Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Bildirimler 21.04.2018 00:00 (UTC+3) Tüm Black Desert Maceracıları için Gelecek Taahhütlerimiz
0

Merhaba Maceracılar,



Ben Black Desert Online Yapım Sorumlusu Jae-hee Kim.



 



Sınıfların denge ayarlamaları ve Şöhret Puanı sisteminin tanıtımı ile birlikte oyunda meydana gelen ani değişiklikler sebebiyle kafa karışıklığına uğramış birçok Maceracıya içten bir özürle başlamak istiyoruz.



Oyundaki bunun gibi büyük değişiklikler hayata geçirilmeden önce Maceracılar ile kapsamlı bir şekilde tartışılmalıdır. Bu kararı vermeden önce tüm Maceracıların fikirlerini dikkatlice dinlemediğimiz için tüm sorumluluğu üstleniyoruz.



Birçoğunuz için, yapılan son güncelleme, oyunda ani ve istenmeyen değişiklikler içeriyordu. Anlayışınıza ve desteğinize olan minnettarlığımızı göstermek için aşağıdaki hediyeleri sizler için hazırladık.


 










Tüm Maceracılara: 30 gün boyunca sürecek 5 Buff etkisi.



 



- Uygulanacak Buff etkileri: Değerli Paket (Görünüm Değiştirme Kuponu dahil.), Merv Paleti, Kamasylve Kutsaması, Armstrong’un Beceri Rehberi, Cliff’in Beceri Eklenti Rehberi.



- Uygulanma Zamanı: 21 Nisan 2018 (geçici bakımdan sonra) ~ 21 Mayıs 2018 saat 06.00’a kadar.



 



  Eğer bu 5 buff etkisinden birisi kullanılıyorsa mevcut buff 30 gün uzatılacaktır.



  Eğer yukarıda bahsedien 5 buff etkisinden birini kullanmıyorsanız, bahsedilen buff etkileri 21 Nisan 2018 geçici bakımından sonra oyuna girdiğiniz andan itibaren 30 günlük olarak uygulanır. Değerli Paket gibi yukarıda belirtilen bir buff eşyasını kullanırsanız toplam buff süresine Değerli Paket miktarı eklenir.



※ Oyuna yeni katılan maceracılar da 21 Mayıs 2018 saat 06.00’a kadar fazladan verilen buff etkilerinin tadını çıkarabilecekler.




Oyundaki güncel sorunlar, geleceğe yönelik niyetlerimiz ve Maceracılar tarafından dile getirilen endişeleri gözlemleyip bu konu hakkında düşündük. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak aşağıdakileri açıklığa kavuşturmak istiyoruz.



Black Desert Online değişik oyun stillerini hoş karşılayıp birleştirmesi gereken bir MMORPG’dir.



Black Desert Online’ı tanımlamak için 4 anahtar kelime seçmemiz gerekirse bunlar; MMORPG, savaş, yaşam ve açık dünya olurdu. Geçmiş zaman içerisinde, aslında yapmamız gerektiği şekilde oyunun kuvvetli yönlerini geliştirmek yerine bu önemli hatlarında radikal değişiklikler yapmaya aslında çekindiğimizi belirtmek isteriz.



Black Desert’in küresel oyun hizmetinin 3 yıllık tarihi boyunca, tüm ülke ve bölgelere yönelik sürekli güncellemeler ile kademeli olarak oyuna eklenecek olan toplam 16 karakter, Mediah, Valencia, Kamasylvia ve Drieghan gibi keşfedilmeyi bekleyen çok geniş yeni araziler hazırladık. Her ne kadar gelecekteki yeni içerikler için araştırma ve hazırlıklara muazzam miktarlarda kaynak harcanmış olsa da oynanış adına oyunda büyük değişiklikler meydana gelmedi. Bazı bölgelerdeki büyüme oldukça yavaştı. Bazı bölgelerde ise oyundaki içerikler basitleştirildi ve bu sebepten dolayı oyun kendini tekrarlamaya başladı. Bir MMO olarak her bir Maceracı ve Klan adına mümkün olan en iyi ve en geniş oyun deneyimini sağlamamız gerektiğini farkettik.




