Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 01.09.2021 15:00 (UTC+3) Black Desert Maceracılarına Mektup
36

 

Merhaba. 

Ben, Black Desert'ın baş yapımcısı Jae-hee Kim. 

  

Haziran ayında düzenlediğimiz Heidel Şöleni'nin üzerinden çoktan iki ay geçti ve göz açıp kapayıncaya kadar Eylül ayına girdik. Zaman ne kadar da hızlı akıyor. Son iki ay boyunca çeşitli güncellemeler yaptık ve bazı planlarımızda değişiklikler de meydana geldi. Aranızda haberleri çoktan duyan Maceracılar da olabilir ancak, bugünkü Geliştirici Notu aracılığıyla Türkiye&MENA Sunucusu Maceracıları ile, şu anda neler yaptığımızı ve gelecekte neler yapmayı planladığımızı ayrıntılı bir şekilde paylaşmak istiyorum. 

  

Fakat gelecek planlarımızdan bahsetmeden önce, uyguladığımız yamalardan bahsetmek istiyorum.  

  

İlk olarak, birçok Maceracı sürekli olarak kostüm ve görünüm üzerine konuşuyordu ve özellikle Margoria Haydutu kostümü ile ilgili birçok öneri aldık. Bu nedenle, Margoria Haydutu'nun parçalarını Miğfer+Zırh+Ayakkabı olarak geliştirme üzerine çalıştık. Biraz zaman alacak olsa da karakterlerin kendilerine özgü kostümlerinin parçalarını da mümkün olduğunca bölümlendirilmiş bir şekilde ilerleyen zamanlarda yayınlamayı planlıyoruz. Ancak, grup kostümü olarak adlandırılan ve tüm karakterlere uygulanan kostümleri parçalar halinde bölümlendirmek oldukça zor olacağından, en azından ayakkabı kısmı ayrılabilecek bir şekilde hazırlık yapacağız. 

Birçok Vedir kardeşin beklediği Kara Şövalye cilt iyileştirmesini de uygulamış bulunmaktayız. Elbette mevcut cilt seçeneklerinden de memnun olan Maceracılar olduğu için, seçim yapabileceğiniz şekilde uygulamayı düşünmüştük. Ama bu şekilde uyguladığımızda mevcut Maceracıların özelleştirmelerini kullanamama sorunu meydana gelebileceğinden, mevcut görünümü olduğu gibi kullanarak, iyileştirilmiş bir cilt ifade etmeye çalıştık. Hizmete yeni başladığımızda yayınladığımız Okçu, Sahire, Avcı vb. karakterlerle ilgili de cilt iyileştirmeleri yapmamız durumunda, sizlere önceden bildirim yaparak fikirlerinizi alacağız. 

İkinci olarak, Maceracılarımıza yardımcı olması açısından, Pot ağırlığı ve Beceri EXP ile ilgili değişiklikler yaptık. %50 düşürülen Pot ağırlığı sayesinde daha fazla Pot taşıyarak oyunun tadını çıkarabilirsiniz.  

Beceri EXP ile ilgili ise, seviye atlama hızı eskisinden daha hızlı olmasına rağmen, Beceri EXP elde etme konusunda zorluk yaşayarak, gelişme konusunda dengesizlik hisseden Maceracılar için Valencia, Drieghan ve Kamasylvia'daki bazı av sahalarından elde edilebilen Beceri EXP'yi, öncekine kıyasla %30 - %70 kadar artırdık. 

