Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 20.10.2021 07:00 (UTC+3) 20 Ekim, 2021 (Cum) Güncelleme Ayrıntıları
37

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

20 Ekim 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 873.87 MB) 

* Lütfen Steam güncellemesinin yukarıda listelenen boyuttan daha büyük olabileceğini unutmayın.

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Pearl Abyss X CCP Steam Yayıncı İndirimi!

Etkinlik Süresi 

- İndirim Süresi: 20 Ekim, 2021 (Çar) bakım sonrası - 3 Kasım, 2021 (Çar) bakım öncesi

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 2. Yeni/Geri Dönen Maceracı Giriş Ödülleri

Etkinlik Süresi 

- 20 Ekim 2021 (Çar) bakım sonrası - 15 Aralık 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 3. Yeni Maceracı Oyun Süresi Meydan Okuması!

Etkinlik Süresi 

- 20 Ekim, 2021 (Çar) bakım sonrası – 15 Aralık, 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 


Başlıca Güncellemeler - Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı

Bağlantı Noktası Savaşları bugünden itibaren, yeni bir görünümle Hazırlık Sezonuna giriyor.

Yeni Bağlantı Noktası Savaşı, genel anlamda iki konuya odaklandı. İlki, Bağlantı Noktası Savaşlarına katılımda çeşitli savaş yönlerinin ortaya çıkabilmesi için stratejik bir seçenek eklemek, diğeri ise zafer arzusunu körükleyebilecek ganimetleri artırmaktır. Bağlantı Noktasını işgal etme yöntemi bir tür "seksek" oyunu kuralına dönüştürüldüğünden, çok sayıda üyesi olan klanlar kademeli genişleme yoluyla büyük faydalar elde edebilecekler.

Öte yandan, üye sayısı yetersiz olan bir klanın da stratejik seçimle boşlukları fırsata çevirmesi durumunda bir Bağlantı Noktası ele geçirebilmesini sağlayarak, klan boyutundan kaynaklanan dengesizliği mümkün olduğunca telafi etmeye çalıştık.

Özellikle, bölgedeki tüm topraklar artık Bağlantı Noktası Savaşı alanı olduğundan, tüm Bağlantı Noktalarındaki katılımcı sayısı sınırı kaldırıldı. Üstelik bir Bağlantı Noktasını işgal etmede başarılı olduğunuzda, temel olarak elde edilebilecek vergilere ek olarak, nadir mühimmat satan satıcı NPC'leri kullanma yetkisinin de eklenmesiyle zafer ödülleri bir kat daha güçleniyor. Ayrıca Bağlantı Noktası Savaşı ve Fetih Savaşı'nı kazanan klanın liderine verilen avantajlar da büyük ölçüde güçlendirildi.

Son olarak, klan liderleri için özel avantajlar eklendi. Artık bir Bağlantı Noktası Savaşında zafer kazanıldığında, sadece klan liderinin kuşanabileceği güçlü ekipman desteği verilecek. Amacımız, klanı için fedakarlıklarda bulunan her bir klan lideri Maceracıya emeklerine yaraşır, zorlu savaş alanında zafer kazanan bir klan lideri onuruna sahip olabilmeleri için, güçlü mühimmatlar sağlamaktır .

Bağlantı Noktası Savaşlarındaki geniş çaplı değişiklikler sebebiyle, size biraz tuhaf gelen kısımlar olabileceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, yaklaşık 4 hafta sürecek olan Hazırlık Sezonu aracılığıyla sizlerden mümkün olduğunca fazla fikirler bekliyoruz. İlgi ve destekleriniz bizim için çok önemlidir.

Buna ek olarak, Bağlantı Noktası Savaşı Hazırlık Sezonu ile birlikte yeni Bağlantı Noktası bölgesi olan Kamasylvia da kendini gösterecek. Kamasylvia Bağlantı Noktası Savaşı, şu anda son hazırlık aşamasında olup, tamamlandığında sizlere önceden duyuru yapacağız.

● Bağlantı Noktası Savaşı, yeni "bölgesel genişleme" yöntemiyle değiştirildi.
- Günlere göre belirli bağlantı noktaları baz alınarak gerçekleşen Bağlantı Noktası Savaşları, bundan böyle yapılacak.
* Örneğin Bağlantı Noktası Savaşları pazartesi günleri Balenos'taki tüm Bağlantı Noktaları'nda ve salı günleri Serendia'daki tüm Bağlantı Noktaları'nda yapılır.
- İlk Bağlantı Noktası Savaşı'na katılarak, işgal ettiğinizde ele geçirilen bağlantı noktası ile bağlı diğer bağlantı noktalarına doğru gücünüzü kademeli olarak genişletebilirsiniz.
* Örneğin, A Klanı 'nı işgal ederse, bir sonraki Bağlantı Noktası Savaşı'nda onunla bağlanan Bağlantı Noktası Savaşı'na meydan okuyabilir. Yani bir tür "sek sek" oyunu kuralı gibi düşünülebilir.
Başka bir örnekle açıklamak gerekirse,
Kuzey Serendia Ovası'nı işgal eden A Klanı ve Alejandro Çiftliği'ni işgal eden B Klanı, Costa Çiftliği Bağlantı Noktası'na kale inşa ederek saldırırlarsa, Costa Çiftliği Bağlantı Noktası'nı işgal etmekte olan C Klanı ile Kuzey Serendia Ovası'ndaki A Klanı ve Alejandro Çiftliği'ndeki B Klanı, Costa Bağlantı Noktası'na kurulan kale ve ek binalara saldırabilirler.
Ancak, Costa Çiftliği Bağlantı Noktası'nı işgal eden C Klanı, Kuzey Serendia Ovası ve Alejandro Çiftliği Bağlantı Noktaları'nda inşa edilmiş kalelere ve ek binalara saldıramaz.
(Ancak, Costa Çiftliği Bağlantı Noktası işgal etmekte olan C Klanı, Kuzey Serendia Ovası'na saldırmak için bir kale inşa ederse, A Klanının kalesine ve ek binalarına saldırabilir.)
Sonuç olarak, hücum ve savunma stratejisi çok önemli hale geldi.
● Bağlantı Noktası Savaşı'nın yapıldığı sunucudaki söz konusu bölgenin tamamı PvP bölgesi olarak değiştirildi.
- Ayrıca daha önce olduğu gibi, Bağlantı Noktası Savaşı'na katılmayanlar, katılımcılar tarafından tek taraflı olarak saldırıya uğrayabilir. Ancak, güvenli bölgeler yine bu kuralın dışındadır.
● Bağlantı Noktası Savaşı sırasında (2 saat), bağlantı noktasını işgal etmekte olan savunan klanın kalesi yıkılmazsa, savunan klan kazanır.
- Bir klanın bir bölgede işgal edebileceği maksimum Bağlantı Noktası sayısı 10'dur.
* Klanlar, bir bağlantı noktasını işgal edip etmediklerine bakılmaksızın, bir defada sadece bir bağlantı noktası genişletebilirler.
● Mevcut "Aşama" kavramı korunur ve daha önce olduğu gibi, Aşama 1'den 4'e kadar bir veya daha fazla Bağlantı Noktası işgal ederseniz bölge Fetih Savaşı'na katılabilirsiniz.
- Bir bölgenin bağlantı noktasını işgal ederseniz, başka bir bölgenin Bağlantı Noktası Savaşı'na katılamazsınız.
- Bağlantı Noktası Savaşı sırasında ölürseniz, mevcut bağlantı noktasına en yakın kalede yeniden dirilirsiniz.
● Bağlantı Noktası Savaşı'nda Savaş Kahramanı kiralanamayacak şekilde değişiklik yapıldı.
 
