Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 03.11.2021 08:00 (UTC+3) 3 Kasım, 2021 (Çar) Güncelleme Ayrıntıları
22

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

3 Kasım 2021 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 841.72 MB) 

* Lütfen Steam güncellemesinin yukarıda listelenen boyuttan daha büyük olabileceğini unutmayın.

 



Etkinlik

Etkinlik 1. Her Gün Bir Doz Günlük Giriş Ödülü!

Etkinlik Süresi 

- 4 Kasım, 2021 (Per) 00:00 - 8 Aralık, 2021 (Çar) 23:59 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 2. RGB ile Boyama!

Etkinlik Süresi 

- 3 Kasım, 2021 (Çar) bakım sonrası - 10 Kasım, 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 3. Vefa ve Rüya Kutusu Yağmuru!

Etkinlik Süresi 

- 4 Kasım, 2021 (Per) 00:00 – 24 Kasım, 2021 (Çar) 23:59

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 4. PEN (V) Aksesuara Bir Adım Daha Yakın!

Etkinlik Süresi 

- 3 Kasım 2021 (Çar) bakım sonrası - 17 Kasım 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 5. Brrr! Üşüten Özel Giriş Ödülleri!

Etkinlik Süresi 

- 4 Kasım, 2021 (Per) 00:00 - 1 Aralık, 2021 (Çar) 23:59

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 6. Eşya Düşürme ve EXP Zamanı!

Etkinlik Süresi 

- 3 Kasım, 2021 (Çar) bakım sonrası - 17 Kasım, 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 7. Köşkünüzü Aydınlatacak Bir #Avize

Etkinlik Süresi 

- 3 Kasım, 2021 (Çar) bakım sonrası – 17 Kasım, 2021 (Çar) bakım öncesi 

 [Ayrıntılar için tıklayın]

 


Başlıca Güncellemeler - Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü

Konak içeriği olarak daha önceden tanıtılan "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü" eklendi. İlk köşk, daha fazla insanın gelip geçerken görebilmesi için Serendia'da Heidel ile Doğu Sınırı arasında yer almaktadır.

"Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü", ilk olarak ev dekore etme romantizmini daha da genişletmeyi amaçlıyordu. Bu nedenle konağın sadece içine değil dışına da yoğunluk vererek, konağın tamamı özgürce doldurulabilecek şekilde geliştirdik. Ayrıca büyük bir evde teras olmasının iyi olacağına karar verdik ve teras alanı oluşturarak bu alanı da dekore edilebilir şekilde tasarladık.

Konağa özel çeşitli mobilyalar da eklendi. Bahçe oluşturabilecek çimler ve çeşitli çiçekler ile geceleri bile güzel bir görünümün korunmasına yardımcı olacak aydınlatmalar eklendi. Yanı sıra çeşitli ağaç türlerini bizzat ekebileceksiniz. Ayrıca söylediğimiz üzere "efekt tipi objeler" (ateş böcekleri vb.) de biraz daha ayrıntılı bir şekilde görüntülenebilecekler. Özellikle dış mekanlarda daha fazla çeşitlilik için gelecekte farklı konseptlerde mobilya ve objeler eklemeyi planlıyoruz. Bahçede konser vermek, dövüş sanatları alanı yapmak veya bahçe merkezli bir tarım arazisi yapmak gibi şeyler olacak.

Son olarak, bu köşk ilk başta sadece bazı yetkiler almış Maceracılara kira belgesi verip kullanabilecekleri şekilde oluşturulmuştu, ama biraz daha fazla kişinin kullanabilmesi için bu sınırlamaları kaldırdık. Ancak, 5 Katkı Puanına ihtiyacınız var ve her gün Serendia'ya bir miktar vergi ödemeniz gerekiyor. Biraz zahmetli olabilir ancak buna değmesi için ilgili güncellemeleri genişletmeye devam edeceğiz, sizlerden ilgi ve beklentilerinizi rica ediyoruz.

 
● Serendia'nın merkezi olan Heidel ve Doğu Sınırı arasındaki gelip geçen birçok kişinin ilgisini çeken köşk tamamlandı ve görkemli dış görünüşüyle kendini gösterdi. Bu köşkün resmi adı "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü" olarak belirlendi.
- Birçok kişi bu muhteşem konağın sahibinin kim olduğunu merak ediyor ve handa günler günleri kovalarken konakla alakalı hikayelerin de ardı arkası kesilmiyor. Bu sırada Heidel Lordu Crucio Domongatt'ın, bu konakta kalacak Maceracılar aradığı söyleniyor. Ayrıntılı bilgiyi ilgili görevler aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.
 
 
● Bu seferki "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü" dış ve iç mekandan oluşuyor. İç mekana, yeni eklenen özel mobilyalarla birlikte mevcut mobilyalar da yerleştirilebilir.
- Ancak, dış mekan sadece yeni eklenen köşke özel dış mekan objeleri ile dekore edilebilir.
- Dahası, dış mekan objeleri elbette çimler dahil olmak üzere bitkiler (ağaç, çiçek vs) de yerleştirilerek özgür bir şekilde oluşturulabilir.
- Köşke özel mobilyalar normal evlere kurulamaz.
● "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü"nün kiralanabildiği ön koşul görevi, "[Köşk] Crucio Domongatt'ın Çağrısı" eklendi. Bu görev yapılarak, "[Köşk] Baba Yüreği" görevine kadar tamamlandığında, Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü 5 Katkı Puanı karşılığında kiralanabilir. Bu görev, "[Boss] Korkunç Cadı", "Maceracı Arayışı" veya "[Özel Gelişim] Fughar'ın Gizli Notları Bölüm 6" görevi tamamlandığında Kara Ruh (,) Önerilen Görevler aracılığıyla alınabilir.
※ Görevi görebilmek için, Görevler pencersindeki Görev Türü'nden "Yaşam" etkinleştirilmelidir.
- "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü"nü kiralamak için günlük 1.000.000 Gümüş Para ödemelisiniz. Ayrıca kiralanan gün sayısına göre ücrette indirim yapılmaktadır.
※ Kiralama sırasında gerekli olan Gümüş Para, envanterden veya Heidel Deposu üzerinden ödenebilir.
 
Kiralanan Gün Sayısı İndirim Oranı (%)
30 gün altı İndirim Uygulanmaz
30 gün ve üzeri - 90 gün altı %5
90 gün ve üzeri - 180 gün altı %8
180 gün ve üzeri - 365 gün altı %12
365 gün %20
- Kiralama süresi bitmemesine rağmen köşk iade edilmek istendiğinde, kalan kiralama gün sayısına göre, kiralanırken ödenen Gümüş Para'nın bir kısmı geri alınabilir. Yani kalan gün sayısına göre belirli bir yüzdesi kesilmiş şekilde geri alabilirsiniz.
※ Kiralama süresi sona erdiğinde, köşk daha fazla kullanılamaz. Köşk iade edildiğinde, yerleştirilen tüm eşyalar Heidel Deposu'na gönderilebilir.
Kalan Gün Sayısı Kesinti Oranı (%)
30 gün altı %15
30 gün ve üzeri - 90 gün altı %20
90 gün ve üzeri - 180 gün altı %23
180 gün ve üzeri - 365 gün altı %27
365 gün %35
- Ancak, bazı zamanlarda İmparatorluk Müzayedesi'nde "Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü Satın Alma Sertifikası" ile karşılaşabilirsiniz. Bu sertifika varsa, köşk kalıcı olarak 5 Katkı Puanı ve vergiden muaf olarak kullanılabilir. İmparatorluk Müzayedesi programı daha sonra açıklanacak.
Badane Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü'nde kendisini gösterdi. Badane, şimdilerde kaybolmuş eski bir köşkte uzun süre yaşamış ve köşkün bakımını bizzat yapmış olduğu için, birçok teknik bilgiye sahiptir. Badane, yılların bilgisiyle köşk sorumlusu olma yetkisini elde ettiğini ve köşkün idaresinde yardımcı olarak, ilgili bilgileri iletmek için geldiğini söylüyor.
● Köşke özel mobilyalar, bitkiler ve objeler eklendi. Bu mobilyalar çeşitli yöntemlerle üretilebilir, elde edilebilir ve ihtişamına göre elde etme zorluk seviyesi de değişmektedir. Normal ev mobilyalarına oranla biraz daha fazlasını hedeflemeniz gerekmektedir, fakat hepsini elde edip dekore ettikten sonra, köşkünüzde rahat ve romantik günlerin tadını çıkarabilirsiniz.
Eşya Açıklamalar
[Köşk] Hayal Kuran Altın Deniz Kızı Çeşmesi
Hemencecik canlanarak şarkı söyleyecekmiş gibi duran ve canlılık fışkıran altın bir deniz kızı ile süslenmiş 3 katlı çeşme.
Köşke ihtişam katan bir dış mekan dekorasyonu olup, sadece deniz definesi avcılığı konusunda üstün kişiler tarafından elde edilebilir.

