Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 20.12.2019 12:00 (UTC+3) Maceracıların Sesini Dinliyoruz! (Feat. Kuzey Amerika/Avrupa Part 1)
0

 

Merhaba Maceracılar, 

 

Pearl Abyss olarak Maceracıların her birinin değerli sesini  dinlemeye devam ediyor ve merak ettikleri konular hakkında özgürce iletişime geçebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

 

Bugün, Kuzey Amerika ve Avrupalı Maceracıların merak ettikleri soruları yönelttikleri Soru&Cevap ile karşınızdayız.~ ٩(ˊᗜˋ*)و

Öyleyse, Kuzey Amerika ve Avrupa'lı Maceracılardan gelen soruların 1. kısmına ve geliştiricilerimizin yanıtlarına hep birlikte göz atalım. ~ ♡


Soru: Tipik bir MMORPG oyununda, oyuncu bir bölgede seviyesini ve gücünü arttırdıktan sonra, bir başka bölgeye hareket eder ve her bir bölge, gelişime yardımcı olmak için gerekli kaynakları sağlar. Black Desert'daki canavar avlanma bölgeleri de oyuncuların önceki bölgeleri tekrar ziyaret etmesi ve böylece bu bölgelerin unutulmamasına teşvik edilmesini sağlayacak şekilde yapılandırılmış olsa da, çoğu bölge tek başına avlanma yapılan bölgelerden oluşmakta. 

Acaba, parti temelli grinding deneyimi içeren daha fazla canavar avlanma bölgesi eklemeyi veya mevcut olanları yeniden düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

 

Cevap: Bir MMORPG'de tecrübe edilen en havalı şeylerden biri, oyun dünyasındaki diğer oyuncularla maceralara atılmaktır. Black Desert, diğer oyunlarda çokça görülen normal parti ile oynamaktan daha fazlasını sağlar. Oyuncuların birbirleriyle organik şekilde etkileşime geçmesini ve daha özgür bir şekilde parti ile oynamaya teşvik etmektedir. Bunun nedeni, oyuncuların oyunu oynarken kendi rollerini yaratmalarının daha doğal ve uygun olduğuna inanmamızdır.

 

Black Desert'ın keyfini yalnız başınıza çıkarabiliyor olmanızın yanı sıra, Cehennem Geçidi, Kan Altarı, Alan Bossları, Klan Bossları gibi oyuncuların diğer oyuncularla birlikte eğlenebileceği yollar da mevcut. Bunların yanı sıra, oyuncuların birlikte oyundan keyif almalarının yollarını düşünmeye elbette devam ediyoruz. Özellikle, Mirumok ve Gyfin Rhasia Tapınağı gerçekten iyi örnekler. Bu tür isteklerin farkındayız ve her zaman parti ile oynamayı Black Desert'da eşsiz kılmanın yollarını düşünüyoruz. Ayrıca bu yönde oldukça yol katetmeye başladık. 

 

Tıpkı diğer alanlarda yeni şeyler denediğimiz gibi, aktif olarak parti ile avlanma için de yeni şeyler denemekteyiz. Umarız dört gözle beklersiniz.

 

 

Soru: Birçok oyuncu, "Aktarım" becerilerinin "sınıf dengesi"ne cevap niteliğinde olması gerektiği izleniminde ve bu konuda olumlu gelişmeler bekliyor olsalar da, hala ele alınması gereken temel sorunların olduğuna inanıyorlar. Geliştiriciler, “Aktarım” becerisi değişikliklerinin sınıf dengelemesi konusunda “son aşama” olduğunu mu düşünüyor, yoksa Aktarım'dan sonra da mevcut sınıfları analiz etmeye ve değişiklik yapmaya devam edecek mi?

 

Cevap: Bir karakter yarattıktan sonra, karakterinizi Lv. 56'ya yükseltir, ardından Uyanış ile savaşma biçiminizi değiştirirsiniz. Uyanışın ardından, karakteriniz Uyanış Silahlarını kullanarak güçlü beceriler elde edebilir. Ancak bunun, oyuncuların yalnızca Uyanış Silahlarını kullanmalarına sebep olduğunu fark ettik. Aktarım'ı eklememizin arkasındaki en büyük neden, oyuncuların ana silahlarını kullanarak daha önceki savaş yöntemlerini devam ettirmeyi sağlamaktı. Uzun Yay ile uzun menzilli becerilerini, Uyanışın ardından ise Kamasylven Kılıcı ile yakın dövüş becerilerini kullanan Okçu buna iyi bir örnek. 