● İşgal edilen bir bağlantı noktasını "Ana Bağlantı Noktası" olarak tayin etme özelliği eklendi.
- İşgal edilen bağlantı noktaları, tüm Bağlantı Noktası Savaşları'nın sona erdiği zamana göre belirlenir.
- İki veya daha fazla bağlantı noktasına sahip olunduğunda, birini Ana Bağlantı Noktası olarak tayin edebilirsiniz.
- Ana Bağlantı Noktası'na sahip olunmayan bir durumda iki veya daha fazla bağlantı noktası ele geçirilirse, en son işgal edilen bağlantı noktası otomatik olarak Ana Bağlantı Noktası olarak tayin edilir.
- İlk bağlantı noktası işgal edildikten sonra bununla bağlı yeni bir bağlantı noktası ele geçirildiğinde, eğer işgal edilen ilk bağlantı noktası yıkılırsa, tüm bağlantı noktaları yıkılır.
- Ana Bağlantı Noktası, Bağlantı Noktası Savaşı yapılmıyorken Klan Lideri ve Danışman tarafından özgürce belirlenebilir. Bağlantı Noktası Savaşı sırasında değiştirilemez.
- İki veya daha fazla tamamlanmış kale varsa, Toplanın'ı kullanırken gidilecek olan kaleyi seçebilecek şekilde değişiklik yapıldı. Toplanın arayüzünü seçerseniz, gidilecek olan kalelerin listesini görebilirsiniz.
- İşgal edilmiş bağlantı noktası ikiden az olduğunda "Toplanın"ı kullanırsanız, öncekiyle aynı şekilde sahip olduğunuz bağlantı noktası kalesine veya inşa edilen kaleye gidilir.
- Ana Bağlantı Noktası yıkıldığında, işgal edilmekte olan tüm bağlantı noktası kaleleri yıkılır ve işgal altında olan tüm bağlantı noktaları bağımsız duruma geçer.
- 3 veya daha fazla bağlantı noktası işgal edilmişken, Ana Bağlantı Noktası'na bağlı bir bağlantı noktasının kalesi yıkılırsa, tek kalan tüm bağlantı noktaları bağımsız duruma geçer.
※ İki ve üzeri bağlantı noktası işgal eden klanlar, Ana Bağlantı Noktası kurarken buna mutlaka dikkat etmelidirler.
 
● Bağlantı Noktasına kurulabilecek maksimum klan ek binası limiti eklendi.
- Klan ek binasının önceki ile aynı şekilde her bağlantı noktasına inşa etme sayısı sınırlıdır. Sahip olunan bağlantı noktasına kurulabilen maksimum Top Gözlemevi sayısı 6 tane ile sınırlandırıldı.
- Bir bağlantı noktasında kuşatma silahı çağrıldıktan sonra başka bir bağlantı noktasına giderek stratejik olarak kullanmak mümkündür.
* Örneğin A Klanı, Quint Tepesi, Terkedilmiş Arazi, Calpheon Kalesi Bölgesi Bağlantı Noktalarında savaşırken, Quint Tepesi Bağlantı Noktasında çağrılmış olan Fil'i hareket ettirerek Calpheon Kalesi Bölgesi'nde kullanabilir.
 