Zıplayan Balık Korsanları'nın adasındaki Naruo'nun görevlerini yaptıktan sonra Clickety-clack Anahtar ile Zıplayan Balık Korsanları Adası'nın etrafındaki denize gömülü Zıplayan Balık Korsanları Hazine Sandığı'ndan Altın Deniz Kızı Heykeli elde edebilir. 3 Katlı Çeşme, Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Sıçrayan Altın Geyik Çeşmesi
Sanki tek bir sıçrayışta gökyüzündeki bulutlara ulaşabilecekmiş gibi duran altın bir geyikle süslenmiş 3 katlı çeşme. Köşke ihtişam katan bir dış mekan dekorasyonu olup, sadece yetenekli avcılar tarafından elde edilebilir.

Kamasylvia Diş Perisi Kabini'ndeki Remitaronsom veya O'dyllita Narcion'daki Lejenti'nin görevleri yapıldıktan sonra özel av ganimetleri toplanarak Altın Geyik Heykeli elde edilebilir. 3 Katlı Çeşme, Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Şahlanan Altın At Çeşmesi
Atların zarafetini ve ruhunu yansıtan altın atlarla bezenmiş 3 katlı çeşme. Köşke ihtişam katan bir dış mekan dekorasyonu olup, sadece atıyla birlikte hedefe tüm gücüyle koşan muhteşem jokeylerin sahip olabileceği bir çeşmedir.

Taşkuyruk At Çiftliği'ndeki Gula'nın görevleri yapıldıktan sonra Eski Ay Grand Prix'e katılıp kupalar toplanarak Altın At Heykeli elde edilebilir, 3 Katlı Çeşme Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Yıldız Işığı İşlemeli Avize
Kadim Krallık Orzeca'da üretilmiş Yıldız Işığı İşlemeli Avize. Kayıtlara göre, kendisi çok küçükken ölen annesinin, öldükten sonra bir yıldız olduğunu duyduğu için, her gece yıldızları seyreden bir kız yaşarmış. Bu kızın babasının, günlerden bir gün gece dışarı çıktığında bir astrologtan kızının öleceğine dair kehanet duyduğu ve bunu önlemek adına kızının dışarı çıkmaması için bu avizeyi yaptığı söyleniyor.

O'dyllita Kraliçesi Viorencia Odore'nin kutsaması alındıktan sonra O'draxxia Lüks Satıcı Amarin'den dizayn satın alınarak Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Güneşi Kucaklayan Avize
Kadim Krallık Orzeca'da üretilmiş Güneşi Kucaklayan Avize. Kayıtlara göre, ağır bir suç işlediği için güneşi görmesi yasaklanan bir ailede, evin babasının, güneşi göremediğinden yüzü sararıp solmuş oğlu için bu avizeyi yaptığı söyleniyor.

O'dyllita Kraliçesi Viorencia Odore'nin kutsaması alındıktan sonra O'draxxia Lüks Satıcı Amarin'den dizayn satın alınarak Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Serendia'nın Onuru Duvar Dekoru
Heidel'e Elion Tapınağı inşa edilmeden önce, nesilden nesile aktarılmış ünlü bir soylu aile tarafından üretilen Serendia'nın Onuru Duvar Dekoru'dur. Bu ailenin beş oğlu vardı ve hepsi, Calpheon'un Valencia seferine destek amacıyla çıktıklarında öldüler. Bu nedenle aile de çöküşe uğradı. Uzun bir süre unutulduktan sonra, tapınak inşa etmek için gelen Eil, unutulmuş ailenin duvar süslemelerini keşfetti ve artık sadece Serendia'yı derin bir şekilde anlayanlar Eil'den duvar süslemelerini elde edebiliyorlar.

Heidel Elion Tapınağı'ndaki Eil'in görevi yapılarak aile başına 1 kez Güneşe Şarkı Söyleyen Aslan ve Şeref Tacı dizaynı elde edildikten sonra Mobilya Atölyesi Level 5'te Şeref Tacı üretilip eşya birleştirme ile Serendia'nın Onuru Duvar Dekoru elde edilebilir.
[Köşk] Aal'ın Sükunet Duvar Şamdanı
Valencia Kraliyet Sarayı'na bağlı bir zanaatkar tarafından yapılan Aal'ın Sükunet Şamdanı. Savaş meydana geldiğinde açılan kraliyet sarayının gizli yeraltı duvarını ortaya çıkardığı ve dua etmek için kullanıldığı söyleniyor.

Ibellab Vahası'nda balık tutarak Altın Yeleli Cam Şişe bulduktan sonra umutsuzca bu cam şişenin hikayesini arayan Valencia'daki Kitapçı Kiyak'a götürerek, Aal'ın Sükunet Şamdanı elde edilebilir.
[Köşk] Rün Feneri
Artık harap olmuş Rün şehrini aydınlatan fener. Sönmeyen Taş'tan doğan Rün Işığı Parçası gece boyunca parlamaya devam eder.

Sönmeyen Taş bilgisine sahipken, Shakatu'ya giderek görev yapılırsa Rün Işığı Parçası elde edilebilir. Sadece bu bilgiye sahip yetenekli kimyagerler Rün Işığı Parçası'nı elde edebilir. Rün Feneri'ni oluşturan geri kalan kısımlar, Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Skabiosa'nın Çardağı
Kamasylvia İş Gözetmeni Skabiosa, gece gündüz demeden çalıştığı için "Skabiosa'nın Kandili" kelimesinin ortaya çıktığını duyunca şoka girerek Flondor Gölü'ne gidip Okiara Nehri'ne kadar indiğinde, buradan birdenbire ilham alarak Skabiosa'nın Çardağı'nı üretti. Böylece, ormanın rüzgarı ve nehrin akışı Skabiosa tarafından somutlaştırılmış oldu.

Kamasylvia'nın İş Gözetmeni Skabiosa'nın görevi yapıldıktan sonra Peridot Taç Yaprak toplayıp, Skabiosa'nın Çardağı dizaynı elde edilebilir, sonrasında Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir. 
[Köşk] Küçük Güneş
Bir zamanlar Calpheon'un kenar mahallelerini sessizce aydınlatan Küçük Güneş. Gerçekleştirilen birçok kimya denemesinden sonra nadiren sentezlenebilen bu sönmeyen taş, geceleri de güneş ışık yayar.

Calpheon Kütüphanesi kitap yığınında saklı olan "Sönmeyen Taş" bilgisini edindikten sonra, Kimya ile olasılıkla Sönmeyen Taş elde edilebilir, Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilen Kimyagerin Feneri ve Sönmeyen Taş işlenerek Küçük Güneş üretilebilir. Kimya başarısız olduğunda oluşan Ateşte Kömürleşmiş Taş belli bir miktarda toplanarak Tarif'teki kimyager Ispye'ye götürülürse, Sönmeyen Taş elde edilebilir.
[Köşk] Flondor Pınarı
Taze Apu Apu Yaprakları dikilmiş, Grándiha tarzı taş dış mekan kurulum eşyasıdır. Mis kokulu Vedelona'yı koklarken, yapraklar arasından akan soğuk suya elinizi koyarsanız, kendinizi Flondor Gölü'nde gibi hissedebilirsiniz.

Kamasylvia Tohum Tüccarı Vilentia'ya giderek görev yapılırsa, Vilentia'nın Vedelona Demeti elde edilebilir, Flondor Meyve Satıcısı Miloberry'nin görevi yapılarak Miloberry'nin Apu Apu Yaprağı bilgisi elde edilebilir. Bilgiye sahip olunduğunda, kimya ile Miloberry'nin Apu Apu Yaprağı bizzat üretilebilir ve sonrasında Mobilya Atölyesi Level 5'te Grándiha Dış Mekan Taş Zemin üretildikten sonra Flondor Pınarı tamamlanabilir.
[Köşk] Yaşam Gurusu Kupası
Her yaşam alanında zirveye ulaşmış olanların sahip olabileceği bir onur kupası olarak Eski Ay Klanı tarafından üretilmiştir. Ne kadar bakılırsa bakılsın bıkılmaz ve bu kupayı köşküne koyan kişi kendisiyle gurur duymayı hak eder.

Her yaşam alanında Guru seviyesine ulaşıldığında Eski Ay Klanı Üyeleri köşke ziyarete gelir. Onlarla konuşarak onurlu kupa elde edilebilir ve Mobilya Atölyesi Level 5'te Onur Kürsüsü üretildikten sonra eşya birleştirme ile Yaşam Gurusu Kupası elde edilebilir.
[Köşk] Defne Kupası
Yetimhane işleten Lara'nın yaptığı küçük ama değerli Defne Yuvası, Lara'yı oldukça düşünen Heidel sakinleri tarafından yapılan Melek Kürsüsü'ne yerleştirildi. Taze defne yaprakları rüzgarda hışırdarken, bir yerlerden huzur verici bir sıcaklık hissedebilirsiniz.
 
