Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 29.07.2020 07:00 (UTC+3) 29/7 Güncelleme Ayrıntıları
25

 

Merhaba Maceracılar,

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

29 Temmuz 2020 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu 430.56 MB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. NETFLIX CURSED X BLACK DESERT

Etkinlik Süresi

- 29 Temmuz, 2020 (Çar) bakım sonrası – 26 Ağustos, 2020 (Çar) bakım öncesi

[Ayrıntılar için tıklayın]

 

Başlıca Güncellemeler - Naderr'in Bandı

● Uzun süredir Kara Ruh’u araştıran Tarif’teki büyücüler Kara Ruh ile alakalı yeni bir Kadim Büyü keşfettiler. Naderr'in Bandı olarak adlandırılan bu Kadim Büyünün, Kara Ruh aracılığı ile Kara Taşın gücünü mühürledikten sonra kontrol edilebilen bir büyü olduğu söyleniyor.

- Lv. 58 ve üzeri her aile yalnızca bir kez Kara Ruh’tan Naderr'in Bandı görev serisini kabul edebilir ve görev ödülü “Naderr’in Parşömeni” ile Naderr'in Bandı slotunu genişletebilir.

- Naderr'in Bandı fonksiyonunu Kara Ruh Ekipman Yükseltme penceresi üzerinden kullanabilirsiniz. Karaktere bağlı olan ekipman yükseltme oranı artış miktarını Naderr'in Bandı’na kaydedilen miktar ile dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

- Naderr'in Bandı fonksiyonu kullanılırken, Valks'ın Çığlığı eşyasını kullandığınızda artan miktar da birlikte değişir.

- Naderr'in Bandı aile temelli olarak tasarlanmıştır. Naderr'in Bandı slotuna kaydedilen tüm yükseltme oranı artış miktarı aileye uygulanır.

- Naderr'in Bandı slotuna kaydedilen 100 ve üzeri Ekipman Yükseltme Oranı miktarı Karakter için ekipman yükseltme oranı miktarı ile değiştirildiğinde, tüm Naderr'in Bandı slotlarına 10 dakikalık bekleme süresi uygulanır. Ancak Valks'ın Çığlığı Şans Artışı değerinden etkilenmez.

Örneğin: Ekipman Yükseltme Oranı değeri 99, Valks'ın Çığlığı Şans Artışı değeri 10 olduğunda bekleme süresi olmadan kullanılabilir ancak Yükseltme Başarı Oranı 100 Valks'ın Çığlığı Şans Artışı değeri 0 ise 10 dakikalık bir bekleme süresi uygulanır.

 

Başlıca Güncellemeler - Hainler Mezarlığı

● Cadı Tapınağına Tavsiye Edilen AP değeri 160 olan bir av sahası eklendi.

- Cadı Tapınağının derinliklerine saklı bir Hainler Mezarlığı keşfedildi. Mezarlıkta yer yer konumlandırılmış Hainin Anıt Taşlarına saldırdığınızda kin dolu iskelet askerler ortaya çıkar.

- Kin dolu iskelet askerler anıt taşlarını korumaya çalışacaklardır. Hainin Anıt Taşları yıkıtığınızda İskelet askerler ortadan kaybolur.

- İskelet askerler belirli aralıklarda ortaya çıkar ve Yeşil Ork İskelet Savaşçı ise her yok edildiğinde yeniden ortaya çıkar.

Bu yeni av sahası, Polly'nin Ormanı ve akıl almaz derecede sevimli mantardan tamamen farklı bir yere konumlandırıldı.

 

 

Başlıca Güncellemeler - Ana Görevlerin Bölümlendirilmesi

● NPC ile Sohbet penceresi ve Kara Ruh ile Sohbet penceresine “Ana Görev” menüsü eklendi.

- Mevcut “Görevler”de Görevler(O) penceresinde görüntülenen Ana görev başlıklarının yanı sıra Maceracıların gelişimine ve maceralarına yardımcı olacak belirli görevler “Ana Görevler” menüsünde görüntülenecek.