  

Üçüncü olarak, bazı fonksiyonlarda geliştirmeler yaptık. Öncelikle, yeni oyuncuların da Black Desert yükseltme sistemini kolay bir şekilde anlayabilmesi için, yükseltme arayüzünün tamamını yeniden düzenledik. Ayrıca birçok Maceracımız, sürekli olarak Kara Taşların direkt olarak Yükseltme Oranı Artışı ile takası önerisinde bulunmaktaydı. Önceleri Yükseltme Oranı Artışı sistemi, ilk denemede başarısız olunsa bile bir sonraki sefer için umut anlamı taşıyordu. Ama şu an bu durumun aksine, gelişim sırasında mutlaka gerekli olan ve Yükseltme Oranı Artışı nedir bilmiyorsanız oyuna devam etme hususunda zorluklar yaşayabileceğiniz bir durum haline geldi. Geçmişteki anlamının kaybolduğu sonucuna ulaştığımız için, çokça geri bildirim aldığımız Kara Taş ile Yükseltme Oranı Artışı takası fonksiyonunu oyuna ekledik ve yükseltmeye erişebilirliği artırmaya çalıştık.   

Ayrıca, Cesaret Parfümü ve Ruh Parfüm İksiri gibi premium iksirlerin kullanım süreleri ve bekleme süreleri birbirine eşitti. Mevcut sistemde, bir karakter savaş sırasında öldüğü için buff etkisi ortadan kaybolduğunda premium iksirleri tekrar kullanamadığından eski verimi yeniden elde edemezdi. Bu nedenle, premium iksirlerin bekleme sürelerini 10 saniye olarak eşitledik. Umarım bu iyileştirme sayesinde daha fazla Maceracı, karakter ayarlamalarını eskisinden daha rahat yapabilir. 

Ek olarak, sunucu değiştirme süresini ayarladık. Sunucu değiştirme süresi, Ticaret, Dünya Bossu veya genel av sahalarındaki boss canavarları tekeline alma, Maceracılar arasında yaşanan anlaşmazlık gibi durumlarda, sunucudan sunucuya geçerek birbirini rahatsız edecek davranışlarda bulunma gibi çeşitli sebepleri engellemek amacıyla ayarlanmıştı. Ancak, mevcut sunucu değiştirme süresi olan 15 dakika nedeniyle birçok kişi sıkıntı yaşadığını ilettiği için, bu süreyi 10 dakikaya düşürdük. Umarım yaşanılan rahatsızlığı biraz olsun hafifletmişizdir. 

Birçok Maceracının bahsettiği kamuflaj kostümlerinde de değişikliğe gittik. Kamuflaj kostümü ile ilgili en önemli geri bildirim, dost ve düşmanların tanımlanamaması nedeniyle, düşmanla kendini ayırt edememe veya düşmanı bulamama durumuydu. Bu nedenle çeşitli denemeler sonrasında, bugün yapılan güncellemeyle, kamuflaj giyildiğinde kim olduğu bilinmese bile, dost mu yoksa düşman mı olduğu ayırt edilebilecek bir şekilde, karakter adının "Bilinmeyen Maceracı" olarak görüntülendiği bir yama uyguladık. Ek olarak bu isim, saldırma veya saldırıya uğrayabilecek bir durumdayken kırmızı, normal zamanlarda ise gri renkte görünebilecek bir şekilde düzeltildi. Ayrıca, mevcut kamuflaj kıyafetlerinizi dilerseniz Cron Taşı ile takas edebileceğiniz şekilde düzenleme yapmış bulunmaktayız. 

  

Son olarak ise, Fetih Savaşı'nın güçlendirildiği Hazırlık Sezonu güncellemesini yaptık. Birçok klan zaten aktif bir şekilde katılmakta. Bu fırsatla sımsıcak destekleri ve çeşitli geri bildirimleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. 4 haftadır süren Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu'na, bazı düzeltmeler yapmak amacıyla bir hafta boyunca ara verilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren çeşitli geri bildirimlerin yansıtıldığı Hazırlık Sezonu 2 ile yeniden karşınızda olacağız. 