Heidel'deki Melissa Brady'den haftalık görev alınabilir. Envanterde
haftalık görev ödülü olarak alınan Defne Yaprağı varsa, yakınlardaki birinden Defne Yuvası alınabilen görev alınabilir. Mobilya Atölyesi Level 5'te Melek Kürsüsü üreterek, Defne Yuvası'yla birlikte eşya birleştirme yaparak Defne Kupası elde edilebilir.
[Köşk] Stella'nın Dilek Dekorasyonu
Florin kasabasından Izella'nın, oğlu Stella'nın acısına ortak olan bir maceracı için hazırladığı vazo içerisindeki bir demet Vedelona'dan sade bir koku yayılıyor. Tıpkı Stella'nın birileri için dilediği içten dilekler gibi, çiçeklerden de sevgi dolu bir his yayılıyor.

Florin'deki Izella'ya giderek görev yapıldığında, günde bir kez Florin'in Dilek Vazosu elde edilebilir. Sonrasında Vilentia'nın Vedelona Demeti ile eşya birleştirme yaparak Stella'nın Dilek Dekorasyonu elde edilebilir.
[Köşk] Heidel'in Onuru
Serendia'yı geçmişte bir buhrandan kurtaran büyük kahramana verilen Cesur Aslan Heykeli. Heybetli ve güçlü aslan heykeli karşısında herkesin boyun eğdiği, ancak sadece büyük kahramanın onunla yüz yüze gelebildiği söyleniyor.

Elvia'da elde edilebilen onurlu bir unvana sahip olunup, Glish Yeraltı Deposu'nu koruyan Ahib Lejenti'ye gidildiğinde özel bir görev aracılığı ile Serendia Cesur Aslan elde edilebilir, Mobilya Atölyesi Level 5'te Heidel'in Onuru tamamlanabilir.
[Köşk] Kutsanmış Pınar Fıskiye
Melek kanatlarını andıran, suyun sesini tıpkı bir şarkı gibi söyleyen fıskiye. Bu fıskiyenin en özel yanı, fıskiyeyi oluşturan parçaları üreten kişinin henüz ortaya çıkmamış olmasıdır. İnsanlar bu çeşmenin mistik ve gizem dolu efsanelerini olduğu gibi korumak istediklerinden olsa gerek, bu zamana kadar kimse bu konuda konuşmadı. Bu nedenle fıskiye hala cennetten gelen bir nesne olarak kabul ediliyor.

Ratt Limanı'ndaki Soryu'ya giderek Kutsanmış Pınar Fıskiye ile ilgili hikayeyi dinleyebilirsiniz.
İlk olarak, Kutsal Şarkının Fıskiyesi Karga Yuvası'nda bulunabilir.
İkinci olarak Cennet Kulesi için, Ratt Limanı'nda söylenegelen efsanevi adadaki hazine sandığını bularak Deniz Ufkunun Anahtarı ile sandığı açmak gerekiyor.
Üçüncü olarak Donmuş Dalgaların Kanatları, Papua Crinea bossundan Renkli Çakıl Taşı ve Mavi Işık Ruhu Özü'yle elde edilebilir.
Bu üç kısmı, sadece Ratt Limanının demircisi Bindo birleştirebilir.
[Köşk] Florkestra Müzik Standı
Artina'nın öğretmeni Florkestra'nın müzik kitabının yerleştirildiği, yıldırım çarpmış ağaçtan yapılmış bir müzik standı. Zamanla kitabın rengi solsa da, büyük müzisyenler ondan mutlaka bir tane bulundururlar.

C ve üzeri çalma seviyesinde olan Shai, öğretmeni Artina'ya giderek giymek istediği kıyafeti bulursa Florkestra Müzik Kitabı alabilir. Florin'in şefi Valentine'e, Artina'nın Florkestra günlük görevleri aracılığıyla alınabilen çiy verilerek, Yıldırım Çarpmış Ahşap Müzik Standı elde edilebilir. Müzik standı ve müzik kitabı birleştirilerek, Florkestra Müzik Standı elde edilebilir.
[Köşk] Ruh Yankısı Kontrbas
Papu ve Su Samurları arasındaki Milenyum Savaşı nedeniyle sürüklenmiş gemi enkazında bulunan bir Kontrbas. Şu anda ses çıkarmıyor, ama Papu askerleri enstrüman içerisine hapsolan ruhların seslerini duyduklarını söylüyorlar.

Grándiha Limanı'nda bulunan Benns Ruberen'den Lamute Çetesi Benns Parası ile Lamute El Yapımı Stand alınabilir, Papua Crinea Adası'ndaki Benns Lamute'den Papu ve Su Samuru parası verilen görev aracılığıyla Ruh Yankısı elde edilebilir. Son olarak ise iki eşya birleştirilerek Ruh Yankısı Kontrbas elde edilebilir.
[Köşk] Zarif Rün Feneri

Karga Yuvası tarafından yapılmış olmakla birlikte, zarif bir ışık yayan Rün Feneri. Fenerden yayılan ışığı takip ederek yol boyunca yürüdüğünüzde, rahat ve sakin bir boşlukta yürüyormuş hissine kapılırsınız.

Rün Işığı Parçası, kimya ile elde edilebilir. Lavala'dan Dalga Parıltılı Işık Direği ve Kahramanın Küçük Feneri satın alınabilir. Daha sonra Mobilya Atölyesi Level 5'te Zarif Rün Feneri tamamlanabilir.

Son Düzenlenleme: 19/11/2021 07:35 (GMT+3)

[Köşk] Sabah Sisinin Kucaklayışı

Ejderhanın Gözyaşı olarak adlandırılan Duvencrune'un en iyi kaplıca suyuna, zihni sakinleştiren ve rahatlatan sabah sisinin de eklenmesiyle, tüm endişelerin ve sıkıntıların zihinden silinmesi sağlanır. Kısa bir süreliğine bile bu suya girmek, günün yorgunluğunu ortadan kaldırır. Ayrıca, görünüm olarak da Duvencrune'un en iyisi kabul edilir.

Duvencrune Sabah Sisi Karakolu'ndaki Pataro'dan Şafak Sisli Çanak, Gümüş Para ile satın alınabilir. Ayrıca, Paralı Asker Ofisi'ndeki Oderfin'in görevi yapılarak Ejderhanın Gözyaşı üretilebilen bilgi elde edilebilir. Sonrasında kimya ile Ejderhanın Gözyaşı üreterek ve Mobilya Atölyesi Level 5'te kalan kısımları üreterek, Sabah Sisinin Kucaklayışı tamamlanabilir.

Son Düzenlenleme: 19/11/2021 07:35 (GMT+3)

[Köşk] Unutulmuş Kral için Halı
Şimdilerde soyu tükendi diye bilinen Keplan Boynuzu İpek Böceği Kozası İpliği ile yapılmış ağır kırmızı bir halı. Ancak dokunulduğunda diğer halılardan daha yumuşak olduğu ve bulutların üstünde yürüyormuşçasına bir his uyandırdığı söyleniyor.

Keplan'da bir yerlerde birinin günlüğünde yazan gizli bir yere, çiftçilik yapılırken ortaya çıkan köstebeğin getirdiği Verimli Toprak götürülürse görev yapılabilir. Tamamlama ödülü olarak elde edilen Keplan Boynuzu İpek Böceği Kozası'ndan, Calpheon'daki Merv ip çıkarır ve bu ip kullanılarak, Mobilya Atölyesi Level 5'te Unutulmuş Kral için Halı tamamlanabilir.
[Köşk] Ufalanmış Yıldız Bölme
Epheria Depo Sorumlusu Pavino Greko'nun 23. depoda sakladığı Ufalanmış Yıldız Bölme'dir. Yıldız Mezarı'na düşen gerçek yıldız parçaları ile süslendiğinden, uzun yıllar geçmesine rağmen renginde solma yaşanmadığı söyleniyor.

Pavino Greko Macera Günlüğü II'yi tamamladıktan sonra, Epheria Depo Sorumlusu Pavino Greko'ya giderek istediği malzemeleri verme görevi tamamlanırsa, 23. depoda sakladığı Ufalanmış Yıldız Bölme elde edilebilir.
[Köşk] Gün Batımı Parıltılı Peri Yuvası
Gökyüzüne nakış gibi işlenmiş kızıl gün batımını seven perilerin toplandığı peri yuvasıdır. Gün batımına boyanmış bulut parçaları üzerinde kayarak oynamaktan yorulduklarında başka peri yuvalarına gittikleri söyleniyor.