Şimdiye kadar oyunun genel halini korumayı tercih ettik ve bakımlar sırasında yalnızca küçük ayarlamalar yaptık. Ancak oyunu büyütmek ve yenilikçi tutmak için, oyundaki eski ve kendini tekrar eden bazı yönlerinde bir takım temel değişiklikler yapmanın zamanının geldiğini hissettik.



Yukarıda bahsettiğimiz oynanış sorunlarını gidermek adına yaptığımız değişikliklerin birçok Maceracımızı hayal kırıklığına uğrattığının farkındayız. Maceracılarımızın görüşlerine ve bildirimlerine danışmamamız sebebiyle birçoğunuzun oyunun geleceğini sorgulamaya başlamasını anlıyoruz. Bu nedenle, gelecekteki güncellemeler ile ilgili niyetlerimizi ve oyunun gelişiminin genel gidişatını ayrıntılı olarak belirtmek için bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz.



Farklı sınıflar arasındaki denge sorunları sürekli olarak düzeltilecektir.




Tek-vuruş kombinasyonlarına güvenilmesinden dolayı kötüleşen PvP oynanışından, karakter kontrollerinin giderek artan zorluğuna ve Yakalama kullanan sınıflar ile bu özelliğin bulunmadığı sınıflar arasında meydana gelen savaşma farkına kadar oyunda var olan bu çeşitli sorunları gidermek istedik.



Biraz daha detay vermek gerekirse, tek vuruş kombinasyonlarına güvenen sınıfların hedefinde olan diğer sınıflar savaş esnasında sürekli olarak tuzağa düştüklerini hissettikleri için bu PvP savaşlarına ilgilerini kaybetmeye başladılar. Debuff etkilerine karşı dirençli olan uyanış skilleri ile birlikte karakterleri kontrol etmek gittikçe zorlaştı. Yeni başlayan Maceracıların oyuna alışmaları da haliyle zorlaşmış oldu. Yakalama becerisi olmadan, Maceracılar, sınıf türüne bağlı olarak rakiplerinin bloklarını ve Süper Zırh becerilerine karşı koymakta zorlandılar. 



Nihayetinde, yaptığımız küçük çaplı düzenlemelerin bu sorunları çözmek için yeterli olmadığı sonucuna vardık. Bu yüzden oyunun temellerine yönelik iyileştirmeler yapmaya çalışıyoruz.



Kısacası, son yapılan dengeleme güncellemeleri, Yakalama, Süper Zırh, Sarsılmazlık, Gard, Hareket becerilerinden kaynaklanan savaş farkını azaltmayı ve bunlarla birlikte beceri kombinasyonlarına ve karakter kontrolüne daha kolay erişime olanak sağlayarak Maceracıların mücadele heyecanını yeniden hissetmelerine olanak tanımayı hedefledi.



Her ne kadar 19 Nisan güncellemesi, bahsettiğimiz bu sorunları gidermeye yönelik olarak yayınlanmış olsa da birçoğunuz yamanın denge iyileştirmesi adına iyi sonuçlar vermediğini hissettiniz. Önümüzdeki ay içerisinde sınıf dengelemelerini derinlemesine bir şekilde yeniden gözden geçirmeyi düşünüyoruz. Amacımız, sınıflar arasındaki dengeyi tam olarak sağlamak. Bunu sağlamak adına kolay çözümlerle hızlıca sonuç almayı hedeflemediğimizi, aksine bu konu üzerinde derinlemesine düşündükten sonra sonuca varacağımıza dair size söz veriyoruz. Bu süreçte tüm dünyada bulunan Maceracılarımızın görüşlerini dikkate alıp herkes için en uygun olan çözüm yolunu uygulayacağız.



Bir MMORPG’nin en önemli özelliklerinden biri olan “Büyüme”, geliştirilecek.




Büyüme”, bir MMORPG’nin temel özelliğidir. Global hizmet deneyimimiz ile bunu fark ettik. Ancak birçok maceracı yoğun bir şekilde oynamasına rağmen karakterlerinin yalnızca 1 ya da 2 AP geliştirmek adına aylar hatta yıllar geçirmesi gerektiğini ve bu yüzden de bahsettiğimiz bu büyümenin durduğunu gördük.