- Hızlı Kısayol Tuşu Q ile ana görevleri görüntüleyebilirsiniz. Ancak Ana görev mevcutken görev menüsü kısa yolu A olarak ayarlanır.

- “Ana Görev” menüsündeki tüm görevler tamamlandığında “Görevler” menüsünün kısayol tuşu Q olarak ayarlanır.

- Kara Ruh Görev penceresindeki sekme başlıkları Hepsi, Normal, Tekrar ve Etkinlik şeklinde sıralanır.

Kara Ruh penceresinin yanı sıra NPC sohbet penceresi de görevlerin daha kolay görüntülenebilmesi için bölümlendirildi. Bunun, yolculuğun başındaki Maceracılara daha keyifli bir deneyim sağlayacağını umuyoruz. Yanı sıra, ekranın sağ tarafında yer alan araçların daha kolay görünebilmesi ve oyun stilinize göre kolayca düzenleyebilmeniz için hazırlıklar yapıyoruz.

Başlıca Güncellemeler - Karga'nın Kutsal Kutusu

● İlk Karga Patrigio'nun yaşadığı Karga Yuvası'na “Karga'nın Kutsal Kutusu” eklendi.

- Patrigio'dan alacağınız “[Günlük] [Karga Dükkanı] Kutsal Ticaret” görevini tamamlayarak “Karga'nın Kutsal Kutusu”nu elde edebilirsiniz.

※ “[Günlük] [Karga Dükkanı] Kutsal Ticaret” görevini yapabilmek için, “[Karga Yuvası] Karga Paralı Askeri” görevini tamamlamanız gerekmektedir.

 

 

Eklemeler ve Düzenlemeler

| İçerikler

● “Arkeoloğun Haritası”nı kullandıktan sonra 30 dakika içerisinde karakter değiştirildiğinde veya yeniden giriş yapıldığında da Bir Arkeoloğun Dönüşü işlevi kullanılabilecek şekilde değişiklikler yapıldı.

● Kara Ruh'un Öfkesi açıklamasındaki sıfırlama şartı aşağıda belirtildiği şekilde düzeltildi.

- Ekipman(Kıyafet Hariç) ile Kimya Taşı eşyası takıldığında Kara Ruh'un Öfkesi sıfırlanır.

 


Sezon Sunucusu


● Sezon Sunucusunda Cehennem Geçidi Bossları mağlup edildiğinde [Sezon] Yarık Ouk Hapı elde edilebilecek şekilde eklemeler yapıldı.

● Shultz Muhafızı av sahasında avkanırken, Zamanın Sindiği Kara Taş, Arıtılmış Sihirli Kara Taş ve Tuvala Cevheri elde edilebilmesi için eklemeler yapıldı.

● “[Sezon] Daha da Güçlenen Tuvala Ekipmanı” görüv türü “Tekrarlanan”dan “Savaş” kategorisine taşındı.

● Yaz Sezonu süresinin yeniden ayarlandı ve bununla bağlantılı olarak Kara Ruh Paso arayüzünde görüntülenen süre de değiştirildi.

 


Karakterler

| Sahire

● Kıyamet Rüyası I ~III, Mutlak: Kıyamet Rüyası becerileri sergilenirken E tuşuna basılı tutulduğunda bile Karga Ateşi görevi anında etkinleşmeden, bir kez daha E tuşuna giriş yapılarak etkinleşecek şekilde geliştirildi.

 

| Avcı

● Kükreme becerisi bekleme süresindeyken Karakurt: Barbar buffı alınmış durumda Kükreme becerisi kullanıldığında, Karakurtun anormal bir şekilde hareket etmesi sorunu düzeltildi.

 

| Valkyrie

● Ulti: Yıldırım Vuruşu becerisinin simgesinin Kara Ruh becerisi olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

 

| Maehwa

● Aktarımdan sonra Mutlak: Kızıl Ay becerisi öğrenilirken Maehwa: Cennete Yükseliş becerisinin hasarının uygulanmaması sorunu düzeltildi.

