Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 24.12.2020 08:00 (UTC+3) [Black Desert PC X Mobile X Console Calphe:On Şöleni] Yeni İçerik Güncellemesi Tanıtımı
3

 

Daisy konuşuyor! 

hakkında anlatacak daha fazla hikayeyle geri döndüm. 

Geçen Cumartesi, 12 Aralık,  etkinliğinde, 

geliştiriciler 2021'de Black Desert için üzerinde çalıştıkları birçok içeriği tanıttılar, 

  

Maceracılarımızdan herhangi birinin 'ni kaçırmış olma ihtimaline karşı, 

işte şu anda geliştirilmekte olan 2021 içeriğinin bir özeti! 

  

Bir göz atalım mı?


PVP

Bağlantı Noktası Savaşı Yenilemesi 

- Black Desert Global Labs'de duyurulan iyileştirmeler gibi, Bağlantı Noktası Savaşları için yapılan yenilemelerin ana darbesi, maceracıların daha aktif savaşlar ve güçlendirilmiş ödüller içeren bağlantı noktalarını fethedip koruyarak bölgelerini genişletecekleri bir savaş biçimine dönüştürmeye odaklanacak. 

- Bölgesel ölçekte savaşa dönüştürmek için, haftanın belirli günlerinde Bağlantı Noktalarının belirlendiği mevcut sistemden değiştirmeyi planlıyoruz. 

  

Ana Sunucu Sistemi ve Sunucu Savaşları 

 

- Yakında Black Desert'teki tüm Klanlar, birçok sunucunun arasından bir sunucu belirleyebilecek ve o belirli sunucuda oynadıkları için belirli faydalar elde edebilecek. 

- Bu avantajların çok da cömert olmamasını sağlayacağız, böylece Maceracılar kendilerini tek bir sunucuya bağlamak zorunda hissetmeyecekler. 

- Bu avantajlardan biri, herhangi bir bekleme süresi olmaksızın aynı isim altında farklı numaralandırılmış sunucular arasında hareket etmek olacaktır. 

- Ayrıca Sunucu Savaşları olan ana sunucularla bağlantı kurmak için küçük ve büyük içerikler geliştiriyoruz. 

- Sunucu Savaşları, Dünya Fetih Savaşları'nın geliştirilmiş bir versiyonudur. Etkinleştirildikten sonra sunucular Calpheon ve Valencia kamplarına yerleştirilecek. 

- Ayda bir veya önceden belirlenmiş başka bir dönemde, her kampın klanları ya karşı sunucuyu istila edecek ya da istilacı kampa karşı savunma yaparak dev bir savaşa yol açacak.

- Bu içeriği, çoğu klanın katılabilmesi için geliştirmeyi planladığımız için, ölçeğin Dünya Fetih Savaşlarımızdan çok daha büyük olmasını bekliyoruz. Daha fazla Maceracının katılmasıyla geliştirmeye devam edeceğiz, böylece Black Desert dünyasının farklı bölgelerinde çok sayıda çarpışma yaşanacak. 

- Ayrıca, stratejik bir unsur eklemek için, bu yerel çatışmalar sırasında cephede karargah görevi görecek bir klan kamp alanı ve taktik filleri geliştiriyoruz. 

- "Savaş" yönüne rağmen, daha güçlü savaş gücüne sahip klanların daha küçük klanlar ile karşılaşma seçebilmesi için bu formatı kullanmasını istemiyoruz ve kendi kamplarına yerleştirilen klanların savaş sırasında işbirliği yapmaları ve birbirlerini korumaları için geliştirmeye çalışıyoruz. 

- Kendi saflarında daha güçlü üyelere sahip olan klan ön cephelere yönelirken, diğer klanlar dolaylı çatışmalarla strateji geliştirir veya savaş gücünü geriden sağlar. Bu içeriği MMORPG formatını göz önünde bulundurarak geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız, burada Maceracılar birbirlerine yardım edebilecek ve keyif aldıkları ve üstün oldukları oyun araçlarıyla başkalarından yardım alabilecekler. 

- Ana Sunucu içeriğiyle ilgili olarak, sunucu kamplarında rekabete teşvik etmek için bunu PvE veya Yaşam becerisine dayalı içeriği içerecek şekilde genişletmeye çalışıyoruz. 