● Dünya Haritasındaki Bağlantı Noktası Bilgisi sekmesinin görünümü değiştirildi.
- Mevcut Bağlantı Noktası Savaşı'nın durumu, değişen Bağlantı Noktası simgesi ile bir bakışta görülebilir.
- Bir bağlantı noktası işgal edildiğinde, her klana rastgele özgün bir renk tahsis edilir. Yakın bir bağlantı noktası işgal edilirse, işgal edilen bağlantı noktası işgal eden klanın rengiyle işaretlenir.
- Her bir bağlantı noktası seçildiğinde, seçilen bağlantı noktası parlak şekilde vurgulanarak kale inşasının mümkün olduğu bölge net bir şekilde görülebilir.
- Bölgeyi ayıran sınır çizgisi ile belirli bir klanın bağlantı noktası sınırı, kalın sarı renk çizgi ile işaretlenmiştir.
- Her bir Bağlantı Noktasını ayıran sınır çizgisi, koyu gri bir çizgi ile işaretlenmiştir.
- Dünya Haritası (M) penceresinin Bağlantı Noktası Bilgisi kısmında, Aşama 1 Üstün Bağlantı Noktası görüntülenmeyecek şekilde değişiklik yapıldı.
▲ Dünya Haritası (M) - Bağlantı Noktası Bilgisi sekmesi seçildiğinde aşağıdaki Bağlantı Noktaları ile ilgili bilgileri kontrol edebilirsiniz.
- Filtre aracılığıyla kendi klanınızın fethettiği Bağlantı Noktaları, aşamalara göre Bağlantı Noktaları ve günlere göre Bağlantı Noktalarını kontrol edebilirsiniz.
- Dünya haritasındaki Bağlantı Noktası Savaşı Bilgisi seçildiğinde, o gün yapılacak olan Bağlantı Noktası Savaşı bölgesi alanının bütünü yavaşça yanıp söneceğinden, ayırt etmek daha kolay olacaktır.
 
● Bağlantı Noktası Savaşı devam ederken klan kalesinin anlık durumunu görebileceğiniz bir arayüz eklendi.
- Bağlantı Noktası Savaşı'ndaki kalelerin durumunu görebilir ve bayrak butonuna basarak otomatik rota bulma işlevini kullanabilirsiniz.
- Saldırıya uğrayan Bağlantı Noktasının arayüzü kırmızı renkte görüntülenir.
 
● Bağlantı Noktası Savaşı, bölgelere göre belirli günlerde gerçekleşecek şekilde değiştirildi.
- Bağlantı Noktası Savaşı, bölgelere göre haftada toplam 3 kez yapılır.
- Filtre aracılığıyla kendi klanınızın fethettiği Bağlantı Noktaları, aşamalara göre Bağlantı Noktaları ve günlere göre Bağlantı Noktalarını kontrol edebilirsiniz.
Gün Bölge
Pazartesi Balenos Calpheon
Salı Serendia Mediah
Çarşamba Calpheon Valencia
Perşembe Mediah Balenos
Cuma Valencia Serendia
Pazar Bütün Bölgeler
 
● Bölgelere göre Bağlantı Noktalarının içeriği değiştirildi.
- Her bölgeye göre Bağlantı Noktası sayısı, aşama ve vergileri yeniden düzenlendi.
- Toplam Bağlantı Noktası sayısı 108 adetten Kamasylvia Bağlantı Noktaları dahil, toplam 63 adete düşürüldü.
- Balenos ve Serendia bölgelerindeki Bağlantı Noktalarının aşamaları ayrı ayrı Aşama 1 - Acemi ve Aşama 1 - Orta olarak değiştirildi.
- Calpheon, Mediah ve Valencia Bağlantı Noktaları Aşama 2 - 4 olarak değiştirildi.
- Her bir Bağlantı Noktası Savaşı'na en fazla 100 kişi katılabilecek şekilde değiştirildi.
 
Balenos (Aşama 1)
Bağlantı Noktası Aşama
Cron Kalesi Aşama 1 - Acemi
Yaşlı Köprüsü Aşama 1 - Acemi
Batı Muhafız Kampı Aşama 1 - Acemi
Ehwaz Tepesi Aşama 1 - Acemi
Toscani Çiftliği Aşama 1 - Acemi
Kurt Tepesi Aşama 1 - Acemi
Wale Çiftliği Aşama 1 - Acemi
Toplam 7 Adet
 
Serendia (Aşama 1)
Bağlantı Noktası Aşama
Doğu Sınırı Aşama 1 - Orta
Güney Tarafsız Bölgesi Aşama 1 - Orta
Biraghi İni Aşama 1 - Orta
Serendia Tapınağı Aşama 1 - Orta
Alejandro Çiftliği Aşama 1 - Orta
Moretti Ovası Aşama 1 - Orta
Kale Harabeleri Aşama 1 - Orta
Bradie Kalesi Aşama 1 - Orta
Kuzey Serendia Ovası Aşama 1 - Orta
Glish Harabeleri Aşama 1 - Orta
Kuzeybatı Geçidi Aşama 1 - Orta
Costa Çiftliği Aşama 1 - Orta
Kanlı Manastır Aşama 1 - Orta
Toplam 13 Adet

 

Calpheon
Bağlantı Noktası Aşama
Bree Ağacı Harabeleri Aşama 2
Calpheon Kalesi Bölgesi Aşama 2
Uzunyapraklı Nöbet Karakolu Aşama 2
Keplan Yöresi Aşama 3
Trina Kalesi Aşama 2
Quint Tepesi Aşama 4
Khuruto Mağarası Aşama 4
Terkedilmiş Taş Ocağı Aşama 4
Manşa Ormanı Aşama 4
Cadı Mabedi Aşama 3
Marni Çiftlik Harabeleri Aşama 2
Terkedilmiş Arazi Aşama 3
Kuzey Terkedilmiş Taş Ocağı Aşama 2
Treant Ormanı Aşama 3
Kuzey Kaia Dağı Zirvesi Aşama 2
Toplam 15 Adet

 

Mediah
Bağlantı Noktası Aşama
Hasrah Kayalığı Aşama 2
Hilekar Karakolu Aşama 2
Terkedilmiş Demir Madeni Aşama 4
Aylak Serseri Mağarası Aşama 3
Sausan Garnizonu Aşama 4
Mediah Kuzey Girişi Aşama 2
Yozlaşma Kanyonu Aşama 2
Omar Lava Mağarası Aşama 3
Yeleli Sığınağı Aşama 2
Kamasylve Tapınağı Aşama 4
Elric Tapınağı Aşama 2
Askerin Mezarı Aşama 3
Kusha Aşama 3
Toplam 13 Adet

 

