Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 13.12.2019 13:41 (UTC+3) Maceracıların Sesini Dinliyoruz! (Feat. Tayvan)
0

 

Merhaba Maceracılar, 

 

Tayvan'daki pek çok Black Desert Maceracısı, Türkiye&MENA sunucusu Maceracılarının da merak edebileceği soruları sorma fırsatı yakaladılar.

Peki, Tayvanlı Maceracıların sorduğu soruları ve Pearl Abyss geliştiricilerinin verdiği yanıtları merak ediyor musunuz?

 

İşte bu GM Notu tam da o sebepten hazırlandı!
Tayvanlı Maceracılar tarafından gönderilen değerli soruları ve geliştiricilerin cevaplarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.~ ♡  


Soru: Çevrimiçi oyunlar oynayan pek çok arkadaşım var ama, yeni başlayanlar için ekipman elde edebilme durumu çok sınırlı ve arkadaş edinmek için yeterli kanal olmadığı için arkadaşlarımı davet ettiğimde birkaç gün sonra oynamayı bırakıyorlar. Bu nedenle, yeni başlayanlar için etkinlikler düzenleyeceğinizi umuyorum. Yeni oyuncu girişi ödülü gibi etkinliklerden ziyade, teşekkür mektupları gibi bir şey. Özel şartlara erişilmesi durumunda verilecek bir ödül ve yeni oyuncular için arkadaş edinme yolları sağlayarak kazanılan ödüller gibi. Böyle etkinliklerin olması yeni oyuncuları daha fazla oyunda tutacaktır.

Cevap: Yeni Maceracıların oyundan ayrılma sebeplerini sürekli olarak inceliyor ve analiz ediyoruz, oyuna neyin uygulanması gerektiğine karar vermek için ise bu analiz sonuçlarını kullanıyoruz. Oyunun ilk aşamalarında ağırlık limiti gibi şeylerin yük olmasını azaltmak için, hurda miktarını azaltan bir yama yapılmıştı. Ayrıca, Calpheon'a kadar görevlere özel eşyalar ve yükseltilmiş Asula Aksesuarları ise Mediah'da veriliyor. Geri bildiriminizde oynanış yoluyla "diğerleriyle etkileşim"den bahsediiliyor, biz de yakın zamanlarda sohbet grupları adı verilen bağımsız sohbetler geliştirdik. Bunu, canlı sunucularımızda bilfiil güncellemeye karar verdiğimizde, size açıklamayı planlıyoruz. Yakında hazırlanacak bu yeni alanda, yeni Maceracıların ortak ilgi alanlarından özgürce bahsederek oyuna alışmalarını umuyoruz. Bize verdiğiniz fikirleri Black Desert'a uyan bir formda size sunmak için elimizden geleni yaptığımıza emin olabilirsiniz.

 

Soru: Mevcut oyuncuların canavar avlamaktan veya etkinliklerden sıkıldıklarında oynayabilecekleri mini oyunlar olsa iyi olurdu.

Cevap: Tabii ki, uzun zamandır oyunun keyfine varan Maceracıların “yeni” bir şey deneyimlemesinin kolay olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, Macera Günlüğü, Karanlık Geçit ve Kan Altarı gibi, daha taze bir deneyim için içerik geliştirme  çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mini oyunların da birçok harika fikirden biri olduğunu düşünüyoruz. Küçük parçaların bile bu yeni duyguyu verebilmesi gerçeği, tekrar gözden geçireceğimiz ve gelecekte dikkat edeceğimiz bir durum olacak.

 

Soru: Etkinlik ödülleri standardı, hizmet süresine ayak uyduramıyor gibi. Bu nedenle mevcut oyuncular etkinliklere katılmak istemiyor. Bu konu ile ilgili düşünceniz nedir?

Cevap: Etkinliklerin, Black Desert dünyasında oyun ruhunu canlandırmanın önemli bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte, eğer ödüller çok iyiyse, sadece ve sadece ödül için katılım durumu meydana gelebiliyor. Ödüllerin, Maceracılara oyunu oynadıkları için sağlıklı bir  geri ödeme yolu olması gerektiğine inanıyoruz. Etkinlikleri ise, daha fazla keyif ve heyecan verecek şekilde düzenlemek istiyoruz. Aynı zamanda, sayıca az olan farklı Maceracı gruplarının da eğlenmesine yönelik uygun etkinlikler düşünmeye devam edeceğiz.      

