Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 13.02.2019 00:00 (UTC+3) Daha Eğlenceli Bir Black Desert İçin
6



Merhaba Maceracılar,



Ben, Black Desert dünyasının geliştiricilerinden Yapım Sorumlusu Jae-hee Kim.



 



Yeni yıla giriş yapmamızın üzerinden bir ay geçti bile.



2019 yılının başlangıcından bu yana, geçen bir aydır süre içerisinde sizlere daha keyifli bir deneyim sunabilmek için yeni içerikler eklemeyi denedik.



 



Geçmişte sayısız güncellemeler yaptık ama geçtiğimiz son bir ay son derece önemli yamalarla doluydu.



 



Bartali’nin Macera Günlüğü, Savaş Kahramanı, Karanlık Geçit, Gölgeler Arenası, Merkez Pazar, Özel Mod, Gümüş ağırlığının kaldırılması, oyunun başlangıç aşamalarındaki eşya çeşitliliğinin azaltılması, Balık Ticareti için Bağlantı Noktası Bağlama Gereksiniminin Kaldırılması, Yükseltme Başarı İhtimalinin Gösterilmesi, Karanlık Tüketim ve hala yapım aşamasında olan Bölge Savaşı… çok sayıda içerik eklemeye devam ettik.



 



Yeni içerikler ve oyun tasarım planlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen birçok Maceracı olduğunu düşündüğüm için bu Geliştirici Notunu hazırlamaya karar verdim.



 



Macera Günlüğü



Gereksinim: Calpheon Ana Görevini (Maceracı Arayışı) tamamlamış olup Lv. 51'e ulaştıktan sonra Kara Ruh’u çağır.



Görev içeriği: Günlükte yazan görevi tamamlayıp ödülünü aldıktan sonra Kara Ruh'tan sonraki bölümü al.



 



“Maceraları nasıl daha anlamlı, eğlenceli ve keyifli hale getirebiliriz”



Eski görevler, oyunun hikayesini anlatırken eğitim veren bir rehber görevi gördüğü için pasif bir şekilde aynı şeylerin tekrarlanmasını gerektiriyordu.



 



Başlangıçta birçok farklı görev bir araya gelip çeşitli alternatifler sunuyordu. Fakat bir süre sonra görev tamamlama ödüllerinin önemi arttı ve yapılan görevler standartlaşmaya başlayarak bazı görevler tamamen terk edildi.



 



Macera Günlüğü oyun içi deneyim çeşitliliğini arttırmak için tasarlandı. Sadece Calpheon Ana Görevini yeni tamamlayan ve hala oyunu öğrenen yeni Maceracılar değil deneyimli Maceracılar da düşünüldü. Bu yeni içeriğin süre kısıtlaması olmadığından dolayı her maceracı istediği hızda ilerleyebilir.



 



Macera Günlüğü, var olan görevlerin ötesinde bir meydan okuma ve sınırları aşan yeni içerikler denemek isteyen Maceracılar düşünülerek eklendi. Günlükte yazan bütün görevleri tamamlayın ve karakterinizin elde ettiği küçük bonusların tadını çıkarın.



Macera Günlüğü ile, Maceracılar yeni şeyler deneyecek ve bu yeni meydan okumayla beraber yeni bir motivasyon elde edecek. Bu sayede sadece karakter gelişimine odaklanmak yerine daha önce gitmediğiniz yerleri ziyaret edip denemediğiniz içeriklerini tadını çıkarabilir ve Black Desert dünyasına yayılmış yeni elementler keşfedebilirsiniz.



 



Black Desert dünyasında birçok şekilde eğlenebilirsiniz. Macera Günlüğü sayesinde verilen görevleri çözerken farklı içeriklere katılarak maceranın tadını çıkarabilirsiniz. Örneğin, Velia sahilinde Homurtu yakalayıp okyanusa açılabilir veya martıları izleyebilirsiniz. Kara Taş genellikle Merkez Pazardan alınıyor ve canavarlardan ganimet olarak elde ediliyor. Bunun yanı sıra Avcı Nişanı takas edebilir, görev yapabilir, çeşitli kutuları açabilir, kendiniz üretebilir veya Gölgeler Arenası oynayarak da Kara Taş elde edebilirsiniz. Maceracıların amaçlarına ulaşabilmek için birçok alternatifi var.



Macera Günlüğünü, bir anda bitirmek yerine fırsat buldukça bölüm bölüm yapılacak şekilde tasarladık. Bu sebeple bazı görevleri tamamlamak kolay ve bunun yanı sıra bazı görevler ise zaman ve emek gerektiriyor. Daha da önemlisi ödüller, aynı Ailedeki bütün karakterlere uygulanıyor ve yeni bir karakter geliştirmek için büyük bir avantaj sağlıyor.



 



Igor Bartali’nin geçmişteki seyahatinin izlerini takip etmek eğlenceli mi?



Macera Günlüğü ve diğer Black Desert içeriklerine gelecek güncellemelerin de eğlenceli olacağını umuyoruz.



 



Karanlık Geçit



Gereksinim: Lv. 56 veya üzeri en az 1 uyanmış karakteri olan bir aile.



Not: Rastgele zamanlarda ortaya çıkar, ölüm cezası uygulanmaz, Boss HP’si sıfırlanmaz.



 



"Canavar öldürmeyi nasıl daha az rutin hale getirebiliriz?"



