Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 08.11.2018 08:00 (UTC+3) 03/11 Fetih Savaşı Raporu
0

Merhaba maceracılar,



42. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.



 



















































Bölge





Kazanan klan adı





Katılımcılar





Vergi





Saldıran klan ve birlikler tarafından elde edilen vergi



Balenos



IronHand



 



IronHand

DOMINATION

Atlantis

Unravel

QQmore

DivineAnthem

Bushîdo



 



3.323.848.397



-



Serendia



Pínch



 



Pínch

AnchoR

Instinct



 



3.174.763.427



447.723.047



Calpheon



KOTÑ



 



KOTÑ

HårdPuII

HONOR

Afanesyova

Horde



6.768.221.534



477.246.390



Mediah



VersusAttack



 



VersusAttack

Raiders

ChiliPeppers



 



9.428.131.433



523.785.079



Valencia



Disaster



 



Disaster

Exalted



 



 



11.524.098.955



 



480.170.789




 



[Balenos]



Bu hafta Balenos bölgesinde geçen haftanın galibi DOMINATION, IronHand, Atlantis, Unravel, QQmore, DivineAnthem, Bushîdo klanları yer aldı. Savaş çok hızlı bir şekilde QQmore ve Bushîdo klanlarının Ironhand klanına saldırmasıyla başladı. Ironhand kalesine gerçekleştirilen saldırıdan sonra QQmore klanı kalesine doğru çekilip Bushîdo ile IronHand’i yalnız bıraktı. IronHand bu saldırıda çok fazla zorlamayarak geri çekildi. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Bushîdo klanı tamir yaparken Unravel ve Atlantis klanları Bushîdo’ya saldırıya geçti.



Hemen ardından IronHand oyuncuları da bu saldırıya katıldı. Ancak IronHand, Bushîdo kalesine saldırıya devam ederken, QQmore klanının kendi kalelerine doğru gittiğini farkederek oradan çıkmak zorunda kaldı ve kendi kalelerinin yolu üzerinde QQmore ile savaşmaya başladılar. Bu sıralarda da DOMINATION ve Unravel klanları arasında geçen küçük çaplı dürtüşmeler yerini, göğüs göğüse savaşmaya bıraktı. Unravel’e göre daha defansif olan DOMINATION klanı, Unravel klanının filleri ve oyuncuları karşısında tam anlamıyla bir püskürtme gerçekleştiremiyordu





Diğer tarafta ise tüm oyuncuları dirilen IronHand klanı tekrardan tüm birlikleriyle Bushîdo klanına saldırdı. Kapıyı çok hızlı bir şekilde yıkan IronHand içeri akın etmeye başladı. Bir yandan QQmore klanının IronHand’e filleriyle beraber kalabalık bir şekilde saldırması üzerine IronHand, kendi kalelerine geri döndü. QQmore klanını püskürtmeyi başaran IronHand hiç zaman kaybetmeden tekrardan tüm birlikleriyle Bushîdo klanınına saldırıya geçti.





Bu sırada QQmore klanının kalelerinden uzaklaşmasını fırsat bilen DivineAnthem klanı QQmore kalesine arkadan saldırmayı denedi ancak QQmore bu saldırıyı çok hızlı bir şekilde püskürtüp tekrardan savunma pozisyonuna geçti. Bushîdo üzerinde baskıyı bırakmayan IronHand saldırılarına devam ederken QQmore yeni püskürttükleri DivineAnthem klanına saldırıya geçti ve hızlı bir şekilde yıktı. Ardından zaman kaybetmeden IronHand’e doğru saldırıya geçtiler. Takip eden süre içerisinde IronHand saldırılarına daha fazla dayanamayan Bushîdo klanı da IronHand tarafından yıkıldı.