Valencia
Bağlantı Noktası Aşama
Gorgo Kayalık Kemeri Aşama 2
Areha Palmiye Ormanı Aşama 2
Fildişi Çoraklığı Aşama 2
Ibellab Vahası Aşama 4
Taphtar Ovası Aşama 4
Roud Sülfür Çalışmaları Aşama 2
Ancado Kıyısı Aşama 4
Pujiya Kanyonu Aşama 3
Kmach Kanyonu Aşama 3
Çöl Nagası Tapınağı Aşama 3
Rakshan Gözlemevi Aşama 2
Barhan Geçidi Aşama 2
Seyyah Tapınağı: İtaat Aşama 2
Altas Çiftliği Aşama 3
Valencia Kalesi Bölgesi Aşama 4
Toplam 15 Adet

● Bağlantı Noktası aşamasına göre vergi elde etme oranı ve yöntemi aşağıdaki gibi değiştirildi.

Ayrıca, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarının tüm bölge ve bağlantı noktalarında istiflenen toplam vergi miktarı %533 oranında artırıldı.

- Buna bağlı olarak, Bağlantı Noktalarında biriken vergiler, düzenli bakım sonrasından itibaren değişen oranlar baz alınarak birikecek.

Bağlantı Noktası Aşamasına Göre Vergi Oranı
Değişim Öncesi Aşama Değişim Öncesi Vergi Oranı Değişim Sonrası Aşama Değişim Sonrası Vergi Oranı
Aşama 1 Acemi %4 Aşama 1 Acemi %9.6
Aşama 1 Orta %8 Aşama 1 Orta %14.4
Aşama 1 Üstün %12 Aşama 1 Üstün Aşama 1 Üstün Bağlantı Noktası kaldırıldı.
Aşama 2 %20 Aşama 2 %20
Aşama 3 %24 Aşama 3 %24
Aşama 4 %32 Aşama 4 %32
Değişim Öncesi Değişim Sonrası
İşgal edildiği anda alınır Bağlantı Noktası işgal edildikten sonra - Bağlantı Noktası işgali süresince biriken vergi, aynı bölgenin sonraki Bağlantı Noktası Savaşı başlamadan 15 dk. ve 5 dk. öncesinde ayrı ayrı elde edilir.

* Örneğin, Çarşamba günü yapılan Valencia bölgesindeki "Ibellab Vahası" Bağlantı Noktası işgal edilmişse, işgal sonrasından itibaren işgalin korunduğu süre boyunca biriken vergi, Valencia bölgesindeki bir sonraki Bağlantı Noktası Savaşı'nın yapıldığı Cuma günü savaş başlamadan 15 dakika ve 5 dakika önce olmak üzere iki defaya yayılarak otomatik olarak alınır.
* Fetih Savaşı için değişiklik söz konusu olmayıp vergi elde etme yöntemi öncekiyle aynı şekilde, bölge işgal edildikten hemen sonra alınma şeklindedir.

● Bağlantı Noktası Savaşı sona erdikten sonra ödül olarak alınabilen Göz Alıcı Onur Madalyası sayısı, klanın işgal ettiği Bağlantı Noktaları arasından en yüksek aşamaya ve sonuca (Zafer/Bağımsızlık/Mağlubiyet) uygun şekilde 1 defa verilir.

Örneğin, Ana Bağlantı Noktası'nın yıkılmasıyla birlikte tüm Bağlantı Noktaları yıkıldığında, Göz Alıcı Onur Madalyası x1 verilir.
Aşama 2 Bağlantı Noktasını işgal etmekte olan bir klan aşama 4 Bağlantı Noktasını işgal ettiğinde, aşama 4 Bağlantı Noktası işgal edildiğinde kazanılabilen miktar olan Göz Alıcı Onur Madalyası x24 verilir.
Başka bir örnek olarak, Aşama 3 başlangıç Bağlantı Noktası için 3 klan işgal denemesi yapmasına rağmen bölge bağımsız duruma geçerse, her bir klanın üyelerine Göz Alıcı Onur Madalyası x8 verilir.
- Klan aşaması ile Bağlantı Noktası Savaşı sonucuna göre verilen Göz Alıcı Onur Madalyası sayısı öncekiyle aynı olup, aşağıdaki gibidir.
  Zafer Bağımsızlık Mağlubiyet Ek
Aşama 1 12 4 1 5
Aşama 2 16 6 1 5
Aşama 3 20 8 1 5
Aşama 4 24 10 1 5

● Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanan klanın kullanabildiği ganimet dükkanı eklendi.
- Bu dükkan, ait olunan klanın katıldığı Bağlantı Noktası Savaşı'nın sona erdiği zamandan itibaren, sonraki gün 20:55 öncesine kadar Velia, Heidel, Calpheon, Mediah, Valencia, Kamasylvia, Drieghan ve O'dyllita'daki NPC'lerden kullanılabilir.
- Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanan klanın kullanabildiği ganimet dükkanı, Çırak klan üyeleri dışındaki tüm klan üyeleri tarafından kullanılabilir.
- Ganimet dükkanı, ait olunan klanın tüm Bağlantı Noktası Savaşları bittiği andan itibaren kullanılabilir.
- Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanıldığında, sahip olunan en yüksek Bağlantı Noktası aşamasındaki ganimet dükkanı kullanılabilir. Dükkandan satın alınabilen eşyalar, sahip olunan Bağlantı Noktası aşamasına göre farklı olup aşağıdaki gibidir.
- Ganimet dükkanındaki tüm eşyalar için, belirli periyotlarda rotasyon yapılacaktır.
* Ancak, zafer elde edip kazanılan ganimetler olması sebebiyle, Maceracılarımız için anlamlı olacak eşyalardan oluşması planlanmaktadır.

