Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 28.12.2018 00:00 (UTC+3) 22/12 Fetih Savaşı Raporu
8

Merhaba Maceracılar,



49. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.

















































     



   Bölge   



 



  Kazanan Klan Adı  



 



       Katılımcılar       



 



Vergi



 



   Saldıran klan ve



 birlikler tarafından



   elde edilen vergi



 



Balenos



Atlântis



Proycon

Bushîdo

Atlântis

Neffex

Instinct

Possessed



4.879.310.140



-



Serendia



AnchoR



AnchoR

XCORP

IronHand

Vitsaus



4.213.898.528



396.178.493



Calpheon





KOTÑ



KOTÑ

VaeVictis

KotnAcademy



8.462.213.541



1.813.331.473

906.665.736



Mediah



VersusAttack



 



VersusAttack

Elysium

Unravel

ShutDown



 



11.680.854.701



 



530.947.940



Valencia



Disaster



 



Disaster

FairyTail

Horde

ZehirZemberek

Demoniac

Lunarium



 



      11.941.086.379        



265.357.475




 



[Balenos]



 



Bu hafta Balenos Bölgesi’ndeki savaşa geçen haftanın galibi Proycon ile Neffex, Atlântis, Bushîdo, Instinct ve Possessed klanları katıldı. Savaşın başlarında Atlântis klanı toplanarak hızlıca Bushîdo kalesine doğru yol aldı. Bu sırada kale çitlerinin arkasından Bushîdo klanıda karşılaştığı sert saldırı karşısında yalnızca savunmaya yönelmek zorunda kaldı. Atlântis klanının bitmek bilmeyen akınlarını savunmaya çalışan Bushîdo klanı uzun süre dayansa da klan fillerinin de savaşa dahil olması ile yıkılmaktan kurtulamadı.





Atlântis klanı bunun ardından kendi kalesine dönerek gerekli tamirlerini yaptı ve ihtiyaçlarını tamamlayarak yeniden saldırıya geçti. Bu sefer Neffex kalesine saldırdı ve çok zorlanmadan bu klanı da savaşın dışına itti.





Bu sırada Possessed ve Instinct klanları açık arazide ve Instinct kalesi çevresinde savaşıyolardı. Possessed klanı uzun süren çekişmeli mücadelenin sonunda Instinct kale merkezini yıkmayı başardı. Possessed bunun ardından Procyon klan kalesine doğru yol aldı. Possessed klanı hızlı tek bir saldırı ile Procyon kalesini de yok etmeyi başardı.





Balenos bölgesinin sona kalan iki klanı Atlântis ve Possessed oldu. Possessed klanı kale içerisinde ve dışarısında başarılı bir savunma gerçekleştirse de sayıca üstün olan Atlântis klanını engellemeyi başaramadı ve kalelerinin yıkılması kaçınılmaz oldu. Bu galibiyetin ardından Balenos bölgesinin bu haftaki galibi Atlântis klanı oldu.





[Serendia]



Bu hafta Serendia bölgesindeki savaşta geçen haftanın galibi AnchoR ile XCORP, IronHand ve Vitsaus klanları yer aldı. Savaş en başta sakin başlasa da genel hatlarıyla üç klanın, Vitsaus kalesine saldırmasıyla devam etti. AnchoR klanı tüm güçleriyle Vitsaus’a saldırdı lakin Vitsaus, AnchoR klanını geri püskürttü. Püskürtmeyi başaran Vitsaus, bir hamle ile XCORP klanına doğru yönelmişken bu sırada IronHand klanının saldırıya geçtiğini gördü ve geri dönmek zorunda kaldı.





AnchoR tekrardan Vitsaus’a saldırırken Vitsaus savunmasını aşamadığı için geri çekilmek zorunda kaldı. Ardından XCORP saldırıyı devam ettirdi ama onlarda istenilen etkiyi gösteremediler ve geri çekilmek zorunda kaldılar. Bu sırada IronHand ise Vitsaus kalesinin önündeki köprü üzerinde uygun pozisyon beklemeye devam ediyorlardı.





