Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 10.06.2019 15:55 (UTC+3) 2019 Yılı İkinci Yarısı Güncelleme Planı
21

 

Merhaba Maceracılar

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

Bildiğiniz üzere 8 Haziran tarihinde Kore’de offline etkinlik; Heidel Şöleni düzenlendi.

Etkinlik sırasında Black Desert Yapım Sorumlusu Jae-hee Kim, 2019 yılı ikinci yarısı güncelleme planı hakkında müthiş haberler verdi.

 

Canlı yayın aracılığıyla bu içeriklerden haberdar olan Maceracılar elbette vardır ancak, canlı yayını kaçıran Maceracıların bulunmasına karşın sizler için bu GM Notu’nu hazırladık.

 

Öyleyse The MMORPG, Black Desert’ın geleceğine hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?

 


 

Ana Düzenlemeler

 

  1. Buff
  2. ● Tüm yemek malzemelerinin bekleme süresi azalıyor.

  3. Eşyayı yanlış kullandığınızda tekrar kullanabileceğiniz şekilde düzenlenecek.

    Tek değil birleştirilmiş yemek iksiri etkisi güçlendirilecek. 

  4. Çeşitli eşyalar kullanmadan da birleştirilmiş yemek ya da iksir kullanabilirsiniz.

    Kullandığınız eşya daha açık bir şekilde görüntülenecek. 

  5. Örneğin; Calpheon Yemeği yediğinizde Calpheon Yemeği simgesi çıkacak.

    • ● Tüm Buff çeşitleri 3 satırda görüntülenecek. Ayrıca, Debuff, Buff ile Ani Buff olarak 3 satırda belirterek maceracının Buff durumunu daha net bir şekilde bilmesini sağlamayı planlıyoruz.
    •  
  1. Etkileşim
  2. NPC veya eşyalarla yapılan etkileşimi binek üzerinde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz

    ● Artık bundan sonra at üzerinde rahatça konuşarak hemen hareket edebilirsiniz.

  3.  
  1. Yükseltme
  2. ● Çeşitli içerikleri oynayıp sonuçlarıyla stack elde edebileceğiniz düzenlemeler getirmeyi planlıyoruz.

    ● Buna ek olarak ilerde güncellenmesi planlanan Sherekhan’da, Ejderha Pulu Fosili aracılığıyla 40 stacke kadar takas yapabileceğiniz şekilde güncellemeyi planlıyoruz.

  3.  
  1. Denge
  2. ● Sınıflar hakkındaki alt ve üst dengeleme konusunda geçmişe göre daha dikkatli ve kararlı bir yaklaşım ile hareket ediyoruz.

    ● Karakter dengesi zaman, moda, yama, eşya gibi birçok değişkene göre değişiklik göstermektedir. İleride de sizin sesinize daha çok kulak vererek gerçekten gerektiği gibi dengeyi ayarlamaya çalışacağız.

  3.  

Geliştirmekte Olduklarımız

 

  1. O'dyllita
  2. ● O'dyllita’nın ayrıcalıkları üzerinde daha fazla düşünmeye karar verdik.

    • O'dyllita, kışın güncellenecek şekilde geliştirilmeye başlandı. O'dyllita öncesinde Yıldız Mezarı ve KaraYıldız silahları eklendiğinden dolayı Maceracıları yeni bir bölgeyle gelen yeni av sahaları, yeni amaçlar, yeni arka plan, yeni NPC ve hikayeler gibi var olandan farklı maceralar ve deneyimler bekliyor.
    •  
  1. Bölge Savaşları ve Ekip Keşfi
  2. ● Bölge Savaşları bir süreliğine beklemeye alındı ve Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları hakkında planlamalar yapmaktayız. Mevcut Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarını düzenlemek yerine yeni Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları geliştirmeye karar verdik.

