Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 18.08.2021 07:00 (UTC+3) 18/08 Güncelleme Ayrıntıları
43

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

18 Ağustos 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 685.36MB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Çarpık Karanlık Geçit

Etkinlik Süresi 

- 18 Ağustos 2021 (Çar) bakım sonrası - 1 Eylül 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın  

 

Etkinlik 2. Eşya Düşürme Oranı, Oley!

Etkinlik Süresi 

- 18 Ağustos 2021 (Çar) bakım sonrası - 1 Eylül 2021 (Çar) bakım öncesi  

 [Ayrıntılar için tıklayın 

 

Etkinlik 3. Günde Beş Defa, Kara Ruh'un Macerası!

Etkinlik Süresi 

- 18 Ağustos 2021 (Çar) bakım sonrası - 1 Eylül 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın 

 

Etkinlik 4. Yeni/Geri Dönen Maceracılara Yardım Eli!

Etkinlik Süresi 

- 18 Ağustos 2021 (Çar) bakım sonrası - 15 Eylül 2021 (Çar) bakım öncesi

 [Ayrıntılar için tıklayın

 

 

EKLEMELER ve DÜZENLEMELER

 

İçerikler

● Habercinin Günlüğü 4. kitap eklendi. Bu günlükte Rubin'in en iyi haberci olmak için kendisini nasıl adadığı hakkındaki içeriklere göz atabilirsiniz.
- Mevcut Haberci Günlüğü'nü 3. kitaba kadar tamamlayan Maceracılar, herhangi bir koşul veya görev olmaksızın hemen 4. kitabı yapabilir.
- Habercinin Günlüğü 4. kitapta, önceki sınırlı süre görev ve içeriklerinden farklı olan yeni amaçlar verilir. Maceracıların ekipmanları ve sınıfları gibi ögelerin herhangi bir etkisi bulunmayıp, neredeyse tüm herkes aynı koşullar altında yeni türde sınırlı süre amaçlarını yerine getirir.
Habercinin Günlüğü, sınırlı süre gibi kendine has bir içerikle Maceracılarımıza yeni eğlenceler sunmak amacıyla hazırlanmış bir günlüktü. Sınırlı sürenin getirdiği heyecanı sağlamak için zamanın sınırının mümkün olduğunca kısaltılması yüzünden, ister istemez aşırı derecede stresin meydana gelmesi gibi üzücü bir durum da olmuştu. Yeni eklenen Habercinin Günlüğü 4. kitap aracılığıyla, Black Desert'ta bugüne kadar tatmadığınız bir eğlenceyi sizlere sunmak için gayret gösterdik. Rubin'in nasıl en iyi Haberci olduğunu yeni eklenen 4. kitap aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Teşekkür ederiz.
 
● Müzik Albümü Beste/Nota penceresindeki BPM 200'e kadar kullanılabilecek şekilde genişletildi.
● "Saldırı Alınca Arayüzü Gizle" devre dışı bırakılmış durumdayken, saldırı alındığında Kamp arayüzü gizlenmeyecek şekilde düzeltme yapıldı.
- Saldırı alındığında çıkan sistem mesajı kontrol etme penceresi, arayüz gizleme ayarına göre kapatıp/açılabilecek şekilde düzeltildi.
- Saldırı alındığında, Tamir arayüzü daha fazla kapanmayacak şekilde düzeltildi.
- Saldırı alındığında, sayı tuş takımının klavye sayı tuşları ile tıklanmaması sorunu düzeltildi.
Avlanma esnasında ortaya çıkan Dayanıklılık azalması bazen can sıkıcı olabiliyor. Civarda tamir yapabilen bir NPC olsa bile, Kamp fonksiyonunu kullanarak rahat bir şekilde tamir edebiliyorsunuz. Ancak Tamir arayüzü açıldığında canavar saldırısına uğrandığı zaman, arayüzün kapanması nedeniyle canavarların tamamı yok edildikten sonra Sarsılmaz becerisini kullanarak oluşan aralıkta fırsattan istifade alelacele tamir etmekten başka şansınız yoktu. Bundan sonra böyle yorucu bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Çok geç düzelttiğimiz için özür dileyerek bundan sonra da çeşitli yerlerde bulunan "alışılmış rahatsızlıklar"ı da farkındalıkla iyileştirmeye çalışacağız.

