Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 14.02.2020 14:00 (UTC+3) Maceracılarımızı Dinliyoruz! Voice of Adventurers - Tayland
3

 

Merhaba Maceracılar, 


18 Ocak'ta Voice of Adventurers IV: Kamasylvia Kutsaması, Black Desert Tayland sunucusunun 2. Yıldönümünü kutlamak adına Bangkok'da düzenlendi.

Pearl Abyss geliştiricileri, Tayland'daki Maceracıları bizzat dinlemek için onları ziyaret ettiler.

 

Taylandlı Maceracıların ne tür sorular sorduğunu ve Pearl Abyss geliştiricilerinin yanıtlarını merak ettiğinize eminiz!


Öğrenmek için okumaya devam edin~ ♡

 


 

S. Özellikle Shai için daha fazla inci kıyafeti istiyorum! Her bir sınıf için kıyafetler neden aynı anda güncellenemiyor?

C. Black Desert'in muhteşem grafiklerinden ödün vermemek adına, en yüksek kalitede kıyafetleri oluşturmak uzun zaman alıyor. Black Desert'in yayınlanmasından bu yana 5 yıl geçti ve biz ne olduğunu anlayamadan Black Desert Dünyasına 19 farklı sınıfa ulaştık. Sonuç olarak, tüm sınıflar için aynı anda kıyafet çıkartmak gerçek bir mücadele, bir zorluk; bu konuda bizi anlamanızı umuyorum. Bununla birlikte, çeşitli yeni kıyafetler hazırlıyoruz ve gelişimimizi de hızlandırmak için çok çalışıyoruz. Yaklaşan yeni kıyafetleri dört gözle bekleyeceğinizi umuyoruz!

 

S. Daha fazla klan görevi eklemek gibi bir planınız var mı?

C. Klan görevlerini, klan üyeleri ile birlikte tamamlamayı deneyimlemeniz için daha yeni ve manidar yollar arıyoruz. Çeşitli görevler eklemek için elimizden geleni yapacağız.

 

S. Lütfen Premium Karakterler için Aktarım güncellemesini çıkarın. Pratik yapmak istiyorum!

C. Tüm sınıflar Aktarım ile güncellendiğinde, Aktarım'ı Premium Karakterler için de kullanılabilir hale getirmeyi planlıyoruz.

 

S. Black Desert oynarken hep her şeyi kendi başınıza yapabileceğiniz bir oyun olduğunu hissettim. Ancak bir MMORPG oyununun, diğer kullanıcılarla eğlenebileceğiniz bir yer olduğunu düşünüyorum. Daha fazla parti içeriği ve aşamalı zindan gibi kullanıcıların birlikte deneyimleyebileceği PvE içerikleri olursa, Black Desert'in daha eğlenceli ve keyifli bir hal alacağını düşünüyorum.

C. Black Desert’ın temel kimliği maceralarınızın gelişebileceği bir açık dünya oyunu olması. Diğer MMORPG'lerle karşılaştırıldığında, aşamalı PvE içeriğinin eksik olduğu doğru ve Maceracılarımızdan bu tür içerik istekleri alıyoruz. Buna karşılık, yakın zamanda Kan Altarı'nı tanıttık ve diğer Maceracılarla birlikte oynayabileceğiniz, işbirliğini destekleyen PvE içeriği eklemenin çeşitli yollarını aramaya devam ediyoruz. Kesinleşmiş bir durum mevcut değil ancak diğer MMORPG'lerle ortak olmayan bir işbirlikçi içerik sunmaya çalışıyoruz.

 

S. Klan menüsünde birikmiş olan Klan Aktivitesi levelimi sıfırlamak istiyorum. Örneğin, Klan B'ye katılmak için Klan A'dan ayrıldığımda, birikmiş tüm klan aktivitelerimizi sıfırlayabilmeliyiz.

C. Klan aktivite leveli, klan aktivitelerine ne kadar dahil olduğunuzun bir ölçüsüdür. Black Desert'in ilk günlerinde, bir klandan ayrılır ayrılmaz klan aktivitesi sıfırlanırdı. Belli bir noktadan sonra, klandan ayrılmaya zorlanan ve bu sebeple klan aktiviteleri sıfırlanan Maceracılardan çok fazla geri bildirim aldık ve mevcut durumu bu şekilde ayarladık. Her ne kadar yeni bir klana katılırken klan aktivitesi leveli sıfırlanmasa da, yeni bir klan için günlük ücret yalnızca yeni klandaki klan aktivite düzeyine ve yeniden sözleşme yapılıp yapılmadığına göre belirlenir. Bu konuda anlayışınızı bekliyoruz.

