Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 24.06.2020 07:00 (UTC+3) 24/6 Güncelleme Ayrıntıları
14

 

Merhaba Maceracılar,  

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.  

24 Haziran 2020 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.  

(Yaklaşık Yama Boyutu 243.2MB) 


 


Etkinlik

 

Etkinlik 1. Ben Pu Diyorum! Sen Kuik Diyorsun! 

Etkinlik Süresi  

- 24 Haziran, 2020 (Çar) bakım sonrası – 7 Temmuz, 2020 (Sal) 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 2. Papular mı, Samurları mı? Samurları mı, Papular mı!  

Etkinlik Süresi  

- 24 Haziran, 2020 (Çar) bakım sonrası – 6 Temmuz, 2020 (Pzt) 23:59 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 3. Bugün Canavar Avlama Günü! 

Etkinlik Süresi   

- 25 Haziran, 2020 (Per) 00:00 – 7 Temmuz, 2020 (Sal) 23:59   

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 4. Black Desert'e ilk gelişiniz mi? Yeni Maceracı Giriş Ödülleri!  

Etkinlik Süresi   

- 24 Haziran, 2020 (Çar) bakım öncesi – 7 Ekim, 2020 (Çar) bakım sonrası 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 5. Sezon Kutlamasına Özel Giriş Ödülleri!  

Etkinlik Süresi  

- 25 Haziran, 2020 (Per) 00:00 – 15 Temmuz, 2020 (Çar) 23:59 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 6. Fughar’ın Kara İncisi?    

Etkinlik Süresi  

- 24 Haziran, 2020 (Çar) bakım sonrası – 7 Temmuz, 2020 (Sal) 05:00   

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Başlıca Güncellemeler

Yeni Adalar Grándiha & Papua Crinea eklendi.  


Papua Crinea & Grándiha adaları Black Desert’ın diğer içeriklerinden farklı olarak biraz daha huzurlu içeriklerle süslenmiş yerlerdir. Aynı zamanda savaşmaktan ve servet biriktirmekten sıkılan Maceracılar için bir yer olduğunu da söylemiştik değil mi? Maceracıların bu uzak adalara giderek bedenlerini ve ruhlarını dinlendirmelerini diliyoruz. Bunun yanı sıra Karakter orjinal görünümü ile Papua Crinea Adası’na varış yaptığında aslında yapacakları oldukça kısıtlı. Ancak “Dönüşerek” topluluğa karışmayı başardıklarında bu zamana kadar deneyimlemedikleri çeşitli içeriklere de giriş yaparlar. Maceracılar, bakarsınız bir Papu öncelikli davranarak sizinle konuşmaya başlar! Papua Crinea Adası uyumakta olan bir çok sırla dolu bir yer. Önümüzdeki süreçlerde ortaya çıkacak bir çok maceraya hazırlanmak için onların güvenini kazanmakta fayda var!  

 

- Ahibler uzun bir süre önce O'dyllita’ya kaçtıktan sonra kapatılan Kamasylvia’nın başkenti Grána Limanı Grándiha yeniden açıldı. Daha da uçsuz bucaksız engin bir dünyanın bir köşesinde saf olmalarının yanı sıra oldukça da dürüst olan Papular ve Su Samurlarının doğduğu ada Papua Crinea Adası bize bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.  

 

        

- Papua Crinea Adası Kamasylvia kıtasının batı tarafında konumlanmıştır. Kamasylvia’nın başketi Grána Limanı Grándiha’nın kuzeyine doğru yol aldığınızda kolaylıkla ulaşabilirsiniz.             

 

 

 

- Papua Crinea Adası’nda Papu ve Su Samuru toplulukları hayatta kalmak adına Milenyum Savaşı dedikleri muazzam bir kavgaya tutuştular. Bununla birlikte Papulara yardım ederseniz Su Samurları Crioniak Generali ile Su Samurlarına yardım ederseniz Papu İmparatoriçesi Papuraora ile dostluğunuz azalır ve iki tarafın arası kötüleşir.  

 

※ Papuraora İmparatoriçesi ve Crioniak Generali ile Dosluk -2500 olduğunda Papu ve Su Samurları ile sohbet edemezsiniz.  

