Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 17.10.2018 12:00 (UTC+3) 13/10 Fetih Savaşı Raporu
1

Merhaba maceracılar,



39. Fetih Savaşı’nda bizimle birlikte olan tüm oyunculara en içten şükranlarımızı sunuyoruz.



Bu haftanın detaylı savaş raporunu aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bağlantı noktalarının ve bölgelerin kazananları yer almaktadır.

 

















































Bölge



Kazanan Klan

Adı



Katılımcılar



Vergi



Bölge sahibi guild'ler ve birlikleri tarafından elde edilen vergi



Balenos



AnchoR



AnchoR



QQmore



Valor



Exalted



Daggerfall



Nepenthe



7.493,594,569



-



Serendia



HårdPuII



HårdPuII



Pínch



Horde



3.067,543,992



-



Calpheon



KOTÑ



KOTN



THEM



KOTÑ



6.184,383,612



872,156,663



Mediah



VersusAttack



VersusAttack



DarknessRules



Elysium



9.887,927,664



315,572,159



 



Valencia



Disaster



Disaster



IronHand



2.924,407,218



-






 [Balenos]



 Bu hafta Balenos Bölgesindeki savaş, bölgenin hakimiyetine sahip olan QQmore ve bu durumdan pek hoşnut olmayan Nepenthe, Daggerfall, Valor, AnchoR, Exalted klanları arasında gerçekleşti.



Savaşın ilk aşamalarında klanlar, küçük gruplarla birbirlerine gerilla saldırılar düzenleyerek rakiplerinin nabzını ölçtüler. Savaşın ilk hedefi ise bölgenin o anki sahibi QQmore oldu. AnchoR ilk saldırıyı gerçekleştiren klandı fakat bu ilk saldırı QQmore’un defansı tarafından püskürtüldü. QQmore hafife alınacak bir klan olmadığını belki kanıtlamıştı fakat bu durum rakipleri için de geçerliydi.



İlerleyen süreçte QQmore’un kalesine ilgi gittikçe artmaya başladı ve AnchoR’un saldırısından sonra yaralarını sarma fırsatı bulamayan QQmore’un kalesine bir darbe de Exaltedtan geldi. QQmore’un dayanıklığı bir kez daha test edilmişti ve bu testi geçmek üzereydi fakat anlaşılan diğer klanlar ona rahat vermemeye ant içmişti. AnchoR ve Exalted aynanda saldırıya geçmişti ve sonradan bu ekibe Nepenthe Klanının üyeleride  katıldı.



Karşısında üç farklı klanı bulan QQMore savaşın ilk kurbanı oldu.





QQMore’un oyun alanını terketmesinden sonra klanlar kendi kalelerine gerçi çekildiler ve bir sonraki saldırılarına hazırlanmaya başladılar. Bir sonraki adımın stratejik açıdan iyi düşünülmesi gerekiyordu. Altı farklı klanın katıldığı savaşta geriye herbiri bir diğeri kadar iddaalı beş klan kalmıştı.



Savaşın bir sonraki aşamasında eş zamanlı iki savaş meydana geldi. Geriya kalanlar arasında AnchoR ile Nepenthe ve Exalted ile Daggerfall kaleleri birbirlerine çok yakındılar.

 



Stratejilerini bunun üzerine kuran klanlar bu yakın tehditleri ortadan kaldırmaya karar verdiler. Eş zamanlı olarak Exalted, Daggerfall’un kalesine ve AnchoR, Nepenthenin kalesine saldırdı.

Bu sırada diğer kalelere daha uzak bir konumda bulunan Valor savaş içerisinde kendilerini küçük gruplar halinde göstererek gerilla saldırılarına devam ediyordu. Bu sırada da kale içerisinde bir grup asıl saldırı için hazırlanıyordu.







Exalted ve Daggerfall arasındaki savaş tam bir kaosa dönüştü. Filleriyle Daggerfall’un savunmasını kırmaya çalışan Exalted ve oldukça iyi donanımlı, savunması ile Daggerfall Kalesi arasında çekişmeli bir savaş oldu. Fakat bu durmak bilmez savaşın da bir sonu vardı ve bu son Daggerfall için mutlu bir son olmadı. Exalted, sonunda Daggerfall’un savunmasını yıkmayı başardı ve bu Daggerfall’u savaşın dışına atmaya yetti.





