Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 28.03.2019 00:00 (UTC+3) [GM Notu] Voice of Adventurers - Istanbul Etkinliği - Bölüm 2
38

Merhaba Maceracılar,



 



Daha önce yayınladığımız Voice of Adventurers - Istanbul Etkinliği - Bölüm 1 GM Notunda, Türkiye&MENA Maceracılarının Black Desert’a olan tutkusunu paylaşmıştık.

 



Şimdi ise etkinlikte konuşulan konuları paylaşacağız! 





VoA’in odak noktası! Maceracıların merak ettikleri soruları yanıtlıyoruz!



Soru&Cevap





Soru: İllegal Sunucu/Hile/ Bot kullanımını anında tespit edebilmek ve önleyebilmek için aldığınız tedbirler var mı?  



Cevap: 16 Ocak tarihinde Battle Royale içeriğini yani Gölgeler Arenası’nın açılışını yaptık. Bu içeriğin oyuna eklenmesi bir çok Maceracının ilgisini çekti ancak, açılış gerçekleştikten sonra Gölgeler Arenası içerisinde yasadışı program kullanan Maceracıların sayısı giderek arttı. Bu sebeple, oyun sırasında bu zorluklarla karşılaşan ve bu durumdan rahatsız olan Maceracılardan çok özür dileriz. Çoğunuzun bildiği gibi izinsiz program kullanmanız doğrultusunda istemcinin otomatik olarak kapanması sistemini güçlendirmiş bulunmaktayız. Ayrıca, oyuna ücretsiz bir şekilde kaydolarak hile kullanan oyuncuları engelleyebilmek için Misafir Kartını kaldırdık ve Gölgeler Arenası güncellemesi gerçekleştirildikten sonra yaklaşık 315 kişi için (etkinlik gününe kadar uygulanan rakam) oyun kısıtlaması işlemi uyguladık. 



Elbette ki bunların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Oyun güvenliği sebebiyle tüm ayrıntıyı sizlere açıklayamayız fakat, bu bahsettiklerimiz dışında başka kontrol kriterleri daha ekledik. Makro ile ilgili incelemelerimize düzenli olarak devam ediyoruz. Gelecekte de izinsiz program kullanımını önlemek için elimizden geleni yapacağız. Sizlere daha keyifli bir oyun ortamı sağlayabilmek için sizlerin de yardımınıza ihtiyacımız var. Lütfen bize yasadışı program kullanımıyla ilgili daha çok şey bildirin. Ne kadar detaylı bilgi verirseniz bize o kadar yardımı olacaktır. 



Bu durumu iyileştirmek için sürekli izlemede olacağız ve geliştirme ekibimizin de elinden geleni yapıyor olduğunu bildirmek isterim.



 



Soru: Oyun içerisinde GM’i göremiyoruz, GMler ile oyuncular arasındaki iletişimi güçlendirmek için çalışmalarınız var mı?

Ayrıca, GMler oyun içinde biraz daha özgür hareket edebilecekler mi?



Örn: GMler Gölgeler Arenası sırasında takipte kalırsa hile yapan oyuncuları daha hızlı tespit ederek gerekli tedbirleri alır ve yaptırımları zamanında uygulayabilir.



Örn: Oyuncu Destek üzerinden sorduğumuz sorulara daha içtenlikle cevap veremez misiniz?



Cevap: Oyunda sizler farkında değilsiniz belki ama oyuniçi yazışmalarınızı bizler yakından takip ediyoruz. Ek olarak, Maceracıların sesini duyabilmek için bugün (VoA günü) oyun içi etkinlik gerçekleştiriyorlar. GMleri oyun içerisinde daha fazla görmek isteyen Maceracılar için, önümüzdeki günlerde, av bölgeleri ve şehirlerde zaman zaman GMlerle buluşabileceğiniz şekilde düzenlemeler yapılacaktır.



Ayrıca, sizlerle daha fazla GM Etkinliği gerçekleştirerek daha fazla iletişim kurmak istiyoruz. Şu an konsept ve dönemsel olarak etkinlik düzenliyoruz (Örn: Gölgeler Arenası GM Etkinliği, GM’i Bul Etkinliği vb. gibi) fakat, önümüzdeki günlerde sizlerle daha fazla iletişim kurabileceğimiz etkinlikler düzenleyeceğiz.



