Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 28.07.2021 07:00 (UTC+3) 28/07 Güncelleme Ayrıntıları
40

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

28 Temmuz 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 1.21GB) 

 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Terrmian Sahili'nde Yaz Geceleri!

Etkinlik Süresi 

- 28 Temmuz, 2021 (Çar) bakım öncesi - 18 Ağustos, 2021 (Çar) bakım sonrası

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 2. Hatırlanmaya Değer Bir Yaz Gecesi

Etkinlik Süresi 

- 28 Temmuz, 2021 (Çar) bakım sonrası - 8 Ağustos, 2021 (Paz) 23:59 

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 3. Terrmian Tatil Projesi

Etkinlik Süresi 

- 28 Temmuz 2021 (Çar) bakım sonrası - 11 Ağustos 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

 

EKLEMELER ve DÜZENLEMELER

  

İçerikler

● Müzik albümünün Beste/Nota penceresinde notalar büyütüldükten ya da BPM'de değişiklik yapıldıktan sonra kaydedildiğinde, notaların anormal bir şekilde sıkışması sorunu düzeltildi.
Düzeltme haberlerini bu kadar geç verdiğim için üzgünüm. Ben de ne zaman beste yapsam, daha sonra notaları açtığımda 1'er milimetre sıkışmış halde görünce derin bir iç çekiyordum. Bu durumun sizler için de çok sinir bozucu olabileceğini düşünmeme rağmen düzeltmek için uzun bir süreye ihtiyacın olması üzücüydü. Yine de şu andan itibaren de olsa askerlerin sıraya dizilerek talim yaparken marş söylemesi gibi dizelenen notalara bakarak, mutlu müzik hayatınıza devam etmenizi umuyorum.
● Iliya Adası'nın bazı bölgelerinde balıkçılıkla elde edilebilen hazine değerinde bir balık olan Kara Gözlü Yengeç tekrar yakalanabilecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Iliya Adası'nda balıkçılıkla elde edilebilen hazine değerinde bir balık olan Kara Gözlü Yengeç, Zıplayan Balık Korsanları'nın adasının bazı bölgelerinde de görünmeye başladı.
● Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü'nün giriş tarafındaki Güvenli Bölge alanı genişletildi.
 

Sınıflar

● Soğuk Hançer I - IV becerilerinin İsabet Oranı artışı ile ilgili açıklama gerçek beceri etkisine uygun şekilde değiştirildi.
Değişim Öncesi Değişim Sonrası
İsabetli vuruşlarda mesafeli İsabet Oranı artar 2. vuruşta mesafeli İsabet Oranı artar
 
● Savaş Duruşu'nda ileri doğru hareket ederken Tab tuşuna basıldıktan hemen sonra bazı beceriler kullanıldığında, Süzülme becerisinin normal olarak etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.
● Savaş Duruşu'nda ileri doğru hareket ederken Tab tuşuna basıldıktan hemen sonra Shift tuşuna basıldığında Hızlı Koşu yerine Süzülme becerisi daha önce etkinleşecek şekilde değiştirildi.

Geçen seferki güncellemeye bağlı olarak Archer oynayan birçok Maceracımızın kullandığı, "Kaydırma Vuruşu" veya "Paten Yapma" olarak anılan şekillerde oynamanın mümkün olmadığı hakkında görüşler dile getirilmişti. Bu oynayış tarzıyla, düşük Nefes tüketimi ile birlikte üstün bir konum belirleme yeteneği ortaya konulabiliyordu. Güncelleme sürecinde bu oynayış tarzının kullanımının kaldırılması noktası amaçlanmamıştı. Bu sebeple bilinen sorunlara kaydedildiği üzere, bugünkü güncelleme aracılığıyla düzeltildi.
 
