Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 01.12.2018 14:45 (UTC+3) Black Desert FESTA’dan Yeni Haberlerle Döndü
34

Merhaba Maceracılar!



Black Desert karşınızda!



1 Aralık 2018’de Kore’de FESTA gerçekleştirilmiştir.



 



Bu festivalde çok şaşırtıcı haberler verildi!



Black Desert hakkındaki en son gelişmeleri duymaya hazır mısınız?



 





 



◈ 2018, Black Desert’ın En Unutulmaz Yılıydı...



 



< Neden? Şöhret Puanı >



 



Nasıl avlanmak daha eğlenceli olur?



Nasıl yükseltmelerin eğlencesini hissettirebiliriz?



Nasıl oyunu hiç sıkılmadan soluksuz oynanabilir bir hale getirebiliriz?



 



Şöhre Puanlarına işte böyle başlandı.



 



Şöhret Puanları maceracıların güçlenmesine katkı sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir ve bu sistem sayesinde maceracılar asıl güçlerini hissetmeye başlamıştır.



İlk olarak Şöhret Puanı saldırı odaklı gelişmeyi değil, daha hızlı ve kolay bir şekilde avlanabilmeyi sağladı. Daha sonrasında hasar oranında azaltma etkisini göstererek emekle biriktirdiğiniz Şöhret Puanı ile bir anda ölerek kaybolmaması sağlandı.



Ancak Şöhret Puanları Chapras Yükseltme ile tanışınca tahmin bile edilemeyen bazı sonuçlar doğurdu.



Tahmin edilen ortalama sonuçlar ortaya çıktı fakat zaten oldukça güçlü maceracılar bu sistemle daha da güçlenerek klan savaşlarında bir klanın tek bir maceracıyı yenememesi gibi durumlar oluştu.





 



< Neden? Chapras >



 



Chapras’ın amacı…



 



Zaman ve para gerektiren ancak emek verildiğinde ise PEN eşyalarla hakkını alabildiğin bir yöntem ekleme kararı alındı.



Ayrıca bu aşamada Chapras kullanarak PEN’e ulaşma ve PEN’e ulaşan maceracıların da emeklerinin karşılığını alabilmesi hedeflenmiştir.



 



Fakat Chapras Yükseltme ile Şöhret Puanı’na bonus etki vererek her maceracıya göre farklı zorluklar yaratılmıştır.



 



 



< Yani? >



 



Şöhret Puanı ve Chapras’a ilişkin son gelişme aşağıdaki gibidir.



 



İlk olarak Şöhret ve Bonus Şöhret Puanı kaldırıldı.





Şöhret puanı kaldırıldığında eskiden olduğu gibi bir anda hiçbir şey yapamayarak ölme durumları söz konusudur. Ancak Şöhret Puanları kaldırıldığında savunma gücünde ayarlamalar yapılarak daha dengeli savuma gücüyle daha eğlenceli bir oyun ortamı sunulacaktır.



 



İkinci olarak Chapras Yükseltmesi korunarak çıkarma özelliği eklenmesi planlanmaktadır.



 



Chapras Yükseltmesi ile elde edilen bonuslar maceracıların azminin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Chapras Yükseltmesi’ni koruyarak yükselmek isteyen sürekli yükselmek isteyen maceracılar için yükselme yolu açıldı.



 



Son zamanlarda tekliflerin oldukça arttığının ve bununla birlikte maceracıların büyük bir yarış içerisine girdiğinin farkındayız. Bu sorunu çözmek için ya Maks. fiyatının ya da ön sipariş miktarının artırılması gerektiği düşünüldü ancak bu sorunu çözmek hiç kolay değildi.



 



Bu yüzden yeni bir pazar sisteminin en kısa sürede getirilmesi kararlaştırıldı.



 



İçimizden hep değiştirmek geçiyordu ama var olan sistemi bir anda değiştirmek çok zorlu bir işti ve bir çok maceracının kafasını karıştırabilirdi.