Sınıflar

● Eski Ay Parşömeni'nin fonksiyonlarından biri olan "Beceri Ön Ayarı Değiştir"in bekleme süresi, 60 dakikadan 10 dakikaya indirildi.
 

● Uyanış savaş durumundayken, hızlı koşu sırasında karakter durduğunda, temel hareket ile kombonun normal şekilde etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.

 

● Premium Karakterlere Corsair eklendi.
● Kaptan Emrediyor: Ateş Aç! Kara Ruh becerisi tanıtım görselinde Labao'nun konumunun tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● Havai Fişek becerisi tanıtım görselindeki Yürütme Kaptanı: Bomba Crio'nun çıkmaması sorunu düzeltildi.
● Balinanın Rüyası becerisi kullanılırken karakterin aralıklarla kıyafetler olmaksızın görüntülenmesi sorunu hakkında iyileştirme yapıldı.
● Corsair Lv. 56 Birleşmiş Beceri simgelerinin tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● Core: Kaptan Hücum! becerisi öğrenildiğinde, bazı durumlarda sesin çıkmaması sorunu düzeltildi.
● Uyanış durumunda hızla koşarken otomatik git yapıldığında, silahın anormal görünmesi sorunu düzeltildi.
● Kaptan Emrediyor: Ateş Aç! ve Kaptan Emrediyor: Ateşi Kes! becerileri kullanıldığında, PvP durumunda hasar dağılımı etkisi uygulanacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Rüzgar Delen Patraka becerisinin bekleme süresi 4 saniyeden 6 saniyeye çıkarıldı.
● Labao Hücum! becerisinin bekleme süresi 10 dakikadan 1 dakikaya düşürüldü.
● Akım: Toprağı Kesen Patraka becerisi, Güneşi Örten Patraka becerisinden sonra LMB tıklandığında etkinleşecek şekilde ekleme yapıldı.
● Kaptan Hücum! becerisinden sonra ↓ + LMB tıklandığında, Yakın Dövüş: Baskın becerisi etkinleşecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Kaptan Hücum! becerisinden sonra Shift + LMB tıklandığında, Karga'nın Hedefi becerisi etkinleşecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Kaptan Hücum! becerisinden sonra LMB tıklandığında, Akım: Toprağı Kesen Patraka becerisi öncelikle etkinleşecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Serenaka durumundan Patraka durumuna C tuşu ile geçildikten sonra, Karga'nın Hedefi becerisi ile yumuşak bir kombo yapacak şekilde iyilştirme yapıldı.
● Uyanış durumunda Mareka'nın Halatı becerisinin, suyun üzerinde kullanıldığında etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.
● Uyanış durumunda ileriye doğru Keskin Yolculuk kullanılıyorken, Akım: Dalgalı Takla becerisinin kontrol tuşlarına basılmasına, rağmen Zıplamanın önce etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
● Korsanlar Hücum! becerisi ile Korsanlar Gizli Silahlarla ortaya çıktığında ayırt edebilmek için efekt geliştirildi.
● Puslu Geçit ve Yakın Dövüş: Taarruz becerilerinden sonra Karga'nın Hedefi becerisi ile yumuşak bir kombo yapacak şekilde iyileştirme yapıldı.
● Okyanusun Cazibesi becerisinde, Corsair'in verdiği hasarın sol/sağ menzili artırıldı.
● Uyanış durumunda ileriye doğru Keskin Yolculuk becerisi kullanıldığı esnada durmak üzereyken Karga'nın Hedefi becerisinin kontrol tuşlarına basıldığında, Hızlı Koşu saldırısının önce etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
● Zıplayan Balık Korsanları ve Labao'nun konuşmasının sohbet penceresinde kalması sorunu düzeltildi.
● Kaptan Hücum! becerisi kullanıldığında, aralıklı olarak karakterin canavarın üzerine çıkması sorunu iyileştirildi.
● Keskin Yolculuk II - Mutlak seviyeleri ileri doğru kullanıldığında, becerinin başladığı kısımda Kaptan Emrediyor: Ateş Aç! becerisiyle kombo yapılamaması sorunu düzeltildi.
● Uyanış durumunda Keskin Yolculuk becerisi kullanılırken Havai Fişek becerisi kullanılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Kaptan Emrediyor: Ateş Aç! becerisi kullanılıyorken Dalga Sörfü ve Dalga Yaran Patraka becerileri ile kombo yapılabilmesi kısmıyla ilgili açıklama eklendi.
● Belirli durumlarda, Dalga Sörfü veya Dalga Yaran Patraka becerileri kullanıldığında, Kaptan Emrediyor: Ateş Aç! becerisinin otomatik olarak etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
● Beceri penceresinde Kaptan Emrediyor: Ateş Aç!, Kaptan Emrediyor: Ateşi Kes!, Core: Puslu Geçit, Core: Yakın Dövüş: Baskın becerilerinin tanıtımının doğal olmaması sorunu düzeltildi.
● Topçu İkilisi'nin Corsair ile mesafesi uzak olmasına rağmen kaybolmaması sorunu düzeltildi.
● Zıplayan Balık Korsanları'nın Gizli Silahını gösteren arayüze fare ile gelindiğinde görüntülenen açıklama ayrıntılı olacak şekilde değiştirildi.
● Mareka becerisi kullanılıyorken dış görünüşün anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Korsanlar Hücum! becerisi sadece Uyanış durumunda kullanılacak şekilde değiştirildi.
● Labao Hücum! becerisi kullanılırken Labao'nun sesinin duyulmaması sorunu düzeltildi.

