Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 07.07.2021 07:00 (UTC+3) 07/07 Güncelleme Ayrıntıları
62

 

7  Temmuz Güncelleme Ayrıntılarına Yapılan Revizyonlar

● Kış Sezonunda yapılan Eski Ay Grand Prix haftalık görevi "[Haftalık Sezon] Rüzgarı Delip Geçen Karşılaşma"nın, görev listesinde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

 


 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

7 Temmuz 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 1.57GB) 

 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Balık Korsanı Lenio Kaptanını Özlüyor!

Etkinlik Süresi 

- 7 Temmuz, 2021 (Çar) bakım sonrası – 21 Temmuz, 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 2. Klan Üyesi Alım Seferberliği

Etkinlik Süresi 

- 7 Temmuz, 2021 (Çar) - 18 Temmuz, 2021 (Paz) 23:59  

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 3. Corsair'inizi Sosyal Medyada Paylaşın!

Etkinlik Süresi 

- 7 Temmuz, 2021 (Çarbakım sonrası - 21 Temmuz, 2021(Çarbakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

 

EKLEMELER ve DÜZENLEMELER

İçerikler

 

● Av bölgesi Behr'de yeni nadir av hayvanları ile ilgili söylentiler yayılıyor.

- Black Desert Dünyası'nda bir yerlerde arıların dev kovanlar yaptığı ve bu kovanlara göz diken bir ayının bulunduğunu söyleniyor.

- Sürüsünden ayrı düşen sırtlanın çölden geçmekte olan tüccar birliklerine korku saldığı söyleniyor.

- Gece gökyüzündeki yıldızları izlemeyi seven özel bir lamanın olduğu söyleniyor.

[Bal Seven] Ayı

[Adi] Sırtlan

 

[Yıldız Seven] Lama

 

- Nadir hayvanlar avlanırken olasılıkla bilgi elde edebilir, belirli şartlar sağlandığında Unvan kazanılabilir.

Canavar Adı 

Unvan 

[Bal Seven] Ayı 

Bal Bekçisi 

Taptatlı 

Tatlı 

[Adi] Sırtlan 

Adi 

Katır Kutur 

Çöl Temizlikçisi 

[Yıldız Seven] Lama 

Minnoş 

Tombiş 

Şapur Şupur 

● Klan becerisi Koruma Alevi'nin etkisi olan Hasar Azaltma etkisinin, Fiziksel, Mesafeli ve Büyü Hasarı arasından sadece Fiziksel saldırı ile ilgili Hasar Azaltma etkisi için uygulanması sorunu düzeltildi.

● Klan becerisi Öfkeli Kükreme ve Maksimum Farkındalık'ın etkileri olan İsabet Oranı ve Kaçınma Oranı etkilerinin sayısal değerleri ile ilgili açıklamaların daha net olması için yüzde (%) işareti eklendi.

● Yaz Sezonunda, Sezon Karakteri ile yapılabilen basitleştirilmiş ana görevler hakkında aşağıdaki düzeltmeler yapıldı.

- Basitleştirilmiş ana görevlerin yapılabilmesi koşulu, "Aile başına bir kez" yerine, "Sezon Karakteri" olması durumunda yapılabilecek şekilde değiştirildi. Sezon Karakterini sildikten sonra ya da dönüştürdükten sonra yeniden bu görevleri yapmak isteyen Maceracılarımızın fikirlerini göz önünde bulundurarak, Sezon Karakteriyle sınırlı olmak üzere basitleştirilmiş ana görevler 1 defadan fazla yapılabilecek şekilde değişiklik yaptık.

- Valencia ana görevlerinin başlangıç koşulu, "[Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 11" görevini tamamlama yerine "[Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 8" görevini tamamla olarak değiştirildi. Bu görev, Lv. 56'ya ulaşıldığında tamamlanabilir.

- Basitleştirilmiş ana görevlerin yapılması yöntemi, "Fughar'ın Gizli Notları" eşyasının kullanımı yerine Kara Ruh (,) aracılığıyla görevin alınıp tamamlanması şeklinde değiştirildi. Buna bağlı olarak, sahip olunan "Fughar'ın Gizli Notları" eşyaları silindi.

- Basitleştirilmiş ana görevlerin tamamlanma koşuluna ekleme yapıldı. Mevcut level atlama koşuluna ek olarak, level atlama tamamlandıktan sonra Kara Ruh (,) ile konuşarak görevleri tamamlayabilirsiniz. Kara Ruh (,) ile konuştuğunuzda, basitleştirilmiş görevlerin yapılma durumuna bağlı olarak ana görev koşulları ve ilgili Sezon Pasosu hedeflerini tamamlayabilirsiniz.