Oyuncu Destek üzerinden yaptığınız talepler doğrultusunda aldığınız cevapların gecikmesi ve kalitesinin düşük olması dolayısıyla hepinizden özür dilerim. Kore’ye döner dönmez bu konuyu Operasyon Ekibi ile görüşeceğim.



 



Soru: Tüm diğer ülke Maceracılarının bir araya gelerek savaşabileceği bir sistem geliştirmeyi planlıyor musunuz?



Global sunucuları tek bir sunucu altında birleştirme planınız var mı?



Bundan 3,5,10 yıl sonra Black Desert’ı MMORPG oyunları arasında nerede görüyorsunuz?



Cevap: Dünya çapındaki tüm Black Desert Maceracılarının bir araya gelip Fetih Savaşını gerçekleştirmeleri bizim de hayalini kurduğumuz ve üzerinde sürekli durduğumuz hedeflerden bir tanesi. Şu an bunu gerçekleştireceğimize söz veremem ancak, bir ihtimal olabilir. Neden olmasın?





Çünkü, ağ ortamına bağlı olarak bazı ülkeler için bu durum elverişsiz olabilir. Bu sebeple çözüm yöntemleri üzerinde çalışmaktayız. Şimdilik Arsha Arenası Turnuvası, Gölgeler Arenası Etkinliği vb. düzenliyoruz.



Ayrıca, 10 yıl sonra da Türkiye&MENA bölgesinde en çok sevilen MMORPG oyunu olmak bizim en büyük hedefimiz.



 



Soru: Gelecekteki geliştirmelerle ilgili yönünüz nedir? Önümüzdeki günlerde Black Desert nasıl daha fazla gelişecek?



Cevap: Şimdiye kadar oyun servisine daha önce başladığımız ülkeleri içerik açısından yakalamaya odaklanmıştık, bundan sonra ise Black Desert aracılığı ile Maceracılara, oyunla ilk buluşmanın verdiği o heyecanı, yeni maceraları ve unutulmayacak hatıra deneyimini daha fazla sunmayı amaçlıyoruz.



Öncelikle, ilk adım olarak, gümüş ağırlığını kaldırarak rahatsız olduğunuz bir noktayı iyileştirdik ve şu an ise Maceracıların kendilerini hikayeye daha fazla verebilmeleri için hikayeyi geliştirmeye odaklanıyoruz.



Ayrıca, Black Desert’ın odak noktası olan PvP’den daha fazla Maceracının keyif alabilmesi için, bir PvP içeriği olan Bölge Savaşları’nı geliştirme aşamamız hemen hemen bitmek üzere.



Elbette, Black Desert’ın engin dünyasını tamamlamak için yeni sınıflar ve yeni bölgeler de sunmayı planlıyoruz. Her yıl bu geliştirmelerle ilgili önizlemeler yapacağız, beklemede olmanızı rica ederiz.



Son olarak, global sunuculardaki tüm Maceracıların isteklerini tek tek göz önünde bulundurarak, Maceracıların hayalini kurduğu, gelişme, rekabet ve maceralardan keyif alabilecekleri bir Black Desert Dünyası oluşturmak, bizim daimi hedefimizdir. Hedefimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.



Özet olarak, yeni Maceracıların yaşadığı eski macera hissini azaltıp, oyunun gerektirdiği zaman ve yükü azaltarak çeşitli içeriklerin tadını çıkarabilmeniz için geliştirmeler yapacağız.



PvP’yi iyileştirip genişleterek uzun vadeli hedefleri yakalayabilmeniz için mücedele edebileceğiniz bir içerik hazırlamak istiyoruz.





Soru: Oyuna yeni başlamış yada başlayalı çok olmamış Maceracılar için yeni içerik planlamanız var mı?



Özellikle orta seviyede Maceracıların daha fazla eğlenebileceği güncelleme içeriği planlıyor musunuz?