● Fixed the issue where pressing the Shift key while auto-running would not allow you to maintain a sprint.

 

 

Eşya

● Aşağıdaki Pot eşyalarının ağırlığı öncekine oranla %50 azaltıldı.
Eşya Adı
HP Pot Eşyaları
MP/WP/SP Pot Eşyaları
Tahıl Suyu Türü Eşyalar
Bitkisel İçecek Türü Eşyalar

- Buna bağlı olarak, [Klan] ve [Vaha] yazısı bulunan eşyaların ağırlığı da aynı şekilde %50 kadar azaltıldı.
- Ancak, [Savaş Arenası], [Cehennem Geçidi] gibi içerikler için olan yazının bulunduğu Potların ağırlığı, önceki ile aynı şekilde 0.01LT'dir.

Geçen hafta Black Desert Global Lab'de güncellenen Pot ağırlığı azaltması bugün resmi sunuculara uygulandı. %50'lik azalma ile ilgili olarak iyi oldu veya hoşuma gitmedi gibi görüş ayrılıkları yaşandı. Bu ağırlık değerlerini biraz daha düşürürsek hazine eşyalarının değeri de çok düşebilir. Bu yüzden daha fazla oynama yapmadan şu anki halini korumaya karar verdik.

Fakat geçen hafta Black Desert Global Lab güncelleme duyurusunda bahsettiğimiz üzere, Ornette/Odore'nin Ruh Özlerininn daha düşük bir versiyonu ile ilgili yöntem bulmaya çalışıyoruz. Bunun sonucuna göre ek ayarlama yapabileceğimiz konusuna dikkatinizi çekmek isteriz. İlaveten, Ornette'nin Ruh Özü'nün düşük versiyonu çıksa bile tamamlanmış asıl eşya değerini koruyabilir. Fakat Odore'nin Ruh Özü'nün gerçek savaş esnasında kullanma sıklığının düşük olması sebebiyle, düşük versiyon ile de yeterince güçlü etki alınabileceğinden, nasıl bir iyileştirme yapmamız gerektiği konusunu düşünüyoruz. İyileştirme yöntemini tüm açılardan araştırıyoruz. Sizler de iyi fikirler bildirirseniz, bunları incelemeye alacağız.

● Normal iksir ve parfüm eşyaları ile Ölümsüz: İksir, Parfüm eşyaları kullanıldığında en son kullanılan etki uygulanacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Aşağıdaki eşyaların bekleme süresi 20 dakikadan 10 saniyeye düşürüldü.
- Buna göre [Etkinlik], Ölümsüz, Onurlu ifadeleri olan eşyaların bekleme süresi de aynı şekilde 10 saniye olarak değiştirildi.
Eşya Adı
Cesaret Parfümü
Derin Deniz İksiri
Khalk İksiri
Ruh Parfüm İksiri
Çabukluk Parfümü
Cezbetme Parfümü

Cesaret Parfümü ve Derin Deniz İksiri gibi iksirlerin, sahip olduğu güçlü etkilere uygun şekilde bekleme süreleri 20 dakika olarak uzun şekilde ayarlanmıştı. Bu nedenle karakter ölürse uzun bir bekleme süresinin geçmesini beklemek
gerekiyordu. Bu yüzden Maceracılar sürekli bekleme süresinde iyiliştirme talep ettiğinden, normal iksirlerle birlikte aynı şekilde 10 saniye yaptık. Ancak, bu durumun her karakterin dengesine yapacağı etkiyi de göz önünde bulundurmayı düşünüyoruz.

