Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 08.09.2021 07:00 (UTC+3) 08/09 Güncelleme Ayrıntıları
25

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

08 Eylül 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 609.15 MB) 

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Gök Gürlüyor! Bu, Yıldırımın Kaynağı!

Etkinlik Süresi 

- 8 Eylül, 2021 (Çar) bakım sonrası - 29 Eylül, 2021 (Çar) bakım öncesi

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 2. Sonbahar Esintisiyle gelen Eylül Meydan Okumaları!

Etkinlik Süresi 

- 9 Eylül, 2021 (Per) 00:00 - 14 Eylül, 2021 (Sal) 23:59

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

EKLEMELER ve DÜZENLEMELER

İçerikler

 
● Pişirme Tezgahı ve Kimya Aletinin dayanıklılığını onarma özelliği eklendi. Onarılabilen eşyalar aşağıdaki gibidir.
Eşya Adı
İleri Düzey Pişirme Tezgahı
Üstün Pişirme Tezgahı
İleri Düzey Kimya Aleti
Üstün Kimya Aleti
- Karakter, ev içinde kurulmuş olan Pişirme Tezgahı ve Kimya Aletinin yakınındayken, "Tamir" ( ) butonu ile dayanıklılığı onarılabilir.
- Aletin dayanıklılığını onarmak için karakter envanterinde her teçhizata uygun tamir aleti bulunmalıdır. Uygun tamir aleti 1 adet tüketilerek teçhizatın tüm dayanıklılığı onarılabilir.
● Ev içinde kurulabilen her teçhizat için uygun 4 tür tamir aleti eklendi.
- Büyük şehirlerde ve Velia'da bulunan NPC'lere dayanıklılığı tüketilmemiş 1 adet Pişirme Tezgahı ve Kimya Aleti verilerek, her bir teçhizata uygun 1 adet tamir aleti ile takas edilebilir.
※ Bu eşya istiflenebilir bir eşyadır. Depoda saklanabilir ve Yardımcı kullanılarak taşınabilir.
 
Tesis Aletleri Tamir Aletleri Nasıl Elde Edilir
İleri Düzey Pişirme Tezgahı Baermalo Hona'nın İleri Düzey Pişirme Tezgahı Tamir Aleti Islin Bartali
Constante
Fredelles Herba
Edman
Nerasabi Alom
Luansei
Maopan
Elena Kanin
Üstün Pişirme Tezgahı Baermalo Hona'nın Üstün Pişirme Tezgahı Tamir Aleti Islin Bartali
Constante
Fredelles Herba
Edman
Nerasabi Alom
Luansei
Maopan
Elena Kanin
İleri Düzey Kimya Aleti Lomerun'un İleri Düzey Kimya Tamir Aleti Büyük şehirler ile Velia'da bulunan
Dalishain

Üstün Kimya Aleti
Lomerun'un Üstün Kimya Tamir Aleti Büyük şehirler ile Velia'da bulunan
Dalishain
Daha önce birçok pişirme tezgahı ve kimya aleti yüzünden evlerde adım atacak yer bulunmuyordu. Pişirme Tezgahı/Kimya Aleti Yenileme özelliğinin eklenmesiyle artık birden fazla kurup, kaldırmanıza gerek kalmayacak. Tek bir alet kurulu durumdayken de evinizi süsleyebileceksiniz. Pişirme Tezgahı/Kimya Aleti kullanmaktan ya da ev süslemekten zevk alan Maceracıların seçeneklerinin artmış olmasını umuyorum. Bir de Black Desert Global Lab'de tamir eşyasının ağırlığı 10LT'ydi, fakat Baermalo Hona ve Lomerun'un sadece alet tamirinde en gerekli eşyaları almalarıyla ağırlık 1LT'ye düştü. Global Lab'de olduğu gibi bu eşyalar istiflenebilir, depo ya da yardımcı aracılığıyla saklanabilir ve taşınabilir. Faydalı şekilde kullanılmasını umuyoruz.
● Ticaret Eşyası Takas Bilgisi penceresine, seviyeye göre ticaret bilgisi detaylı olarak ayrıştırılacak şekilde filtre özelliği eklendi.
- Seviyeye göre ticaret bilgisinin detaylı olarak ayrıştırılabilmesi amacıyla eklenen filtre aşağıdaki gibidir.
- Bu filtre özelliğini kullansanız da, filtreyi Tüm Takaslar olarak ayarlarsanız mevcut eşyaların seviyelerine göre filtre ve güncelleme öncesi özelliği de kullanabilirsiniz.
 