 

S. Yapılabilen klan görevleri klan büyüklüğüne bağlı fakat küçük klanlar da büyük klanların görevlerini yapabilmeyi denesin istiyorum. Sadece büyük klan görevleri yapabilmek için klanımda "hayalet üye" istemiyorum.

C. Büyük klanlara karşı adil oluşumuzu devam ettirirken, küçük klanları da daha zor ve daha bol ödüllü görevleri tamamlayabilmelerinin yollarını bulmaya çalışacağız. Daha eğlenceli klan içerikleri için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bir klana, klan liderinin otoritesine katılmak veya diğerleriyle birlikte yaptığınız klan içeriklerine kadar, keyif alabileceğiniz yeni kaynaklar sağlamaya çalışıyoruz. Lütfen biraz daha sabırlı olun.

 

S. Yaşam içeriğinden yüksek kazanç elde edildiği için, Bağlantı Noktası Savaşlarına teşvik eksiği var. Bu yüzden Bağlantı Noktası Savaşı anlamını yitiriyor gibi görünüyor, lütfen Bağlantı Noktası Savaşı'nı kurtarın. Bağlantı Noktası Savaşı'na daha fazla katılımcı çekmek için daha iyi ödüller gerekiyor.

C. Şu anda Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarının Maceracılar için daha eğlenceli ve keyifli bir hale gelebilmesi amacıyla çeşitli yollar düşünüyoruz. Sadece normal ödüller gibi yüzeysel bir çözüm değil, şöhret/onur ödülleri olabilecek şeyler de düşünüyoruz. Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'nı sadece basit bir savaş içeriği değil, klan üyelerinizle birlikte gerçekten keyif alabileceğiniz bir içeriğe dönüştürmek için daha çok çalışacağız.

 

S. Lütfen klan sistemini geliştirin. Klanların tek amacı Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı için oyuncuları toplamakmış gibi görünüyor. Kuşatması olmayan klanlardaki oyuncuların klan bossları dışında yapacak başka hiçbir şeyi yok. Yeni klan içeriği eklemek için planınız var mı?

C. Bağlantı Noktası savaşı ve bossları yenmenin yanı sıra, klanınızda diğer Maceracılarla bir hedef paylaşmanızı sağlayacak içerikler yaratmaya çalışacağız. Ayrıca, klan geliştirme hedeflerini eskisinden daha kolay ve eğlenceli hale getirmenin yollarını düşünüyoruz.

 

S. Maceracılar hergün daha iyi ekipman özelliklerine ulaştıkları için alan bosslarını yavaş yavaş unutuyorlar. Lütfen unutulmaması adına alan bosslarının ödüllerini artırın.

C. Alan bosslarının katılım oranının yüksek olmadığının farkındayız. Bu nedenle, alan bosslarının rol ve ödüllerini gözden geçiriyoruz. Bunu en kısa zamanda sizlere sunmayı umuyoruz.

 

S. Lütfen gemilerden düşme, yere ya da yakındaki bir nesneye sıkışma ve Bağlantı Noktası Savaşı'ndaki kale hatası sorunlarını düzeltin.

C. Maceracılarımızın oyunun sorunsuzca tadını çıkarması ve çeşitli hataları düzeltmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ancak her bir parçanın kontrol edildiğini sizi temin edemeyiz. Karşılaştığınız aksaklıklar için çok üzgünüz. Lütfen bu sorunların nasıl oluştuğunu resmi web sitesi üzerinden bize bildirin; problemlerin en kısa sürede çözülebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca, hataları bildirirken video paylaşabiliyorsanız lütfen bize iletin, bu, sorunu tanımlarken bize çok yardımcı olacaktır.