Black Desert Global Lab aracılığıyla zaten açıklanmış olsa da en büyük değişiklik, Fetih Savaşı'ndaki “bağımsızlık” kavramının ortadan kalkacak olmasıdır. Mevcut sistemde kuşatmanın başarısız olması kesinleştiğinde, savaşın heyecanının düşmesi ara ara görülen bir durumdu. Bu nedenle, daha şiddetli bir Fetih Savaşı için, bağımsızlık kavramının ortadan kaldırıldığı ve Fetih Savaşı sonunda geriye kalan klanların puanlarının hesaplanarak sıralamalarının yapıldığı, bu sıralamada ise 1. olan klanın lord olduğu bir sistem eklenecek. Kalenin kalan dayanıklılığı, ek binaların puanı vb. durumların toplamı göz önünde bulundurularak puan hesaplanacaktır. 

Bir diğer büyük değişiklik ise lord olan klanın Bağlantı Noktası Savaşı'na katılımı ile ilgili olacak. Bu değişiklik, bir kale işgal edildiğinde Bağlantı Noktası Savaşı'na katılamayıp, aksine savaşma şanslarının azaldığını belirten Maceracıların geri bildirimlerinden yola çıkarak yapıldı. Önümüzdeki güncelleme notları ile daha fazla ayrıntı açıklanacaktır. 

  

Ayrıca, henüz oyuna eklenmeyen içerikleri de merak ediyor olmalısınız. Temel olarak, Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü, Bağlantı Noktası Savaşı yenilemesi, Klan Üssü Sunucusu, Florkestra Enstrümanı gibi içerikler sırada bekliyor. Maceracılarımıza eğlenceli bir oyun deneyimi yaşatabilmek amacıyla, yerelleştirme ekiplerimiz bahsettiğim bu içerikler üzerinde çalışmaktalar. Tamamlanır tamamlanmaz sizlerin beğenisine sunacağız. 

  

Bu tür güncellemeler üzerine çalıştıkça, geleceğe yönelik planlarımızı yeniden gözden geçirme fırsatımız oldu.  

  

Bölgeden bölgeye hizmete başlama süresi değişiklik gösterse de Black Desert dünyaya ilk defa 2014 yılında tanıtıldı ve üzerinden uzun bir zaman geçti. Şimdiye kadar hiç durmadan birçok geliştirme yaptık. Geliştirilen içerikler üst üste birikirken, yeni bir şeyler geliştirme ve mevcut içerikleri iyileştirme baskısı, bizi bir yarış atı gibi sadece önümüze bakmaya itti. Sonuç olarak çok şey yapmış ancak birçok şeye odaklanamamış olduğumuzu sizlere gösterdiğimizi düşünüyoruz. 

  

Bu yüzden önceliğimizin ne olduğu konusunda çok düşündük ve bundan sonra bile olsa, geliştirme konusunda önceliğin ne olduğunu yeniden ayarlamak istiyoruz. Öncelikle, büyük ölçüde geliştirilmiş olan Atoraxxion Sycrakea, Mini oyun Yarr dışındaki diğer yeni içeriklerin birçoğunun geliştirme programını yeniden ayarladık. Mevcut sınıfların yenilemeleri ve yeni Maceracılarımızın yüz yüze kaldıkları engelleri hafifletme amaçlı geliştirmelere öncelik vereceğiz. 

  

Şu anda birinci önceliğimiz olan sınıf yenilemelerinden biraz bahsetmek istiyorum.  

Sınıf yenilemelerinin en büyük yönü, karakter becerisi, hasarı, saldırı menzili ve isabetini kontrol ederek, yeni sınıflara kıyasla eksiklik olmayacak şekilde ayarlanmasıdır. Buraya ek olarak, bazı düşük kullanılabilirliğe sahip becerilere çeşitli seçenekler ekleyerek veya değiştirerek, performansı arttırma üzerine çalışmalar yapıyor ve ayrıca birbirine entegrasyonu mümkün olan becerileri de birleştirerek basitleştirmeye çalışıyoruz. Entegrasyondan kastımız, Okçu'yu örnek olarak verecek olursak, çok fazla Akım türünde becerisi olduğu için, bu Akım becerilerini temel fonksiyona dönüştürerek, yerine yeni bir beceri türü ekleme sistemidir.   