● Savaş Duruşu'nda ileri doğru hareket ederken Tab tuşuna basıldıktan hemen sonra bazı beceriler kullanıldığında, becerilerin kombolarının düzgün bir şekilde etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.
● Savaş Duruşu'nda ileri doğru hareket ederken Tab tuşuna basıldıktan hemen sonra Shift tuşuna basıldığında, Hızlı Koşu yerine Kum Bükücü, S: Kum Bükücü, Akım: Kum Bükücü becerileri daha önce etkinleşecek şekilde değiştirildi. 

Archer ile aynı şekilde, Hashashin de Tab tuşu aracılığıyla Haladie Baskını becerisiyle kombo yaparak, biraz daha istikrarlı bir şekilde Nefes yenileyip, Süper Zırh'ı muhafaza etmiş durumda ilerleyebilecek şekilde kullanılmaktaydı. Söz konusu oynayış tarzının kullanımının mümkün olmaması da amaçlanan bir durum değildi ve bu sebeple bilinen sorunlara kaydedildiği üzere, bugünkü güncelleme aracılığıyla düzeltildi.
 
● Mareka: Hipnoz Seli becerisi kullanılırken Mareka: Hafif Serpinti becerisi ile kombo yapıldığında, karakter kamera yönüne doğru dönerek etkinleşecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Keskin Yolculuk becerisi sola ve sağa doğru kullanılırken S tuşuna basılsa dahi duracak şekilde iyileştirme yapıldı.
● Keskin Yolculuk becerisinin durma hareketi esnasında başka bir beceriyle anında kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Keskin Yolculuk ve Dalga Sörfü kullanılıyorken S: Mareka: Hipnoz Seli, Mareka: Hafif Serpinti, Mareka: Denizde Gezinti becerileri ile yumuşak bir kombo yapabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Melankolik Mavi becerisi kullanıldıktan sonra başka bir beceri ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Dalga Kırbacı 2. vuruş sonrasında başka bir beceri ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Dalga Kırbacı becerisi sonrasında Akım: Azgın Sağanak becerisi ile kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Mareka: Balinanın Rüyası, Mareka: Hafif Serpinti, Mareka: Hipnoz Seli becerilerinin etkinleşme hızı artırıldı.
● Mareka: Denizde Gezinti becerisinden sonra Serenaka kullanılan becerilerle yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Rota Bükücü becerisinin etkinleşme hızı artırıldı.
● Mutlak: Rota Bükücü ve S: Rota Bükücü becerilerine, Tüm İsabet Oranı 10 sn. boyunca +%9 artış etkisi eklendi.
● Su Biçmesi becerisi kullanılıyorken başka bir beceri ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Geriye doğru hareket ederken savunma başarılı olursa sonraki beceri veya hareket ile yumuşak bir kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Dalga Kıran III - Mutlak seviyelerinde Kritik Vuruş Oranına dair herhangi bir gösterge olmaması sorunu düzeltildi.
● Mareka: Hafif Serpinti becerisinin vuruş hasarı ile ilgili açıklama, gerçek etkiye uygun şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki becerilerin PvE Hasarı, tablodaki gibi değiştirildi. (PvP Hasarı değiştirilmedi fakat PvP Hasar Azaltma Oranı değiştirildi.)
Beceri Adı Değişim Öncesi Değişim Sonrası
S: Mareka: Hipnoz Seli 1 Vuruş Hasarı %1167 x 8 / 2 Vuruş Hasarı %1228 x 6 / Son Vuruş Hasarı %1228 x 5 1 Vuruş Hasarı %1239 x 8 / 2 Vuruş Hasarı %1304 x 6 / Son Vuruş Hasarı %1304 x 5
S: Mareka: Balinanın Rüyası 1 Vuruş Hasarı %1209 x 6 / 2 Vuruş Hasarı %1209 x 10 1 Vuruş Hasarı %1308 x 6 / 2 Vuruş Hasarı %1308 x 10
S: Mareka: Hafif Serpinti 1 Vuruş Hasarı %1202 x 6 / 2 Vuruş Hasarı %1202 x 10 1 Vuruş Hasarı %1402 x 1, Maks. 6 Vuruş / 2 Vuruş Hasarı %1402 x 10
● Mareka: Denizde Gezinti becerisinin 2. vuruşu sonrasında da S: Mareka: Hipnoz Seli becerisi ile kombo yapılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Mareka: Denizde Gezinti becerisinin beceri tanıtım ekranında, karakterin kıyafetinin anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Dalga Ağzı becerisi kullanıldıktan sonra Gürleyen Dalga Rüzgarı ve Dalga Kırbacı becerileri ile daha yumuşak bir kombo yapılacak şekilde iyileştirme yapıldı.
● Mareka: Denizde Gezinti becerisi kullanılırken Balinanın Rüyası becerisi kullanıldığında, son vuruş etkinleşecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Akım: Dalga Busesi'nin vuruşunda anlık olarak yavaşlama sorunu hafifletildi.
● Hırçın Dalga becerisi kullanılırken karakterin öne doğru hareket menzili azaltıldı.
● Coşkun Dalga becerisi kullanıldıktan sonra Dalga Sörfü becerisi ile daha yumuşak bir kombo yapabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Dalga Yarıcı becerisi kullanıldığında nefesin iki kere harcanması sorunu düzeltildi.
● Dalga Yarıcı becerisi kullanılırken, nefesin yetersiz olduğu durumda beceri kullanımının duraksaması sorunu düzeltildi.
● Mutlak: Keskin Yolculuk becerisi kullanılırken uygulanan Kaçınma etkisi 10 sn boyunca %9 artacak şekilde değiştirildi.
● Keskin Yolculuk kullanılırken, sadece düşman ön tarafta olduğunda kısaca dönecek şekilde değiştirildi.
● Coşkun Dalga becerisi kullanılırken S: Mareka: Hipnoz Seli, S: Mareka: Denizde Gezinti, Mareka: Hafif Serpinti becerileri ile kombo yapabilecek şekilde geliştirildi.
● İnci Dükkanı ve Özelleştirme penceresinde Corsair'in dış görüntüsünün anormal hareket etmesi sorunu düzeltildi.
 