 



Avlanma slotlarında ganimet toplama verimliliği, aksesuarlar için iki kat düşme oranı ve gelişimi destekleyecek farklı çözüm yöntemleri tasarlıyoruz. Amacımız, maceracılarımızın ganimet toplama ve farklı metodlar ile daha kolayca ve ilgiyle gelişmesini sağlamaktır. Ayrıca “standart” üstü teçhizatların elde edilmesini güncel halinden daha kolay hale getirmeyi hedefliyoruz.

 



Şöhret Puanı sistemi bu dengenin bir parçası olarak planlandı. Karakterlerini geliştirirken milyonlarca gümüş harcayan ve yükseltme risklerinin üstesinden gelen maceracılara telafi sağlamak istedik. Ayrıca ekipmanları ne kadar iyi olursa olsun PvP sistemindeki ufak bir hata sebebiyle ölünmesi durumlarını da azaltmak istedik. Bu niyetimize rağmen PvP dengesindeki uçurum Şöhret Puanı sistemi yüzünden iyice arttı ve maceracılarımızı bu denli tasalandırdığımız için gerçekten üzgünüz.



Önümüzdeki haftalarda Şöhret sisteminden gelen Hasar azaltma artışları düzenlenerek aşağıya çekilecek ve verilen hasar düşürülecek. Daha fazla sınıf dengesi değişikleri de eklenecek.



Fetih savaşı... Yenileyerek kusursuz hale getirebilmek için odaklanacağız.



Fetih savaşları Black Desert’ta oyun sonu içeriğidir. Çıkışından beri birçok Klan alanlarının kazananları olmak için birbirlerine meydan okudular ve birçok maceracı aktif olarak bu savaşlara katıldı. Bununla birlikte, keşfedecek yeni zorluklar olmadan, Fetih savaşlarının yoğunluğu ve heyecanı gitgide kaybolacak.



Çeşitli kuşatma ekipmanları ile doğru strateji kullanarak küçük Klanların daha büyük Klanları devirmesine olanak veren daha eğlenceli bir Fetih Savaşı yayınlayacağız.




Bununla birlikte, Fetih savaşlarına bu değişiklikleri getirmeden önce sınıf dengesindeki temel problemleri çözmek isteriz. İyileştirmelerin bir sonraki aşamasına geçmeden önce sınıf dengesinin nasıl ilerlediğini dikkatle gözden geçireceğiz ve maceracılarımızın geribildirimleri değerlendireceğiz. Belirli zaman çizelgeleri daha fazla içerik hazırladığımızda paylaşılacaktır.



Stabil ve güvenli bir servis sunmak ve büyük değişikleri önceden haber vermek adına iç işlemlerimizi güçlendireceğiz.



Black Desert Online, büyük açılışından beri maceracılarımıza yeni içerikleri olabildiğince çabuk şekilde ulaştırmayı amaçlamıştır. Ne yazık ki değişimlerin ve yeniden düzenlemelerin aceleci sunumları sebebiyle bazı içerikler tamamlanma açısından eksik kalmıştır.




Bundan böyle geliştirici ekibimiz önemli gelişmeleri ve büyük güncellemelerden oyuncu kitlemizi haberdar ederken çok daha titiz bir iç deneme yapıyor olacaklar.



Ayrıca, tüm içeriğe dengeli eklemeler yapmak zor olsa da gerekirse maceracılarımıza bizzat test yapabilme imkanı sunarak güncellemelerden önce maceracılarımızın fikirlerini aktif bir şekilde almaya çalışacağız.



Sonuç olarak son güncelleme ile sebep olduğumuz kafa karışıklığı ve hayal kırıklığı için özür dileriz.




Çok daha eğlenceli bir Black Desert Online geliştirebilmek adına resmi forumlarımızda, ticketlarda oyun içi sohbetlerde ve dış kaynaklardaki konuşmaları dinliyor ve dikkate alıyor olacağız.



Oyunumuza göstermiş olduğunuz ilgi için en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



 



Çok teşekkür ederiz


0 Yorum