Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 07.07.2020 07:00 (UTC+3) 07/7 Güncelleme Ayrıntıları
39

 

Merhaba Maceracılar,  

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.  

7 Temmuz 2020 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.  

(Yaklaşık Yama Boyutu 450.39 MB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Yükseltme için “Hot Time”!

Etkinlik Süresi    

- 7 Temmuz, 2020 (Sal) bakım sonrası – 22 Temmuz, 2020 (Çarbakım önccesi 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

Etkinlik 2. Hadi Zar Atalım!

Etkinlik Süresi  

- 7 Temmuz, 2020 (Sal) bakım sonrası – 22 Temmuz, 2020 (Çarbakım öncesi 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

 

Başlıca Güncellemeler - [Erkek SınıflarYeni Saç Şekli

Erkek Sınıflar için 3 Yeni Saç Şekli Eklendi.      

   

 

 

Başlıca Güncellemeler- Büyük Tüccarın Yüzüğü Yeniden Düzenlendi.

● Kıtadaki tüm Merkez Pazar Sorumlularının en kıymetli eşya olarak değerlendirdiğiValencia ticaret tarihinde en çok hayranlık duyulan şahsiyet Al Yurad’ın ilk mirası Büyük Tüccarın Yüzüğü geliştirildi.              

        

Büyük Tüccarın Yüzüğü yeniden düzenlendi.  

Arkeoloğun Haritası veya Lafi Bedmountain Geliştirilmiş Pusulası gibi Maceracıların sahip olmak istedikleri değerli bir eşya haline gelemesini diliyoruz. 

Mevcut Büyük Tüccarın Yüzüğü (Merkez Pazar öncesi) çok iyi etkilere sahip olduğu kadar zorluk derecesi de aynı oranda tasarlandı. Bu yüzden yeteneklerini geliştirerek uygun zorluk derecesi ayarlamaları yaptık. Elde etme yönteminde bir değişiklik yapmadık ancak parçaları elde etmek için ek yollar ekledik.         

Yanı sıra Merkez Pazar Geliri +%5 muafiyet etkisi Büyük Tüccarın Yüzüğü dışında diğer içeriklerde elde edilemeyen bir etkidir.             

 

Büyük Tüccarın Yüzüğü, Maceracıların oyun oynama stillerine ve deneyimlerine göre çokluk veya eksiklik hissi oluşturabilir ancak Büyük Tüccarın Yüzüğüne sahip olmayan Maceracılar için herhangi bir yoksunluk hissetmemeleri ve Büyük Tüccarın Yüzüğü etkilerinden de yararlanabilmeleri için tek kullanımlık Geçiş Kuponu ile ekstra bir fırsat oluşturduk. 

- Büyük Tüccarın Yüzüğü'nün Merkez pazar teklif yükseltme şansı yerine artık Merkez pazar gümüş toplamayı arttıran (vergi indirimi) bir efekti olacak.             

Büyük Tüccarın Yüzüğü artık Merkez Pazar Teklif Şansı yerine Merkez Pazar Geliri Artışı (Vergi Muafiyeti) etkisi ile uygulanacak.     

 

- Yüzüğü kullandığınızda etki ailenize kalıcı olarak uygulanır. Uygulanan etkiyi Merkez Pazar arayüzünden görüntüleyebilirsiniz. Büyük Tüccarın Yüzüğü kullanıldığında kaybolmaz.            

  • Ana Kıtanın her yerinde Büyük Tüccarın Yüzük Parçasınıngörüldüğü söyleniyor. Bir Maceracı Büyük Tüccarın Yüzüğünü elde etmek için kanıt hikayeleri toplarken aşağıdaki ipucunu buldu.     

      

 

- Dördüncü Parçayı Kurak Diyar, O'dyllita güncellemesinden sonra elde edebilirsiniz.    

  • Kıtadaki tüm Merkez Pazar Sorumluları Büyük Tüccarın Yüzüğünüalmak isteyen Maceracıları motive etmek için Eski Ay Klanı ile anlaşma yaparak Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponunu oluşturdular.  

Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponunu elde etmek için sevimli Eski Ay Klanı Üyesi Chloe’nin kaybettiği Göz Alıcı Eski Ay Parçasını köylerdeki Eski Ay Sorumlularına götürmeniz gerekmektedir. 

Göz Alıcı Eski Ay Parçasını Black Desert dünyasında çeşitli yöntemlerle elde edebilirsiniz.   

  • Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu,Büyük Tüccarın Yüzüğü ile aynı etkiye sahiptir fakat sadece 1 etki.           

- Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu kullanılırken eşya tüketilir ve Merkez Pazar arayüzünde uygulanıp uygulanmadığını görüntüleyebilirsiniz. Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu için, Hesap sırasında değil, eşya satılırken imtiyaz etkisi alınıp alınmayacağına karar verilir.  

- Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu, bir eşyaya yönelik etki uygulayabilir ve üst üste eklenen eşyalar için çok sayıda satış kayıt durumu da buna dahildir. Satılanı Topla yapılırken de imtiyaz etkisini alabilir. Ancak Satış bekleme iptal edildiğinde imtiyaz etkisi kaybolur.           

  • Büyük Tüccarın Yüzüğü etkisi uygulandığında, Merkez pazarın sol alt köşesinde görüntülenecek bir simge eklendi.

      

 

Başlıca Güncellemeler - Beceri(K) Penceresi yeniden düzenlendi.

 

    • Beceri(K) Penceresi yeniden düzenlendi.   

Beceri penceresi yeni bir kullanıcı arayüzüne kavuştu. Yapılan düzenlemede beceri leveli aşaması birleştirildi. Karakterlerin becerilerinin daha iyi anlaşılması ve eklenen ön ayar özelliği ile de Maceracıların yaptıkları ayarları kolaylıkla değiştirilebilmeleri için düzenlemeler yaptık. Ön Ayar özelliği ile Beceri Eklentisi dahil tüm ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca, Aktarım veya Uyanış görevlerini tamamlayarak 1 adet, Yetenek veya Yükseltme görevlerini tamamlayarak 2 adet Beceri Ön Ayarı Slotu elde edebilirsiniz. 

 

Mevcut Beceri penceresi ile kıyaslandığında büyük bir değişiklik yapıldığı için ilk bakışta biraz tuhaf gelebilir. Ancak görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız takdirde inceleyerek uygulamalarımıza devam edeceğiz.  

- Yeni Beceri penceresinde beceri sergileme hareketini istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Sağ tarafta beceriyi seçtiğinizde sol taraftaki beceri tanıtım ekranında beceri açıklamasını da ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Elbette beceri simgesinin üzerine fare imleci ile geldiğinizde görüntülenen metin kutusu aracılığı ile açıklamalara göz gezdirebilirsiniz. 

- Beceri penceresinin alt köşesindeki buton aracılığı ile beceri tanıtım ekranını kapatıp açabilirsiniz.         

 

 

-  Karakterlere göre Aktarım/Uyanış görevlerini tamamlandığınızda beceri penceresinin sağ üst köşesinden Aktarım veya Uyanış arasından seçiminizi yapabilirsiniz.        

- Yeni Beceri penceresinde Ana Silah Becerileri; Ana Beceriler, Yardımcı Beceri ve Pasif Beceri olarak bölümlendirilmiştir.    

        

- Her başlık çubuğunu seçerek, yalnızca ilgili  beceri kategorisini görüntüleyebilir veya gizleyebilirsiniz.  

- Aktarım/Uyanış tercihinden bağımsız olarak Ana Silah ve Uyanış Silahı, Beceri Birleşimi kategorilerini ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz.     

 

- Beceri simgesine sol tıkladığınızda beceriyi öğrenebilirsiniz. Bir kaç leveli olan becerilerde “Shift+Simgeye Sol Tıklama” yapıldığında öğrenilebilen maksimum levele kadar beceriyi art arda öğrenebilirsiniz.  