 

Eşya

● PEN (V) Naru Ana Silah ve Alt Silah ile takas edilebilen PRI (I) Tuvala Ana Silah ve Alt Silah Kutuları elde edilir edilmez açılacak ve sınıfa uygun ekipman elde edilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Sezon Sunucusunda elde edilebilen Yarık Yankısı'nın yapılabildiği eşya Yarık Parçası karaktere bağlıdan Aileye bağlı olarak değiştirildi.
● [Etkinlik] Loranne Bikini Kutusu Nova ve Corsair sınıfı ile açıldığında, sınıfa uygun Loranne Bikini elde edilebilecek şekilde ekleme yapıldı.
● [Etkinlik] Luvis Mayo Kutusu Sage sınıfı ile açıldığında sınıfa uygun Luvis Mayo elde edilebilecek şekilde ekleme yapıldı.
● Altın Parıltısı Terrmina eşyasının açıklamalarından, elde edilme yöntemi hakkındaki açıklama değiştirildi.
 
 

Canavarlar

● Balenos bölgesinden Mediah bölgesine kadar olan canavarlar yok edildiğinde elde edilebilen bilgilerin minimum Bilgi Edinme Şansı %10'a yükseltildi.
- Ancak Shultz Muhafızı canavarlarının Bilgi Edinme Şansı öncekinin aynısıdır.
Geliştikçe yavaş yavaş biriktirdiğimiz bilgiler Black Desert'ın küçük eğlencelerinden biridir. Bazı canavarların bilgisini elde etmek kolay olmadığı için toplama arzusunu harekete geçiriyor. Diğer yandan, sadece bilgisini elde etmek şartıyla canavarın fiziksel gücüne bakılabildiği için, acemi Maceracıların oyunda kalması adına canavar bilgisi elde etme oranının artırılması konusunda görüş bildiren Maceracılar vardı. Buna paralel olarak, Mediah bölgesine kadar olan canavar bilgisi elde etme olasılığı artırıldı. Fakat, Shultz acemi Maceracılar için bir Avlanma Sahası olmadığı için bu seferki yükseltmenin dışında tutuldu. Bundan sonra da sürekli olarak sizlerin rahatça gelişmenize yardım etmenin yollarını araştırmaya devam edeceğiz.
● Sorgu Çanağı'na toplanan güce göz diken Kzarka'nın Müritlerinden bazıları başarılı oldu ve kötülükle daha da güçlendiler.
● Yıldız Mezarı bölgesi, Sorgu Çanağı'nda Günahkar Ruh canavarı ortaya çıkar.
● [Kötülük Dolu] Günahkar Ruh uzak mesafeden, Kötülük Dolu Mızrağı tüm gücüyle fırlatarak gücü arzulayan Kzarka'nın Müritlerine destek verir.
 