    • ● Ekip Keşfinin ortaya çıkması tamamen rahatlatıcı bir fonksiyon amacı taşıyor. Oyuncuların yan karakter kullanarak canavar öldürmeden de verimi çok düşük olsa da en azından iyi kazanç sağlayan, hafta sonu girişlerinde de rahat bir oyun oynayabilmelerini istedik. Fakat, bu sistem üzerine daha fazla eğilme sürecindeyiz ve şu anda öncelikli sırasından dolayı  beklemeye aldık.
    •  

Yaz Güncellemeleri

 

  1. Yaşam Dengesini Sağlama
  2. Önceki ile büyük oranda değişiklik olmasa da Yaşam içeriklerinin dengesini, Yaşam Becerileri ile bir defada üretilen miktarı ya da bir defada kazanılan ek gelirin artışını sağlayan yönde oluşturacağız. Bu sayede Yaşam levelinin çekiciliğini gittikçe arttıracağız.

Yaşam Dengelerinin yönünü belirlemeliyiz ki içerik güncellemelerini başlatabilelim. Yaşam Leveli ve Yaşam Becerileri arasındaki dengeyi oluşturarak mevcut olandan daha fazla yükseltmeyi planlıyoruz. Yaşam İçerikleri Black Desert Lab’de bir süre uygulanacağında dolayı deneyimleyerek bizlere geri bildirimlerde bulunmanızı rica ediyoruz.

 

Yaşam İçeriklerini Güçlendirme

  • Yaşam içerikleri ile ilgili güçlendirme konusunda da düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
  • Denizde rüzgarın yönü ve gelgit etkisi oluştu.
  • Balıkçılık Guru ve Çiftçilik Guru, Odunculuk Alanı ya da Çiftlik vs yaşam ile bağlantılı beceriler yeniden ortaya çıkıyor.
  • Deniz, taverna vs yeni tarzda oyunlar ortaya çıkıyor.

İmparatorluk Teslimatı ve Ürün düzenlemesi güncellemeleri ile ilgili genel olarak yaşam içeriklerinin avantajları üzerinde çalışmalar yapmaktayız.

 

Av Sahalarının Düzenlenmesi

● Basit bir tekrarla sıkılabileceğiniz Fadus’a yeni isim Canavarlar eklemeyi planlıyoruz.

  • Normal isim yapmış Canavarlardan biraz farklı olarak, isim yapmış Canavarlara saldırdığınızda, etraftaki diğer canavarlar da birlikte saldırırken kullandığımız 3 çeşit farklı silah türünden her birinin saldırı yöntemi birbirinden farklılaşıyor.
  • Asa kullanırken uzak-yakın mesafede saldırı yapmak yerine canavarlara arkadan saldırı yapmak kolaylaşırken, Hançer kullanırken APden çok saldırı hızı arttığı için başa çıkılması zorlaşmaktadır.
  • Yanı sıra, Balta kullanırken Fiziksel Saldırıya odaklanarak uzak mesafe saldırılarından yararlanabileceğiniz şekilde çeşitli görüntüleri deneyimleyebilirsiniz.
  •  

Polly'nin Ormanı

Polly'nin Ormanı, Hilekar ve Gahaz seviyelerinde Av Sahalarına dönüşmekte.

Gahaz ya da Hilal’de Avlanma Sahası yeterli olmadığında Polly'nin Ormanı’nın en iyi alternatif olabilmesi için düzenlemeler yapılmakta.

Polly'nin Ormanı Av Sahası zorluk derecesi ve eşya düşürmede değişiklikler ve ek Bonus Boss Canavarı olarak adlandırabileceğimiz Hazine Mantar ortaya çıkacak. Bu mantarı yakaladığınız zaman karakterinizi güçlendirebileceğiniz eğlenceli unsurlar eklemeyi planlıyoruz.

 

Kül Rengi Ormanı

● Hystria üst seviye av sahası ve aynı zamanda derin denizi geçebilen Maceracılar için bir av sahası olan Kül Rengi Orman da hazırlık aşamasında.

● Kül Rengi Orman için tavsiye edilen AP 310, tavsiye edilen DP 400 üzeri baz alınarak geliştirilmekte olup, yeni canavarlar eklenecek.

