Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 14.12.2018 12:00 (UTC+3) 08/12 Fetih Savaşı Raporu
0

Merhaba maceracılar,

 



47. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.



 



 

















































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



 



Saldıran klan ve

birlikler tarafından

elde edilen vergi



 



Balenos



Bushîdo





AnchoR

Bushîdo

Atlântis

Instinct

Vitsaus

Pentagram



 



4.604.922.804



-



Serendia



HårdPuII





HårdPuII

Unravel

HYDRÃ



 



4.444.959.122



45.356.725



Calpheon





KOTÑ





KOTÑ

KOTN

Elysium

HONOR

Glory



10.563.483.245



293.430.090

146.715.045



Mediah



VersusAttack



 



VersusAttack

DOMİNATİON



 



11.538.382.768



 



1.282.042.529



 



Valencia



Disaster



 



Disaster

Horde



 



 



11.597.908.560



 



1.288.656.506




[Balenos]

 



Bu hafta Balenos Bölgesi’ndeki savaşa, geçen haftanın galibi AnchoR ile Bushîdo, Vitsaus, Instinct, Atlântis ve Pentagram Klanları katıldı. Savaşın başlamasıyla AnchoR oldukça kalabalık bir ordu ile Atlântis Klanı kalesine hızlıca yöneldi. Bu ani saldırı karşısında Atlântis Klanı oldukça zorlandı ve kalesi çok fazla hasar gördü.Atlântis savaş dışı kalmak üzereydi ki Instinct Klanı bütün birlikleriyle AnchoR’un yokluğunda AnchoR Kalesine hücum etti ve AnchoR kalesine dönmek zorunda kaldı.





Instinct klanı, AnchoR’un birliklerini savunmaya getirmesiyle başarılı olamadı ve AnchoR’u geri püskürmeyi başardı. Daha sonra AnchoR birlikleriyle tekrar Atlântis Kalesine yöneldi. Ancak bu sefer de Bushîdo Klanı AnchoR’un kalesine hücum etti ve AnchoR bir kez daha birliklerini geri çekmek zorunda kaldı.





Bushîdo ile AnchoR arasında geçen mücadele bir süre devam etti ve bir sonuç çıkmadı. Bushîdo birlikleri geri çekildi ve birlikte bu sefer Atlântis Klanı AnchoR Kalesine saldırdı. AnchoR klanı aralıksız bir şekilde yapılan iki saldırıyı da savunmasıyla karşılamayı başardı. Atlântis birliklerinin gerçekleştirdiği bu saldırıya daha sonra Instinct birliklerinden de destek geldi. Bu noktadan sonra AnchoR arka arkaya gerçekleşen saldırılardan hasar alan kalesini onarmak üzere, savaşı kalenin dışına taşıdı ve diğer birliklerle, kalenin civarında bir meydan muharebesi başladı.





Bir süre sonra Atlântis ve Instinct Klanları sonuç alamayıp geri çekildi ve bayrağı Bushîdo devraldı ve AnchoR’un kalesine hücum etti. Bu andan sonra ise olay dizisi bir süre kendini aynı şekilde tekrarladı. Atlântis, Instinct , Bushîdo Klanları dönüşümlü olarak AnchoR’un kalesine saldırmaya devam etti. Arada Pentagram klanı da bu saldırılara katıldı.



Bütün diğer klanlar AnchoR’a karşı bir olmuşlardı ve AnchoR savaşı kalenin dışına taşıma stratejisine devam etti. Bölgede bir çok meydan savaşı gerçekleşti ve AnchoR kale içi savunmayı da oldukça iyi yönetti. Diğer klanların fillerini teker teker kalenin içine alıp kesen AnchoR Klanı, savunmasını uzun bir süre sürdürdü ancak bir yerden sonra daha fazla dayanamadı ve bölgenin hakimiyetini kaybetti.





AnchoR’un düşmesi ile ilk adımı Bushîdo attı ve savaş boyunca hiç kendini göstermemiş olan Vitsaus’un kalesine hücum etti. Hiçbir savunma ile karşılaşmayan Bushîdo Klanı, Vitsaus’un kalesini kolaylıkla aldı.

Bir sonraki hamle ise Atl
ântis Klanından geldi. İttifağın bozulması ile birlikte Atlântis Klanı, Bushîdo’nun kalesine yöneldi fakat henüz kaleye varamadan Bushîdo’nun birlikleriyle karşılaştı ve bir meydan şavaşı da orada meydana geldi. Bu mücadeleyi Bushîdo kazandı ve Atlântis’in kalesine doğru yola koyuldu.





Atlântis yine de Bushîdo’nun ilk saldırısını savuşturmayı başardı. Fakat, tekrar bir araya gelip ikinci bir saldırı gerçekleştiren Bushîdo birlikleri Atlântis’i mağlup etmeyi başardı. Bushîdo daha sonra Instinct kalesine yöneldi. Instinct, kalesinin içerisinde birlikleriyle hazır bir şekilde bekliyordu. Bushîdo Klanı, Instinct Kalesini kuşatma altına aldı ve ardından iki klanın da birlikleri çarpışmaya başladı. Bushîdo Klanı bu savaştan da zaferle ayrılarak Instinct Klanını mağlup etti. Geriye bölgenin hakimiyetini elde edebilecek iki klan kalmıştı. Girdiği bütün savaşlardan zaferle ayrılan Bushîdo Klanı, savaşı sonuçlandırmak üzere Pentagram Klanının kalesine yöneldi. Pentagram, bir süre Bushîdo’nun birliklerine dirense de sayıca büyük bir üstünlük sahibi olan Bushîdo Klanı, bu savaştan da zaferle ayrıldı. Böylece Bushîdo klanı Balenos bölgesinin bu haftaki sahibi oldu.





