Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 30.12.2019 12:00 (UTC+3) Klan Röportajı - YOLOGİLLER
3

Merhaba Maceracılar!

 

“#Klan Hikayesi #Küçük/Orta Klan #Hoşgeldiniz!” etkinliği kapsamında seçilen YOLOGİLLER Klanı ile röportajımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız!

Öncelikle göndermiş oldukları hikayeye göz atıp, aşağıda bulunan röportaj aracılığı ile YOLOGİLLER Klanı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

Haydi onları hep birlikte tanıyalım~


İş nedeni ile bıraktığım ama severek oynadığım Black Desert'a geri döndüm. Hâlâ Olvia'ya girebiliyorken klan açıp insanlara yardımcı olmayı tercih ettim. Alan Bossları ve Parşömen Bosslarında çabalayan arkadaşları bulup, klanıma alıp destek olmaya başladım. Klan olarak amacımız "Ben sana öğretir, anlatır, yardım ederim; sen yeni bir üyeye yardım edersin." şeklinde devam etmekte. Yani bu bir örgü şeklinde gidiyor. Ben bildiklerimi birilerine öğretiyorum, onlar başkalarına aktarıyor ve fazlasıyla eğleniyoruz.

 

Klanı ilk açtığımda 4 kişilik bir ekip katılmak istedi, ikisi hemen geldi, diğer ikisi başka bir klanda oldukları için ertesi gün gelecekti. Ertesi gün ben katılan 2 kişinin 56. seviyeye ulaşmasına yardımcı olurken diğer arkadaşları katılmak için yanımıza gelmek istedi. Bu arada oyun içerisindeki PK olayını sordular, Alt+C ile açılıyor, adının yanında da böyle bir simge çıkıyor dedim ve açık unuttum :D Diğer iki arkadaş geldiğinde hemen partiye almamıştık çünkü orada bulduğumuz iki farklı kişiyi daha kasıyorduk. Muhabbete dalınca klanıma katılacak olan 2 kişiyi de mob sandım ve onları da öldürdüm :D Yeni başladıkları için çok hızlı öldüler. Biri avcıydı ve ''Kurt beni üstünden attı bir daha almıyor, kurttan düşerken havada öldüm. Bu kurt artık bir kuzu, travmayı atlatamadı.'' gibi espriler yaptı baya gülüp eğlendik ama sonunda aramıza katıldılar :D.

 

İlk 5 klan arasına girmek isterim çünkü oyunu yardımlaşarak oynuyoruz. Tek amacım oyunu başkalarına öğretip aile ortamı kurup beraber gülmek ve eğlenmek.

İlk 5’i istememin sebebi de tanıtım olayı çünkü çoğu kişi klan isteğini reddediyor tam olarak okumuyor orada ceza yazdığını falan görüp katılmaktan çekiniyor.

Umarım etkinliğe seçilir ve bu vesile ile daha çok kardeşimize abimize ablamıza elimiz uzanır, yardımcı oluruz.

Bu arada genel olarak tekil konuştum fakat eşimle beraber yapıyoruz bu olayı. Bu sayede bayan oyuncularda ortamımızda rahat edebiliyor.

GM: Klan isminin özel bir anlamı var mı?

YOLOGİLLER: Oyun içerisinde yolo demek, gençliğinin baharında dert çekmiş kişi demekmiş. Bizde kemik kadromuzla asla eşya yükseltemiyoruz, baya baya dert çekiyoruz yani. Oyun içerisindeki anlamından esinlendik.

 

GM: Klanı ne zaman kurdunuz ve bu klanı size kurduran neydi?

YOLOGİLLER: 11. ay civarında kurduk. Genel olarak klanı kurma amacımız yardımlaşmaydı. Oyuna geri döndüğümüz için Olvia sunucularina girebiliyorduk ve orada bi çok kişiyle tanıştım, ellerinden tuttum, şu an hepsi Subay. Katılan herkese yardımcı olup nasıl para kasıp gelişeceğini anlatıyoruz. Temel amacımız genel olarak bu. Çizgimiz belli; PvE gelişim, life skill klanıyız ve bu doğrultuda devam edeceğiz.

 

GM: Bu etkinliğe katılma sebebiniz nedir?

YOLOGİLLER: Daha çok yayılmak aslında. Çünkü bu iş örgü halinde devam ediyor. Ben birilerine, o birileri başka birilerine şeklinde ve bir çok kişinin bilgi yelpazesi büyüyor. Bir çok kişi sorularına daha çabuk ve hızlı yanıt buluyor ve bu da benim çok hoşuma gidiyor. Savaşmaktan veya kendi halimde oynamaktansa, birilerine yardım etmek daha çok eğlendiriyor beni.