● Belirli bir canavara saldırdığınızda etraftaki güçlerin DP oranları azalmak yerine artar ve kalabalık olduğunda kolayca tehlike ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

● Kül Rengi Orman, Haziran Ayı güncellemeleri hedef alınarak geliştirilmekte. Geçmişte güçlendirme amacı PVP’ye yoğunlaşmıştı fakat önümüzdeki süreçlerde en üst zorluk seviyesindeki av sahalarını güçlendirmek de hedeflerimizden biri olacaktır.

● Ayrıca Mevcut Av Sahaları, yalnızca Gümüş Para kar şansına odaklı olduysa, gelecekteki av sahaları, sabit kar, hedef eşya, Level EXP ve Beceri EXP, özel eşyalar kazanma gibi çeşitli biçimlerde ödüller elde edilecek şekilde düzenlenecek. Eskiden pek popüler olmamış olan Av Sahalarını geliştirerek yanı sıra yüksek seviyedeki Maceracılar için deneme hırsı getirecek av sahalarını da birlikte geliştirmeyi planlamaktayız.

 

Fetih Savaşı Düzenlenmesi

● Mevcut Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları güç kavgasına daha yakın olduğunu düşünürsek; yeni Bağlantı Noktası Savaşı, klan iş birliği ve stratejik etkenlerin daha çok etkili olduğu bir savaş olacak.

● Ayrıca güçlü klan ya da zayıf klan, her birine hedef verebilmek için bölgeleri bir tutma kavramı üzerinde fikir alışverişi yapmaktayız.

● Basitçe şu anki sorunu çözmek için Bağlantı Noktası ya da kale sayısını azaltmak yerine klan ve klan üyesi sayısı azalsa da kalan klanların keyif aldığı şekilde düzenlemeyi planlıyoruz.

 

Yeni PVE İçeriği, Kan Altarı

● Yeni PVE İçeriği, Kan Altarı yeni bir formda PVE içeriğidir. Kendi ekipmanlarınızı olduğu gibi kullanarak oynayabilirsiniz.

● Temel olarak 3 kişilik partiyle oynanabilen Kan Altarı, yaklaşan canavarlardan ‘Kutsal Eşya’ı koruyan basit formda savunmaya yönelik bir oyun içeriğidir. Sadece basit özelliklere dayanmamakla birlikte canavarların ortaya çıkış zamanı, yönü ve özelliği de göz önünde bulundurularak stratejik oynayarak Kutsal eşyayı korumanız gerekir.

Birbirleri ile iletişimi çok önemli olması basit bir zorlanma durumu değildir. 3 kişi sürekli olarak saldırı ve iş birliği içerisinde olmalı ve anlık karar veremediklerinde asla geçemeyecekleri bir yer olacaktır. Kutsal Eşya’yı sadırı yoluyla koruma başarı duygusunun yeni bir keyif vereceğini umuyoruz.

Ayrıca Sıralama sistemi gireceği için, birbirleri ile rekabet edilebilir. 3 kişilik oynama olduğundan dolayı birbiri ile uyumlu klan üyeleri ve arkadaşlarınız ile kolayca eğlenebilmek adına herhangi bir zorluğu olmayacaktır.

 

Arayüzü Geliştime

Console ve PC’de kullanılabilecek arayüz geliştirmeyi planlıyoruz.

 

 

 

 

● Black Desert kullanıcı arayüzünü, daha rahat ve kullanışlı hale getirmek adına maceracıların geri bildirimlerine ihtiyacımız var.

Kullandığınızda rahatsızlık veya tuhaflık hissetseniz bile bizlere geri bildirimlerde bulunduğunuz takdirde gerekli geliştirmeleri yapmak noktasında çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Yeni Sınıf “Shai”

 

Shai, mevcut Black Desert’ta olmayan yeni türde bir sınıftır.

Mevcut sınıflar savaşta uzmanlaşmış türler olarak geliştirildi ama Shai savaştan ziyade desteğe yönelik olarak uzmanlaşmıştır. Bu yüzden beceri sayısı çok az ama kolayca erişebilme avantajına da sahiptir.