 



[Serendia]



Bu hafta Serendia bölgesindeki savaşa bölgenin HårdPuII klanı ile HYDRÃ ve Unravel klanları katıldı. Kısa süren bir savaş oldu. Savaşın başlamasıyla HårdPuII hızlı bir şekilde organize olarak, Unravel kalesine doğru hareket etti. Unravel kalesinde herhangi bir mücadele ile karşılaşmadan kolayca Unravel kalesini yıktı ve HYDRÃ kalesine yöneldi. HYDRÃ kalesinde de herhangi bir savunmayla karşılaşmadı ve HYDRÃ kalesini de yıktı. Böylece HårdPuII klanı Serendia bölgesindeki hakimiyetini bir hafta daha sürdürmüş oldu.





 



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon bölgesindeki savaşa geçen haftanın galibi KOTÑ ile KOTN, Elysium, HONOR ve Glory klanları katıldı. Savaş, sakin başladı. Tüm klanlar kendi yapılarının içerisinde gelecek saldırıyı beklerken KOTÑ, diğer klanların merkezlerini bulmak için oyuncularını keşfe yolladı. Konum olarak neredeyse bütün klanların birbirine yakın olduğunu gören KOTÑ, Calpheon kalesinin önünde tüm güçlerini toplayıp harekete geçti.







İlk olarak hızlı bir şekilde HONOR’a doğru yönelen KOTÑ, yol üzerinde bir grup HONOR oyuncusuyla karşı karşıya kaldı ve onlarla girdiği mücadeleyi kazanıp HONOR komuta merkezine doğru yoluna devam etti. Oyuncu sayısı HONOR klanına göre nispeten daha fazla olan KOTÑ, tek bir saldırıda HONOR kapısını yıkmayı başarıp içeri akın etti. Burada oldukça kalabalık olan KOTÑ oyuncularının bir kısmı ise Elysium oyuncularını kendi kalesinin içinden çıkmamaya zorluyordu. Glory ise kendi merkezinde bekliyordu.





HONOR karargahını yıkmakta ısrarcı olan KOTÑ, hiçbir şekilde saldırılarına ara vermiyordu. Ayrıca dışarıdan yaptıkları top atışları da HONOR’un toparlanmasına engel oluyordu. Ardı ardına gelen saldırılar HONOR cephesini çok fazla yıprattığı için daha fazla dayanamayan HONOR, savaşın dışında kaldı.



Bu galibiyetten sonra zaman kaybetmeyen KOTÑ, tüm birlikleriyle beraber Elysium karargahına doğru yola çıktı. Elysium karargahı önünde diğer klan arkadaşlarıyla buluşan KOTÑ, öncü grubun açmış olduğu delikten içeri girerek Elysium’a karşı kontrolü ele almak için kesintisiz saldırılarına devam etti. Savunma için çitlerin içerisinde fil kullanma kararını alan Elysium, sayıca oldukça kalabalık olan KOTÑ birliklerine karşı istediği direnci gösteremedi. Elysium, son saniyeye kadar ellerinden geleni yapmaya çalışsa da karargahının yıkılmasına engel olamadı ve savaş onlar için de sona ermiş oldu.





Elysium’un ardından tüm birliklerini Glory karargahına doğru süren KOTÑ, yol üzerinde herhangi bir direnişle karşılaşmadan Glory karargahının etrafını sarmayı başardı. İlk saldırıyı tüm birlikleriyle doğrudan çit kapısına yönelten KOTÑ, burada istediği etkiyi alamadığı için ikiye bölünüp filleriyle beraber arka taraftan da saldırmaya başladı.





Bu taktikle beraber Glory savunmasını ikiye bölmeyi başaran KOTÑ, komuta merkezinin çitlerini yıktı ve hem Glory oyuncularına hem de Glory klanının karargahına yaptığı saldırıları devam ettirdi. Bu noktada istedikleri gibi mücadele edemeyen Glory klanı, kısa bir süre içerisinde KOTÑ klanı tarafından yıkıldı.



KOTÑ son olarak savaşta tek hayatta kalan klan olan KOTN üssüne yöneldi. Burada da rakibinden bir direniş görmeden kumanda merkezini yıktı ve Calpheon Bölgesindeki hakimiyetini devam ettirdi.





 



[Mediah]



Bu haftadaki Mediah Bölgesi’ndeki savaşa bölgeyi çok uzun süredir elinde tutan VersusAttack ile DOMİNATİON klanları katıldı.





Sahip olduğu Mediah Kalesinde güçlerini toplayan VersusAttack savaşın başlamasıyla birlikte DOMİNATİON kalesine doğru harekete geçti. DOMİNATİON birlikleri kale içerisinde bekleyerek VersusAttack saldırılarına karşı savunma yapmaya çalıştı.





VersusAttack kısa süre içerisinde saldırılarından sonuç aldı ve DOMİNATİON komuta merkezinin çitlerini kırıp içeri girdi. Burada süren kısa bir mücadele sonrası rakibinin komuta merkezini de yıkan VersusAttack Mediah bölgesindeki hakimiyetini 12. haftaya taşıdı.





 



[Valencia]



Bu hafta Valencia bölgesinde Disaster klanının sadece bir rakibi vardı; Horde. Yine kısa süren bir savaş oldu ve savaşın başlaması ile birlikte Disaster klanı hızlıca rakibinin üzerine saldırıp komuta merkezini yok etti. Bu kısa savaş sonrası Disaster bölgedeki hakimiyetini 9. hafta üst üste korumuş oldu.



 



Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-



 


0 Yorum