Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 17.03.2021 07:00 (UTC+3) 17/03 Güncelleme Ayrıntıları
43

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

17 Mart (Çar) 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 1.09GB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Vadi Zambağı Şöleni

Etkinlik Süresi 

- 17 Mart, 2021 (Çar) bakım sonrası – 31  Mart (Çar) bakım öncesi 

[Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 2. Sage Ön Oluşturma Ödülleri!

Etkinlik Süresi  

- 17 Mart, 2021 (Çar) bakım sonrası – 24 Mart, 2021 (Çar) bakım öncesi

[Ayrıntılar için tıklayın 

  

Etkinlik 3. Geri Döndüler! Klan Giriş Ödülleri!

Etkinlik Süresi  

- 17 Mart, 2021 (Çar) bakım sonrası – 26 Mayıs, 2021 (Çar) bakım öncesi 

[Ayrıntılar için tıklayın 

 

Etkinlik 4. Sage’inizi Gösterin!

Etkinlik Süresi  

- 17 Mart, 2021 (Çar) bakım sonrası – 24 Mart, 2021 (Çar) bakım öncesi 

[Ayrıntılar için tıklayın  

 

 

 

Başlıca Güncellemeler - Sage   

● Yeni sınıf Sage için Ön Oluşturma başladı.

 

 

- Yeni sınıf Sage için Ön Oluşturma ve Özelleştirme yapılabilir.

- Yeni sınıfın eklenmesiyle birlikte Karakter Slotu Genişletme Kuponu ile genişletilebilen slot sayısı 23'e çıkarıldı.

※ Sage sınıfı, Kış Sezonu Karakteri olarak oluşturulamaz. Yeni ve Geri Dönen Maceracılar, 24 Mart'ta güncellenmesi planlanan 'Yeni Olvia Sunucusu'nu bekleyin!

Son Kadim, Sage için Ön Oluşturma başladı. Geçtiğimiz 12 Mart'ta... Resmi tanıtım fragmanı ve geliştirici notu yayınlandıktan sonra gösterdiğiniz sıcak tepkiler için gerçekten minnettarız. Bunlar arasında ""Başından itibaren Aktarım yapılabilir"" ifadesi hakkındaki açıklamalarımız biraz yetersiz kaldığından ek olarak bildirimde bulunmak istiyoruz.
Bizler şimdiye kadar yeni sınıf için hazırlanırken, Ana Silah (Orijinal) durumunu en önce göz önünde bulundurup, sonrasında Uyanış ve Aktarıma yoğunlaştık. Fakat çıkış ile aynı anda Aktarım ve Uyanışı oynamak istiyoruz şeklinde sizlerden birçok fikir geldi ve bu nedenle, oyunu daha eğlenceli biçimde oynayabilmenizi sağlamak konusunda çok kafa yorduk. Bunun sonucu olarak, yeni sınıfımız Sage itibarıyla temel konsept aşamasından itibaren Aktarım yapılabilmesi durumunu hesaba katarak geliştirmekte karar kıldık. Böylelikle Sage, çıkış ile birlikte level 56 ve üzerine ulaştığında, görevler yapılarak hemen Aktarıma geçebilecek ve daha güçlü bir görünüme sahip olacak.
Ek olarak, Aktarım ile birlikte çıktığı ifade edilmesi yüzünden Uyanış olmayacak mı yani şeklinde düşünenler de olmuştu. Bu... Mümkün olabilir mi? Uyanış için de aynı şekilde görkemli bir görünüme sahip olacak şekilde hazırlanmaktayız. Ancak Sage Uyanışın, geliştirme sıralaması değişikliğine bağlı olarak, çıkış sonrasından itibaren yaklaşık 4 hafta sonra güncellenmesi planlanmaktadır.
 

 

Eklemeler ve Düzenlemeler

 

| İçerikler
● O'draxxia, Elvia'nın gökyüzünü ele geçiren Hadum'un Kara Güneşinin, giderek büyüyerek Karanlık Geçit'i bile işgal ettiğine dair Ahiblerin raporu ile çalkalanıyor. Ele geçirilen Karanlık Geçit'te gözlenenler aşağıdaki gibidir.
- Karanlık Geçit'in ortaya çıkma süresi iki kat hızlandı.
- Karanlık Geçit'ten Hayaletin Enerjisi elde edilebilir.
Fakat Karanlık Geçit ve ona karşı direniş, 2 hafta kadar sonra Karanlık Geçit'i kaplayan Kara Güneş tarafından tüketilecek gibi görünüyor. Ahibler, bu iki karanlığın savaşını merakla izliyor ve karanlığı karanlığın kovması ilkesine olan inançları daha da güçleniyor.