 

S. Yaşam İçerikleri ve Manos güncellemesinden bu yana, yaşam içeriği eskisinden daha farklı. Artık daha eğlenceli ve yaşam içeriklerinden keyif alan oyuncular daha fazla gümüş kazanabiliyorlar. Ancak, ticaret hiç değişmeyen tek yaşam içeriği gibi görünüyor. Şu anda, Kamasylvia'daki NPC'nin sattığı ticaret mallarının fiyatı 45,000 ve Usta 17 olan bir oyuncu yalnızca 2 tane satın alabilmekte. Drieghan'daki fiyatlar da benzer ve satın alım limiti yine aynı. Bununla birlikte, bu iki ticaret eşyasının fiyatı, Profesyonel levelde balıkçılık yapabilen bir karakter için Martı bölgelerindeki fiyatlardan daha düşük. O halde, ticaretin amacı nedir?

C. Ticaret içeriğinin, keyfi ve gümüş kazancını artıracak şekilde nasıl geliştirileceğini incelemekteyiz. Okyanus Çağı güncellemesi ile takas sistemini yenilemeye başlayışımıza benzer bir biçimde, gümüş kazancını ve alınan keyfi artırmak için çeşitli yollar düşünüyoruz. Sadece gümüş kazancını artırmakla kalmayıp, daha eğlenceli hale getirmek istediğimiz için beklenenden daha fazla zaman alıyor. Mevcut develerin, minyatür fillerin, vagonların vb. verimli kullanımı ile ticareti daha eğlenceli bir hale getirmenin yollarını ortaya koymaya çalışacağız.

 

S. Lütfen Aşçılık ve Kimya sistemini daha iyi hale getirebilmek adına geliştirin.

C. Kısa bir süre önce Aşçılık ve Kimya'yı İmparatorluk Üretim Teslimatı ve yeni Kimya Kutuları ile geliştirdik. Bu konuyla ilgilenmeye devam edeceğiz ve Aşçılık/Kimya ve diğer Yaşam İçeriklerini geliştirmeye devam edeceğiz.

 

S. Çiftçilik için kullanılan mahsüller çok sınırlı. Umarım daha fazla mahsül eklenir.

C. Akasya'dan sonra tekrar yeni bir ürün çıkmasının ardından çok zaman geçmiş gibi görünüyor. Black Desert dünyasına uyum sağlayacak ve yeni bir eğlence kaynağı olacak yeni mahsüller bulmaya çalışacağız. Bazı durumlara göre, toprakta yetişmeyen mahsüller olabilir.

 

S. Lütfen Aktarım ve Uyanış yeteneklerinin hızlı slotlara önceden ayarlanmış olarak kaydedilmesine izin verin.

C. Bunun farkındayız ve bu şu an gelişme aşamasında, ancak birçok zorluk mevcut. Size iyi haberler sunmak için elimizden geleni yapacağız.

 

S. Black Desert bilgisayarımdan daha fazla kaynak tüketiyor gibi görünüyor. Bunu düzeltmek için herhangi bir plan var mı?

C. Yayınlanmasından bu yana, Black Desert'a çeşitli optimizasyon seçenekleri ekledik ve yenilemeden bu yana birçok spesifik optimizasyon uyguladık. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz ve optimizasyonlarımızı devamlı geliştirmeye devam edeceğiz.

 

S. Gelecekte daha fazla balık ve efsanevi balık eklemek için herhangi bir plan var mı? Black Desert dünyasının dört bir yanında balık tutmak istiyorum.

C. Güncelleme ayrıntılarını önceden açıklayamasak da, daha fazla balık türü ve daha yüksek kalitede balık eklemeyi planlıyoruz. Ayrıca, yeni ve eğlenceli balıkçılık içeriği de planlıyoruz.

 

S. Mini oyun ekleme planlarınız var mı? Oldukça eğlenceli olduklarını düşünüyorum.

C. Yeni mini oyunlar eklemeyi planlamamıza rağmen, bize ne tür mini oyunların eğlenceli olacağına dair öneriler gönderirseniz, daha eğlenceli ve ilginç mini oyunlar ortaya koyabiliriz.

 

S. Görünüşe göre oyun içi navigasyon ile ilgili bir sorun var, otomatik döngü sırasında canavarlar veya kayalar tarafından engellenebiliyorsunuz. Lütfen otomatik döngüyü geliştirin.

