Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 04.02.2022 12:00 (UTC+3) Yaşam Kalitesi Güncellemeleri
6

 

Merhaba, Maceracılar! 

 
Size Black Desert maceralarının en iyisini sunabilmek adına, yaşam kalitesi güncellemelerini sürekli olarak yayınlamak için çok çalışıyoruz. Bugün, şimdiye kadar yayınladığımız başlıca Yaşam Kalitesi güncellemelerini ele almak ve halihazırda hazırlamakta olduğumuz Yaşam Kalitesi güncellemelerinin bir listesini yapmak istedik. 

 

Ve elbette, gelecekteki güncellemeler için geri bildirimlerinize ve önerilerinize her zaman açığız.   


Planlanan Yaşam Kalitesi Güncellemeleri

1. Bahçelerin otomatik geri çağırma süresinin uzatılması

Bu, 2021 CalpheON Şöleni'nin Soru-Cevap bölümünde bir Maceracı tarafından bize iletilen bir öneriydi. Bu nedenle mevcut 1 haftalık süreyi 2 haftaya çıkarmayı planlıyoruz.

* Bu değişikliği 4 Şubat, 2022 Black Desert Global Lab yama notları üzerinden bulabilirsiniz.

2. Envanterin otomatik sıralama özelliğinin iyileştirmesi

Maceracılar, Envanterin otomatik sıralama özelliğinin, silahlar/zırh ve at teçhizatı sıralamalarını karıştırarak kendilerine rahatsızlık verdiğini bizimle paylaştılar. Eşyaların nasıl sıralanacağına ilişkin farklı ölçütler belirlemenize olanak tanıyan bir özellik sunmayı planlıyoruz.

3. Depo eşyalarının manuel olarak sıralanmasına izin verilmesi

Maceracılar ayrıca Depodaki eşyaları manuel olarak sıralamayı mümkün kılmamızı istediler. Ancak bu, Depolamanın tüm yapısının tamamen yeniden işlenmesini gerektiren bir özelliktir ve bu da uygulamayı inanılmaz derecede zorlaştırır.

 

Bunun yerine, depoyu daha erişilebilir hale getirmek için Depo için arama işlevi gibi bir özellik geliştirmeye çalışacağız.

4. İnci Envanter’in maksimum slotlarının artırılması

Veri kaynaklarının dağıtımı nedeniyle oyundaki çeşitli özelliklerin (İnci Envanteri, Envanter, Depo, Görevler vb.) maksimum üst sınırını artırmak aslında yeni içerik geliştirmekten daha zordur.


Sonuç olarak İnci Envanterindeki maksimum slot sayısını artırmamız oldukça zor. Bununla birlikte, İnci Envanterinin genellikle büyük bir bölümünü kaplayan kıyafetleri ayırmanıza ve saklamanıza izin verecek bir "giyinme odası" özelliği geliştirmeyi planlıyoruz. Ancak, büyük bir güncelleme olduğu için bu özelliğin geliştirilmesinin biraz zaman alacağını anlayış ile karşılayacağınızı umuyoruz.

5. Aşçılık/Kimya listesinin iyileştirilmesi

Maceracılardan Aşçılık/Kimya için sabit listelerde sürekli gezinmenin oldukça zahmetli olduğunu duyduk.

 

Bunu geliştirme ekibi içerisinde inceleyeceğiz ve muhtemelen bir favoriler listesi gösterme veya en son hazırlanmış olanları listenin en üst sıralarında gösterme gibi bir özellik eklemek için çalışacağız.

6. Aşçılık/Kimya sırasında ses efektlerini kaldırmak için bir seçenek eklenmesi

Birçok Maceracı Aşçılık/Kimya sırasında ses efektlerinin kapatılmasını talep etti ve biz de bu özelliği eklemeyi planlıyoruz.

7. Bir karakter destekli ise Ticaret ve İmparatorluk Teslimatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması

Karakterinizin aktif destek durumunun, balık tutarken yakaladığınız tüm balıkları atmak veya bir ticari eşyayı teslim etmeyi gerektiren bir görevi tamamlayamamak gibi durumlarda elverişsiz olabilmesi durumunu anlıyoruz.

 

Ticaret için ise, içeriğin gelecekteki genişlemesini ve olası suistimal unsurlarını dikkate almalıyız, aksi takdirde kısıtlamalar kaçınılmaz hale gelir. Ancak, İmparatorluk Üretim Teslimatı kısıtlamalarını kaldıracağız.

 

* Bu değişikliği 4 Şubat, 2022 Black Desert Global Lab yama notları üzerinden bulabilirsiniz.

8. Narchillan Silahının Değiştirilmesi

Black Desert, yeni bir Maceracının bakış açısından, oyun tarzına uyan sınıfı bulmayı zorlaştırabilecek birçok benzersiz sınıfa sahip. Narchillan silahları acemi Maceracılar için tasarlandığından, Narchillan silahını geçiş yapmak istediğiniz sınıfa uyacak şekilde değiştirme özelliğini ekleyeceğiz.