- Basitleştirilmiş ana görevlerin hepsi de tamamlanmış olmasına rağmen, bazı Sezon Pasosu hedefleri ve görevlerin yapılamaması sorunu düzeltildi. Bu sorunla karşılaşan Maceracılar, Kara Ruh (,) ile konuşarak Sezon Pasosu hedeflerine ulaşabilir ve "Efsanevi Demirci", ''Gizemli Refakatçi'' görev serilerini normal olarak alabilir.

- Basitleştirilmiş ana görevlerde ödül olarak alınabilen Başlangıç Kara Taşı (Silah/Zırh) eşyalarının miktarı iki katına çıkarıldı. Bu durum, basitleştirilmiş ana görevleri zaten yapmış olan Maceracılar için de geçerli olacaktır.

- Basitleştirilmiş ana görevler yapılırken bazı sosyal hareketlerin öğrenilememesi sorunu düzeltildi.

● Basitleştirilmiş ana göreve başlanırken, görev tercihi arayüzünden her rotanın özelliği net bir şekilde anlaşılarak seçilebilecek şekilde iyileştirme yapıldı.

 

 

● Basitleştirilmiş ana görevlerin başlanabildiği ""Görev Tercihi"" arayüzünün eklenmesine bağlı olarak, ""Velia Bilgesi"" görevi sonrasındaki Balenos ana görevleri zaten yapılmaktaysa, basitleştirilmiş ana görevlere başlanamayacak şekilde değişiklik yapıldı.
※ Bu durum, hem Sezon Karakteri hem de ""Fughar'ın Zaman Sayacı"" eşyası aracılığıyla dönüştürülmüş olan Sezon Karakteri için geçerlidir.
※ ""Fughar'ın Zaman Sayacı"" eşyası aracılığıyla dönüştürülmüş olan karakterin ana görevlerinin anormal olarak görüntülenmesi sorunu tespit edilmiş durumdadır. Görevler (O) - Ana Görev sekmesinden en son yapılmış görevin sonrasındaki görevi yapmanız durumunda, görevlere devam edebilirsiniz. Söz konusu sorunun, 14 Temmuz (Çar) bakımı sırasında düzeltilmesi planlanmaktadır.

 

● Sezon Sunucularında aşağıdaki bölgelerdeki canavarlar yok edildiğinde düşük olasılıkla Afuaru ortaya çıkar.

- Afuaru yok edildiğinde kesin olarak Tuvala Cevheri ve Arıtılmış Sihirli Kara Taş elde edilebilir, düşük olasılıkla TET (IV) derecesindeki Tuvala ekipmanını PEN (V) derecesine kesin yükseltme yapılabilen "Donmuş Dalganın Kara Taşı" elde edilebilir.

 Afuaru'nun Çıktığı Bölgeler 

Çöl Nagası Tapınağı 
Bashim Merkezi 
Hilal Tapınağı 
Titium Vadisi 
Roud Sülfür Madeni 
Pila Ku Hapishanesi 
Manşaum Ormanı 
Fadus Doğası 
Polly'nin Ormanı 
Tshira Harabeleri 
Kızıl Kurt Köyü 

Sherekhan'ın Mezarı (Gündüz) 
Sherekhan'ın Mezarı (Gece) 
Çağrı Harabeleri 
Taphtar Ovası 
Gahaz Eşkıya Sığınağı 
Navarn Bozkırı 
Mirumok Harabeleri 
Protty Mağarası 
Orman Ronarosu Bölgesi 
Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge) 
Marie Mağarası (Hainin Mezarı) 

 

Artık Sezon Sunucularına özel Afuaru ortaya çıkacak. Şu ana kadar Afuaru, avlanma sırasında bir tür havalandırma öğesi olarak, ""esans"" diyebileceğimiz eşyaları elde etme fırsatı verdiğinden, normal sunucularda da kaçırılmaması gereken biriydi. Artık Sezon Sunucularında da yeni malzemelerle birlikte orada burada belirecek. Sezon Sunucusundaki Afuaru aracılığıyla temel olarak Arıtılmış Sihirli Kara Taş ve Tuvala Cevheri kazanılabilecek olup, çok nadir durumlarda ""Donmuş Dalganın Kara Taşı"" eşyası da elde edilebilecek. ""Donmuş Dalganın Kara Taşı"", Tuvala ekipmanlarını TET (IV) derecesinden PEN (V) derecesine kesin olarak yükseltebilen bir eşyadır.