Ganimet Dükkanı Aşaması NPC Adı
Aşama 1 Ray Poilet
Aşama 2 Torex Bekin
Aşama 3 Eulicas
Aşama 4 Baghulas Portia

 

Eşya Adı Fiyatı Satın Alınabilen Bağlantı Noktası Aşaması Satın Alma Limiti
Onur Özü 10 Milyon Gümüş Aşama 3, Aşama 4 x3
Yiğitlik Özü 10 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2 x2
Yiğitlik Özü 10 Milyon Gümüş Aşama 3, Aşama 4 x3
Marni'nin Dengesiz Yakıtı 5 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4 x5
Caphras Taşı Kutusu - x50 100 Milyon Gümüş Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4 x1
Onurlu Aşama 1 Ganimet Kutusu 10 Milyon Gümüş Aşama 1
Onurlu Aşama 2 Ganimet Kutusu 15 Milyon Gümüş Aşama 2
Onurlu Aşama 3 Ganimet Kutusu 20 Milyon Gümüş Aşama 3
Onurlu Aşama 4 Ganimet Kutusu 25 Milyon Gümüş Aşama 4
Onurlu Eşya Düşürme Artış Parşömeni 5 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Onurlu Ekstra Level EXP Parşömeni 5 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Onurlu Ekstra Beceri EXP Parşömeni 5 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Savaşın Gözyaşı 5 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Taze Portakal Suyu 100 Bin Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4 x10
Tatlı Yabani Böğürtlen Suyu 100 Bin Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Ekşi Yeşil Üzüm Suyu 100 Bin Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4
Saf Sihir Yumağı 2 Milyon Gümüş Aşama 1, Aşama 2, Aşama 3, Aşama 4 x1

● Ganimet dükkanına eklenen yeni eşyaların bilgileri aşağıdaki gibidir.

Eşya Adı Etki
Onurlu Eşya Düşürme Artış Parşömeni Eşya Düşürme Oranı +%10 (Süre 60 dk.)
Onurlu Ekstra Level EXP Parşömeni Level EXP +%200 (Süre 60 dk.)
Onurlu Ekstra Beceri EXP Parşömeni Beceri EXP +%50 (Süre 60 dk.)

- Bağlantı Noktası aşamalarına göre ganimet dükkanından satın alınabilen Onurlu Ganimet Kutuları aşağıdaki gibidir.

 

- Onurlu Ganimet Kutularından elde edilebilen Altın Külçe Kutusu aşağıdaki gibidir.

 

- Onurlu Ganimet Kutularından elde edilebilen Harika Ruh Taşı Parçası - Yıkım ve Harika Ruh Taşı Parçası - Koruma eşyaları aşağıdaki gibidir.

 

Malzeme Sonuç
Harika Ruh Taşı Parçası - Yıkım
Pırıltılı Toz x100
Kara Taş (Silah) x100
Kimya Taşı Parçası x500
 
Basit Kimya
Harika Ruh Taşı - Yıkım
Harika Ruh Taşı Parçası - Koruma
Pırıltılı Toz x100
Kara Taş (Zırh) x100
Kimya Taşı Parçası x500
 
Basit Kimya
Harika Ruh Taşı - Koruma

● Ganimet dükkanından satın alınabilen Onur Özü aracılığıyla üretilebilen 3 tür yeni kristal eklendi.
- JIN Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma
- BON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma
- WON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma
● Ganimet dükkanından satın alınabilen Onur Özü aracılığıyla üretilebilen bu 3 kristalin üretim yöntemi aşağıdaki gibidir.

Malzeme Sonuç
Onur Özü x10
Orman Öfkesi x1
Büyülü Parça x10
Sonsuzluğun Sihirli Kristali - Özel Kaçınma x1
Kara Taş (Zırh) x100
 
Basit Kimya
JIN, BON, WON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma
3 tür arasından 1 tanesi elde edilebilir.

- JIN, BON, WON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma kristallerinin etkileri aşağıdaki gibidir.

Eşya Adı Etki
JIN Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma Özel Kaçınma %10
Maks. HP +100
BON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma Özel Kaçınma %10
Maks. HP +50
WON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma Özel Kaçınma %10
Maks. HP +30

- BON veya WON Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma Basit Kimya yapıldığında, Onur Parçası 1 adet elde edilebilir. Onur Parçası eşyasının dahil olduğu aşağıdaki malzemelerle Basit Kimya yapıldığında, JIN Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma elde edilebilir.

Malzeme Sonuç
Onur Parçası x20
Büyülü Parça x10
Sonsuzluğun Sihirli Kristali - Özel Kaçınma

Basit Kimya
JIN Görkemli Onur Kristali - Özel Kaçınma

● Ganimet dükkanından satın alınabilen Yiğitlik Özü aracılığıyla üretilebilen 2 tür yeni kristal eklendi.
- Onurlu Cesaret Kristali - Ah'krad
- Onurlu Cesaret Kristali - Olucas
● Ganimet dükkanından satın alınabilen Yiğitlik Özü aracılığıyla üretilebilen bu 2 kristalin üretim yöntemi aşağıdaki gibidir.

Malzeme Sonuç
Yiğitlik Özü x10
Ah'krad Kristali x1
Büyülü Parça x10
Kara Taş (Silah) x100
 
Basit Kimya
Onurlu Cesaret Kristali - Ah'krad
Yiğitlik Özü x10
Olucas Kristali x1
Büyülü Parça x10
Kara Taş (Silah) x100
 
Basit Kimya
Onurlu Cesaret Kristali - Olucas

- Onurlu Cesaret Kristali - Ah'krad ve Olucas kristallerinin etkileri aşağıdaki gibidir.

Eşya Adı Etki
Onurlu Cesaret Kristali - Ah'krad Tüm İsabet +3
Canavarlara Karşı Ek AP +7
Saldırı Hızı +%1
Beceri Hızı +%1
Onurlu Cesaret Kristali - Olucas Tüm İsabet +3
İnsanlara Karşı Ek AP +7
Saldırı Hızı +%1
Beceri Hızı +%1

● Göz Alıcı Onur Madalyası ile takas edilebilen ürün olan Yaşam Toniği eklendi.