Yıldız Mezarı av sahasındaki Sorgu Çanağı ile onun gücüne sahip olmak için saldıran müritler bir yerde yok edilebiliyor. Bu aşamada, bulunulan yerde aynı becerilerin tekrar tekrar kullanılmasıyla monoton bir avlanma yönteminin ortaya çıktığını tespit ettik. Bu durumun bizim planladığımız avlanma yönteminden farklı olduğunu düşünerek, Kzarka'nın müritleriyle daha aktif olarak karşı karşıya gelebilecek şekilde Günahkar Ruh canavarını ekledik.
* "" Günahkar Ruh"", normal yöntemlerle avlanma yapan Maceracıları mümkün mertebe etkilemeyecek şekilde ortaya çıkacak. Bu durum üzerinde güncelleme ile birlikte devamlı olarak izlemeye devam edeceğiz ve daha iyi bir hale gelebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.
● Sezon ve Normal sunucuda yapılan Atoraxxion Vahmalkea'da ölündüğü zaman Ölüm Cezası uygulanmayacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Sezon ve Normal sunucularda yapılan Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'nde, Nihai Urukios'un kullandığı kaya düşürme ve kaya saldırılarının hasar miktarı azaltıldı.
● Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'ndeki Nihai Urukios yok edildiğinde, Caphras Taşı elde edilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Elvia sunucularında, Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'ndeki Nihai Urukios yok edildiğinde, Caphras Taşı elde edilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'ndeki Nihai Urukios taşlaşmış durumdayken belli bir HP'nin altına düştüğünde vuruş yapamayacağı için 3. aşamaya girecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'ndeki Nihai Urukios 2. ve 3. aşamaya girerken kamera görüntüsü çıkacak şekilde ekleme yapıldı.
 

Atoraxxion çıktıktan sonra, birçok Maceracı görüşlerini bildirdi. Öncelikle daha fazla Maceracının Atoraxxion'un tadını çıkarabilmesi için Sezon sunucuları ve normal sunucularda yapılan Atoraxxion için ölüm cezasını kaldırdık. Elvia için ise bu kuralı koruyarak ganimetleri güçlendirdik.

 

Dahası, Nihai Urukios yok edilirken belirli sınıfların mutlaka gerekli olması durumunu hafifletmek için Urukios 3. aşamadayken DP Düşüş değeri artırıldı. Maceracılar bir sonraki için hazırlanabilsinler diye Vahha'nın Beşiği'ndeki Nihai Urukios her bir aşamaya girdiğinde, aşamalar arası ayrımı biraz daha netleştirdik.

 

Nihai Urukios ile karşı karşıya gelindiğinde kaya düşürme ve kaya saldırılarının, bu ögelere karşı yeterli dayanıklılığı bulunmayan Maceracılar için aşırı büyük bir tehdit unsuru olması ile ilgili hafifletmeye ihtiyaç olduğuna karar verdik. Bu sebeple kaya düşürme ve kaya saldırılarının hasar miktarında ayarlama yaptık.

Daha sonra eklenecek Atoraxxion Sycrakea'da da görüşlerinizi bildirmenizi rica ediyoruz. Teşekkürler.