- Lv.56 ve altındaki karakterinizle tüm becerileri sıfırla işlevi aracılığı ile öğrendiğiniz becerileri dilediğiniz gibi sıfırlayabilirsiniz. Beceri simgesine sağ tıkladığınızda her bir beceri için sıfırlama yapabilir ve leveli olan becerilerde “Shift+Simgeye Sol Tıklama” yaptığınızda ilgili beceriyi en düşük leveline sıfırlayabilirsiniz.    

 

- Kara Ruh'un Öfkesi Kilitleme Ayarı aracılığı ile Artık Kara Ruh'un Öfkesi becerisini devre dışı bırakabilirsiniz. 

- Bekleme süresi ayarları aracılığı ile becerilerin bekleme süresi gösterimini ayarlayabilirsiniz.

beceri Ön Ayarı işlevi eklendi.  

  • - Beceri Ön Ayarı, öğrenilmiş beceri ve beceri eklentisi ayarlarını yapmanızı ve yapılan ayarları yüklemenizi sağlayan bir işlevdir.           

    - Beceri Ön Ayarı işlevi, her zaman ve her yerde kullanılabilir fakat, yükleme işlevini Eski Ay Gizli Kitabına sahip olduğunuzda güvenli bölgede veya beceri eğitmeni aracılığı ile kullanabilirsiniz. 

     

 

 

※ Ancak Eski Ay Gizli Kitabı kullandığınızda, bir saatte bekleme süresi uygulanır. Beceri Eğitmeni aracılığı ile yaptığınız ön ayarları yüklediğinizde 10 dk. bekleme süresi uygulanır.             

- Uyanış veya Aktarım görevlerini tamamladığınızda 1’er adet Beceri Ön Ayarı Genişletme Kuponu elde edebilirsiniz.       

       

 

※ Ancak, Yetenek ve Yükleme görevlerinde, görev tamamlandığında 2 Beceri Ön Ayarı Genişletme Kuponu elde edebilirsiniz. 

- Aktarım, Uyanış, Yetenek ve Yükseltme görevlerini zaten tamamlamış olan Maceracılar, Kara Ruh’tan aldıkları “[Beceri Ön Ayarı Genişletme Kuponu] Çeşitli Becerileri Kullanmanın Yolu” görevlerini yaparken Beceri Ön Ayarı Genişletme Kuponu ede edebilirler.          

- Beceri Ön Ayarı yüklenirken, karakterler sınıflarına göre hareket ederler.  

- Beceri Ön Ayarı Kaydet veya Ön Ayarı Yükle işlevi kullanılırken Beceri Sıfırlama ile ilgili bir bildirim mesajı görüntülenmesi durumunda, mesaj penceresi aracılığıyla Eski Ay Gizli Kitabı ya da Armstrong Beceri Rehberi olmadan Sıfırlama yapılabilir.

- Becerilerinizi sıfırlamazsanız Beceri Ön Ayarı işlevini kullanamazsınız bu yüzden bildirim mesaj penceresi görüntülendiğinde mutlaka Beceri Sıfırlama yapmanız gerekmektedir.

 

[Maceracı Beceri Rehberine Git       

 

 

Başlıca Güncellemeler - Yeni Macera Günlüğü

● Yeni Macera Günlüğü Pavino Greko'nun Muhtelif Kitapları” eklendi.         

 

- Lv.56 ve üzeri karakterinizle Kara Ruh’tan “Macera Günlüğü: Okuma Mevsimi” görevini aldıktan sonra Epheria’daki Pavino Greko’dan “Macera Günlüğü: Pyresh'in Formülü” ve “Macera Günlüğü: Karanlığı Ararken” görevlerini kabul ettikten sonra Pavino Greko’ya belirli bir miktar Altın Külçe götürdüğünüzde Pavino Greko'nun Muhtelif Kitaplarından oluşan Macera Günlüğü’ne başlayabilirsiniz.  