Takas Miktarı Alınan Eşya
Göz Alıcı Onur Madalyası x3 Yaşam Toniği x1

- Yaşam Toniği ile bir parfüm veya iksir Basit Kimya yapıldığında, Maks. HP artış etkisi +100 artar.
- Yaşam Toniği ile Basit Kimya yapılarak birleştirilen parfüm ve iksirler, sadece Bağlantı Noktası ve Fetih Savaşlarında kullanılabilir.
- Yaşam Toniğinin uygulanabildiği parfüm ve iksirler aşağıdaki gibidir.

Eşya Önceki Etki Geliştirme Sonrası Etki
Cesaret Parfümü + Yaşam Toniği Maks. HP +200 Maks. HP +300
Dev İksiri + Yaşam Toniği Maks. HP +150 Maks. HP +250
Khalk İksiri + Yaşam Toniği Maks. HP +100 Maks. HP +200
Ruh Parfüm İksiri + Yaşam Toniği Maks. HP +300 Maks. HP +400
 Derin Deniz İksiri + Yaşam Toniği Maks. HP +100 Maks. HP +200

● Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanıldığında, klan liderinin sahip olabileceği avantajlar büyük oranda artırıldı.
- Sadece Aşama 2 ve üzeri Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanan klanın lideri ve lordların kuşanabildiği özel eşyalar olan 2 tür Çınlayan KaraYıldız Silahı ile 4 tür Çınlayan Kötülük Ruhu Aksesuarı eklendi.
- Bu silah ve aksesuarlar, 7 günlük kullanım süresine sahiptir, Aşama 2 ve üzeri Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanıldığında, 6 tür eşya arasından sadece 1 tanesi seçilerek kullanılabilir.

 

● Aşama 2 ve üzeri Bağlantı Noktasında zafer kazanıldığında, Bağlantı Noktası Savaşı'nda zafer kazanılan günde, klan lideri dükkanı aracılığıyla sadece klan lideri tarafından "Savaşın Düşünceleri" x1 eşyası klan sermayesi 1 milyon gümüş karşılığında satın alınabilir.
- Lord olan klanların liderlerine, işgalin hemen ardından söz konusu bölgenin deposu üzerinden, özel miğfer ve zırh eşyalarıyla birlikte "Savaşın Düşünceleri" x1 verilir.
- Klan lideri, büyük şehirlerdeki klan dükkanlarını kullanarak Hafifçe Çınlayan Silah Kutusu ya da Hafifçe Çınlayan Aksesuarı, klan sermayesi 100 milyon gümüş karşılığında satın alabilir.
- İttifak durumunda, Bağlantı Noktası Savaşı sona erdikten sonra sadece ittifak lideri olan klanın lideri özel dükkanı kullanabilir.
- Savaşın Düşünceleri eşyasının geçerlilik süresi, satın alma sonrasında 3 gündür, süresi dolduktan sonra kullanılamaz.
● Savaşın Düşünceleri x1 ve Hafifçe Çınlayan Aksesuar x1 İşleme üzerinden Üretim yapıldığında, Çınlayan Kötülük Ruhu Aksesuarı elde edilebilir.
- Savaşın Düşünceleri x1 ve Hafifçe Çınlayan Silah Kutusu x1 İşleme üzerinden Üretim yapıldığında, Çınlayan KaraYıldız Silah elde edilebilir.
- Ancak, Shai sınıfı Çınlayan Artina Sol elde edebilir. Çınlayan Artina Sol, PEN (V) Artina Sol ile aynı etkilere sahiptir.

Bu güncellemeden sonra 23 Ekim'den (Cts) itibaren 3. Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu başlayacak.
Bu 3. Hazırlık Sezonu başlamadan önce, bazı alan ve bölgelerde aralıklı olarak meydana gelen "AP/DP potansiyeli sınırının yanlış uygulanması sorunu"nun oluşumunu azaltmak için yapısal değişiklikler gerçekleştirildi. Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu boyunca büyük bir şevkle Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarına katıldınız, bu sorundan ötürü yaşamış olduğunuz rahatsızlıklardan dolayı sizlerden özür dileriz. Daha eğlenceli Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı içeriği ile karşılığını vermek için elimizden geleni yapacağız.

3. Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu'nun başlamasıyla, Mediah ve Valencia Fetih Savaşı'nın İsabet/Hasar Azaltma değeri sınırları değiştirildi. Bir önceki Geliştirici Yorumu'nda bahsettiğimiz üzere sizlerin gelişim seviyesine bağlı olarak sınırlanan değer artırıldı.

Fetih Savaşı Hazırlık Sezonu boyunca göstermiş olduğunuz sevgi ve ilgiden dolayı sizlere minnettarız. Daha kaliteli bir Fetih Savaşı sunabilmek için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek isteriz. Teşekkürler.

● AP/DP (kaçınma/hasar azaltma), isabet oranı vb. değer sınırlarının, değer sınırlamaları olan Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları için düzgün uygulanmaması sorunu düzeltildi. (İleri bir tarihte güncellenecektir.)
Son Düzenlenleme: 22/10/2021 13:00 (GMT+3)
● Mediah ve Valencia Fetih Savaşı potansiyel sınırı değeri değiştirildi.
- Mediah Fetih Savaşı'nda değişen potansiyel sınırı değeri aşağıdaki gibidir. Diğer potansiyel sınırları önceki ile aynıdır.
※ Her sınır değeri, Potansiyelim arayüzünden kontrol edebileceğiniz toplam potansiyeli gösteren değerdir.
Mediah Fetih Savaşı
  Değişim Öncesi Değişim Sonrası
İsabet Sınırı 708 719
Hasar Azaltma Sınırı 317 326

- Valencia Fetih Savaşı'nda değişen potansiyel sınırı değeri aşağıdaki gibidir. Diğer potansiyel sınırları önceki ile aynıdır.
※ Her sınır değeri Potansiyelim arayüzünden kontrol edebileceğiniz toplam potansiyeli gösteren değerdir.  