 

Soru: Balıkçılık ve aşçılık oldukça basit olmasına rağmen çokça gümüş kazandıran bir sistem. Canavar avlamayı seven oyunculara da çok daha fazla gümüş kazandırmanın bir yolu var mı?

Cevap: Günlük olarak, savaşılan canavarlardan ve yaşam içeriğinden elde edilen kazanç verilerini incelemekteyiz. Bu sonuçlara göre, oyun ekonomisinin dengesini ayarlamaya devam edeceğiz. Özellikle, canavar avlama, diğer içeriklerden daha fazla enerji (daha aktif oynama) gerektirdiği için uygun bir ödül gerektirdiği konusunda hemfikiriz. Bu nedenle, avlanma bölgelerinin yükselen gidişatı hakkında detaylı tartışmalar yapıyoruz ve yakında hayata geçirmeyi düşünüyoruz.

Ek olarak, mağlup canavarlardan elde edilen temel ganimetler dışında, değerli aksesuarların veya kadim dilde yazılmış parşömenlerin (Hafıza Parçası) düşmesi, kazandığınız miktar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu kısımları sürekli izliyor ve analiz ediyoruz. Son zamanlarda, Sihirli Kara Kristallerinin düşme oranını düşürmemizin nedeni, bu kristallerin değerini arttırmaktı, Böylece canavar avlayan Maceracılar daha çok kazanabilir. Bir seferde büyük bir değişiklikler yapmak yerine sürekli iyileştirmeler gerçekleştirmek için söz veriyoruz ve her bir avlanma alanının kendi özelliklerine sahip olabilmesi için özel eşyaların eklenmesi için uğraşıyoruz.     

 

Soru: Diğer oyuncular Lv. 62’de kalırken, canavar avlamayı seven oyuncular Lv. 63-64 bazen ise Lv. 65-66’ya kadar ulaşabiliyor. Bu duruma uygun ödüller yok mu? Eğer yoksa, yüksek level için uğraşmış oyuncuların çok fazla şey elde edemediğini düşünüyorum.

Cevap: Bu kısım direkt olarak Black Desert'ın gidiş yönüyle ilgili. Oyuncunun seviyesinin denge ya da ödüller üzerinde büyük bir etkisi olmamasını istiyoruz. Seviye etkisinin yüksek olması, sadece ekipman için değil, diğer başka faktörler için de endişelenmeyi gerektirerek stres oluşturacaktır. Ayrıca bu durum, mevcut Maceracılar ve yeni Maceracılar arasındaki mesafeyi de arttıracaktır. Lv. 61’den itibaren, Capotia aksesuarları Meydan okuma ödülü olarak elde edilebiliyor ancak, mevcut duruma rağmen hissettiğiniz eksiklikleri, seviyeye ulaştığınızda size başarı ve gurur hissi verecek başka araçlar veya içerikler üzerine çalışmalar yaparak doldurmaya çalışacağız. 

 

Soru: Umarım daha fazla oyun içeriği eklersiniz. İnanılmaz bir savaş alanı ya da zindan içeriği gibi.

Cevap: Yeni içerikler, her zaman incelemekte olduğumuz bir durumdur. Cehennem Geçidi, Kan Altarı gibi PvE içerikleri ve yakın zamanda güncellenen Aşçılık, Kimya İmparatorluk Teslimatı yenilemesinin yanı sıra, Nişancı Avlanma Alanı, Klan Baskını iyileştirmeleri gibi, hem savaş hem de yaşam alanlarında sürekli olarak güncellemeler yapmaktayız. Ayrıca PvP içeriği olan Kızıl Arena da daha farklı bir deneyim sağlayabilecek şekilde iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. 

 

Soru: Bölge Savaşı güncellemesini almamamıza rağmen, neden Okyanus Çağı güncellemesini aldık? Bölge Savaşı güncellemesini ne zaman yayınlamayı düşünüyorsunuz?