Bu sırada AnchoR ile Nepenthe arasındaki savaş devam ediyordu. Savaşın belki de en çekişmeli mücadelesi bu iki klan arasında gerçekleşti. Exalted’ın Daggerfalla saldırmasıyla birlikte Nepentheye saldıran AnchoR’un savaşı çok daha uzun sürdü ve bu savaşın birçok kez yön değiştirdiğine tanıklık ettik. Saldıran ve savunan taraf iki klan arasında defalarca kez değişti. AnchoR’un saldırısını püskürten Nepenthe doğruca AnchoR’un kalesine saldırıya geçiyordu. AnchoR ise bu saldırıyı savunmasında göğüsleyip tekrar Nephenteye saldıra geçiyordu ve bu durum iki klan arasında tekrarlanıp durdu.



AnchoR ve Nepethe savaşı devam ederken, Exalted bu kaosun içine girmek yerine Valor Kalesini gözüne kestirdi ve yola koyuldu. Valor ile Exalted arasında kıran kırana bir mücadeleye tanık olduk. Savaş süresince sessizliğini koruyan Valor, sessizliğini Exalted’ın saldırısıyla bozdu.

Valor savunması ve Exalted kuşatması arasında uzun süren bir savaşa tanıklık ettik. Bu sırada AnchoR ve Nephenthe savaşı sonuçlanmak üzereydi. AnchoR sonunda Nepentheye karşı bir üstünlük elde etmişti ve kesinlikle bu kolay yoldan olmamıştı. Bu üstünlüğü iyi kullanan AnchoR, Nepenthenin kalesini yerle bir etti ve geriye bölgenin yeni hükümdarı olmaya aday üç klan kalmıştı. Fakat bu sayının azalması çok zaman almadı.



AnchoR, Nephente Kalesini aldıktan kısa bir süre sonra Valorun savunması, Exalted’ın saldırılarına daha fazla dayanamayacak noktaya geldi. AnchoR’un Nephenteyi yenilgiye uğratmasının ardından Valor kalesinin düştüğü ilan edildi.





Artık savaşın son aşamasına gelinmişti ve bölgenin yeni hakimini bu son savaş belirleyecekti. AnchoR ve Exalted aldıkları galibiyetlerden sonra kalelerine çekildiler. Bizim için sabırsız ve uzun bir bekleyişin işaretiydi bu. İki tarafta epey uzun süre birbirlerinden karşı atak bekledi ve bu süreçte birbirlerine anlayış göstererek her iki tarafta hazırlık süreçlerini tamamladı.

Sessizliği Exalted bozdu ve bir süre AnchoR’u kuşatma altına aldıktan sonra savunmasına sert bir darbe vurdu fakat bu darbe Anchor’u yere sermeye yetmedi. Şimdi sıra Exalted’ın darbesinden sağ çıkan AnchoR’undu. AnchoR hemen karşı atağa geçti ve Exalted’ın kalesine doğrudan bir saldırı gerçekleştirdi.

AnchoR, Exalted’ın saldırısını savuşturarak yaptığı doğrudan karşı atakla Exalted Kalesini yerle bir etti ve güzel bir zaferle Balenos'un bu haftaki Fatihi oldu.



 



[Serendia]



Serendia bölgesinde bu hafta ki savaş, geçen haftanın Fetih Savaş’ı galibi ayrıca bu bölgedeki hakimiyete sahip olan Pínch klanı ile HårdPuII ve Horde klanları arasında arasında gerçekleşti.



Her klan kendi hazırlıklarını gerçekleştirmeye başladılar. Horde klanı rakiplerine karşı oldukça az sayıda katılım gerçekleştirmişti ve hazırlıksız gözüküyordu







Pinch klanı üyeleri agresif bir başlangıç yaparak ilk saldırısında Horde klanını kısa sürede haritadan silmeyi başardılar.

Böylelikle ilk galibiyeti Pinch klanı elde etmiş oldu ve kendi bölgelerine geri dönüş sağladılar. Bir sonraki savaş sanıldığı kadar kolay olmayacaktı. 







Bu savaş sırasında hazırlıklarını tamamlayan HårdPuII klanı, Pinch klanına iyileşme şansı tanımadan var olan bütün güçleri ile beklenmedik bir saldırı gerçekleştirdiler.







İlk saldırıyı oldukça iyi savunan Pinch klanı bu durumu fazla yara almadan atlattı. Bu savunma karşısında HårdPuII klanı geri çekilmek zorunda kaldı. Böylelikle savaş kısa bir süreliğine duraksadı ve her iki klanın tekrardan hazırlanması için fırsat oldu. Bir sonraki saldırı tekrardan  HårdPuII klanı tarafından gerçekleştirildi fakat Pinch bu saldırıyı da oldukça iyi savunarak  HårdPuII’u kendi kalelerinin çevresinden uzaklaştırıp düşmanlarını uzun süre açık alanda savaşmaya zorladılar.  HårdPuII üyeleri bu savunma karşısında kendi kalelerine tekrardan geri çekildiler.







