Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 03.06.2020 09:20 (UTC+3) <Heidel Şöleni: EVDE> Geliştirme Aşamasındaki İçerikler&Global Soru&Cevap
14

 

 

Merhaba Maceracılar.  

 

30 Mayıs 2020 Cumartesi günü gerçekleşen çevrim içi Heidel Şöleni: EVDE etkinliğimizde yayınlanan 2020 yılının ikinci yarısı için yaklaşan güncelleme yol haritasını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

 

Öyleyse Black Desert Baş Yapımcısı Jae-Hee Kimin açıklamalarıyla Maceracılar için hazırladığı çeşitli güncelleme içerikleriyle buluşmaya hazır mısınız? 

 


Yeni Karakter Hashashin 

 

- Yeni karakterimiz Hashashin, Valencia bölgesi Tanrısının gücünün bir kısmını devralarak Kum Fırtınasını kontrol eden Aal’ın savaşçısıdır. 

- Kavisli kılıç biçimindeki Ana Silahı Şemşiri kullanarak göğüs göğüse çarpışmasının yanında, kum fırtınasıyla tehditlerden sakınabilir veya bunu tam tersine kullanarak rakibini sindirebilir. 

- Hashashin, çöle özel birkaç hafif beceriye sahiptir. Çöldeki hareket hızı diğer karakterlere göre biraz hızlıdır ve aynı zamanda küçük oranda çöl hastalığı direnç becerisine de sahiptir. 

- Uyanışta ise Aal’a olan inancı daha da pekişerek, gizlenmiş Tanrının gücünden daha fazla istifade edebilecek. 

 

 

- Videoda görmüş olduğunuz bu beceri, Hashashin’e özgü bir beceri olan Kum Kapanıdır. 

- Kum Kapanı becerisi dışında da belirli bir bölgeyi hafızasında tutarak kum fırtınasıyla damgalar ve eğer çok uzakta değilse, kendisini o bölgeye ışınlayabilme becerisi de vardır. Ayrıca düşmanının kovalayan kum fırtınası yaratabilir ve bazen de kum fırtınasıyla iniş yaparak sürpriz bir saldırı gerçekleştirebilir. 

 


Dikenli Ağaç Saldırı ve Savunma Savaşı 

Dikenli Ağaç O'dyllita’nın yeni içeriğidir

 

- Maceracılar 5 kişilik takımlar halinde, rastgele Ganelle veya Vedirlerden birinin tarafında olabilirlerken savaş her takım için PvP ile Boss saldırısının birleşimi şeklinde gerçekleşecek.  

- Her takım, ortaya çıkan durumların hızlıca üstesinden gelerek, canavarları yok etme ile rakip takım üzerindeki baskıyı denge içinde sürdürerek sonuncu hedef noktaya kadar ilerleyecek. Bu noktada sonuncu Boss olan Sephir Odore’u yenen taraf savaşı kazanmış olacak.  

- Dikenli Saldırı ve Savunma Savaşı, karmaşık olmayan yalın kurallara sahip bir PvE temelinde PvP ile harmanlanmış yeni bir içeriktir. Takım üyeleriyle olan uyumlu iletişim ve ilerleme yöntemine göre çeşitli savaş stratejileri ortaya çıkabilir.  

 

Eski Ay Grand Prix & Yeni Yarış atı 

 

- Eski Ay Klanı’nın desteğine sahip olan Taşkuyruk Tepesi At Yarışı Başkanı Gula, yeni tür bir at çıkardı.  

- Brisa, Viento, Rafaga, Tempesta denilen bu yeni atlar, mevcut atlarla benzer bir görünüme sahip ama, tamamen farklı bir hareket kapasitesine sahipler.  

- Gula’nın açıklamalarına göre bu atlar, uzaklardaki başka kıtalardan gelen yarış atlarıdır.  