 

- Papua Crinea Adası'nın sahipleri Papu ve Su Samurları, mevcut kıtada karşılaşabildiğiniz arkadaşların aksine uzun zamandır izole oldukları için resmi dili konuşamıyorlar. Normal karakter görünümüyle onlarla konuştuğunuzda Pa! Puu! veya Kuiiik! Kuuiiiiik? seslerini duyabilirsiniz.      

       

 

- Papular ve Su Samurlarının gerçek bir üyesi olmak için onların görünümüne dönüşmeniz gerekir ve bu yöntem yalnızca Lamute Çetesi tarafından biliniyor.            

 

  • Papua CrineaAdası’ndaki 99,9 Milyar değerindeki hazineye sahip olmak isteyen Lamute Çetesinin üyesi olabileceğiniz, Papua Crinea Adası’ndaki Milenyum Savaşı ile Papular ve Su Samurlarının dünyasına katılabileceğiniz [Papua Crinea] görevleri eklendi.  

 

- Bu görevde Lv. 58 ve üzeri karakter ile Kara Ruh’tan “[Papua Crinea] Sana Özel Nefes Kesen Hediye” görevi alınarak Grándiha ve Papua Crinea Adası macerasına başlayabilirsiniz.  

 

-Papua Crinea] görevleri Lamute Çetesi Macera Günlüğü ile yapılmakta olup Lamute Çetesi Macera Günlüğü Grándiha, Papu ve Su Samuru bölümleri olarak ayrılmıştır. Macera Günlüğünü sırayla tamamlarken Papu ya da Su Samuruna dönüşebileceğiniz Dönüşüm Kitabını elde edebilirsiniz.  

 

- Papua Crinea görevi Görev Listesi (O) → Tavsiye Edilen Görevler → [Okyanus Çağı] Papua Crinea başlığından kolayca bulabilirsiniz.      

 

  • LamuteÇetesi Kara Bulut Dönüşüm Sözlüğü ile aşağıda belirtilen Papu ve Su Samurlarına dönüşebilirsiniz.             

 

Papular 

Su Samurları 

Panipani Köylüsü 

Queekity Thumpity Ay Köylüsü 

Cesur Çam Savaşçısı 

Yiğit Salyangoz Savaşçısı 

Ölümsüz Hurma Şövalyesi 

Yenilmez Yengeç Şövalyesi 

Kutsal Hünnap Rahibi 

Kutsal Denizhıyarı Rahip 

Hipnoz Damla Büyücü 

Yıkım Balon Balığı Büyücü 

Soğukkanlı Kestane Okçusu 

Vahşi Istakoz Cengaver 

 

- Yukarıda belirtilen Dönüşüm Kitapları 1 günlük ve kalıcı olmak üzere iki çeşittir.  

* Mevcut görevlerle elde edilebilen kalıcı Dönüşüm Kitabı aşağıdaki gibidir.  

- Cesur Çam Savaşçısı Dönüşüm Kitabı / Yiğit Salyangoz Savaşçısı Dönüşüm Kitabı 

- Ölümsüz Hurma Şövalyesi Dönüşüm Kitabı / Yenilmez Yengeç Şövalyesi Dönüşüm Kitabı 

* Yukarıda belirtilen Dönüşüm Kitaplarını kaybederseniz, Macera Günlüğü aracılığı ile ilk elde ettikten sonra NPC Benns Moanna veya Benns Morio’dan 2 Lamute Çetesi Benns Parası ile Takas ederek elde edebilirsiniz.  

* 1 Günlük Dönüşüm Kitabını [Papua Crinea] görevleri yapılırken kabul edilebilen [Milenyum Savaşı İçin] baskın görevleri aracılığı ile elde edebilirsiniz.  

- Panipani Köylüsü ve Queekity Thumpity Ay Köylüsü Dönüşüm Kitabı “[Papua Crinea] Papu Dostu Moanna“ “[Papua Crinea] Su Samuru Dostu Morio“ görevini tamamladıktan sonra NPC Benns Moanna veya Benns Morio Dükkanlarından 100,000 Gümüş Para karşılığında satın alabilirsiniz.  