 



Fakat sonunda Şöhret Puanı’nı kaldırmanın, siz maceracıların da fikirlerini alarak, en doğru planı yapacağız.



 





 



Her güncellemede siz maceracılar düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Karar aşaması biraz uzun sürdüğü için sizlerden özür dileriz.  



 



Hedefimiz siz maceracılarla birlikte çok daha gelişip çok güçlü bir Black Desert olmak. Bizlerle düşüncelerinizi paylaşmaya devam ediniz!



 





 



◈ Yaklaşan Kış Mevsimi, Black Desert’te Yenilenen İçerikler



Artık maceracıların heyecanla beklediği an geldi. 2018 yılının son aylarını süsleyecek yenilikleri sizlerle paylaşıyoruz!



 



< Archer >



 



‘Neden erkek okçu yok?’



‘Neden erkek Elf yok’



 



Twitchcon ve Tayland Oyun Fuarı aracılığı ile ilk gösterimini yaparak



Artık resmi olarak açıklanan erkek okçu, Archer



 





 



Süregelen güncellemeler aracılığıyla şu anda toplam 15 sınıf ile hizmet veren Black Desert, ayrı ayrı sınıfların sınırlarını aşarak 15. uyanış gerçekleşti. 16. Yeni Sınıf olan Archer artık sizlerle buluşturuyoruz.



 



Archer’ı diğer sınıflardan ayıran, eğlence ve merak uyandıran özellikleri aşağıdaki gibidir.



 



1. Ana Silah ve Uyanış Silahını Aynı anda Kullanabilir.



Archer’ın Ana Silahı olan Tatar Yayı Becerisi ve Uyanış Silahı olan Asil Yay Becerisini 1. Levelden itibaren aynı anda kullanabileceğiniz çok yönlü ve güçlü bir sınıftır. Temel olarak uzak mesafe saldırısı yapan bir karakter olmakla birlikte ana silahı Tatar Yayı ile çekici bir aksiyon yaratır. Uyanış silahı devasa Asil Yayı ile güçlü uzak mesafe saldırısı yaparak düşmanlarını yere seren bir beceriye sahiptir. Bununla birlikte 56. Levele ulaşınca özel görev yaparak kullandığınız uyanış becerilerinin gerçek gücünü kullanabilirsiniz.



 



Her zaman gördüğünüz yeni sınıflara fark yaratan bir girişim olup siz maceracılarda yeni hisler uyandıracaktır.



 



2. Tüm Dünyada Eş zamanlı Açılış!



 



1 Aralık 2018, ve beklenen an geldi! Sonunda Archer Ön Kayıt başladı ve Black Desert Global Lab aracılığı öncesinde tanışma fırsatı sağlandı. Ayrıca 5 Aralık’ta Ön Oluşturma ve 12 Aralık ile de Black Desert’ın tüm dünyadaki maceracıları Archer’la oyuna başlayabilecekler.



 



Her durumda koşulsuz şartsız Black Desert’e vermiş olduğunuz ilgi ve destek sayesinde içeriklerimizi daha da geliştirmemiz mümkün oldu. Bundan sonra da sizlere daha fazla eğlenebileceğiniz içerikler oluşturmaya devam edeceğiz.





 



< Ana Hikaye ve Giriş Bölge Zorluk Derecesi Düzenlemesi >



 



Archer ile birlikte yenilenen hikaye



farklı bir tat sunuyor.



 





 



Açılış sonrasında devamlı olarak başlangıç yönü değişerek sonunda hızlı büyümeye öncelik vermemizden kaynaklı Black Desert’te karşınıza çıkan eğlenceli hikayeler de doğal akışında bir şekilde unutuluyordu. Bu eksiklikleri telafi etmek için Ana Hikayeyi büyük dallara ayırarak seçimlerinize  göre oyunu farklı bir hisle devam edilmesi planlandı.