             

- Bu Macera Günlüğü Epheria’daki Depo Sorumlusu ünlü roman yazarı Pavino Greko’nun Maceracılara önerdiği kitaplardan oluşmaktadır. Diğer Macera Günlüklerinin aksine her kitap ayrı bir konu içerir.   

        

 

Eklemeler ve Düzenlemeler

  • KaraRuh’un görünümünü artık istediğiniz görünüme değiştirebileceksiniz.  

- Lv.56 ve üzeri Valencia ana görevi “Edana'nın Torunları” görevini tamamladığınız karakterinizle Kara Ruh’u çağırarak Kara Ruh’un görünümünü değiştirebilirsiniz.  

- Ana görevleri yaparken veya Macera Günlüklerini tamamlayarak çeşitli Kara Ruh görünümleri elde edebilirsiniz.         

- Görünümü seçtikten sonra Kara Ruh’u tekrar çağırdığınızda seçmiş olduğunuz görünüm uygulanır.            

● Milenyum Savaşlarının başlamasına 15 dakika kala görüntülenecek bir bildirim eklendi ve süresi 10 dakika uzatıldı.

● Papuraora ve Crioniak'a ile artık selamlaşılamayacak.


Karakterler

● Beceri kullanılırken, zaman zaman Canavarlara Karşı Debuff etkisinin uygulanmaması sorunu iyileştirildi.
● Beceri kullanılırken, zaman zaman Canavarlara Karşı Debuff etkisi hareketinin görünmemesi sorunu iyileştirildi.
● Zaman zaman Debuff Direnci etkisinden etkilenen rakibin konumunun anormal olması sorunu düzeltildi.   

 

 

● KaraRuh : Mutlak - Yerden Vurma becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %68 oranında artırıldı.
● KaraRuh : Mutlak - Yerden Vurma becerisinin Hasar ile ilgili açıklaması ve vuruş sayısı  aşağıda belirtildiği şekilde değiştirildi.
- Ancak, PvE’de uygulanan toplam hasarda bir değişiklik yapılmadı. 

Değişiklikten Önce 

Değişiklikten Sonra

Vuruş Hasarı %1452 x4   

Vuruş Hasarı %1452 x4 

Vuruş Hasarı %2414 x5    

Vuruş Hasarı %1207 x10   

● Kara RuhSYerden Vurma I~IV becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %17 oranında azaltıldı 

 

  • KaraRuh: S: Rüzgar Akımı I~III  becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %32 oranında artırıldı.  
  • Mutlak: Rüzgar Saldırısı becerisinde 4,5 kez yüklemeden sonra vuruş yapılarak saldırıldığında PvP’de Düşürme Etkisi uygulanması sorunu düzeltildi.    

       

    

KaraRuh : Mutlak: Korkunç Zorba becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %35 oranında artırıldı.             

    • Aşağıdaki becerilerin PvP Hasarı yaklaşık %34 oranında azaltıldı.  

- Kara Ruh : Öfke Gürlemesi I~VI, Kara Ruh : Mutlak: Öfke Gürlemesi             

    • KaraRuh: S: Öfke Gürlemesi I~III becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %13 oranında azaltıldı.   

 

 

        

  • Kara Ruh : Dörtyan Savurma I~IV becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %21 oranında azaltıldı           

             


CadıBüyücü

  • S: Su Duvarı Patlaması becerisinin efekti geliştirildi.  
  • Aşağıdaki becerilerin PvP Hasarı yaklaşık %32 oranında azaltıldı.  

- Kara Ruh: Meteor Yağmuru I~III, Kara Ruh: Mutlak: Meteor Yağmuru             

  • KaraRuh: S: Şimşek I~III becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %26 oranında artırıldı.  
  • KaraRuh: S: Meteor Yağmuru: Alan becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %36 oranında artırıldı.  
  •  

KaraRuh: S: Adalet Işığı I~III becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %11 oranında azaltıldı.  