● Takas Bilgisi penceresine, ticaret ile elde edilebilen ticaret eşyası sayısına göre ayrıştırılabilecek şekilde filtre özelliği eklendi.
- Yukarıdaki filtre özelliği, sadece takas sayısının adalara göre farklı olduğu aşağıdaki takas bilgilerinde uygulanır.
* [+1 -> +2]
* [+2 -> +3]
- Elde edilebilen ticaret eşyasının sayısına göre ayrıştırılabilecek şekilde eklenen filtre aşağıdaki gibidir.
* 1 adet ve üzeri
* 2 adet ve üzeri
* 3 adet ve üzeri
- Yukarıdaki filtre özelliği sadece aşağıdaki seviyeye göre filtre ayarlandığında kullanılabilir.
* [+1 -> +2]
* [+2 -> +3]
* Tüm Takaslar
● Ticaret Eşyası/Malzeme Takası bilgi penceresine, bulunduğunuz konuma en yakın ticaret yollarının sıralanabildiği buton ( ) eklendi.
- Bu butona tıkladığınızda bulunduğunuz konuma en yakın ticaret yolları sıralanır.
※ Bu özellik seviyeye göre/sayıya göre filtre özelliği ile birlikte kullanıldığında, istenilen türde takas yakınlık sırasına göre görüntülenebilir.
 
Önceki Takas Bilgisi arayüzünde seviye filtresi ayarlandığında takas yapılacak eşya ve değiştirilecek eşyaların tamamı çıkıyor, tek seferde görmesi zor oluyordu. Bazı eşyalar seviyesi nedeniyle sanki filtre sorunluymuş gibi görünüyordu. Artık takas eşyasının seviyesini net olarak ayarlayabilecek, takas edilecek adedi de sınıflandırabileceksiniz. Konumunuzu baz alarak, sadece ihtiyacınız olan ya da canınızın istediği eşyayı bulup takas ederek, okyanusun sizin için daha eğlenceli olmasını umuyoruz. Ayrıca okyanusla ilgili kolaylık güncellemesi hazırlıyoruz. Lütfen beklemede kalın.
● Beste/Nota penceresinde Ctrl+C (kopyala), Ctrl+V (yapıştır) özelliğinin sorunsuz şekilde kullanılabilmesi için beste notlarının etkin olduğu süre boyunca Ctrl'ye tıklansa da fare imleci kaybolmayacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Arkadaşla 1:1 Sohbet'e bireysel bildirim özelliği eklendi.
- Bu özellikle, arkadaş listesindeki her arkadaş için ayrı bireysel mesaj bildirimi ayarlanabilecek.
● Klan, alım duyurusu yaptıktan sonra 3 ay boyunca yeniden duyuru yapmazsa duyuru metni görünmeyecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Kızıl Arena'da karakter ölmüşken savaş sona erdiğinde, otomatik olarak Kızıl Arena içindeki dirilme alanında dirilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Kadim Taş Odası'ndaki Son Kadim Kale, Atoraxxion'a girildiğinde girilecek kalenin seçilebileceği yeni bir giriş ekranı eklendi.
- Ancak, şu anda sadece Vahamalkea'ya giriş yapılabilir.
 