Bu hafta ilk olarak normal avlanma sahalarına eklenecek olup, gelecek hafta ise Sezon Sunucusu parti avlanma sahalarına da (Shultz, Şahmeran vb.) eklenmesi planlanmaktadır

● Lv. 25 ve üzeri Sezon Karakteriyle Fughar'dan alınabilen "[Sezon] Fughar'ın Özel Zaman Sayacı" görevinin, Lv. 56 ve üzeri Sezon Karakteriyle tamamlanabilmesi sorunu düzeltildi.
- Lv. 25 ve üzeri Sezon Karakteriyle görev tamamlanabilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● [Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası I/II eşyaları, Karaktere bağlı eşya yerine Aileye bağlı eşya olarak değiştirildi.
- Buna bağlı olarak normal karakterlere bağlı durumda olan [Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası I/II eşyaları artık taşınabilecek.
* [Sezon] Karga Tüccarlar Birliği Katkı Sertifikası I/II eşyaları aracılığıyla alınan günlük görev, Sezon Karakteri veya Fughar'ın Zaman Sayacı eşyası aracılığıyla dönüştürülmüş olan Sezon Karakteri ile alınabilir.
● Yaz Sezonu özel ödülü, PEN (V): Capotia Kolye duyuruldu.
- Özel ödül, "Sezon Özel Hediye Takas Kuponu" ile takas edilerek elde edilebilir ve, Yaz Sezonu Mezuniyeti sonrasında kullanılabilir.
- "Sezon Özel Hediye Takas Kuponu"nun elde edilebildiği özel görev gelecekte duyurulacaktır.
- Bu defaki Yaz Sezonunda sonuncu olmak üzere, artık Sezon özel ödülü eşyasının eklenmemesi planlanmaktadır.
- Bu defaki Yaz Sezonundan mezun olan Maceracılar, 2021 Yaz Sezonu özel ödülü olan PEN (V) : Capotia Kolye de dahil olmak üzere önceki Sezonların ödüllerinden 1 tanesini seçerek elde edebilirler. Sezon özel ödüllerinin tamamını elde edememiş olan Maceracılar, gelecekteki Sezonlar aracılığıyla da Sezon ödülleri elde edebilecekler.
 
Sezon Ödül
2020 Yaz Sezonu

PEN (V): Capotia Küpe veya PEN (V): Capotia Yüzük

2020 Sonbahar Sezonu

Perilla'nın Yıldızı

2020 Kış Sezonu

PEN (V): Capotia Kemer

2021 Yaz Sezonu

PEN (V): Capotia Kolye

Sezon özel ödülü, geçtiğimiz Yaz Sezonundan başlamak üzere bu defaki Yaz Sezonuna kadar, yeni Maceracıların oyuna alışabilmeleri için özel araçlardan biri olma işlevini gördü. PEN (V) Capotia aksesuarlarından Perilla'nın Yıldızı eşyasına, birçok Maceracımız bu ödülleri çok olumlu bir şekilde karşıladı. Bu defaki Yaz Sezonunda da bu geleneği sürdürmek adına kalan diğer kısım için olan PEN (V) Capotia Kolye'yi seçtik. Hem yeni Maceracılarımız hem de mevcut Maceracılarımız için anlamlı bir ödül ve hediye olmasını diliyoruz.

Ancak Sezon özel ödülü olarak PEN (V) Capotia Kolye sonuncu olacak ve artık bunlar dışında eklenmeyecektir.

Tabii Sezon Sunucuları gelecekte de devam edecek olup, yeni Maceracılar ""Sezon Özel Hediye Takas Kuponu"" aracılığıyla bu ödülleri alabilecekler. Ayrıca şimdiye kadarki Sezonların hepsinden mezun olmamış olan mevcut Maceracılar da Sezon tekrar ettiğinde ""Sezon Özel Hediye Takas Kuponu"" elde edebilecek ve tüm ödülleri elde etme fırsatına sahip olabilecekler.

Özel ödüller burada sona ermiş olsa da yeni Maceracıların yerleşmesi ve mevcut Maceracılar için Sezon ile ilgili güncellemeler konusunda sıkı şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sezon Sunucuları bizler için yeni deneyimlerden biri olmuştu, gelecekte de onun çekiciliğini daha da artırabilmek için çabalarımız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. İlgi ve desteklerinizi rica ediyoruz. Teşekkür ederiz.

 

Sınıflar

 
● Mutlak: Nihai Adil Saldırı becerisinin PvP hasarının düşük uygulanması sorunu düzeltildi.
 
 
 

● S: Sis Perdesi becerisi bekleme süresindeyken Kışkırtma becerisi kullanıldıktan sonra Boşluk tuşuna basıldığında, karakterin kısa süreli duraksaması sorunu düzeltildi.

● Kanasusamış: Katana Yağmuru becerisi kullanılıyorken belli bir harekette Işık Sınırı becerisi kombosu yapıldığında, geriye doğru hareket mesafesinin kısalması sorunu düzeltildi.