 

NPC, ArkaplanSes

● Flondor Gölü bölgesinin bazı yerlerinde NPC konuşmalarının garip olması sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion Ana Görevleri yapılırken Grace Lauren'in sesinin görev diyaloğu sesi ile çakışması sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion NPC ses ayarı kontrolü mümkün olacak şekilde düzeltme yapıldı.
 

GörevBilgi

● Fughar'ın Zaman Sayacı eşyası kullanılmadan önce Ana Görevler tamamlandığında, Sezon Pasosu'nun yapılamaması sorunu düzeltildi.
- Yapılamayan Sezon Pasosu, Kara Ruh (,) ile Sohbet (W) aracılığıyla yapılabilir.
● Yenileme öncesindeki Ana Görevleri yapan karakter ile Fughar'ın Zaman Sayacı eşyasını kullanarak Sezon Karakteri olunduğunda, Sezon Pasosu'nun yapılamaması sorunu düzeltildi.
- Yenileme öncesindeki Ana Görev bölümünde aşağıdaki görevler tamamlandığında, Kara Ruh (,) ile Sohbet (W) aracılığıyla aşağıdaki Sezon Pasoları tamamlanabilecek şekilde düzeltme yapıldı
 

Görev Adı

Sezon Pasosu Adı

[Boss] Kara Ruh ve Dev İmp

Rudolph Kuzenin mi?

[Boss] Goblin Şefiyle Yüzleşmek

Maskeni Çıkar!

Küçük Göldeki Büyük Balık

Hazırsın, Git!

[Boss] Çıldırmış Altar İmp Kaptanı

Pek de Korkaksın!

Enrico Mancini’ye

Black Desert Sahnesi! Seçim Zamanı!

[Uyanış] Nagaların Eserleri

Edan Sen Çık!

[Boss] Deli Muskan 

Naru Macera Ekipmanı Kuşan 1.

[Boss] Açgözlü Org 

Naru Macera Ekipmanı Kuşan 2.

Calpheon Şehrini Ziyaret Et 

Parlamento Yoklaması!

[Uyanış] Bree Ağacı Mağarası 

Naru Macera Ekipmanı Kuşan 3.

[Boss] Kara Yeleli 

Naru Macera Ekipmanı Kuşan 4.

Karabalıkçı İmhası II 

İşte Şu! Qo-obe!

[Boss] Korkunç Cadı 

Naru Macera Ekipmanı Kuşan 5.

● Yenileme öncesindeki Ana Görevi yapan karakter, [Boss] Korkunç Cadı görevini tamamladığında Fughar'a Başlangıç Kara Taşı ile Naru Ekipmanı takas edilebilecek şekilde düzeltildi.
● Yenileme öncesindeki Ana Görevi yapan karakter Zaman Sayacı kullanarak sezon karakteri olduğunda Sezon Pasosu Gelişim Desteği Kutusu'nu açamaması sorunu düzeltildi.
- Yenilenme öncesindeki Ana Görev bölümündeki alt kısmı tamamlayarak aşağıdaki Gelişim Destek Kutuları açılabilir.

Görev Adı

Gelişim Destek Kutusu

Küçük Göldeki Büyük Balık

[Sezon] Lv. 30 Gelişim Desteği Kutusu

Calpheon!

[Sezon] Lv. 50 Gelişim Desteği Kutusu

[Boss] Korkunç Cadı

[Sezon] Lv. 53 Gelişim Desteği Kutusu

 