Cevap: Okyanus Çağı, dünyanın dört bir yanındaki Maceracıların okyanus içeriği konusundaki istekleri nedeniyle geliştirildi. Ancak, Okyanus Çağı tüm Maceracılar için değil, okyanus içeriği isteyen Maceracılar için daha zevkli bir içerik olabilir. Okyanus Çağı güncellemesinden sonra, diğer Maceracılar tarafından da memnuniyetle karşılanacak ve güzel sonuçların ortaya konacağı çeşitli içeriklerin ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz.      

 

Bölge Savaşı güncellemesinin gecikmesinin nedeni, Fetih ve Bağlantı Noktası Savaşı için iyileştirmelere öncelik vermeye karar vermemizdir. Daha eğlenceli ve gerilim dolu bir savaş içeriği geliştirmek için yeni öğeler geliştiriyoruz ve farklı şeyler deniyoruz. Bağlantı Noktası ve Fetih Savaşı için hazırlık sürecinde, daha çok mücadele odaklı bir ortam sağlamak için sürekli değişiklikler yapıyoruz; yeni kuşatma silahlarının ve başlangıç evresindeki binaların daha hızlı kurulması gibi. Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları yenilendikten sonra, Bölge Savaşı daha gösterişli bir biçimde tanıtılacak.

 

Soru: Bağlantı Noktası Savaşı’ndan hoşlanan bir oyuncuyum ama hep aynı şeyi yapmak istemiyorum. Bu yüzden farklı bir klana katılıp farklı bir yere giderseniz, farklı bir deneyim tadılacağını düşünüyorum. İlgili cevapları daha önce duymuş olmama rağmen, yeni klan üyelerinin Savaş Kahramanları olamayacağı kısıtlamasını kaldırmanızı diliyorum.

Cevap: Her 24 saatte bir klan geçişi yaparak klan sermayesinin toplanmasını engellemek adına, Klan Çırağı işlevini ekledik. Yukarıdaki nedenlerden dolayı çıraklık rütbesini korumayı planlıyoruz ve bu konuda anlayışınızı bekliyoruz. Neden çıraklık döneminde önce klana aşina hale gelip, sonra da eğlenceli Savaş Kahramanı kariyerine başlamıyorsun?

 

Soru: Önümüzdeki iki yıl boyunca hangi yeni bölgeleri güncellemeyi planlıyorsunuz?

Cevap: Uzun vadeli plan çerçevesinde, yeni bölgeler sürekli olarak geliştirilmektedir ve bunları size zamanla açıklayacağız. Şimdiye kadar yaptığımız gibi, her hafta yeni güncellemeler üzerinde çalışıyoruz ve yeni bölgeler, canavarlar, Bosslar ve yeni karakterler gibi, eğlenceyi arttırabilmek için çeşitli içerikler hazırlıyoruz. Şu anda yeni sınıf ve O'dyllita’ya odaklanımış bulunmaktayız ve yakında sizlerle de paylaşmayı umuyoruz. Sonrasında ise, yeni gemiler ve çeşitli yeni içerikler dahil olmak üzere Okyanus Çağı’nı genişletmek için hazırlanıyoruz.

 

Soru: Yenilemeler çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Bu gerçekten çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir şey. Değişim, mevcut Maceracılar için eğlenceli olsa da, aynı zamanda endişe de uyandırabilir. Canlı sunuculara değişiklik yapmadan önce, güncelleme ayrıntılarını önceden Black Desert Global Lab'de duyurmamızın nedeni budur; bu endişeyi hafifletmek ve Maceracılardan daha fazla geri bildirim almak.    

 

Ancak, oyunların tazeliğinin korunması için değişim ve yeniliklerin olması gerektiğine inanıyoruz. Değişim hakkında iyi bir şekilde düşünüp, temkinli olunacak ancak Black Desert güncellemeleri gelecekte de devam edecek.

 

Soru: “Büyük Tüccarın Yüzüğü”nün nasıl elde edileceğine ilişkin tanımı veya işlevi değiştirmek için yeni planlar yapıldı mı? Bu eşyaya sahip olmak istiyorum, ancak çok riskli.