 



1. Başlangıç Noktası ve Hikaye Yönündeki Değişiklik



Öncelikle yeni açılış sahnesi eklendi. Ayrıca başlangıç noktası Olvia’da değil, Batı Muhafız Kampı’nda başlayacak şekilde düzenlendi.



 



Ana görev yapılırken Heidel’e ulaşıldığında, birbirinden farklı 3 hikayeye ayrılmaktadır. Seçime göre oyun, birbirinden farklı yönlerle ilerleyerek karşınıza çıkan NPC ile av bölgesi biraz farklılaşır.



 



Normalde kolaylıkla öldürülebilen canavarların zorluk dereceleri artırılarak meydan okuma ve büyümenin verdiği zahmetin değeri daha da hissedilir hale getirildi.



 



Bu paylaşımdaki bölümler, var olan macera ile kıyaslandığında tamamen farklılık göstermese de, genel olarak kişiler ve durumlar arasındaki ilişkiler bariz bir şekilde düzenlendi.



 



2. Illezra



 





 



Tabiki hikaye tamamiyle değiştirilmedi ancak mevcut hikayeye yeni gelişmeler ve kişiler eklendi.



 



Özellikle, açılış ve kapanış sahnelerinde karşınıza çıkan Illezra başlangıçta ortaya çıkar. Illezra, sadece kayıtları bildiren bir varlıkidi. Ek olarak Mediah ile Valencia’da da Illezra’nın ortaya çıkmasıyla birlikte yeni bir hikayeye başlıyor.



 



 



< Yeni Pazaryeri >



 



Black Desert Global Lab’da uygulanan



Pazaryeri sistemi de gelişim aşamasında.



 



Yeni Pazaryeri, satış bekleme zamanı ve ihale yöntemi olmadığından dolayı, stok olması durumunda bekleme süresi olmadan alış ve satış yapmanın mümkün olduğu avantaja sahip.



 



Daha ayrıntılı açıklayacak olursak, yeni pazaryerinde, ani değişmiş (min-max. fiyat) eşyaları göstererek gizlice yapılan kötüye kullanımın önüne geçmek için bundan sonra bütün maceracılara açık bir şekilde duyurulacak şekilde düzenlendi. Bu sayede sistemi kötüye kullanmanın önüne geçilecektir. Mevcut durumda belli bir orana bağlı olarak ihale yoluyla eşyayı satış/alış şeklinde düzenledik. Artık satış alış sırasına göre  eşyalar kesin bir şekilde satın alınabileceği için bir çok oyuncunun endişelendiği pazaryeri problemi çözülmüş olacak. Aynı zamanda tüm depo eşyalarını biraraya toplama görevi de yapmış olacak.



 



Bunun yanı sıra web ya da akıllı telefonlarınızla yer değiştirmeksizin pazaryerini kullanabilme desteği sağlanması için çalışmalar yapılıyor.



 



Ayrıca yeni pazaryeri max./min. fiyatlarındaki aşırı oynamadan kaynaklanan satıcının zarar görmesinin önüne geçmek için fiyatlarda sınırlamalar yapıldı. Artık yeni pazaryerinde daha rahat ticaret yapabilirsiniz.



 



Yeni pazar yeri sistemi sunucu hazırlıkları ayrı ayrı çalışma gerektirdiğinden dolayı sistem oluşturma, vs ülkelere bazında zaman farklılıkları olacağı beklenmektedir.





 



< Yeni Bölge O'dyllita >



 



Ahip memleketini terk edince



Kutsal Kamasylve dalını çaldı



Bu dalla farklı bir Kutsal Ağaç yaratmayı planladı.



 



Yeni bölge O'dyllita, önümüzdeki yılın ilk yarısında Güney Kore Güncellemesi hedefiyle geliştirme süreci içinde olmakla birlikte, Türkiye & MENA bölgesindeki Maceracılarla da mümkün olan en kısa zamanda buluşması için hazırlıklar son hızla devam etmekte. Ekran görüntüleriyle O'dyllita’nın ve korkunç canavarlarına göz atın.