 
 
 
● Core: Onurlu Duruş becerisi elde edildikten sonra kullanıldığında, Saldırı Hızı artış etkisinin uygulanmaması sorunu düzeltildi.
 
 
 
● Uyanış durumunda geriye doğru hareket esnasında savunma kırılmış durumdayken, Savunma Göstergesi yenilenemez etkisi uygulandığında, Savunma Göstergesi yenilenene kadar kontrolün mümkün olmaması sorunu düzeltildi.

 

 

 

Corsair'ın hareket becerisinin merkezinde ""Mareka'nın Halatı"" ile başlayan ""Keskin Yolculuk"" vardır. Özellikle bununla ilgili komboların su akar gibi gerçekleşmesi avantaj olarak kullanılabilmesine rağmen, Keskin Yolculuk'un bekleme süresi yüzünden ara ara ""tak tak"" takılıyormuş hissi veriyordu. Bu yüzden ""Keskin Yolculuk"" becerisi bekleme süresi esnasında da kullanılabilecek şekilde iyileştirme yapmak suretiyle bu kısımla ilgili zevki artırdık. Ayrıca hareket becerisi sonrasında kombo yapılamayan becerilerle de anında kombo yapılabilmesini sağlayarak, (Keskin Yolculuk/Dalga Sörfü sonrasında da) Corsair'in eşsiz hareketleri saldırı amaçlı kullanılabilecek şekilde iyileştirme yaptık.

Deniz kızına dönüşme becerileri konusunda ise kombo yönünden biraz zayıf bir görüntü çiziyordu. Yaptığımız ayarlamalarla, artık başka becerilerle yumuşak bir kombo mümkün olabilecek ve saldırı menzilinin de uygun şekilde değişmesiyle kullanımı bir kat daha kolay olacak. Ayrıca diğer becerilere kıyasla tam olarak isabet ettirmesi zor olan ""Rota Bükücü"" ve ""Kabaran Fırtına"" becerileri içinde değişiklikler getirdik. ""Rota Bükücü"" becerisinin çarpışması olmadığından, düşmana tam olarak vuruş yapması zordu, artık sadece yana kaydığı zaman çarpışma olmayacak. Öne doğru hücum ederken çarpışma gerçekleşecek ve bu sayede düşmana isabet ettirmesi daha kolay olacak. ""Kabaran Fırtına"" becerisi için ise başlangıç hareketini kaldırdık ve bu sayede daha hızlı etkinleşebilecek

● Nefes yetersiz durumdayken ↑ + Shift tuşlarına basılı tutulduğunda, Mareka'nın Halatı becerisinin Dalga Sörfü'nden daha önce etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

● Savaş durumunda öne doğru hareket ediliyorken, durulduğu anda T tuşuyla Otomatik Hareket yapılmak istendiğinde, Otomatik Hareketin yapılamaması sorunu düzeltildi.

● Kabaran Fırtına becerisi kullanıldıktan sonra hareket ve başka becerilerle kombonun daha yumuşak olacağı şekilde iyileştirme yapıldı.

● Su Biçmesi ve Mareka: Hipnoz Seli becerileri kullanıldıktan sonra Coşkun Dalga becerisinin kontrol tuşlarına basılmasına rağmen, Su Taşkını becerisinin etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

● Akım: İkincil Etki becerisiyle Çalkantılı Girdap, Hırçın Dalga ve Mareka: Hafif Serpinti becerilerinden sonra kombo yapılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Dalga Kırbacı becerisinin 2. vuruşu sonrasında Akım: İkincil Etki becerisinin kontrol tuşuna basılmasına rağmen, Hırçın Dalga becerisinin etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

● S: Dalga Kırbacı I - IV becerileri bekleme süresi sırasında olduğu yerde kullanıldığında, vuruş hasarı uygulanmaması sorunu düzeltildi.

● S: Dalga Kırbacı II becerisinin bekleme süresi sırasında, Hızlı Koşu veya Dalga Sörfü becerisi sonrasında kombo yapıldığında hasarın azalmaması sorunu düzeltildi.

● Hızlı Koşu esnasında aynı anda Dalga Kırbacı becerileri kullanıldığında, Dalga Kırbacı becerisi öne doğru hareket ederek etkinleşmeyecek şekilde iyileştirildi.

● Mareka: Denizde Gezinti ve S: Mareka: Denizde Gezinti becerileri kullanıldığında, son vuruş öncesinde karakter kameraya doğru dönecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Keskin Yolculuk becerisi sağa, sola doğru kullanılırken, Dalga Kırbacı becerisi ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Dalga Sörfü becerisi kullanılırken yönden bağımsız olarak, Dalga Kırbacı ve Okyanus Küresi becerileri ile kombo yapabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Keskin Yolculuk becerisi bekleme süresi sırasında da kullanılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● S: Denizde Gezinti I - IV becerileri bekleme süresi sırasında kullanıldığında, efekt sesinin çıkmaması sorunu düzeltildi.

