Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 24.01.2019 00:00 (UTC+3) 19/01 Fetih Savaşı Raporu
1

Merhaba maceracılar,



53. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.

 

















































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



Saldıran klan ve

birlikler tarafından


elde edilen vergi



Balenos



XCORP



XCORP

Elysium

FLOW

ShutDown

Shadow



2.639.688.711



186.131.896



Serendia



Bushîdo



Bushîdo

Atlântis

Neffex



2.722.631.473



-



Calpheon



IMMORTALS



Possessed

VersusAttack

IMMORTALS



5.068.184.044



-



Mediah



HårdPuII



Dishonored

ZehirZemberek

HårdPuII



6.251.236.800



-



Valencia



Vitsaus



Disaster

Vitsaus

HONOR

Procyon

TheClub



 



7.961.040.755



 



-




 



[Balenos]



Bu hafta Balenos Bölgesi’ndeki savaşa geçen haftanın galibi XCORP ile Shadow, ShutDown, Elysium ve FLOW klanları katıldı.



Savaşın başlaması ile birlikte Shadow ve Elysium klanları XCORP kalesine doğru harekete geçtiler. XCORP, kalesinin yakınlarında birliklerini toparlayarak gelen bu saldırıları püskürtmeyi başardı ve Elysium kalesine bir karşı saldırı düzenledi.





Bu sırada FLOW, ShutDown kalesine bir saldırı düzenleyerek, ShutDown kalesini yıkmayı başardı. Ardından Elysium fillerin de yer aldığı birlikleri ile XCORP kale savunmalarına saldırmaya başladı.





Ancak XCORP bu saldırıları da püskürtmeyi başardı ve kendi kalesine yakın bir konumda olan Shadow kalesine bir saldırı düzenledi.





Shadow, birliklerini toparlayarak kalesinin yakınlarıda XCORP birliklerini karşıladı ve geri püskürtmeyi başardı.





Daha sonra bir süre boyunca Elysium ve XCORP klanları, XCORP kalesi yakınlarındaki açık arazide mücadele ettiler. Zaman geçtikçe bu mücadelelerde XCORP üstünlüğü ele almaya başladı ve birliklerini filler ile daha da güçlendirerek Elysium kalesi üzerinde baskısını arttırdı.





Elysium büyük bir gayretle kalesini savunmaya çalışsa da XCORP, Elysium kalesini yıkmayı başardı. XCORP zaman kaybetmeden, birliklerini tekrar toparlayarak, Shadow kalesine doğru harekete geçti ve karşılaştığı savunmayı geçerek Shadow kalesini de yıkmayı başardı.





Son olarak XCORP, birliklerini son kez toplayarak FLOW kalesine doğru harekete geçerek, FLOW kalesini de yıkmayı başararak Balenos bölgesindeki hakimiyetini sürdürmeyi başardı.





 



[Serendia]



Bu hafta Serendia bölgesindeki savaşa geçen haftanın galibi Atlântis ile Bushîdo ve Neffex klanları katıldı. Bushîdo klanı Doğu Sınırında birliklerini toplayarak Neffex kalesine saldırdı.





Neffex klanı başarılı bir şekilde savunma yaparak hemen karşı saldırıya geçip Bushîdo kalesine saldırdı, Bushîdo kısa sürede kalesini savundu ve ardından klan filleri ve uzaktan top atarlar kullanarak tekrar bir kontra atak ile Neffex kalesini yıktı.





Neffex kalesini yıktıktan sonra Atlântis kalesine saldıran Bushîdo burada herhangi bir savunma ile karşılaşmadan kolayca Atlântis kalesini de yıkarak Serendia bölgesinin yeni sahibi oldu.

 



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon bölgesinde Possessed, IMMORTALS ve VersusAttack klanları yer aldı. Savaş, VersusAttack klanının, Possessed kalesine saldırmasıyla başladı. VersusAttack klanının saldırıları karşısında yeterli savunmayı gösteremeyen Possessed, kalesinin içlerine doğru geri çekilmek zorunda kaldı. Saldırılarıyla Possessed klanını zorlayan VersusAttack, Possessed komuta merkezinin canını hızlı bir şekilde düşük seviyelere indirmeyi başardı.





Ardından IMMORTALS klanının Calpheon kalesinin içlerine doğru girmesiyle beraber savunma konusunda oldukça zorlanan Possessed, IMMORTALS klanının son saldırıyı gerçekleştirmesiyle yıkılmaktan kurtulamadı.





Daha sonra Calpheon kalesinden çıkan IMMORTALS ve VersusAttack oyuncuları, kendi kalelerinin yakınlarında toplanmaya başladı. Hızlı bir şekilde toplanan IMMORTALS klanı oyuncuları, atlarıyla beraber VersusAttack karargahının kapısına dayandı. Herhangi bir savunma stratejisi uygulamayan VersusAttack, IMMORTALS klanının kendilerini yıkmasına izin vermesi sonucu IMMORTALS bu hafta Calpheon bölgesinin sahibi olmayı başardı.





 



[Mediah]



Bu hafta Mediah Bölgesi’ndeki savaş Dishonored, HårdPuII ve ZehirZemberek klanları arasında gerçekleşti. Savaşın başlamasıyla birlikte HårdPuII, ZehirZemberek’in komuta merkezine akın etti ve kısa bir süre içerisinde yok etmeyi başardı.





HårdPuII hemen ardından Dishonored’ın karagahına saldırıya başladı. Burada da herhangi bir savunma ile karşılaşmayan HårdPuII kolayca rakibinin karargahınıda yıkarak savaşın galibi olmayı başardı ve Mediah bölgesinin yeni hakimi oldu.





 



[Valencia]



Bu hafta Valencia Bölgesi’ndeki savaşa, geçen hafta ufak bir aradan sonra bölgeyi geri alan Disaster ile Vitsaus, HONOR, Procyon ve TheClub klanları katıldı. Savaşın başlarında Vitsaus hızlıca Valencia kalesinin birinci kale kapısına saldırdı. Bu sırada kale kapısının arkasından Disaster da karşılaştığı sert saldırı karşısında savunma yapmaya çalıştı.





Vitsaus klanının bitmek bilmeyen akınlarına rağmen iyi pozisyon alan ve bu kaleyi savunmayı iyi bilen Disaster klanı başarılı bir savunma gerçekleştirdi. Bu sırada Vitsaus klanından taktiksel olarak ayrılan bir kısım da TheClub komuta merkezine doğru yol aldı. Kısa süren kuşatmanın ardından günün ilk kaybedeni TheClub oldu. Ardından tüm birlikleri ile Valencia kalesine yol alan Vitsaus güçlü bir kuşatma başlattı. Klan fillerinin de savaşa dahil olması ile birlikte kale içerine kadar ilerleyen Vitsaus kale savunmalarını tek tek yıktı.





Savaşın ilerleyen dakikalarında baskısını arttıran Vitsaus başarılı ataklarının meyvesi olarak Disaster komuta merkezini yıktı ve hakimiyetine son verdi.





Vitsaus klanı bu gelişmenin ardından kendi klan çadırlarına dönerek gerekli hazırlıklarını tamamladı ve Procyon komuta merkezine doğru yol aldı. Karşılaştıkları savunmayı kısa sürede geçen Vitsaus bu sırada ikinci bir kuvvetini de HONOR komuta çadırına yöneltti. Kısa bir sürede her iki komuta çadırınıda yok eden Vitsaus bu hafta Valencia Bölgesinin sahibi olmuş oldu.





 



Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-


1 Yorum