Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 18.11.2020 07:00 (UTC+3) 18/11 Güncelleme Ayrıntıları
15

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

18 Kasım 2020 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 852.23MB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Sonbahar Sezonu İçin Bir Takviye Daha

Etkinlik Süresi 

- 18 Kasım, 2020 (Çar) bakım sonrası  – 2 Aralık, 2020 (Çar) bakım öncesi 

[Ayrıntılar için tıklayın]  

 

Etkinlik 2. Şahmeran Operasyonu İçin Birlik Olun!

Etkinlik Süresi 

- 18 Kasım, 2020 (Çar) bakım sonrası – 1 Aralık , 2020 (Sal) 23:59 

[Ayrıntılar için tıklayın]  

 

Etkinlik 3. Bu Ödüller İçin Giriş Yapın!

Etkinlik Süresi 

- 19 Kasım, 2020 (Per) 00:00 – 23 Aralık, 2020 (Çar) 23:59 

[Ayrıntılar için tıklayın]  

 

Etkinlik 4. Birlikte Daha Güvenli Kampanyası 

Etkinlik Süresi  

- 18 Kasım, 2020 (Çar) bakım sonrası – 31 Aralık, 2020 (Per) 23:59 

[Ayrıntılar için tıklayın] 

 

 

Başlıca Güncellemeler - Marni'nin Şüpheli Cihazı/Karakter Destek

On beş günde bir açılan Mediah'taki bir kara borsa pazarından, herkesin ilgisini çeken bir hikaye yayılmaktadır. Söylentilere göre, yüce bir Maceracı Arsha Denizi'nde Marni'nin Şüpheli Cihazını bulmuş, bu cihazda Dengesiz Yakıtı yakarak elde ettiği şeyleri iyi değerlendirerek haydut olup çıkmış. Bu yüce Maceracı, kendisini bulan kişilerle Marni'nin Şüpheli Cihazı ile bu cihazı çalıştırabilme yeteneğini paylaşacağını söyleyerek birkaç parça ipucu bıraktı.

 

● Karakter Destek'e yeni bir özellik eklendi. Artık "Marni'nin Şüpheli Cihazı" aracılığıyla, ana karaktere bağlı olan ekipmanları paylaşabileceksiniz. Kısaca söylemek gerekirse, bir ekipmanı iki karakter paylaşarak kullanabilecekler.

Marni'nin Şüpheli Cihazı içeriği nasıl kullanılır?

- Lv. 56 ve üzeri karakter ile Kara Ruh aracılığıyla "[Marni'nin Şüpheli Cihazı] Muhteşem Anlaşma" görev serisini tamamlayın.

- Görev serisini tamamladığınızda Karakter Destek penceresinde "Eşya Kopyalama" özelliği aktif duruma geçecektir.

- Geçişi Ayarla penceresinden, ekipmanı kuşanmış ana karakter ile istediğiniz diğer karakteri bağlayın.

- İşlem sonrasında, geçiş ayarı yapılmış olan diğer karaktere Ekipman Kopyalama için gerekli olan "Marni'nin Dengesiz Yakıtı" miktarını kontrol edin.

- "Marni'nin Dengesiz Yakıtı" eşyasını, büyük şehirlerdeki Eski Ay Sorumlusu NPClerden satın alabilirsiniz.

- Gerekli malzemeleri edindikten sonra eşyayı kopyaladığınızda, ana karakterin kuşanmış olduğu ekipman, geçiş ayarı yapılmış karaktere eklenir.

- Geçiş ayarı yapılmış karaktere giriş yaparak, eklenen ekipmanı kuşanıp kullanabilirsiniz.

 

Detayları Görüntüle    

접기

- Temel karakterin kuşanmış olduğu 4 tür savunma teçhizatı, 3 tür silah, 6 tür aksesuar, 1 bir tür Alet slotu eşyası ve 1 tür Kimya Taşı, kopyalama işlemi yapılan karakterin Envanterine eklenir.

- Eşya Kopyalamak için "Marni'nin Dengesiz Yakıtı" gereklidir, bu eşya Eski Ay Sorumlusu NPC dükkanlarından Gümüş Para (tanesi 10 milyon) karşılığında satın alınabilir.

- Kopyalanan eşya, ana karakter ile geçiş ayarı yapılmış olan karaktere bağlanır ve sürekli muhafaza edilir. Ancak, Karakter Destek geçişi kaldırıldığında, kopyalanmış eşya/eşyalar yok olacaktır. Sonrasında başka bir karakter ile tekrar Karakter Destek ayarı yapılarak eşya kopyalanabilir, bu durumda Marni'nin Dengesiz Yakıtı tekrar gerekli olacaktır.

- Eşya Kopyalama masrafı, gerekli olan "Marni'nin Dengesiz Yakıtı" miktarına dönüştürülerek hesaplanır.

* Kopyalama Tutarı Formülü = (3 Tür Silah) Merkez Pazar Fiyatının %3'ü + (3 Tür Silah) Caphras Yükseltme yapılmış Caphras Taşı Miktarı * 43,000 Gümüş Para

* Eşya Kopyalama için gerekli minimum masraf, "Marni'nin Dengesiz Yakıtı" 20 adettir.

- Yapılandırma yapılmasına bağlı olarak Merkez Pazara kaydedilemeyen ekipmanlar, Yapılandırma öncesindeki ekipmanın Merkez Pazar fiyatını temel alarak fiyatı hesaplanır.

- Kuşanmış durumda olan tüm ekipmanların Maks. Dayanıklılığı ile mevcut Dayanıklılığı tamamen yenilenmiş durumda olmalıdır. Ayrıca ekipmanın kopyalanacağı karakterin Envanterindeki boş slot 14 ve üzeri olmalıdır.

- Kopyalanan eşyanın Yükseltme derecesi, Damgalama, Kristal ve Caphras Yükseltme derecesinin tamamı olduğu gibi kopyalanır.

- Kopyalanan ekipmana takılı olan Kristaller silinebilir ama çıkarılamaz, boş slotlara Kristal takılabilir.

- Kopyalanan eşya için, Yükseltme, Yapılandırma, Caphras Yükseltme ve Karanlık Tüketim gibi özellikler kullanılamaz.

- Kopyalanan eşya, Macera Günlüğü veya Ölen Tanrının Zırhı malzemesi gibi şeyler için kullanılamaz.