  

Bu hafta Black Desert Global Lab aracılığıyla göz atabileceğiniz Savaşçı ve Okçu'dan bahsedecek olursak, Aktarım sonrası Savaşçı'nın, mevcut ek yakalama dışında herhangi bir önceliği bulunmaması konusu hakkında, S: Devirme'nin bekleme süresinin azaltılması ve karşı hücum duruşunun yeniden düzenlenmesi gibi biraz daha çeşitli şekillerde duruma yaklaşma yöntemi geliştirmeye çalışıyoruz. Uyanış sonrası Savaşçı'nın, ana silah ile uyanış silahı değişikliğinin neden olduğu yorgunluğu azaltma ve sadece uyanış silahı ile vuruş yetersizliği durumu oldukça önemli olduğundan, becerilerin bekleme sürelerini, menzillerini ve hasarını iyileştirdik. Savaşçı'nın benzersiz manipülasyon hissini korumak için ise özellikle, iptal etme becerileri konusunda çeşitli açılardan konuyu ele alarak bir yama yaptık. Ayrıca, Uyanış sonrası Savaşçı'nın hesapsız darbeler yaptığına dair çok fazla görüş aldık ve bu nedenle, ilk darbe olarak adlandırılan hücuma geçme süresini büyük ölçüde düşürerek hücum sonrasında, önde gelen takip kombosu ile birlikte takipten sonra da darbe verebilmesi için iyileştirmeler yaptık.  

 

  

Okçu'ya ise Arkadan Darbe etkisi uygulandı. Uzun menzilli bir karakter olma avantajı nedeniyle Arkadan Darbe konusunda dikkatli davranıyorduk ancak bunun, tam tersine bir ayrımcılık olduğuna dair oldukça fazla görüş olduğundan, bu konuda ayarlamalarımızı yapmaktayız. Aktarım sonrası Okçu'nun birçok becerisi Akım türü üzerineydi ancak bunları elimizden geldiğince temel beceri olarak uygulamaya ve doğal beceriler arasındaki bağlantı ve hasarı artırmaya odaklandık. Ek olarak, hayatta kalma becerilerinin yetersizliği hakkında çok fazla geri bildirim aldığımızdan, Akım türü becerilerinin birleştiği yere Rüzgar Yolu ve Kaçış İnme Atışı'nı yeniden yapılandırarak değiştiriyoruz. Ayrıca Aktarım sonrasında da Okçu'nun uzun menzil içerisinde kombolar yapabilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Uyanış sonrası Okçu ile ilgili ise, çok fazla geri bildirim aldığımız Rüzgar Adımı'nın bekleme süresini düşürerek hızlıca ileriye doğru kullanılabilecek şekilde iyileştirdik. Tıpkı Aktarım'da olduğu gibi, Akım türü becerileri temel fonksiyon olacak ve o boşluğun yerini yeni bir beceri alacak şekilde değişikliğe gittik. Yeni beceriler, tıpkı Gücünü Bulma gibi, etrafına güçlü bir hasar verebilecek beceriler ve uzun menzilde düşmanı kontrol altında tutarak arkadan kaçınabilecek becerilerden oluşmaktadır. 

 

  

Sınıf yenilemesi konusunda sizlerin görüşleri bizim için çok önemlidir. Black Desert Global Lab'de sık sık oynayarak çeşitli görüşlerinizi bizlerle paylaşmanız durumunda, sizlerden gelen geri bildirimler ışığında geliştirmelerimize devam edeceğiz. Ek olarak sınıf yenilemelerini, geliştirme çalışmalarının tamamlanış sırasına göre Black Desert Global Lab'e uyguladıktan sonra, eş zamanlı olarak normal sunucularda güncellemeyi hedef alıyoruz.   

Devamındabir tür giriş engeli olarak da tabir edilenkarakter geliştirmenin yükünü hafifletme konusundan bahsedeceğim. 