- Papuraora Adası ve Crioniak Adası’ndaki NPC’ler ile sohbet ederek bilgi elde edebilirsiniz ve görev yaparken mutlaka yukarıda belirtilen 6 Papu veya Su Samuru türüne dönüşmeniz gerekmektedir.  

- Kara Bulut Dönüşüm Sözlüğü ile ilgili araştırmalar henüz tamamlanmamış olup, dönüşmüş durumdayken zıplama ya da geri hareket yapılamaz. Yüzerken otomatük olarak dönüşmüş durumdan çıkılacağı için dikkatli olmanız gerekmektedir. 

- Dönüşülen her bir Papu ve Su Samurunun sahip olduğu beceriler farklıdır. Dönüştükten sonra sağ alt köşeden kontrol edebilirsiniz.  

- Her bir dönüşüm kitabı, Papular ve Su Samurları ile göz göze gelmeden yalnızca belirli bir konumda kullanılabilir. Dönüşüm Kitabına sağ tıkladığınızda çıkan ışık sütunundan kolayca kontrol edebilirsiniz.   

- Papular ve Su Samuruna dönüşerek karşı tarafın adasına geçildiğinde, Muhafız saldırısına maruz kalındığı için dönüşüm sihri bozulur. Karşı adanın NPC’leri ile de sohbet edilemez.   

- Papu ya da Su Samuruna dönüştükten sonra hareket ettiğinizde toz efekti oluşur.          

 

  • [Papua Crinea] görevi yapılırken alınabilen “[Milenyum Savaşı İçin] Yengeç Eğitimi” görevleri toplam 5 gündür ve Kanlı Kum Sahili’nde bulunan Papulardan NPC Benns Moanna ve Su Samurlarından NPC Benns Morio’dan alınabilir.  

- [Milenyum Savaşı İçin] Yengeç Eğitimi görevi aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.   

 

Milenyum Savaşı Hakkında

Tarih 

Yengeç Çeşitleri 

1 Günlük Dönüşüm Kitabı (Papu) 

1 Günlük Dönüşüm Kitabı (Su Samuru) 

1. Gün 

Budala Yengeç 

Cesur Çam Savaşçısı 

Yiğit Salyangoz Savaşçısı 

2. Gün 

Sıkıcı Yengeç 

Ölümsüz Hurma Şövalyesi 

Yenilmez Yengeç Şövalyesi 

3. Gün 

Akıllı Yengeç 

Kutsal Hünnap Rahibi 

Kutsal Denizhıyarı Rahip 

4. Gün 

Sıradışı Yengeç 

Hipnoz Damla Büyücü 

Yıkım Balon Balığı Büyücü 

5. Gün 

Kanlı Yengeç 

Soğukkanlı Kestane Okçusu 

Vahşi Istakoz Cengaver 

- Her bir görev gerçekleştirilirken, Kanlı Kum Sahili'nde bulunan NPC Benns Moanna veya Benns Morio ile sohbet ederek 1 günlük Dönüşüm Kitabı alabilir Yengeç görevinin zorluğu arttıkça 1 günlük Dönüşüm Kitabının sayısı da artar.  

Örneğin; 3. gün Akıllı Yengeç görevi yapılırken Cesur Çam Savaşçısı, Ölümsüz Hurma Şövalyesi, Kutsal Hünnap Rahibi 1 günlük Dönüşüm Kitabını NPC’ler aracılığı ile elde edebilirsiniz.   

- [Milenyum Savaşı İçin] Yengeç Eğitimi görevleri, Papular ve Su Samurları için aynı anda yapılamaz. Bir tarafın görevi yapılırken görev tamamlandıktan veya vazgeçtikten sonra diğer tarafın görevi yapılabilir.   

- Her bir baskın görevini tamamladığınızda 5 tür Papu Savaşçısı veya 5 tür Su Samuru Savaşçısı unvanı elde edebilirsiniz.   