- Yarış atı olarak anılan bu yeni türdeki atlar, Rüzgarın Gücü olarak anılan bir tür Nefes kabiliyetine sahipler.  

- Yarış sırasında Hızlı Koşu ve Ani Hızlanma kullanılırsa, Rüzgarın Gücü tükenerek viraj alma veya normal koşu sırasında yavaş yavaş yenilenir.  

- Sınırlı bir kaynağı nasıl değerlendirdiğine ve nasıl bir rota stratejisi oluşturduğuna bağlı olarak zafer kazanabilir ve rekabetten galip çıkabilirsin.  

 


Kelle Avcılığı 

 

- Takas, Okyanus Canavarı Avı, Klan Bossu Khan ve Vell gibi çeşitli Okyanus içeriklerinin eklenmesiyle Maceracılar Okyanus içeriklerine giderek daha fazla ilgi gösteriyorlar.  

- Yeni sistem ve içerikleri değerlendirerek gemi yapıp, yine bu gemi ile yapılan PVP’nin, karada kullanılan becerilerden daha farklı bir çekicilik hissi sunacağını düşünüyorum.  

- Deniz üzerinde PVP’nin aktif hale gelmesi durumunda, buna bağlı olarak çeşitli rollerin de güçlendirileceğini tahmin ediyorum.  

- PVP’ye maruz kalan Maceracı, kendisine rakip olan Maceracının üstüne kelle ödülü koyabilir. Üzerine ödül konulan Maceracıyı yenen kişi, bu ödülün miktarı kadar onur puanı kazanır.   

- Henüz geliştirme planlama aşamasında olduğu için birçok yönden el atılması gerekiyor ama mevcut oyun kalıbından sıkılan Maceracılar için yeni bir sinerji yaratacağına inanıyorum.  

 

Burcun ne? 

- Karakterinizi ilk oluştururken seçtiğiniz burcu hatırlıyor musunuz? Goblin Burcu, Kara Ejderha Burcu, Çekiç Burcu, Treant Baykuş Burcu, Dev Burcu, Deve Burcu gibi çeşitli burçlar var. 

- Bu burçlar, karakterin kendine has bir kişiliği olarak seçilen burçlar ile aynı takım yıldızına sahip olan NPC’ler ile aralarında Dostluk olmasa bile hemen konuşabilme ve dostluk kazanmada az da olsa bonus alma gibi etkilere sahip olup, oyuna genel anlamda çok büyük bir etki katmıyor.  

- Buradaki maksadımız, burçların yeni bir stres olmadan oyunda ufak çaplı bir eğlence katabilmekti. Bu sefer burçlara yakışacak daha farklı bir kullanım mekanizması ekleyeceğiz.  

- Her karakterin burcuna göre günlük falı değişecek. Örneğin günün burcu Deve ise, tüm Deve burcu karakterlerin Düşürme Oranı %1 artacak veya Yükseltme Oranı +1 olacak, ek EXP kazanacak ya da yükseltme şansı artacak veya Çöl hastalığı direncine sahip olmak gibi küçük ama eğlenceli etkilerle karşılaşabilirsiniz.  

- Her gün aynı ve küçük çaplı bir içerik olsa da yeni bir değişim, ayrıca gelecekte burç falı içeriği genişletilecek olursa, Takımyıldızı Tarot falı gibi toplululuk tarzında bir içerik şeklinde geliştirilebileceğine inanıyorum. 

 


Bağlantı Noktası Savaşı için Yeni Atılımlar 

- Bağlantı Noktası Savaşlarının geçmişteki kadar aktif olmadığı bir gerçek. Bunun çeşitli sebepleri olduğuna inanıyorum ama artık biraz da olsa değişikliğin gerekli olduğu kanaatindeyim.  

- Bağlantı Noktası Savaşındaki değişikliğin odak noktası, geçmişte Bağlantı Noktaları bağlanarak fethedildiği gibi ilk olarak ele geçirilen Bağlantı Noktasından başlayarak bölgeyi giderek genişletme şeklindedir. 

