Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 10.10.2018 17:00 (UTC+3) 06/10 Fetih Savaşı Raporu
3

Merhaba maceracılar,



38. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.



 











































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



Balenos



QQmore



AnchoR



Possessed



QQmore



TheRebels



Eternity



2,989,389,185



Serendia



Pínch



HårdPuII



Pínch



3,790,966,748



Calpheon



KOTÑ



KOTN



Exalted



KOTÑ



6,727,740,628



Mediah



VersusAttack



VersusAttack



10,116,926,452



Valencia



IronHand



Raiders



DØØM



Disaster



IronHand



ShutDown



6,812,316,272






[Balenos]



Bu hafta Balenos bölgesinde QQmore, AnchoR, TheRebels, Nepenthe ve Eternity klanları savaşa katıldı.



Savaş ilk olarak kale sahibi AnchoR’un, Eternity’nin kalesinin 4 tarafını sararak saldırmasıyla başladı.

Filleri ile Eternity'nin duvarlarını yıkan AnchoR İçeriye girdi.





Eternity klanı duvarın önüne 'Okatar' koymasına rağmen içeri girilmiş Kulenin canı %40 lara kadar düşmüştü.



O sırada TheRebels, Nepenthe'ye saldırmaya çalışmış ancak püskürtülmüştü. Nepelthe'nin birkaç klan üyesi QQmore klanının AnchoR'un kulesinde AnchoR klanının Eternity'nin  kulesinde savaştığını gördüğünde TheRebels klanının kalesine fillerle dayanıp kuleyi ele geçirmişlerdi ve ilk kuleyi alan klan olmuşlardı.

 





Aynı anda Eternity'e saldırmakta olan AnchoR'un kalesinde QQmore baskısını görünce geri çekilmek zorunda kalmışlardır. QQmore AnchoR'u gafil avlamış ve içeriye girmeyi başarmıştı. Ancak sayıca üstün olan AnchoR geri döndüğünde QQmore'u püskürtmüşlerdi.





QQmore klan üyeleri  tamamen geri çekilmemiş Kemiklik bölgesinin dağlık kısmında bekliyorlardı.

QQmore ve Nepenthe ile beraber ön kapıdan saldıraya geçti. Fakat AnchoR’un muhteşem savunası ile karşılaşsalarda QQmore güzel taktiği ve Nepenthe ile yaptığı dostluk sayesinde AnchoR’un kalesini ele geçirdiler.



 Ardından  QQmore beklemeden Eternity'e saldırıp rakibinin kulesini ele geçirdi ve 2. kulesini almış oldu.

Son olarak Nepenthe ve QQmore başbaşa kaldı.

Savaşın bitmesine son 14 dakika kala QQmore askerlerini Nepenthe'nin kapısına dayayıp güzel bir zaferle Balenos'un bu haftaki Fatihi oldu.




[Serendia]



Serendia bölgesinde bu hafta, bölgeyi elinde bulunduran Pínch ile HårdPuII klanları savaşa katıldılar. Savaşa agresif bir şekilde başlayan HårdPuII, Pínch kalesi ve savunmaları üzerine klan filleri ile desteklediği birliklerle tekrar tekrar saldırılar düzenleyerek, savaşın ilk yarısında Pínch çitlerini yıkmayı başardı ve Pínch kalesine az da olsa hasar vermeyi başardı.



Ancak savaş ilerledikçe Pínch, hem kalesinin etrafındaki savunma hatlarını güçlendirmeyi hem de saldırıda bulunmayı sürdüren HårdPuII birliklerini, Kuzey Serendia Ovası açıklarında karşılamaya başladı.





Her iki klanda, zaman zaman sürpriz ve çabuk ataklar yaparak, birbirlerinin savunmalarını geçmeye çalıştılarsa da bunda başarılı olamadılar ve iki klanında birlikleri birçok kez Kuzey Serendia ovası yakınlarında karşı karşıya gelerek savaşmayı sürdürdüler.





Savaş ilerledikçe, Pínch bu mücadelelerde üstün gelmeyi başaran taraf oldu ve bu üstünlük sırasında klan filleri ile de desteklediği güçlü bir birlik toplama fırsatı bularak HårdPuII kalesine çok güçlü bir saldırı düzenledi.





Bu saldırıyı uzun bir süre devam ettirmeyi başaran Pínch, HårdPuII kalesi etrafındaki yer alan çitleri ve savunmayı bir noktaya yoğunlaşarak aştı ve tüm gücü ile HårdPuII kalesine hasar vermeye başladı.





HårdPuII neredeyse yıkılmak üzere olan kalesini son bir savunma hamlesi ile ayakta tutmayı başardı ve öncelik olarak kalelerinin tamiri ve savunmaları üzerine yoğunlaşmaya başladı. 