- Aynı hedefi paylaşan Maceracılarla parti oluşturarak Papu Savaşçısı veya Su Samuru Savaşçısına dönüştükten sonra her bir savaşçının sahip olduğu beceriyi kullanarak çeşitli saldırılar gerçekleştirebilirsiniz.   

- Normal bir karakterle eğitimde kullanılan yengeçlere saldıramazsınız. Bu yüzden mutlaka dönüşmeniz gerekmektedir.              

  • Grándiha ve Papua Crinea günlük görevlerine Görevler(O) penceresi → Tekrarlanan Sekmesi üzerinden [Lv.58] Grándiha & Papua Crinea başlığı altından kolayca ulaşabilirsiniz.           

 

  • Papua Crinea Adasında ana karada bulunmayan nadir canlılar keşfedildi.  

- Tembel Kaya Ruhu 

- Tembel Bulutlu Yağmur Mantarı 

- Yukarıdaki canavarlar tabiatın içinde doğal ortamda pek farkedilmez. Bunlar normal karakterlere tepki vermez. Yalnızca Papular ve Su Samurlarının saldırılarına tepki verirler.  

 

  • Aşağıda belirtilen 3 yeni paranın tedavülü başladı.  

- Lamute Çetesi Benns Parası 

- Gökkuşağı Çiçek Para 

- Gökkuşağı Kılçık Para 

 

- Lamute Çetesi Benns Parasını, Grándiha günlük görevleri aracılığıyla elde edebilir ve Benns Lamute NPC’ne götürdüğünüzde Gökkuşağı Çiçek Para veya Gökkuşağı Kılçık Para ile 1:1 takas edebilirsiniz. 

- Gökkuşağı Çiçek Para ve Gökkuşağı Kılçık Para Papu ve Su Samurlarına ait paralardır. Papuraora Adası ve Crinoak Adası görevlerini tamamlayarak elde edebilirsiniz.  

- Halihazırda Gökkuşağı Çiçek Para ve Gökkuşağı Kılçık Parası ile elde edilebilen eşyalar aşağıda belirtildiği gibidir.            

 

Gökkuşağı Çiçek Para 

Takas NPC

Papu Sevgisi Dolu Çiçek 

Panipani Köyü Şefi Benitu

Kutsal Hünnap Rahibi Dönüşüm Kitabı (Kalıcı) 

< Lamute Çetesi> Benns Moanna

Hipnoz Damla Büyücü Dönüşüm Kitabı (Kalıcı) 

 

Gökkuşağı Kılçık Para 

Takas NPC 

Su Samuru Sevgisi Dolu Kurutulmuş Balık 

Ardal Balık Pazarı'ndaki Jabuo 

Kutsal Denizhıyarı Rahip Dönüşüm Kitabı (Kalıcı) 

< Lamute Çetesi> Benns Morio 

Yıkım Balon Balığı Büyücü Dönüşüm Kitabı (Kalıcı) 

 

  • Papua Crinea Adası’nda görev yapılırken aşağıdaki unvanları elde edilebilirsiniz.  

Ortak

Lamute Çetesi

Papu

Su Samuru

Sahtekar Papu 

Fıldır Fıldır 

Papunini Altın Çağını Haykıran 

Su Samurları 

Pa! diye sapla Pu! diye çıkar! 

Su Samuru Askeri Öğrencisi 

Zaferin Meyve Savaşçısı 

Su Samuru Savaşçısı

 

  • Grándiha NPC’si ve Papua Crinea Adası NPC’si ile ilgili bilgi konusu ve ilgili bölge yeni genel ticaret eşyaları eklendi.               
  • Serni Denizi ve Elsana Denizi’nin yolu açıldı.  
  • Serni ve Elsana Denizlerine akıntı eklendi. 

- Akıntı en fazla 20’ye kadar etkilenebilir.     

  • Grándiha bölgesine “Gemi Lisansı: Epheria Kalyon (Lamute Çetesi Özel Gemisi)” elde edebileceğiniz Papua Crinea görevi eklendi. 

- Bu görev Papua Crinea görevlerinden ‘[Papua Crinea] Lamute Çetesi‘ görevi tamamlandıktan sonra, Grándiha Limanı’ndaki NPC Benns Ruberen’den alınabilir.  