"Peri, Gizemli Refakatçi" görev serisini tamamladıktan sonra, Kamasylve Tapınağı Peri Kraliçesi Theiah'a giderek türlü renklerdeki perileri çağırma görevi yapılabilir.
Her bir peri sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel peri yuvasını getirebilirsiniz.
[Köşk] Tabiat Parıltılı Peri Yuvası
Ağaç ve çimenlerin taze yeşil rengini seven perilerin toplandığı peri yuvasıdır. Ormanın çiyi ile oynamaktan yorulduklarında başka peri yuvalarına gittikleri söyleniyor.

"Peri, Gizemli Refakatçi" görev serisini tamamladıktan sonra Kamasylve Tapınağı Peri Kraliçesi Theiah'a giderek türlü renklerdeki perileri çağırma görevi yapılabilir.
Her bir peri sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel peri yuvasını getirebilirsiniz.
[Köşk] Mehtap Parıltılı Peri Yuvası
Hafifçe çalkalanan dalgaları seven perilerin toplandığı peri yuvasıdır. Dalga baloncuklarıyla oynamaktan yorulduklarında başka peri yuvalarına gittikleri söyleniyor.

"Peri, Gizemli Refakatçi" görev serisini tamamladıktan sonra Kamasylve Tapınağı Peri Kraliçesi Theiah'a giderek türlü renklerdeki perileri çağırma görevi yapılabilir.
Her bir peri sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel peri yuvasını getirebilirsiniz.
[Köşk] Alev Parıltılı Peri Yuvası
Sıcak ateşi seven perilerin toplandığı peri yuvasıdır. Ateş parçasında üçer beşer toplanan birkaç perinin gevezelik yapmaktan yorulduklarında başka peri yuvalarına gittikleri söyleniyor.

"Peri, Gizemli Refakatçi" görev serisini tamamladıktan sonra Kamasylve Tapınağı Peri Kraliçesi Theiah'a giderek türlü renklerdeki perileri çağırma görevi yapılabilir.
Her bir peri sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel peri yuvasını getirebilirsiniz.
[Köşk] Gün Batımı Parıltılı Atanis Ateş Böceği
Yağmur yağdıktan sonra gün batımı ile ortaya çıkan Tanrı Narc'ın, Atanis Göleti üzerinde beliren gölgesinden doğan ateş böceği sürüsü. Narc'ın içinde barındırdığı adaletin rengine bürünmek için daha da yakınlaşarak birleşme eğilimindelerdir.

Atanis Göleti Maery'den görev tamamlandıktan sonra türlü renklerde ateş böceği sürüsü çağırma görevi yapılabilir.
Her bir ateş böceği sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel ateş böceği sürüsünü getirebilirsiniz.
[Köşk] Tabiat Parıltılı Atanis Ateş Böceği
Atanis Göleti'nde Tanrı Tunta'nın ayak izleri keşfedildiğinde herkesin dikkati sonucu doğan ateş böceği sürüsü. Tunta'nın içinde barındırdığı yalnızlığın rengine direnmek için daha da yakınlaşarak birleşme eğilimindelerdir.

Atanis Göleti Maery'den görev tamamlandıktan sonra, türlü renklerde ateş böceği sürüsü çağırma görevi yapılabilir.
Her bir ateş böceği sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel ateş böceği sürüsünü getirebilirsiniz.
[Köşk] Mehtap Parıltılı Atanis Ateş Böceği
Atanis Göleti'ni incelemek için gelen Tanrıça Okiara'nın gözlerinden doğan ateş böceği sürüsü. Okiara'nın içinde barındırdığı iyiliğin rengine bürünmek için daha da yakınlaşarak birleşme eğilimindelerdir.

Atanis Göleti Maery'den görev tamamlandıktan sonra, türlü renklerde ateş böceği sürüsü çağırma görevi yapılabilir.
Her bir ateş böceği sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel ateş böceği sürüsünü getirebilirsiniz.
[Köşk] Alev Parıltılı Atanis Ateş Böceği
Tanrı Valtarra'nın, vücudunu bir anlığına döndürmesiyle ani bir sallantı sonucu doğan ateş böceği sürüsü. Valtarra'nın içinde barındırdığı tutkunun rengine bürünmek için daha da yakınlaşarak birleşme eğilimindelerdir.

Atanis Göleti Maery'den görev tamamlandıktan sonra, türlü renklerde ateş böceği sürüsü çağırma görevi yapılabilir.
Her bir ateş böceği sürüsünün sevdiği malzemeleri götürürseniz köşke güzel ateş böceği sürüsünü getirebilirsiniz.
[Köşk] Şafağı Getiren Şömine
Karga Yuvası'nda üretilmiş bir şömine. Hesed Kristali'nin gücünü taşıyan alevler ve ruh enerjisi ile dolu bir ayna ile dekore edilmiş özel bir şöminedir. Dikkatli bakıldığında üzerinde aşağıdaki kelimelerin yazıldığı görülebilir.

"En yüksek noktada olmanın sebebi, aşağıdan desteklenmen sayesindedir. Dünyanın merkezi olma yolunda birçok fedakarlığın yapıldığını unutma. Ayna aracılığı ile her sabah içine dönerek dünkü kendini gözlemleyip, yeni bir bugün geçir. Bizler dışarıdan öyle görünmesek de, her zaman değerli varlıklarız ve önemli rollere sahibiz, unutma sakın."

Karga Tüccarlar Birliği Üyesi Morco'nun gündüz dükkanından veya Grána, Calpheon, Duvencrune, O'draxxia ve Velia'daki Patrigio'dan öğrenilebilen yerde balık tutarak Lavala'nın özel davetiyesi alındıktan sonra, davetiyede belirtilen malzemeleri alıp, Karga Yuvası ziyaret edilirse sadece Karga Yuvası'nda üretilebilen şömine elde edilebilir.
[Köşk] Esintili Köşkte Bir Gün
Ressam Leordo Dias tarafından çizilen Esintili Köşkte Bir Gün. Sadece bakıldığında bile, zihni sakinleştirerek vücuttaki gerilimi azaltan büyü gibi bir tablodur. Sanki tablonun içinde her an serin bir rüzgar esecekmiş gibi canlılık hissiyatı veriyor.

Köşk kiralandığında gelen ressam Leordo Dias'la buluştuktan sonra, O'draxxia Lüks Eşya Satıcısı Amarin'den En Üst Kalite Dikenli Ağaç Ahşap Çerçeve satın alınırsa, resim elde edilebilir. Daha sonra   Dias Çiftliği’nden Leordo Dias'tan haftalık görev olarak elde edilebilir.
[Köşk] Kadim Krallık Elişi Kitaplık
O'dyllita Uykuya Dalmış Mezar'daki Mezarcı Denulo'nun onardığı Kadim Krallık Elişi Kitaplık olup, zarif altın süslemeleri ile dikkat çekmektedir. O zamanki Orzeca halkının günlük hikayeleri, kültürleri ve dileklerine ait kayıtlardan oluşmakta ve bazı metinler Orzeca dilinde değil, yorumlanamayan kadim bir dilde yazılmıştır.

Uykuya Dalmış Mezar'ı koruyan Mezarcı Denulo'nun görevi yapıldıktan sonra elde edilebilen eşyalardan birkaç tane toplanarak ona götürüldüğünde, onarılan kitaplığın her bir parçası elde edilebilir. Daha sonra parçalar Mobilya Atölyesi Level 5'te birleştirilebilir.
[Köşk] Serazad Elişi Sandalye
Villa Bekçisi Serazad'ın villa yaşamını sürdürürken yaptığı el işi sandalye. Düzgün görünüme ve rahatlık veren renklere sahip bu sandalyeyi nereye yerleştirirseniz yerleştirin uyumlu olacaktır.

Villa günlük görevi ödülü olarak elde edilebilen "Kızıl Yankı Çiçeği" ile Villa Bekçileri için büyük miktarda Tatlı İncir Turtası hazırladıktan sonra Shakatu'nun sırdaşı Dellus'a gidilirse, görev aracılığıyla elde edilebilir.
[Köşk] Serazad Elişi Komodin
Villa Bekçisi Serazad'ın villa yaşamını sürdürürken yaptığı el işi komodin. Düzgün görünüme ve rahatlık veren renklere sahip bu komodini nereye yerleştirirseniz yerleştirin uyumlu olacaktır.

Villa günlük görevi ödülü olarak elde edilebilen "Kızıl Yankı Çiçeği" ile Villa Bekçileri için büyük miktarda Baharatlı Teff Sandviçi hazırladıktan sonra Shakatu'nun sırdaşı Dellus'a gidilirse, görev aracılığıyla elde edilebilir.
[Köşk] Olvia Tarzı Kitaplık
[Köşk] Olvia Tarzı Divan
[Köşk] Olvia Tarzı Gardırop
[Köşk] Olvia Tarzı Yatak
Olvia Mobilya Satıcısı Wocester tarafından üretilen Olvia Tarzı Yemek Masası. Seneler geçmesine rağmen hiç değişmeyip, her zaman sevgi dolu olan Olvia'yı düşünerek yaptığı söyleniyor. Sağlam Akçaağaç ve Çam Kontrplak birlikte kullanılmış fakat her bir ağaç damarının herhangi bir biçimsizlik olmadan iyi yontulmuş olması Wocester'ın Olvia'ya olan sevgisini hissettiriyor.