  

10v10 Ekip 

- Klanların aksine, 10v10 Ekip, PvP'ye ant içmiş ve benzer fikirlere sahip silah arkadaşlarıyla bir araya gelerek başkalarına karşı rekabet edecek bir ekip oluşturan Maceracılar içindir. 

- Ekip, yedekte 3 kişinin bulunduğu 10 kişilik takımlardan (her biri farklı bir karakter) oluşacaktır. Arena ile ilgili olarak, geleneksel Bayrağı Ele Geçirme formatı veya daha çok Black-Desert tarzı mini Kuşatma Savaşı gibi çeşitli seçenekler sunmayı düşünüyoruz. 

- Ayrıca, bu Ekipleri, Şampiyonlar Ligi'ne uygun bir sıralama sistemi uygulama planlarının yanı sıra, bir Şampiyonlar Ligi gibi global bir turnuvada ağırlamayı umuyoruz. 

 

- Yalnızca PvP ile ilgili olmasa da, Maceracılar arasındaki ekipman seviyelerinde artan farkı ele almak istiyoruz. Ölen Tanrının Zırhı Kore sunucularında ilk sunulduğunda bu, Caphras Taşları için henüz karşılanamamış büyük bir talebe yol açtı. 

- Kasım ayı itibarıyla, Rusya gibi, pazarlarında Caphras Taşı ile stoklanan ülkeler varken, aynı zamanda stoğu yavaş yavaş tükenen ülkeler de artıyor. 

- Caphras Taşı satın almak için çeşitli yeni yollar sunarak bu sorunu çözmeye çalıştık, ancak bu rotaların çoğu özellikle Çiftçilik gibi Yaşam becerisi içeriği içerdiği için arz talebi karşılayamadı. Ve böylece, maceracılarımızı büyümelerini desteklemek için, bu taşların elde edilebilmesi için tamamen yeni bir yol bulduk. 

 

- İlk olarak, KaraYıldız savunma ekipmanına ek yükseltme seviyeleri uyguluyoruz. KaraYıldız'ı TET'e yükselttikten sonra, çoğu Maceracı PEN yükseltmesinin düşük başarı şansını denemekten yorulmuştu ve bu da daha fazla büyümeyi durdurdu. Bu yeni güncellemeden sonra, KaraYıldız savunma ekipmanınızı birkaç aşamada yükseltebileceksiniz. TRI veya TET KaraYıldız ekipmanınızı yükselttiğinizde, ekipmanınızın değerleri artacak. Ekipmanı geliştirildikten sonra bile PEN'e çıkmayı deneyebilirsiniz. 

- KaraYıldız ekipmanını geliştirmek ve yükseltmek için gerekli malzemeler, Black Desert Global Labs'de gösterilmiş olduğu gibi, esas olarak özel sunucudaki Possessed by Hadum avlanma sahalarında olacaktır. 

  

 

- Ayrıca, Caphras Taşı edinmek için birçok yol belirlemiş olmamıza rağmen, bu eşyayı elde edebilmeniz için daha fazla yol aramaya ve bulmaya devam edeceğiz. Özellikle PVP içerikleri için temel ödül olarak Caphras Taşı vermeyi planlıyoruz. 

- Geliştirilmiş KaraYıldız ekipman güncellemesi yayınlandığında, Caphras Taşı stoklarının iyileşmiş olmasını umuyoruz, ancak gerektiği takdirde Merkez Pazar'daki maksimum fiyatları bile ayarlamanın yollarını inceliyoruz. 

- Caphras Taşı'nın, Maceracılarımızın gelişimi ile doğrudan bir ilişkisi mevcut. Maceracılarımızın daha güçlü hale gelmesine daha iyi bir yol sağlamak için doğru verilere dayalı ayarlamalar yapmaya devam edeceğiz ve böylece tüm Maceracılarımızın ekipman seviyeleri arasındaki farkı daraltmaya yardımcı olacağız.

 


KaraYıldız Baskını 

- Yıldız Mezarı üzerinde süzülen uğursuz göktaşının gerçek doğası, yeni Dünya Bossunun kendisinden başkası değil. 