Cevap: Black Desert olarak, bütün Maceracıları mutlu edebilecek içerikler oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle henüz gelişim sürecinde olan Maceracıları daha hızlı bir şekilde gelişerek mevcut Maceracıları yakalayıp, uyum sağlayacağı bir şekilde çeşitli denemeler yapıyoruz.



Son zamanlarda eklenen Gölgeler Arenası ya da Karanlık Geçit de onlardan biri. Yine aynı şekilde AP - DP düzenlemesi yapılan Bağlantı Noktası Savaşları da bunlardan biri. Bunların dışında da daha keyifli bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.



 



Soru: Yükseltme oranı açıklandıktan sonra, öncesine kıyasla bir değişiklik oldu mu? Yoksa sadece oranda mı bir değişiklik oldu?



Cevap: Yukarıda da belirttiğim şekilde, gümüş sınırı ağırlığını kaldırma güncellemesi gibi bu yıl rahatsız olduğunuz kısımları iyileştirmeye çalıştık ve daha rahat bir ortam sağlamak için güncellemeler yaptık. Bu güncelleme de onlardan biri. Sadece Yükseltme Oranının gösterilmesi hususunda yapılan bir güncellemeydi.



 



Soru: Geçtiğimiz yaz Maceracılarla buluşan 'Gizemli Görev' ile benzerlik taşıyan içerikleri tekrar Maceracılara buluşturmak gibi bir planınız var mı?



Cevap: Maceracılara eğlenceli içerikler sunabilmek için geliştirme ekibimizin çok sıkı çalıştığı bir dönemde 'Gizemli Görev' içeriği geliştirildi ve tüm Maceracılar tarafından katılım sağlanan çok güzel tepkiler alan bir etkinlikti. Sayesinde gerçekten büyük güç almıştık. Geçen yıl kadar büyük çaplı bir içerik olmasa bile, Black Desert dünyasında mevcut bulunan, Maceracıların henüz bulamadığı gizemli görevler sizleri beklemekte.



 



Soru: Sadece insan türünde sınıflar mı açmayı planlıyorsunuz? Başka türlerde yeni sınıfların eklenme ihtimali var mı?



Cevap: Pearl Abyss olarak her zaman bütün olasılıklara açık olarak geliştirmelerimizi yapmaktayız. Yeni tür karakterler de buna dahil.  Black Desert Dünyası içerisinde cüceler ve ogre, su samuru ve shai, yarıcanavar vs çeşitli türler var olduğundan dolayı olabilitesi düşük bir konu değil. Sizler tarafından çok sevilecek bir karakter geliştirmekteyiz, lütfen beklemede olunuz.



 



Soru: Wiki bazı noktalarda yetersiz kalıyor. Maceracılara daha fazla bilgi sağlayabilecek bir platform geliştirmeyi düşünüyor musunuz?  



Cevap:  Öncelikle, Merkez Pazar ile ilgili bilgileri oyun dışında da eş zamanlı olarak ulaşılabilecek şekilde Web Merkez Pazar güncellemesi Kore sunucusunda gerçekleşti. Herhangi bir sorun olmaması durumunda Türkiye&MENA sunucusuna da güncellemeyi planlıyoruz. Ayrıca, oyun içinde de oyun dışında da Merkez Pazar’a ulaşabileceğiniz mobil destek penceresinin genişletilmesi de planlanmakta. Yeni Web Merkez Pazar uygulamaya geçtiğinde Maceracılarla çeşitli bilgiler paylaşabileceğimizi umuyoruz. Bununla birlikte resmi web sayfamızda Maceracıların paylaştığı ipuçları ve bilgileri oyun içinde de paylaşabilecekleri şekilde Maceracı Notu eklendi. Sadece Wiki değil Maceracı Notu aracılığıyla daha fazla paylaşım yapacağınızı umuyoruz.





Soru: XBOX platformunda çıkmayı planlıyor musunuz?  



Cevap: 4 Mart tarihinde Amerika ve Avrupa bölgelerinde XBOX çıkışımızı gerçekleştirdik ve birçok Maceracının ilgisini çektik. Araştırmalarımıza göre diğer Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de



playstation oyuncusunun daha fazla olduğunu tespit ettik. XBOX ve diğer konsol platformları ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz Türkiye&MENA bölgesi için desteklerinizi rica ederiz.