- Temel ekipmanın Yükseltme derecesi ve Caphras Yükseltme derecesi değişirse, Karakter Destek yapıldığında kopyalanan eşya da temel eşya ile aynı şekilde değişir. Ancak, temel eşyanın Kristalleri, Damgalama ve Dayanıklılık bilgisinin değişmesi kopyalanmış eşyaya bir etkide bulunmaz.

- Temel eşya silinirse, kopyalanan eşya da silinecektir. (Ör: Temel ekipmanlar arasından Bheg'in Eldiveni silinirse, kopyalanmış olan Bheg'in Eldiveni eşyası da silinir.)

* Silinme kriteri, eşyanın parçalanması (Çöp Kutusuna atmak, Aksesuar ekipmanı Yükseltme sırasında başarısız olması vb.) durumunu ifade eder.

- Temel eşya ile kopyalanan eşyalar Depoda muhafaza edilemez ve Merkez Pazar'a kaydedilemez. Özellikle Depo ve Yardımcı kullanarak çeşitli karakterlerle Yaşam içerikleriyle meşgul olan Maceracılar, kopyalama sırasında "Alet slotu"ndaki Eşyayı çıkarmış durumdayken işlemi gerçekleştirebilirler.

- Temel eşyada "Yanan" Alt Silah bulunması durumunda, Garmoth'un Kalbinin çıkarılması durumunda kopyalanmış olan "Yanan" Alt Silahı silinecektir, dikkatli olunuz. "Kaliteli" eşyaları da aynı şekildedir. Bunun tam tersine, temel eşyayı normal durumdayken kopyalandıktan sonra "Yanan" veya "Kaliteli" olarak yapılandırıldığında, hedef eşya değişmeyecek yani aynı şekilde muhafaza edilecektir.

- Kopyalanan eşyayı almış olan karakterin Karmasının eksi değerde olması durumunda (Çöl Haydutu dahil), karakter öldüğü zaman "konum fark etmeksizin" tüm kopyalanmış eşyalar parçalanır. Ayrıca, İnci Kıyafeti koruma etkisi veya PC Cafe koruma etkisi uygulanmaz ve eşyalar mutlak şekilde parçalanır, dikkatli olunuz.

 

Bir ekipmanı iki karakterin paylaşabildiği Eşya Kopyalama (Karakter Destek) özelliği eklendi. Artık en çok değer verdiğiniz ana karakterinizden sonra ikinci sırada ilgi duyduğunuz ya da mutlaka denemek istediğiniz karakteri bağlayarak, daha farklı bir oyun deneyimi mümkün oluyor. Black Desert, sahip olduğu 20'ye varan çeşitli sınıfların her birinin kendine has yapısının yanında, çekici aksiyonları ve dış görünümlerinin bulunduğu bir oyundur. Fakat şimdiye kadar, MMORPG'nin türüne has özelliği olan tek bir ana karaktere odaklanmayı ön plana alan bir oyun olmuştu. Fakat bunun çeşitli zorluklarını göz önünde bulundurarak, sürekli olarak bu konuda bir çözüm ve geliştirme yolu üzerinde çalışmıştık. Bunun çözümlerinden biri, şu anda alması zor olan ve hala her ülke ve bölgelerden gelen taleplerin ardı arkasının kesilmediği Silah Takas Kuponları olmuştu. Bu kez sizlere sunduğumuz Marni'nin Şüpheli Cihazının, bu duruma bağlı olarak ön plana çıkacak bir içerik olacağı kanaatindeyiz. Bu içeriği, normalden biraz daha kolay bir şekilde yeni karakterlerle oynayabilme fırsatı sunması sayesinde, maceralarınızda taze bir çekicilik oluşturacağına olan inançla hazırladık. Birçok Maceracı için kullanışlı ve esin kaynağı olan bir içerik olmasını dileriz.
* Ayrıca, bu içerik Global Lab'te paylaşıldıktan sonra, hızlı bir şekilde çıkarılması için birçok talep olmuştu. Bu sebeple bir an önce sizlere sunmaya karar verdik. Fakat, eklenme maksadına zarar gelmemesi ve kötüye kullanımı engellemek amacıyla Merkez Pazar kaydı kısıtlaması ve Depo kullanımının mümkün olmaması gibi biraz katı sınırlamalara sahip olduğunu belirtmek isteriz.

● Kopyalanamayan ekipmanlar aşağıdaki gibidir.

- Calpheon Soylu Elbisesi gibi Karakter Bağlı Kıyafetler 

- Katkı Puanı ile Kiralanan Ekipmanlar 

- Sezon Karakterinin Kuşanabildiği Tuvala Ekipmanları

- Silah Takas Kuponunun Kullanılmadığı Ekipmanlar 

- Naru Ekipmanları 

- Shai Sol 

- Ana Görev Ödülü Ekipmanları 

- Olta, Olta Mantarı gibi Ana Silah ve Alt Silah Slotuna Takılabilen Yaşam Aletleri 

- Süreli Ekipmanlar 

Normal Karakterin Kuşanabildiği Tuvala Ekipmanları

● Aşağıdaki durumlarda Karakter Destek özelliği kullanılamaz.

- Fetih Savaşı ve Bağlantı Noktası Savaşı 

- At Yarışı 

- Kızıl Arena 

- Nihai Savaş 

- Savaş Arenası 

- Okyanus 

- Arsha Arenası 

- Kan Altarı 

- Cehennem Geçidi 

- Ebedi Çukur 

- Temel karakter ile bağlı bulunan karakter, yukarıdaki içeriklerin tamamına katılabilir.

 

Başlıca Güncellemeler - Fughar'ın Başarısının Sırrı

● Sonbahar Sezonundaki yolculuklarını tamamlayıp normal sunucularda yeni bir maceraya başlangıç yapan Maceracılar için, Fughar'ın kendi sırlarını taşıyan kitabı dağıtmakta olduğu söylentisi dolaşıyor.
- Sonbahar Sezonundan mezun olup normal karaktere dönüştürülmüş karakterle Fughar'ı ziyaret ettiğinizde, "[Mezuniyet Desteği] Fughar'ın Başarısının Sırrı" görevini alabilirsiniz. Bu görevi tamamladığınızda Fughar'ın sırlarını taşıyan kitabı alacaksınız.
- Bu görev, her aile için sadece 1 defa yapılabilir.
- Fughar'ın sırlarını taşıyan kitabı kullandığınızda görev otomatik olarak alınabilir. Ayrıca, otomatik olarak alınan bu görevi tamamladığınızda, bir sonraki sır dolu kitabı alabilirsiniz.
- Kitabı yanlışlıkla kaybetmeniz durumunda, Fughar'dan yeniden alabilirsiniz.