Kendi boyu kadar olan kocaman bumerang biçimindeki Florang’ı ana silah olarak kullanır ve özel güce sahip Vitclari’yi kullanarak müttefiklerini iyileştirir veya koruyabilir.

Shai’ye has öğrenme arzusu ile neşe, ayrıca fantastik ve şakacı özelliklerini, karakter becerilerinde de görebilirsiniz.

 

Önemli becerileri arasında “Hopla-Üç”, “Yakalandın”, “Geçmiş Olsun” vardır.
“Yakalandın” becerisi ile çevresinde gizlenen bütün düşmanları bulabilir. “Geçmiş Olsun” müttefiklerini tedavi etme becerisidir.  “Hopla-Üç”, “Git Yanımdan” ve “Ölü Taklidi” becerilerini tahmin edersiniz herhalde.

 

Aslında Shai gibi özel sınıflar zevke göre tercih edildiğinden, geliştirici açısından açısından biraz ağır yük olduğu gerçektir. İlk başlarda tek bir sınıf olarak bağımsız bağımsız bir şekilde başarılı olabilir mi acaba diye çok düşünmüştük.

Bu konuda farklı ülkelerden birçok talep de olduğundan, 17 karakter ve 17 uyanış ile edindiğimiz deneyim sayesinde Black Desert dünyasına sınıf olarak nasıl uygulayabileceğimiz hakkındaki bilgimiz ile yeni baştan meydan okumaya karar verdik.

 

Shai, mevcut sınıflardan farklı olarak toplama ve kimyacılıkta avantaja sahip bir karakter olarak, en başından itibaren profesyonel olarak doğar. Bu yönden diğer karakterlere göre toplama ve kimyacılıkta en başından avantajlıdır.

Shai, kimyacılık ile şenlik ateşi yakabilir. Şenlik ateşi sadece sosyalleşme becerisi olarak planlandı ama bazı küçük fonksiyonlara da sahip olacak.

Savaşçı Sınıf olmadığı için güçlü olmasa da, avcılık yeteneği genel sınıflar ile benzer bir seviyede olacak şekilde geliştirildi. Buna karşılık savaş alanında doğrudan savaşmaktansa yoldaşlarının desteğiyle çok güçlü becerilere sahip olup, kendine has bir işlevi vardır.

 

Özellikle sadece Shai nin kullanabildiği çeşitli Eşek becerileri ile seyahat edebilirsiniz. Videodaki gibi eşeğe ters binip gitmek olmuyor ama uzanarak seyahat etme modu, Shai’nin becerilerinden biri olup huzur içinde gezerek Black Desert dünyasında gezintinin tadını çıkarabilirsiniz. Yeni olarak eklenen 3 tür eşekle, Shai ile birlikte güzel bir seyahat geçirmenizi dilerim.

 

19 Haziran’dan itibaren Black Desert Lab’de Shai sınıfını oluşturabileceksiniz.

 

Black Desert, şimdiye kadar harika ve güzel stillere sahip savaşta uzmanlaşmış birçok karakter oluşturdu. Bu genel geliştirici yöntemlerinden biri olup, bizim edindiğimiz kural ise aşırı seküler, dünya görüşüne yakışmayan karakterleri mümkün mertebede oluşturmamak olan soyut bir kuraldı.

 

Bu yüzden düşünüp taşınmanın sonucunda, oyun içinde mevcut olan türler ile oyun karakteri oluşturmak nasıl olur acaba? sorusuna cevap vermiş olduk.

 

Shai ile başlayarak, ilgi olsun olmasın, oyuna yakışan yeni biçimli sınıfları her yıl sizlere sunmak bizim amaçlarımızdan biridir.

 

Okyanus Çağı

Denizcilikten hoşlanan oyuncular arasında, sayıları çok olmasa da Okyanus İçeriği hakkında öneride bulunan kişiler var. Bu aynı zamanda Okyanus İçeriklerine olan beklentiyi gösteren bir kanıttır diye düşünüyorum.