 



Soru: Yeni Maceracı artışı ya da oyunu bırakan Maceracıları geri döndürmek için herhangi bir planınız var mı?



Cevap: Black Desert’a yeni başlayan Maceracılar ve geri dönen Maceracıların daha kolay uyum sağlayabilmesi etkinlikler ve içerikler hakkında yoğun bir şekilde düşünerek uygulamaya geçirmeye çalışmaktayız. Ayrıca, mevcut Maceracıları da sürekli olarak düşünmekteyiz.  



İlk olarak, yeni Maceracıların eksiklik hissettikleri kısımlarda yüklerini azaltabilmek adına ana görev yenilemesi, gümüş ağırlığının kaldırılması gibi geliştirmeler yaparak yeni Maceracıların önündeki engelleri azaltmaya çalışıyoruz. yaptık.



Ek olarak bu yıl için yeni bir güncelleme hazırlığındayız. Henüz size bahsetmediğimiz, 2019’un ilk yarısında yapılması planlanan güncelle içeriklerinin çok yakında açıklanması planlanmakta.



 



Soru: Yeni oyuncular sağlamak için yapmakta olduğunuz planlar var mı?  



Cevap: Yeni oyuncuların aramıza katılabilmeleri için pazarlama planları yapmaktayız. Yaklaşan Ramazan döneminde daha fazla Maceracının Black Desert’tan keyif alması için elimizden geleni yapacağız.  



 



Soru: Influencer/SNS ya da PR noktasında aktif bir şekilde pazarlama yapılmıyor gibi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?   



Cevap: Pearl Abyss’in devraldığı Eve Online’ın geliştirdiği CCP Games aracılığı ile Avrupa Bölgesi hakkında pazarlama ile ilgili içerikleri almaktayız. Buna bağlı olarak önümüzdeki günlerde çeşitli pazarlama faaliyetlerinde bulunacağız. Ayrıca, gerçekleştirmekte olduğumuz offline etkinlik VoA benzeri etkinlik daha fazla gerçekleştirerek sizlerin sesini daha fazla dinlemek istiyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız.



 



Soru: Türkiye&MENA sunucusunun hedefi nedir?   



Cevap: Türkiye&MENA bölgesi Maceralarına Black Desert'ı yerel dili ile sunmak adına çalışmalarımızı gerçekleştirerek Türkiye&MENA bölgesi Maceralarına özel bir sunucu hizmeti sağlamaktayız. Ayrıca şu an bu etkinlik gerçekleşirken bile önümüzdeki süreçlerde eklenecek yeni içerikler üzerine çalışıyor ve aynı yerelleştirme yapıyoruz. Güvenilir hizmet anlayışı ile uzun süredir Maceracıların ilgi ve sevgisini kazanarak geliştiğimizi düşünüyoruz. Bundan 10 yıl sonrasında da Türkiye&MENA bölgesinde en çok sevilen MMORPG olmayı umuyoruz. Hayatınızın parçası olabilecek bir oyun olmayı hedef alarak, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.



 



 



Türkiye&MENA Maceracılarına haberlerimiz var!   



Güncelleme Planı  





Nisan - Yeni Sınıf Lahn  



Lahn, kılıcının sonuna bağlı bir ip ve Hilal Pendulum’dan oluşan silahını özgürce kullanabilen yakın mesafe bir sınıftır. Çevik ve hafif vücud hareketleriyle havada dururken Hilal Pendulum’u kullanan ve çeşitli mesafeli saldırılarla kombo yapabilen bir karakterdir. Uyanış sonrasında da Uyanış Silahı olan Kızıl Dao ile özel saldırı ve aşırı hasar verici özellikleri olan cezbedici bir sınıftır.



 



17 Nisan tarihinden itibaren ön kayıt başlayacak olup, 1 hafta sonra yani 24 Nisan tarihinde ön oluşturma sürecinin başlaması planlanmaktadır. 1 Mayıs tarihinde resmi güncelleme, 8 Mayıs tarihinde ise uyanış güncellemesi gerçekleştirilecektir. Beklemekte olduğunuz Lahn, çok yakında!