C. Kısa bir süre önce otomatik döngüye hızlı yol ve döngü rotasını ekledik. Maceracıların uygunsuz olduğunu bildirdikleri durumları sürekli olarak inceliyoruz. Hala sorun yaşıyorsanız, lütfen en kısa sürede sorunu çözebilmemiz adına problemi yaşadığınız tam konumu bize bildirin.

 

S. Black Desert dünyası çok büyük olduğu için seyahat etmek çok zaman alıyor. Köy portalları olsaydı oyun çok daha eğlenceli olurdu. Ortaya çıktıklarında dünya ve alan bosslarına ışınlanabilsek harika olabilirdi.

C. Black Desert piyasaya sürüldüğünde, inanılmaz grafiklerle dolu, geniş, açık dünyasıyla takdim edildi. 5 yıl geçti ve artık birkaç kat daha büyük olan Black Desert dünyası Maceracıların ona meydan okumasını bekliyor. Bu genişleme, gelecekte de devam edecek. Bu yüzden yepyeni bir kaygıya ulaşıyoruz - seyahat yöntemleri.

Başlangıçta sadece 4. aşamaya kadar at çiftleştirilebilirdi, ama şimdi çeşitli becerilere sahip Rüya Atları ve S: Ani Hızlanma becerisine sahip 8 aşama atlar var. Ayrıca Balon'u, büyük şehirler arasında özgürce seyahat etmenizi sağlacak şekilde geliştirdik, ancak bunun Maceracılarımızı tatmin etmek için yeterli olmayabileceğinin farkındayız. Son zamanlarda, Maceracılarımızın sürekli önerdiği birçok yol da dahil olmak üzere her olasılığa açık bir biçimde farklı seyahat yollarını araştırmaya başladık.

Maceracılarımızın Black Desert dünyasında rahatça seyahat edebilmeleri için nasıl bir yol bulabileceğimizi araştırmaya devam edeceğiz.

 

S. Lütfen Kara Ruh çağırma animasyonunu atlayabilelim. Aslına bakarsanız animasyon o kadar da uzun değil ancak birçok kez izlemek sinir bozucu oluyor ve animasyonu beklerken bir canavar size saldırdığında animasyonu yeniden izlemeniz gerekmesi çok rahatsız edici.

C. Kara Ruhu çağırmak, Maceracıların maceraları esnasında devamlı yoldaşı olan Kara Ruh ile buluşabildikleri yerdir. Kara Ruh ile bir araya gelirken lütfen güvenli bir bölgede olduğunuza dikkat edin.

 

S. Gelecekte Dandelion'dan daha iyi bir silah çıkaracak mısınız?

C. Gelecekte daha iyi silahlar getirmeyi planlasak da, var olan silahların değerinin hızlıca düşmesini veya değişmesini önlemek için yeni silahları dikkatlice tanıtacağız.

 

S. Dışarıdayken Black Desert'e daha kolay erişmemizi sağlayacak bir uygulama olacak mı?

C. Web üzerinden pazara erişebilmeniz için pazarı yenilediğimiz gibi, oyuna her zaman mobil yoluyla erişmenin çeşitli yollarını düşünüyoruz.

 

S. Lütfen Okyanus Çağı'nı daha da genişletin ve geliştirin. Seyahat etmek ve daha büyük bir dünyayı keşfetmek istiyorum. Daha büyük bir Black Desert dünyasında gemi ile seyahat edebilmek istiyorum. Gelecek güncellemelerde bununla ilgili herhangi bir planınız var mı?

C. Yeni bölgeler için güncellemelere devam etmeyi planlıyoruz ve daha büyük bir dünyayı geminizle keşfetmenizi sağlayacağız. Okyanus Çağı güncellemesi son değildi, yeni içeriklerle alakalı güncellemelerin başlangıcıydı. Okyanus Çağı'nı temel alarak, filo savaşı (ya da: Mavi Arena), deniz bağlantı noktası savaşı gibi okyanusun tadını çıkarabileceğiniz yeni içerikler ekleyeceğiz.

 

S. Yeni bölgeler ve boss ekipmanları çıkarmak ile ilgili planınız var mı?

C. Yeni bölgeler ve boss ekipmanları tanıtmayı planlıyoruz.

 

Hazırladığımız bölgelerden biri, çılgın kan davası ve bir zamanlar kurak topraklarının arkasındaki sırlar nedeniyle Kamasylvia'dan kovalanan Ahib'i keşfedebileceğiniz O'dyllita’dır.


