Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 07.02.2019 00:00 (UTC+3) 02/02 Fetih Savaşı Raporu
2

 Merhaba maceracılar,



55. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.

















































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



Saldıran klan ve

birlikler tarafından elde edilen vergi



Balenos



Neffex



XCORP

Neffex

DejaVu

ShutDown

Valhalla



1.984.509.698



-



Serendia



Bushîdo



Bushîdo



3.115.035.663



-



Calpheon



HårdPuII



 



IMMORTALS

HårdPuII



 



6.074.107.011


-

Mediah



NORTH



Elysium

NORTH



7.618.514.240


-

Valencia



Vitsaus



 



Vitsaus

VersusAttack

Rookies

TheClub

Procyon

MangoSquad

ZehirZemberek



 



8.405.996.934



 



442.420.890



 




 



[Balenos]



Bu hafta Balenos Bölgesi’ndeki savaş XCORP ile DejaVu, Neffex, ShutDown ve Valhalla arasında gerçekleşti. Savaşın başlamasıyla birlikte XCORP klanı kalesinin önünde toplandı ve Valhalla‘nın kalesine doğru hareket etti. İki klan kale önünde bir süre savaştı ve ardından Valhalla kendi kalesinin içine geri çekilmek zorunda kaldı.





Neffex ise bu sırada ShutDown kalesine saldırıya geçti. Önce kalenin ahşap çitini yıkan Neffex klanı, saldırılarını devam ettirdi ve rakibinin kalesini yıkarak günün ilk zaferini elde etti.





XCORP ise bu sırada filleriyle birlikte Valhalla kalesinin çitlerini yıkıp kaleye girdi ve bir süre hasar verip geri çekildi. Valhalla klanı grup haline gelerek kalesinden çıktı ve XCORP’un üzerine yürüdü. Zaten toparlanma aşamasında olan XCORP, bu saldırı karşısında tekrar geriye çekilmek zorunda kaldı.





Toparlandıktan sonra XCORP tekrar rakibinin üzerine yürüdü. Kale önünde yapılan savaşta rakibine üstünlük sağlayan XCORP, tekrar kaleye vurmaya başladı. Top saldırıları ile karşılık veren Valhalla saldırıyı biraz olsun önleyebildi. Valhalla Kale kapılarını açarak dışarıya bir anda saldırıya geçti. Ancak bu ataktan bir sonuç alamadı.Tekrar kaleye saldıran XCORP buradaki saldırıyla rakibinin kalesinin canını azalttı ve geri çekildi.





Neffex ise bu sırada diğer bir rakibi DejaVu’ya saldırdı ve kalesini yok etti. DejaVu klanını yok eden Neffex de Valhalla kalesine doğru yöneldi ve ancak daha sonra kendi üssüne geri döndü.





XCORP, Valhalla kalesine saldırılarını kesmedi ve uzun bir süre savaştıktan sonra sonunda rakibinin kalesini yok etmeyi başardı. Kalan son 2 klanın mücadelesinde Neffex ve XCORP arasındaki savaşı kazanan Neffex, Balenos bölgesini rakibinin elinden alarak bölgenin yeni sahibi oldu.





[Serendia]



Bu hafta Serendia bölgesinde bir savaş olmadı. Bölgede bulunan tek klan bu bölgenin geçen haftaki sahibi Bushîdo klanıydı. Umarız önümüzdeki hafta Serendia bölgesinde daha fazla katılımcı görürüz.



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon bölgesindeki savaşa, geçen haftanın galibi Possessed ve HårdPuII klanları katıldı.



Savaşın başlaması ile birlikte HårdPuII klanı birliklerini toparlayarak Possessed kalesine doğru hareket etti ve saldırılar düzenlemeye başladı.





HårdPuII, Possessed’in kalesini abluka altına aldı. Possessed tüm gücüyle direnmesine rağmen HårdPuII kule kapısından içeriye girmeyi başardı.



Burada da saldırı ve baskısını sürdüren HårdPuII ilerleyişini devam ettirdi ve Possessed’in komuta merkezini yok etmeyi başardı. Bu galibiyetle HårdPuII bölgenin bu haftaki sahibi oldu.



[Mediah]



Bu hafta Mediah bölgesindeki savaşta bölgenin sahibi olan Elysium’un karşısında NORTH klanı yer aldı. Savaş, hızlı bir şekilde Mediah Kalesinin girişinde NORTH klanının baskısıyla başladı. Tüm üyelerini köprünün girişinde konuşlandıran NORTH, hızlı bir şekilde kalenin kapısına kadar dayandı ve içeri girmeyi başardı. İlk saldırıda çok fazla kayıp vermesine rağmen Elysium, yeniden dirilen üyeleri ile NORTH’a karşı savunma yapmayı ve NORTH üyelerini dışarı çıkartmayı başardı.