- Maceracıların meteora çarpmasına olanak tanıyacak ve Incarnations of Corruption'ı ortaya çıkarmaya devam edecek olan karşılaşmaya hileli özellikler eklemeyi planlıyoruz. Bu patronu alt etmek için maceracıların farklı roller üstlenmesi ve birlikte çalışması gerekecek. Ayrıca, boss'dan düşecek ana eşyalardan biri, KaraYıldız ekipmanını geliştirmek için gerekli malzemeler olacak. 


Destansı Görevler

- Bir süre önce, Kore sunucularındaki bir Maceracı, Vell'i çağırmak için garip balık içeriğini tamamladı. Garip balık içeriği, Black Desert bir MMORPG olduğu için geliştirebileceğimizi hissettiğimiz içerikti ve bu tür zorlu içerik sunumumuzu genişletmeyi umuyoruz. 

- Bu tür içeriğin zorlayıcı olduğu fikrini sürdürmeyi umuyoruz, bu nedenle tamamlandıktan sonra, payı olan Maceracılar başarılarından büyük bir keyif alacaklar ve Maceracı arkadaşlarının övgüsünü hak edecekler. 


YenBölgeSonsuz Kış Dağları 

- Bu yeni bölge, Guardian'ın evi, tüm yıl boyunca kışa gömülü bir yer. 

- Korkunç derecede soğuk hava nedeniyle bölge, Maceracıların hipotermi nedeniyle soğuk bir ölüm riskine girmemeleri için bir ateş yakmasını veya sığınak aramasını gerektirecek ani kar yağışına karşı duyarlıdır. 

- Sadece bu bölgeden gelen Guardian'lar hipotermiye karşı direnç gösterirken, Shai'ler güçlerini müttefiklerini kendileriyle birlikte hava koşullarından korumak için kullanabilir. 

- Yukarıdaki resimde, Sonsuz Kış Dağları'nda bulunan iki yeni avlanma alanından biri olan Altın Dağ'da yaşayan Okjinsini görüyoruz. Okjinsini Okjin'i "Kar" anlamına gelir ve binek ustaları olarak hem iri fiziği hem de güce sahiptirler. Maceracılar bire bir karşılaşmalarda onlarla kafa kafaya karşılaşacak. 

  

- İkincisi, çocukluğunuzda karşılaşmış olabileceğiniz tespih böceklerinden esinlenen bu canavarları bulacağınız Murrowak Labirentimiz mevcut. Görünüşleri tespih böceğine benzese de, özellikle dağın altındaki derin deliklerdeki yaşam biçimleri konusunda karıncalara benzer davranışlar sergileyeceklerdir. 

- Maceracılar bu "karınca" deliklerinin her birinde belirli koşulları elde edebilirse, kraliçenin yuvası aktif hale gelecektir. Kraliçe ile savaşırken her köşeden sayısız Murrowak akın edecek ve bu mücadelenin gerçekten kaotik olmasını bekliyoruz. Kraliçeyi mağlup etmek, size bu denli bir meydan okumaya uygun bir ganimet verecektir. 

- Ayrıca, burada, Sonsuz Kış Dağları'nda, Altın Ejderha uykudadır. Bir baskının daha önce hiç görmediğiniz mekanikler göstermesine hazır olun. 

- Gelecek kış yayınlamak üzere Sonsuz Kış Dağları güncellemesini geliştiriyoruz. 


Ekstrem Avlanma SahasıTerror of the Deep Sea


 

- Bir insan sıkılmadan aynı konum üzerinden yalnızca birkaç defa koşabildiği için, iyileştirme adına, Terror of the Deep Sea'den başlayarak sert bir avlanma alanı oluşturmaya karar verdik. 

- Bu zorlu avlanma alanı, sizi Derin Deniz harabelerini kendi başınıza keşfedecek bir Maceracı yapacak. Burayı, ne kadar çok canavar yenerseniz, zorluk seviyesi o kadar tırmanacak şekilde tasarladık. Daha çok vuran canavarlar, rastgele bombardımanlar veya aniden ortaya çıkan elit canavarlar şimdiye kadar düşündüğümüz fikirlerden bazıları. 

- Bu avlanma alanlarını aldığınız ganimetlerle terk edebilirsiniz, ancak bu bölgedeyken ölürseniz, elde ettiğiniz ganimetin yalnızca yarısıyla geri dönmek zorunda kalacaksınız. Bu, mücadeleye devam etmek için bu şartlarda daha fazla kalma kararınıza daha fazla düşüncesizlik getirecektir. 