● Mareka: Denizde Gezinti I - Mutlak becerileri kullanılırken, ↓ tuşuna basılmasına rağmen son vuruşun etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.

● Savaş Duruşunda hareket esnasında durulduğu zaman, hareket doğal olarak akacak şekilde geliştirildi.

● Aşağıdaki becerilerin vuruş hasarı tablodaki gibi değiştirildi.

Beceri Adı 

Değişimden Önce 

Değişimden Sonra 

Mutlak: Kabaran Fırtına 

%1088 x 1, Maks. 5 Vuruş, %1088 x 4 

%938 x 1, Maks. 5 Vuruş, %938 x 4 

S: Kabaran Fırtına I 

%758 x 1, Maks. 5 Vuruş, %758 x 4 

%820 x 1, Maks. 5 Vuruş, %820 x 4 

S: Kabaran Fırtına II 

%918 x 1, Maks. 5 Vuruş, %918 x 4 

%962 x 1, Maks. 5 Vuruş, %962 x 4 

Melankolik Mavi IV 

%905 x 1, Maks. 8 Vuruş 

%705 x 1, Maks. 8 Vuruş 

Mutlak: Melankolik Mavi 

%1090 x 1, Maks. 8 Vuruş 

%948 x 1, Maks. 8 Vuruş 

S: Melankolik Mavi 

%720 x 1, Maks. 8 Vuruş 

%767 x 1, Maks. 8 Vuruş 

● Keskin Yolculuk becerisi kullanılırken Dalga Kıran ve Okyanus Küresi becerileri ile kombo yapılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Akım: Dalga Rüzgarı becerisi bekleme süresi esnasında da kullanılabilecek şekilde değişiklik yapıldı.

● Hırçın Dalga becerisi bekleme süresindeyken Shift + F'e basılı tutulursa, Gürleyen Dalga Rüzgarı etkinleşecek şekilde değişiklik yapıldı.

● Rota Bükücü becerisi sağa, sola doğru kullanıldığında, halat fırlatılana kadar çarpışma olmayacak şekilde değişiklik yapıldı.

● Okyanus Küresi ve Mareka: Balinanın Rüyası becerileri kullanıldığında, karaktere yakın mesafede ve sağında, solunda bulunan düşmanlara vuruş yapabilecek şekilde saldırı menzilinde ayarlama yapıldı.

● Su Biçmesi becerisi sağa, sola doğru kullanılırken, ön ya da arka tarafa hareket tuşuna basıldığında saldırının çapraz olarak etkinleşmesi sorunu düzeltildi.

● Kabaran Fırtına becerisinin ön hareketi kısaltılarak daha hızlı etkinleşecek şekilde geliştirme yapıldı.

 

● S: Karga Aile Yadigarı becerisi öğrenildiğinde Su Taşkını ve Akım: Dalga Busesi becerilerinin Saldırı Menzili artış etkisi tüm seviyelerdeki becerilerde uygulanacak şekilde değişiklik yapıldı.

● Su Taşkını I becerisinin tanıtım görselindeki canavarın yerinin anormal olması sorunu düzeltildi.

● Kara Ruh Eğitimi yapılırken uygulanan bazı kamera efektleri düzeltildi.

● Dalga Sörfü ve Keskin Yolculuk kullanılıyorken, S: Dalga Kırbacı kullanıldığında çıkan efektin, bekleme süresi sırasındaki efekt olarak çıkması sorunu düzeltildi.

● Bazı beceriler kullanılırken Acil Kaçış kullanıldığında, Serenaka'da beceri efekt etkisinin kalması sorunu düzeltildi.

● [Corsair] Mareka becerisi uzak mesafede kullanıldığında, karakterin sesinin yakından duyulması sorunu düzeltildi.

 

● S: Mareka: Hipnoz Seli becerisi kullanıldıktan sonra Mareka: Balinanın Rüyası ve Mareka: Hafif Serpinti becerileri ile yumuşak bir kombo yapılacak şekilde geliştirme yapıldı.

● S: Mareka: Hafif Serpinti becerisi kullanıldıktan sonra Mareka: Balinanın Rüyası becerisi kullanıldığında, 2. vuruştan itibaren kombo yapabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Mareka: Hafif Serpinti becerisinin 2. vuruş saldırı menzili, mesafeden bağımsız olarak tüm vuruşlara uygulanacak şekilde geliştirme yapıldı.