"Daha kısa bir oyun süresinde nasıl yoğun bir oyun deneyimi sunabiliriz?"



"Uzun süre oynayamayan Maceracıların karakterini geliştirmesine nasıl yardım edebiliriz?"



 



Son Geliştirici Notu: Yapım Sorumlusunun Yeni Yıl Mesajında bahsedildiği gibi, oyuna eklenen yeni içeriklerden biri olan Gölgeler Arenası’nın yanına, Karanlık Geçit de eklendi.



 



Black Desert dünyasındaki Maceracıların büyük bir bölümü, canavar öldürerek gümüş kazanmaya ve teçhizat ve aksesuarlarını yükselterek karakterini geliştirmeye odaklanıyor. Fakat bunun sonunda “sıkıcı” canavar avları zorunlu bir hale geldi ve oyun deneyiminin rutin bir hal almasına sebep oldu.



 



Oyunu daha keyifli hale getirmek için “canavar yenme” alternatifleri üretmeye çalışıyoruz. Sürekli aynı aktiviteyi tekrar etmek yerine Maceracılar artık istedikleri zaman Gölgeler Arenası’na girebiliyor. Canavar yenmeye bağlı olmayan bir fırsat daha sunmaya karar verdik ve bu amaçla Karanlık Geçit içeriğini geliştirdik.



 



Karanlık Geçit, [Uyanış Tamamlandı] Hatıralar görevini tamamlayan herkes için açılacak. Daha sonraki güncellemede ailede uyanmış 1 karakter bile olsa hemen Karanlık Geçit açılacak şekilde değiştirilmektedir.



 



Yukarıdaki görevi tamamlayınca 10 gün boyunca rastgele Karanlık Geçitler açılacak. Bir maceracı geçit bossunu yenmezse, listede en fazla 10 boss bekleyecek ve belli bir süre sonunda yok olmayacaklar. Bir bossu yendikten sonra bir başkası bir hafta içinde rastgele ortaya çıkacak.



 



Bosslar belli bir süre sonunda yok olmayacak ve böylece her gün giriş yapamayan Maceracılar da bossları yenerek ödül elde etme fırsatı elde edecek.



 



Geçitten gelen bossları yenmek kolay değil ama ölüm cezası uygulanmıyor ve boss HP’si sıfırlanmıyor. Yani karakterin teçhizatı ve gelişim seviyesi üst düzey olmasa bile vazgeçmeden denerseniz bossları yenebilirsiniz.



 



Ayrıca bossların zorluk seviyesinin zamanla düşmesini planlıyoruz. Bosslar uzun bir süre yenilmezse, düşük AP değerine sahip Maceracılar da yenebilecek. Fakat zaman geçse ve bosslar zayıflasa bile ödüller değişmeyecek.



 



Karanlık Geçit pek çok olasılık sunuyor.



- Yüksek oyun süresine sahip Deneyimli Maceracılar hemen savaşa girebilir.



- Her gün kısa bir süre oyuna girebilen Maceracılar bir günlerini bossları yenmeye ayırabilir.



- Oyun süresi kısıtlı olanlar da sadece Karanlık Geçit bossunu yenerek belli miktarda gümüş elde edebilir.



- Haftasonu Maceracıları için biriken bossları yenmek iyi bir başlangıç olabilir.



 



“Çarpık Ölüm Kutusu” adında yeni bir aksesuar kutusu oluşturduk. Maceracılar için çok çeşitli aksesuarlar içeriyor. Arz artınca pazardaki aksesuarların da fiyatı düşecek. Bu sayede yükseltme yapmak isteyenler daha iyi fırsatlar elde edecek



Pazardaki eşya sayısı eskiden etkinliklere bağlıydı. Bazı etkinliklere bağlı olarak pazardaki eşya sayısının değişmesi sebebiyle oyun içeriğinde değişiklikler yaparak eşya edinme şansını arttırdık. Bu yeni içerik sayesinde canavarlardan eşyayı elde edemeseniz bile ek olarak eşya elde etme yolu eklenmiş oldu ve bu sayede eşya sayısı da artacak.



 



Maceracılar, aksesuar kutusu ile beraber Hafıza Parçası, Kara Taş, Kadim Ruh Tozu ve Kara Ruh Düşünceleri gibi bonus eşyalar elde edebilir. Diğer bölgelerdeki bossları da güncelleyerek içeriği zenginleştirip daha keyifli hale getireceğiz.



 



2019 yılının ilk yarısı için öncelikli hedefimiz, yeni ve geri dönen Maceracılar için daha iyi bir ortam oluşturmak. Ayrıca kısıtlı bir oyun süresi olan Maceracılar için de belli miktarda gümüş elde etme fırsatı sunarak bütün Maceracıların birlikte eğlenmesini sağlamak istiyoruz.



 



Son zamanlarda zorluk seviyesinde düzenlemeler yaparak eğlence faktörlerini arttırmak için oyunun erken aşamalarında elde edilen eşyaların değerini arttırıp çeşitliliğini azaltıyoruz. Yeterli envanter alanı, ağırlık limiti ve İnci eşyaları olmayan yeni Maceracıların üzerindeki yükü alarak daha iyi bir deneyim sunmaya çalışıyoruz.



 



Bu içerik güncellemeleriyle beraber deneyimli Maceracılar için yeni teçhizat, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı, At Eğitimi ve Ticaret gibi Yaşam içeriklerini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz.



 



Teşekkürler. 


6 Yorum