Cevap: Başlangıçta, “Büyük Tüccarın Yüzüğü”, Black Desert’ın “hazineleri” arasında en nadir yerlere ayarlanmıştı, çünkü Merkez Pazarın yenilenmesinden önce gerçekten güçlü bir etkisi vardı. Ancak bu eşyanın etkisi, Merkez Pazar'ın açılışından sonra, oyunumuz serbest piyasa ekonomisi takip etmeye başladığında anlamsızlaştı. Bu nedenle, bu eşyanın etkisini yeniden düzenlemeyi planlıyoruz ve bu işlem bittiğinde, eşyanın nadirliği de değişecek. Bunu uzun zamandır bekleyen birçok Maceracı mevcut, bu sebeple bu yamanın mümkün olan en kısa sürede güncellenmesini sağlayacağız.   

 

Soru: Gemi becerileri değişecek mi? Umarım yelkenli gemisinin gemi becerileri gözden geçirilir. Her gün yelken açmak için çok çalışıyorum, ancak seviye atladığımda gereksiz becerileri ediniyor olduğum için gerçekten üzgünüm. :(

Cevap: Denizcilik zanaatkar becerisi olan Ani Dönüş, son Okyanus Çağı güncellemesiyle büyük ölçüde geliştirildi. Ancak, mevcut okyanus topografyası ve takas içeriği ortamında çok da fazla kullanım gerekmediği doğrudur. Bunun yerine, eğer gelecekte deniz savaş alanları eklenirse, kullanımın önemli ölçüde artmasını bekliyoruz. Usta denizcilik becerisi olan Dönüş Manevrası da savaş kullanımı için tasarlanmış bir beceridir. Çok geçmeden manevra kabiliyetine yardımcı olacak usta becerilerini tasarlamaya ve size sunmaya çalışacağız.       

 

Soru: Capotia aksesuarlarını PEN'e yükseltmek, normal altın renkli aksesuarlara göre çok daha zor ve ikisinin de kullanımı aynı. Oyuncular Capotia sistemini kullanmalı mı?

Cevap: Capotia aksesuarları yükseltmesini bugünden ziyade geleceğe yönelik  olarak ekledik. Tabii ki, Capotia aksesuarlarının kendi başlarına yeterli değere sahip olduğunu ve şu anda seviye atlarken bir temel olarak iyi çalıştığını düşünüyoruz ancak, bu tür aksesuarların performansları zaman geçtikçe güçsüzleşeceğinden, performanslarının artması için bir yola ihtiyaç duyulduğunu düşündük. Dolayısıyla yeni bir form geliştirmek için bir yol ekledik. Ancak bu geliştirme şimdi olduğundan daha kolay hale gelirse, diğer aksesuarları geliştirmek için çok çalışan sayısız Maceracının çabalarına ihanet edeceğine inanıyoruz. Bu sebeple şu an için mevcut durumu korumayı planlıyoruz.

 

Soru: Hava gemilerini dört gözle bekliyordum. Uçan binekleri güncellemeye başlamak veya güncellemeye devam etme planınız var mı?

Cevap: Balon'un piyasaya sürülmesinin ardından, daha fazla uçan binek geliştirmeyi düşünmüyoruz. Belki ileri bir gelecekte... Black Desert büyük bir değişim geçirirse, bilfiil uygun bir şey düşüneceğiz. 

 