● Fughar'ın Başarısının Sırrını sonuncu bölüme kadar tamamlayan Maceracılar, basit bir görev aracılığıyla sürpriz hediye "[Sezon] Boss Ekipmanı Takas Kuponu", "Fughar'ın sırlarını taşıyan kitap" ve "Fughar'ın Karga Beceri Kitabı"nı ödül olarak elde edebilirler.

● "[Mezuniyet Desteği] Fughar'ın Başarısının Sırrı" görevi, Sonbahar Sezonundan mezun olmuş karakter ile sonraki sezon başlayana kadar yapılabilir, sonuncu sayfaya kadar tamamladığınızda, süre farketmeksizin özel ödül elde edebilirsiniz.
- Ancak, sonraki sezon başlamadan öncesine kadar birinci görevi tamamlarsanız, sonrasında da görevleri yapabileceğinizi unutmayın.

● Fughar'ın Başarısının Sırrı görev listesi aşağıdaki gibidir.
- Belirli görevleri tamamlama koşullarını zaten yerine getirmiş olan Maceracılar Kara Ruh (/) ile konuşarak Fughar'ın Başarısının Sırrı görevlerini tamamlayabilirler.

접기

Sıra 

Görev 

Ödül 

Bölüm 1 

Maceracı Notu'nda diğer Maceracıların yazılarını oku 

Finto'nun Taze Meyve Suyu x10 
Finto'nun Doyurucu Meyve Suyu x10 
Finto'nun Tatlı Meyve Suyu x10 

Bölüm 2 

Heidel'de konumlanmış olan Lara ile buluşup konuş 

Yanık Parça x1 

Bölüm 3 

Karanlık Geçit'ten çıkan 1 adet boss yok et 

Çarpık Ölüm Kutusu 

Bölüm 4 

Daphne DelLucci'den Eğitim Çiftelisi kiraladıktan sonra Kara Ruh'a göster 

Yabani Arı Kovanı x100 

Bölüm 5 

Pişirme Balı x10 üret 

Laila'nın Yaprağı x20 

Bölüm 6 

"Gizemli Refakatçi'' görevini tamamla 

Tatlı Bal Şarabı x5 

Bölüm 7 

Basquean Ljurik'e Altın Külçe 1KG göster 

Altın Külçe 100G x1 

Bölüm 8 

Yaşam alanlarından en az birinde Çırak Leveline ulaş 

[Etkinlik] Enerji Toniği (Küçük) x1 
[Etkinlik] Ekstra Yaşam EXP Parşömeni x1 

Bölüm 9 

Katkı Puanı 150 ve üzeri, Maks. Enerji 100 ve üzerine ulaş 

[Etkinlik] Eski Ay Gizli Kitabı (1 Gün) 

Bölüm 10 

Santo Manzi ile konuş 

Profesyonel İşçi Sözleşmesi (Velia) 

Bölüm 11 

Velia ↔ Bartali Çiftliği Bağlantı Noktasını bağla 

Yumurta x1000 
Gemi Lisansı: Epheria Kalyon x1 

Bölüm 12 

Barater Adası Bağlantı Noktası Sorumlusu Juria bilgisini elde et 

Katkı Puanı EXP 500 

Bölüm 13 

Süzme ile Saf Su x10 üret 

Saf Su x300 
Techthon İşlenmiş Taş - Rüzgar x1 

Bölüm 14 

Calpheon Meyve Satıcısı Milano Belucci'den Çilek x100 satın al 

Çilek x500 
Buğday x10 
Karbonat x10 
Şeker x10 

Bölüm 15 

Bira x100 hazırla  

Bira x10 
Izgara Kuş Eti x10 
Peynirli Turta x10 
Yulaf Ezmesi x10 
Çin Usulü Balık Fileto x10 
Fereke Yılan Yahnisi x10 