- Lamute Çetesi Kalyon, Epheria Kalyon ile aynı özelliklere sahiptir.   

 

Başlıca Güncellemeler - Papua Crinea Adası’nda Milenyum Savaşı başladı.

Papua CrineaAdası’nda Papu ve Su Samurları arasındaki Milenyum Savaşı yeniden canlandı.  

- Su Samuru ve Papular her gün rastgele 3 sunucuda Papua Crinea Adası’nın merkezinde bulunan Kanlı Kum Sahili’nde savaş başlatırlar. 

- Milenyum Savaşı başladığında, hedef sunucudaki tüm Maceracıların görebileceği şekilde oyun ekranının üst kısmında savaşın başladığına dair bir bildirim mesajı belirir.  

- Maceracılar Papu ya da Su Samuruna dönüşerek tarafını belirler ve karşı taraftaki Papu ya da Su Samurlarını mağlup edebilirler.   

- Mağlup edildiğinde elde edilen ganimetler Gökkuşağı Kılçık Para ve Gökkuşağı Çiçek Para ile takas edilebilir.             

 

  


Papu ve Su Samurları kısa bir ateşkesin ardından tekrar silahlarını kuşandılar.  

 

Papua Crinea görevini tamamlayarak dönüşüm kitabı elde eden Maceracılar da artık Su Samuru ve Papuların güvenini kazanarak onlarla birlikte savaşa katılabilecekler. Savaş başladığında hedef sunucuda alarm çalacak. Savaşa katılacak Maceracılar Papua Crinea Adasına toplanacak ve Papu ya da Su Samuru kılığına girerek karşı tarafla savaşabilecek. Bir kez başlayan savaş yaklaşık 20 dk. sürecek. Bu süre boyunca Maceracılar karşı tarafın askerlerini devirerek ganimet elde edebilecekler. Burada elde edilen ganimetler takas yoluyla Gökkuşağı Kılçık Para ya da Gökkuşağı Çiçek Para ile takas edilebilecek. 

  

İki tarafın onur ve gururlarını ortaya koyduğu bu acımasız savaşa gücünüzle yardım edin!      

Başlıca Güncellemeler- Eşek Teçhizatları

  • Eşek için Granverre ve Krogdalo Teçhizatları eklendi.     

Eşeği bir macera arkadaşı ve hareket etmenize yardımcı olan bir araç olarak rolüne uygun hale getiriyoruz. Ancak Eşek bu son noktada Atın rolünü tamamen ortadan kaldırmayacak. Atın yapamayacağı alanları doldurmaya ve sadece eşeğe özgü büyüleyici nitelikleri ortaya çıkarmaya odaklanıyoruz.          

 

- Toplam 5 tür Eşek Teçhizatını “Miğfer, Zırh, Eyer, Üzengi, Nal” Teçhizat Atölyesinde üretebilirsiniz.        

 

 

Eşya 

Üretim Malzemesi 

Eşek Miğferi - Granverre 

- Üstün Hafif Tüy x10 
- Üstün Sert Post x1 
- Altın İnci x1 
- Saf Orman Nefesi x1 
- Renkli Çakıl Taşı x1 

Eşek Miğferi - Krogdalo 

- Krogdalo'nun Köken Taşı x1 
- Garmoth'un Pulu x10 
- Toprak Ruh Taşı Parçası x20 
- Renkli Çakıl Taşı x3 
- Altın Güneş Mercan x20 

Eşek Zırhı - Granverre 

- Üstün Sert Post x10 
- Üstün Yumuşak Post x1 
- Saf Demir Kristali x1 
- Saf Orman Nefesi x1 
- Renkli Çakıl Taşı x1 

Eşek Zırhı - Krogdalo 

- Krogdalo'nun Köken Taşı x1 
- Garmoth'un Pulu x10 
- Rüzgar Ruh Taşı Parçası x20 
- Renkli Çakıl Taşı x3 
- Saf Noc Kristali x8 

Eşek Eyeri - Granverre 

- Üstün Yumuşak Post x10 
- Üstün İnce Post x1 
- Altın İnci x1 
- Saf Orman Nefesi x1 
- Renkli Çakıl Taşı x1 