● Dalga Sörfü becerisi kullanılırken Mareka: Hafif Serpinti becerisi ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Savaş dışı durumda Hızlı Tuş Barı ile bir beceri etkinleştirildikten sonra, başka becerilerin etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.

● Bazı durumlarda Hırçın Dalga becerisinin 1. vuruşunun etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.

● S: Mareka: Hafif Serpinti becerisinin 2. vuruşunun maksimum vuruş yapılan hedef sayısının anormal olması sorunu düzeltildi.

 

 

Eşya

● Yeni Maceracı Giriş Ödülü olarak elde edilebilen [Etkinlik] Klasik Kıyafet Kutusu (7 Gün)'den [Corsair] Maretakant Klasik Seti (7 Gün) elde edilecek şekilde ekleme yapıldı.

● Aktarım Klasik Kutusu ve [Etkinlik] Aktarım Klasik Kutusu'nun açıklamalarında, her bir sınıf ile alınabilecek kıyafet isimleri daha ayrıntılı olarak kontrol edilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.

● Bazı Ordu Alt Silahları, Naru Alt Silahlarından daha yüksek potansiyele sahip olduğu için, Naru Alt Silahlarından daha yüksek seviyede ekipmanlar olarak algılanabilirdi. Bu yüzden Naru Alt Silahı yüksek seviye ekipman olarak görüntülenecek şekilde, Naru Alt Silahı 0 - 3 Yükseltme Derecesinin DP değeri 1 artırıldı.

● [Sezon] Boss Ekipmanı Takas Kuponu eşyasının açıklamasına uyarı ifadesi eklendi.

● [Sezon] Ulu Öncünün Kutusu eşyasının açıklamasındaki, açıldığında aşağıdaki eşylardan biri elde edilebilir ifadesinin içeriğinde iyileştirme yapıldı.

● Naru ve Tuvala Ekipmanları yükseltilirken gerekli olan aşağıdaki 5 eşyanın ağırlığı, 1000 adet için 0.1 LT olacak şekilde değiştirildi.

Eşya Adı 

Zamanın Sindiği Kara Taş 
Arıtılmış Sihirli Kara Taş 
Tuvala Cevheri 
Başlangıç Kara Taşı (Silah) 
Başlangıç Kara Taşı (Zırh) 


Tuvala ekipmanlarını yükseltmek için gerekli olan eşyaları Depoya koymaktansa Envanterde taşımak daha rahat olacaktır. Çünkü hazır olduğunuzda istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Fakat Envanterde yeteri kadar taşımak söz konusu olunca, ağırlığın sorun teşkil ettiği de bir gerçektir. Bu sebeple bu eşyaları Envanterde taşımanın ağırlık konusunda sıkıntı yaratmaması amacıyla, neredeyse hiç ağırlık yapmayacak şekilde (1.000 adet için 0.1LT) ayarlama yaptık.

  

Canavarlar

● Balenos Ormanı'ndaki Daphne DelLucci, Maden İmplerini bir araya toplayan Dastard Bheg'i Balenos Ormanı'nda gördüğünü söylüyor.

- Alan Bossu Dastard Bheg'in çıkış konumu Balenos Ormanı olarak değiştirildi.

※ Geçen hafta Alan Bossu "Dastard Bheg"in çıkmamasına bağlı olarak, 14 Temmuz 2021 (Çar) bakımına kadar "Dastard Bheg" yok edildiğinde bir kez daha çıkacaktır.

 

 

GörevBilgi

● Edinilemeyen aşağıdaki bilgiler için elde edilme yöntemi eklendi.

Kategori 

Bilgi 

Bilgi Elde Etme İpucu 

Diğer 

Dalga İzi 

Epheria Nöbetçi Karakolu'ndaki Paso Anca'dan 
enerji tüketerek konuşma ile elde edilebilir. 

Diğer 

Ölüm İzi 

Glish'teki Freharau'dan 
enerji tüketerek konuşma ile elde edilebilir. 

● Kurumuş Yosun Ağacı kesilirken belirli bir ihtimalle aşağıdaki bilgiler elde edilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.

- Ölü Ağaç Özü

● Kaktüs kesme ya da sıvı toplama yapıldığında belirli bir olasılıkla aşağıdaki bilgiler elde edilebilir.

- Kaktüs Özü

- Kaktüs Dikeni

- Kaktüs Kabuğu

● Aşağıdaki bilgilerin içeriği daha doğal olacak şekilde değiştirildi.

- Serdümen Korsanları Eseri (İleri Düzey Müzakere), Serdümen Korsanları Eseri (Alt Düzey Müzakere), Khan'ın Tendonu, Yükseltilmiş Ada Ağacı Kaplamalı Kontrplak, Kobalt Külçesi, Parıldayan Kobalt Külçesi, Okyanusun Sağlam Demir Kristali

● Serdümen Korsanları İmha Simgesi bilgisinin ipucu daha doğal olacak şekilde değiştirildi.