Bölüm 16 

Çırak Aşçılık Kutusu x1 üret 

Üstün Pişirme Tezgahı x1 
Altın Parıltılı Teşekkür Nişanı x100 

Bölüm 17 

Velia Füme Tavuğu Heidel Ticaret Sorumlusuna sat 

Vagon Kaydı: Soylu Vagonu x1 

Bölüm 18 

Cehennem Geçidi'ndeki Juana Teron ile konuş 

Kirli Ogre Yüzüğü x3 

Bölüm 19 

Kara Ruh'a Kutum'un Gizli Aurasını göster 

Kadim Ruh Tozu x50 
Kutum'un Gizli Aurası x20 

Bölüm 20 

İneği sağarak Süt elde et 

Süt x1000 

Bölüm 21 

Kesme - Başlangıç bilgisi elde et 

Loggia Ağaç Kesme Baltası 

Bölüm 22 

Odunculuk ile Akçaağaç Kereste x100 elde et 

Akçaağaç Kereste x200 
Laila'nın Yaprağı x10 

Bölüm 23 

Kesme ile Akçaağaç Kalas x50 işle 

Akçaağaç Kalas x50 
Sert Kara Kristal Parçası x5 
Keskin Kara Kristal Parçası x5 

Bölüm 24 

Kesme ile Akçaağaç Kontrplak x10 işle 

Akçaağaç Kontrplak x10 
Kadim Ruh Tozu x50 

Bölüm 25 

Basit Kimya ile Caphras Taşı x1 üret 

Kadim Ruh Tozu x100 

Bölüm 26 

Balenos Kereste Sandık x1 üret 

Katkı Puanı EXP 500 
Ticaret EXP 

Bölüm 27 

Balenos Kereste Sandığı tüccara sat 

Katkı Puanı EXP 1000 
Ticaret EXP 

Bölüm 28 

Basquean Ljurik'e Altın Külçe 3KG göster 

Altın Külçe 100G x5 

Bölüm 29 

Katkı Puanı 200 ve üzeri, Maks. Enerji 150 ve üzerine ulaş 

Katkı Puanı EXP 1500 
Vefa 3000 

Bölüm 30 

Alustin'den enerjiyi Enerji Potu (Orta Boy) olarak değiştirip, Kara Ruh'a göster 

[Etkinlik] Enerji Toniği (Orta) x3 

Bölüm 31 

Kara Ruh'a Kusursuz Nouver'in Ters Pulunu göster 

Envanter Slotu +4 Genişletme Kuponu x1 
Nouver'in Gizli Aurası x20 

Bölüm 32 

Yaşam alanlarından en az birinde Becerikli Leveline ulaş 

[Etkinlik] Enerji Toniği (Orta) x1 
[Etkinlik] Ekstra Yaşam EXP Parşömeni x1 

Bölüm 33 

Vahşi Atı yakalayıp eğit 

Loggia Kırbaç 
Cron Taşı x20 

Bölüm 34 

Kadim Yadigar Kristal Çağırma Parşömeni kullanıp, Saunil Kuşatma Kaptanı'nı öldür 

Kadim Dilde Yazılmış Parşömen x1 
Yasak Kitap x1 
Manşaum Voodoo Bebeği x1 

Bölüm 35 

Bilgeliğin Kanıtı görevini tamamla 

Kadim Ruh Tozu x50 

Bölüm 36 

Dünya Bossu Garmoth'u öldür 

Ejderha Pulu Fosili x30 

Bölüm 37 

Ejderha Pulu Fosiline sahip olunmuş durumda Valks ile konuş 

Sihirli Parşömen (+50) x1 

Bölüm 38 

Basquean Ljurik'e Altın Külçe 7KG göster 

Altın Külçe 1KG x1 
Kabaran Weenie İksiri x1 
Güvenilir Looney İksiri x1 

Bölüm 39 

Kamasylvia'da yaşayan "Ferrina" bilgisini elde et 
Kamasylvia'da yaşayan "Ferrica" bilgisini elde et 
Kamasylvia'da yaşayan "Tüylü Kurt" bilgisini elde et 

Kamasylve Kutsaması (1 Gün) 

Bölüm 40 

Katkı Puanı 250 ve üzeri, Maks. Enerji 200 ve üzerine ulaş 

Katkı Puanı EXP 2000 
[Etkinlik] Enerji Toniği (Büyük) x1 

Bölüm 41 

''[Naderr'in Bandı] Kara Ruh'un Yeni Yeteneği'' görevini tamamla 

Sihirli Parşömen (+60) x1 

Bölüm 42 

Yaşam alanlarından en az birinde Zanaatkar Leveline ulaş 

[Etkinlik] Enerji Toniği (Büyük) x1 
[Etkinlik] Ekstra Yaşam EXP Parşömeni x3 
[Etkinlik] Eski Ay Gizli Kitabı (3 Gün) x1 

Bölüm 43 

Macera Günlüğü: Margahan'ın Kitabı 1. Cilt 5. Bölümü tamamla 

Kutsanmış Elçi Parşömeni (100 dk.) x10 

Son Bölüm 

Ana Silah AP 243 ve üzerine ulaş 
DP 307 ve üzerine ulaş 

Kadim Ruh Tozu x200 
 

● Fughar'ın Başarısının Sırrı görevlerinde belirli bölümleri tamamlayan karakter, özel ödüller alabilir.

Sıra 

Görev 

Ödül 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Birinci Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 5 Tamamla 

[Etkinlik] Eski Ay Gizli Kitabı (3 Gün) 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] İkinci Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 10 Tamamla 

Kutsanmış Elçi Parşömeni (100 dk.) x3 
[Etkinlik] Eşya Düşürme Artış Parşömeni - Üst Seviye (60 dk.) x3 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Üçüncü Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 15 Tamamla 

Sihirli Parşömen (+30) x1 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Dördüncü Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 20 Tamamla 

Sihirli Parşömen (+40) x1 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Beşinci Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 25 Tamamla 

Sihirli Parşömen (+50) x1 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Altıncı Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Bölüm 30 Tamamla 

[Etkinlik] Kamasylve Kutsaması (7 Gün) 

[Fughar'ın Başarısının Sırrı] Yedinci Hediye 

Fughar'ın Başarısının Sırrı Son Bölüm Tamamla 

[Etkinlik] Eski Ay Gizli Kitabı (7 Gün) 

 
 

Başlıca Güncellemeler - Şahmeran Muhafızı

● Valencia Kanyonu'ndaki uzun zamandır unutulmuş olan Gorgo'nun Kabusu'nun yeniden başladığına dair hikayeler tüm Valencia'da yayılmaya başladı. Gorgo'nun Kabusu, Ekolojist Pitor'un yazdığı <Şahmeranlar Tarihi> ilk bölümünde çıkan hikayedir. Bu hikaye, şimdiki Şahmeran İni'ni ortaya çıkartan Kara Enerji tarafından ele geçirilmiş yılan hakkındadır. Katan Ordusu, bu kabus yılanının kendini gösterdiği yerin etrafında şüpheli karga tüylerinin bulunmasından yola çıkarak, birilerinin kasıtlı olarak bu duruma neden olduğunu tahmin ediyor.

- Taş Karakolu'ndaki Tarek Yanzi'den Altın Külçe 10G karşılığında "Gorgo'nun Kabusu Çağırma Parşömeni"ni alabilirsiniz.             

- Bu parşömeni kullandığınızda, dev Şahmeran Taş Heykeli ile yardımcı Taş Heykeller sarı ışık sütunları saçarak tepenin üzerinde ortaya çıkarlar.             

- Çağrılmış olan dev Şahmeran Taş Heykelini yok ettiğinizde  Şahmeran Muhafızı ortaya çıkar ve tepenin üzerindeki yardımcı Taş Heykeller aktif duruma geçerler.             

-  Şahmeran Muhafızı, yardımcı Taş Heykeller sayesinde çok daha büyük bir güç sergileyebilir. Bu nedenle 2 Maceracının iş birliği yapması gerekecektir.             

- Çağırma parşömenini kullanmamış olan Maceracı, tepenin üzerine önceden hareket ederek yardımcı Taş Heykellerle savaşmak için hazırlanabilir. Tepenin üzerindeki Taş Heykeller yok edildiğinde, Şahmeran Muhafızı büyük oranda güç kaybedecektir, iş birliği bu yüzden önem taşımaktadır.             