Valencia Fetih Savaşı
  Değişim Öncesi Değişim Sonrası
İsabet Sınırı 716 726
Hasar Azaltma Sınırı 339 347

● Fetih Savaşı'nda zafer kazanıldığında, Lordun sahip olabileceği avantajlar büyük oranda artırıldı.
- Her bir bölgedeki Fetih Savaşı'nda zafer kazanarak bölgeyi ele geçiren klanın liderlerinin (lordlar) ayrıcalığı olan taç ve zırhların özellikleri değiştirildi.

Bölge Taç Zırh
Balenos Gümüş Yeleli At Tacı Gümüş Yeleli Zırhı
Serendia Mavi Aslan Taç Mavi Aslan Zırhı
Calpheon Altın Kartal Tacı Altın Kartal Zırhı
Mediah Asula’nın Tacı Asula’nın Zırhı
Valencia Aal’ın Tacı Aal’ın Zırhı

 

Kısım Değişim Öncesi Değişim Sonrası
Taç DP 19 - 25
Maks. HP 50 - 100
Maks. MP/WP/SP 50 - 100
DP 90
Maks. HP 210
Canavar Hasarı Azaltma 10
Zırh Maks. HP 1.000 DP 108
Maks. HP 360
Maks. MP/WP/SP 100
Canavar Hasarı Azaltma 13

 

Eklemeler ve Düzenlemeler

İçerikler

● Gelişim Pasosu'na PEN Kesin Yükseltme kategorisi eklendi.
- Bu kategori, daha fazla Maceracının PEN Kesin Yükseltme içeriğini kolayca yapabilmesi için yönlendirme rehberi türünde bir kategoridir.
- Gelişim Pasosu PEN Kesin Yükseltme kategorisinin, tıpkı diğer kategoriler gibi Sezon karakteri ile yapılamadığını unutmayın.
- Bu kategorideki her bir madde tamamlandığında, ödül olarak Hafıza Parçası x1 alınabilir.
- Bu kategorinin toplam tamamlama ödülleri ​aşağıdaki gibidir.
Tamamlanan Hedef Sayısı Tamamlama Ödülü
2 Hafıza Parçası x1
4 Hafıza Parçası x2
6 Hafıza Parçası x3
8 Hafıza Parçası x4
10 Hafıza Parçası x5
● Gelişim Pasosu - Toplama kategorisindeki Yaşam Ruh Taşı kuşanma hedefi, Mavi dereceli Yaşam Ruh Taşı kuşanma olarak, daha açık olacak şekilde düzeltildi.
● Gelişim Pasosu - Avcılık/Kasaplık kategorisinin ipuçları daha açık olacak şekilde düzeltildi.
● Gelişim Pasosu'nda Konsantre Sihirli Kara Kristal'in, Konsantre Kara Kristal olarak yanlış tanımlanması sorunu düzeltildi.
● Gelişim Pasosu'ndan web'e bağlanan maddelere göre ipuçları, Maceracı Notu'na bağlanacak şekilde düzeltildi.
Kırmızı Işık Yeşil Işık oyununun süresi kısaltıldı. Buna göre, binek Geliştirilmiş Oog No. 3'ün süresi 3 dakikaya düşürüldü.
Hayalet Ev'de karakter seçerken ve sunucu değiştirilirken görüş alanının sınırlanmaması sorunu düzeltildi.
Hayalet Ev'de Yaramaz Kabak Hayalet durumundan çıkıldığında, karakterin dışarı atılmaması sorunu düzeltildi.
● 20 Ekim (Çar) bakımı ile Sohbet Grubu Birikmiş Öneri Sayısı sıfırlanacaktır.
- Altın, Gümüş ve Bronz Kara Ruh simgelerine sahip Maceracıların emeklerine karşılık minnetimizi bildirmek üzere, bu Maceracılara 90 günlük Unvan verilecektir.
- Maceracı Salonu Sohbet Grupları için, 23 Sohbet Grubu içinden Altın, Gümüş ve Bronz Kara Ruh simgelerine sahip Maceracılara 90 günlük Unvan verilecektir.
- 21 Temmuz (Çar) tarihinde Sohbet Grubu sıralama ödülü olarak verilen Unvanlar, 20 Ekim (Çar) bakımı ile topluca silinecektir.
Sohbet Grubu Altın Madalya Gümüş Madalya Bronz Madalya
Ay Halesi Hanı Çaylakların Muhafızı Acemilerin Rehberi Çömezlerin Akıl Hocası
Okyanus Kılıçbalığı Hanı Sorumluluk Sahibi Kaptan Güvenilir Bir Numaralı Denizci Gayretli İki Numaralı Serdümen
Savaş Arenası Efsanevi Yumruk Seçkin Savaşçı Sokakların Hakimi
Hystria Meydanı Soğukkanlı Katliamcı Hisli Avcı Zeki Takipçi
Florin Yöre Toplantısı  Altın Elin Efendisi Hünerli Ellerin Sahibi Dürüst Yaşam Ehli
Garnier Topluluğu Şanlı Müzisyen Dahi Besteci Yollardaki Şair
Heidel Üç Yol Ağzı Beni Tanımayan Casustur Meşhur Öykücü Mahallenin Habercisi
Maceracı Salonu Şanlı Öncü Harika Örnek Nazik Rehber

Sınıflar

● Kara Ruh: Görkemli Patlama becerisi kullanıldığında, becerinin görsel efektinin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
 
● Al sana becerisi kullanıldığında yer yüzeyinde kalan görsel efekt, beceri etkisiyle uyumlu olacak şekilde değiştirildi.
 