Olvia Mobilya Satıcısı Wocester'ın görevi yapıldıktan sonra, iki yöntemle mobilya tasarım planı elde edilebilir. İlk yöntem, Nadir Avcılık Ansiklopedisi'nin hepsi toplanarak sadece enerji harcayarak elde etme yöntemi. İkinci yöntem ise Nadir Hayvan avlayarak elde edilen Öfke Enerjisi Barındıran Deri ile dizaynın takas edilmesi yöntemidir. Daha sonra Mobilya Atölyesi Level 5'te her bir dizayn ve çeşitli malzemelerle, tamamlanmış mobilyalar üretilebilir.
[Köşk] Aslan Pençesi Fıskiye
Serendia, Calpheon'a boyun eğdiğinde, artık üretimin de yapılmadığı Kuzey Heidel tarzı bir fıskiye. Eskiden, savaş alanından döndükten sonra, kralın huzuruna çıkmadan önce, bedene sinen düşmanların kötü kokularını yıkayarak, Serendia'nın barışına yemin etme töreninde kullanıldığı söyleniyor. Dikkatli bakınca aşağıdaki metin göze çarpıyor.

"Aslan Bakışı daim olsun."

Heidel'in Kuzey Muhafız Kampı Jemkas Wyrmsbane'e giderek görev yapıldıktan sonra, Kara Ruh Düşünceleri toplanarak Kuzey Heidel Gotik Fıskiye elde edilebilir. Jemkas Wyrmsbane'in anılarını hatırlayıp Calpheon'daki birini bulursanız Ayışığı Opal ve Aslan Bakışı elde edebilirsiniz. Daha sonra Mobilya Atölyesi Level 5'te Aslan Pençesi Fıskiye elde edilebilir.
[Köşk] Marzana'nın Galaktik Masası
[Köşk] Marzana'nın Yıldız Yolu Sandalyesi
Lavania Tüccarlar Birliği Lideri Marzana'nın, Gavinya Büyük Krateri cüce zanaatkarları ile birlikte ürettiği masa olup, Marzana'nın hayal ettiği galaksi göz alıcı bir şekilde işlenmiştir.

Mavimsi Sülfür bulup Marzana'ya götürülürse, Üretim Simgesi elde edilebilir. Gavinya Büyük Krateri'ni koruyan Muturan'a Üretim Simgesi vererek Marzana'nın Galaktik Masası elde edilebilir.
[Köşk] Taşkuyruk Açık Hava Deposu
Rüzgar estiğinde dıgıdık dıgıdık sesler çıkaran Taşkuyruk Açık Hava Deposu. Kavurucu gündüz güneşinde bile ısınmayan bu deponun içerisine girerek uzandığınızda, sütunların arasından esen rüzgar, bozkırların sıcaklığını hissettirir.

Taşkuyruk At Çiftliği'ndeki Shamhain'den İyi At Eğitmeni olma sınavını geçtikten sonra Altın Parıltılı Teşekkür Nişanı - [İmparatorluk Eğitimi] toplanırsa, Dıgıdık Dıgıdık Taşkuyruk Süsleme elde edilebilir, geri kalan inşa malzemeleri Mobilya Atölyesi Level 5'te üretilebilir.
[Köşk] Ateş Böceği
Hafifçe parlayan ateş böceği sürüsü. Özellikle geceleri daha zarif bir şekilde parlayarak tatlı bir gece köşkü görünümü sergilerler.

Lav Mağarası'nın güneyi, büyüleri güçlü şehir, Kara Yıldız'ın düştüğü çukurun etrafı, Devasa çöldeki ölümcül suçluların yanı, Gezinen balıkların arasına dikkatlice bakarsanız elde edebilirsiniz.
● Kuzey Buğday Ovası'ndaki Norma Leight, Lale Tohumları takas etmeye başladı. Norma Leight aracılığıyla Altın Külçe 1G ile Lale Tohumu takas edebilir ve Çiftçilik yaparak Lale yetiştirebilirsiniz. Hasat sırasında, belirli bir olasılığa göre Olgunlaşmamış Lale, Çiçeklenmiş Lale ve Tamamen Açmış Lale arasından 1 tanesini maksimum 3 adete kadar elde edebilirsiniz. Hasat ettiğiniz laleleri Norma Leight'e götürürseniz, Köşke dikilebilen Lalelerle takas edebilirsiniz. 
Gerekli Eşya Takas Eşyası
Olgunlaşmamış Kırmızı Lale x5 [Köşk] Olgunlaşmamış Kırmızı Lale x1 veya [Köşk] Olgunlaşmamış Sarı Lale x1
Çiçeklenmiş Kırmızı Lale x3 [Köşk] Çiçeklenmiş Kırmızı Lale x1 veya [Köşk] Çiçeklenmiş Sarı Lale x1
Tamamen Açmış Kırmızı Lale x2  [Köşk] Tamamen Açmış Kırmızı Lale veya x1 [Köşk] Tamamen Açmış Sarı Lale x1
● Heidel Mobilya Satıcısı Lebyos, "[Köşk] Labirent Süs Çalısı" ve farklı boyutlardaki doğal çim tablaları satmaya başladı.
- Heidel Mobilya Satıcısı Lebyos'un sattığı mobilyalar ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ön İzleme Mobilya Adı Satış Fiyatı
[Köşk] Uzun Labirent Süs Çalısı 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Labirent Süs Çalısı 1.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Kavisli Labirent Süs Çalısı 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yuvarlak Labirent Süs Çalısı 4.000.000 Gümüş Para




[Köşk] Dörtgen Doğal Çim (1X1) 1.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Dörtgen Doğal Çim (2X1) 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Dörtgen Doğal Çim (2X2) 4.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Dörtgen Doğal Çim (2X6) 12.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Dörtgen Doğal Çim (4X4) 16.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yarım Kanat Doğal Çim 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yuvarlak Doğal Çim (Büyük) 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yarım Ay Doğal Çim 2.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yuvarlak Doğal Çim (Küçük) 1.000.000 Gümüş Para
● Olvia'daki Wocester, Epheria Limanı'ndaki Gustuk ve Grándiha'daki Benns Ruberen'in, son zamanlarda çevrelerinden birçok yeni mobilyalar buldukları söyleniyor. Bulup getirdikleri bu mobilyalara fiyatlar biçerek başkalarına satıyorlar. Ayrıca Trent'teki Mayeri'nin de bazı büyük ağaçları, eve götürüldükten sonra da yontulup şekil verilebilecek şekillerde özel olarak hazırlayarak sattığı söyleniyor.
- Olvia'daki Wocester'in sattığı mobilyalar ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ön İzleme Mobilya Adı Satış Fiyatı
[Köşk] Olvia Tarzı Yemek Masası 15.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Olvia Tarzı Masa 10.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Olvia Tarzı Komodin 4.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Olvia Tarzı Sandalye 4.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Olvia Tarzı Çekmece 15.000.000 Gümüş Para
- Epheria Limanı'ndaki Gustuk'un sattığı mobilyalar ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ön İzleme Mobilya Adı Satış Fiyatı
[Köşk] Ufalanmış Yıldız Bölme 2.000.000 Gümüş Para
- Grándiha'daki Benns Ruberen'in sattığı mobilyalar ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ön İzleme Mobilya Adı Satış Fiyatı
[Köşk] Ruh Yankısı Kontrbas 30.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Florkestra Müzik Standı 20.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Yükselen Dalga Sandalye 3.000.000 Gümüş Para
- Trent'teki Mayeri'nin sattığı mobilyalar ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ön İzleme Mobilya Adı Satış Fiyatı
[Köşk] Küçük Akasya Ağacı 3.000.000 Gümüş Para
[Köşk] Küçük Huş Ağacı 3.000.000 Gümüş Para
 
 
 
 
● Köşkün içinde Yerleştir modu ile eve eşyalar yerleştirilirken Ctrl tuşuna basılı tutulduğunda, biraz daha hızlı şekilde yerleştirme ayarı yapılabilir.
● Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü içinde Yerleştir modu kullanımdayken, Q ve E tuşları aracılığıyla kamera yukarı ve aşağıya hareket ettirilebilir.
● Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü içinde Yerleştir modunda mobilyalar döndürülerek yerleştirme yapılırken, mevcut döndürme kısayolu olan "ğ, ü" tuşları ile birlikte Shift tuşuna basılırsa, daha yavaş döndürülebilir, böylece daha hassas biçimde eşya yerleştirme mümkün olabilir.
● Diğer Maceracıların köşkleri ziyaret edilip Süsle özelliği kullanılabilecek şekilde ekleme yapıldı.
- Süsle özelliği aracılığıyla diğer Maceracıların köşküne İnci mobilya eşyası ve kurulum eşyalarını önceden yerleştirmeyi deneyebilir ve Köşk sahibi Maceracıya hediye edebilirsiniz.
- Süsle aracılığıyla hediye edilen Duvar Kağıdı ve Zemin Malzemesi eşyalarını oyun içi posta üzerinden kontrol edebilirsiniz.
- Bunların dışındaki mobilya eşyaları, köşke yerleştirilmesi tamamlanmış durumda verilir.
● Dünya Haritası (M) penceresinde Heidel ve Doğu Sınırı arasına, Mavi Yeleli Aslan'ın Köşkü'nün konum simgesi eklendi.
 