Sezonun başlamasıyla birlikte, yeni Maceracılarımızın daha istikrarlı bir Black Desert'ta yer almaları için çeşitli iyileştirmelere ihtiyacımız olduğunu düşündük ve artık buna eskisinden daha fazla odaklanma kararı aldık. Şimdiye kadar normal olduğunu düşündüğümüz bölümleri tekrar gözden geçirerek ve hangi kısımların Black Desert'ı zor bir oyun haline getirdiği hakkında kafa yorarak iyileştirmeler yapmayı planlıyoruz. 

  

Öncelikle kolaylıktan bahsedecek olursak, Mediah'tan başlamak üzere çok çeşitli ganimetler bulunuyor ve bunlar Envanterde baskı oluşturuyor. Bu yüzden ganimet elde etmeyi iyileştirerek Envanter eksikliği oluşmaması noktasında planlamalar yapıyoruz. Örneğin, Kadim Para gibi ana görev ödülleri de artık yardımcı eşyalara dönüşecekler. Serendia ana görevine pet ödülü ekleyeceğiz. Böylelikle eşya düşürme olasılığının yükseldiği Mediah ana görevlerine kadar tamamladığınızda, toplamda 5 pet elde edebileceksiniz. Ana görevler sırasında çeşitli Yaşam gereçlerini de ödül olarak vereceğiz. Bu şekilde, Toplama gereçleriniz olmadan da temel Toplamayı mümkün hale getirerek, Yaşam içeriklerini mevcut sisteme kıyasla daha kolay bir şekilde deneyimleyebilmenizi sağlamayı amaçlıyoruz. Elbette tıpkı sizlerin de düşündüğü gibi, oyunun heyecanından ödün vermeden bunu nasıl uygulayacağımızı düşünüyoruz. 

  

Kullanıcı arayüzü ve öğreticilerle ilgili ise, ekipman yükseltme gibi Black Desert'a özgü kullanıcı arayüzünü, yeni Maceracıların daha iyi anlayabilmeleri için öğreticileri güçlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, sahip olduğunuz güç ölçeğine göre hangi av sahasına gitmeniz gerektiğini bildiren bir kullanıcı arayüzü eklemeyi de planlıyoruz.  

Av sahalarına gelecek olursak, yeni Maceracıların genel uğrak yeri olan (Naga, Fogan, Gahaz, Hilal Tapınağı, vb.) bölgelerden elde edilen mevcut kâr çok düşük olduğu için, verimliliği artırma yönünde iyileştirmeler yapacağız ve böylelikle karakterinizi şimdikinden daha kolay ve hızlı geliştirmenize olanak sağlayacağız. Yeni Maceracılar bir at elde edene kadar sürekli olarak koşturmak zorundalar. Bu rahatsızlığı giderebilmek için ahır üzerinden, köy ile köy arasında daha hızlı bir şekilde otomatik olarak hareket etmeyi sağlayan bir araç da ekleyeceğiz. Artık atınızı biraz daha erken edinebileceksiniz. 

  

Şimdiye kadar, Sezon sunucusu aracılığı ile yeni Maceracıların ilk adımlarına yardımcı olduk. Elbette etkisiz olduğu söylenemez ancak, yükseltme ve Sezon mezuniyeti sonrasında gelişim stres oluşturuyordu. Bu tür zorlukları çözmek için öncelikli olarak, PEN derecesindeki Tuvala ekipmanları, TET derecesindeki Boss ekipmanları ile benzer performansa sahip olduğundan, buna uygun olarak Tuvala ekipmanlarının yükseltme zorluğunu düşürerek, aile başına sadece 1 defaya mahsus olmak üzere PEN derecesindeki Tuvala ekipmanlarının tüm kısımlarını (aksesuarlar hariç), ticareti mümkün olmayan TET dereceli Boss ekipmanlarıyla takas etmenizi sağlayacağız. Ancak, TET derece Boss ekipmanını PEN derecesine yükseltme sürecinin çok zor ve meşakkatli olduğunun farkındayız. Bu nedenle Maceracıların, belirledikleri hedeflerde geliştiklerine dair başarı duygusu hissetmeleri, adım adım yükseltme derecelerini artırmaları ve sonunda PEN derecesine ulaşmalarını sağlayacak yöntemleri göz önünde bulunduruyoruz. Ancak, bu süreç mevcut Caphras yükseltme yönteminden farklı bir yöntem olacaktır. 