Sınıflar

● Karakter hareket ederken silah değişimi esnasında Acil Kaçış, Toplama etkileşimi gibi hareketler kullanıldığında, aralıklı olarak karakterin beceri kombosunun kolayca etkinleşmemesi sorunu düzeltildi. Bu sorunun düzeltildiği sınıflar aşağıdaki gibidir.
Sınıf Adı
Savaşçı, Valkyrie, Ninja, Kara Şövalye, Striker, Mistik, Lahn, Archer, Shai, Guardian, Nova, Sage, Corsair
● Savaş dışı durumda hızla koşarken Acil Kaçış becerisinin kullanılamaması sorunu düzeltildi. Bu sorunun düzeltildiği sınıflar aşağıdaki gibidir.
Sınıf Adı
Vahşi, Corsair
● Savaş dışı durumda ileri doğru hareket ederken Acil Kaçış becerisinin kullanılamaması sorunu düzeltildi. Bu sorunun düzeltildiği sınıflar aşağıdaki gibidir.
Sınıf Adı
Musa, Cadı, Büyücü, Nova, Corsair
● Maceracılar Mektup içeriğinde duyurduğumuz üzere, Sezon Sunucuları aracılığıyla yeni Maceracıların gelişim zahmetini daha azaltmak amacıyla, şu anda devam etmekte olan "2021 Yaz Sezonu", 15 Eylül (Çar) bakımı sırasında sona erecektir.
- Detaylı bilgilere, [2021 Yaz Sezonu Sonu Bildirimi] üzerinden ulaşabilirsiniz.
- Buna bağlı olarak, 8 Eylül (Çar) bakımı sonrasında Sezon Karakteri oluşturulamayacak şekilde değişiklik yapıldı.

● Başka bir beceri etkinleşmiş durumdayken Canavar Darbesi becerisi kullanıldığında, efekt sesinin becerinin normal olarak kullanıldığı zamandan farklı çıkması sorunu düzeltildi.
 
● Kaçınma, Kaçış Saldırısı ve Akan Su becerileri sağa ve sola etkinleştiğinde, karakter kamera yönüne doğru dönecek şekilde iyileştirme yapıldı.
● Öne doğru Kaçınma ↑ + Shift (basılı tutarak) etkinleşebilecek şekilde ekleme yapıldı.
 
| Cadı, Büyücü
● Ata binilmiş durumdayken Meteor Yağmuru I - III, Mutlak: Meteor Yağmuru, S: Meteor Yağmuru: Alan/Odaklanma becerileri kullanıldığında, belli bir süre geçince otomatik olarak vuruş etkinleşecek şekilde değişiklik yapıldı.
 
● Bazı durumlarda Aad Küresi Eğitimi becerisinin RMB ile etkinleşmemesi sorunu düzeltildi.
 
● Takip becerisi kullanılırken Kaplan Pençesi becerisinin komutu (Shift + LMB+ RMB) tıklandığında, Oymacı becerisinin önce etkinleşmesi sorunu düzeltildi.
 
 
● Nefes yetersiz olduğunda bazı beceriler kullanılıyorken geriye kaçınıldığında, karakterin bir anlığına durması sorunu düzeltildi.
● Dövüş Ruhu Parçası x30 tüketilerek S: Kükreyen Kaplan becerisi kullanıldıktan sonra başka bir Dövüş Ruhu Parçası tüketilen beceri kombo yapıldığında, aralıklı olarak karakterin durması sorunu düzeltildi.
 
● Aşağıdaki becerilerde çıkan Çağrılmışların hasarının, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarındaki Alev Kulesi/Okatar dışındaki ek binalara uygulanmaması sorunu düzeltildi.
- Öne Sürülen Piyon becerisi kullanıdığında çıkan Muhafızlar
- S: Ölüler Kralı becerisi kullanıldığında çıkan Axian
 
● Aşağıdaki becerilerde çağrılan Çağrılmışların hasarının, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarındaki Alev Kulesi/Okatar dışındaki ek binalara uygulanmaması sorunu düzeltildi.
- Izdırap Alanı
- Işık Saçan İmha becerisinde Arkanon
- Yıldırım Islahı becerisinde Arkanon
- Akım: Artçı Şok becerisinde Arkanon
 