Arayüz

● (Yeni) Menü ESC - Ayarlar (F10) - Oyun Ayarlarına, Özel HP Bar ayarı eklendi.
● Oyun ekranının sağ üst tarafındaki Oyun Süresi ögesine fare ile gelindiğinde, Black Desert Dünyası'nda bir gün geçen süre ile gece olduğu zamana dair açıklama görünecek şekilde ekleme yapıldı.
● Envanter slotlarının tamamı dolu olduğunda ya da Ağırlık Limiti aşıldığında, oyun ekranının sağ alt tarafında çıkan bildirim aracı, Envanter boşaltıldığında, ağırlık azaltıldığında ya da bildirime tıklandığında kaybolacak şekilde değiştirildi.
● Merkez Pazar Sorumlusu ve Depo Sorumlusu NPC'leri aracılığıyla Depo ve Merkez Pazar kullanıldığında istiflenmeyen eşyalar tek seferde maksimum 20 taneye kadar taşınabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
- Ancak sadece aynı yükseltme derecesindeki eşyalar için geçerlidir ve PEN (V) derecesindeki eşyalar önceki gibi sadece 1'er tane taşınabilir.
- Buna göre, Depo Baş Sorumlusu'na da bu özellik eklendi.
 
 
Bu aynı zamanda uzun zamandır birçok Maceracının görüşünü bildirdiği bir iyiliştirmeydi. Bizler de ne olursa olsun iyileştirmenin yolunu bulmaya çalıştık ancak yapısal ve sistemsel zorluklar nedeniyle çözümü pek kolay değildi. Bu yüzden hep mahcup hissediyorduk. Neyse ki yolunu bulduk ve güncelledik. Tek seferde tüm eşyaları düzeltemedik ama sizlerin eşyaları taşırkenki rahatsızlığınızı biraz olsun hafifletmiş olmayı umuyoruz.
● Envanter, İnci Envanteri, Aile Envanteri ve Merkez Pazar Deposu'nda eşya arama özelliğine aşağıdaki içerik eklendi ve değiştirildi.
- Eşya arandıktan sona belirli bir eşyada efekt görüntülendiğinde, eşya başka bir yere taşınsa da efekt devam edecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Oyun ekranının sol üst tarafındaki Beceri Puanı simgesine tıklandığında Beceri (K) penceresi açılacak şekilde ekleme yapıldı.
● Beceri (K) penceresinde bekleme süresi görüntülenmesi ayarı, maksimum 20 tane yapılabilecek şekilde ekleme yapıldı.
 
 
● Şehre girildiğinde Minimap'in sol tarafında şehrin NPC bulma butonları görüntülenecek şekilde ekleme yapıldı.
- Bu arayüz tıklanarak katlanıp açılabilir.
 
● Klan Üyesi Al penceresi iyileştirildi.
- Klan Üyesi Al penceresinde 30 adet Klan Listesi rastgele görüntülenecek şekilde değiştirildi.
- Klan Üyesi Al penceresine Sıralama ve Arama özellikleri eklendi.
- Üye almakta olan Klana katılma başvurusu yapıldığında, başvuran kişi mesaj yazabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
- Klan Lideri, klana katılmak için başvuran kişiye sunucu ve bağlantı durumundan bağımsız olarak, Klan Davetiyesi gönderebilir.
- Davetiye ile klana kayıt olunduğunda, temel sözleşme günü 15 gün, sözleşme ücreti 30.000 Gümüş Para, sözleşme ihlali cezası 15.000 Gümüş Para olarak belirlenir. Çırak Klan Üyesi süresi sona erdiğinde Resmi Klan Sözleşmesi yapılır.

Sizlerin de bildiği gibi Black Desert oldukça fazla sunucuda özgürce hareket edebildiğiniz tekli dünya oyunudur. Ancak bazen oyunda sunucuya karşılık gelen yapı tıpkı bir kanal gibi çalıştırıldığı için sıklıkla beklenmedik sorunlar meydana geliyor. Parti ya da Klan üyesi davet ederken aynı sunucuda olma zorunluluğunun sebebi de buydu.