 


Karakterler

● Artık bütün karakterler, hareket halindeyken de Kara Ruh'u çağırabilecek.
- Ata binerek hareket halindeyken de Kara Ruh çağırılabilir. Ancak, Hızlı Koşu dışındaki diğer beceriler kullanılırken çağırılamaz.
- Çağrılma anından itibaren karakter bekleme pozisyonuna geçer."
Artık Kara Ruh, biraz daha rahat bir şekilde çağrılabilecek. Özellikle de görev yapılırken attan indikten sonra Kara Ruh ile buluşmak gibi rahatsız edici bir durum vardı. Bugünkü güncelleme aracılığıyla artık at üzerinde de çağırma mümkün olabilecek. Biraz düşününce, Kara Ruh öyle attan indikten sonra çağırıp konuşacak kadar da özel sayılmaz
● Erkek sınıflar su altındayken suyun yüzeyine doğru hareket ettiğinde, ellerin tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● Belirli durumlarda Acil Kaçış kullanıldığında, aralıklarla kaçış etkinleşiyormuş gibi görünmesine karşın hareketin anında iptal olması sorunu düzeltildi.
Bazı durumlarda Acil Kaçış'ın aralıklarla çalışmaması sorunu (şu anda çözüldü), yükseklik farkı sorunu gibi siz Maceracılar tarafından bildirilen ve bizim de bir an önce çözmek istediğimiz sorunlardan biriydi. Fakat sistematik olarak kusursuz bir biçimde çözümlemek kolay değildi. Bununla alakalı birkaç kez yama yapmamıza rağmen %100 çözüme kavuşturamadık. Buna rağmen sorunun çözümü için sürekli arayış içerisindeydik ve yeni bir yöntemle çözülebileceğini bulduk. Derhal düzelterek geçen hafta Kore sunucusunda uyguladık. Sürekli geri dönüş yaparak bizlere yardımcı olan siz Maceracılara teşekkürü borç biliriz. Daha iyi hizmet sunabilmek için elimizden geleni yapacağız.
 
 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Zincir: Göğü Biçme eklendi.
Yeni eklenen "Zincir: Göğü Biçme" becerisi, Güneş Alevi sonrası Devirme dışında Püskürtme ile komboya devam edebilme seçeneği sunacak şekilde tasarlandı. Güneş Alevi becerisi sonrasında Debuff etkisine devam edilebilecek ve böylece biraz daha çeşitli şekillerdeki kombinasyonların mümkün olabileceğini düşünüyoruz.
 
● Üst Kalkan Darbesi sonrasında belirli becerilerle anormal şekilde kombo yapılması sorunu düzeltildi.
 


 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Rüzgara Sinmiş Keskinlik eklendi.
Okçu'ya gelince, Ürperme gibi güçlü bir beceriye sahip olmasına karşın bekleme süresi uzun ve Akım becerisi gibi art arda saldırı ile devam edecek bağlantı becerisi olmadığı için Uyanış ile devam etmek kolay değildi. Bu yüzden "Rüzgara Sinmiş Keskinlik" becerisini ekleyerek, Rüzgar Adımı veya Ürpermeden sonra hızlıca etkinleşecek şekilde hasarı artırıldı. Böylelikle Uyanış durumunda sürekli saldırı bağlanabilecek şekilde ekleme yapmış olduk.
 
 
 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Akım: Ruh Kesme eklendi.
Sahire'nin yeni Uyanış becerisi, güçlü bir beceri kullandıktan sonra anında kombo yaparak ek vuruş yapabilecek şekilde kararlaştırıldı. Eklenen "Akım: Ruh Kesme" becerisi, Azrail’in Hükmü sonrasında doğrudan kombo yapılabilecek ve Uyanış durumunda da biraz daha kolayca vuruşa devam edilebilecek şekilde tasarlandı.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Akım: Toprak Yankısı eklendi.
Vahşi'nin Uyanış durumundaki zayıf noktası diyebileceğimiz "kısa ve öz bir harekete sahip becerisi olmaması"na odaklandık. Yeni eklenen "Akım: Toprak Yankısı" becerisi, Uyanış yapmış Vahşi'nin sahip olduğu çeşitli becerilerin aralarında kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Tıpkı Sahire gibi Uyanış durumunda da sürekli saldırıya devam edilebilecek.
 