Eşek Eyeri - Krogdalo 

- Krogdalo'nun Köken Taşı x1 
- Garmoth'un Pulu x10 
- Su Ruh Taşı Parçası x20 
- Renkli Çakıl Taşı x3 
- Üstün Yumuşak Post x25 

Eşek Üzengisi - Granverre 

- Üstün Dayanıklı Post x10 
- Saf Vanadyum Kristal x1 
- Sıvı Yapıştırıcı x10 
- Saf Orman Nefesi x1 
- Renkli Çakıl Taşı x1 

Eşek Üzengisi - Krogdalo 

- Krogdalo'nun Köken Taşı x1  
- Garmoth'un Pulu x10 
- Rüzgar Ruh Taşı Parçası x20 
- Renkli Çakıl Taşı x3 
- Üstün Sert Post x20 

Eşek Nalı - Granverre 

- Saf Titanyum Kristali x10 
- Alüvyonlu Altın x10 
- Sıvı Yapıştırıcı x10 
- Saf Orman Nefesi x1 
- Renkli Çakıl Taşı x1 

Eşek Nalı - Krogdalo 

- Krogdalo'nun Köken Taşı x1 
- Garmoth'un Pulu x10 
- Toprak Ruh Taşı Parçası x20 
- Renkli Çakıl Taşı x3 
- Bozkır Yeşili Mercan x20 

 

- “Renkli Çakıl Taşı”nı Papua Crinea Adası'nda Su Samuru NPC Jabuo ve Papu NPC Benitu’dan Takas aracılığı ile elde edebilirsiniz.      

  • Eşeğinizi Granverreve Krogdalo Teçhizatı ile donattıktan sonra binek üzerindeyken BOŞLUK tuşu kullandığınızda Eşek kükreyerek buff etkisi sağlar.  

- Eşek Kükremesi için bekleme süresi 5 dakikadır.  

- Takılı eşyanın set etkisi aşağıdaki gibidir.  

Eşya 

Set Etkisi 

Etki 

[Eşek] Granverre Tüy Eşek Miğferi [Eşek] Granverre Deri Eşek Zırhı  

[Eşek] Granverre Deri Eyer 
[Eşek] Granverre Deri Üzengi  

[Eşek] Granverre Metal Eşek Nalı 

5-Set Etkisi 

Yaşam EXP +%3 

[Eşek] Krogdalo Eşek Miğferi  

[Eşek] Krogdalo Eşek Zırhı 
[Eşek] Krogdalo Eyer  

[Eşek] Krogdalo Üzengi  

[Eşek] Krogdalo Eşek Nalı 

1-Set Etkisi 

Yaşam EXP +%3 

3-Set Etkisi 

Yaşam EXP +%5 

5-Set Etkisi 

Yaşam EXP +%10 

 

- Eşek Kükrediğinde kendisi de dahil olmak üzere etrafındaki 10 müttefiğe 30 dakika boyunca buff uygulanır.  

※ Ancak, karakter öldüğünde buff etkisi yok olur.  

- Eşek Kükreme buffı diğer Yaşam EXP Kazanımı etkileri ile aynı anda kullanılabilir.  

※ Ancak, Granverre 5 set etkisi ile Krogdalo 1-5 seti etkisi aynı anda etkinleştirildiğinde yalnızca üst etki uygulanır.           

 

Başlıca Güncellemeler - KaraYıldız Zırh

Yeni Zırh KaraYıldız Zırh eklendi.            

Simge 

Eşya 

  

KaraYıldız Zırh 

  • KaraYıldız Zırh üretim görevi eklendi.  

- KaraYıldız Zırh üretim görevini her karakter yalnız bir kez yapabilir.  

- KaraYıldız Zırh üretim görevine başlamak için KaraYıldız Silahı üretim görevinde olduğu gibi “Yarık Kalıntısı“ eşyası ve “Mediah, 3 Demirci” bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. - “Yarık Kalıntısı” Karanlık Geçit Bosslarını yendiğinizde düşük bir ihtimalle elde edebilirsiniz.  