- Şahmeran Muhafızı, maksimum 5 defaya kadar arka arkaya çıkar ve eğer birkaç Maceracı ile birlikte savaşılıyorsa, Kara Enerji güç patlamasıyla daha çok güçlenir. Bu yüzden tek bir Maceracının onunla yüzleşmesi gerekecektir.             

- Gorgo'nun Kabusu'ndan, dev Şahmeran Taş heykelini yok ettikten sonra ortaya çıkan Şahmeran Muhafızı ile karşılaşan Maceracı olmaması durumunda, Taş Heykellerle birlikte Şahmeran Muhafızı kabusun içlerine doğru dağılıp ortadan kaybolurlar.             

[Öfke] Şahmeran Taş Heykeli 

Sürekli olarak öfke durumunda olan Şahmeranları çağırır. Bu Taş Heykel yok edildiğinde, öfke tarafından çekilen Şahmeranlar alt edilebilir. 

[Yıkım] Şahmeran Taş Heykeli  

Şahmeran Muhafızı'nın çok daha güçlü bir saldırı yapabilmesi için yardımcı olur. Şahmeran Muhafızı yıkım gücünü özümseyerek kuvvetli saldırılara başladığı sırada Taş Heykel yok edilirse, enerjisi baskılanarak acıya maruz kalır ancak, yıkım gücünü tamamen özümsemiş durumdayken Taş Heykel yok edilse dahi Şahmeran Muhafızı herhangi bir etki altında kalmaz. 

[Karanlık] Şahmeran Taş Heykeli  

Şahmeran Muhafızı'nı daha da vahşileştirir ama, Taş Heykel yok edildiğinde Şahmeran Muhafızı bunun şokuna maruz kalarak sersemler. 

- Tepeniz üzerindeki Taş Heykellerle karşılaşan Maceracının Taş Heykeli her yok edişinde, Şahmeran Muhafızı ile karşılaşan Maceracı, onu yok ederse ödül elde eder. Tepenin üzerindeki Taş Heykel ile Şahmeran Muhafızı için maksimum birer Maceracı ödül elde edebilir.             

Canavar 

Tavsiye Edilen AP 

Tavsiye Edilen DP 

 Şahmeran Muhafızı  

280 

300 

Tepenin Üzerindeki Taş Heykeller 

220 

280 

- Gorgo'nun Kabusu'ndan elde edilebilen ganimetler için Eşya Düşürme Artış Oranı ile Eşya Düşürme Miktarı Artış buffları uygulanır. Ancak, Agris'in Hiddeti uygulanmaz. 

 

 

Eklemeler ve Düzenlemeler

| İçerikler
● Kara Ruh'un Macerasına Kısmetli Arcana sistemi eklendi.

- Arcana, Kara Ruh'un Macerası oyun tahtasında kullanılan kart anlamına gelir.

* Arcana, iyi değerlendirildiği takdirde istenilen ödülü elde edebilme ve tamamlama başarı oranını yükseltme gibi Kara Ruh'un Macerasına yardımcı olan bir karttır.

- Arcana elde etme yöntemi aşağıdaki gibidir.

 

- Kara Ruh CARD karesine ulaştığında, Arcana kartları arasından 1 tanesi rastgele elde edilir.

- Elde edilen Arcana, sağ altta bulunan "Arcana" kutusuna anında yüklenir.

- Elde edilen Arcana'yı, bu kutudan kullanabilirsiniz.

- Arcana türleri aşağıdaki gibidir.

1. Neşeli Adım - Kara Ruh öne doğru N kare ilerler.

2. Uğurlu bir Gün - Tamamlamaya kadar kalan zar fırsatı ek olarak N adet artar.

3. Kader gibi Buluşma - Kalan zar fırsatı tamamen sıfırlanır ve START noktasına geri dönülür.

4. Çok mu Güzel? - Kullanıldıktan sonra zar atılarak ulaşılan noktadaki ödül, 2 kat elde edilir.

- Ancak, Arcana elde etme noktası, tamamlama ödülüne uygulanmaz. Ayrıca Arcana kullanım etkisi vb. ile gidilen noktadaki ödüle uygulanmaz.

5. Tıkır Tıkır - Çeşitli zar türleri arasından rastgele zar elde edilir.

6. Bir Anda Değişen Kozmos - Kara Ruh, mevcut oyun tahtasında rastgele bir noktaya ilerler.

- Ancak, START noktası ile FINISH noktasına gitmez.

● Kara Ruh'un Macerası arka planı değiştirildi.

● Geri Dönen Maceracı kriterleri aşağıdaki gibi değiştirildi.

Kriter 

Değişiklik 

- 30 gün ve üzeri oyuna giriş yapmamış olmak 

- 30 gün ve üzeri oyuna giriş yapmamış olmak. 
- Web Merkez Pazar'ı 30 gün ve üzeri kullanmamış olmak. 
* Web Merkez Pazar, Black Desert+ uygulaması/resmi ana sayfa aracılığıyla giriş yapılan Merkez Pazarı ifade eder. 
* Satın Alma/Satış Yapma, Ön Sipariş Kaydı/Satış Kaydı, Satın Alma Hesaplama/Satış Hesaplama aktiviteleri Merkez Pazar kullanımına dahil edilir. 


Sezon Sunucusu

- Fughar ile konuşarak yönlendirilebileceğiniz Velia'daki NPC Leyla'dan "[Sezon Sunucusu Mezuniyeti] Seçimin Dönüm Noktası" görevini aldıktan sonra görev serisinin tamamını yaparak normal karaktere geçiş yapabilirsiniz.

- Önceki Erken Mezuniyet görevi artık alınamayacaktır.

- Normal karaktere dönüştürme sırasında gerekli olan bir koşul bulunmamaktadır. Ancak, normal karaktere dönüştükten sonra Sonbahar Sezonunda yeniden Sezon karakteri oluşturamazsınız, dikkatli olun. Ayrıca normal karaktere dönüştükten sonra, Sezon Pasosu ile Kara Ruh Paso silinecektir. Dönüştürme öncesinde ödülü alınmamış olan Sezon Pasosu ya da Kara Ruh Paso meydan okumalarına sahipseniz, ödüllerini önceden toplamayı unutmayın.

 

| Karakterler
● Tüm karakterlerin Uyanışları için Core beceriler eklendi.