        • KaraRuh: S: Işık Darbesi becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %42 oranında artırıldı.  
        • KaraRuh: S: Adalet Işığı I, II levellerinin Hasarının Kara Ruh: S: Adalet Işığı III becerisi ile aynı şekilde uygulanması sorunu düzeltildi.
        •  

         

      • Kara Ruh : MutlakYüksek Fırtına becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %40 oranında artırıldı.           

             

● KaraRuh : Mutlak: Kızıl Ay becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %39 oranında artırıldı.
● KaraRuh: S: Kızıl Ay I~III becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %31 oranında artırıldı.

 

|  NINJA              

      • SKızıl Yağmur becerisinin efekti geliştirildi           

             

|  KUNOICHI              

      • Kara RuhMutlakİkiz Gölge becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %43 oranında artırıldı            

 

|  STRIKER              

      • Kara Ruh : MutlakÖfke Çekici becerisinin PvE ve PvP Hasarı yaklaşık %42 oranında artırıldı.           

             

Mistik            

      • Kara RuhSKükreyen Kaplan becerisinin PvP Hasarı yaklaşık %35 oranında artırıldı.
      •  

|  GUARDIAN             

      • Kara RuhSKara Kan Halkası I~IV becerilerinin PvP Hasarı yaklaşık %21 oranında azaltıldı.         

         


Eşya     

      • Aşağıdaki üretilmiş kıyafetlerin bazılarının Merkez Pazar maksimum fiyatı ayarlandı.
      • Eşya 

        Değişiklikten Önce 

        Değişiklikten Sonra 

        Serendialı Demirci Elbisesi  

        840,000 

        1,800,000 

        Terrmian Günlük Elbisesi 

        920,000 

        2,400,000 

        Ahon Kirus Zırhı 

        2,100,000 

        6,000,000 

        Serendia Resmi Elbisesi 

        1,870,000 

        2,490,000 

        Orwen Gezi Elbisesi 

        1,350,000 

        2,700,000 

        Jarette'nin Zırhı 

        3,000,000 

        6,000,000 

        Delphe Şövalyeleri Zırhı 

        2,400,000 

        6,000,000 

        Sırlı Şövalye Zırhı 

        2,030,000 

        2,900,000 

        Siyah Leopar Zırh 

        1,650,000 

        3,200,000 

        Garnier Topluluğu 

        920,000 

        1,500,000 


Canavarlar

● Tshira HarabeleriKızıl Kurt Köyü ve Sherekhan'ın Mezarı’nda belirli canavarları yok ettiğinizde yeşil derece Shai Ana Silahı ve Alt Silahı elde etme oranı %50 azaltılarak Ejderha Pulu Fosili elde etme oranı %25 artırıldı.            

             

| Binek 

        • Ebenruth Nolu ek etkisi ile etkinleşen Rüzgarlı Yelken becerisinin Hareket Mesafesi %50 artırıldı.            
        • Epheria Karak ile Rüzgarlı Yelken ve Ani Dönüş becerileri kullanıldıktan sonra zaman zaman Hassas Ateş moduna geçiş yapılamaması sorunu düzeltildi.  
        •  

| GörevBilgi 

● Sezon Sunucusu için haftalık avlanma görevleri eklendi 

Toplamda 8 haftalık görev eklenmiş olup her hafta bir görev seçerek tamamlayabilirsiniz 

Bu görevleriGörevler (Openceresinde yeni ve tekrarlanan görevler sekmesi üzerinden "[SezonDaha da Güçlenen Tuvala Ekipmanı başlığı altında bulabilirsiniz. 