● Yırtıcı Avı I - Mutlak seviye beceriler kullanılırken, yüksek bir yerden iniş yapıldığında art arda etkinleşmenin mümkün olmaması sorunu düzeltildi.
 
 
 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Bulut Parçalama eklendi.
Avcı'ya "Bulut Parçalama" becerisi eklendi. "Bulut Parçalama" becerisi de aynı şekilde Uyanış durumunda saldırı devam ederken yeterli derecede hasar verebilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca bu yeni beceri, Ayışığı Saldırısı becerisinden sonra kullanılırsa hızlıca Sarsma etkisi gösterebilir ve bu sayede Yüksek Tekme olmasa da komboya başlayabilme seçeneği eklenir.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Ani Yıldırım eklendi.
Cadı'nın Patlayıcı Akım becerisine ek olarak uzak mesafeden daha fazla hasar verebilecek şekilde "Ani Yıldırım" becerisi eklendi. Uyanış yapmış Cadı, uzak mesafeden baskı yapmak için genelde Ana Silahını kullanıyordu. Artık Uyanış durumunda da yeterince uzak mesafeden hasar vermesi ve baskı sağlayabilmesi mümkün.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Lav Patlaması eklendi.
Büyücü'nün Cehennem Ateşi becerisi, Cephe Savunması durumunda hücum ederek düşmana saldıran bir beceri olmasına karşın, hedefle çarpışma meydana getirmesi koşuluna sahiptir. Bu kısmı biraz geliştirmek niyetiyle "Lav Patlaması" becerisini ekledik. Cehennem Ateşi esnasında çarpışma olmasa dahi hızlıca kombo yapmak mümkün olacak şekilde yakındaki düşmana yüksek hasar verilebilir.

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Kutsal Patlama eklendi.
Valkyrie'nin bir beceri devamında hasar verebilen becerisi olarak İnfaz veya Sakrum Feriti gösterebiliriz. Bu sefer eklenen "Kutsal Patlama" becerisi, büyük saldırı ve hızlı sadırı arasında çok daha hızlı kullanılabilecek ve boşluğu dolduracak şekilde tasarlandı. Ayrıca bu beceriyle, saplama türündeki becerilerden sonra hızlıca kombo yapmak mümkün.

● Uyanış durumunda Kutsal Enslar 1. vuruş hasarı normal uygulanacak şekilde düzeltildi.
 


 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Kökten İmha eklendi.
Uyanış yapmış Musa için, Kabuk Kırıcı sonrasındaki seçeneğe odaklandık. Eklenen "Kökten İmha" becerisiyle Kabuk Kırıcıdan sonra hızlıca kombo yapabilirsiniz. Kabuk Kırıcıdan sonra yüksek hasar vermek için Akım: Cinayet becerisini kullanıp, düşmanın saldırısına karşılık vermeniz gereken durumlarda Kökten İmha becerisini kullanabilirsiniz. Ayrıca Ateş Meleği kullanılırken de etkinleşebilecek şekilde duruma uygun Debuff meydana getirebilir ya da Savunma Kararı ile rakibin saldırısını boşa çıkarabilirsiniz.