 

- Bu Bağlantı Noktasına göre klan lider ve subayları aralarında anlaşarak, bir sonrakinde hangi Bağlantı Noktasına saldıracakları ya da hangisini savunacakları hakkında strateji kurarak savaş hazırlıklarını yapabilecekler.  

Bunun dışında da 1/2/3 aşamalarına ayırdık ama yine de yüksek giriş engelleri olduğunu düşünen acemi Klanların durumu, paralı asker olarak bilinen Savaş Kahramanının sabitlenmesi, Bağlantı Noktasını kazandığındaki ödüller gibi bizlere gönderdiğiniz düşüncelerinizi inceliyoruz. Yeni açılacak olan Bağlantı Noktası Savaşında bunları tek tek eklemeyi unutmayacağız.   

 


Global Arsha Arenası 

- Black Desert’ın doğrudan hizmet verdiği ülkelerin sayısı arttıkça yeni ve yenilikçi operasyon yöntemleri geliştiriyoruz. 

 

Ülkeler arası yarışmalar aracılığıyla temsilci Maceracılar seçip, onları Kore’ye davet ederek Global Arsha Arenası’nı genişletmek istiyoruz. Tabii şu an hepimiz zor bir durum içerisinde olduğumuzdan hemen değil ama tekrar gülebildiğimiz günler gelir gelmez yapmak istiyoruz.  


Özel Sunucu 

- Maceracılar, gelişimi ve gelişim hızına göre başlangıçta geçip gittikleri av sahalarını unutmuşa benziyor. Örneğin, Serendia bölgesinde bulunan Foganlar ve Kızıl Ork bölgelerinin Maceracıların gelişim aşaması dışında bir daha asla gitmedikleri yerler haline dönüşmesi Black Desert ile ilgili bir sorun değildir. 

- Biz bu noktada yeni bir sistem geliştirmeye karar verdik. Hadum’un gücünü arttıran özel bir sunucu. 

- Hadum’un gücü arttıkça Olvia veya Sezon Sunucusu dışındaki sunuculardaki canavarlar inanılmaz derecede güçlenecekler. Glish yakınlarındaki Kızıl Ork Kampında avlanırken bir anlık dalgınlıkla dahi ölebilirsiniz.  

- Oldukça tehlikeli bir yer haline dönüşmesiyle ödüller de buna göre uyarlandı. Çok güçlü hale gelen Maceracıların yaşamını gerginlik hissiyle renklendireceğimizi umuyoruz.  

 


Bu Dünya ile Sınırlı Değil 

- Şu anda geliştirmeyi planladığımız harita, Mediah’ın alt tarafında sık sık kar yağan, soğuk dağ bölgesi.  

- Garmoth’a göre çok daha devasa bir ejderhanın yaşadığına dair efsanesi olan bölgeyi 2021 kışına güncellenecek şekilde geliştirmekteyiz.  

- Sonrasında, başta habis bölge olarak açıklanan Valencia’nın yukarısında olan bölge. Hashashin’in kaldığı ve savaştığı yerdir. Mevcut Black Desert’ten oldukça farklı bir güce sahip canavarların olduğu bir bölge olacağı tahmin ediliyor.  

- Gölgeyle kaplı yeni bölge... Son burası değil. Haso Krallığının ötesinde ne var?  

Mevcut teknikle uygulamak zor ise bizler her zaman olduğu gibi yeni yöntemler bularak, gizemli kıtayı sizlerle tanıştırmak için elimizden geleni yapacağız. 

 


Kum Fırtınasını kontrol edebilen Aal’ın Savaşçısı Hashashin’den yeni bölgelere kadar! 

 

2020’nin ikinci yarısı Maceracıları heyecan verici ve ilgi çekici güncellemeler bekliyor. 

14 Yorum