 

Bunun gibi yapısal sorunlar vardı ama sizlerin kendi aranızda ilişki kurarken biraz daha doğrudan iletişim kurmanızın daha iyi olacağını düşünerek bu sistemi korumuştuk. Geriye dönüp baktığımızda analog hissine gereğinden fazla mı takılı kaldık diye düşünmekten kendimizi alamadık. Sorunun çözümü ne kadar zor olsa da rahat bir şekilde Black Desert'ın tadını çıkarabilmenizin bir yolunu bulmamız gerektiğini düşündük. Sonucu şimdi gösterebiliyor olmaktan ötürü bir yandan üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Gelecekte de bu amaçla çabalamaktan vacgeçmeyeceğiz.

 
● Oyun kapatma penceresinde eşya adının uzun olduğu durumda satır atlama yapılacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Seçili Eşyayı İncele tuşunun konumunun Hediye Ver bulunmayan ülkelerde tuhaf bir şekilde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Klan Üyesi Al penceresinde Savaş, Yaşam, Denizcilik, Macera sekmelerine sadece ilk kez tıklandığında açılacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Klana Katılma Daveti açıklama metninin çakışması sorunu düzeltildi.
● Arayüz Klan Görevi güncellemesi kalan süre ekranındaki yazım hatası düzeltildi.
● Arayüz düzenleme penceresinde sıfırlama yapıldığında Minimap'in sol tarafındaki özellik tuşu arayüzünün pasif hale gelmesi sorunu düzeltildi.
● Arayüzü Düzenle modunda Fonksiyon Tuşu arayüzünü gizledikten sonra Güvenli Bölge'de yeniden görünecek şekilde değiştirildiğinde, NPC Bul basitleştirilmiş arayüzü ile birlikte görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Minimap moduna geçildiğinde, aralıklı olarak NPC Bulma arayüzünün Minimap ile çakışması sorunu düzeltildi.
 

İnci Dükkanı

● "Kaptanın Simgesi" eşyası, "Tüketim Eşyası"ndan "Slot Genişletme" kategorisine taşındı.
 

Web

● Black Desert Resmi Web Sitesi'nin bazı sayfalarının yükleme hızı iyileştirildi.
● OTP Onayı ve E-posta Onayı yapıldığında, Onay Numarası ve Onay Kodu ile ilgili içerik "Onay Kodu" olarak eşleştirildi.
● Black Desert Resmi Web Sayfası'nda oturum açma ve üyelik kaydı yapıldığında, aşağıdaki şekilde hareket edecek şekilde değişiklik yapıldı.
- Gönderi kontrol edilirken oturum açıldığında, oturum açılmadan önce kontrol edilen gönderiye dönülür.
- Üyelik Kaydı tamamlandığında, Black Desert indirme sayfasına gidilir.
● Black Desert başlatıcısında "SNS Hesabı ile Oturum Aç" yoluyla üyelik kaydı yapıldığında, web tarayıcısı ile bağlanmadan başlatıcı içerisinde üyelik kaydı tamamlanacak şekilde iyileştirme yapıldı.
● OTP ayarı sırasındaki Doğrulama yöntemi, Doğrulama e-postasıyla gönderilen url'ye bağlanmak yerine, Doğrulama e-postası ile gönderilen Doğrulama Kodu'nu (6 haneli) girme yöntemiyle yapılacak şekilde iyileştirme yapıldı.
 

Tercüme

● Türkçe Dil Ayarı'nda bazı kelimelerin çevirileri değiştirildi ve eşlendi.
- "Cadı-Avı, Cadı Avı, Dehşetli Cadı" Korkunç Cadı olarak eşlendi.
 

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

 
● Aile Envanteri'nde Otomatik Düzenle özelliği kullanıldığında, kilitli slota eşya taşınması sorunu düzeltildi.
● Yaz Sezonu arayüzü teması uygulandıktan sonra Pet Takas tuşunun renginin tuhaf görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Klan Üyesi Al penceresinde Klan Tanıtımı ve Klan Simgesi'nin hemen görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Ana Görevlerin hepsini tamamlayan karakter Kara Ruh Görevini yaparken, aralıklı olarak oyunun normal olarak ilerlememesi sorunu düzeltildi.
 
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
40 Yorum