● Oyun ayarlarında "Diğerlerinin Efektlerini Gösterme" seçeneği etkinleştirilmiş olsa bile, aşağıdaki becerilerin efektleri görüntülenecek şekilde değiştirildi.
- Aal’ın Nefesi, S: Aal’ın Nefesi
 
● Belirli durumlarda Axian'ın Öfkesi durumunun hemen sona ermesi sorunu düzeltildi.
 

Eşya

● [Okçu, Cadı] Sylvia Zırh'a dahil olan Eldiven ve Ayakkabı kısımları ayrıldı.
- Buna bağlı olarak, [Okçu, Cadı] Sylvia Zırh elde edilebilen kıyafet kutusu açıldığında, [Okçu, Cadı] Sylvia Eldiven ve Ayakkabı da ek olarak elde edilir.
* [Okçu, Cadı] Sylvia Zırh'a sahip Maceracıların Heidel'deki depolarına [Okçu, Cadı] Sylvia Eldiven ve Ayakkabı gönderildi.
● Morco'nun Teçhizat Çantası eşyasının açıklamasına "Envanter: +8 Slot" ifadesi eklendi.
● Ayın Gözyaşları eşyasının açıklamalarındaki Cinnet İksiri üretim yönteminde bulunan, içerik açıldığında yapılabilir ifadesi silindi.
● [Ninja] Sakuragi Kıyafet Kutusu eşyasının açıklamasının farklı olması sorunu düzeltildi.
● Jetina'dan "Tamamlanmamış Ruh Nişanı" Boss'un Yumrulanmış Kristali ile takas edilirken, miktar görünecek şekilde düzeltme yapıldı.
● [Etkinlik] Geliştirilmiş Oog No. 5 Deney Tüpü, [Etkinlik] Geliştirilmiş Oog No. 4 Deney Tüpü eşyalarının geçerlilik süresi 10 dakikadan 1 saate çıkarıldı.
 

Canavarlar

● Atoraxxion: Sycrakea Syca'nın Beşiği bossu, ile savaşırken, Maceracıları engelleyen Stella Magia, belirli durumlarda hareket etmeyecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Atoraxxion: Sycrakea Syca'nın Mezarı'nda, Serpen'in Güç Çekirdeği'nin aralıklı olarak başka partilerde de görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Atoraxxion: Vahmalkea'da ile savaşılırken, 2. aşamada aşağıdaki seçenekler etkinleştirilmiş olsa bile, efekt görüntülenecek şekilde değiştirildi.
- Uzak Mesafedeki Maceracı Efektlerini Gösterme
- Diğerlerinin Efektlerini Gösterme
● Elvia Diyarı Bataklık Foganı aşağıdaki gibi değiştirildi.
- <Şiddetli> Traval'ın HP'si öncekine göre %50 azaltıldı.
- <Şiddetli> Traval ve <Şiddetli> Fogan Savaşçısı yok edildiğinde elde edilebilen ganimetlerin elde etme oranı azaltıldı.
* Yukarıdaki iki canavar dışında, Bataklık Foganı'nda ortaya çıkan normal canavarlar yok edildiğinde elde edilebilen ganimetlerin düşme oranı artırıldı.

 

NPC, Arkaplan, Ses

● Giath'ın Günlüğü daha doğal bir konumda görüntülenecek şekilde iyileştirildi.
● Trina Kalesi, Heidel Şehri ve Khimut Oduncu Kampı'ndaki NPC'lerin konumları daha doğal olacak şekilde düzeltildi.
● Kusha ve Valencia Şehri'ndeki NPC'lerin konumları daha doğal olacak şekilde düzeltildi.
"Marni'nin Çark Kutusu"nda görüntülenen konuşmalar daha doğal olacak şekilde düzeltildi.
'ndaki bazı NPC'lerin kamera efektinin tuhaf olması sorunu düzeltildi.
bölgesi yakınındaki Bağlantı Noktası simgesi, değişen Bağlantı Noktası simgesiyle aynı olacak şekilde değiştirildi.
 

Görev, Bilgi

● "Daphne'nin Çiftelisi" görevinin özet penceresindeki metin daha doğal olacak şekilde düzeltildi.

Arayüz

● Eşya Düşürme Artış Parşömeni etkin durumdayken, kalan süreye bağlı uyarı bildirimi, yüklenen süre 1 dakikadan az olduğunda görüntülenecek şekilde ayarlama yapıldı.
● Dehkima: Yemin Simgesi ile envanterde istiflenmeyen türde eşyalar takas edildiğinde, takas edilecek sayı belirlenebilecek şekilde düzeltme yapıldı.
● (Yeni) Menü (ESC) - Ödül (F3)'de "Kadim Kara Ruh'un Macerası" ifadesinin anormal şekilde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.

Web

● Mobil ortamdaki Black Desert resmi ana sayfasının en alt kısmındaki Pearl Abyss logosunun aralıklarla anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Belirli durumlarda Şanlı Marni'nin Taşı'na biriken örneklerin miktarının değişmesi sorunu düzeltildi.
● Müzik Albümü başlık giriş kutusu aktifken, not yazma alanına tıklandığında başlık yazma imlecinin odağının sabit kalması sorunu düzeltildi.
● İnci Dükkanı'nda (F3) [Okçu] Sylvia Eldiven ve Ayakkabı kıyafetlerinin arka plan resimlerinin tuhaf görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● [Kadın Sınıflar] Marnist Kıyafetinin bazı kısımları boyandığında, dış görünüşün tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● [Avcı, Lahn, Guardian] Marnist Kıyafeti giyildiğinde, kıyafetin bir kısmının tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● "[PEN (V) Boss Ekipmanı]: Eski Ay'ın Önerdiği En İyi Ticaret" görev serisi ile elde edilebilen PEN (V) Nouver Alt Silah türünde eşyanın, Geri Akan Garmoth'un Kalbi ile yapılandırılamaması sorunu düzeltildi.
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
37 Yorum