 

| Striker

● Sonsuz Patlama becerisinde Sonsuz Savaş becerisi ile kombo yapıldıktan sonra sağ tıklandığında, Serpinti becerisi yerine Sonsuz Patlama becerisinin yeniden etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

- Sonsuz Savaş becerisinden sonra sağ tıklandığında, Serpinti becerisi etkinleşir.

- Sonsuz Savaş becerisinden sonra Shift + RMB tuşları girildiğinde, Sonsuz Patlama becerisi yeniden etkinleşir.

 


Eşya

● Merkez Pazara kaydedilebilen “Kırmızı Ruh Kristali”nin maksimum fiyatı aşağıda belirtildiği şekilde ayarlandı.

- 66,000,000 Gümüş Para → 126,000,000 Gümüş Para

●Kratuga Kadim Harabelerinde düşürülebilen eşya bilgisine “Laytenn’in Güç Taşı” görüntülenecek şekilde düzeltildi.

 


Canavarlar


● Cron Kalesi Arazisinde anormal bir konumda ortaya çıkan canavarların konumu düzeltildi.

● Kratuga Kadim Harabelerinin uyarı sistemi düzgün çalışacak şekilde düzeltildi ve 1 aşama canavarların minimapte görünmesine rağmen gerçekte görünmemesi sorunu düzeltildi.

● Kratuga Kadim Harabelerinin uyarı sistemi dengelendi.

- Kratuga Kadim Harabelerinde uyarı sistemi etkinleştikten sonra Mecaracının bölgeden ayrılmasıyla alarm sistemi sonlanır.

- Kratuga Kadim Harabelerinde 2. aşama uyarı sistemi etkinleştikten sonra ortaya çıkan Elqueesh ve Belloten 10 dakika yalnız bırakıldığında ortadan kaybolur.

 


NPC, Arkaplan, Ses

● Altınova’daki bataklık bölgede gemilerin havada görünmesi sorunu düzeltildi.

● “[Yıldız Mezarı] Yok Olmaya Yüz Tutan Kül Rengi Salgını” görevi yapılırken “Kül Rengi Salgın Bulaşan Kişi”nin “Zehirlenmiş Çiftlik” yerine Yıldız Mezarı Bölgesinde olması sorunu düzeltildi.

● Issız Ormanda Feinia’nın yakınında bulunan Dev Asker ile çarpışma sırasındaki çıkan hareket doğallaştırıldı.

● Heidel’deki Gizemli Hayaletin iki yanındaki hayaletlerin belirli durumlarda görünmemesi sorunu iyileştirildi.

 

Görev, Bilgi

● Tüm karakterlerin Uyanış ve Aktarım görevleri birleştirildi.

- Lv.56 ve üzeri Görevler(O) listesi penceresi Ana Görevler sekmesinde [Yeni Bir Güç] kategorisi aracılığı ile bilgi alabilirsiniz.

- [Yeni Bir Güç] görev serisi aracılığı ile önce uyanış görevlerini tamamladıktan sonra, görevin tamamlandığı yerin yakınlarında Aktarım görevlerini alabilirsiniz.

- Mevcut Aktarım görevlerinin ilk görevine başladıysanız veya tamamladıysanız birleştirilen Aktarım görevleri alınamaz mevcut görevlerle devam edilir.

● Görev ödüllerine Basteer ekipmanları yerine Naru ekipmanlarının eklenmesinden dolayı, ana görevler yapılırken Kara Ruh penceresinde Basteer ekipmanını yeniden alabilmenizi sağlayan buton kaldırıldı.

● “[Binek Amblemi] Gizli Muhafızlar Simgesi” görevinin Calpheon Ana Görevine aktarılmasından önce “Başka Bir Yol” görevini yapmakta olan veya tamamlamış olan Maceracılara hikayenin akışında önceki görevlerden “Yeterli Hazırlık” görevinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● “Maceracı Arayışı” ve “Öngörülen Felaket” görevlerinin görev özet bilgisinde Sönük Sihirli ekipmanlar ile ilgili içerik kaldırıldı.