 





 



Olun Vadisi, uzun zaman önce O'dyllita Kamasilvia’nın yurdu olduğu zamanlar sınırı korumak için Golem kurduğu yerdi. Ahib, uzun bir zaman yalnız bırakılan O'dyllita’yı işgal etti ve Golem’i büyü ile kışkırtarak koruyucusu olarak yeniden yarattı.



 



 





 



Calpheon batı girişi yasaklı bölge. Sisli Orman denilen bölge, geçmişte kara yıldızın düştüğü yerdir.



 



 





 



O'dyllita’nın yerel ailesi olan Turoların yaşadıkları bölgedir. Büyük hırsa kapılmadan yaşayıp gelen Turo, Tanrıça Sylvia’nın çocuklarının düşmanlığa bulaşarak savaş tehdidi altına girdiler.



 



 





 



Çalı Ormanı Girişi. Güneş almayan O'dyllita yer yer ilginç bir şekilde  çalı ağaçlarıyla kaplıydı. Ahib’in gücü yüzünden tamamen işgal altında.



 



 





 



Çalı Kalesi. Ahibler’in köylerini terk edip kendi cennetlerini yaratmak için burayı belirledikleri yer. O'dyllita’nın güney kıyılarına kurdukları engin kale, Ahiblilerin daha büyük bir güce sahip olmak için nefret ve kıskançlık duygularını temsil ediyor.



 



 





 



Başkent O'dyllita, Ahiblilerin başkanı Viorencia Odore ile onun destekçilerinin çaldıkları Kamasylve dalını ekip köklenebileceği yeri  işaret ediyordu.



 



 





 



Ganelle ve tamamen farklı bir mimarı tarza sahip.



 



 





 



1. Turo



- İnek şeklinden yola çıkılarak tasarlanmış devasa güçlü canavar türü



- Topluluk halinde gezinmekten ziyade 2-3 grup halinde hareket ederler.



- Maksimum 3 kişilik ödül kazanabilir ve 2-3 kişilik gruplar halinde avlanmanız tavsiye edilir.



 



 





 



2. Ahib



İnsan görüntüsündeki Ahibler topluluk halinde savaşta belirir ve canavlara Debuff becerisi ile tek başına avlamak kolaydır.



- Ahib, temelde aynı derecede olan avlanma yerine oranla daha yüksek ödül kazanmanızı sağlar fakat Ahibin saldırıları Kara Büyü Laneti içerir ve Debuff harekete geçirmesinden kaynaklı dikkat etmeniz tavsiye edilir. (Yüksek Risk, Yüksek Getiri)



 



 



< Bölge Savaşları >



 



Calpheon vs Valencia



Valencia vs Calpheon



 





 



Geçmişte Valencia Ordusunu mağlup eden Calpheon, savaşı hevesle beklediği bir durumda büyük bir savaş çıkması an meselesiydi. Yeni içerik Calpheon ile Valencia arasındaki Bölge Savaşları geliştirme aşamasındadır.



 



Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları klanlar arası savaşlar ise Bölge Savaşları ülkeler arası yapılan savaş olarak düşünülebilir. Bölge Savaşları Calpheon’da 3, 4 aşama Bağlantı Noktasını fethen tüm klanlar ile Valencia’daki 3,4 aşama Bağlantı Noktasını fethen tüm klanlar arasındaki savaştır.



 



Mediah ile ilgili henüz net bir şey olmamakla birlikte aklımızda şöyle bir plan mevcut. Mediah Fetih Savaşları’nı kaldırıp Mediah Bağlantı Noktaları’nı fetheden klanları Calpheon veya Valencia’ya dahil ederek Bölge Savaşları’na katılabilmesi planlanmaktadır. Kazanan ülke Mediah fetih etkisi ile bölge bonus etkisinden yararlanarak Mediah vergileri elde edebilir.