- “Mediah, 3 Demirci” bilgisini Lv. 56 ve üzeri karakteriniz ile yeniden düzenlenen Mediah ana görevini tamamladıktan sonra Tulem’den “Üç Demirci” görevini alarak sonuna kadar tamamladığınızda elde edebilirsiniz. Bu görevleri zaten tamamlamış Maceracılar Tulem ile etkileşime geçerek bilgiyi elde edebilirler.  

- Bu görevde dereceler vardır. Becerikli Maceracılar güçlü Bosslarla hemen savaşarak, Normal Maceracılar ise zayıflatılmış Bosslarla savaşarak görevi tamamlayabilirler.  

- KaraYıldız Zırh üretmek için belirli savaş alanlarında elde edilebilen “Hayaletin Enerjisi” gerekmektedir.          

  • “Hayaletin Enerjisi”ninelde edilebildiği bölgeler aşağıdaki gibidir.  

Bashim Merkezi 
Titium Vadisi 
Çöl Nagası Tapınağı 
Varagon Yuvası 
Gahaz Eşkıya Sığınağı 
Çağrı Harabeleri 
Hilal Tapınağı 
Taphtar Ovası 
Şahmeran İni 
Pila Ku Hapishanesi 

Roud Sülfür Madeni 
Polly'nin Ormanı 
Sürünen Orman 
Manşaum Ormanı 
Diş Perisi Ormanı 
Tshira Harabeleri 
Kızıl Kurt Köyü 
Sherekhan'ın Mezarı 
Protty Mağarası 
Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge) 

 

  • Düşen Eşya penceresinde “Hayaletin Enerjisi” eşyasını elde edebileceğiniz avasahasıgörüntülenebilecek şekilde eklemeler yapıldı.          

 

Başlıca Güncellemeler- Altın Parıltılı Teşekkür Nişanı 

İmparatorluk tarafından yenibirnişan verilmeye başlandı.          

 

  

- Yalnızca İmparatorluk tarafından onaylanan Maceracılara özel olarak verilen yeni imparatorluk nişanı ile normalden daha özel ödüller elde edebilirsiniz.   

- Yeni imparatorluk eşyasına sahipseniz Takas NPC’ye gittiğinizde yeni takas listesini, mevcut imparatorluk eşyasına sahip olduğunuzda da mevcut takas listesi görüntülenir.  

※ Ancak, daha önce verilen nişanlar yalnızca mevcut ödüllerle takas edilebilir.  

 

Eklemeler ve Düzenlemeler


Eşya 

  • “Leanar'ın Yıldız Haritası” eşya açıklamasına NPC Bulma ile ilgili rehber bir metin eklendi.       
  • Tasarım:Epheria Yelkenlisi eşyasının derecesi Tasarım: Epheria Fırkateyni ile aynı şekilde Beyaz Derece olarak değiştirildi.          
  • Konsantre BossEnerjisi elde etmek için ısıtma yöntemi eklendi.  

- Aşağıda belirtilen Boss Savunma Teçhizatı ısıtıldığında Konsantre Boss Enerjisi x1 elde edebilirsiniz.   

Giath’ın Miğferi 
Grifon Miğferi 
Red Nose Zırhı 
Sönük Ağaç Ruhu Zırhı 

Bheg'in Eldiveni 
Leebur'un Eldiveni 
Muskan’ın Ayakkabısı 
Urugon'un Ayakkabısı 

  

| Binek 

  • Epheria Karak ateşlendikten sonra top mermileri düştüğünde veya isabetli vuruşlarda Geminin Hızının yavaşlaması sorunu iyileştirildi.  

 

 

| GörevBilgi 

  • Yeniden düzenleme öncesi ana görevlerden“[Boss] Cadı-Avı” görevi tamamlamış karakterler de Sihirli Zırh ve Sihirli Güç Alt Silahını tekrar elde etme görevi alınabilecek şekilde değiştirildi.  
  • Acemi Maceracıların görevi sorunsuz bir şekilde yapabilmelerineyardımcıolmak için aşağıda belirtilen bölgelerin ana görev ödüllerine “Gezgin Haritası” eşyası eklendi.  