● S: Okyanusun Cazibesi becerisinin son biçme saldırısı hareketi, öncekine göre daha doğal olacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Labao Hücum! becerisi ile Labao çıktığında, Corsair kritik bir durumdayken uygulanan Hasar Azaltma Oranı artışı ile ilgili etki aşağıdaki gibi değiştirildi.
- Bu etki uygulandığında birlikte uygulanan Reddeden Vücut etkisi, Tek Başına Hücum! etkisi ile değiştirildi. Bekleme süresi ise 10 dakika olarak değiştirildi.
* Buna bağlı olarak, Labao Hücum! becerisinin etkisi, Koruma Alanı ve Elion’un Kutsaması becerilerinin etkisi ile birlikte kullanılabilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Labao Hücum! becerisinde Labao'nun Corsair'e verdiği Hasar Azaltma Oranı ve HP Yenileme biraz daha hızlı uygulanacak şekilde iyileştirildi.
● Aşağıdaki becerilerde çıkan Çağrılmışların hasarının, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarındaki Alev Kulesi/Okatar dışındaki ek binalara uygulanmaması sorunu düzeltildi.
- Zıplayan Balık Korsanlarının emriyle ortaya çıkan Yürütme Kaptanı, Zıplayan Balık Üç Silahşörleri, Topçu İkilisi
● Topçu İkilisi Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarında ek binalara saldırdığında, ek hasar uygulanmaması sorunu düzeltildi.
● Yürütme Kaptanı ve Zıplayan Balıkların Üç Silahşörleri, toplamda 5 kişi çağrılabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.

 

Eşya

● [Cadı] Labreve Zırh kuşanıldığında, birlikte kuşanılan Ayakkabı kısmı ayrıldı.
- [Cadı] Labreve Zırh elde edilebilen kıyafet kutusunun içeriğine [Cadı] Labreve Ayakkabı eklendi.
- Buna bağlı olarak, [Cadı] Labreve Zırh'a sahip Maceracıların Heidel'deki depolarına [Cadı] Labreve Ayakkabı gönderildi.
● [Maehwa] Labreve Zırh kuşanıldığında, birlikte kuşanılan Ayakkabı ve Eldiven kısımları ayrıldı.
- [Maehwa] Labreve Zırh elde edilebilen kıyafet kutusunun içeriğine [Maehwa] Labreve Ayakkabı ve [Maehwa] Labreve Eldiven eklendi.
- Buna bağlı olarak, [Maehwa] Labreve Zırh'a sahip Maceracıların Heidel'deki depolarına [Maehwa] Labreve Ayakkabı ve [Maehwa] Labreve Eldiven gönderildi.
● Kadim Harabeler Özü eşyası, NPC Dükkanı'na satılabilecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Ahşap Çit Kapısı eşyasının açıklamasındaki bazı satır atlamalar doğal bir şekilde değiştirildi.
● Krogdalo At Teçhizatı - Toprak 5 set Yerkürenin Haykırışı etkinleşme etkisinin Potansiyelim arayüzünde farklı görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● [Etkinlik] Romantik Denizci Kıyafet Kutusu'nun açıklamasına, sadece aşağıdaki sınıfların kıyafet elde edilebileceği ibaresi eklendi.
Sınıf Adı
Savaşçı, Sahire, Okçu, Vahşi, Avcı, Valkyrie, Maehwa, Cadı, Büyücü, Ninja, Kunoichi, Kara Şövalye, Striker, Mistik, Lahn, Archer, Shai, Guardian, Hashashin, Nova, Sage, Corsair

● Kuzey Heidel Taş Ocağı'ndaki kutular kırıldığında, Gümüş Para ve çeşitli eşyalar çıkacak şekilde düzeltme yapıldı.

 

 

NPC, Arkaplan, Ses

● Terkedilmiş Manastır bağlantı noktasında Yardım Sorumlusu Rahip "Laderr" ortaya çıktı. Laderr'den çeşitli Potlar ve Atanis Ateşböceği satın alınabilir.
 

Görev, Bilgi

● Kum Tanesi Pazarı'ndaki Kimyacı Karashu'nun Hystria Harabeleri'nin derinliklerine Kimya Cihazı gömdüğü söyleniyor. Kadim Hareket Cihazı, Hystria Harabeleri ile bağlandığında Kimya Cihazı'ndan sızan ışıkla Kadim Hareket Cihazı'nın nereye bağlandığını öğrenebilirsiniz.
- Karashu'nun ricasını kabul eden Maceracıların, Kadim Hareket Cihazı'ndan süzülen ışığı görebildikleri söyleniyor.
- Bu görevi yapabilmek için, Görevler (O) - Görev Türü - Savaş etkinleştirmiş olmalıdır.
Görev Adı Alınan NPC Görev Tamamlama Koşulu Tamamlama NPC'si
Eksik Önemli Parça Karashu Vygun'a Kimya Cihazının Önemli Parçası ver Vygun
Hystria Harabeleri'nin Işığı Vygun Envanterdeki Vygun'un verdiği iksiri iç Vygun
- Bu görev Lv. 57 ve üzeri karakterle aşağıdaki görevlerden biri tamamlanarak alınabilir.
* Yenileme öncesi Mediah Ana Görevi "[Parti] Uyanmış Kara Ruh"
* Yenileme sonrası Mediah Ana Görevi "Ölüm Kehaneti"
* "[Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 9"
▲ Aakman Tapınağı Hareket Cihazı / Görev Tamamlanmadan Önceki Hystria Harabeleri Hareket Cihazı
 