- Core beceriler, Lv. 60'a ulaşıldığında, Beceri penceresi (K) Uyanış sekmesinin alt kısmından öğrenilebilir.

 

Uyanışa "Core" beceriler eklendi. Bu beceriler, Uyanış öncesindeki "Mutlak" beceriler gibi mevcut beceriyi bir kat daha güçlendiren bir özelliğe sahiptir ama öğrenme yöntemi ile işlevi farklıdır. Öncelikle, tüm Core becerileri arasından sade bir tanesi seçilerek öğrenilebilir. Ayrıca Core becerisi öğrenilmiş olan beceriyle, ek hasar ya da vuruş sayısında artış olmaksızın debuff etkisi veya savunma etkileri eklenir. Bu yama aracılığıyla uygulanan Core becerilerinin eklenmesiyle, birçok Maceracının da fikirleri aracılığıyla ifade ettiği Aktarım ve Uyanış arasındaki farkın belirli oranda kapanacağını umut ediyoruz. Gelecekteki süreçte de görüş ve eleştirilerinizi paylaşmanızı rica ediyoruz. 

● Rabam'ın Aydınlanması - Üçüncü Beceri Birleşimi eklendi.

- Üçüncü Birleşmiş Beceri, Lv. 58 ve üzeri karakter ile öğrenilebilir.

- Birleşmiş Becerinin öğrenilebilmesi için, Hazırlık Becerilerinin öğrenilmiş olması gerekmektedir.

- Her level için iki Birleşmiş Beceriden sadece biri öğrenilebilir.

 

 

  • Savaşçı sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Güneş Alevi 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Merhametsiz 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Mezar Kazma 

İsabetli Ezme vuruşunda Yıkma 

Core: Denge Saldırısı 

Cephe Savunması 

Core: Çılgın Yıkım 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Geri Püskürtme 

İsabetli son vuruşta Düşürme 

 

  • Birleşmiş Beceri eklendi.       

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Günbatımı Biçme 

Döner Biçme IV + Günbatımı Yarası 

Kontra Biçme 

Döner Biçme IV + Kontra III 

 

 

 

 
  • Okçu sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Soğuk Hançer 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ağlayan Rüzgar 

İsabetli vuruşta Geri İtme (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Elf Öfkesi 

İsabetli vuruşta Düşürme 

Core: Rüzgar Kılıcı 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: Rüzgar Dansı 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ürperme 

İsabetli vuruşta Sersemletme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Rüzgar Patlaması 

Rüzgar Buyruğu V + Kaçış Patlama Atışı III 

Rüzgarla Gelen Buyruk 

Rüzgar Buyruğu V + Rüzgar Akımı V 

 
 
 
  • Sahire sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Ölü Avı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Azrail’in Hükmü 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Cartian’ın Kabusu 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: İhlal 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Katlamalı Biçme 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Karanlığın Kılıcı 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Gölge Ateşi 

Gölge Püskürtme IV + Ulti: Kara Ateş 

Gölge Dalgası 

Gölge Püskürtme IV + Kara Dalga IV 

 
  •  
  • Vahşi sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Alev Yumruk 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Tahrip 

İsabetli vuruşta Sersemletme 

Core: Titan Patlaması 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Ateş Yumruk 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Toprak Sökme 

Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Dev Sıçraması 

İsabetli vuruşta Sarsma 
Ek isabetli vuruşta Yıkma (Belli durumlarda etkisizdir) 
İsabetli geriye vuruşta Geri Püskürtme 
Geri çekilme sırasında isabetli vuruşta Sarsma 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Öfkeli Rüzgar 

Öfkeli Vahşi VI + SP: Canavar Rüzgar Darbesi 

Öfkeli Zorba 

Öfkeli Vahşi VI + Korkunç Zorba III 

 
 
  • Avcı sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Canavar Saldırısı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Efsanevi Canavar Dansı 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Dörtyan Savurma 

İsabetli ek vuruşta Geri Püskürtme 

Core: Garuda 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ayışığı Saldırısı 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: Eko Delme 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Şimşek Alevi 

Karakurt: Boğuşma Alevi III + Şimşek Küresi IV 

Nefes Kesme 

Karakurt: Boğuşma Alevi III + Flaş: Direk Süngü III 

 
 
  • Cadı sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Denge Bozumu 

Vuruştan önce Sarsma, isabetli vuruşta Yıkma 

Core: Yarık Dalgası 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Patlayıcı Akım 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yıldırım Oku 

İsabetli vuruşta Sersemletme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Şimşek Oku 

Çoklu Büyülü Ok + Yıldırım Baskını III 

Mana Oku 

Çoklu Büyülü Ok + Mana Emilimi III 

 
 
  • Büyücü sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)        

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Su Duvarı Patlaması 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: Öfke Ateşi 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Su Küresi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Soğuk Dalga 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

  •  
     Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Şimşek Oku 

Çoklu Büyülü Ok + Şimşek Tortusu IV 

Mana Oku 

Çoklu Büyülü Ok + Mana Emilimi III 

 
 
 
 
  • Valkyrie sınıfıUyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Sakrum Ferit 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: İnfaz 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Hüküm: Adalet Kargısı 

İsabetli vuruşta Geri Püskürtme 

Core: Arındırma 

İsabetli vuruşta Sersemletme (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Mızrak 

İsabetli son vuruşta Düşürme 

Core: Kutsal Enslar 

İsabetli son vuruşta Yıkma 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.            

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Kutsal Adalet Işığı 

Adalet Işığı III + Kutsal Güç IV 

Göz Alıcı Adalet Işığı 

Adalet Işığı III + Işık Darbesi 

 
 
 
 
  • Musa sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Savurma 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Dik Kesme 

İsabetli 2. dönme vuruşunda Sarsma (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Kabuk Kırıcı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Ateş Yarığı 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: İzdüşüm 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Bel Altı 

İsabetli vuruşta Yıkma 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.      