IronHand klanı da kalesini savunmak için geri döndü. Bu sırada diğer tarafta DOMINATION ve Unravel çarpışması devam ediyordu. Ancak DOMINATION, Unravel karşısında istedikleri karşı saldırıyı gerçekleştiremedikleri için Unravel, filleri ve tüm oyuncularıyla beraber içeri girmeyi başardı. Son saldırı karşısında toparlanamayan DOMINATION, Unravel’in kendilerini yıkmalarına izin verdi.





Ardından IronHand filleriyle beraber QQmore kalesine dayandı. QQmore, IronHand’e karşı dayansa da IronHand içeri girmekte çok ısrarcı davrandı. Unravel ise Atlantis kalesininin önünde pozisyon almış ve saldırı hazırlığı yapıyorlardı. İçeriye girmeye başaran IronHand klanı tüm güçleriyle QQmore kalesine saldırdı ve bir süre sonra yıkmayı başardı. Ardından Ironhand hızlı bir şekilde QQmore kalesine yakın olan Atlantis’e saldırdı ve Unravel oyuncularıyla beraber sayıca üstün olmanın avantajıyla Atlantis klanını hızlı bir şekilde yıkmayı başardı. Zaman kaybetmeden Unravel’e giden Ironhand, Unravel kapısını hızlı bir şekilde kırıp ardından kaleyi yıkarak Balenos bölgesinin bu hafta ki hakimi olmayı başardı.





[Serendia]



Serendia bölgesinde bu haftaki savaş, geçen haftanın galibi Pínch klanı ile AnchoR ve Instinct klanları arasında gerçekleşti. Diğer bölgelere kıyasla en uzun süreli savaş oldu.



Her klan kendi bölgelerinde hazırlıklarına başladılar.  Instinct diğer klanlar karşısında sayıca az gözüküyordu. AnchoR ilk saldırısında Instinct klanını kısa sürede haritadan silmeyi başardı ve ilk galibiyetlerini kolayca elde ettiler. Bu sırada Pínch klanı bölgesinde bekliyordu. AnchoR da ilk galibiyetini elde ettikten sonra kalesine geri döndü.





Pínch klanı köprülere savunma amaçlı fillerini yerleştirdi ve AnchoR’u ilk saldırısı için beklemeye başladı. Köprünün bir ucunda Pínch diğer bir ucunda AnchoR klanları uzun bir süre bekledikten sonra AnchoR saldırısını gerçekleştirdi fakat Pinch bu saldırıya karşı oldukça iyi hazırlandığı için AnchoR’un saldırısını kalelerinde az bir hasar karşılığında püskürtmeyi başardı.





AnchoR bölgenin çevresinde bulunan köprü üzerinde her iki klan karşı karşıya geldiler. Bir süre bekleyişin hemen ardından Pínch klanı saldırı kararını alıp AnchoR’un kalesine fil destekleriyle birlikte agresifçe atak gerçekleştirdi. AnchoR saldırıyı çok iyi bir şekilde savunup Pínch’i kalesinden çıkardı ve tekrardan karşı saldırıda bulundu.





Aynı anda AnchoR klanının bazı üyeleri kalelerindeki hasarı tamir etmek amacıyla kale içerisinde geride beklediler. Bu nedenle AnchoR saldırı esnasında Pínche kıyasla sayıca az savaşmak durumunda kaldı. Pínch, AnchoR’un bu saldırısına karşı sayıca üstünlük avantajlarını kullanarak kalelerini başarıyla savunup tekrardan saldırı amaçlı AnchoR kalesine doğru hızla yola çıktılar. Pínch klanı savaştaki son saldırıyı yaptı ve AnchoR’u mağlup ederek Serendia bölgesindeki hakimiyetini korumayı başardı.