Sadece iksir değil yemek türlerinin de bekleme süresi ile ilgili bir çok görüş vardı. Yemek yenildiğinde, Sağlık EXP elde etmek gibi ek bir etki olduğu için bekleme süresini hemen şimdi kısaltmak zor. Şu anda bu sorunun üstesinden gelecek bir yöntem aramaktayız. En kısa sürede iyileştirilen içeriği Black Desert Global Lab aracılığı ile duyuracağız.

● [Etkinlik] Döner Kebap eşyasının açıklamasına Deniz Kızının Buz Tutan Kalbi eşyası ile birlikte kullanılamaz açıklaması eklendi.
● Romantik Denizci Kıyafet Kutusu açıldığında, Hashashin, Nova, Sage ve Corsair sınıfları ile de kıyafet elde edilebilecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Romantik Denizci Kıyafetinin açıklamalarındaki, "Yaza Özel Kıyafet." ifadesi silindi.
● Romantik Denizci Kıyafet Kutusu ve Şapka eşya açıklamalarına, kuşanıldığında aksesuarın görüntülenmeyebileceği hakkında metin eklendi.
● [Archer], [Mistik] Romantik Denizci Elbiselerinin simgeleri değiştirildi.

Canavarlar

● Aşağıdaki bölgelerin avlanma sahalarında canavar yok edildiğinde elde edilebilen Beceri EXP artırıldı.
- Aşağıdaki Valencia Bölgesi avlanma sahalarında Kara Enerjinin Ele Geçirdiği canavarlar dışındaki canavarlar yok edildiğinde, elde edilebilen Beceri EXP artışı aşağıdaki gibidir.
Bölge Adı Beceri EXP Elde Etme Miktarı
Çağrı Harabeleri Öncekine oranla %70 artış
Sentor Sürüsü
Bashim Merkezi
Varagon Yuvası Öncekine oranla %50 artış
Gahaz Eşkıya Sığınağı
Çöl Nagası Tapınağı
Titium Vadisi
Hilal Tapınağı
Roud Sülfür Madeni
Pila Ku Hapishanesi Öncekine oranla %30 artış

 

- Aşağıdaki Drieghan Bölgesi avlanma sahalarındaki canavarlar yok edildiğinde elde edilebilen Beceri EXP artışı tablodaki gibidir.

Bölge Adı Beceri EXP Elde Etme Miktarı
Tshira Harabeleri Öncekine oranla %50 artış
Sherekhan'ın Mezarı (Gündüz, Gece) Öncekine oranla %20 artış
Kızıl Kurt Köyü Öncekine oranla %10 artış

 

- Aşağıdaki Kamasylvia Bölgesi avlanma sahalarında canavar yok edildiğinde elde edilebilen Beceri EXP artışı tablodaki gibidir.

Bölge Adı Beceri EXP Elde Etme Miktarı
Orman Ronarosu Bölgesi Öncekine oranla %70 artış
Fadus Doğası Öncekine oranla %30 artış
Maceracılar yeni bir karakter geliştirirken en çok endişe ettiği şeylerden biri de beceri puanı. Belirli bir levele ulaşmanıza rağmen yeni beceri elde etmek için düşündüğünüzden çok daha fazla beceri puanına ihtiyacınız var. Bunun için özel avlanma sahası bulma işi de hiç de eğlenceli bir şey değil. Bu sebeple Maceracılarımızın Black Desert dünyasının çeşitli yerlerinde beceri puanı elde edebilmeleri için öncelikli olarak Beceri EXP elde etme oranını ayarladık. Yukarıdaki değişim oranları her canavarın Beceri EXP oranı ve birey sayısı göz önüne alınarak yapılan bir değişiklik olduğu için hangi avlanma sahasını seçerseniz seçin benzer düzeyde Beceri EXP elde edebileceksiniz.
● Gahaz Eşkıya Sığınağı'ndaki Kum Fırtınası Yağmacısı ve Gahaz'ın Gölgesi canavarlarının anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
 

NPC, Arkaplan, Ses

● Calpheon Keplan bölgesindeki artı biçimindeki desen kaldırıldı.
● Zıplayan Balık Korsanları Üssü, köy yerine normal bölge olarak değiştirildi.
 