▲ Görev tamamlandıktan sonraki Hystria Harabeleri Hareket Cihazı
Çölde bulunan Hareket Cihazı'nın nereya bağlandığı bilinemiyor ve zaman zaman istenmeyen bir avlanma sahasına giriş yapılıyordu. Bugünkü güncelleme ile Hystria Harabeleri'ne giden Kadim Hareket Cihazı ayırt edilebilecek şekilde efekt ekledik. Basit bir görev yaparak bile bu cihazı ayırt edebilmeniz için hazırlık yaptık, yoğun ilginizi bekliyoruz.
● "Velia Sabahını Uyandıran Çekiç" görevi yapılmaktayken Tranan Underfoe'nun arkasında beliren Illezra'nın hareketleri doğal bir şekilde değiştirildi.
● NPC Maudi Budarile konuşurken kamera efekti daha doğal olacak şekilde iyileştirildi.
● Bilgi ""Kaygısız Su Samuru""nun anahtar kelimesi gerçek elde etme yöntemi ile aynı olacak şekilde değiştirildi.
● Eski Ay Klanı Sorumlusu Jetina'dan alınabilen [Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi görevinin adı değiştirildi.
Değişim Öncesi Değişim Sonrası
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- Bütün canavarlardan x3000 yok et;
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- Tüm bölgeler
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- [Elvia] Vahha'nın Kadim Silahı yok et
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- [Elvia] Vahha'nın Kadim Silahı
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- Vahha'nın Kadim Silahı yok et
[Günlük] Eski Ay Klanı'ndan İmha Talebi
- Vahha'nın Kadim Silahı
 

Bağlantı Noktası Savaşı, Fetih Savaşı

● Bölge Fetih Savaşı'ndaki bağımsızlık kavramı, puana göre galip gelme yöntemiyle yenilendi.
- Savunan Klan/İttifak bulunmayan durumlarsa Fetih Savaşı sona erene kadar 2 ve üzeri Savunan Klan/İttifak kalırsa, her klanın Komuta Merkezi/Karargahlarında kalan ek binalara göre sıralama yapılır.
- Sıralaması en yüksek olan Klan/İttifak kazanır ve bölgenin Lordu olur.
- Fetih Savaşı sona erene kadar kalan Klan/İttifak arasından en yüksek sıralamaya sahip olarak Lord olan Klan/İttifak dışında, ilk 5 Klan/İttifak ile bunların dışında kalan Klan/İttifaklar, önceki yenilgi ödülünden daha yüksek bir ödülü kademeli olarak elde edebilirler.
- Sıralamayı belirleyen puanlar aşağıdaki gibidir.
Fetih Savaşı Durumuna Göre Puan
Komuta Merkezi/Karargah  Kalan Dayanıklılık Her %1 için 100 Puan
Kalan Ek Bina Türüne Göre Puan
Dayanıksız Barikat 10 Puan
Barikat 20 Puan
Demir Barikat 40 Puan
Dayanıksız Ahşap Çit 50 Puan
Ahşap Çit 100 Puan
Ahşap Çit Kapısı 100 Puan
Kuşatma Savunma Kulesi  50 Puan
İyileşme Merkezi 300 Puan
Top Gözlemevi 500 Puan
Fil Bakım Evi 500 Puan
Alev Kulesi 400 Puan
Okatar 400 Puan
Yükseltilmiş Alev Kulesi 800 Puan
Büyük Okatar 800 Puan
Tedarik Deposu 700 Puan
Kararlılık Bayrağı 400 Puan
Kararlılık Bayrağı Fabrikası 300 Puan
Orta Düzey Kuşatma Kalesi 300 Puan
Büyük Kuşatma Kulesi 600 Puan
Mancınık Atölyesi 900 Puan
- Sıralamaya göre değişen ödüller aşağıdaki gibidir.
※ Ödüller birlikte alınamaz ve alınabilecek en yüksek sıralama ödülü alınır.
Sıralama Eşya Adı İçerik
1. (Lord)