      • Görev 

        Görev NPC 

        Görev Hedefi 

        Ödül 

        [Haftalık] Shultz Muhafızı ile Talim 

        Kunga 

        Shultz Muhafızlarına talim yaptır 

         

        Zamanın Sindiği Kara Taş x600 

        Tuvala Cevheri x90 

        Arıtılmış Sihirli Kara Taş x40 

        Birini Seç 

         

         

         

        [Haftalık] Şahmeran'dan İntikam Al 

        Rahim 

        Şahmeran Sürüsünden intikam al 

        [Haftalık] Uyku Uyutmayan Sentorlar 

        Zaniya 

        Sentor Sürüsünü yok et 

        [Haftalık] Bashimlerin Onayı 

        Torenandu 

        Bashimlere meydan oku 

        [Haftalık] Sherekhan'ın Mezarı'nı Arındır 

        Camira 

        Sherekhan'ın Mezarı'nı arındır 

        [Haftalık] Çoğalan Prottyler 

        Dane 

        Prottyleri yok et 

        [Haftalık] Ayrılık Hazırlığı 

        Lynelman 

        Hasarlı Kadim Silahları yok et 

        [Haftalık] Çağrıya Konulmuş Ödül 

        Anne Laker 

        Çağrıları yen 

         

        • Macera Günlüğünü kabul edebileceğiniz görevlerin başlıklarını oluşturan kelimelerin arasındaki boşluklar düzeltildi.             
        • [ÖzelGörev III] Kadim Puturum ile Yüzleş (Haftalık) görevi eklendi.  

        - Yukarıdaki görevi, Valencia Ana Görev I tamamlayarak “Diriltilmiş Kadim Puturum” bilgisi elde ettiğinizde Kara Ruh aracılığı ile kabul edebilirsiniz.  

        - Yukarıdaki görevi, Kara Ruh ile sohbet aracılığıyla hemen tamamladığınızda ödül olarak 1 Kadim Puturum Çağırma Parşömeni elde edersiniz.            

        - [Özel III] Kutsal Güç (haftalık) görevinin görev tamamlama ödülüne Diriltilmiş Kadim Puturum bilgisi eklendi. Diriltilmiş Kadim Puturum bilgisi elde edildiğinde [Özel III] Kutsal Güç (haftalık) görevi alınamayacak şekilde değiştirildi.              

        • “Çılgınlık-yayılmışHapishane” görev tamamlama şartının birinci koşulu aşağıda belirtildiği şekilde değiştirildi.  

        Değişiklikten Önce 

        Değişiklikten Sonra 

        100 Alçak Sürgün Öldür

        20 Alçak Sürgün Öldür  

         

        • Calpheon Ana Görevi “Maceracı Arayışı” görevini tamamladıktan sonra Epheria’daki NPC  Freharau’dan “Karanlığın Hükümdarı, Belmorn” bilgisini elde edebileceğiniz bir diyalog eklendi.             
        • Aşağıdaki balıkçılık görevlerinin başlık ve içerikleri değiştirildi.  

        Değişiklikten Önce 

        Değişiklikten Sonra 

        Görev: [Balıkçılık] Çentik Çene 

        Görev: [Balıkçılık] Lezzetli Soho Sazan 

        Görev Hedefi: Çentik Çene Yakala 

        Görev Hedefi: Soho Sazan yakala 

        Görev: [Balıkçılık] Çamurlu ve Kaygan 

        Görev: [Balıkçılık] Yayınbalığı Yakalamak İstiyorum 

        Görev Hedefi: Yayınbalığı yakala 

        Görev Hedefi: Yayınbalığı yakala 

        •  

Arayüz

  • Posta(B) penceresinde Hepsi butonunun konumu pencerenin altına taşındı.  
  • Ticaret eşyası satın alırken ticaret eşyası sepete taşındığında stok bilgisi anında güncellenecek şekilde düzeltildi.     
  • Pazar Fiyatı mevcut durum tablosunda Ticaret Eşyasının fiyatına virgül işaretleri eklendi.       
  • Kan Altarı Kutsal Eşyalarının dayanıklılığını görüntüleyen göstergenin tasarımı değiştirildi.          
  • Kan Altarı Kutsal Eşyalarının ismi yuvarlak göstergenin alt köşesinde görüntülenecek şekilde değiştirildi.            
  • Yükseltme penceresindeki Yükseltme Oranı Artışı göstergesinde her bir oranı belirten simge eklendi.            
  • Aşağıdaki içerik artık Meydan Okuma (Y) sekmesinin üstünde görünmeyecek.          