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Akım: Ayaz Çiçeği eklendi.
Maehwa'ya gelince, Yapışkan Kartanesi sonrasında en fazla kullanılan becerisi, Aydoğumu. Bu sefer eklenen "Akım: Ayaz Çiçeği" becerisi, Aydoğumu dışında da hızlıca kombo yapabilme rolü ile tasarlandı. Özellikle şu anda Uyanış yapmış Maehwa, Yılbaşı bazlı avlanıyor. Fakat bu seferki yeni becerinin eklenmesiyle daha çeşitli beceriler kullanarak savaşa devam edebilirsiniz.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Işık Sınırı eklendi.
Ninja için, güçlü becerilerle bitirilmeyen düşmanlarına ek hasar verecek şekilde "Işık Sınırı" becerisi eklendi. İblis Yükselişi becerisi güçlü fakat düşmana isabet etmezse geri kalan beceriler İblis Yükselişinin hasarını tamamlamakta yetersiz kalıyordu. Bu kısmı geliştirmek için Işık Sınırı, geniş menzilde güçlü bir hasar verebilecek şekilde tasarlandı.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Ay Işığı Yağmuru eklendi.
Kunoichi'ye Ölümcül Dönüş Serisi dışında da geniş menzilde hasar verebilecek şekilde "Ay Işığı Yağmuru" becerisi eklendi. Uyanış durumunda yoğun olarak kullanılabilecek bir beceri ekleyerek, beceri kombosu yapıldığında da yeterince hasar verilebilmesini sağladık.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Güz Yaprağı eklendi.
Striker'ın Kafa Kırıcı, Akım: Kafa Ezen becerilerini kullanamadığı durumlarda genel hasar verme oranı düşüyordu. Bu boşluğu doldurmak için Ana Silah becerilerini kullanıyordu. Bu sefer eklenen "Güz Yaprağı" becerisi sayesinde artık bu iki beceriye fazla yüklenmenize gerek kalmayacak.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Toprak Delen Tekme eklendi.
Mistik, Dalga Küresi becerisini kullanamadığında genel hasar verme oranı düşüyor. Özellikle Mistik, tek tek vurmaktan ziyade sürekli olarak hasar veren bir sınıf olduğundan, bu konudaki eksiklik daha fazla hissediliyordu. Bu sebeple Dalga Küresi olmadığında da Dövüş Ruhu Parçası yenileyerek sürekli biçimde hasar verebilecek şekilde "Toprak Delen Tekme" adlı beceriyi ekledik.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Karanlık Yıldız Bulutu eklendi.
Uyanış yapmış Kara Şövalye için, Savunma Kararı efektini biraz daha istikrarlı kullanabilecek şekilde Cephe Savunması etkisinin uzun süre devam ettiği "Karanlık Yıldız Bulutu" becerisi eklendi. Ayrıca bu beceri ön taraf ve arka tarafa hareket edecek biçimde yapıldı. Ruh Mirası sonrasında daha hızlı kombo yapabilir ve arka tarafa kaçındıktan sonra uzak mesafeden saldırıya devam edebilirsiniz.
 
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Dağ Meltemi eklendi.
Archer için, Sarsılmaz kararı dahil edilmiş bir beceri tasarlandı. Yakalama Fırsatı dışında da hızlıca hareket edip düşmanların güçlü saldırılarının üstesinden Sarsılmaz aracılığıyla gelerek savaşabilecek şekilde, "Dağ Meltemi" adlı becerisi eklendi. Anında uygulanan Sarsılmaz kararı ile birlikte düşmanın saldırısından kaçınarak aradaki mesafeyi açabilecek.
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Sarmal Zincir eklendi.
Lahn, geriye doğru kaçınarak rakibine saldırmak için Çiçek Adımı veya Hayalet Dansı becerisini kullanmak durumundaydı. Eklenen "Sarmal Zincir" becerisiyle, hasar vererek düşmanın geri yönüne hareket edip düşmanı hedefleyebilecek ve 2. vuruş kullanıldığındaysa daha büyük bir hasar oluşturacak. Bu sayede önemli becerilerin hepsi kullanılmış durumda da düşmanına yeterli derecede hasar verebilecek.
 


 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Yetenek becerisi Zafer Bizim! eklendi.
Zafer Bizim! Shai'nin Yetenek becerilerinin tamamı da yakınındaki müttefikleri hedef alarak uygulanan etkilere sahipti. Bu özelliğe bağlı olarak müttefikler hızlıca hareket ettiğinde, Shai'nin onları takip ederek buff etkisi vermesi bazen mümkün olmuyordu. Bu durumu değiştirmek için Zafer Bizim! becerisi eklendi. Duruma göre performans değiştirerek uzun mesafedeki müttefiklere buff sağlayabilecek veya güvenli bir noktadan düşmanlara debuff verebilecek.
 


 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Akım: Tükeniş eklendi.
Guardian için, güçlü tek vuruş konseptini muhafaza ederek devamında saldırabilecek şekilde, "Akım: Tükeniş" becerisi eklendi. Kutsanmış Ateş sonrasında saldırıya devam edebilecek şekilde kombo yapılabilecek. Ayrıca Ayaz Dansı becerisi sonrasında anında etkinleşecek şekilde, konumunu değiştip hemen saldırıya geçebilecek.

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Dingin Boşluk eklendi.
Hashashin için, Uyanış durumunda Kum Dilimleyici becerisi gibi hedefe anlık olarak taarruz ederek kombo yapabilecek şekilde "Dingin Boşluk" becerisi eklendi. Belirli becerilerden sonra istenildiği zaman etkinleşerek sürpriz bir saldırı şeklinde Püskürtme sonrasında komboya geçebilecek.
 