Ek olarak, sağlam gövdeye bağlı bir boğa kafasına sahip Turo, Kadim Uygarlığın teknolojisi ile güçlendirilmiş heybetli Golemler ve Ahib - Kamasylvia'yı fethetme hedefi onu ele geçirdi ve daha da karanlık bir yola adım attı. Bunun dışında, Karayıldız silahlarına benzeyen yeni boss ekipmanları da hazırlıyoruz. Karayıldız savunma teçhizatının görünümünü aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

Ayrıca yeni ekipmanlar eklense de mevcut ekipmanların kullanımlarının devam edeceğinden emin olacağız, Giath’ın miğferi, Griffon’un miğferi gibi.

 

S. Aktarım yalnızca ana silah kullandığına göre, Uyanış için yalnızca Uyanış silahı kullanılan "Aktarım" gibi bir şey olacak mı?

C. Aktarım, ana silah becerilerine odaklanmak isteyen ancak daha düşük hasar nedeniyle Uyanış'ı seçmek zorunda kalan Maceracılar için yaratıldı. Sorun ise, oynadıkları sınıfı ana silah yüzünden seçtikleri, ancak Uyanış silahıyla oynamak zorunda kalmalarıydı. Dünya çapında birçok Maceracı bu konuda geri bildirimde bulundu ve sonuç olarak karakterinizi geliştirmek için ve ana silahın mevcut oyun tarzıyla devam edebilmeniz için Aktarım'ı geliştirdik. En basit örnek Okçu sınıfıdır; bazı oyuncular uzun yay sevdikleri için bu sınıfı seçiyorlar ancak Uyanış'dan sonra hançer kullanmak durumunda kalıyorlar. Bu yüzden Aktarım, Uyanışa eşit bir güncelleme olarak getirildi. Şu anda bazı sınıflar için Aktarım geliyor ve Uyanış ile Aktarım arasındaki dengeyi sağlamak için çalışmayı sürdürmeyi planlıyoruz.

 

S. Oyunu bırakan kullanıcıları geri getirmek için mi Guardian güncellemesini yayınladınız? Çünkü Guardian'ın Vahşi'ye çok benzediğini düşünüyorum. Büyük olasılıkla oyuna geri dönüp Guardian oynamaya başlayanlar çok çabuk sıkılacaklar. Tıpkı Archer güncellemesinde olduğu gibi, oyuna dönüp bir süre oynayacak ve tekrar bırakacaklar. Shai gibi kendine özgü özellikleri olan yeni sınıflar istiyorum.

C. Yeni sınıflar sadece Maceracıları geri döndürmek amacıyla değil, tüm Maceracılar düşünülerek ortaya çıkarılıyor. Guardian örneğine gelirsek, imajı, güçlü ve güvenilir görünümüyle Vahşi'ye benzediğini düşünebilirsiniz. Ancak beklenmedik bir biçimde çevik baltası olan Vahşi ile karşılaştırıldığında Guardian, savaş baltasını ve kalkanını kullanırken Vahşi'ye göre daha ağır hareket ediyor. Shai kadar şaşırtıcı ve benzersiz olacak daha fazla sınıfı dört gözle bekleyebilirsiniz.

 

S. Eski sınıfları, yeni sınıflarla eşit olacak şekilde geliştirme planlarınız var mı?

C. Sınıf dengesini daima gözetiyoruz ve elbette eski sınıflar dengelemelerimize hala dahil. Ancak düzenlemelerimizde her zaman dikkatli olacağız.

 

S. Son zamanlarda devamlı Aktarım yayınlanıyor, ama neden bazı sınıflara hala Aktarım gelmedi?

C. Şu anda Kore'de Striker, Mistik, Guardian ve Shai hariç tüm sınıflara Aktarım geldi. Archer hem ana hem de uyanış silahıyla başlayan bir sınıf, Shai'nin ise Uyanışı yerine Sol'uyla şarkı yaptığı bir yeteneği var. Her iki sınıfın da diğer sınıflara göre farklı oynanış tarzları var ve bu sınıflar için şu anda Aktarım geliştirmesi yapmıyoruz. Ancak şu anda Striker, Mistik ve Guardian için Aktarım geliştirmeleri üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Aktarım güncellemelerini mümkün olan en kısa sürede sizlere sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.