- [Savaş Ödülü] Daha Hızlı ve Daha Güçlü 1~6       

  • Bekleme Süresi Görüntüleme Seçeneği penceresinin alt köşesindeki metnin rengi kahverengi olarak değiştirildi.  
  • Bilgilerim(P) penceresindeki Temel sekmesinde görüntülenen Yükseltme başarı oranı bilgileri simgesi kara taş simgesi ile değiştirildi.      
  • Binek kaydı yapılırken, herhangi bir isim girmeden kaydedilmeye çalışıldığında görüntülenen bildirim penceresi metni düzeltildi.           
  • Kimyager Alustin aracılığı ile sahip olunulan enerji pota dönüştürülürken görüntülenen Takas butonunun ifadesi değiştirildi.     
  • Sezon karakteri ile ekipman penceresi arayüzü açıldığında Kara Ruh Hediye Kutusunu açmak için bir göresel eklendi.          
  • Oyun içinde Yaz Sezonu ile belirtilen metinler Sezon olarak eşitlendi.  
  • Arsha Arenasında Alt operatör atamak veya kaldırmak için ayrı düğmeler yaptı. 
  • Kara Ruh Pasoya yönlendirme yapmak için ekipman penceresinin sol köşesine bir banner eklendi. 

- Bu banner yalnızca sezon karakterlerine görünür. 

- Bu bannera tıkladığınızda Kara Ruh Paso penceresi açılır. 

  • Belirli durumlarda Beceri(K) pencersinde görüntülenen efektlerin doğal görünmemesi sorunu düzeltildi.          

             

| SİSTEM

      • Sesli sohbete tıklayarak konuşmaya başlandığında gürültü çıkmayacak şekilde düzeltildi  

 

         

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

      • [KaraŞövalye] Çılgınlık Yangını ve Vedir'in Öfkesi becerileri kullanıldığında Düğümlü Kamçının kaybolması sorunu düzeltildi.           

          • Grándiha&PapuaCrinea günlük görevlerinde bazı görevlerin görünmemesi sorunu düzeltildi.        
          • “Grándiha'da Duyulan Sesin Sahibi” görevi yapılırken bütün seçeneklerin simgesi eşit görüntülenecek şekilde düzeltildi.            
          • Kunid'in Villa Muhafızı’nın kamera açısı doğallaştırıldı.  
          • “[Toplama] Av ve Aşçı” görev tamamlama hedef noktasının farklı olması sorunu düzeltildi. 
          • Aşağıdaki bölgelerdeki belirli yapıların doğal olmaması sorunu düzeltildi.  

        - Caduil Ormanı Yolu           

        - Kunid'in Sığınağı             

        - Rhua Ağaç Bölgesi            

        Balıkçı Teknesi yol alırken duraklatıldığında, kamera sarsıntı efekti uygulayarak anormal bir şekilde durması sorunu düzeltildi.            
      • Black Desert İstemcisine Google SNS hesabı ile giriş yapılırken, zaman zaman bir hata mesajı görüntülenerek giriş yapılamaması sorunu düzeltildi.  
      • Belirli durumlarda Premium Karakter ile giriş yapılamaması sorunu düzeltildi.  
      • 32 bitlik bir ortamda Güzellik (F4) penceresinde saç boyama yapılırken veya göz rengi belirlenirken paletin tamamen beyaz renkte görüntülenmesi sorunu düzeltildi.            
      • [Valkyrie] KaraRuh: S: Adalet Işığı I, II, III becerilerinin açıklamasında vuruş sayısının hatalı görüntülenmesi sorunu düzeltildi.         
      • Aşağıdaki kıyafet giyildiğinde doğal görünmemesi sorunu düzeltildi.         

- [Guardian] Romantik Denizci

 

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.  

  

Teşekkürler. 

 

39 Yorum