 

 
● Lv. 59 ve üzerinde elde edilebilen yeni Uyanış becerisi Zalim Hale eklendi.
Nova için, Yıldız Halesi becerisiyle hedefi çektikten sonra anında saldırabileceği "Zalim Hale" becerisi eklendi. Böylelikle Donmuş Hale veya Biçer Hale sonrasında kombo yaparak saldırabilecek ve önceki becerinin hasarı yetersiz olması durumunda, devamında saldırı gerçekleştirebilecek.
● Hızlanmış durumdayken Yıldız Halesi becerisi kilitlendiği halde becerinin etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

 

 

| Eşya
● Aşama 3 Kutup Ayısı, Kamasylvia Boz Ayısı, Gelincik, Su Samuru, Marmot ve Haetae'nin simgeleri değiştirildi. 

 

 

| Arayüz
● Aile Envanteri kullanım yöntemi değiştirildi.
- Envanter açıldıktan sonra Aile Envanteri sekmesi seçildiğinde, Aile Envanteri eşya slotları olarak değişecek.
- Eşya Taşı butonuna basarak Aile Envanterine eşya taşıyabilirsiniz.

 



● Beceri Eklentisi arayüzü, kol ile kontrol edilebilecek şekilde geliştirildi.
● Dünya Haritası'nda arama filtresi butonunda, en son seçilen yer kaydedilecek şekilde geliştirme yapıldı.
● Oyun Kolu kullanım ayarı yapıldığında, oyun kullanım koşullarının alt kısmında Oyun Kol Tuş Rehberi görüntülenecek şekilde ekleme yapıldı.


| Sistem
● Güvenlik Programı, EAC ile değiştirildi.


| Web
● Yeni Sınıf Sage sınıfı tanıtım ve etkinlik sayfası açıldı.
● OTP hizmeti kullanılması durumunda, resmi ana sayfaya ve Black Desert+ uygulamasına giriş sırasında OTP doğrulaması yapılacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Resmi ana sayfa ana ekran tasarımı üzerinde geliştirme yapıldı.
● Resmi ana sayfaya yeni sınıf Sage içeriği eklendi.
● Black Desert ana sayfadaki "Black Desert" logosu rengi değiştirildi.
● Black Desert ana sayfa ana ekranındaki yüzen (floating) butonu değiştirildi.

 

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Pet komut ayarının en son ayarlanandan farklı olması sorunu düzeltildi.
● Yarık Yankısı'nda ortaya çıkan Puturum, çok uzağa kadar takip etmeyecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Takip hedefine giderken açıklamaların konumunun tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● Aşağıdaki kıyafet kuşanıldığında, belirli durumlarda kıyafetin anormal görünmesi sorunu düzeltildi.
- [Büyücü] Corvicanus Kıyafeti
● Aşağıdaki bölgenin belirli konumlarındaki yapıların anormal görünmesi sorunu düzeltildi.
- Kisleev Kayalığı
● Sohbet Penceresi'nden Aile'ye tıklandığında aralıklı olarak hata oluşması sorunu düzeltildi.
● Posta'da, "24 Saat içinde" ifadesinin "0 Gün içinde" olarak görünmesi sorunu düzeltildi.
● Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu kullanıldıktan sonra Merkez Pazar arayüzünün tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● Kargo gönderilirken Gümüş Para giriş arayüzünün görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Caphras Yükseltmesi yapılmış eşya kullanıldıktan sonra Çıkarma penceresine geçildiğinde, arayüzün tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● Dayanıklılığı düşük ekipmanla Caphras Yükseltmesi başarısız olduğunda, Kara Ruh'un Yükseltme Başarısız hareketini tekrarlaması sorunu düzeltildi.
● 10 Mart'ta güncellenen Toplu İşleme yapıldığında kalan malzeme miktarının, başarılı İşleme sayısından daha az olduğu durumda kalan malzeme miktarı kadar Toplu İşleme yapılması, normal olarak uygulanacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Boss ortaya çıktığında Boss Bildiriminin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Aile Envanteri Penceresi açıkken Depo Yardımcısı kullanıldığında, Aile Envanteri sekmesinin seçilmesi sorunu düzeltildi.
● Minimap Canavar simgesinin kırmızı turuncu renkte görünmesi sorunu düzeltildi.
● Trol Mancınığı canavarı saldırısına maruz kalındığında aralıklı olarak oyunun sona ermesi sorunu düzeltildi.

 

 

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.

Teşekkürler.

43 Yorum