  

Yukarıdaki bilgilerin yansıtıldığı yeni Sezonun en kısa sürede uygulanabilmesi için, şu anda içinde bulunduğumuz Sezonu hızlı bir şekilde sona erdireceğiz. Elbette Sezon Pasosu gibi ödülleri henüz alamayan Maceracıların herhangi bir dezavantaja maruz kalmayacakları şekilde hazırlanmayı planlıyoruz.  

  

Ornette/Odore'nin Ruh Özü ile ilgili de bir yön değişikliği yapıldı. Aslında biz Ornette/Odore'nin Ruh Özü'nün mutlaka gerekli bir eşya olmasını hedeflememiştik. Fakat şu anda birçok Maceracı bu Potlar için oynuyor. En son ortaya çıkan hazineler olmasına rağmen, diğer hazinelerden yaklaşık 10 kat daha fazla elde edildi ve yeni Maceracılar bu eşyayı elde etmek için oyunun başlangıç aşamasından itibaren birçok zamanını avlanarak geçirdi. Birçok Maceracı aşırı stres altında olmaya devam ediyor ve aynı şekilde yeni Maceracılar da. 

Bu sebeple Ornette/Odore'nin Ruh Özü, sadece bir malzeme elde edilse dahi daha düşük seviyeli Pot etkisine sahip bir eşya haline gelecek, böylece bağlılık ve erişilebilirlik şimdikinden daha düşük olacak. Ron'un Çanı'nı elde etmek size orta boy pot etkisini verecek ve Sherekhan'ın Devası'nı elde etmek büyük boy Pot etkisini süresiz olarak kullanmakla aynı yöntem olacak. Bunun yanı sıra hazine eşyaları, olasılıkla elde edilen eşyalar olduğu için ne kadar uzun süre avlanırsanız avlanın elde düşmeyebilirler. Ornette/Odore'nin Ruh Özü'ne gelirsek, La Orzeca Kıyafeti gibi özel eşyalardan birkaç tane toplayarak takasının yapılabilmesi gibi çeşitli yöntemler üzerinde düşünüyoruz. Ancak, Ornette/Odore'nin Ruh Özü'nü zaten üretenlerin emeklerine saygı göstermek adına eşya adını değiştirip yeni bir unvan da vermeyi planlıyoruz. 

  

Devamındaçeşitli rahatlık amaçlı yeniden yapılandırmalardan bahsedeceğim. 

Birçok Maceracımızın görüş sunduğu Eşya Düşürme Artış Parşömeni'nin Aç/Kapat fonksiyonundan bahsedeceğim. Av sahasında kararlı bir şekilde parşömeni kullandıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı avlanmaya devam edemediğinizden dolayı parşömeni boşuna kullanmış olma durumuna maruz kalmış olmalısınız. Bundan dolayı, artık rahat bir şekilde açıp kapatabileceğiniz bir fonksiyon ekleyerek, bu sayede beklenmedik durumlarda bile rahat bir şekilde oynayabileceğinizi umut ediyoruz. Elbette, bu durumu aşırı suiistimal etmek veya anormal oynamayı önlemek için 5 dakikalık bir bekleme süresi eklemeyi planlıyoruz.  