Eklemeler ve Düzenlemeler

İçerikler

● Karakterin kıyafet ve ekipmanlarına önceden belirlenmiş olan renkler yerine, istenilen bir renk tonunun doğrudan seçilerek uygulanabildiği özellik eklendi.
- Boya (J) penceresinden boyamak istediğiniz kıyafet ve ekipman parçasını seçtikten sonra, boya seçme kategorisindeki Merv Paleti sekmesinde "Renk Paleti" arayüz butonuna () tıklayarak arayüzü açabilirsiniz.
* Ancak, ekipman ve kıyafetleri istediğiniz renk tonunda özgürce boyayabilmek için "Merv Paleti" etkisi gereklidir.
- Renk Paleti arayüzündeki imleci kullanarak istediğiniz rengi seçebilir veya R/G/B renk değerlerini girdikten sonra "Renk Seç" butonuna tıklayarak belirli bir rengi de seçebilirsiniz.
 
● Karakterin saçlarına önceden belirlenmiş olan renkler yerine, istenilen bir renk tonunun doğrudan seçilerek uygulanabildiği özellik eklendi.
- Güzellik (F4) penceresinde ve Karakter Oluşturma sırasında, Özelleştirme - Saç Şekli - Renk - Renk Seç butonları aracılığıyla, söz konusu arayüzü açabilirsiniz. Renk Paleti arayüzündeki imleci kullanarak istediğiniz rengi seçebilir veya R/G/B renk değerlerini girdikten sonra "Renk Seç" butonuna tıklayarak belirli bir rengi de anında seçebilirsiniz.
- Ancak, renk parlaklığı çok yoğun olan bir renk değerinin seçemezsiniz ve seçilebilen en yüksek renk parlaklık seviyesine ayarlanır.
 
Birçok Maceracımız, karakterlerini süsleme konusuna çok ilgi gösteriyor. Şimdiye kadar boyama sırasında sadece belirlenmiş renkler seçilebiliyordu ve bu renklerin her birinin ayrı ayrı seçilmesi gerektiğinden, daha güzel bir görüntü oluşturmak biraz rahatsız edici olabiliyordu.

Bugünkü güncellemeyle sadece ekipman ve kıyafetlerin değil, saç rengini de RGB renk değerleriyle boyayabileceğiniz özellik eklendi. Ekipman ve kıyafet "Renk Paleti" özelliğiyle, sadece renk değil doku ayarlaması da yapabilirsiniz. Böylece kendinize özgü renklere sahip olmanın daha da mümkün olacağını düşünüyoruz. Ancak, saçlar için "Renk Paleti" özelliği ile ilgili olarak, aşırı renk değerleri yüzünden biraz ahenksizlik oluşturabilecek türdeki tonlamaların biraz düzenlemeye tabi tutularak uygulanabileceğini unutmamanızı rica ederiz.

Gelecekte de size özel karakterinizle, farklı renklerdeki maceraların tadını çıkarabilmenizi diliyoruz.
● Zıplayan Balık Korsanları Üssü'nde karakter öldüğünde, yakınlardaki bir köyde dirilmek istenmesi durumunda, Zıplayan Balık Korsanları Üssü'nde dirilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● Grand Prix At Yarışı Pistleri, Kızıl Arena, Savaş Arenası gibi içeriklerin yapıldığı Marni sunucusunda, İmparatorluk Mutfağı/Kimyası Paketleme yapılamayacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Premium karakter Gelişim Pasosu ödülünü alamayacak şekilde değişiklik yapıldı.
● Kızıl Arena'da Zorunlu PvP (Alt + C) etkinleştirilemeyecek şekilde değişiklik yapıldı.
 

Sınıflar

● Belirli durumlarda Azrail’in Hükmü becerisi kullanıldığında, becerinin bekleme süresi uygulanmadan kullanılması sorunu düzeltildi.
 
● Savunma Göstergesi yokken geriye doğru hareket edildiğinde, Cephe Savunması uygulanmayacak şekilde değişiklik yapıldı.
- Buna bağlı olarak Savunma Göstergesi olmaması durumunda, geriye doğru hareket edilse dahi savunmanın bozulması hareketi çıkmayacak.
● Savunma Göstergesi yokken, Aal'ın Koruması becerisi kullanılamayacak şekilde değişiklik yapıldı.
- Buna bağlı olarak, artık Aal'ın Koruması becerisini kullanabilmek için Savunma Göstergesi'nin yenilenmesi gerekir.
 

Eşya

● [Musa] Batı Sınırı Zırh'a dahil olan eldiven ve ayakkabı kısımları ayrıldı.
- Buna göre, [Musa] Batı Sınırı Zırh elde edilebilen kıyafet kutusu açıldığında, [Musa] Batı Sınırı Eldiven ve Ayakkabı ek olarak elde edilecek.
* [Musa] Batı Sınırı Zırh'a sahip olan Maceracıların Heidel'deki depolarına [Musa] Batı Sınırı Eldiven ve Ayakkabı gönderildi.
● İndirim Kuponu ve Envanter Slotu Genişletme Kuponu dışındaki Giriş Ödülü eşyalarının açıklamalarına, kullanıldığı içerik ve başlıca kullanım alanı ile ilgili açıklamalar eklendi.
● Eski Ay Kimya Katalizörü eşyası, NPC dükkanlarına 350.000 Gümüş Para karşılığında satılabilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● "Alacalı Bulacalı Taş"a değer biçtirilirken elde edilebilen eşyalara, "Sağlam Beyaz Taş" eklendi.
 

Canavarlar

● Cadılar Bayramı bossu Saf Yürek No. 12'nin çağırdığı Saf Yürek No. 11 tamamen yok edilmesine rağmen, Saf Yürek No. 11'in aralıklarla tüm saldırı gücünü kullanması sorunu düzeltildi.
● Saf Yürek No. 12'ye karşı durulabilen Dönüşüm Kitapları Oog No. 8, Oog No. 3 ve Mago No. 5'in uzun mesafe saldırı menzili yaklaşık 1,8 kat artırıldı. Buna bağlı olarak bu menzile uygun şekilde, efekt menzilinde de düzeltme yapıldı.
● Saf Yürek No. 12 ile Dönüşüm Kitapları Oog No. 8, Oog No. 3 ve Mago No. 5'in Makas efekti şekli değiştirildi.

 