● Kullanışlı Korsan Gemisi Parçası bilgi elde etme diyaloğu daha doğal olacak şekilde değiştirildi.

● [O'dyllita II] Dengesizlik Taşı ana görevi sırasında, "Direnen Turolar" görevinin tamamlama koşulu değiştirildi ve zorluk seviyesi düşürüldü.

 

Değişimden Önceki Tamamlama Koşulu 

Değişimden Sonraki Tamamlama Koşulu 

İhanet eden Turolardan x50 yok et; 

İhanet eden Turolardan x1 yok et; 


Arayüz

● Bilgilerim'den (P) kontrol edilebilen oyun oynama saatinde bazı hataların meydana gelmesi sorunu giderildi.

● Buraya gel! simgesi aracılığıyla karakter hareket ettiğinde, sistem yazısının anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

● Kara Ruh Hediye Kutusu'nda yeni alınan ödül bulunduğunda oyun ekranının sağ alt tarafındaki bildirim göstergesinde efekt ve açıklama görüntülenecek şekilde ekleme yapıldı. Bu bildirim, Aile içindeki en yüksek levele sahip karakteri Lv. 49'a kadar ulaşan Maceracılar için görüntülenecek.

● Ahırda atı Çiftleştirme Pazarına kaydederken çıkan aşağıdaki içerikler değiştirildi.

- Görüntülenen miktara virgül eklendi.

- Görüntülenen miktara Gümüş Para birimi ifadesi eklendi.

- Bazı tuhaf ifadeler düzeltildi.

● Kol Arayüzü kullanılırken, Yarış Atı Eğitimi esnasında Beceri Değiştir arayüzü açılmayacak şekilde değişiklik yapıldı.

● Elvia sunucusunda görev yapılıyorken, Yönlendir işaretlendiğinde çıkan arayüzün tasarımı, Elvia sunucusunun konseptine uygun olacak şekilde değiştirildi.

 

 

 

● Klan Üyesi Al penceresindeki Klan Üyesi Al kılavuz içeriği, yazılmış olan Klan Tanıtımı içeriği olarak görüntülenecek şekilde değiştirildi.

- Fakat Klan Tanıtımı içeriğinin yazılı olmadığı durumlarda, "Klan Tanıtımı henüz kaydedilmedi." yazısı görüntülenir.

 

 

● Kızıl Arena durumu arayüzünde görüntülenen Kızıl Arena durumu açıklama ifadesindeki savaş alanını terketme ile ilgili açıklama, ESC Menüsü (Yeni) Menü olarak değiştirildi.

● Elvia sunucusundaki Görev arayüzü vb. aracılığıyla Yönlendir yapıldığında görüntülenen uyarı arayüzü, temel çözünürlük ayarlı olmadığında da sıralaması yanlış olmayacak şekilde düzeltildi.

● Oyun ekranının sol üst tarafındaki Karakter Destek ve Peri menüsü, gerçek özellikleri kullanılabilir olduğu zaman görüntülenecek şekilde değiştirildi.

- Karakter Destek: Aile içinde Lv. 56 ve üzeri karakter bulunduğunda görüntülenir.

- Peri: Lv. 53 ve üzeri karakterle veya bir periye sahip olunduğunda görüntülenir.

● Sunucu Seç ekranındaki Sezon afişindeki yazım hatası düzeltildi.

● Denizcilik Becerisi kullanıldığında, Denizcilik Becerisi bilgisini fare ile kaydırmanın sıfırlanması sorunu düzeltildi.

● Gemi Dümeni tutulurken ya da bırakıldığında geminin beceri bilgisini fare ile kaydırmanın sıfırlanması sorunu düzeltildi.

● İlk girişte Arayüz Teması ayarını Klasik olarak seçmiş Maceracılar için Yaz Sezonu temasının önerildiği ve ayarlanabildiği arayüz çıkacak şekilde değişiklik yapıldı.

- Yaz Sezonu teması ayarlandığında serin bir arayüz teması ile birlikte maceranın tadını çıkarabilirsiniz. İlk çıktığı anda Kapat'a tıklarsanız söz konusu arayüz tekrar görünmez.

- Sonrasında Menü (ESC) -> Ayarla (F10) -> [Ayarlar] menüsü -> Oyun Ayarları -> Diğerleri -> Arayüz Tema Ayarı üzerinden de Sezon Teması etkinleştirilebilir.