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Yüksek Fırtına Darbesi 

Tufan Darbesi II + Yüksek Fırtına III 

Fırtına Darbesi 

Tufan Darbesi II + Fırtına V 

 
 
 
  • Maehwa sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Direngen Uç 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yapışkan Kartanesi 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Aydoğumu 

İsabetli 1. vuruşta Sersemletme (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Petal Delgi 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Ayaz Sütunu 

İsabetli vuruşta Düşürme (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Petal Pençesi 

İsabetli vuruşta Düşürme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Tufan Kesmesi 

Maehwa: Baş Kesme V + Tufan Darbesi II 

Ejderha Kesmesi 

Maehwa: Baş Kesme V + Ulti: Ejderha Pençesi 

 
 
 
  • Ninja sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Kötü Kılıç Dansı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ani Saldırı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Kanasusamış: Katana Yağmuru 

İsabetli biçme vuruşunda Geri Püskürtme 

Core: Ölümcül Kasıt 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: İblis Yükselişi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Sert Karşılaşma 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Gölge Kesmesi 

Gölge Karşılama III + Hilal Darbesi III 

Gölge Pençesi 

Gölge Karşılama III + Tilki Pençesi IV 

 
 
 
  • Kunoichi sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)         

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Sonan Şah Serisi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yarım Ay Kırbacı 

İsabetli vuruşta Sarsma (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ölümcül Dönüş Serisi 

İsabetli 1. vuruşta Sarsma 

Core: Ay Darbesi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Efsun Patlaması 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Gazap Çarkı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

  •  
     Birleşmiş Beceri eklendi.            

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Hedef Prangası 

Ninjutsu: Pranga IV + Hedef Takibi III 

Ninjutsu: Topuk Kesme 

Ninjutsu: Pranga IV + Topuk Biçen V 

 
 
  • Striker sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Ulti Kırma 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Cehennem İmhası 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Kafa Kırıcı 

İsabetli vuruşta Düşürme 

Core: Sarmal Çarpma 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Sonsuz Patlama 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Kudurmuş Yırtıcı 

İsabetli vuruşta Sersemletme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Patlayıcı Şok 

Akım: Patlayıcı Darbe II + Bilek Tırpanı III 

Kurdun Darbesi 

Akım: Patlayıcı Darbe II + Kurdun Dişi V 

 
 
  • Mistik sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Gelgit Patlaması 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yoğun Akım 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yüksek Ejderha 

İsabetli vuruşta Geri Püskürtme 

Core: Spiral Bora 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Deniz Tabutu 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Dalga Küresi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Ruh Kıran Tekme 

Oturan Kurt + Ruh Kıran III 

Öfkeli Kurt 

Oturan Kurt + Öfke Çekici V 

 
 
  • Kara Şövalye sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Sömürme Dokunuşu 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ruh Alevi 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Yıkım Tohumu 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Ruh Avı 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: Yıkım Karanlığı 

İsabetli vuruşta Sarsma 

Core: Ruh Mirası 

İsabetli vuruşta Sersemletme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.        

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Yana Doğru Darbe 

Yan Kuvvet III + Kamasylvia Darbesi IV 

Hava Dengesi 

Yan Kuvvet III + Hava Saldırısı III 

 
 
  •  
  • Archer sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.) 

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Görkemli Patlama 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Sylvia'nın Mızrağı 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Luthraghon'un Çağrısı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Volkanik Kök 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Çiçeklenmiş Ten 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Işık Hızında Meteor 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

 

  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Temeli Parçalayan Ok 

Yerküreyi Parçalayan Ok V + Toprak Temeli V 

Yerkürenin Adaleti 

Yerküreyi Parçalayan Ok V + Adalet Kanatları III 

 
 
  • Lahn sınıf Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Dünyevi Acı 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ölüm Adımı 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Çıldırma 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Savruluş Darbesi 

Beceri kullanılırken Süper Zırh (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Ölümcül Dans 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Kızıl Pençe 

İsabetli 1. vuruşta Düşürme (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Ruh Kan Kılıcı 

Ruh Yükselişi IV + Kan Kılıcı 

Ruh Kutsal Dansı 

Ruh Yükselişi IV + Akım: Kutsal Dans III 

 
 
  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Dikkat! 

Işıldama IV + Geçmiş Olsun 

Tam zamanı! 

Işıldama IV + Yakalandın! 

 
 
  • Guardian sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.            

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)          

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Onurlu Duruş 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Hafif Cüret 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Kutsanmış Ateş 

İsabetli vuruşta Geri Püskürtme 

Core: Vahşi Taarruz 

İsabetli 1. vuruşta Yıkma 

Core: Ejderha İhtirası 

İsabetli vuruşta Düşürme 

Core: Tanrısal Alev 

İsabetli vuruşta Yıkma 

  •  
     Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Sıkı Ceza 

Sıkı Temas III + Hücum: Ceza II 

Büyük Dağ Yankısı 

Sıkı Temas III + Dağ Yankısı III 

 
  • Sıkı Ceza beceri açıklamasında geçen aşağıdaki ifade, gerçekteki etkiyi yansıtacak şekilde değiştirildi.             

Önceki 

Değişen 

Hareket ederken çarpışma gerçekleşmez 

Zıplarken karakter çarpışması gerçekleşmez 

 
  •  
  • Hashashin sınıfı Uyanışına Core becerisi eklendi.             

- Core beceri, sadece bir tane öğrenilebilir. (Ancak, Kara Ruh becerileri için ek etki uygulanmaz.)             

Beceri Adı 

Ek Etki 

Core: Kılıç Sorgusu 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması (Bekleme Süresi sırasında etki uygulanmaz) 

Core: Günah Kesen Kılıç 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Sarmal Kum Bataklığı 

İsabetli vuruşta Yıkma 

Core: Kum Biçmesi 

Beceri kullanılırken Süper Zırh 

Core: Yıkım 

Beceri kullanılırken Cephe Savunması 

Core: Yılan Buklesi 

İsabetli 1. vuruşta Düşürme 


  • Birleşmiş Beceri eklendi.             

Beceri Adı 

Hazırlık Becerisi 

Gölge Dilimleyici 

Kum Dilimleyici III + Gölge Kesme IV 

Kum Kasırgası 

Kum Dilimleyici III + Kılıç Kasırgası V 

 

| Eşya
● Üretim Notları'nda Deniz Kristalleri ile ilgili eşyaların simgeleri normal şekilde görüntülenecek şekilde düzeltildi.

● Ruh Parfüm İksirinin süresi kalmış durumdayken, eşya etkisinin aralıklarla uygulanmaması sorunu düzeltildi.