 

S. Klan ticareti görevleri gibi eski, ihmal edilmiş içerikleri canlandırma planlarınız var mı?

C. Artık Maceracılar tarafından beğenilmeyen, ihmal edilmiş veya daha eski içeriklerin olduğunu biliyoruz ve bu durumları iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız. Özellikle ticaret için, yıl içinde iyileştirmek için geri bildirim topluyoruz ve ayrıca klan ticaret görevlerini de yenilemeye hazırlanıyoruz.

 

S. Yeni Rüya Atları ekleme planlarınız var mı?

C. Şu anda yeni bir Rüya Atı çıkarmak gibi kesinleşmiş bir planımız yok. Yine de, tüm fikir ve önerilere açığız ve iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız.

 

S. Gelecekte farklı binekler yayınlamak için herhangi bir planınız olup olmadığını merak ediyorum. Örneğin, okyanusta balina sürmek isterdim!

C. Her zaman yeni binekler için beyin fırtınası yapıyoruz, ancak şu an ortada somut bir plan yok.

 

S. Lütfen gemilerin birbirinin üst üste binmesi hatasını düzeltin. Bu sorun gemilere kullanmayı gerçekten zorlaştırıyor.

C. Ekranınızın sol üst köşesindeki gemi simgesini tıklarsanız, ne kadar uzakta olduğuna bağlı olarak geminizi çağırabilir veya gemiye doğru yönelebilirsiniz. Geminize otomatik olarak binmek için simgeyi tekrar tıklayın. Birbirinin üstüne gelen gemilerin yol açtığı rahatsızlıkların farkındayız. Aslına bakarsanız, bu sorunu tamamen çözmemiz zor, ancak bunu iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız.

 

S. Ortak/Kooperatif içerik eklemek için herhangi bir planınız olup olmadığını merak ediyorum.

C. Maceracılar tarafından beğenilebilecek ortak/koop. içerikler hakkında sürekli tartışıyor ve düşünüyoruz. Bugün herhangi bir ayrıntı vermek benim için zor, ama sizlere sunmayı düşünerek hazırladığımız şeyler var.

 

S. Daha fazla PvE içeriği istiyorum.

C. Şimdiye kadar, Black Desert Lakiaro, Kan Altarı, Okyanus Çağı vb.gibi çeşitli PvE içeriğikleri ile güncellendi. Gelecekte sizlere sunmak için daha eğlenceli PvE içerikleri hazırlıyoruz.

 

S. PK sisteminin iyileştirilmesi gerekiyor. Yeni Maceracılar ve kesilmekten hoşlanmayan Maceracılar oynamaktan çekiniyor.

C. Black Desert, dilediğiniz herhangi bir yere gidebilmeniz için tasarlanmış bir açık dünya oyunudur ve özgürce oyun tarzınızı seçmenize olanak sağlar. Özgürlük seviyesi gerçekten yüksektir ve bu da belirttiğiniz gibi diğer oyuncuların maceralarına müdahale edebildikleri anlamına gelir. Ancak, oyunun temel özgürlüklerinden de ödün vermeyen çeşitli güvenceler bulunmaktadır.

Öncelikle, etrafta köy ve şehirler dahil olmak üzere birçok güvenli bölge var, Lv. 50'nin altındaki karakterler PK açarak kesilemiyor ve gelişim sunucusu Olvia'da PvP modunun kapalı olması zorunlu. Bütün bunlara ek olarak, umarsızca PK açan Maceracıların, bir Maceracının canını sıkmasını/taciz etmesini zorlaştıran, kendisi için dezavantajlı olacak durumlar yarattık. Öte yandan, PK'nın tadını çıkarmak isteyen Maceracılar için Savaş Arenası, Kızıl Arena, Arsha Arenası, Bağlantı Noktası Savaşı, Fetih savaşı ve çölün kendisi ile birlikte birçok çeşitli PvP içeriğini geliştirmeye devam ediyoruz.

Maceralarınızı daha keyifli hale getirmenin yollarını düşünmeye devam edeceğiz.