 

 

 

● Sohbet Ayarı'nda Yükseltme Başarılı ve Başarısız mesajları ayrı olarak açıp kapatılabilecek şekilde sistem mesajı ayrıştırıldı.

 

 

 

● Karakter Lv. 7'ye ulaşarak sistem mesajı ve Sohbet Penceresi arayüzü eklendiğinde, sistem mesajına Yükseltme Başarılı/Başarısız mesajı dışında, sadece normal sistem mesajları görüntülenecek şekilde varsayılan değer değiştirildi.

 

 


İnci Dükkanı

 

● İnci Dükkanı'ndan (F3) diğer sınıfların eşyaları sepete konduğunda çıkan bilgilendirme yazısı daha doğal olacak şekilde düzeltildi.

● İnci Dükkanı'nda aralıklı olarak Corsair karakterinin kıyafetinin kaybolması sorunu düzeltildi.

 

 

Web

 

● Resmi Web Sitesi - Sınıf Tanıtımı menüsünün sınıf tanıtımı ifadeleri, ortaya hizalanma yerine sola hizalı olacak şekilde değiştirildi. Ayrıca yazılar uygun noktadan satır atlayacak şekilde değiştirildi.

● Oyun misafir kartı sembolü Resmi Web Sitesi'nin tüm sayfalarından görüntülenebilecek şekilde değişiklik yapıldı.

● Oyun misafir kartı sembolüne Katla/Aç özelliği eklendi.

● Oyun misafir kartı kullanıldığında çıkan onay penceresi silindi.

● Paket satın almayan oyuncularca görüntülenen açılır pencereye oyun deneme kuponu seçeneği eklendi.

● Başlatıcıdan oturum açılmamış durumdayken de yama ve indirme yapılabilecek şekilde geliştirme yapıldı.

● Resmi Web Sitesi'nin orta alt kısmında çıkan Sınıf Tanıtımı alanına aşağıdaki içerikler eklendi.

- Corsair sınıfının resmine fare ile tıklandığında renkli resim görüntülenir.

- Sage ve Corsair sınıflarına tıklandığında sınıf sembolü görüntülenir.

● Resmi Web Sitesi - Maceracı Kampı Stil Albümü menüsünün sekme adı, oyun içinde kontrol edilebilen menü adıyla aynı olacak şekilde değiştirildi.

 

Değişimden Önce  

Değişimden Sonra 

En Popüler Çalışma İlk 100 
Tasarımcı Sıralaması İlk 50 

İndirme Sıralaması 
Tasarımcı Sıralaması 

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Merkez Pazar'da Fiyatı Değişen Eşyalar satın alınmak istenildiğinde, anormal bir yazı çıkması sorunu düzeltildi.

● Sage ve Corsair sohbet gruplarına girildikten sonra yeniden bağlanıldığı zaman, sohbet grubunun Heidel Üç Yol Ağzı olarak değişmesi sorunu düzeltildi.

● Corsair'ın bazı iç çamaşırlarında grafiklerin bozulması sorunu düzeltildi.

● "Karganın Ağzında Getirdiği Mektup" görevinin ilk şartı tamamlandığında, Binnapsi'den Renkli Dalga Salyangozu eşyasının yeniden alınamaması sorunu düzeltildi.

● Yıldız Mezarı bölgesi NPC'si O'Arma'dan, Felaket Yanılsaması x15'in Saf Sihir Yumağı x1 ile takas edilememesi sorunu düzeltildi.

● Yıldız Mezarı Bölgesi NPC'si Manmehan Nesser'den, Ufalanmış Yıldız Parçası x30 ile 10 dk boyunca Beceri EXP +%5 Parşömeni'nin takas edilememesi sorunu düzeltildi.

● Kol Arayüzü kullanıldığında Aile Adı Değiştir/Klan Adı Değiştir/Karakter Adı Değiştir/Yeni Başlayan Maceracı Aile Adı Değiştir arayüzlerinin bazı oyun kolları kullanıldığında kapatılamaması sorunu düzeltildi.

● "Yeni Sınıf Paketi: Corsair" eşyasının içerisinde bulunan Kara Ruh'un Pençesi'nin anormal olması sorunu düzeltildi.

- Buna bağlı olarak, "Yeni Sınıf Paketi: Corsair" eşyasının içeriği Kara Ruh'un Pençesi olarak düzeltildi. Maceracıların elinde bulunan [Etkinlik] Kara Ruh'un Pençesi eşyası, Kara Ruh'un Pençesi eşyası olarak değiştirildi.

● Kış Sezonunda yapılan Eski Ay Grand Prix haftalık görevi "[Haftalık Sezon] Rüzgarı Delip Geçen Karşılaşma"nın, görev listesinde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

 

Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.

Teşekkürler.

 

62 Yorum