● Shai Yetenek görev serisinin başlıklarına [Shai Yetenek] ifadesi eklendi.

● Striker sınıfı ile [Yükseltme] Daha Kuvvetlenen Tuvala Gauntlet I görevinin alınamaması sorunu düzeltildi.

 


Arayüz

● Tercih Görevi seçim arayüzündeki görünüm efekti değiştirildi.

● Gemi Bilgisi ve Denizcileri Yönet pencerelerine denizci bilgisi görüntülenirken; Direnç, İvme, Kuvvet, Hassaslık, Sabır, Enerji, Odaklanma, Görüş Mesafesi gibi özelliklerin gemiye nasıl bir potansiyel kattığını belirten bir açıklama eklendi.

● Binek Envanterinde çöp kutusu işlevi kullanılarak eşya silinebilecek şekilde düzenlemeler yapıldı.

● Binek Envanterinde eşya silenemediğinde görüntülenen bir bildirim mesajı eklendi.

● Oyundan Çık penceresinde karaktere çift tıkladığınızda karakterler arasında geçiş yapabileceğiniz şekilde düzenlemeler yapıldı.

● Oyundan Çık penceresinde karakter değiştirirken görüntülenen bildirim penceresindeki metinde karakter adı da görüntülenecek şekilde eklemeler yapıldı.

● Kara Ruh Hediye Kutusunda kaydırma çubuğunun boyutu arttırıldı.

● Kara Ruh Hediye Kutusunun başlık çubuğunun kaydırma seçim alanı genişletildi.

● Belirli durumlarda Kara Ruh diyalog penceresinde Yükseltme ve Kristal Takma buton efektlerinin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.

● Arsha Arenasında Gözlem Moduna giriş yapan Savaş katılım davetlisinin kamera başlangıç konumu düzeltildi.

● Cokro Odası'nın hareket güzergahında belirli noktaların karanlık olması sorunu düzeltildi.

● Arsha Arenasında ayarlar penceresinde bazı içeriklerin çakışması ve arayüzden taşması sorunu düzeltildi.

● NPC sohbet penceresinde görev yokken belirli durumlarda görev butonunun görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● Merkez Pazarda inci eşyası satışı yapılırken “Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu”nun kullanılabilemesi sorunu düzeltildi.

- Lütfen inci eşyalarının vergiden muaf olma avantajından yararlanamadığını unutmayın.

● Gemide depolanan eşyaları Gemi Bilgisi penceresi üzerinden envantere taşırken eşya bilgisinin kaybolmaması sorunu düzeltildi.

 
 

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Arsha Arenası beklenirken Beceri(K) penceresi kullanıldığında bazı karakterlerin doğal görünmemesi sorunu düzeltildi.

● Günbatımı Renkli Yün ve Yanık Parça eşyalarının açıklamasından Nişan ile ilgili açıklamalar kaldırıldı.

● Büyük ve Küçük ölçekli Klanlar için, “[Toplama] Klan Tedarik Görevi(10 Dumanlı Papaz Balığı yakala)” görevinin süre sınırının aynı olması sorunu düzeltildi.

● Üretim Notlarındaki bazı eşyaların bilgisinde Dükkan NPC bilgisinin hatalı görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● Gemi ve Binek ekipmanları çıkarıldıktan sonra eşya açıklamasının kalması sorunu düzeltildi.

● Aşağıdaki kıyafetler giyildiğinde grafiklerin doğal olmaması sorunu düzeltildi.

- [Sahire] Epheria Denizcisi Kıyafeti, Silahı

- [Archer] El Pento Kıyafeti

● Avcı Nişanı eşya açıklamasında takas eşyasının hatalı görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

 

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.

Teşekkürler.

25 Yorum