Ardından fillerinin yardımıyla beraber tekrar içeri girmeyi başaran NORTH, Elysium klanınında fillerini öne sürmesi ile beraber göğüs göğüse bir mücadeleye başladı. Bu sırada kalenin kapılarını kapatan Elysium, NORTH klanı üyelerini bölmeyi ve içeride kalan NORTH klanı üyelerine karşı üstünlük sağlamayı başardı.





Ancak hızlı bir şekilde toplanan NORTH klanı hem dışarıdan hem de içeriden saldırarak kale kapısını yıkıp, tüm üyelerin içeri girmesine olanak sağlayarak Elysium üyelerini kalelerinin içlerine çekilmeye zorladı.





Uzun süre çekişmeli bir mücadele gösteren iki klanın savaşında üstünlüğü sağlayan NORTH klanı oldu ve rakibinin komuta merkezini yok ederek Mediah bölgesini rakibinden alarak bölgenin yeni sahibi oldu.



 



[Valencia]



Bu hafta Valencia Bölgesi’ndeki savaşa geçen haftanın sahibi Vitsaus ile Rookies, TheClub, Procyon, ZehirZemberek, MangoSquad ve VersusAttack klanları katıldı.



Savaşın başlamasıyla, Rookies klanı, TheClub klanına ve MangoSquad klanı ise ZehirZemberek klanına doğru yöneldi. Hiçbir savunma ile karşılaşmayan Rookies ve MangoSquad klanları küçük gruplarla bu 2 klanı yenilgiye uğrattı ve sırasıyla TheClub ve ZehirZemberek klanları günün ilk kaybedenleri oldular.





Bu savaşların ardından VersusAttack klanı birliklerini toplayarak Valencia Kalesinin önüne geldi. Bir süre iki klan da hareketsiz olarak beklemeye başladılar.





Bu bekleyişin ardından ilk hamle Vitsaus’tan geldi ve kalenin kapısını açtılar. VersusAttack birlikleriyle harekete geçti fakat savaşı giriş kapısının koridorundan daha ileriye götüremedi. Üstünlük elde eden Vitsaus klanı, VersusAttack’ın birliklerini surların ilerisine kadar ittirdi.





VersusAttack, birliklerini tekrar bir araya getirmek için geri çekildiğinde Vitsaus, kazandığı kısa süreyi MangoSquad Klanının Komuta Merkezine küçük bir grupla saldırı yaparak değerlendirmeye karar verdi. Fakat VersusAttack’ın hızlı geri dönüşü ile MangoSquad’ın Komuta Merkezini yıkmaya fırsat bulamadı.





 



VersusAttack, toplarıyla uzaktan Valencia Kalesini zorlarken, birlikleri kaleyi tekrar kuşatma altına aldı.



Kuşatma sürerken, Rookies Klanı, yine hiçbir savunma ile karşılaşmadan Procyon Klanının komuta merkezini yerle bir etti.





Vitsaus ve VersusAttack arasındaki çatışma iyice şiddetlenmişti. Durmaksızın saldırılara devam eden VersusAttack kalenin kapsını kırmayı başardı ve birlikleriyle içeriye hücum etti. Vitsaus sağlam bir savunma sergilese de, kapının kırılmasıyla kalenin iç taraflarına çekildi ve savunmasını bu noktalarda tekrar oluşturdu.





Valencia Kalesinin içerisinde adım adım ilerleyen VersusAttack, kalenin içerisine yerleşti ve bir süre küçük çatışmalar yaşandı. Savaşın bu andan sonrası oldukça çekişmeliydi. İki klan sürekli olarak birbirlerini ileri geri ittirmeye devam ettiler. Her şeye rağmen Vitsaus da kalesini çok iyi bir şekilde savunmaya devam ediyordu.





Ancak her şeye rağmen VersusAttack ilerlemeye devam etti ve sonunda Vitsaus komuta merkezine kadar ulaştı. Fakat savaş boyunca savunma noktalarını çok iyi bir şekilde değiştiren Vitsaus, bu noktada VersusAttack’ı tekrar püskürtmeyi başardı ve komuta merkezini savundu.





Uzun ve çekişmeli geçen savaş, belirlenen süre boyunca Kalesini Korumaya başaran Vitsaus Klanının galibiyeti ile sonlandı. Böylece Vitsaus Valencia bölgesindeki hakimiyetine devam etti.





 



Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-



  


2 Yorum