Ancak üstünlüğü büyük oranda ele geçirmiş olan Pínch, yeniden bir saldırı birliği düzenleyerek son hamleyi yapmayı başardı ve HårdPuII kalesini yıkarak Serendia bölgesini elinde tutmayı başardı.





 



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon Bölgesi’nde kıran kırana savaşan klanlar; uzun süredir hakimiyetini ve bu bölgedeki liderliğini ilan etmiş Exalted, KOTN ve KOTÑ ittifak klanlarıydı. Savaşın başlarında KOTN ve KOTÑ klanları birleşerek hızlıca Exalted’ın birinci kale kapısına sertçe saldırdı. Bu sırada kale kapısının arkasından Exalted da karşılaştığı sert saldırı karşısında yalnızca savunmaya yönelmek zorunda kaldı.





KOTN ve KOTÑ klanları ittifaklarına ve bitmek bilmeyen akınlarına rağmen iyi pozisyon alan ve bu kaleyi savunmayı iyi bilen Exalted klanı iyi bir savunma gerçekleştirdi. Bu şekilde herhangi bir sonuç alamayan KOTN ve KOTÑ geri çekildi bunu gören Exalted klanı kale dışına çıkarak saldırmayı düşündüyse de bunun yalnızca bir aldatma olduğunu ve Klan filleri ile birlikte KOTN ve KOTÑ klanlarının büyük bir taaruza giriştiğini acı bir şekilde görmüş oldu.





KOTN ve KOTÑ klanları yaptıkları başarılı taaruzda iki kale kapısını da yıktılar. Bu sırada şoku atlatan Exalted klanı hummalı bir savunmaya geçtiler. Va bu sıkı savunmada KOTN ve KOTÑ klanlarının kale fillerini öldürmeleri ile birlikte kısa süreli de olsa rahatladılar.






Exalted klanı yaptıkları başaralı savunmayı uzun süre sürdürdüler. Fakat klan filleriyle dahi püskürtmeleri mümkün olmadı.KOTN ve KOTÑ klanları başarı bir son saldırı ile Exalted Komuta merkezini yıkmayı başaran KOTN ve KOTÑ Calpheon bölgesinin yeni sahibi oldular.

Ardından anlaşmaları gereği KOTN teslim oldu ve bölgenin hakimiyeti KOTÑ klanını kalmış oldu.









[Mediah]



Geçen haftalarda Mediah Bölgesini HårdPuII klanının elinden alan VersusAttack klanı, Mediah Bölgesi için herhangi bir saldırı girişimi olmayınca bölgedeki hakimiyetini yinelemiş oldu.



[Valencia]



Valencia bölgesinde bu hafta Raiders, DØØM, Disaster, IronHand ve ShutDown klanları savaşa katıldı. Disaster klanı hızlı bir başlangıç yaparak güçlü birlikler ile bölge sahibi DØØM kalesine saldırdı.



Disaster klanı DØØM kalesine özellikle iyi pozisyon alıp uzaktan hasar vererek avantajı eline geçirdi ve bu durum DØØM kalesini yıkmasında önemli bir rol oynadı. 





DØØM klanı karşılık vermeye çalışsada Disaster klanı agresif bir şekilde ard arda saldırılar düzenleyerek DØØM kalesini ele geçirdi.





Savaşın diğer bir bölümünde ise IronHand, ShutDown kalesine saldırı düzenledi. ShutDown bu saldırıyı geri püskürtmeyi başardı. 

Ancak savaşın devamında
ShutDown kalesini savunmayarak savaştan çekilmiş oldu.





Bu esnada Raiders fillerle desteklediği birlikler ile ShutDown üzerine atak yapmakta olan IronHand Kalesine saldırdı.





Bu saldırıyı savunmada başarılı olan IronHand ayrıca karşı atak yaparak sürpriz bir saldırı düzenledi ve Raiders kalesini ele geçirmeyi denedi, ancak Raiders saldırıları başarılı bir şekilde savundu.

Bu sırada DØØM kalesini ele geçirmiş olan Disaster ilk olarak ShutDown kalesine saldırdı. Halihazırda savunmayı bırakmış olan ShutDown kalesini yıktı.

 





Hemen arkadasından birlikleri ile hızlı bir şekilde IronHand üzerine saldırmakta olan Raiders kalesine saldırı düzenledi. Birlikleri bölünmüş olan Raiders karşılık veremeyerek kalesinin yıkılmasına engel olamadı.





Disaster son olarak IronHand klanı karargahının önüne kadar ilerlemesine rağmen herhangi birsaldırı düzenlemedi. Ayrıca kendi kalesini IronHand ‘e teslim ederek savaştan çekildi.





Ayrıca kendi kalesini IronHand ‘e teslim ederek savaştan çekildi.






Böylece bu hafta ki Valencia bölgesinin sahibi IronHand klanı oldu. Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!





-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-



 


3 Yorum