Soru: Klan sistemi güncellendiğinden bu yana uzun zaman geçti. Umarım bu sistem için daha anlamlı bir yol bulursunuz. Çünkü şu anda, bir klanda bulunmak için çok fazla sebep yok. Sadece bir araya toplanan ve sohbet eden insanlar bulunmakta ancak üyeler arasında çok fazla etkileşim yok. Bazen bir MMORPG yerine sadece bir RPG oynayıp oynamadığımı merak ediyorum. Klanlara, klan lobisi eklemenizi ve klan üyelerinin bu klan lobisini dekore etmesi güzel olabilir. Üyelerin çeşitli mobilyalar oluşturarak yerleştirmesi ve puana dayalı bir şekilde buff, AP ve EXP alabileceği bir sistem oyuncuların daha çok ilgili olmasını sağlayabilir.
Cevap: Daha geniş bir yelpazede klan içeriği sağlama hedefiyle ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Mevcut klan içeriğinin odak noktası, bir araya gelen kişilerin iyi bir ruh hali içerisinde etkileşime geçerek iyi vakit geçirmesidir. Klan baskınlarının zorluk seviyesinin düşük olmasının ve Afuaru Çağırma Parşömeni gibi şeylerin nedeni bu tür atmosferleri korumaktır. Yeni eklenen Khan baskını da  strateji gerektirmesine karşın, zorluk seviyesi çok da yüksek değil. Aslında, Maceracılardan yalnızca klan içeriği hakkında daha fazla geri bildirim almak istiyoruz. Klan içeriğini genişletmenin Maceracılar üzerinde stres yaratıp yaratmayacağı ve yeterince eğlenceli bir deneyim olup olmayacağı gibi göz önünde bulundurulması gereken birçok şey var ancak, Klan içeriği hakkında çalışmaya ve değerlendirmeye devam edeceğiz ve bize verdiğiniz geri bildirimlere dayanarak daha fazla geliştirme testi yapacağız.    

 

Soru: Yeni saç stilleri eklemeyi planlıyor musunuz?

Cevap: Yeni bir saç şekli oluşturmak, beklenenden daha fazla zaman gerektirir. Şu anda her iki cinsiyet için de yeni saç tipleri üretiyoruz ve belirli sınıflarda kullanılan saç tipini başka bir sınıfa da uygulanabilecek şekilde hazırlanıyoruz. Canlı sunuculara uygulanma tarihinin önümüzdeki yıl ortaları olarak öngörüyoruz.

 

Soru: Kan Altarı’nın yanı sıra, başka bir grup zindan türü için bir planınız var mı?

Cevap: Her zaman Black Desert'a uyacak bir zindan tipi içeriğini nasıl tasarlayabileceğimizi araştırıyoruz. İleride, yalnız başına veya başkalarıyla birlikte zevk alabileceğiniz içerikler eklemeye çalışacağız. Aslında Kan Altarı sayesinde zindan sistemi ile ilgili olarak araştırmalarımızı tamamladık. Ancak,  spesifik bağlantılı içerik ile ilgili olarak dikkatli bir şekilde ilerlemekteyiz. Çünkü biz, Maceracıların Black Desert'ın engin dünyasında kendi oyun tarzlarına sahip olarak bundan keyif alabilmelerini istiyoruz. Zindan tipi içerikle ilgili bu denli dikkatli olmamızın nedeni de budur. Yine de, her zaman yeni bir şeyler eklemeye açığız. Bu tür şeylerin Black Desert'ı oynamayı nasıl daha eğlenceli hale getirebileceğini düşünüyor ve size sonuçları göstermek için çok çalışıyoruz.  

 

Soru: Eski sistemlerin güncellenmesini istiyorum. Örneğin, Kişisel Savaş ve Cehennem Geçidi gibi.

Cevap: Kişisel Savaş, arkadaşlar veya klan üyelerinin herhangi bir sıkıntı yaşamadan PvP'nin tadını çıkarmasını sağlamak için geliştirilmiştir. Onur ödülleri gibi özellikleri yeniden canlandırmanın yollarını araştıracağız. Maceracılar tarafından talep edilen Cehennem Geçidi, Black Desert'a sunulan ilk zindan grubu içeriğiydi. Daha sonra, Kan Altarı'nda çok fazla bilgi ve tecrübe edindik. Buna bağlı olarak mevcut savunma yöntemini güncelleyeceğiz ya da tamamen farklı bir kurallar kümesi ile değişim sağlayacağız.

 

Soru: Lütfen klan içindeki her bir pozisyonu ve izinleri ayırmayı kolaylaştırın.

Cevap: Maceracılar bir klan oluşturup yürütürken, bahsedilen bu kısımdan yoksun olduklarını biliyoruz ve  bu konuda iyileştirmeler hazırlıyoruz. Başlangıç olarak, Kore’de 20 Kasım Güncellemesi ile klan depolama günlüğünü güncelledik ve klan pozisyonlarını daha da bölerek her pozisyon için doğru izinleri ayarladık. 


Teşekkürler

0 Yorum