 

* Bu değişikliği 4 Şubat, 2022 Black Desert Global Lab yama notları üzerinden bulabilirsiniz.

9. Atılan Eşyalar için Yaşam Kalitesi iyileştirmeleri

Maceracılardan, eşyaları tek tek çöp kutusuna sürükleyerek atmanın zor olduğunu duyduk. Çöp Kutusu butonuna bastıktan sonra atmak istediğiniz tüm eşyaları tek seferde seçmenize olanak tanıyan bir Yaşam Kalitesi iyileştirmesi sunmaya çalışacağız.


Halihazırda Yayınlanmış Yaşam Kalitesi Güncellemeleri

Çıkış Tarihi 

Güncelleme Ayrıntıları 

25 Ağustos, 2021 

Kadim Ruhların gücünü alma yöntemi değiştirildi, böylece Kadim Ruhların gücünü artık Elvia Diyarı sunucusunda bir silah yerine bir buff ile elde edebilirsiniz. 

6 Ekim, 2021 

Aşağıdaki canavar bölgelerindeki canavarları yenerek elde edebileceğiniz ganimetler, kutu eşyaları olarak yeniden elden geçirildi. 

 

- Bashim Merkezi, Şahmeran İni, Çağrı Harabeleri, Taphtar Ovası, Varagon Yuvası, Titium Vadisi, Çöl Nagası Tapınağı, Gahaz Eşkıya Sığınağı, Shultz Muhafızı 

3 Kasım, 2021 

Önceden ayarlanmış renk paletleriyle sınırlı olması yerine, ekipman ve kıyafetlerinizi belirli renklerle boyama işlevi eklendi. 

 

Önceden ayarlanmış renk paletleriyle sınırlı olması yerine karakterinizin saçının herhangi bir renge boyanabilmesi işlevi eklendi. 

24 Kasım, 2021 

Boya (J) ve Stil Albümü (F4) pencerelerindeki saç/teçhizat (kıyafet) özelleştirmeleri için Renk Paletine özel renkleri kaydetme işlevi eklendi. 

  

- Renk Paleti Kullanıcı Arayüzünü açın, ardından istediğiniz rengi kaydetmek için Rengi Kaydet butonuna basın. 

- Kaydedilen bu renkler, sunucu değiştirmeniz veya oyundan ayrılmanızın ardından dahi kayıtlı kalacaktır. Bu kayıtlı renkleri istediğiniz zaman karakterinizin saçını veya teçhizatını (kıyafetini) boyamak için kullanabilirsiniz. 

10 Kasım, 2021 

Kadim Yadigar Kristal Çağırma Parşömeni ile çağırmanın çalışma şekli yenilendi. 

  

- Soluk Kadim Eser ile etkileşime geçmek için belirlenen ortaya çıkma konumuna gidin ve çağırmak için Arayüzü kullanın. 

- Parti lideri, partinin denemek istediği aşamaya göre parşömen sayısını koyar. 

- Parti lideri ve üyeler ödüllerini ganimet olarak alırlar. 

- Bossun zorluğu, partinizin boyutundan bağımsız olarak kullanılan parşömen sayısına göre belirlenir. Başka bir deyişle, getirebildiğiniz kadar çok parti üyesi getirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. 

- Bu bossları çağırmak için yenilenmiş bu yöntemi kullanmak, [Kadim Esere çekilen] canavarları ortaya çıkarmak için düşük bir şansa sahiptir. (Ek ganimet elde etmek için bu canavarları yenin.) 

17 Kasım, 2021 

Savaş Arenası'ndaki "test NPC'leri" canavar tipinden karakter tipine değiştirildi. 

 

- Bu test NPC'leri üzerinde beceriler kullanıldığında, uygulanan tüm debuff'lar/CC'ler ve karşılık gelen debuff'ların/CC'lerin uygulanma sayısı artık görüntülenecektir. 

15 Aralık, 2021 

Bağlantı Noktası Savaşına katılan klanlar için kaleler ve ek binaların uzaktan kurulabilmesi özelliği eklendi. 

1 Aralık, 2021 

120 dakikalık bufflar için NPC'lerle altın külçelerinin takas edilmesi yöntemi değiştirildi. 

  

- Bufflarla takas etmek için gereken eşyalar şu şekilde değiştirildi: (Altın Külçe 1G x5 → Altın Külçe 10G x3) 

- 120 dakikalık buffların etkileri, artık mümkün olan maksimum etkiyi uygulayacak şekilde değiştirildi. 

5 Ocak, 2022 

26 Ocak, 2022 

AP ve “Saldırı/Beceri Hızı Artışı” buffları elde etmek için Kara Ruh'un Öfkesi %100 ve %200 becerileri iyileştirildi.  

Black Desert Global Lab ve normal sunucu yama notları aracılığıyla gelecekteki Yaşam Kalitesi iyileştirmeleri hakkında sizi bilgilendireceğiz. Mutlu maceralar! 

6 Yorum