Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 05.04.2024 16:15 (UTC+3) Black Desert Ambassador Röportajı
31








 

Topluluğumuza yardımcı olmak bizim görevimiz!

Black Desert Ambassador Röportajı

 

Merhaba Maceracılar!

 

Bugün, son 3 yıldır Ambassador Programının bir parçası olan ve Topluluğumuza yardım ve rehberlik etmeye kendisini adamış bir Ambassador ile röportaj yapmak istiyoruz.

 

Black Desert Ambassador'u kimdir?
[Ambassador], oyun içi sohbet veya resmi web sayfasındaki topluluk alanında ayrıca Black Desert resmi Discord hesabı gibi çeşitli yollarla acemi ve yardıma ihtiyacı olan diğer maceracılara Black Desert hakkında bildiklerini paylaşarak rehber olan maceracılara denir.
 

İlk olarak, 2021'den beri Ambassador olan Ally'yi' tanıtmak istiyoruz. Geçirdiğimiz süre, programının bir parçası olmak için uzun bir süre, bu yüzden kendi yolculuğu ve Black Desert topluluğunu neden bu kadar çok sevdiği hakkında birçok sorumuz var.

 

CM Kzarka

Merhaba Ally! Bu röportaj için bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Lütfen kendini okuyucularımız için tanıtır mısın? 

Ally

Merhabalar ben Ally, arada "sen şu kodları paylaşan eleman mısın?" diye seslenenler de oluyor. Oyuna 14 Temmuz 2020 tarihinde arkadaşlarım tarafından başlatıldım. Oyunda çok şanslıyımdır, her şeyi kolay elde ederim ve arkadaşlarım tarafından bu pek sevilmedi gibi duruyor. İlk başladığım günden beri Cadı sınıfını oynamaktayım. Oyuna ilk başladığımda hedefim Rüya atı Arduanatt'ı elde etmekti ve karakter gelişimimi tamamen görmezden gelip atçılık ile uğraşıyordum. İlk rüya atı denemelerimi yaparken çok heyecanlıydım ve sanırım şansımın tuttuğu ilk gün de oydu, +2 yükseltme oranı ile ilk Arduanatt'ımı elde etmiştim ve aynı rüya atı ile de Efsanevi at güncellemesinden sonra Efsanevi Arduanatt'ı da 9 denemede elde edebildim. Henüz daha sezon seviyesinde bile değildim ancak oyundaki hedefim tamamlanmıştı ve artık karakter gelişimime odaklanabilirdim.

CM Kzarka

Ambassador programına başvurmaya nasıl karar verdin?

Ally

Oyunda normal bir şekilde devam ediyordum ve oyun içerisinde Ay Halesi sohbet grubunda da aktif olarak sohbet ediyordum, gördüğüm soruları cevaplamaya çalışıyordum. Bu şekilde 2-3 ay her şeyden habersiz sohbetlerde bulunmaya devam ettim. Bir gün bir arkadaşım bana Supporter adında bir rolün olduğunu ve kendisinin de Supporter olduğunu söyledi. Bana "sen neden başvurmuyorsun ki?" dedi. Benim o gün her şeyden haberim oldu ve arkadaşım sayesinde Supporter'lığa başvurumu yaptım. Başvurular ayın ilk güncellemesinde açıklanıyordu ve ben o güncellemeyi heyecanla bekliyordum. Güncelleme günü geldiğinde ve açıklanan Supporter'lara baktığımda seçildiğimi gördüm. Ambassador sistemi duyurulduğunda ise başvurumu yaptım ve ilk seçimden seçildim. Şu an da adımı duyurabilmiş bir Ambassador'um diyebilirim.

CM Kzarka

2021 yılından beri programın bir parçasısın, bu kadar uzun süredir bağlı kalmanı sağlayan şey neydi?

Ally

Bu kadar uzun süredir Ambassador olmamın sebebi oyunu severek oynamamdır, rolüme hiç ara vermeden devam ediyorum. Oyunu 2021 Kasım tarihinden itibaren hiç ara vermeden oynamaktayım ve oynamaya devam edeceğim. Yeni oyuncuların da bizim geçtiğimiz yollardan geçtiğini, oyunda karşılaştığı zorlukları tahmin edebiliyorum ve onların da yükünü azaltmak istiyorum.

CM Kzarka

Bildiğin gibi, her ay Ambassadorlarımızın faaliyetlerini kontrol ediyoruz ve sen yaklaşık 4.000 mesajla Discord'da en yüksek faaliyete sahip Ambassador'lardan birisin. Bu çok büyük bir mesaj miktarı! Maceracılara yardımcı olmak için Discord'u seçmeni sağlayan nedir?

Ally

Her BDO oyuncusu gibi benimde Discord en çok kullandığım uygulamalardan birisidir. Daha önce farklı sunucularda yetkili olmuştum, biraz Discord kullanmak hakkında bilgim var diyebilirim. Discord'a gelmiş olan forum özelliği çok güzel, bir soru cevap kanalına çevirmeniz çok iyi oldu. O kanaldan gerçekten de çok kolay, hızlı geri dönüş sağlanabiliyor ve sorulan sorular kaybolmuyor, aynı soruyu veya sorunu yaşayan kişiler de forumu kontrol edip sorularına cevap bulabiliyor.

CM Kzarka

Ambassador programı hakkında okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz herhangi bir anın var mı?

Ally

Ambassador programı hakkında en güzel anılarımdan birisi, bir gün GM'ler bizi köşküne davet etmişti, tüm Ambassador ve GM dostlarımız ile güzel vakit geçirmiştik. Umarız bunun gibi daha çok etkileşim sağlayabileceğimiz etkinliklerle karşılaşmaya devam ederiz.

CM Kzarka

Başka bir Maceracıya yardım ettiğin ve gurur duyduğun bir durumu bizimle paylaşabilir misin?

Ally

Her hafta genelde Cuma günleri paylaşılan Global Lab güncelleme notlarını kısmen Türkçe'ye çevirip İpuçları & Rehber forumunda paylaşmaktayım. Bir gün çiftliğimi toplarken bir fısıltı geldi, içeriği şu şekildeydi: Ben gemi kaptanıyım, dünyanın öbür ucundan senin paylaştığın Global Lab çevirilerini okuyorum, oyunu severek oynuyorum ancak işimden dolayı pek vakit bulamıyorum. Oyunu oynayamadığım vakitlerde senin sayende bilgilerimi güncel tutuyorum. Seni oyunda görmüşken söylemek istedim, her şey için teşekkürler. Umarım paylaşım yapmaya devam edersin.

CM Kzarka

Son sorumuz. Ambassador programını bilmeyenlere ve katılmayı düşünenlere neler söylemek istersin?

Ally

Ambassador, oyunda her şeyi bilen kişi demek değildir. Ben de bu programa katıldığımdan beri bilmediğim tonla şey öğrendim ve gelecekte de öğreneceğimden eminim. Eğer Ambassador olmak için yeterince bilgiye sahip olmadığını düşünüp başvurmayan kişiler varsa başvurmalarını öneririm. Ne kadar çok Ambassador, o kadar çok rehber ve doğru bilgi demektir. Oyunda zaten yeterince kirli, yanlış bilgi dönmektedir. Bunun önüne geçmeye sizi davet ediyorum.

CM Kzarka

Zaman ayırdığın ve keyifli sohbet için teşekkür ederim, Ally. Topluluğumuz için gerçekleştirdiğin harika çalışmalara devam!

31 Yorum