Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 14.12.2018 00:00 (UTC+3) Hikaye Yenilemesi Arkasındaki Yönetmen İle Tanışın
4



‘byulbram’ takma adı ile bilinen Koreli indie oyun geliştiricisi. Pearl Abyss Oyun Dizaynı Strateji Yönetmeni Gwangsam Kim ile röportaj



 



Merhaba Maceracılar!



 



Kara Ruh’un Ana Görev Yenilemesi ve yenilenen görevler 12 Aralık 2018’de güncellenerek Maceracılarımıza daha fantastik bir yolculuk fırsatı sunuyor.



Nasıl buldunuz?



Oyun Dizaynı Strateji Yönetmeni Gwangsam Kim ile bir röportaj düzenleyeceğiz!



Hadi Black Desert dünyasındaki hikayeleri ve nasıl oluştukları hakkındaki detayları derinlemesine öğrenelim.



 



S. Hikayeyi neden yenilemeye karar verdiniz?



Black Desert Online grafiksel olarak büyüleyici özgür dünyada harika savaş sistemine sahip bir oyun. Aynı zamanda, Black Desert’a gelen aşırı hızlı güncellemeler için sürekli olarak sorun çözüyorduk. Bu yüzden büyük bir hikaye oluşturmak için planlama yapmak zor oldu.



 



Black Desert dünyası muazzam ve ilginç ama tasviri eski moda olmaya başladı. Güncelleme yayınladıkça da hikayeler birbiriyle çatışmaya başladı.



 



Bu nedenle, bu yılın başlarında hikayeyi yenileme ve hikaye düzenini yeniden organize etme çabasına giriştik. Yeni güncellenen Calpheon’a vardığınız ana hikayenin başlangıç olduğunu söyleyebilirsiniz.



 



Diğer bir deyişle, Black Desert’ın devasa dünyasını daha iyi tanımlayarak Maceracılarımızın tadını çıkarabilmesi için Serendia-Calpheon’daki işimize devam etmeyi ve hikayeyi sürekli olarak güncellemeyi planlıyoruz.





S. Yenileme işleminin ilk yarısında verdiğiniz en kritik karar değişikliği neydi?



Serendia-Calpheon’da, dünya görüşünü sağlamlaştırmaya yoğunlaştık. Bir önceki dünya görüşünde maceracılarımızın kafasında oluşan soruları cevaplamak istedik.



Örnek olarak, şöyle sorular vardı: Gölge Şövalyeleri tam olarak ne yapıyor? Tüm Elion Kilisesi rahipleri delirmiş mi? Neden Kzarka’yı çağırmaya çalışıyorlar? Kzarka nasıl oldu da Calpheon Tapınağı yerine Serendia Tapınağında ortaya çıktı?



Hikayenin tüm taraflarına tam olarak cevap vermedik. (Sürpriz ve küçük ipuçları için birazını saklamamız gerekti) Yine de, insanlar hikayenin yönünü anlayabilsinler diye yeteri kadar verdik. Tabii ki, tüm bunlar yeni hikayelere ve yan hikayelere olanak tanıyacak şekilde yapıldı.



Ek olarak, NPClerle etkileşime geçen ve onlarla karşılaşan kullanıcılar için hikayenin merkezi onlar olacak şekilde hikaye yapılandırmaya çalıştık.



Aynı zamanda Serendia-Calpheon’daki hikayenin yoğunlaştığı noktanın eski dünya görüşleri ve farklı görüşler olduğunu ve cevaplar sunduğunu söyleyebilirsiniz. Bu, orjinal Black Desert dünyasındaki anılar ve hisler korunarak Mediah, Valencia vb. yerlerdeki hikayelerin yapılanması için yapıldı.



Eğer bu yenilemede önemli bir nokta varsa, o da bazı bölümlerde farklı yollar içermesi.



Tabii, bu sayede herhangi bir özel eşya kaybediyor veya kazanmıyorsunuz. Bu birisi yeni bir karakter kasarken farklı şeyler hissetmesi için yapıldı.



(Bir hikaye ayrımı eski hikayeyi takip ediyor ama diğerleri farklı).



Her ayrım dünyaya farklı açılardan ve farklı NPC ve olaylarla bakıyor. Ayrıntılı dünya sahneleri ve hikayeleri kesinlikle eğlenceli olacaktır.