 

Aktarım içeriğini eklerken çok fazla endişemiz vardı. Örneğin, eğer Aktarım'ı Uyanış'tan daha güçlü yaparsak, o zaman bu Aktarım'ı uygulamanın amacının dışına çıkar ve ikinci bir Uyanış çeşidi olarak görülebilirdi. Diğer yandan, eğer Aktarım'ı Uyanış'tan daha güçsüz hale getirseydik, bu sefer Aktarım’ın bir anlamı olmazdı. Biz oyuncuların herhangi bir baskı altında kalmadan, kendi tarzlarını seçmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Artık, Aktarım’ın eklenmesi ile ana silah kullanılan savaş modu ve uyanış kullanılan savaş modu bir arada bulunabilir.

 

Dengelemenin ayrı bir konu olduğuna inanıyoruz. Tabii ki Aktarım ile birlikte daha fazla oyuncu ana silah becerilerini kullanacak ve bu da oyunun dengesini etkileyebilir. Ancak, oyunu yanlızca Aktarım ile dengelemenin zor olduğunun farkındayız.

 

Hem Ana Silah hem de Uyanış Silahı becerilerini birlikte dengelemeye devam edeceğiz. Aktarım içeriğinin, yalnızca Uyanış Silahlarıyla oynamak yerine, size daha fazla seçenek sunmasını umuyoruz.

 

 

Soru: Kuşatma ve Bağlantı Noktası Savaşları haricinde Kızıl Arena'nın genellikle asıl PvP eğlencesi olarak düşünülmekteydi ancak, Kızıl Arena için mevcut bölgenin hep aynı olması sebebiyle, artık eski oyuncularda "bayatlamış" hissiyatı uyandırmaya başladı. Kızıl Arena'nın yeniden tadını çıkarabilmek adına, Kızıl Arena bölgesini genişletmeyi veya yeni bir bölgede Kızıl Arena’yı iyileştirmeyi planlıyor musunuz?

 

Cevap: Kızıl Arena'yı seven birçok Maceracı olduğunun farkındayız. Şu anda yeni bir tür Kızıl Arena hazırlığı içindeyiz. Bu, yeni bir harita ve aynı zamanda yeni bir dizi kurallar içeriyor. Her daim daha çeşitli bir PvP deneyimi sunmanın yollarını düşüneceğiz. Görüşünüz için teşekkürler.

 

 

Soru: En iyi teçhizatı elde etmek ve karakterin gücünü geliştirmek her MMORPG'nin ilerlemesinde daima hayati bir rol oynamıştır, ancak Black Desert, şu an bir çok MMO oyununun yaşadığı "oyuncuyu oyuncu yapan teçhizatıdır" PvP sorunsalına düşmekte. Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşları'na "ekipman skor sınırlaması" eklenmesi oyuncular tarafından iyi bir şekilde karşılandı ancak bir çok oyuncu bu sınırlamayı aşmanın bir yolunu buldu. Geliştiriciler Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşı’nda problem olan ve sınırlama getirilemeyen istatistikler ile ilgili (Kaçınma, İsabet Oranı, HP, Hasar vb) çalışma yapacak mı? Ayrıca diğer aşamalara da ekipman skor sınırlaması getirilecek mi?

 

Cevap: Bir MMORPG'nin özü, karakterin gelişmesi ve büyümesidir. Yöntemi ise seviye, beceriler, karakteri anlamak vb. arasında değişir. Özellikle eşyalar, karakterin gelişiminde daha sezgisel bir büyüme sağlar ve bu da göreceli güç seviyelerinin ortaya çıkmasına sebep olur.

 

Bağlantı Noktası Savaşları'na daha fazla oyuncunun katılmasını istedik, bu yüzden katılım engelini en aza indirmek için ekipman skor sınırlaması getirdik. Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşları'nda uygulanan sınırlamalara sadece AP/DP değil, kaçınma ve isabet oranı da dahildir. Bu limite uygulanmayan değerler, belirtmiş olduğunuz gibi, HP ve hasar azaltma oranlarıdır. Bu durum, sınıfların özellikleriyle yakından ilgili, ancak bunun temel bir çözüm olmadığının farkındayız.

 

Bir Bağlantı Noktası Savaşı'nı kazanmanın temelleri daha güçlü karakterlere, daha iyi teçhizata ve daha fazla müttefiğe sahip olmaktır. Bununla birlikte, bu birlikte yapılan bir savaş olduğu için bireylerin rolleri ve güçlü işbirliği, bireylerin gücü üzerindeki kilit faktörlerdir.