 



Henüz düzenlenmesi gereken içerikler oldukça fazla ama bu içeriğin en yakın zamanda maceracılarla sunulması planlanmaktadır.



 



 



< Gölge Arenası >



 



Hayatta kalma oyunları



Yepyeni bir savaş



 





 



Geliştirme sürecindeki adı Gölge Arenasıdır. Bu içeriğin hayatta kalma oyunlarına yeni bir boyut getireceğine inanıyoruz.



Kara Ruh olarak başlayan oyuncuların, yerde yatan oyuncuların ruhlarını ele geçirmesini temel alan bir içeriktir. Ele geçirilen oyuncularla oynamaya devam ederken çevredeki erzakları toplayıp canavarları yenerek ekipman ve becerileri geliştirilebilir. Son olarak 1 kişinin hayatta kalmasıyla ekranda zafer mesajı geçerek içerik sonlanır.



 



Gölge Arenası’na Black Desert’ta karakterinizin ekipmanı veya leveli farketmeksizin herkesin aynı şartlarda katılabilmesi bu içeriğin en büyük özelliklerinden birisidir.



 



Düşmanın dış görünümü ve becerilerini önceden analiz ederek stratejik bir karar vermek gerekir. Çünkü düşmanı yendiğinizde onun tüm eşyaları elde edersiniz.



 



Gölge Arenası’nın bu kış maceracılarla buluşma planlanmakta olup Black Desert Global Lab’de büyük bir titizlikle testleri yapılmaktadır.   



 



< Gelişen Black Desert >



 



Emek isteyen çok geniş içerikler.



Zamanın az ise oynamak çok zor.



 



Maceracıların bu yorumları Cehennem Geçidi, Kızıl Arena gibi içerikler olup bu içeriklerle Level/Para  elde edilebilmektedir. Yeni açılacak olan Gölge Arenası içeriği de aynı şekilde avlanmasanızda level atlayabileceğiniz ve ödül elde edebileceğiniz bir içeriktir.



 



Black Desert maceracılarının tümünün keyifle oynayabileceği içerikler getirmek için elimizden geleni yapacağız. Hazır olun!



 





 



◈ Archer Güncellemesi Etkinlikleri



 



Black Desert FESTA’da açıklanan en son gelişmeleri sizlerle paylaştık. Yenilikleri beklerken keyifle katılabileceğiniz yeni etkinlikler hazırladık.



 



< EXP %100 Etkinliği >



12 Aralık tarihinden itibaren tüm dünyada bütün sunucularda 1 ay boyunca sürecek EXP %100 etkinliği başlayacaktır. Yeni sınıf Archer ile level atlamak artık çok daha kolay ve eğlenceli!



 



< Archer 1+1 EXP Paylaşma Etkinliği >



Archer’ın gelişi ile birlikte bir güzel yenilik daha hazırladık. Bu etkinlik ile Archer ve diğer karakteriniz  arası ortak EXP yapılabilecektir. Böylece yalnızca yeni karakteriniz Archer’ı oynarken diğer karakteriniz de birlikte gelişecek! Düşüncesi bile güzel değil mi?



 



Archer ile EXP paylaşacak karakter seçildiğinde Lv.59'un %99'a kadar Archer’ın elde ettiği EXP’ın %100’ü kadar seçilen diğer karakter de EXP elde eder.  



 



< Teşekkür Hediyesi >



Bu yıl boyunca Black Desert’ı destekleyip bizlerle birlikte keyifle oynadığınız için çok teşekkür ederiz. Teşekkür olarak tüm dünyadaki maceracılara ‘Kahya (Pazaryeri)’ verilecektir.



 





 



2018 yılı Black Desert için çok önemli bir yıldı.



Bu kış ve 2019 yılında da çok daha keyifli güncellemeler ile bizleri bekleyin!



 



Teşekkür ederiz.


34 Yorum