Vitsaus’un tekrardan AnchoR’la savaşa girmesi üzerine IronHand de bu çarpışmaya katıldı. Aynı anda iki klana karşı dayanmaya çalışan Vitsaus, istedikleri savunmayı gerçekleştiremeyip kapılarının yıkılmasına izin vermek zorunda kaldılar.





Bu sırada tüm oyuncuları tekrardan dirilen Vitsaus, karşı saldırı yapmak istedi lakin XCORP klanının arka taraftan saldırması sebebiyle savunma yapmayı bırakamadılar. Tüm klanların geri çekilmesi üzerine boşluğu fırsat bilen Vitsaus, tekrardan XCORP’a doğru gitti. Ancak AnchoR, Vitsaus kalesinin boş olmasını fırsat bilip saldırıya geçti. Vitsaus kalesine yapılan saldırıya, filleriyle beraber katılan IronHand klanı sebebiyle Vitsaus tekrardan geri gelmek zorunda kaldı.





XCORP klanı toplarıyla beraber Vitsaus klanını uzaktan dürterken, savaşın sonlarına doğru saldırı için Vitsaus’un kalesinden çıktığını gören AnchoR ve XCORP tüm güçleriyle Vitsaus kalesine saldırdılar ve hızlı bir şekilde kaleyi yıkmayı başardılar. Vitsaus’un yıkılması üzerine XCORP oyuncuları kendi kalesine çekilirken AnchoR klanı tüm güçleriyle beraber IronHand kalesine saldırıya geçti ve savunmalarını hızlı bir şekilde yıkıp XCORP klanı ile birebir kaldılar.





Kalan iki klan da tüm oyuncularını topladıktan sonra savaş, AnchoR klanının XCORP klanına saldırmasıyla devam etti. XCORP savunmasını tek bir sefer de geçmeyi başaran AnchoR, hızlı bir şekilde XCORP kalesini yıkarak bu hafta da Serendia bölgesindeki hakimiyetini devam ettirdi.



 



[Calpheon]



 



Bu hafta Calpheon Bölgesi’nde yapılan savaşa geçen haftanın galibi KOTÑ ile Vaevictis ve KotnAcademy klanları katıldı. Savaş başlar başlamaz KOTÑ klanı tüm gücüyle Vaevictis klan komuta merkezine saldırdı. Vaevictis klanı bu saldırıya karşılık vermeye çalışsa da KOTÑ klanının yoğun saldırılarına dayanamadı ve kumanda merkezini kaybederek savaşın dışında kaldı.



Bunun ardından KotnAcademy ve KOTÑ klanları birbirlerine karşı herhangi bir saldırıda bulunmadılar. Bir süre sonra KOTÑ, KotnAcademy üzerine doğru ilerledi ve kumanda merkezlerini yok etti. Böylece KOTÑ Calpheon Bölgesindeki hakimiyetini fazla zorlanmadan devam ettirdi.





[Mediah]



 



Bu haftadaki Mediah Bölgesi’ndeki savaşa bölgeyi çok uzun süredir elinde tutan VersusAttack ile Elysium, Unravel ve Shutdown klanları katıldı.





VersusAttack, savaş başlar başlamaz birliklerini ikiye bölerek, Unravel ve Shutdown kalelerine eş zamanlı olarak saldırdı. Savunma hatlarını geçen VersusAttack, önce Shutdown hemen ardından da Unravel komuta merkezini yıkmayı başardı.





VersusAttack hiç vakit kaybetmeden, Elysium kalesine doğru harekete geçti. Elysium savunma ve kalesini yıkmayı başaran VersusAttack Mediah bölgesindeki hakimiyetini 14. haftada da sürdürmeyi başardı.





[Valencia]



Bu hafta Valencia Bölgesi’ndeki savaşta Disaster’ın karşısında 5 klan vardı; Horde, FairyTail, ZehirZemberek, Demoniac ve Lunarium. Disaster için yine uzun bir savaş olmadı.



Savaşın başlamasıyla beraber Disaster klanı bir çok kola ayrılarak, Horde, Lunarium, Demoniac, FairyTail en son ise ZehirZemberek üslerine saldırdı ve herhangi bir direniş ile karşılaşmadan kolayca bütün komuta merkezlerini yıkarak Valencia bölgesindeki hakimiyetini sürdürdü.





Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-


8 Yorum