 

Görev, Bilgi

● "[Sezon Sunucusu Mezuniyeti] Daha Geniş ve Çetin bir Dünyaya Doğru" görevi alındıktan sonra Zaman Sayacı kullanılarak normal karakter olunmuş ve elinizde Onurlu Maceracı Sertifikası varken, Fughar'da yardım konuşması çıkacak şekilde ekleme yapıldı.
- Normal karakter için gereksiz olan Onurlu Maceracı Sertifikası Envanterde kalmayacak şekilde bu eşyayı Fughar alıyor. Zaman Sayacı kullanılarak Sezon karakteri olan karakter ile yeniden Fughar'a gidilirse, Onurlu Maceracı Sertifikası yeniden alınarak görev yapılabilir.
● "[Corsair Uyanış] Paruo, Paruo ve Paruo" görevi alındıktan sonra hedef noktasına doğru hareket ederken Yönlendirmenin tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● "[Corsair Uyanış] Denizin Hainleri" görevi tamamlama hedefinin metinleri daha net olacak şekilde düzeltildi.
- Hurao ile konuşarak Gözyaşlarıyla Lekelenmiş Kürek al
- Gözyaşlarıyla Lekelenmiş Kürek ile Bombanın Gömüldüğü Kumsalı kaz
- Lantinia'nın çağırdığı Denizin Hainlerini yok et
● "[Corsair Uyanış] Denizin Hainleri" ilk görev hedefi tamamlandığında çıkan, NPC Hurao'nun Bombanın Gömüldüğü Kumsalı tarif ettiği konuşma metni eklendi.
● "[Corsair Uyanış] Denizin Hainleri" görevi özet penceresine "※ Bombanın Gömüldüğü Kumsalının konumunu hatırlamıyorsanız Hurao ile konuşarak yeniden öğrenebilirsiniz." metni eklendi.
● "[Corsair Uyanış] Denizin Hainleri" görevi tamamlandıktan sonra yıkılan Lantinia, daha iyi görünecek şekilde kamera iyileştirmesi yapıldı.
● "[Corsair Uyanış] Yeniden, Ayrılık" görevinde mektubun okunduğu kamera doğal olacak şekilde düzeltildi.
● "[Corsair Uyanış] Egemen Patraka - Kombo" görev alma konuşmasında Uyanış eğitim duyurusunun metni sarı renk olarak düzeltildi.
● "[Corsair Uyanış] Denizin Hainleri" görev tamamlama koşulundaki yazım hatası düzeltildi.
● Basitleştirilmiş ana görevler seçildiğinde, bazı Macera Günlüklerinin kabul edilememesi sorunu düzeltildi.

Macera Günlüğü Kabul Etme Koşulu
Macera Günlüğü: Büyük bir Maceracının İzi [Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 6 tamamlandığında kabul edilebilir
Macera Günlüğü: Sıfırdan Zirveye [Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 9 tamamlandığında kabul edilebilir

 


Bağlantı Noktası Savaşı, Fetih Savaşı

● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları esnasında Savaş Alanı Ruhu barı %100 iken kullanılabilen Savaş Alanı Kutsaması becerisi kullanıldığında, sadece müttefiklere görünen efekt etkisi eklendi.
- Savaş Alanı Kutsaması becerisi kullanıldığında, becerinin buff etkisinin uygulanmasıyla birlikte efekt etkisi 1 kez görüntülenir.
 
● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları esnasında biriken Savaş Alanı Ruhu barının bazı yöntemleri aşağıdaki gibi değiştirildi.
Değişimden Önce Değişimden Sonra
Düşman yok edildiğinde Savaş Alanı Ruhu barı %1 azalır Düşman yok edildiğinde Savaş Alanı Ruhu barı %2 azalır

Geçtiğimiz Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu yapılırken sizlerden gelen fikirleri sürekli olarak inceliyoruz. Öncelikle Savaş Alanı Ruhu konusunda verdiğiniz fikirleri yansıtarak tüm Klan üyeleri farkedebilsin diye anlık efekt etkileri ekledik. (Kısa ve öz bir şekilde tasarladık, ihtiyaca göre sürekliliğini biraz daha uzun tutma konusu üzerinde de düşünüyoruz) Zayıf klanların bu ruh etkisini daha iyi kullanabilecekleri şekilde birikme kuralını biraz değiştirdik.