  

Ek olarak Kadim Yadigar Kristal Çağırma Parşömeni (Kadim Yadigar Kristal Parçası, Yasak Kitap vb.) gibi içeriklerle ilgili olarak, birkaç tane parşömeni tek bir tane olarak işleyerek çağırma süresi azaltılacak şeklinde iyileştirmeler yapıyoruz. Arazi yapısına göre kamp kurma ile ilgili rahatsızlıklar konusunda da 2 katlı kamp gibi çeşitli yöntemleri araştırıyor ve üzerinde çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Özel Mod fonksiyonunu güçlendiriyor, Sıralamada veya Altın Zil vb. durumunda görüntülenmeyecek şekilde düzenliyoruz. 

  

Özelleştirme konusunda ise, yeni yüzler ekleyerek, kaş/kirpik, renkli makyaj vb. ekleme/düzenleme gibi seçeneklerle daha doğal özelleştirmeler yapmanızı sağlamak üzerinde çalışıyoruz. Saç modelleri, optimizasyonu etkilediği için şimdiye kadar ilgili geliştirme çalışmaları yapılamadı fakat en son trendlere göre yeni saçlar ekleyeceğiz ve sonrasında ise optimizasyon işlemini gerçekleştireceğiz. Black Desert karakterlerinin vücut şeklinde en ciddi sorun olarak görülen, boynun öne doğru eğildiği vücut şeklini (diğer adıyla kaplumbağa boynu) bir bütün olarak hafifletiyoruz. Büyücü'nün vücut şekli ve animasyonu hakkında da çok sayıda geri bildirim aldık. Aslında Büyücü'nün iyileştirme çalışması bundan sonra kesintisiz olarak yapılsa bile yaklaşık 8 ay gibi uzun bir zaman alacağından, bu kararı vermek kolay olmadı. Bu sefer diğer sınıfların vücut tiplerini geliştirirken Büyücü'yü de yavaş yavaş geliştirmek istiyoruz. Çalışmalar 8 aydan fazla sürebilir ancak, uzun zaman alsa da yepyeni bir çalışma yapmaya karar verdik. Ancak Vahşi sınıfının farklı özellikleri olduğu için bir değişiklik yapılmayacaktır. Okçu'nun omzunun sanki bir deve gibi eğri olması noktasında da şu anda düzeltme çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakında değişen görünümünü sizlerle paylaşacağız. Ayrıca boyama sistemi hususunda, daha çeşitli renkler üretmek mümkün olacak. Fakat aşırıya kaçan bazı renklerde kısıtlamalar olabilir. 

  

Buna ek olarak, rahatlık amaçlı güncellemelere kesintisiz olarak devam edeceğiz, lütfen fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. 

  

Her zaman Maceracılarımızın sesine daha fazla ulaşmanın yöntemlerini bulmak için çalışıyoruz. Çeşitli sunucularda, çeşitli yöntemlerde çalışmalar yapmaktayız. Tayland/Güneydoğu Asya sunucularındaki VOA (Voice of Adventurers), Kore sunucusundaki Geri Bildirim Panosu, Kuzey Amerika/Avrupa sunucusunda yapılması planlanan ART (Adventurer Round Table) gibi girişimler temsili örneklerden birkaçıdır. Gelecekte de sizlerin görüşlerini alarak bunlara yanıt verebilmenin yöntemlerini aramaya devam edeceğiz. 

  

Black Desert, gerçekten engin ve geniş bir dünyada çeşitli şekillerde oynamanızı sağlayan bir oyundur. Her ne kadar bir oyun olsa da kişinin bir başka benliği olan karakterin yaşadığı farklı bir dünyadır. Bir süreç olmaksızın elde edilenler kolayca unutulur, ancak zor kazanılan şeyler, tıpkı vahşi at yakalama gibi anılar muhtemelen Maceracıların hafızalarına kazınacaktır. Black Desert diye bir dünya var, içinde biz diye karakterler var ve NPC'ler var. Black Desert'ın, gerçek hayatta hissedebileceğiniz duyguları yaşayabileceğiniz bir oyun olmasını diliyorum. Böyle bir oyunu sizlerle birlikte oluşturmak istiyoruz. 

  

Teşekkürler.

36 Yorum