Şanlı Zafer Ödülü

Onurlu Savaş Altın Külçesi 10kG x2
Kadim Ruh Tozu x1,000
Cron Taşı x100
Göz Alıcı Onur Madalyası x84
Eşya Düşürme Artış Parşömeni (60 dk.) x3
[Etkinlik] Onurlu Savaş Parşömeni x3
2.

Mücadeleyi Kıvılcımlayan İlham Ödülü (V)

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x7
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
3.

Mücadeleyi Kıvılcımlayan İlham Ödülü (IV)

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x6
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
4.

Mücadeleyi Kıvılcımlayan İlham Ödülü (III)

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x5
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
5.

Mücadeleyi Kıvılcımlayan İlham Ödülü (II)

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x4
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
6.

Mücadeleyi Kıvılcımlayan İlham Ödülü (I)

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x3
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
Fetih Savaşı sona erene kadar
Komuta Merkezi/Karargahı kalan Klan/İttifak

Mücadele Ruhunu Ateşleyen İlham Ödülü

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x2
Onurlu Savaş Altın Külçesi 100G x5
Göz Alıcı Onur Madalyası x36
Fetih Savaşı sona erene kadar
Komuta Merkezi/Karargahı kalmayan Klan/İttifak

Savaş Ruhu Teşvik Ödülü

Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG x1
Onurlu Savaş Altın Külçesi 100G x5
Göz Alıcı Onur Madalyası x10
● Fetih Savaşı yapılırken katılan klanın klan adını, renge göre ayırarak ayarlama özelliği iyileştirildi.
- Bu özellik Black Desert resmi yayını Fetih Savaşı naklen yayınında kullanılabilen bir özelliktir.
● Fetih Savaşı Ahşap Çit söküldüğünde, yakınında kurulmuş Ahşap Çitlerin de birlikte sökülmesi sorunu düzeltildi.
● Fetih Savaşına katılım ödülü olarak elde edilebilen Altın Külçe eşyası, aşağıdaki eşyalarla değiştirildi. (Ancak eşya değeri aynıdır.)
Eşya Adı


Onurlu Savaş Altın Külçesi 10kG


Onurlu Savaş Altın Külçesi 1kG


Onurlu Savaş Altın Külçesi 100G
 
● 29 Ağustos 00:00'dan itibaren 3 Eylül (Cum) 23:59:59'a kadar kuşatılmış Bağlantı Noktalarına inşa edilip şu ana kadar kalmış olan kaleler kaldırıldı.

Arayüz

● Belirli ekran çözünürlük ayarlarında Elvia Sunucusunda yönlendirme yapıldığında çıkan uyarı arayüzünün sıralaması normal görüntülenecek şekilde değiştirildi.
● Aşağıdaki arayüzlerin kaydırma düğmesi büyütüldü.
Arayüz Adı
Ahır/İskele, Binek Bilgisi
Ticaret Sırasındaki Ticeret Eşyası Ekranı
Beceri (K)
Boya (J)
Üretimi Yönet
Yatırım Bankası
Ev Üretimi
Klan Evi
(Beceri) Bekleme Süresi Görüntülenme Ayarı
● Beceri (K) penceresindeki aşağıdaki beceriler, Yakalanma becerisi kategorisinde aranabilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
Beceri Adı
[Vahşi] Serme, Cenazeci, Kaya Ezmesi, Ceset Fırtınası
[Avcı] Yüksek Tekme
[Valkyrie] Ceza
[Büyücü] Alev Düğümü
[Guardian] Çarpışma, Ağır Ceza
[Hashashin] Yılan Kapanı
[Nova] İnfaz Tuzağı
● Aile Envanterindeki eşyalar sohbet penceresine yansıtılabilecek şekilde şekilde iyileştirme yapıldı.
- Sohbet (Enter) Penceresi açılmışken Aile Envanterindeki eşyaları Shift + RMB ile bağlayabilirsiniz.
● NPC'lerden çalma eylemi yapılırken enerji yetersiz ise, bununla ilgili bildirim görüntülenecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Envanter, Depo ve Merkez Pazar Deposu'nda eşya arandığında, aranan sonuç varsa eşyaya kaydırarak gidilebilecek şekilde değişiklik yapıldı.
- Aranan sonucun bulunmadığı durumda sistem mesajı ile bilgilendirileceksiniz.
● Otomatik Koş ayar tuşu, Nefes arayüzü çıktığında beraber çıkacak şekilde düzeltildi.
● Beceri Ön Ayarı slotuna sağ tıklandığında çıkan ad girme alanındaki fare imleci, metin giriş şekliyle değişecek şekilde düzeltme yapıldı.
● At Pazarı'nda satılan atın parası toplanırken, sonraki arayüzde alınan miktar görünecek şekilde düzeltme yapıldı.
- Alındığında kontrol mesajı penceresi
- Alındıktan sonra sohbet sistem mesajı
● Merkez Pazar'da yaklaşık 15 dakikalık kayıt bekleme süresi uygulanan eşyalar kayıt edilirken, bazı durumlarda hata meydana geldiğinde hata mesajı algılanabilecek şekilde düzeltildi.
 