Ayrıca, Fetih Savaşının son yarıya doğru geçildiği zaman için, bir tür "Saldırı Becerisi" ya da onun gibi bir şekilde kullanılabilecek araçlar üzerinde çalışıyoruz. Geçmişte duyurduğumuz savaş arabasını bu amaç üzerine tasarlıyoruz. Bunun dışında da çeşitli yöntem arayışları içindeyiz, sizlerin görüşlerinizi de bekliyoruz.

● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları Kale/Komuta Merkezi/Karargah, Alev Kulesi, Ahşap Çit ve Ek Bina eşyalarının açıklamasına belirli saldırılarla ilgili ayrıntılı bilgiler eklendi.
 
● Calpheon, Mediah ve Valencia Bölgeleri Fetih Savaşlarında, Maks. HP sınırlaması uygulanması sorunu düzeltildi.
 
 

Arayüz

● Merkez Pazar'da sat ve satın al listelerinde, alım satım yeniden kaydedilebilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
Aşçılık için gerekli olan Yumurta, Süt ve hatta Caphras Taşı da dahil olmak üzere alım/satım yapılan eşyaların listesi hesaplandıktan sonra eşya alım/satımı rezervasyonu yapmak biraz zahmetliydi. Satın alma rezervi listesi uzayıp giderken her satın almada Merkez Pazar penceresini kontrol etmenin pek de eğlenceli bir deneyim olmayacağına kanaat getirdik ve "Kayıt Yenile" fonksiyonu ekledik. En kısa zamanda Black Desert+ uygulamasıyla da Merkez Pazar'da eşyaların kayıt yenile fonksiyonunu kullanabileceksiniz.
● Arayüzü Düzenle'de "Beceri Rehberi"ne dahil olan "Beceri Kaydı" ayrıca kontrol edilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.
Bu güncellemenin içeriği çok büyük olmamakla birlikte, sadece Beceri Rehberine bakmak isteyen Maceracılar için fonksiyonların ayrıştırıldığı bir içeriktir. Bundan sonra da küçük ama anlamlı güncellemelere devam edeceğiz.
 
● Ekranın üst orta kısmında görüntülenen arkadaş giriş bildirimini açıp kapatma ayarı eklendi.
- Bu ayar ESC Menü - Ayarlar - Bildirim - Klan Üyesi Giriş Uyarısı'nın üst kısmında yer almaktadır.
● Merkez Pazar Deposu'nda yeni bir eşya elde edildiği zaman, söz konusu eşyayı daha kolay bulabilecek şekilde efekt işareti eklendi.
● Başka karakterin Ekipman/Envanter Görüntüle'de İnci Envanteri sekmesi seçildiğinde, sonraki karakter ya da önceki karakter seçilse de seçilen sekme korunacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Minimap 3D moduna ayarlanmış durumdayken arayüz sıfırlanırsa, Minimap büyütme/küçültme durumu korunacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Posta (B) kontrol edildikten sonra kapatılırken süresi dolmak üzere olan posta varsa, sağ alt tarafta mesajla bildirilecek şekilde düzeltildi.
● Parti/Ekip daveti reddedildiğinde, reddedilme mesajı çıkacak şekilde ekleme yapıldı.
● Parti/Ekip İlanı sohbet linkine tıklayarak parti kaydı yapılmak istendiğinde, söz konusu parti bulunmuyorsa bildirim mesajı çıkacak şekilde ekleme yapıldı.
● İşleme (L) penceresinin İşleme Bilgisi listesinin kaydırma butonu büyütüldü.
● Envanter (I) penceresinin kaydırma tuşu büyütüldü.
● Yerleştir Modu'nda Yerleştirilmiş Eşya arandığında, sadece her bir sekmenin seçildiği kısımda Yerleştirilen Eşya aranacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Yardımcı ile açılan Envanter ve Merkez Pazar Deposu penceresinde arama sıfırlama butonu eklendi.
● Kol arayüzü kullanılırken, OX Testi etkinliğine katılarak arayüz ayarlanabilecek şekilde ekleme yapıldı.
● Ayarlar üzerinden arayüz teması ayarı Sezon: Yaz olarak ayarlandığında, oynama süresi bildirim işareti ifadesinin arka plan resminin görünmemesi sorunu düzeltildi.
 