Görev, Bilgi

● Bazı bilgi kategorilerinde maksimum Enerjiyi elde etmek için gerekli olan bilgi sayısı düşürüldü.
- Elde edilebilen maksimum Enerji miktarı öncekiyle aynıdır, fakat maksimum Enerji artışı için gerekli olan bilgi sayısı azaldı. Aşağıdaki bilgi kategorilerinde, bilgilerin tamamı elde edilmese dahi maksimum Enerji artışı elde edilebilir.
Bilgi Kategorisi Maksimum Enerji Artışı Gerekli Bilgi Miktarı
Calpheon Şehri Halkı 1 9
3 17
Hayvanlar (Balenos) 1 2
2 7
İmpler (Serendia) 1 4
2 11
Hayvanlar (Serendia) 1 2
3 6
Hayvanlar (Calpheon) 2 8
5 22
Eşkıya 1 7
2 16
Kzarka 2 6
Mediah’ın Yaratıkları 1 14
4 27
Harabeler 1 6
2 16
Kaia Gölü 1 4
2 9
Harpi 1 2
2 6
Khurutolar 1 6
2 11
Gizli Topluluklar 1 6
3 13
Mülteci Kampı 1 5
2 13
Kızıl Orklar 1 9
2 16
Serendia Macera Günlüğü I 3 9
Serendia Macera Günlüğü III 4 16
Serendia Macera Günlüğü IV 1 6
4 13
Karanlığın Hükümdarı Macera Günlüğü 4 13
Balenos Macera Günlüğü I 1 4 (Değişmedi)
3 9
Güneybatı Calpheon Macera Günlüğü 2 4
2 10
Mediah Macera Günlüğü 1 4
3 10
Tarih 1 5
2 15
Rhutum 1 6
2 13
Bağlantı Noktası Sorumlusu (Balenos Denizi) 2 10
4 19
Calpheon'un Yaratıkları 1 5
3 17
● Karanlığın Hükümdarı Macera Günlüğü ve Serendia Macera Günlüğü I bilgi kategorilerindeki bazı bilgiler, Serendia Macera Günlüğü V kategorisine taşındı.
Bilgi Adı
Gölge Şövalyeleri'nin Kökeni
Belmorn'un Gelişi ve Şafak Şövalyeleri
Şafak Şövalyeleri'nin Düşüşü I
Şafak Şövalyeleri'nin Düşüşü II
Gizli Muhafızlar Mediah'dan Ayrıldı
Berrak Suyun Kökeni
Kazı Alanındaki Eserler
● "Aylak Serseri Cezalandırma" görevi tamamlandığında, "Yaşayan Efsanenin Zaafiyeti" görevi yapılabilecek şekilde değişiklik yapıldı.
● KaraYıldız ekipmanlarını üretmek için gerekli olan Hayaletin Enerjisi verilirken, hangi kısmın ekipmanının üretimi için verileceği net olarak işaretlenecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Serendia Bölgesi ana görevleri yapılıyorken Tercih I ana görevleri seçildiğinde, Lafi Bedmountain'den alınarak yapılabilen "[Pet] Lauren’in Pofuduğu" görevinin metinleri, bu seçimle uyuşacak şekilde değişiklik yapıldı.
● NPC Dellenoa'ya, sadece "[Etkinlik] Seçim Sonucu Belirler" görevi alınmış durumdayken [Etkinlik] Geliştirilmiş Oog Güç Çekirdeği verilebilecek şekilde düzeltme yapıldı.
● Atoraxxion: Sycrakea ana görevi "[Atoraxxion] Syca'nın Beşiği" yapılıyorken, önce yok edildiğinde de Yaz ile konuşarak görev tamamlanacak şekilde düzeltme yapıldı.
 

Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı

 
● Potansiyel Sınırı uygulanan Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarına, maksimum Özel Kaçınma değeri eklendi.
- "Özel Kaçınma", Kritik Vuruş/Arkadan Darbe/Yerden Darbe/Havadan Darbe gibi Özel Hasarlardan kaçınmayı sağlayan potansiyel anlamına gelir.
- Bağlantı Noktası Savaşı aşamaları ve Fetih Savaşlarına eklenen maksimum Özel Kaçınma sınırı değerleri aşağıdaki gibidir.
Bağlantı Noktası Savaşı
Bağlantı Noktası Aşaması Sınır Değeri
Aşama 1 %0
(Özel Kaçınma Potansiyeli uygulanmaz.)
Aşama 2 Sınır yok.
Aşama 3
Aşama 4
 
Fetih Savaşı
Fetih Savaşı Bölgesi Sınır Değeri
Calpheon Sınır yok.
Mediah %20
Valencia %30
Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşı, Bağlantı Noktası Savaşlarına henüz başlamış olan yeni Maceracılar için bir aşamadır. Buna bağlı olarak, potansiyel değerlerin sınırlanması yöntemi uygulanmakta, ancak yine de bunun yetersiz kaldığı durumlar var. AP/DP toplamının sınırlanmasından başlayarak, HP, Direnç sınırlaması gibi mümkün olduğunca eşit koşullarda oynanabilmesi için sürekli olarak iyileştirmeler yapmaktayız. Bu güncellemede, birçok Maceracımızın talep ettiği Özel Kaçınma değeri için de sınırlama getirdik. Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşlarının maksadına uygun olarak iyi bir şekilde yapılabilmesi için kontrollerimize devam edeceğiz.
● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları sırasında Kale/Komuta Merkezi/Karargah yakınlarında belirli bir mesafede karakter öldükten sonra dirilmek istendiğinde, oyun yüklenme ekranı olmaksızın anında dirilecek şekilde iyileştirme yapıldı.
- Oyun yüklenme ekranı olmaksızın karakter anında dirildiğinde, karaktere yaklaşık 12 saniyelik sarsılmaz etkisi uygulanır.
Bugünkü güncellemede, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşları sırasında kale yakınlarında karakter öldüğünde, ek bir yüklenme ekranı olmaksızın hemen dirilebilecek şekilde sistem iyileştirmesi yapıldı. Burada bahsi geçen kalenin yakınları ile ifade edilen mesafe, mevcut "Savaş Alanı Ruhu" etkisinin alınabildiği mesafe ile aynıdır. Black Desert'ta temel olarak, kusursuz bir dünyada yükleme işleminin olmadığı bir ortam oluşturmak için çaba göstermekteyiz. Özellikle Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarında sık sık yeniden dirilmek durumunda kalındığından, yüklenme ekranı kaçınılmazdı. Ayrıca bazen oyunun kapanması gibi sorunların meydana gelmesi gibi hoş olmayan durumlara da neden oluyordu. Bu nedenle dirilme sisteminde iyileştirme yaparak, kalenin yakınlarında yüklenme olmaksızın anında dirilebilmeyi sağladık.

Ek olarak, bu yamada uygulanmamış olsa da bina kurucuların sıkıntılarını azaltabilmek amacıyla Kale/Ek Bina uzaktan kurulum özelliğini geliştirmekteyiz. Bunu mümkün olduğunca rahat bir şekilde kullanılabilecek biçimde tasarlamaktayız ve Black Desert Global Lab üzerinden bir an önce sizlere tanıtabilmek için çaba göstereceğiz. Teşekkür ederiz.
● Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarında kullanılabilen Yükseltilmiş Alev Kulesi'ne yeni bir beceri eklendi.
 
- 4 normal saldırı sonrası, F tuşuna basarak barı doldurduktan sonra Yoğun Alev Yayılımı becerisi kullanılabilir.
- Bar sonuna kadar doldurulduktan sonra maksimum 8 tane Yükseltilmiş Alev Kulesi için Yağ harcanarak, yaklaşık 5 saniye boyunca Yoğun Alev Yayılımı becerisi kullanılabilir.
- Yoğun Alev Yayılımı becerisi kullanıldıktan sonra aşırı ısınma yüzünden yaklaşık 15 saniye boyunca Yükseltilmiş Alev Kulesi çalışmaz.
● Fetih Savaşı'na özel kıyafet olan "Güneşi Aydınlatan Azim"in kullanım koşulu ve klana özel renk uygulanma süresi aşağıdaki gibi değiştirildi.
Kategori Değişim Öncesi Değişim Sonrası
Kullanım Koşulu Fetih Savaşı başladıktan sonra giyilebilir Fetih Savaşı başlamadan 1 saat öncesinden itibaren giyilebilir
Renk Uygulanma Süresi Fetih Savaşı başladıktan sonra uygulanır Fetih Savaşı başlamadan 1 saat öncesinden itibaren uygulanır
- Mevcut durumla aynı şekilde, kıyafetin giyilebilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.

- Fetih Savaşı bölgesine Kale inşa etmek.
- Klan (G) - Klan Üyesi Durumu sekmesinden "Katıl" butonu ile Fetih Savaşı'na katılım başvurusu yapmak.
● Fetih Savaşı yapılıyorken ittifaka katılan üyelerin bazı durumlarda düşmana saldıramaması sorunu düzeltildi.
● Fetih Savaşı yapılırken, yeniden bağlanıldığında da her bir Klan/İttifak'a uygulanan "Güneşi Aydınlatan Azim"in özgün rengi korunacak şekilde değiştirildi.
● Fetih Savaşı sona erdiğinde kullanılmakta olan "Güneşi Aydınlatan Azim"in özgün rengi temel renge dönecek şekilde değişiklik yapıldı.
Son Düzenlenleme: 05/11/2021 04:25 (GMT+3)

Arayüz

● Boya (J) penceresinde ekipman ve kıyafet boyanabilen arayüz aşağıdaki gibi değiştirildi.
● Eşya Düşürme Artış Parşömeni arayüz özelliği aşağıdaki gibi iyileştirildi.
- Köye girilirken, otomatik olarak etkinleşme seviyesi pasif duruma geçecek şekilde değiştirildi.
* Köyün içinde etkinleşme seviyesi değiştirilebilir fakat süresi azalmaz.
* Köyün içinde etkinleşme seviyesi değiştirildikten sonra, savaş bölgesine gidilmesi durumunda süre azalmaya başlar.
- Etkinleşme seviyesi ve seviye değişiminin bekleme süresi, karakterlere göre kaydolacak şekilde değiştirildi. (Ancak, yükleme süresi önceki ile aynı şekilde aile birimi olarak kaydolur.)
- Eşya Düşürme Artırma arayüzü taşındığında, bağlantıyı sona erdirme ya da sunucu değiştirme gibi yükleme ekranının çıktığı durumlarda da taşınan konum korunacak şekilde değişiklik yapıldı.
Bugünkü güncelleme ile Eşya Düşürme Artış Parşömeni arayüzünün rahatsızlık veren kısımları iyileştirildi. Öncelikle arayüzün en son taşınan konumu artık kaydedilecek ve ayrıca avlanma sırasında başka bir karaktere giriş yaptıktan sonra kapatmayı unuttuğunuzda meydana gelen süre kaybını önlemek için, seviye ayarı karaktere göre ayarlanabilecek. Son olarak bir şehre (büyük şehir) girildiğinde, bu özellik tamamen kapanacak şekilde değiştirildi.
● Oyuna girilirken, giriş ödüllerinin daha net olarak kontrol edilebilmesi için Giriş Ödülü Bildirimi arayüzü eklendi.
- Bu arayüzde, bugün elde edilen ve yarın elde edilebilen giriş ödülleri kontrol edilebilir.
- Elde edilen ödüllerin, ekranın sağ alt tarafındaki Kara Ruh Hediye Kutusu'nda muhafaza edildiğini gösteren görsel efektler çıkar.