 

GM: Bize gönderdiğiniz hikayeden biraz bahsedebilir misin?

YOLOGİLLER: Yine birilerine yardım etmekle uğraşıyordum. Bunlar 3-4 arkadaştı ve 2-3 kişiyi kasıyordum. Basit bir soru yüzünden 4.yü kestim yanlışlıkla. Oyunu bilmedikleri için birden bire ölmeyi çok garipsedi. Soru da PK nasıl açılıyor tarzındaydı. Alt-C diye tarif ederken benimki açık kalmış. 4. arkadaşı ve kurdunu biraz hayata küstürmüş oldum. Şu an iyi ama epey gelişti.

 

 

GM: Klanının ana teması nedir bizimle paylaşır mısın? (Non-PvP, PvP Odaklı, Yaşam Becerisi vb.)

YOLOGİLLER: Klanın ana teması; bunun bir oyun olduğunun farkında olup sadece eğlenmek. Hiçbir şekilde kimseyi bir konu hakkında zorlamıyoruz. Bahsettiğim gibi olayımız PvE, olabildiğince eğlenmek ve oyundan zevk almayı sağlamak.

 

GM: Klanınıza katılım için talep ettiğiniz herhangi bir ön koşul/şart var mı?

YOLOGİLLER: Kesinlikle var ama sadece bir tane. O da oyun içerisinde ve Discordd’da küfür etmemek. Çünkü oyun içerisinde oyuncuların oyun mekanikleri ile yaptığı şeylere kimsenin küfür ve hakaretle karşılık vermeye hakkı yok. Biz de oyuncularımıza bunu şart koşup aşılıyoruz ki daha seviyeli bir ortam olsun ve adımız küfürbaz olarak anılmasın. 

 

GM: Klan üyelerinizle aklınızdan çıkmayan eğlenceli bir hatıranız var mı? Eğer varsa bizimle paylaşır mısınız?

YOLOGİLLER: Yani üyeler için değil de, Vell Boss’una gelmeyenler ve benim için çok eğlenceli olan bir anı var. Herkesi gemiyle okyanustan çıkardıktan sonra sizi Velia’ya çekeceğim diyerek Valencia’ya çekerek hepsini koşturmuştum. Baya bi yıkıldık bu konuya. Bunu yapma sebebim de sen şimdi gemiyi sürerek geri dön diye dalga geçmeleriydi. Ben onlardan önce döndüm.

 

GM: Klan üyelerinin kazandığı avantajlar nelerdir?

YOLOGİLLER: Öncelikle, takıldıkları tüm konularda ve sorunlarda hızlı bir şekilde çözüm bulmalarıdır. Çünkü çok basit şeylere takılıp vakit kaybedebiliyorlar. Bunun yanı sıra gerçekten life skill’i ve grind’ı dolu dolu yaşayıp ciddi paralar kazanmalarını sağlayabiliyoruz. Çok uzun süredir EU dahil, oyunu oynadığımız için her türlü konuda bilgimiz var diyebiliriz. En çok para getiren yaşam becerilerini yaptırıyoruz, bu sayede hızlı bi şekilde gelişebiliyorlar.

 

GM: Klan üyeleri oyun içerisinde en çok hangi konularda zorluk çekiyorlar?

YOLOGİLLER: Yani bize katılmadan önce zorlanıyorlar fakat bizimle bir yola koyulduktan sonra zorlandıkları hiçbir konu yok diye düşünüyorum. Sadece ana görevleri yaparken takıldıkları yerlerde sıkılıyorlar. Yine yardım ederek akıcı bi hale getiriyoruz. YOLOGİLLER' de dert zorluk olmaz.

 

GM: Klan olarak ulaşmaya çalıştığınız bir hedef var mı?

YOLOGİLLER: 100 aktif oyuncuyla sürü halinde life skill yapmak, ponçik ponçik kuzu eti vs. toplamak. Şaka bir yana, büyük bir aile kitlesi halinde Black Desert dünyasında eğlenip, vakit geçirmek. Fakat bu süreçte saatlerce yardım ettiğimiz oyuncuların bırakıp gitmesi bizi üzüyor.

Hedefimiz bir aile haline gelerek Black Desert oynamaya devam etmek diyebiliriz.

 


Yukarıdaki röportaj Klan Subayı KanzenS ile gerçekleştirilmiştir.

Eğer YOLOGİLLER klanı ile ilgileniyorsanız KanzenS ile iletişime geçmeniz doğrultusunda kendisi üyelik ile ilgili yardımcı olacaktır.

 

Teşekkür ederiz.

3 Yorum