● Yüksek Kalite Delotia Turta elde etme yöntemi açıklamasında yer alan koşullar, Usta Lv.1 ve üzerinden, eşyanın gerçekte elde edilme koşulu olan Zanaatkar Lv.1 ve üzeri olarak düzeltildi.

● O'draxxia Demircisi Limitte, La Orzeca Kıyafetine özümsenmiş Tanrıçanın gücünü geri bulmaya çalışırken, öncekinden farklı görünümde bir kıyafet üretiverdi.

- La Orzeca Miğfer veya Zırhın yeni görünümlü bu kıyafetle takas edilebildiği [Günlük] La Orzeca Boncuk görevi eklendi.

- Bu görev, La Orzeca Miğfer veya Zırh üretme görev serisi tamamlandığında alınabilir.

- Bu görev ile sadece kadın karakterlerin kıyafeti takas edilebilir. Ancak, Shai'nin sadece miğferi takas edilebilir.

※ Bu görev aracılığıyla elde edilen kıyafet, yeniden önceki görünümüne döndürülemez.

※ Ancak, La Orzeca kıyafetinde Kara Ruh'un Pençesi kullanılarak soket aktif hale getirilmiş ise, Üretim yapılamaz. Gelecekte güncelleme aracılığıyla İşleme yönteminin eklenmesi planlanmaktadır.

 


La Orzeca çıktıktan sonra, kadın karakterlerin kıyafetinin dizaynı hakkında çeşitli ülkelerden birçok Maceracı fikirlerini belirttiler. Bu sebeple erkek karakterlerle aynı versiyona sahip olan bir dizaynı eklemekte karar kıldık ve zevkinize göre seçebileceğiniz şekilde oyuna dahil ettik.

● Ebenruth Nolu eşyasının kullanım etkisi olan, Nefes harcanmadan Rüzgarlı Yelkenin 1 defa ek olarak kullanımının uygulanmaması sorunu düzeltildi.


| Canavarlar
● Savaş Arenası'nda konumlanmış korkuluklar 5 dakika ve üzeri öylece bırakıldıklarında, HPleri yenilenecek şekilde düzeltildi.

● Aşağıdaki dünya bosslarının ortaya çıkma olasılığı artırıldı.

- Kabus Dolu Kzarka

- Kan Rüzgarına Sarılmış Nouver

| NPC, Arkaplan, Ses
● Dondurma durumu efekti biraz daha doğal olacak şekilde geliştirildi.

● No. 2-3, Velia Evinde belirli bir pencerenin açılmaması sorunu düzeltildi.

● Boss Karanda'nın aralıklarla çevresindeki yer şekillerine sıkışması sorunu düzeltildi.

| Görev, Bilgi
● Kaia İskelesi, Ancado İç Limanı, Flondor Gölü ve Salanar Göleti'ne Enstrüman Dükkanı açan Artina, [Müzik Kutusu] Kızıla Boyalı Rüzgar'ı üretti.

- Artina'nın bu Müzik Kutusunun taşıdığı hikayeyi kendince özel kabul etmesiyle, eşyanın fiyatını Gümüş Para yerine Garmoth'un Pulu x30 olarak belirlediği söyleniyor.

- Shai karakteri ile Artina'dan "Rüzgarlı Zirve'deki O Gün" görevini tamamladığınızda, Artina ile takas aracılığıyla bu Müzik Kutusunu elde edebilirsiniz.

 

| Arayüz

● Ayarları Yedekleye, otomatik kaydetme özelliği eklendi.

- Ayarları Yedekle, artık "otomatik kaydetme" ve "elle kaydetme" olarak ayrılacak.

- "Elle kaydetme", şu anki Ayarları Yedekle özelliği ile aynı işlevi görecektir.

- Eklenmiş olan "otomatik kaydetme" ise, oyuna giriş yapılıp oyundan çıkılan zamanı kriter alarak ayarlanmış olan değerleri otomatik olarak kaydeder. Daha sonra ayarların kayıtlı olmadığı bir bilgisayardan giriş yapıldığında, Ayarları Yedekle arayüzünden Son Ayarlara Tekrar Dön butonu aracılığıyla otomatik olarak kaydedilmiş ayarlar yüklenebilir.

- "Otomatik kaydet" özelliği, sadece oyundan normal olarak çıkış yapıldığında ayarları kaydeder.

● Bazı becerilerin Beceri Tanıtım görselleri oynatılırken Beceri Tanıtım ayarı kaldırıldığında, ekranda anormal şekilde bir beceri simgesinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● Özel HP Bar kullanıldığında, özel beceri kaynakları (Karanlık Parçası, Dövüş Ruhu vb.) kullanan karakterlerin kaynak değerleri, simge ile sıralanacak şekilde düzeltildi.

● Kızıl Arena giriş menüsündeki arenalara göre giriş listesi, açılarak görüntülenecek şekilde değiştirildi.

● Pet Bilgisi penceresindeki Pet resimlerinin sünmüş bir şekilde görünmesi sorunu düzeltildi.

● Ekipman tamiri tamamlandığında sistem mesajının görüntülenme şekli, hangi kısmın ekipmanının tamir edildiğini bildirecek şekilde düzeltildi.

  • Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Pet ve Peri bilgilerinin, aralıklarla anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● [Kara Şövalye] Enslar Zırh ile Kibelius Vediant birlikte giyildiğinde, kol kısmının delinmiş şekilde görünmesi sorunu düzeltildi.

● Eski Ay Tütsülük Kalıbı simgesinin, Üretim Notları ile farklı olması sorunu düzeltildi.
● [Etkinlik] Morden Gizli Anlaşma Belgesi I, II ve III eşyalarına sağ tıklandığında, ayrıntılı NPC konumu görülebilecek şekilde değiştirildi.

● [Savaşçı, Okçu, Sahire, Vahşi, Avcı, Valkyrie, Cadı, Lahn, Archer, Shai, Guardian, Hashashin] Noel Baba Şapkası ile Rudolf Kafabandı giyildiğinde, bazı aksesuarların tuhaf görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● Merkez Pazar'daki eşya Depoya taşınırken, aralıklarla Depoda yer olmasına rağmen depo dolu olarak algılanıp eşyanın taşınamaması sorunu düzeltildi.

● Aşağıdaki eşyanın çevirisinde değişiklik yapıldı.

Ra Orzeca --> La Orzeca olarak değiştirildi.

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.

Teşekkürler.

 
15 Yorum