Web

● Maceracı Notu'nun "Beğen (Kalp)" özelliği "Beğendim/Beğenmedim" olarak değiştirildi.
● Black Desert logosu değiştirildi.
● Black Desert resmi web sitesindeki Hesabımı Unuttum/Şifremi Unuttum özelliklerinin performansı iyileştirildi.
● Black Desert başlatıcısının sol üst tarafında görüntülenen Pearl Abyss logosu en son versiyonu ile değiştirildi.
● Black Desert başlatıcısındaki TikTok'a git simgesi düzeltildi.

 

 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Tuir Vadisi bölgesinin bazı bölgelerinde karakterin anormal hareket etmesi sorunu düzeltildi.
● Juur Denizi'nde ortaya çıkan Lekrashan'ın aralıklarla hasar görmemesi sorunu giderildi.
● [Lahn] Çöl Kamuflajı, Treant Kamuflajı Ana Silah ve Yardımcı Silah'ın bazı kısımlarının boyanamaması sorunu düzeltildi.
● Strateji Sıralamasında Kzarka Sıralamasının toplanmadığı maddelerin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● İnci Dükkanı'nın (F3) bazı durumlarda Cadı sınıfının kıyafeti ön izleme yapıldığında, kameranın normal çalışmaması sorunu düzeltildi.
● İnci Dükkanı'nda (F3) Uyanış için Premium Setine ön izleme yapıldığında, hareketin tuhaf görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● O'dyllita sunucusu görevi "İkinci: [Seçim] Ayrım Gözetmeyen Ceza - Savaş" görevinin özeti ve görev tamamlama hedefi metninin birbirinden farklı olması sorunu düzeltildi.
● Klan içinde Danışman konumundaki Maceracının, Klan Binek Envanterinde muhafaza edilen eşyaları çıkaramaması sorunu düzeltildi.
● Ekranın sağ alt tarafında görüntülenen Merkez Pazar bildirim mesajında eşyaya tıklandığında, anormal bir sayfaya hareket etme sorunu düzeltildi.
● Lafi Bedmountain'ın Geliştirilmiş Pusula özelliği kullanılarak Talibre'nin Gözyaşı olmadan da Atoraxxion - Vahamalkea'ya girilebilmesi sorunu düzeltildi.
● Bineğe binilmiş durumda otomatik gidiliyorken İnci Dükkanı (F3) üzerinden Satın Al tuşuna basıldığında, aralıklarla yeniden bağlanılmaya çalışma sorunu düzeltildi.
● Ev içinde avize, duvar kağıdı ve zemin malzemesi sayı tuşlarıyla döşendiğinde, aralıklı olarak yerleştirilen eşyanın döşenmemiş gibi görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Belirli durumlarda beceri rehberi arayüzünün anormal olarak görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● "[Atoraxxion] Unutulmuş Niyet" görevi yapılıyorken, belirli durumlarda Stellagia ile etkileşimin 2 defa üst üste binerek görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
25 Yorum