 

Bu amaçla Okyanus ve Denizcilik hakkında yeni baştan bir gözden geçirme yaptık. Mevcut denizcilik, balıkçılık başta olmak üzere, genel olarak kayık ve fırkateyn, ayrıca okyanus canavarlarının merkezinde oluşmuştu. Fakat bu altyapıyı sürdürerek Okyanusa yeni eğlenceler getirmenin zor olacağına kanaat getirdik. Bu sebeple Okyanus İçeriğini yeni bir biçimde tasarlama kararı aldık.

 

 

Öncelikle, gelgit ile rüzgarın yönü kavramları ortaya çıkıyor. Şanslı ve kendini iyi hazırlayan Maceracılar çok hızlı bir şekilde ilerleyebilirken, hazırlıksız hareket edenler eskisine göre zorlu bir deneyimle yüzyüze kalabilirler. Gemiyi yeniden dönüştürüp veya denizci kiralayıp, çeşitli cihazlardan yararlanarak akıntı ve rüzgarı yenip engin denizi fethetmek yeni hedefiniz olacaktır.

Bunun için yeni türde bir gemi hazırlanmakta. Bazı Maceracılara çok tanıdık olan Karak ile Kadırga gibi. Özellikle gemilerin manevra kabiliyetinin geliştirilmesi ile deniz üzerinde gemiyi sürmekle bile büyük zevk alabileceksiniz.

 

 

 

 

Okyanus içeriğine derinlik katmak amacıyla yeni adalar da eklenerek yeni amaçlar ortaya çıkıyor. Yeni adaların kendilerine has ortam ve hikayeleri olup, takas vb. her biri kendine özgü içeriğe sahiptir.  Crio ve Papu’nun rekabet ettikleri bir ada da mevcut olup, tek bakışta bile şaşkınlık yaratan manzaraya sahip adalar da vardır.

 

Ayrıca, Maceracıların tanıdığı gecenin kralı Patrigio. Patrigio’nun gerçek doğası ile de tanışabilirsiniz.

 

 

Evet şimdi gördüğünüz görüntüler Büyük Okyanus’un gelişim aşamasında olan Panok Gemisi’ne ait ekran görüntülerdir. Büyük Okyanus’a girdiğinizde geminin çalışırken tek başına da topları harekete geçirebilecek denizciler eklendi.

Bundan dolayı mevcut Büyük Okyanus’tan daha fazla keyif alabileceğinizi umuyoruz.  

 

 

Okyanus’un hacmi büyük olduğundan dolayı güncellemeleri 2 aşamada  yapmayı planlıyoruz. Öncelikli olarak birinci aşamada, Okyanus, gemi ve yeni adalar ve ikinci aşamada da yeni içeriklerin eklenmesini hedefliyoruz.

 

Shai ile birlikte Büyük Okyanus’a da maceracıların yoğun ilgisini bekliyoruz.

 

Sürpriz Hediye!

 

Black Desert’e olan ilginiz ve sevginize minnettar olduğumuzu belirtmek adına dünya çapındaki tüm Black Desert Maceracılarına ‘Hayaletçik’ Peti sürpriz hediye olarak verdik. 31 Ağustos 2019’a kadar [Kupon Kodu Giriş] sayfasında aşağıdaki kupon kodunu girerek size özel hediyeniz alın.

 

GIFT-OFHE-IDEL

 

[Kupon Kodu Giriş Kuralları]

※ Bu kuponu, her hesap sadece bir kez kullanabilir. 

※ Bu kuponu, 31 Ağustos 2019 23:59’a kadar giriş yapabilir ve web deponuzdan alabilirsiniz.  

※ Kupon Kodunu üst üste 10 defa yanlış girerseniz, 1 saat boyunca kupon kullanımı kısıtlanacağından dolayı dikkatli giriş yapmanızı rica ediyoruz

 


 

Buraya kadar sizlere 2019 yılı ikinci yarısı güncelleme planlarından bahsettik.

 

Gelecekte sizlere daha eğlenceli bir Black Desert Dünyası sunabilmek için elimizden geleni yapıyor olacağız!

 

Teşekkür ederiz.

21 Yorum