 

Bağlantı Noktası ve Kuşatma Savaşları'nın stratejik unsurlarını güçlendirmek için, daha fazla binek eklenmesi üzerine tartışıyor ve ekliyoruz. Kısa süre önce Fetih Savaşları sırasında kullanmak üzere Ogre ve Trolleri binek olarak ekledik, Fil Bakım Evi ve Kuşatma Kuleleri'nin yapım süresini kısalttık. Gelecekte de Bağlantı Noktası Savaşları ve Kuşatma Savaşları'ndaki stratejik ve işbirlikçi oynanış biçimini desteklemek adına daha fazla içerik eklemeyi planlıyoruz.

 

 

Soru: Bağlantı Noktası ve Kuşatma Savaşları'na kendini adamış olan oyuncular, Paralı Asker Sistemi ile ilgili olarak, bir klanın parçası olmanın değerini azalttığına ve daha iyi olmak için çaba harcayan klanların çabalarını baltaladığına inanıyorlar. Geliştiriciler Paralı Asker Sistemi'ni yalnızca Bağlantı Noktası Savaşları'nı nasıl etkilediğiyle değil, aynı zamanda klanların tutumunu ve bir klan yaratmayı ve geliştirmeyi nasıl etkilediğini de inceleyecek mi?

 

Cevap: Paralı Asker Sistemi sadece küçük ve strateji konusunda zayıf klanları desteklemek adına değil, aynı zamanda Bağlantı Noktası ve Fetih Savaşları'na katılmak için sürekli kendi klanlarını bırakıp, daha sonra klanlarına geri dönen birçok oyuncu olduğu için var. Böylece sistem, içinde bulundukları klanlara bakmaksızın bu oyuncuların katılımına izin vermekte.

 

Temel olarak, kendi klanınız daha yüksek aşama Bağlantı Noktası Savaşları'na katılmak için daha güçlü hale gelmeli ve aynı zamanda müttefik klanlarınızla da iyi ilişkiler kurmanız önemlidir. Bahsettiğiniz gibi, Paralı Asker Sistemi,  bu klanların tutumunu etkileyebilir ve büyümelerini engelleyebilir. Bu süreçte, bu sistemin klan büyümesini nasıl etkilediğine bakacağız ve geri bildirimlerinize dayanarak Paralı Asker Sistemi üzerinde sürekli gelişim göstereceğiz.

 

 

Soru: Seviye atlama ve gelişmeye yönelik pek çok güncelleme ile, Lv. 56 ve üstü seviyelere ulaşmak çok daha kolay hale geldi. Bu süreçte oyuncular, Mediah bölgesini tamamen atlayarak Valencia'ya geçiyorlar çünkü Marni'nin Taşı aracılığıyla daha iyi EXP oranı ve canavarlardan çok daha kolay bir şekilde eşya elde edebiliyorlar. Oyuncuların büyük bir kısmı Mediah'ı değeri olmayan "çorak toprak" olarak görüyor ve canavar avlamak için Mediah’ı ziyaret etmiyorlar. Geliştiriciler Mediah canavar avlanma bölgelerinin cazibesini yitirdiğini düşünüyorlar mı ve 52 seviyeden 58'e kadar olan ilerlemede Mediah’ı önemli bir seçenek halinde getirmek için teşvik oluşturma planı var mı?

 

Cevap: Mediah, bir karakterin daha yüksek seviyelere ulaşma yolculuğunun önemli bir parçasıdır. Yolculuğun bir parçasıdır, karakterinizin kalıcı olacağı bir yer değil. Mediah'ta kısa bir süre kalan ve Valencia'ya devam eden birçok Maceracının olduğu kadar, Mediah'ta yeterli zaman harcayan birçok Maceracı da mevcut. Bunun sebebi ise, sadece Mediah'ta elde edebileceğiniz Asula Aksesuarları ve Kara Alaşım Silahı gibi eşyalar sunmasıdır.

 

Bununla birlikte, canavar avlamanın verimine bakarsak, Mediah’ın Valencia'dan daha az çekici olduğunun farkındayız. Mediah'ın tüm bölgeleri oyunda en yüksek verime sahip olamayacaktır fakat bekleneni karşılayabilecek hale getirmek için bazı ince ayarların yapılması gerektiğine katılıyoruz. Sausan Garnizonu ve Shultz Muhafız bölgesinde ve Hasrah Kadim Harabeler'den Kratuga'ya kadar olan yükselme gibi, Mediah aracılığıyla macerayı daha anlamlı bir hale getirmenin en iyi yollarını bulmak için elimizden geleni yapacağız.


Teşekkürler.

0 Yorum