Giriş Ödülleri, yeni veya deneyimli Maceracı fark etmeksizin herkes tarafından elde edilebiliyor, ama yeni bir Maceracı için bugünün Giriş Ödülünün ne olduğu ve yarınki ödülün ne olacağını doğrudan bilmek zor oluyordu. Dahası, alınan ödülün nereye taşındığını bile bilmesi ayrı bir mesele olabiliyordu. Bu sebeple Giriş Ödüllerinin görsel efektlerini güçlendirerek, bugün alınan ödül, yarın alınan ödül ve alınan ödüllerin nerede muhafaza edildiğinin net olarak anlaşılmasını sağladık.
● Ayarlar arayüzünde, PC Özelliklerine Göre Temel Ayarlar kısmının erişilebilirliğini artırmak amacıyla iyileştirme yapıldı.
- PC Özelliklerine Göre Temel Ayarlar kısmındaki grafik ayarı seçeneklerinin isimlerinde değişiklik yapıldı.
- PC Özelliklerine Göre Temel Ayarlar aracılığıyla ayarlar değiştirilirken, başlıca ekran ayarı seçeneklerinin nasıl değiştiğini gösteren arayüz eklendi.
● Arkadaş Listesi (N) penceresindeki 1:1 Sohbet'te de emoji kullanılabilecek şekilde ekleme yapıldı.
- Arkadaş listesine eklenen arkadaşla 1:1 sohbet edilirken, emoji butonuna () tıklayarak kullanacağınız emojiyi seçebilirsiniz.
* Ancak, emoji kullanabilmek için ilgili emojiye sahip olmanız gerekmektedir.
 

Sistem

● Aile içi karakter bilgilerini Black Desert Global Lab'deki aileye aktarma fonksiyonu kullanıldığında, geçici bir hata olduğuna dair mesaj çıkması sorunu düzeltildi.
● Uzun süre oyuna bağlı kalındığında, kare hızının düşmesi sorunu iyileştirildi.
● Veri tabanı optimizasyonu çalışmaları yapıldı.
 

İnci Dükkanı

● İnci Dükkanı'ndan (F3) eşya satın alınırken, level koşulunun sağlanmadığı durumlarda da eşya bilgisine bakılabilecek şekilde değişiklik yapıldı.
- Level koşulunun sağlanmadığı durumlarda, Satın Al butonuna tıklandığında tanıtım metni çıkacak şekilde ekleme yapıldı.

Web

● Black Desert resmi web sitesindeki bazı sayfaların okunabilirliğini iyileştirmek için yazı tipi kalınlığı ayarlandı.
- Yeni Haberler menüsünün yorum başlıkları ve son gönderilerin listesi
- Maceracı Kampı menüsündeki "Arama sonucu bulunamadı." ifadesi
- Dükkan menüsünün fiyat gösterimi ve metin gösterimi
- Sayfam menüsündeki takma ad ve bakiye metin gösterimi
- Sayfam menüsündeki ödeme ayarları ve kullanım geçmişi sekmelerinin sayılarının gösterimi
● Maceracı Rehberini başka bir yere paylaşırken ya da arama yaparken, içerikte html etiketinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Steam hesabındaki Sayfam sayfasının içindeki bildirim alım onayı sözleşmesinin düzeltme yapılamaması sorunu düzeltildi.
● Steam hesabıyla Black Desert resmi web sitesi paket sayfası üzerinden ÜCRETSİZ Hediye Paketi alınmak istendiğinde, aşağıdaki metin çıkacak şekilde değişiklik yapıldı.
- "Steam hesapları, Steam mağazası aracılığıyla ÜCRETSİZ Hediye Paketi'ni alabilir."
 

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● Aşağıdaki bölgelerin bazılarında arka planın doğal görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
- Kuzeybatı Calpheon Karakolu
- Oze'nin Evi
● Atoraxxion: Sycrakea'nın bazı yer şekillerinin karakterin hareketine engel olması sorunu düzeltildi.
● "Kaybedilenler İçin Anma Töreni" görevi yapılırken, görev esnasında eşya kullanımı ile ilgili yönlendirmenin yapılmaması sorunu düzeltildi.
● Envanterde (I) Binek Ekipmanı kontrol edilirken, kuşanılmış olan ekipmanla karşılaştırma yapılan arayüzde anormal bir üretici metni görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Kol arayüzü kullanılırken, karakter öldükten sonra Anında Dirilme Eşyası seçim arayüzünün kapanmaması sorunu düzeltildi.
● Savaş Kahramanı olarak klana kayıt olunduğunda, Bağlantı Noktası Savaşı'na katılım durumuna bakılmaksızın, yanlış ödül e-postası alınması sorunu düzeltildi.
● Kol arayüzü kullanılırken, Karakter Oluşturma penceresinde bazı tuşlara tıklandığında oyunun normal şekilde ilerlememesi sorunu düzeltildi.
● Şanlı Marni'nin Taşı toplama sayısı maksimuma ulaştığında, ilgili eşyanın depoda saklanamaması sorunu düzeltildi.
● Şanlı Marni'nin Taşı Yardımcı/Kahya Grup Komutu ile depoya koyulduğunda, Marni'nin taşlarında biriken toplama sayısının değişmesi sorunu düzeltildi.
● Ahır Bekçisi aracılığıyla Yarış Atı Eğitimi yapılırken, ekranın sağ tarafındaki Binek Bilgisi penceresinde bineğin beceri sayısının anormal görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Basitleştirilmiş görevleri yapan karakterin, ana görev yapan karaktere göre Envanter Slotu +2 Genişletme eşyasını 1 adet daha az alması sorunu düzeltildi.
● "[Haftalık] Lucretia'nın Yakutu" Görev Özeti penceresindeki yazım hatası düzeltildi.
● Bambu Vadisi'nde etkileşim kurulamayan keşif noktasının çıkması sorunu düzeltildi.
● Kurutma: Becerikli bilgisi ile Süzme: Becerikli bilgilerinin anahtar kelimelerinin karışması sorunu düzeltildi.
● Klan Puanının maksimum üst sınırın üzerinde alınması sorunu düzeltildi.
- Maksimum üst sınır olan 2002 puan üzerinde Klan Puanı alan bazı klanların puanları 2002'ye ayarlandı.
* Maksimum Klan Puanına ulaşılamasa da, klanın tüm becerileri elde edilebilir.
● Belirli durumlarda, bazı İnci kıyafetlerinde üretici işareti görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● [Kunoichi] Ayo Kıyafeti giyildiğinde, Dayanıklılık azalmış durumdayken kıyafetin dış görünüşünün doğal görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Kol arayüzü kullanılırken, depodan Eşya Satış fonksiyonunda bulunan Otomatik Sıralama fonksiyonu metninin farklı görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● [Nova] Marnist Kıyafeti kuşanıldığında, bazı vücut tiplerinde kıyafetin dış görünüşünün doğal görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Sadece 2020 Sonbahar Sezonunda mezun olunduğunda yapılabilen "[Mezuniyet Desteği] Fughar'ın Başarısının Sırrı" görevinin, bu görevi yapması mümkün olmayan Maceracılara da görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Gelişim Pasosu ögelerinden, [Avlanma] Kratuga Kadim Harabeler Canavarı x10 yok et ögesinin ipucunda, Kratuga Kadim Harabelere giriş malzemesinin yanlış yazması sorunu düzeltildi.
Düzeltme Öncesi Düzeltme Sonrası
Kara Ruh'un Pençesi Kara Ruh'un Pençesi Parçası
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
22 Yorum