 



S. Ana karakterlerin bir önceki durumlarında değişiklik olacak mı? Eğer yeni karakter varsa, bize kısaca tanıtır mısınız.



Orwen ve Edan ile birlikte Gizli Muhafızlar ve Jordan’ı da içeren ana karakterler ve diğerleri Serendia-Calpheon hikayesinde büyük rol oynayacaklar.



Ancak, önemleri seçeceğiniz ayrıma göre oldukça artabilir veya düşebilir. Karakterin kişiliği veya hikayesi değişiyor gibi değil de, önceden farklı hissettiriyor gibi. Örnek olarak, Orwen ile ilgili bir şey değişmiş olabilir. İster inanın ister inanmayın.



Aynı zamanda, karakterler ve olaylara ayrıntılar da ekledik. Daha önce yalnızca bahsedilmişlerdi ve hiç ayrıntı yoktu. Yine de, hikayeleri dramatikleşebilir.



Örnek olarak, Keplan’da yaşanan trajediyi verebiliriz.



Oze hakkındaki hikaye, önceki hikayede yalnızca bahsedilmişti ama artık açıkça tanımlanacak. Oze’ye ne oldu? Keplan’a Taşlaşma Hastalığı geldiğinde ne yaşandı? Neden lord ve hizmetkarları aklını kaybetti? Oze şimdi nerede? gibi sorular açıklanacak.



Mediah’ın yok edicisi İllezra’nın da ortaya çıktığından bahsetmiyorum bile.

İllezra neden Calpheon’da ortaya çıktı?



Daha fazlasını anlatmak spoiler olabilir bu yüzden lütfen oynayın!





 



S. Bir önceki ana görevleri oynayan kullanıcılara ne olacak?



Bir önceki ana görevleri oynayanlar onlarla devam edebilir. Ancak, bir önceki görevleri baştan yapamazlar. Yani, sonradan oluşturulan karakterler yalnızca yenilenen görevleri yapabilir. Önceki görevlere başlayan karakterler ise devam edecekler. Yenilenen hikayeyi oynayabilmek için aynı güncellemede yeni gelen sınıfımız Archer’ı oynamayı deneyin. Lütfen çok uğraştığımız diyalogları da geçmeyin (gülüşmeler).



 



S. Peki son gelen hikayeleri de güncellemeyi düşünüyor musunuz? Öyleyse, ne zaman? (Kara Ruh’un kimliği, Valencia vs Calpheon hikayesinin ayrınları vb.)



Hikaye yenilemesi hala çalıştığımız bir şey. Sırayla giderek, bir sonraki hikaye Mediah olacak.



Mediah da aynı zamanda birçok ayrıma sahip olacak. Örnek olarak, Neruda Shen kimdir ve ne istiyor? Peki ya talihsiz prens Bareeds III? Bautt Litografı nedir?



Bu arada, 3 Günlük Karanlık boyunca neler oldu? Bu soruların hepsi bir sonraki hikaye parçası Mediah’ta açıklanacak.



Valencia, Kamasylvia, Drieghan ve diğerlerini sırasıyla giderek uzun ve dramatik bir hikaye oluşturuyoruz.



Tabii, bu aynı zamanda Kara Ruh ve Kadim Harabeler gibi diğer gizemlerin de açığa çıkmasına neden olacak.





 



S. Son olarak, lütfen Black Desert Online’ın tadını çıkaran Maceracılara bir şeyler söyleyin.



Black Desert hikayelerinin yenilemesi devam edecek. Umarız Black Desert dünyasına bir adım daha derin yaklaşarak tadını çıkarabilirsiniz. Lütfen iki kez tadını çıkarın. Hayır, üç kez! Çünkü üç ayrım var. Bu arada, yenilenen hikayenin ikinci parçası Mediah, 2019 başlarında ortaya çıkacak. Umarım onun için de sabırsızlanırsınız!



 



Umarız Black Desert dünyasına bir adım daha derin yaklaşarak tadını çıkarabilirsiniz.



Eğer yeni Kara Ruhun Ana Görevi Yenilemesi hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, şuradan göz atabilirsiniz!



 



Black Desert’a verdiğiniz tüm desteğiniz için müteşekkiriz.





Teşekkürler.


4 Yorum