Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 10.01.2019 12:00 (UTC+3) 05/01 Fetih Savaşı Raporu
3

Merhaba maceracılar,



51. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.



 

















































Bölge



Kazanan Klan Adı



Katılımcılar



Vergi



Saldıran klan ve

birlikler tarafından elde

edilen vergi



Balenos



XCORP



Possessed

Atlântis


XCORP

HONOR

Horde

Unity

Thunders



3.702.149.880



-



Serendia



Bushîdo



AnchoR

Bushîdo

Elysium

IronHand



3.016.554.850



-



Calpheon



Vitsaus



Vitsaus

Disaster

Procyon

TheClub



7.436.586.657



-



Mediah



VersusAttack



VersusAttack

ShutDown

ZehirZemberek



7.255.725.120





268.730.560



 



Valencia



HårdPuII



HårdPuII

Unravel

KOTÑ

Neffex

DivineAnthem



 



7.278.752.652



 



-




 



[Balenos]



 



Bu hafta Balenos Bölgesi’ndeki savaşa geçen haftanın galibi Possessed ile Atlântis, XCORP, HONOR, Horde, Unity ve Thunders klanları katıldı.



Savaşın başlaması ile birlikte Atlântis klanı birliklerini Possessed’ın kalesine yöneltti ve kaleyi kuşatma altına aldı.



Bu sırada XCORP ise Thunders klanının kalesine bir saldırı gerçekleştirdi. Thunders ve XCORP arasında çekişmeli bir mücadelenin gerçekleştiğini söyleyebiliriz fakat bu mücadele Possessed klanının XCORP birliklerine saldırmasıyla kesintiye uğradı. Kalesi kuşatma altında olan Possessed klanı bu mücadeleyi çok fazla devam ettiremedi ve savunmasında geri çekildi.





Possessed’in birliklerini geri çekilmesiyle XCORP tekrardan Thunders’ın kalesine hücum etti ve bu sefer savaştan zafer ile ayrıldı. Böylece klan savaşında düşen ilk kale Thunders’ın oldu.





XCORP Birlikleri bu zaferden sonra doğrudan Unity Klanının Kalesine yöneldiler ve hiçbir savunma ile karşılaşmadan bu kaleyi de yerle bir etmeyi başardılar.



Thunders ve Unity Klanları savaşın dışında kaldıktan sonra bütün dikkat geçen haftaki savaşın galibi Possessed Klanına yöneldi. İlk saldırıyı Atlântis klanı başlattı. Sayıca bütün klanlardan daha fazla üyesi olan Atlântis klanına sonradan XCORP, HONOR ve Horde klanları da dahil oldu. Karşısında 4 farklı klan bulan Possessed kendine yakışır bir mücadele verdi fakat sonunda yenik düştü.





Savaşın bu anından sonra geriye kalan klanlar arasında sayıca en fazla üyeye sahip ve en güçlü gözüken Atlântis oldukça ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Bu sebeple diğer 3 Klan (Horde, HONOR ve XCORP) birleşerek Atlântis Klanını yenmek için yola koyuldu.



Atlântis çok uzun bir süre dayanıp rakipleri ile mücadele etse de, bir araya gelmiş 3 klanın saldırılarına bir yerden sonra dayanamadı ve savaşın dışında kaldı. Atlântis’e yıkıcı darbeyi vuran klan XCORP oldu.





Geriye kalan 3 klan Atlântis düştükten sonra ittifağı bozdular. Sayıca Horde ve HONOR’dan üstün olan XCORP Klanı öncelikle Horde Klanının kalesine yöneldi. Direniş göstermeyen Horde klanı bu savaştan mağlup çıktı.





XCORP klanı bu zaferden sonra kalan son klan olan HONOR’un kalesine yöneldi. Henüz kaleye varmadan orta bir noktada bu iki klan arasında çetin bir meydan savaşı gerçekleşti. Bu savaşı kazanan XCORP Klanı devam ederek HONOR klanının kalesini de yıkmayı başardı. Bu zaferlerin ardından XCORP klanı Balenos bölgesinin yeni sahibi oldu.



 



[Serendia]

 



Bu hafta Serendia bölgesindeki savaşta geçen haftanın galibi AnchoR klanı ile Elysium, IronHand ve Bushîdo klanları karşı kaşıya geldiler.



AnchoR, savaşın başlarında birliklerini Bushîdo kalesine doğru yönlendirdi ve iki klan Bushîdo kalesinin yakınlarında savaşmaya başladılar.





Bushîdo bu saldırıları püskürtmeyi başardıktan sonra AnchoR hedef değiştirerek herhangi bir savunmaya sahip olmayan Elysium kalesine saldırdı ve yıktı.