 

Sistem

● Sunucu değişimi yapıldıktan sonraki yeniden değiştirme bekleme süresi, 15 dakikadan 10 dakikaya düşürüldü.
Sunucu Değişim süresi azaltıldı. İmparatorluk Teslimatı, Pazar Fiyatı ve istenmeyen savaşlardan kaçınmak gibi sebepler yüzünden 15 dakikalık sunucu değişim süresi mevcuttu. Maceracılarımızın bunun artık çok kısıtlayıcı olduğu yönündeki görüşleri üzerine süre ayarlaması yaptık. Bundan sonra sunucu değişimi ile ilgili içerikleri kademeli olarak iyileştirerek, kısıtlama süresi olmaksızın sunucularda dilediğiniz gibi değişim yapacağınız günlerin geleceğini düşünüyorum.
 
 

İnci Dükkanı

● İnci Dükkanı'nda (F3) Seçilebilen Eşya penceresinin bilgisi, başka bir Seçilebilen Eşya seçildiğinde o eşyanın bilgisiyle yenilenecek şekilde düzeltme yapıldı.
● İnci Dükkanı'ndan (F3) indirim kuponu ile satın alınan eşyanın indirimli fiyatı 1000 inciden fazla olduğunda, Ay Kutsaması penceresinin göstergesinin anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
 

Web

● Corsair Uyanış Sınıfı tanıtım sayfası eklendi.
● Stil Albümü ve Fotoğraf Galerisi sayfalarının üst kısmındaki sekme alanının tuhaf görüntülenmesi sorunu düzeltildi. 
 
 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Vahşi Atın kaydı yapılırken Vahşi Atın resmi ile kayıt rehberi metninin çakışabilmesi sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Kalbi bölgesinin arka planının anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Aşağıdaki bölgelerin bazı yerlerinde karakterin anormal bir şekilde sıkışması sorunu düzeltildi.
- Varagon Yuvası
- Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Kalbi
- Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Kafası
- Taşkuyruk Çoraklığı
● Sadece bazı sunucularda Klan Promosyonu'nun öncelikli olarak uygulanması sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion Boss Odasında, Gözlem Modunda bakış açısının anormal olması sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion Vahmalkea, Vahha'nın Beşiği'nde Gözlem Modu ile Beceri Rehberi arayüzlerinin çakışması sorunu düzeltildi.
● Corsair Uyanış görevleri sırasında, Denizin Hainleri ile savaşın başlamasını üzerinden 5 dakika ve üzeri geçmiş durumdayken oyuncu öldüğünde, ilerleme durumu sıfırlanmayacak şekilde düzeltme yapıldı.
● Sohbet penceresi aracılığıyla bir Maceracı klana davet edildiğinde, Klana Katılma Daveti arayüzünün görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Envanterden Merkez Pazar Deposuna aynı eşya bir defada taşındığında, efektin anormal bir şekilde kalması sorunu düzeltildi.
● İşçi Takası'nda işçi alınmak istendiğinde görüntülenen sistem metni, duruma uygun çıkacak şekilde düzeltildi.
● Arkadaş arayüzünde aralıklı olarak grup adı değiştirme ve grup silme yapılamaması sorunu düzeltildi.
● Arkadaş ile 1:1 Sohbet penceresinin içeriğinin, Karakter Seçimi, Sunucu Değiştir yapıldıktan sonra anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
- Önceki anormal konuşma içerikleri silindi.
● Kol arayüzü kullanıldığında Seçim Kutusu Ödülü elde edildiğinde Bildirim penceresinde Seçim arayüzünün öne doğru görüntülenmesi sorunu normal olarak kontrol edilebilecek şekilde düzeltildi.
● Oyun ilk defa kurulup çalıştırıldığında, CI'ın görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● [Corsair] Çağrılmışlar ile saldırı yapılan bazı Uyanış becerileri kullanıldığında, hata meydana gelmesi sorunu düzeltildi.
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
43 Yorum