HårdPuII ve Pinch klanı arasında geçen bu uzun soluklu savaşta, HårdPuII klanı geri çekilmesinin hemen ardından çok kısa sürede hazırlanarak son saldırısını gerçekleştirdi. Her iki klan da gerçek hünerlerini sergilediler fakat Pinch klanı bu saldırı karşısında elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen mağlup olarak ayrıldı.





Böylece bu hafta ki Serendia bölgesinin hakimiyetine HårdPuII klanı sahip oldu.


 



[Calpheon]



Bu hafta Calpheon Bölgesi’nde yapılan kısa savaşa katılanlar; geçen hafta bölgeyi elde eden KOTÑ, THEM ve KOTN klanlarıydı. Savaş başlar başlamaz KOTÑ klanı tüm gücüyle  THEM klan komuta merkezine saldırdı.

Tüm bunlar yaşanırken
THEM klanı yalnızca komuta merkezini savunmaya çabaladı.









KOTÑ klanın bitmek bilmeyen bitmek bilmeyen akımlarının sonucunda THEM klanı acı ve hızlı bir şekilde mağlup edildi.







Ardından  KOTN ve  KOTÑ klanları olaysız bir şekilde dağıldılar. Savaşın ilerleyen saatlerinde ise  KOTN klanı teslim olarak Calpheon Bölgesininde KOTÑ klanının hakimiyetine devam etmesini sağladı.





 



[Mediah]



Mediah Bölgesinde bu hafta, bölgenin sahibi VersusAttack ve karşısında DarknessRules, Elysium klanları yer aldı.



VersusAttack savaşın ilk dakikaların da kaleye sahip olmanın vermiş olduğu savunma avantajını kullanmayıp doğrudan tüm kuvvetlerini saldırı amacıyla kalenin dışına yöneltti. Mediah kalesine en yakın konumda bulunan Elysium’un, komuta merkezinin herhangi bir savunma stratejisi uygulamadığını ve karargah çevresinde yeteri kadar oyuncusunun olmadığını gören VersusAttack, durumu idare edebilecek birkaç oyuncusunu oraya bıraktıktan sonra, DarknessRules’un karargahını aramaya başladı.



Aynı şekil de Elysium’a oldukça yakın olan DarknessRules karargahı, VersusAttack karşısında uygun bir savunma konumuna geçemeyip, VersusAttack tarafından üst üste gelen saldırılar karşısında istedikleri gibi duramadılar. Bu sebeple VersusAttack tek bir saldırıda DarknessRules karargahı üzerinde kontrol sağlayıp, komuta merkezlerini yıkmayı başardı.



Ardından VersusAttack, Elysium karargahının önünde hızlıca bir araya gelerek herhangi bir savunması olmayan ve üyeleri tarafından VersusAttack klanına etkili saldırılar yapamayan Elysium’un da komuta merkezini yıkarak, Mediah bölgesinde ki hakimiyetini sürdürmeye bu hafta da devam etti.





[Valencia]



Bu hafta Valencia Bölgesinde, bölgenin sahibi IronHand ile Disaster klanları karşı karşıya geldi. Savaşın başlamasıyla beraber IronHand kalenin içinde konumlanırken, Disaster küçük gruplar halinde Valencia kalesinin yolunu tutmaya çoktan başlamışlardı. IronHand kalesinin önüne gelen Disaster, dış kapıların önünde herhangi bir savunma direnişiyle karşı karşıya kalmadan, IronHand ‘in iç kapısına hızlı bir şekilde dayandı ve saldırmaya başladı.



Disaster’ın komuta merkezine saldırmasına saniyeler kala IronHand, kaleyi savunmak için saldırı ve savunma stratejisini uygulamaya başladı. Kapı engelinin ortadan kalkmasıyla beraber komuta merkezini çevreleyen Disaster, IronHand ile göğüs göğüse savaşmaya başladı.







IronHand savunması, Disaster saldırıları karşısında son saniyeye kadar mücadele etmeyi elden bırakmadı ancak, güçlü saldırılar karşısında daha fazla tutunamayarak Valencia kalesini, bu hafta Disaster klanına teslim etmek zorunda kaldılar.





Bir sonraki savaş raporunda görüşmek üzere.



Desteğiniz ve katılımınız için teşekkür ederiz!





-Türkiye & MENA Operasyon Ekibi-


1 Yorum