Bölge 

Görev 

Calpheon 

Kutsal Vasıflar 

Mediah 

Lanetli Sandık 

Valencia 

Kibelius, Kadim Mızrak 


Arayüz 

  • Sohbet Grup arayüzündeki grup açıklama metnini daha okunaklı hale getirmek için yazı tipine gölgelendirme uygulandı.            
  • Sohbet Grubu başlığının buton görüntüsü ile çakışması sorunu düzeltildi.
  • Beceri Bekleme Süresi Seçeneği penceresindeki Bekleme Süresi Seçeneği listesinde bazı içeriklerin metin alanından taşması sorunu düzeltildi. 
  • Arayüz düzenleme penceresinde kullanılmakta olan “Hızlı Tuş Otomatik Hizalama Kullan” işlevi devre dışı bırakıldığında ayar bilgisinin sıfırlandığını belirten bildirim mesajı eklendi.          
  • Bilgi(H) penceresinde Bilgi (Ekoloji) Etkisi metin kutusu açıklamasındakibilgiderece rengi eşitlendi.           
  • Klan(G) penceresinde Klandan Ayrılırken, Klanı Dağıtırken veSavaştan Geri Çekilirken görüntülenen bildirim penceresinde hızlıkısayol tuşu devre dışı kalacak şekilde düzeltildi.          
  • Araştır kontrol tuşu penceresinde maksimum/minimumda çalıştırıldığında bile Yaklaşma/Uzaklaşma butonunun kaybolmaması sorunu düzeltildi. 
  • Savaş Kahramanlarının sayısı çok olduğunda listenin alt köşesindeki bir isme tıklandığında görüntülenen menünün konumunun garip olması sorunu düzeltildi. 

 

| Sistem 

  • Sesli Sohbet esnasında sesin kesilmesi ve sesin kalitesi iyileştirildi.

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

  • [Okçu] özel yüz şekli seçildiğinde, alt dudağın doğal görünmemesi sorunu düzeltildi. 
  • Aşağıdaki kıyafet kullanıldığında, kıyafetin doğal görünmemesi sorunu düzeltildi.  

- [Okçu] Noel Kıyafeti            

  • Kan AltarıAşama 6’da Boss mağlup edildiği halde sonraki aşamaya geçilememesi düzeltildi.           
  • “Sağlığa İyi Gelen Lama Eti’’ görevinin şartları tamamlanmasına rağmen ver butonunun kaybolmaması düzeltildi.
  • Pasenia, Galutboar, Adin Bilgi Tanımındaki doğal olmayan metin açıklamaları düzeltildi.          
  • Gemide tedarik mümkün olan gıda1 iken tedarik yapıldığında anormal bir sistem mesajının görüntülenmesi sorunu düzeltildi. 
  • Özel bölgelerde toplama eşyası olmayan yerde toplama simgesinin çıkması sorunu düzeltildi. 
  • Dünya Haritasında(M)At Pazarındaki Binek Becerisi Bilgisi görüntülenebilecek şekilde düzeltildi.  
  • Dünya Haritası(M) kapatıldığında zaman zaman At Pazarındaki Binek Becerisi Bilgisinin ekranda kalması düzeltildi. 
  • Arsha Arenası Operasyon Yetkisini elde eden Klan Lideri de rezervasyon penceresi aracılığı ile giriş yapabilecek şekilde düzeltildi.  
  • Arsha Arenası’nda Kişisel Savaş katılımcısı seçim penceresindeki katılım başlığı metni kaldırıldı.   
  • Aşağıdaki eşyanın açıklamasındaki yazım hatası düzeltildi. 

- Yüksek Kalite Soylu Vagonu Ekipman Seti       

  • Müzik Albümünde Geçici Olarak Kaydet kullanılırken dosya adıTempFileolarak değiştirildi.           
  • Müzik Albümünde Geçici Olarak Kaydet işlevinin düzgün çalışmaması sorunu düzeltildi.
  • Belirli Asansör yapılarına binildiğinde karakterin havada görünmesi sorunu düzeltildi. 

 

 

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.  

  

Teşekkürler. 

14 Yorum