Bu sırada IronHand birlikleri AnchoR kalesine bir saldırı girişiminde bulunsa da AnchoR bu saldırıyı püskürtmeyi başardı.





Bundan sonra AnchoR kendi kalesi önünde tüm birliklerini toplayarak, kalesini savunmasız bir şekilde bırakarak savaştan çekildi. Bushîdo birliklerini toplayarak AnchoR kalesine doğru hareket etti ve savunma ile karşılaşmadan AnchoR’un kalesini yıkmayı başardı.





Böylece savaşta Bushîdo ve IronHand klanları kaldı. Bir süre iki taraf da birliklerini toplayarak Bushîdo kalesinin yakınlarında savaştılar. Zaman ilerledikçe üstünlüğü ele almayı başaran Bushîdo fillerle birlikte güçlendirdiği birlikleri ile IronHand kalesinin savunmalarını yıkmaya başladı.





IronHand savunmasını yeterince zayıflatmayı başaran Bushîdo, IronHand’in kalesini de yıkmayı başararak bu haftaki fetih savaşında Serendia bölgesinin hakimiyetini almayı başardı.





 



[Calpheon]



 



Bu hafta Calpheon bölgesindeki savaşa geçen haftanın galibi Vitsaus ile Disaster, TheClub ve Procyon klanları katıldı. Disaster klanı bütün birliklerini toplayarak 3 klan fili ile beraber Vitsaus kalesine saldırdı.





Vitsaus klanı kale avantajını kullanarak bir kaç defa Disaster‘ı geri püskürtse de uzun sürmeden Disaster klanı kalenin içine girmeyi başardı.





Bu esnada TheClub klanı da Procyon kalesine saldırdı, Procyon savunma yapmaya çalışsa da TheClub klanı Procyon kalesini yıktı.





Vitsaus ve Disaster klanlarının kale içinde uzun süreli mücadelesinden sonra Disaster klanı farklı bir strateji yaparak Vitsaus klanı ile kale içinde savaşırken aynı zamanda kale dışından top atarlar ile komuta merkezini canını yarıya kadar düşürdü, TheClub klanı da farklı bir bölgeden yine topatarlar ile Vitsaus kalesine saldırırken çok geçmeden Vitsaus klanı top atarların yerini tespit ederek yok etmeyi başardı.





Vitsaus ve Disaster klanının kale içinde uzun süreli mücadelesi sürerken savaş için ayrılan zamanın sonu geldi ve Vitsaus klanı hükmen galip olarak bu hafta da Calpheon bölgesindeki hakimiyetini sürdürdü.



 



[Mediah]

 



Bu hafta Mediah bölgesindeki savaşa geçen haftanın galibi VersusAttack ile ShutDown ve ZehirZemberek klanları katıldı. Çok kısa bir savaş oldu. Savaşın başlaması ile birlikte VersusAttack rakipleri üzerine ilerledi ve iki klanı da çok kısa sürede yok ederek bölgedeki hakimiyetini 16. haftaya çıkardı.



 



[Valencia]

 



Valencia bölgesinde bu haftaki savaşa geçen haftanın galibi Unravel klanı ile KOTÑ, Neffex, HårdPuII ve DivineAnthem klanları katıldı.





Savaşın başlamasıyla birlikte HårdPuII ve Neffex klanları birleşerek tüm birlikleriyle KOTÑ komuta merkezine karşı saldırı gerçekleştirdiler.





Neffex saldırı esnasında HårdPuII klanının yanında olmasına rağmen bir süre sonra kendi bölgelesine çekildi ve HårdPuII’u yalnız bıraktı. HårdPuII ve KOTÑ klanları arasında devam eden savaşta HårdPuII, top ve fil destekleriyle birlikte KOTÑ komuta merkezinde ve savunmasında ağır hasara yol açtı. KOTÑ klanı uzun bir süre dayanmasına rağmen HårdPuII’un ağır saldırılarına karşı koyamadı ve yıkılmaktan kurtulamadı. HårdPuII bu galibiyetten sonra kısa bir süreliğine kendi bölgesine döndü ve savaşın sonrası için hazırlanmaya başladı.





HårdPuII daha sonra sırasıyla Neffex ve DivineAnthem komuta merkezlerine tüm birlikleriyle hızlı birer saldırı gerçekleştirdi ve her üç klanı da kısa sürede yenmeyi başardı.



Bu galibiyetlerin ardından HårdPuII bu sefer hiç ara vermeden Valencia Kalesinin sahibi Unravel klanına karşı saldırıya geçti. Bu saldırıdan da başarılı çıkan ve Unravel komuta merkezini yok eden HårdPuII Valencia bölgesinin yeni sahibi oldu.





Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!



-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-



 


3 Yorum