 

S. Lütfen avlanma sistemini çeşitlendirin. Şu anda avlanacak sadece iki üst düzey yer var. Bu yüzden uzun süre boyunca yalnız avlanan Maceracılar kısa sürede sıkılabilirler. PvE Maceracılarının da yeni yerlere ihtiyacı var. Örneğin, avlanma bölgeleri için parti avlanma içeriği gerekiyor, Kan Altarı iyileştirilmeli ve daha fazla aşama eklenmeli, çünkü Kan Altarı gerçekten ihmal edilmiş durumda.

C. Av bölgeleri ile ilgili olarak, her av bölgesinin kendine has özelliği olması ve aynı zamanda dengesini koruması için elimizden geleni yapıyoruz. Avlanma bölgelerinde, yalnızca satıcı'ya ganimetleri satarak ne kadar gümüş elde edilebileceği düşünülsün istemiyoruz. Avlanma alanları kendine has keyif, parti veya solo olarak deneyimi, özel eşya düşüşü ve benzer konseptler içermelidir. Avlanma alanlarının yanı sıra Kan Altarı gibi yeni içerikler geliştirmeyi planlıyoruz. Kulağınız bizde olsun!

 

S. Şu anda PvP içeriği olarak Kızıl Arena mevcut, ancak bu içerik biraz sıkıcı. Lütfen Kızıl Arena'yı güncelleyin!

C. Kore'de düzenlenen Calpheon Şöleni'nde de açıklandığı üzere, Dikenli Kale adlı yeni bir savaş alanı hazırlıyoruz. O'dyllita'dan sonra çıkabilmesi için, bu geliştirme üzerinde çok çalışmaktayız.

 

S. Kızıl Arena ödülleri yetersiz. Aynı zamanda, Kızıl Arena dışında 1v1 PvP içeriği olsa güzel olurdu. Buna yönelik bir plan var mı?

C. Kızıl Arena'ya ek olarak az da olsa PvP içeriğinin tadını çıkarabilmeniz için Arsha Arenası'nı oluşturduk. Bunun dışında, yeni bölge O'dyllita ile birlikte yeni bir PvP içeriği sunmaya hazırlanıyoruz.

 

S. Gemi içerikli PvP içeriği eklemeye yönelik planınız var mı?

C. Gemi bazlı okyanus PvP içeriği eklemek için hazırlıklar yapıyoruz. (Veya: Mavi Arena).

 

S. Dünya bosslarıyla savaşırken PvP yapabilmek istiyorum veya Dünya boss baskınlarının daha eğlenceli bir hale gelmesini istiyorum!

C. PvP, Dünya bossları ortaya çıktığında devre dışı bırakılır, ancak dünya bossu ortaya çıkışları sırasında savaşta olan iki klan arasında PvP'ye izin verme üzerinde araştırma yapıyoruz.

 

S. Yeni/geri dönen ve deneyimli Maceracılar arasındaki farkı çözmek, gelecekte sınıfları yeniden dengelemek, yeniden yapmak veya modellemek gibi bir plan olup olmadığını merak ediyorum. PvP içeriği ve Arsha Arenası için de güncellemeler var mı? Veya sezonluk PvP içeriği için?

C. Şu anda karakterleri yeniden geliştirmek veya yeniden modelleme ve sezonluk PvP içeriği için kesinleşmiş planlarımız yok.

Şu anda, sınıflar arası Aktarım ve Uyanışı yeniden dengelemeye hazırlanıyoruz ve yakında bunu tanıtmayı planlıyorız. Ayrıca O'dyllita'dan sonra geliştirilecek olan yeni bir PvP içeriği hazırlıyoruz.

 

S. Arkadaş Listesi> Mesaj penceresinin arka planın saydamlığını değiştirebilmek istiyorum. Şu anda kullanıcı adı saydamlığı değiştirilebiliyor.

C. Öneriniz için teşekkür ederiz. Mesaj penceresini geliştireceğiz, böylece yalnızca arkaplanın şeffaflığı ayarlanabilir olacak.

 


 

İşte bunlar, tüm Taylandlı Maceracılarımızdan gelen soruların ve Pearl Abyss geliştiricilerinin verdiği cevapların özeti!

 

Gelecekte Maceracılarımızın seslerini duyurabileceğimiz daha fazla fırsat yaratmak için elimizden geleni yapacağız.

 

Tekrar görüşene dek, hoşçakalın!

3 Yorum