- Zorlu avlanma alanları bu içeriğe yeni bir soluk getirme umuduyla geliştirilirken, öldürülmüş veya gönüllü alanı terk etmiş olsanız da sahaya yeniden girmek için 2 hafta ila 1 ay arasında bir zaman kısıtlaması getirmeyi planlıyoruz. Tabii ki düşen ganimetin, zorluğa uygun olduğundan emin olacağız.

 


Yeni, Görkemli Bir Ev, Konak

- Heidel veya Calpheon gibi şehirlere katkı puanı yatırırsanız ve belirli koşulları yerine getirirseniz, kasabadaki arazinin mülküne ve ayrıca konağın mülk tapusuna sahip olursunuz. 

- Konakları çeşitli malzemeler kullanarak yükseltebilir ve oldukça geniş olacakları için iç mekanı istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. 

- Ayrıca, Maceracıların Konaklarının dışını da kişiselleştirmelerine izin vermeyi planlıyoruz. Konakların dışına ağaçlar, heykeller ve/veya aydınlatmalar yerleştirebilecek, kendi bahçenizi yaratabileceksiniz. Çeşitli ilişkin mobilyalar da sağlamayı planlıyoruz. 

- Bu henüz onaylanmış bir içerik değil, ancak Konaklar için rekabetçi bir sıralama sistemi eklemeyi de düşünüyoruz. Ancak pahalı mobilya toplamak için bir varlık sahibi olmaktan daha fazlası gerekecek. Yeni bir yaklaşım benimsemeyi düşünüyoruz. 

- Konak aracılığıyla Maceracılarımıza sanatsal tutkularını ve/veya heveslerini gerçekleştirebilecekleri bir alan yaratmak için elimizden geleni yapacağız.

 


Parti HapishanesiAtaraxion

- Diğer Maceracılarla birlikte oynamak isteyenler için yeni bir hapishane ekleyeceğiz, bu da tek başına oynamayı tercih eden Maceracılarımızı  zorlamayacak. Yeni zindanın adı, "Ataraxion". 

- Valencia ana görev dizisi sırasında, Kadim Muhafız'ın arkasında büyük bir giriş göreceğiniz Kadim Taş Odası içindeki gizli odayı ziyaret edeceksiniz. Bu, yeni zindana açılan geçittir. 

- Bu hapishane ayrı bir aşama değil. Açık bir hapishane olarak, tıpkı Gyfin Rhasia Tapınağı'nda olduğu gibi diğer Maceracılarla karşılaşabileceksiniz. Gyfin Rhasia Tapınağı'na kıyasla ölçek olarak çok daha büyük olacak çünkü hapishanenin bazı odaları ve yapıları 3 ila 5 Maceracının işbirliği yapmasını gerektirecek. 

- Mevcut avlanma alanlarından farklı olarak, bu hapishane, her Maceracının hapishaneyi tamamlamak için belirli bir rol oynaması gereken belirli anlar olması sebebiyle, stratejik bir oynanışla birlikte uzun süren canavarları yenme seanslarını gerektirecek. 

- Ayrıca, daha düşük AP ve DP'ye sahip maceracıların parti hapishanesine katılabilmeleri için özel bir rol oluşturmayı düşünüyoruz. 

- Ana konseptüal tasarım eski bir tapınağa dayandığı için, bazı eşsiz antik silah tasarımlarını ve konseptlerini tam olarak ortaya koyabildiğimiz için çeşitli antik silahlarla karşı karşıya kalacaksınız. 

- Bu hapishanenin eklenmesine rağmen, mevcut solo oyun modeline sadık kalan yeni avlanma alanları yayınlamaya devam edeceğimizi lütfen unutmayın.

 

Yeni KıtaLand of the Dawn

- Kore'nin son imparatorluk hanedanı olan Joseon Hanedanlığı, Maceracıların bir araya geleceği merkezi şehri tasarlamak için antik sarayların motif olacağı yeni bir kıta olanLand of the Dawn'ın arkaplan tasarımı olacak. 

- Burada Maceracılarımızın aşina olduğu topraklarda geçen Musa, Maehwa ve Lahn'ın gizli hikayeleri, Asya motifinde yavaş ortaya çıkacak.

3 Yorum