KOTÑ ve KOTN Valencia Kalesi’nin yanında toplanarak DØØM kalesine doğru yola koyuldu.

Klanlar bir süre DØØM kalesinde savaştı, ancak geçerli sürede kale kapısının yıkılamaması sebebiyle bu hafta Valencia Bölgesi, geçen haftanın kazanan klanı DØØM’a kalmış oldu.





 



[Serendia]



Serendia Bölgesi’nde bu hafta QQmore ve Pínch klanları savaşta yer aldı. Harita üzerinde gözükmese kolay kolay bulunmayacak ormanlık arazide kalesini kuran QQmore'a ilk saldırısını zayıf bir kuvvet göndererek yapan Pínch'e karşılık QQmore, savaşın daha ilk dakikalarinda klan filleri ile saldırı hazırlığına girişti. Ardından, Heidel Şehri yakınlarında kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdiler. Pínch kalesine saldırmakta olan QQmore, var gücüyle çitleri yıkmaya çalışıyordu. Ancak Pínch bu saldırıyı lehine çevirdi ve kontratak ile QQmore kalesinin dayanıklılığını oldukça zayıflattı. QQmore kalesini savunmak için elinden geleni yapıyordu; bu sırada Pínch klan filiyle kaleye saldırı gerçekleştirdi. Kalelerin arasında uzun bir mesafe olduğu için karşılıklı saldırıların defedilmesiyle birlikte yeniden saldırı yapılması bir hayli vakit alıyordu. Fakat QQmore her saldırısının dönüşünde kalesinin daha da hasar aldığını görüyordu. Pínch kalesine şiddetli saldırılar düzenleyen QQmore’un kalesinin dayanımı bir hayli düşmüştü. Pínch devamlı akınlarla yıprattığı QQmore kalesini nihayet yıkarak Serendia Bölgesi’nin bu haftaki fatihi oldu.





 



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-


1 Yorum