 







Ejderhaların Toprağı, Drieghan ve Yeni Boss Garmoth  



Drieghan yüksek dağlarıyla farklı bir havası olan yeni topraklardır. Drieghan’ın önemli şehirlerinden biri olan başkent Duvencrune, Kadim dilde “Ejderhanın Dişi” demektir. Drieghan nüfusunun yarısından fazlasının Duvencrune’da yaşamakta olduğuna bakılırsa ne kadar büyük bir yer olduğunu anlayabilirsiniz diye düşünüyorux. Duvencrune’un en önemli özelliği kaplıcalarıdır. Kaplıcaya giren karakterler özel etkilere sahip olabiliyor, güncelleme sonrasında mutlaka birer kere kullanmanızı tavsiye ederiz.



Drieghan’da Yeni Dünya Boss’u Garmoth bulunmaktadır. Bu Kızıl ejderha Garmoth Maceracı ile savaşıp yenilirse ganimet bırakarak gökyüzüne doğru uçup gider. Savaşmaya çalışmış olan Maceracılar, belirli oranlarla Nouver/Kutum Alt-silahını yapılandırabilecek Garmoth’un Kalbi gibi çeşitli eşyalar elde edebilirler.





Weita Adası ve Sycraia Sualtı Harabeleri sizlerle buluşacak.



Sualtı Harabeleri güncellemesi ile birlikte yeni çağırmalı alan bossu canavarı olan “Sycraia” eklenecektir. Yendiğinizde yeni aksesuar “Tungrad Yüzük” gibi eşyalar elde edebilirsiniz. Bu sayede yeni ekipman almak ve yeni bölgelerde maceralara atılmak isteyen Maceracılar’ın merakla bekleyeceği bir içerik olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Weita Adası, Hilal Tapınağından daha yüksek yaklaşık 170-190 AP, Sycraia Sualtı Harabeleri’nin sığ su ve derin deniz için ayrı ayrı 220-240 AP ve 280 AP gibi yüksek APler istediğinden avlarken dikkatli olmalısınız.       





Rüya Atı Doom



Kamasylvia Krogdalo’nun çocuklarından biri olan Doom, ateşin enerjisi ile güçlü bir saldırı yapar ve ani bir kuvvetle daha hızlı hareket edebilir. Doom Zincir: Ani Hızlanma becerisini kullanarak daha hızlı hareket edebilir ve Karanlığın Hızlı Koşma becerisi ile etraftaki düşmanlara saldırarak, darbe alan düşmanların yanında alevleri yükseltme etkisi ortaya çıkar. Ayrıca, Rüya atları arasında sadece Doom, 2 kişilik binek olma becerisini belirli oranlarla öğrenebildiği için siz Maceracılarla buluşacak Rüya Atı Doom’u heyecanla beklemenizi öneririz!



 





Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz etkinlikten geriye kalanlar hakkında sizleri bilgilendirdik.



Bu GM Notu’nu hazırlarken o günün heyecanını yeniden yaşadık.



 



Bir kez daha Voice of Adventurers etkinliğine katılan tüm Maceracılara teşekkür ediyoruz.



Sizler için hazırladığımız hediyeyi umarım beğenirsiniz.



 










★ Bonus ★



Türkiye&MENA Maceracılarına özel Voice of Adventurers - Istanbul kuponu!



Kupon Kodu : VOIC-EOFT-RMNA



Kullanım Süresi : 3 Nisan 2019 (düzenli bakıma kadar)



Ödül : Valks’ın Tavsiyesi (+40) x1, Eşya Düşürme Artış Parşömeni (60 dakika) x5, Eğitim Kitabı (Beceri) - 10 Saat x1, Eğitim Kitabı (Savaş) - 10 Saat x1   



 



※ Her Aile, yalnızca 1 kez kullanabilir.  



※ Kullanım süresi sona erdikten sonra kupon kodu girilemez ve ödül alınamaz.




 



Gelecekte de Maceracıların sesine kulak vererek, sürekli iletişim içinde olan bir Black Desert olacağız.



Önerileriniz ve sevginiz için teşekkür ederiz.


38 Yorum