 [Calpheon]



Bu hafta Calpheon Bölgesi’nde kıran kırana savaşan klanlar; uzun süredir hakimiyetini ve bu bölgedeki liderliğini ilan etmiş KOTÑ ile Afanesyova, HONOR, HårdPuII ve Horde klanlarıydı. Savaşın başlarında HårdPuII klanı bir araya gelerek hızlıca KOTÑın birinci kale kapısına sertçe saldırdı. Bu sırada kale kapısının arkasından KOTÑ da karşılaştığı sert saldırı karşısında yalnızca savunmaya yönelmek zorunda kaldı.



HårdPuII klanı uzun süre boyunca kale kapısının içinde ve dışında akınlarına devam etti. Fakat KOTÑ klanı haftalardır bu kaleyi savunurken kazanmış olduğu tecrübe ile uzun bir müddet kale kapısını açıp kapatarak kapının kırılmasını önledi aynı zamanda akınları savuşturmayı başardı.





HårdPuII’un yaptığı akınların ardı arkası kesilmeyince yapmış olduğu akınların meyvesini kısa sürede aldı ve 1.kale kapısını yıkmayı başardı. KOTÑ klanı kale içlerine çekilerek savunmasını klan filleri ile yapmayı başladı. HårdPuII klanı savaşın ilerleyen safhalarında getirmiş olduğu klan filleri ile 2.klan kapısını da kırmayı başardı ve  KOTÑ klanını kalenin içlerine kadar sürmeye devam etti.





Bu sırada HONOR ve Horde klanları kendi aralarında çatışmaktaydı. Horde klanı kurmuş olduğu kararlılık bayrağını korumaktaydı ve ormanın derinliklerinde irili ufaklı çatışmalar yapılıyordu. HONOR klanı Horde klanının kurmuş olduğu Kararlılık bayrağını yıktıktan sonra savaşın sonlarına kadar kale içerisinde savunmada kaldı.





KOTÑ klanı uzun bir süre kale derinliklerinde yapmış olduğu savunmanın meyvelerini savaşın ilerleyen saatlerinde çok hızlı şekilde aldı. KOTÑ klanı hızlı bir püskürtmenin sonucunda direk HårdPuII klanının komuta merkezine yöneldi. Savaş süresinin ilerlemesiyle birlikte artan ölüm süreleri ve KOTÑ klanının sert taarruzu ile tek seferde HårdPuII klanının komuta merkezi yıkıldı.





KOTÑ klanı HårdPuII klanının komuta merkezini yıkmasıyla birlikte sırasıyla Afanesyova, HONOR ve Horde klanlarının komuta merkezlerlerine yolaldı ve karşılaşmış olduğu cılız savunmaları yıkarak. Bu hafta da Calpheon’daki egemenliğini korumuş oldu.








[Mediah]



Bu hafta Mediah bölgesindeki savaş çok kısa sürdü. Savaş uzun zamandır hakimiyetini koruyan VersusAttack, Raiders ve ChiliPeppers klanları arasında geçti. VersusAttack savaşın başlaması ile beraber 2 ayrı birlik halinde aynı anda Raiders ve ChiliPeppers kalelerine saldırdı. Biraz da sayı üstünlüğünün avantajıyla beraber savaşın başlamasından çok kısa bir süre sonra ilk olarak ChiliPeppers sonrada Raiders kalesini yok etti ve bir kez daha Mediah bölgesindeki hakimiyetini korudu.





[Valencia]



Bu hafta Valencia bölgesindeki savaşta geçen hafta olduğu gibi bölgenin sahibi Disaster ve Exalted klanları karşı karşıya geldi. Yine hızlı bir savaş oldu. Disaster klanı bir süre çölde rakibinin komuta merkezini aradı ve bulur bulmaz çok da kalabalık olmayan bir ekiple saldırmaya başladı. Merkezin etrafında savunma yapan çok fazla Exalted üyesi yoktu. Kısa sürede Disaster merkezin çitlerini ve daha sona komuta merkezinin kendisini yok ederek Valencia bölgesindeki hakimiyetini bir hafta daha sürdürdü.



 



Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-


0 Yorum